Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Banja Luka 2019
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. avgust 2019. u 12.01
Razmišljam šta izdvojiti ove godine.
Dio između crkve I spomenika banu poplocan I uredjen. Lijepo se uklopio kao nastavak Gospodske.
Pjesice na Sehitluke. Jedna od stvari koje sam odlagao nekoliko godina. Jutros je pravo vrijeme bilo. Na zalost motel nije radio. Kafa i kisela u Dajaku
C_A_B_O
02. avgust 2019. u 17.16
Mozebit BIDNE Republika Srpska iduce god;ne izvan Posre i Prdonije ...a Smetljistluci NISU dobrodossli onim što patise od islamista i NjoJove Krmaksskheeeda!

ZaOto o' sa' i UBUDUCE KAKO nema NAZI nazivaa za polske i ceske toponime nesmJe biti islamskih za srpske...il treba CRTATI!
anonima
(Stranac)
04. avgust 2019. u 10.16
Posao u BL južnim pravcem i zaustavio se na Azurnoj obali. Hem je bliže, hem ima more hem nema Baje ...
@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. avgust 2019. u 13.44
Rampa je pomjerena tako da se može autom preci oko trecina puta. Ako nije vruce, prijatna setnja. Tisina i cist zrak. Uz put imaju sprave za vjezbanje i mnogo klupa. I mnogo setaca svih godina.
Ostecenja na reljefima spomenika su vidljiva, bilo bi lijepo da se reljefi restauriraju.
Na zalost nisam imao vremena za trku dajaka danas.

Od restorana: Kazamat terasa ugodan ambijent i dobra hrana, smudj i svinjski file punjen mocarelom i paprikama.
Knedle u kaficu Gotiva
Palacinke u Milky way. Jedna sa jednim premazom dovoljno.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. avgust 2019. u 15.51
@
Svega ima na azurnoj obali, na Karibima...
Ali ne možeš djetetu pokazati drvo koje si ti posadio. Zid na Kastelu gdje si sjedio sa tada djevojkom, danas njenom majkom. Gdje te uhvatio drugi zemljotres. Zašto je covjek na spomeniku go. I tako to. Male stvari koje cine tvoju slagalicu života.
anonima
(Stranac)
04. avgust 2019. u 17.31
Pjer, upravo tako sam ti ja razmišljao zadnjih dvadeset godina ... dok se nisam naprasno opametio.
@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. avgust 2019. u 17.27
Grad je prilično cist. Na stazi za Sehitluke rasporedjene kese za smece. Danas vidjeh masinu koja cisti ivicnjake i ulicu cetkama. I covjeka koji kosi travu na kruznom toku kod gradskog mosta. Dizel motor na kosacici!!!
Minus: semafor za pjesake ispred knjizare Kultura nije sinhronizovan. Moras dva ciklusa cekati da predjes ulicu.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. avgust 2019. u 17.20
Još jedan minus: sahtovi na česti između Sehera i grada. Mislim da već 30 godina niko ne može da ih dovede u nivo sa čestom
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. avgust 2019. u 12.06
KBC na Paprikovcu zarsen izvana. Lijepo izgleda. Unutra takođe. Bar dio koji sam vidio. Casu meda pokvari primjedba da nema carsafa i postaljine za pacijente. Krevet odličan a pacijent lezi na nekavoj deki.
Rafting na Vrbasu preporucujem, kracu rutu. I ujutro kad je nivo vode veci. Isao sam popodne, ruta iz Krupe do rafting kluba je bila opustena uz malo spricanja vodom između camaca, plivanja i skokovima sa mosta iznad kluba. Zbog niske vode se oteeeeglo.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. avgust 2019. u 05.27
Nektarine iz Italije, 1KM kilogram.
Nisu bas prva klasa, ali odnos cijene i kvaliteta je odličan.
Italijani su vjerovatno prodali prvu klasu EU potrosacima vece kupovne moći, drugu nama. Potrosaci su zadovoljni, domaći proizvodjaci voca su bacili nešto više breskvi i domaćih nektarina. Kapitalizam.
BLBehar
04. septembar 2019. u 10.11
Pred kraj prošle godine, brzinski doletih na par dana... Prosetah starim stazama, i sve mi se cinilo tako zapusteno i zalosno. Vjerovatno sam subjektivna...

Centar je isti već 25 godina, ništa znatno se ne mjenja na bolje osim nakaradnih kafica koji su na svakom koraku, imam osjecaj samo još da dodaju visece objekte na Boski pa da cirkus bude kompletan.

Parkic su zabetonirali do neprepoznatljivosti, tome dodaj zimski period, tmurne dane i osjecaj stege te stisne ko da si u Siberiji.

Crkva je lijepa ali strsi beton do nje...

Nova Varos... plakala sam setajuci ulicama koje su sada u polu-raspadu. Kuce sa razbijenim staklima na prozorima prekriveni plasticinim kesama, fasade na zgradama raspadaju se, korov na sve strane.

I niko više ne hoda, svi voze auto a Banjaluku možeš prepjesaciti za par sati, uzduz i poprijeko. Niko nigdje ne ide bez auta, kruzni tokovi na svakom cosku, ljudi sve trutaviji i deblji.

A muski svi nosaju one tasnice preko stomacica... lol nema ništa muzevnije vidjeti nego to...

yoland
(surfer)
06. septembar 2019. u 13.15
Eh i ti Beharka poslije Londre i Grada svijetla dosla u Bendjalaj da se ibretis. Tu ti je još srednji vijek i Bl se predstavlja ko ravna ploca na ledjima 4 kornjace.
Ja sam §xivio u ubjedjenju da je to tako do negdje 89 -te kada sam uhavizao sljedece;
Isao ti ja jedno gradom iz parkica pa preko staroga zanatskoga navratih koh Hazbija sa ovim jednim, kupimo rekabu i onakoga vruceg ponesemo dalje prema kastelovom cosetu. Ispred trga sjednem da ga izgustiram na tenane dok ovaj drugi ode ka kupi neku cugu. Ode ti on u pravcu Shukrije na bozu i tu ga izgubim iz vidika. Ja sam već pojeo burek a on se vraca opet iz pravca gospodske sa flasom od Deit-a pune najhladnije boze ikada.
Tada sam skontao da je BL okrugla jer se ovaj vratio iz suprotnoga smijera odlaska. Tada mi je laknulo da smo izasli iz mracnjastva i zajedno da reformistima idemo napred gdje i sav svijet.
Međutim na istim mjestu nakon 29 godina nestade momak u crnu rupu re§xima preko ivice ploce srednjeg feudalnoga vijeka te utonu u crnininu ravnine.
PZD jaranice
Pozz//½X i Vracara
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
07. septembar 2019. u 07.26
Kruzni tokovi su OK. Ubrzavaju saobracaj. Još jedan nice na raskrsnici kod Ninona.

Da se još spoji ulica od Zelenog mosta sa Bulevarom Stevana Bulajica malo bi se rasteretio centar od onih koji voze od Starcevice ka Jajcu.
BL
(Dr.)
09. septembar 2019. u 16.47
U SWEodavno su kruzni tokovi uradjeni i poslije par godina dosli su do zakljucka da imaju vise popravke/izmjene amortizera/federa i da se gume vise trose sa unutrasnje strane. Imate sad razlog vise da sporo vozite na kruznom toku.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. septembar 2019. u 09.12
BL,
Putanja automobila jeste nešto produzena. Ako stvarno Volvoi deu gume vise je vjerovatnije zbog promjene vlasnika i kvaliteta. ;)
Kako sluzi Leksus?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. septembar 2019. u 08.36
Al' napisah, pa još zbrkah recenicu...
Dakle: Poredeci običnu raskrsnicu i kruzni tok, istina je da kruzni tok nešto više haba amortizere i upravljacki mehanizam. Razlog je vise „skretanja”: za prolazak pravo trba da se prvo skrene desno u tok, vozi lijevo u toku i opet skrene desno da se izadje.
Ako neko ima slabo naduvane gume, vise skretanja će pohabati vanjske ivice. Normalno naduvane gume se habaju u krivinama toka ravnomjerno.
Ali u vecini prolaza vozila smanje brzinu, sto poredeci puni stop u raskrsnicama manje trosi gume (prva brzina, veliki momenat pri kretanju, haba gumu). Po pitanju habanja guma, mislim da tok nema prednosti ni manu.
Ako su poredili period zamjene amortizera i guma za Volvo, mislim da je pad kvaliteta uzrok, a ne kruzni tokovi. ;)
BL
(Dr.)
17. septembar 2019. u 16.03
poz Pjer Lexus je otisao u zamjenu, napreduje se u zivotu,a i siri se-
Znaš kako je u Skandinaviji udjes potpises i vozis i ne vidis pare.
Samo je važno da ti je kartica VISA u dzepu, a još malo i to će nestati. Ovjde već testaju chipove koje se ubace ispod koze (velicina zrna rize) na ruci. Planiraju da nećeš trebati vise kljuceve od auta/stana itd. vjerovatno i u planuje placanje tako.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. septembar 2019. u 16.23
Isto je svugdje: Lako kupiti, teško prodati.
Nego nisi se pohvalio. :P
Nadam se da nisi Leksusa zamijenio nekom rupom bez dna za pare.

Nešto na cemu ti zavidim je sto možeš da sjednes u auto i za 2 dana u BL. Istina poboljsalu se stanje i za BL kanadjane: Direktan let za ZG je mnogo laksi nego presjedanja prethodnih godina.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.