Diskusije : Avijacija

 Komentar
Русија успоставља контролу свемира
TROFAZNI-3
(Penzioner)
23. jul 2014. u 23.47

Објављено: 23. јул 2014, 22:34
Актуелно / Вести у фокусу / Планета / Свет |
Овако Русија успоставља контролу свемира

МОСКВА – Руске Снаге ваздушно-космичке одбране формираће у наредне четири године на територији целе земље мрежу ласерско-оптичких и радио-техничких система нове генерације за препознавање свемирских објеката, објавио је њихов командант генерал-поручник Александар Головко.

Овако Русија успоставља контролу свемира

По његовим речима, пуштање у рад нових система омогућиће да се значајно повећају могућности контроле свемира, прошири дијапазон контролисаних орбита и два до три пута смање минималне димензије детектованих свемирских објеката.

У Русији се до 2018. године планира размештање више од 10 система нове генерације за контролу свемирског простора.

Специјализована радио-техничка, ласерско-оптичка и оптичко-електронска копнена средства, која чине руски систем за контролу свемирског простора, тренутно су сконцентрисана у Главном центру за осматрање ситуације у свемиру и омогућавају глобалну контролу ситуације у свемирском простору око Земље.

Она помажу да се осујете опасности које долазе из свемира, доприносе функционисању руских сателита и процени опасности везаних за техногено загађивање свемирског простора.

Један од основних задатака Главног центра за осматрање ситуације у свемиру је вођење Главног каталога свемирских објеката, који је предвиђен за дуготрајно чување орбиталних мерних радарских, оптичких, радио-техничких и специјалних података о вештачким свемирским објектима на висинама од 120 до 40 хиљада километара.

Главни центар за извиђање ситуације у свемиру ради ажурирања тог каталога и сада свакодневно обради више од 60 хиљада мерења.

Извор: Факти

DrSrbivoje
(piroman)
19. avgust 2014. u 09.30
U yebote bog, i bog te mazo, pa Srbija je uspostavila potpunu kontrolu međuzvezdanopg prostora još pre 60 godina.

Pitajte ludog Milojka, ako meni ne verujete.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.