Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Izbor iz Glas-a
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
01. jun 2019. u 12.26
Бањалука - У општинама и градовима у Републици Српској ускоро ће почети нови циклус градње и реконструкције важних објеката за живот грађана, који ће бити финансирани из буџета Србије, а међу пројектима су реконструкције школа, домова здравља, изградња вртића, уређење просторија за стара лица те набавка санитетских возила.

Ријеч је о пројектима који ће бити реализовани у оквиру нове донације од 9,3 милиона евра коју је одобрила Влада Србије, а коју је прихватила Влада Српске на посљедњој сједници.

Ako budemo imali sreće, u transferu donacije će se izgubiti samo 5% doniranog novca na „administraciju”. Ako ne, i do 20%. Ko još mari kad neko daje pare „dzabe”?
Zatim slijedi donacija vlade RS recimo za obnovu nečega u Srbiji. Nismo mi tolika sirotinja da ne vratiomo poklon.
I tako će se lijepo maznuti 4 miliona eura.
anonima
(Stranac)
02. jun 2019. u 12.23
Napraviti u BL spomenik Cica Draži još veci od onog u Bileci.

@nonima

PS: Cisto da prodrmam malo kavez.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
03. jun 2019. u 06.20
Komentar ti je kao da drmas kaFez iznutra.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. jun 2019. u 18.40
Бањалука - Могуће је да ће у сљедећој седмици појефтинити гориво у Српској, потврђено је „Независним” из Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе РС.

https://youtu.be/56nQAkfR8E8
anonima
(Stranac)
05. jun 2019. u 14.11
Kad su zvijeri na slobodi nije glupo zatvoriti se u kavez. Nego Pjer, daj mi objasni na kojoj ti planeti živis kad ti tako dobro ide taj « nisam odavlen » pogled na nasu tuznu svakodnevnicu.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
08. jun 2019. u 23.08
Još sam na istoj planeti.
I smetaju me vijesti o nečemu dobrome sto će tek da se desi. Za godinu najdalje dvije. ;)
Ti izgleda nisi otisao dovoljno daleko. Stigao te virus generalizovnja, mi, oni, i slično.
anonima
(Stranac)
09. jun 2019. u 04.25
Pjer, ti stalno o nekakvim parama a one nisu problem jer para nema. Sa druge strane, nikad od tebe ni rijeci o totalnom moralnom posrtanju, ili bolje reci o potvrdi totalnog moralnog posrtanja od prije trideset godina. Ili si već u penziji pa te interesuje samo tih desetak godina sto su ti ostale da ih proprdis ili si totalni bekan. Doduse, sumnjam da je ovo drugo jer se duuuugo dopisujemo ali me bas cudis tvojim stavovima. I de mi reci kako da ne generalizujem kad se srpski stavovi rezimiraju na 33% SNSDa, 20 % SDSa, 15% PDPa, ... a za pluralizam ostaje nekih 5% mojih jarana antikapitalista, altermondijalaca, hasisara i trashmetalaca.

@nonima
anonima
(Stranac)
09. jun 2019. u 04.29
Pricas o nekakvoj politici u RSu a tu se desilo cudo nevidjeno da ista osoba u liku Obrena od Doboja osvane na dva bilborda koja zatvaraju cosak ulice... na jednom kao prvak SDSa a na drugom kao prvak SNDSa .

@nonima
vacuum
09. jun 2019. u 05.08
„5% mojih jarana antikapitalista” a.k.a. 'Gilets jaunes' :D :D

Скоро си их овдје звао НЕСПОСОБЊАКОВИЋИМА?!?
anonima
(Stranac)
09. jun 2019. u 06.51
Vaccum , često se pitam kako ti možeš uvijek govoriti samo o stvarima o kojima pojma nemas. Pa se onda sjetim da si ti bekan koji ništa ne zna. Ja sam se pomirio sa tim da sam marginalac i manjina u ovom svijetu gdje god bio. Pomiri se i ti sa cinjenicom da si bekan.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
09. jun 2019. u 07.58
@,

https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolumne/deneral-iz-srpske-462949

Zašto Pjer o ekonomiji, a ne o spomenicima?
Ekonomija utice na zivot ljudi. Kada 80% gradjana BL ima aute starije od 5 ili čak 10 godina, nije u redu da gradonacelnik kupi novi Audi.

Od proslosti teško da ima becara, možda nešto malo za one sto prave spomenike. Od neracionalnog trosenja novca uzetog od naroda ima. Mislim da je racioonalnije u to ulagati vrijeme.
Ono nešto vremena sto nam je ostalo.:)
anonima
(Stranac)
09. jun 2019. u 08.39
Naše vrijeme je nepovratno protraceno. Nije tamo narodu teško zato što neko traci (krade) narodni novac nego mu je teško jer je zatvoren u zacarani krug u kome vladaju lopovi. I ako se osvrces samo na posljedice a ne smijes ni zucnuti o uzrocima, nema tu nikakvog rjesenja. Proslost se izvrce i krivotvori da bi budale lakse progutale sadasnjost i buducnost. Nije problem vozati staro auto, moje ima 14 godina. Problem je prihvatiti da je crno bijelo, da je zlo dobro, da ti je blizi bilo koji ruski ili turski probisvjet od covjeka od koga te dijeli par metara trosnog puta i par centimetara kozice na cuni koji su manjka ili viska. I da ne kenjam dalje, ako se ne mislis osvrtati na prave probleme našeg drustva nemoj, Boga ti, ni o tim lijevim temama kojih ima toliko da ih Tolstoj za pet zivota ne bi mogao popisati.

@nonima
vacuum
09. jun 2019. u 19.41
Мр. Маргиналац, Мањина, Интелетуалац и наравно Грацка раја... кад немам паметан коментар онда ћу вријеђати.

Клап, клап
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
12. jun 2019. u 10.12
Бањалука - Полицијска возила са уграђеним пресретачима модела шкода суперБ и хјундаи и30 представљени су данас у Бањалуци, а возаче ће контролисати од сутра у циљу спречавања прекорачења брзине кретања возила у саобраћају, као и санкционисања возача истих...

...Опрему за потребе МУП-а РС, набавила Агенција за безбједност саобраћаја на основу Програма утрошка средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијала друштва за осигурање из ФБиХ.

Dakle, dio novca koji gradjani uplacuju za osiguranje, ne ide za pokrivanje posljedica u slučaju nezgode, nego za nabavku policijskih auta.

Interesantno pitanje je šta su ovi u FBiH uradili od novca koji drustva za osiguranje iz R uplacuju njima.

P.S. @, izvinjavam se zbog bacanja kamencica u rijeku dok ti radis na izgradnji brane. Ja nešto više vjerujem da mnogo kamencica vise utice na tok rijeke nego virtuelna brana. ;)
anonima
(Stranac)
12. jun 2019. u 15.26
Evo da i ja jedan sporet i školjku od Fiata tristaca bacim u vodu da malo usporim struju.

@nonima
vacuum
13. jun 2019. u 06.05
Задња два дана сви дјеле слике на фејсбуку и дају регистрације http://skr.rs/Whb
:) :) :)
POLARIS
(доктор)
13. jun 2019. u 12.32
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. jun 2019. u 22.15
Поскупљење прикупљања и одвоза комуналног отпада из домаћинстава требало би да износи 19 одсто или 0,02 КМ по метру квадратном. О томе су јуче расправљали одборници Скупштине града...
... Додао је да ће повећање од 0,02 КМ по метру квадратном за просјечан двособан стан с обрачунатим ПДВ-ом износити од 1,40 до 1,50 КМ мјесечно.
anonima
(Stranac)
14. jun 2019. u 12.43
NOVO u našoj Poliklinici – OBREZIVANJE (SUNEĆENJE)
Obrezivanje (sunećenje) je mali operativni zahvat kojim se uklanja kožica koja prekriva glavić muškog spolnog organa. Važno je napomenuti da je sunećenje najčešće izvedeni operativni zahvat u svijetu, a mi Vam obrezivanje nudimo po izuzetno povoljnoj cijeni. U našoj zemlji, pored zdravstvenog aspekta ovog zahvata on je ušao i u tradiciju stanovništva BiH.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
14. jun 2019. u 23.29
„– Napravili smo novi most i ja sam se sa gradonačelnikom dogovorio, i nadam se da niko nema ništa protiv, da se ovaj most zove Banjaluka, da on održava snagu i ljepotu ovog grada – naglasio je Dodik.”

Elem Dodik će most zvati Banja Luka most. Možda i Radojicic, mada mi je „dogovor” sumnjiv. Pjer nema ništa protiv kako će ga njih dvojica zvati.
Za Pjera će setnja uvijek biti „Kozarskom pa preko Zelenog mosta i nazad preko Gradskog mosta”.
POLARIS
(доктор)
15. jun 2019. u 05.06
Мислим да је назив „Бања Лука мост” мало глупав. Немам ништа против да се мост и даље зове „Зелени мост”, треба држати до традиције то је лијеп назив за мост.
anonima
(Stranac)
15. jun 2019. u 16.45
Sestra mi upravo poslala par fotki sa mosta Banjaluka i iz mrakace pristupnih razrovanih ulica. Rasvjete nema dok se radovi ne završe. Ljudi hodaju i osvjetljuju put telefonima. Hrpa zemlje i dalje pregrađuje tok Vrbasa, vještačko ostrvce niklo a da nije Jefta ni kamena bacio ... Opet, super da su ga najzad otvorili i smanjili saobracajni kolaps. Kako će ga zvati, ni pola muke. Starosjedioci svih fela će ga vjerovatno zvati Zeleni most i on će za njih povezivati Hiseta i Mejdan. A nova imena su lakmus papir koji ti pomaze da znaš sa kim pričaš.

@nonima

PS. Šteta sto neću vidjeti tu ljepotu ove godine, vjerovatno ni naredne ni one poslije nje ... osim ako neko drag ne umre pa me sila prilika ne potjera put Bajevine.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. jun 2019. u 10.17
Dobar ovaj opis potpornih stubova koji su u obliku slova Z i simbolizuju ime mosta. ;)
https://tinyurl.com/yy66djl7
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. jun 2019. u 19.43
„Dodik je iz Banjaluke donio dobre vijesti - donaciju Vlade Srpske od 50 hiljada evra Budimskoj eparhiji...

Vladika je delegaciju iz Srpske proveo kroz Sent Andreju, SPC i crkveni muzej. Dodiku je uručio medalju, a gostima živopisno objašnjavao zanimljivosti.

Sent Andrejci su uvijek važili za vješte trgovce, a kažu da je ovaj grad sagradilo pravilo da od svakog prometa imaju pravo da zarade četiri odsto. Radili su i sagradili.”

Naravo da su vješti trgovci: Ti meni 195.000 KM, ja tebi medalju.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. jun 2019. u 21.45
Pardon, 95.000 KM. Zamišljam kako je vlada RS izglasala pomoć eparhiji. Ko li je bio taj ko je predlozio da predjedavajuci predsjednistva BiH obraduje epiarha Andrejskog. Da predsjednik donese neki simboličan poklon, zmijanjski vez, srpsku nosnju iz Krajine, nešto sto će se sa ljubavlju izabrati i biti prigodno? Ma kakvi, ne dolazi u obzir. Zahvati iz budzeta.

Rece Milton Friedman o trosnju novca:
1. Trosis svoj novac na sebe, pazis šta dobijas za svoj novac
2. Trosis svoj novac na nekoga drugoga. Tu pazis koliko ćeš potrositi, ali ne bas šta ćeš kupiti
3. Trosis tudji novac na sebe. E tu ćeš se sigurno dobro pocastiti
4. Trosis tudji novac na nekoga drugoga. E ovdje te boli briga koliko ćeš potrositi, a nije bas važno ni šta će se za taj novac dobiti.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. jun 2019. u 22.18
Бањалука - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је значај обиљежавања 50 година постојања и рада Основне школе „Свети Сава” у Бањалуци,...рекла је новинарима Цвијановићева, која је присуствовала свечаној академији поводом обиљежавања 50 година постојања и рада бањалучке Основне школе „Свети Сава”.

Upitah se koja je to skola, jer čini mi se da znam sve BL skole po imenu, ali Sv. Sava ne zvuci poznato. Dobro jesam 25 godina u instranstvu. Gogle maps pokaza skolu na Lausu. Žena, rece: To moda da je „Drago Lang” skola.

Sa sajta skole:
„Основна школа на Лаушу у Бањој Луци основана је 1968.године, а са радом је почела школске 1968/1969. године. Од оснивања до 1993. године школа носи назив Драго Ланг по народном хероју, учеснику НОБ-а.

Од 1993.године школа носи назив Свети Сава, по нашем највећем просветитељу и учитељу.”

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
22. jun 2019. u 06.11
Danas naslovi:
Додик: Ако Бошњацима није стало до формирања власти, није ни нама
Вишковић: Привреда РС трпи због неформирања власти на нивоу БиХ

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
12. jul 2019. u 19.21
Nije iz Glasa nego sa TV BN:
„I dok nam pojedinci psuju majku, naišao je Milorad Dodik kroz tunel i radnike počastio sa 200 konvertibilnih maraka – tvrdi radnik.

Kako prenose mediji, Dodik je stao i podijelio po 200 maraka za 25 radnika koji su tu bili.”

I opet: Presjednik predsjednistva ima prevelika ovlastenja.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. jul 2019. u 21.46
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odobrila je iz budžeta 20.000 KM plivaču Mihajlu Čeprkalu iz Banjaluke, kao podršku za učešće na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji i za pripreme za Olimpijske igre u Tokiju.

Kako je istaknuto, ovo je gest podrške predsjednika Republike Srpske mladim i uspješnim sportistima iz Srpske, prenosi „Srpskainfo”

Cisto da se zna ko je gazda. ;)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. septembar 2019. u 06.10
Prije koji dan naslov da se neko objesio o BAKARNE cijevi centralnog grijanja.
Danas: Супругу избо испред синове штале

Nedostaje kog su precnika bile cijevi i da li ju je izbo sa prednje ili zadnje strane stale.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
15. septembar 2019. u 09.22
Sa jedne strane:
Вучић: Декларација СДА важнија него што је представљају
Каран: Циљ - унитаризација БиХ и доминација бошњачког народа
Бореновић: СДА се враћа у мрачну прошлост
Калинић: СДА уводи БиХ у нову конфузију, неопходан јединствен став Српске

A sa druge:
Радојичић: Рекордна стопа запослености у Бањалуци
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. septembar 2019. u 18.30
Радмановић: На конгресу СДА видјело се ко је крив за кризу у БиХ
Цвијановић: СДА била охрабрена да донесе декларацију
Комшић: О судбини Босне и Херцеговине одлучиваће се у БиХ

Radi li neko nešto u BiH?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. septembar 2019. u 21.54
Кесић: Декларација СДА гура БиХ у распад
Додик: Српска је приоритет
Шпирић: Декларација СДА озбиљно звоно за узбуну

Desava li se ista u RS?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.