Diskusije : Avijacija

 Komentar
A320 mogući scenarij
cnct56
(progr.)
26. mart 2015. u 06.09
jedna od mogućih varijanti,

U nekom trenutku avion dostize svoju normalnu visinu pilot kopilot u kokpitu, sve ok, stjuardese pocinju svoj deo obaveze itd.
U jednom momentu jedan od pilota dobija napad srcani mozdani nije bitno
drugi pilot to vidi i bitno iznenadjen nerazmišljajuci istrcaje iz kokpita da trazi pomoć od stjuardesa, vrata se zakljucavaju(sistem dogradjen od 2011)i ne mogu se otvoriti sa vana, samo iz kokpita, avion ostaje bez posade...neponovilo se!

razlog, nedostatak treće osobe u kokpitu, tehnicara
GazdaPera
(Birtas)
26. mart 2015. u 10.33
Da, to za treću osobu se definitivno slazem sa Vama. Jedino razmišljam u toj mogućoj teoriji: ako je poleteo i dostigao visinu na kojoj će nastaviti da leti do odredista, onda bi po nekoj logici bio na „auto-pilotu”. Zašto bi se onda odmah survao kao da slece, a ne nastavio da leti još prema odredistu?
xzy
(ing)
26. mart 2015. u 12.54
nije da otkrivam mlaku vodu ali sve ukazuje na to da ga je kopilot survao namjerno. Naravno ovo po zadnjim izvjestajima koji su bazirani na crnoj kutiji iz kabine
GazdaPera
(Birtas)
26. mart 2015. u 13.30
Da, izgleda da sve informacije koje su skupljene do sada govore da je tako.
cnct56
(progr.)
26. mart 2015. u 13.36
da upravo tako, objavili su da je kopilot namjerno srusio avion zakljucujuci po podacima iz crne kutije.

GazdaPera
(Birtas)
26. mart 2015. u 14.33
Pa da, jer u Vasoj teoriji gore navedenoj, čak i da je njemu pozlilo dok je glavni pilot bio odsutan, on bi i dalje u normalnim uslovima mogao da se vrati u cockpit, jer cela posada ima sifru za otvaranje vrate sa te strane. Znaci on je svesno iskoristio opciju zakljucavanja i deaktiviranja sifre (koja isto postoji) da bi sprečio ulazak bilo koga u cockpit.
To znači da prisustvo treceg coveka (tog tehnicara recimo), kao sto ste rekli resava takvu vrstu sabotaze. Ili kao u Americi, da kada neko iz cockpita izlazi mora neko od posade (stjuart ili stjuardesa) da udje dok se ovaj ne vrati. Isto bi bilo u redu.
A, ovo malo poljulja coveku veru u ljudski rod...
cnct56
(progr.)
26. mart 2015. u 15.23
Na starijim modelima samo je nadogradjen sistem zakljucavanja bez mogućnosti otvaranja kodom sa vana dok novi modeli imaju tu mogućnost.
Varijanta da pilot ili kopilot sa namjerom srusi letilicu u kojoj je i sam nikad mi nije isla u glavu a da budem iskren ni sad jer to je van domasaja ljudskog razmišljanja.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. mart 2015. u 21.07
Ako neko ne mari za svoj zivot... prakticno nema zastite.

C_A_B_O
24. jun 2015. u 11.08
Zar je teško GOOGLAT?
Ni vesna Vulin NIIIIJE što se oNDA pricalo

Cijela OVDASNJA „osiguranje” ekonomija pociva na tvrdnji da je SVE ljuCka greška...ko se malo OBRAZUJE nauci da je to kompleksnije
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.