Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Predsjednik glasao
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. mart 2018. u 12.40
04.03.2018 12:14 | Срна
Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик гласао је данас на локалним изборима у Београду и поручио да гласањем жели да допринесе да Србија буде демократска и стабилна и остане снажан фактор стабилности у региону...

Додик је рекао да Република Српска сматра Србију својом матицом и додао да је веома заинтересован за њену стабилност и снагу.

Додик је истакао да право гласања користи у складу са законима Србије и поручио да је то право које жели да ојача.

Он је подсјетио да се дуго година залаже да сви људи у Републици Српској имају право и на држављанство Србије.

„Ја не користим никаква друга права осим моја демократска права да могу да гласам. Не користим права ни социјалног, ни здравственог, ни пензионог, јер та права користим у Републици Српској. Ако је Србија дала могућност да на овај начин могу учествовати, ја то користим и ништа више”, рекао је Додик.

Kaže mi komsija da nije znao da presjednik želi da ojaca glasanje ljudi iz BL u Savskom vencu. Da je znao ponudio bi da dijeli troskove za benzin jer i on ima adresu u Bgd.

Pjer se pita kako savjetnici nisu Predsjedniku Republike rekli šta je sve u ovoj vijesti pogresno.
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
06. mart 2018. u 03.29
Kao na primjer?!

P.S. budi savjetnik na jedna dan pa mu/nam reci.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
06. mart 2018. u 21.17
Omorika,
Za njega je kasno, a Vama da objasnim može.
Pošto smo u kafani tarifa „savjetnika” je pice. ;)
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
08. mart 2018. u 04.38
Dobro!

Konobar! Meni ponesi ... ono moje, njemu daj šta pije ... takođe i kafani ... a malom u ćošku JEDAN JUPI.

'Ajde sada ... ožeži ...
vacuum
08. mart 2018. u 18.21
Ja bih rekao predsjednik je glasao tamo gdje treba, a zivo cekam Pjerovo orazlozenje... zato Pjer, uzmi jednu i na moj racun, može i Chivas u dobrom sam raspoloženju ;-)
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
08. mart 2018. u 18.41
A ja se pitam sto me bolucka glava danas, kad pomijesao pivo i Chivas. Šta smo ono pricali... a da o Jupiju. Jel' i njega Coca Cola drzi kao i Knjaz Milos?

Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
09. mart 2018. u 02.43
Pjer,
ako razblažuješ piće kao što relativizuješ priču ... ma bjaaaaži
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
09. mart 2018. u 04.58
Im'o kucu, nemam je
Im'o zemlju, prod'o je
Svo imanje prokock'o
Pa šta - bio mi ceif

Zar je tako nešto grijeh

Im'o dragu, nemam je
Imam zato druge sve
Sve sam pare prokock'o
Pa šta - bio mi ceif

Zar je tako nešto grijeh

Bekrija sam, bekrija sam, prvi
Bekrija sam, to mi je u krvi
Bekrija sam ljudi,
Bekrija sam ljudi
Bekrija si, cijelo selo vice,
E pa jesam, šta se koga tiče

Drustvo jeste dobro, a i muzika. Ali u kafani hladno, gazda udario akcizu na kafu, konobari sipaju vodu u chivas, dok gazda ceifi u drugoj kafani. I nekome treba Pjer da ga posavjetuje. Ma bjeeeezi. Nego daj jednu domaću sljivu marke komovica. Kad već udara nek udara pravo.
anonima
(Stranac)
09. mart 2018. u 12.11
Pošto neće Pjer da vam objasni, valjda da vas ne bi naljutio ili da si ne bi dodatno nabacio još koji sloj „izdajnistva” hajde da vam ja poslužim jednu nerazblazenu.
Mile nije trebao glasati u Beogradu zato što je glasajuci prekrsio izborni zakon Republike Srbije, po kome na lokalnim izborima mogu glasati samo državljani Srbije sa prebivalistem u istoj. Po istom zakonu, osoba ne može imati dva prebivalista. Pošto Dodiku vila i stan u BG nisu prebivalista, posto mu BG nije centar zivotnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza, on je dakle prekrsio zakon zemlje u koju „je zagledan”.
Pošto želi omasoviti to glasanje među ljudima iz RS, tu ne samo da krsi zakon nego navodi i druge na nezakonite radnje.
Dalje, ako mu je kojim slučajem prebivaliste u BG, onda mu ono nije u BL. I sad dolazimo do notorne cinjenice da policija RS ne smije ni pomisliti da procesuira Dodika (kad vozi 200 na sat, kad krsi izborni zakon, ...) kao sto je recimo radila sa Bosnjacima kojima je ponistila lične karte u Srebrenici kako bi sprijecila „manipulacije” na zadnjim lokalnim izborima i uzgred omogućila pobjedu srpskog kandidata.
Dakle, RS je nastala na bezakonju i na bezakonju opstaje. Privatna „država” svake budale koja je dovoljno mocna da nametne još većim budalama ideju da bez njega nema ni RS-a ni Srba u njoj.

@nonima

PS: Bilo je prijatno tri mjeseca gledati vas kako se „kiselite” u par nategnutih tema ali preko nekih stvari se ne može preci.
vacuum
10. mart 2018. u 18.32
Ako pola muskimana iz Danske i Svedske može glasati u Srebrenici, onda i jedan Dodik može glasati u Beogradu :-)
anonima
(Stranac)
11. mart 2018. u 05.20
Moj siroti praznoglavac opet ništa nije skontao. Ne pola i ne muslimani, nego svi BiH gradjani svih nacionalnosti i vjeroispovjesti iz Danske i Svedske i ostatka planete, po uslovom da su na CIK izbornoj listi i da su deklarisali Srebrenicu kao mjesto boravka, mogu glasati u istoj i na opstim i na lokalnim izborima. To je tako jer im to omogućuje izborni zakon Bosne i Hercegovine. Sad, druga je stvar sto ih svega dva procenta odluci da koristi to pravo.
A opet, ni po tome zakonu osoba ne može imati vise od jednog prebivalista. Dakle, ako glasas u Srebrenici ne možeš glasati na lokalnim izborima i u Sarajevu i Kaknju i u Cekrcicima. Bas kako je jasan zakon Republike Srbije koji kaže da ga je Mile prekrsio glasajuci u mjestu u kome nema prebivaliste, tako je jasan i zakon BiH koji kaže da gradjanin slobodno odabira mjesto prebivalisat na cijeloj teritoriji BiH. A opet je Mile i taj zakon prekrsio naredjujuci svojoj policiji da ponistava lične karte Bosnjacima iz Srebrenice i na taj način ne postuje to njihovo neotudjivo pravo izbora prebivalista.
A opet, poredeci prava na osnovu dva razlicita zakona, to bi bilo kao kad bi se ti recimo setao izpred Boske sa pistoljem za pojasom, pa te zaustavi murija i pita te jes' ti djecko normalan a ti im kažeš kad može Meho u Teksasu sto ja ne mogu u Banjaluci.
A da se vratimo na ono „zašto Predsjednik nije trebao glasati”. Dakle, nije trebao glasati jer nije imao zakonsko pravo. Nije trebao pokazati (još jednom) da ga zakon nešto previse ne obavezuje. Nije trebao jer je time pokazao i odnos Republike Srbije prema Bosni i Hercegovini jer nadlezni organi, da im je do zakonitosti, ne bi ni upisali Dodika na izbornu listu jer im treba biti ocito jasno da isti nema prebivaliste u BG ma koliko često isao lizati dupe Vucicu. Nije trebao jer je na taj način pokazao da on ima gdje naguliti kad zagusti, za razliku od milion Srba iz RS kojima je on garant opstanka (a boga mi i nestanka, kad vidis kako ih tetosi, mazi i pazi).
@nonima
POLARIS
(доктор)
11. mart 2018. u 08.41
Халанимни ти си мало полупао лончиће, у силној мржњи коју носиш покушаваш да погрешним тумачењем сам себе слажеш.

Република Србија, по својим законима дозвољава свим својим држављанима да гласају на изборима који су у Србији, без обзира на пребивалиште и мјесто запослења, то је њено право. И то право које је стекао са држављанством Републике Србије Милорад Додик је искористио и тиме није нарушио ниједан закон Републике Српске и БиХ.

Ситуација у Босни је сасвим другачија. Колико ми је познато у Босни могу гласати само они држављани Босне који већину свог времена проводе на територији Босне, јер у једној овако компликованој земљи, бесмислено је да ти халанимни гласаш и одлучујеш о томе како ће се живјети у Босни, а читав свој живот проводиш у иностранству, осим што дођеш једном годишње на одмор.

И без обзира на овај закон муслимани га немилице крше, али што га крше, већ што емисари из СДА само покупе бројеве ЛК-та и пласирају те гласове гдје им одговара.

А колико су муслимани дрски и осиони у свом кршењу закона, види се и по кампањама које су водили да се сви пријаве у Сребреницу да би тако манипулисали изборним резултатима. Наравно сад ћеш ти сад рећи као муслимани су побијени у Сребреници, јесу али су и Срби побијени у Сребреници па ни то не стоји као аргумент.

Иначе Владика Раде је био у праву:

НИКО ТАКО ТВРДО КО ТУРЧИН НЕ ЛАЖЕ
anonima
(Stranac)
11. mart 2018. u 09.00
DoTure, bavi se onim što znaš, debelim i ostalim crevcima, a zakone ostavi pismenim osobama.

Republika Srbija : Zakon o lokalnim izborima u članu 6. kaže:

„Pravo da bira odbornika ima punoletan, poslovno sposoban državljanin Republike Srbije koji ima prebivalište na teritoriji jedinice lokalne samouprave u kojoj ostvaruje izborno pravo”.

Republika Srbija : Zakon o prebivalištu i boravištu republike Srbije u članu 3. objašnjava šta to znači:

„Prebivalište je mesto u kome se građanin nastanio sa namerom da u njemu stalno živi, odnosno mesto u kome se nalazi centar njegovih životnih aktivnosti, profesionalnih, ekonomskih, socijalnih i drugih veza koje dokazuju njegovu trajnu povezanost s mestom u kome se nastanio;

Boravište je mesto u kome građanin privremeno boravi van mesta svog prebivališta duže od 90 dana”

Bosna i Hercegovina : Izborni zakon
Član 1.5
(2)
Državljanin BiH koji privremeno živi u inozemstvu i ima biračko pravo, ima pravo da glasa lično (dolaskom na odgovarajuće biračko mjesto u BiH ili u diplomatsko - konzularnom predstavništvu BiH u inozemstvu) ili poštom (slanjem glasačkog listića poštom) za općinu u kojoj je imao prebivalište prije odlaska u inozemstvo, ako u toj općini ima prijavljeno prebivalište u trenutku podnošenja prijave za glasanje van zemlje.

@nonima
anonima
(Stranac)
11. mart 2018. u 09.08
A da ne pricamo o tome koliko je besmisleno da svi Srbi iz BiH imaju pravo na državljanstvo Srbije i da odlucuju Srbijancima ko će da ih predstavlja (prevedi i na hrvatski ako ti volja). Ja bar glasam u zemlji u kojoj sam se rodio, odrastao, odskolovao, ozenio, stekao potomstvo ... dok Mile glasa u zemlji gdje su mu jedine veze mitolosko-finansijskog karaktera.
@nonima
vacuum
11. mart 2018. u 18.30
...„i da su deklarisali Srebrenicu kao mjesto boravka”...

Kako im je Srebrenica mjesto boravka kad 355 dana u godini borave u Malmeu ili Kopenhagenu? Pricamo o muslimanima iz Svedske i Danske koji glasaju u Srebrenici, sjecas se.

...„ako glasas u Srebrenici ne možeš glasati na lokalnim izborima i u Sarajevu i Kaknju i u Cekrcicima”...

Normalno da ne možeš, a moses li glasati u Srebrenici i u Stokholmu?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. mart 2018. u 20.47
„Ja bar glasam u zemlji u kojoj sam se rodio, odrastao, odskolovao, ozenio, stekao potomstvo ...”

Jesi li siguran? U gradu da, u zemlji... neće biti.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. mart 2018. u 21.57
Savjet broj 1
Predsjednice, promijeni savjetnike

Savjet broj 2
Kad ti nešto padne na pamet upitaj se prilici li to Predsjedniku. Da li bi to uradili Putin ili Merkel-ova.
CPHA
(Чувари ћирилице)
12. mart 2018. u 06.00
Србима из Републике Српске је јако битно ко је на власти у Србији јер добра српска власт ће штитити националне интересе српског народа. Србија је гарант Дејтона.
Предсједник Републике Српске је искористио легално право да гласа и није једини.
anonima
(Stranac)
12. mart 2018. u 14.43
Praznoglavko, kako rece doTur BiH je jako slozena zemlja pa da bi shvatio neke stvari moras puno citati ... al' ono „sa razumijevanjem”. Npr. pogledaj PRP1 formular za prijavu glasanja iz inostranstva http://www.izbori.ba/Documents/Lok_Izbori_2016/Biraci_Glasaci/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-bos.pdf pa će ti biti jasnije da izbjegla lica imaju pravo da deklarisu boraviste u mjestu iz koga su prognana. Procitaj Aneks VII Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH (Sporazum o povratku izbjeglica i raseljenih ...). Naime, kad je sporazum pravljen nije se racunalo na betoniranje situacije nastale na progonu i genocidu nego se islo na povratak. Niko nije mogao predvidjeti da će Dejtonski sporazum prerasti u ludjacku kosulju navucenu Bosni i Hercegovini te da će njime biti nagradjeni oni koji su trebali biti kaznjeni.

Srno, usudio bih se reći da je izbor odbornika u Opstini Petlovo brdo od sudbinskog značaja za narod Srba u Republici Srpskoj. Jako je bitno i da se smece sa Palilule odvozi na vrijeme. Itd itd.

Pjer, od svega ti zapelo da glasam u zemlji u kojoj sam se rodio. Po tebi niko iz bivše SFRJ nema pravo glasa u novonastalim državama? Ili je normalnije da baja rođen u Bakincima glasa u Begisu nego da ja sa Hiseta glasam u Kocicevom vijencu? Nemoj me zahebavat' tako ti centrale na sjecku i kruznog toka na Lausu.

@nonima

vacuum
12. mart 2018. u 18.38
nsto mi ne 'lezi' ova riječ 'Opći', nekako mi na silu, ne nije zato što je „betonirao situaciju nastalu na progonu i genocidu”, nije to...

P.S. jesi li ti, ili starci ti govorili „Opći” ili „Opšti”, jesu išli u Općinu ili Opštinu neka tamo 1981?!
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. mart 2018. u 02.55
@

„Pjer, od svega ti zapelo da glasam u zemlji u kojoj sam se rodio. Po tebi niko iz bivše SFRJ nema pravo glasa u novonastalim državama? Ili je normalnije da baja rođen u Bakincima glasa u Begisu nego da ja sa Hiseta glasam u Kocicevom vijencu? Nemoj me zahebavat' tako ti centrale na sjecku i kruznog toka na Lausu. ”

Ma nije komentar bio u vezi sto ti glasas ili ne, nego u vezi „zemlje u kojoj si se rodio”. Te zemlje nema vise. Zato rekoh glasas u gradu u kom si se rodio, ali ne u istoj zemlji.

Srna,
Presjednik RS nije običan gradjanin. On predstavlja sve gradjane, ne samo Srbe. I ima odgovornost da cuva dostojanstvo Predsjednika. Ono sto Pjeru smeta je gubitak osjecaja za dobro i vrijedno vremena.
anonima
(Stranac)
13. mart 2018. u 10.49
Praznoglavi, lijepo sam ti rekao da čitaš „sa razumijevanjem” a ti se hvatas za slamcice. Kako ti nije pala u oko „opstina Petlovo brdo”? Ja inače ne koristim „naše” znakove jer mrzi zonglirati između tastatura pa si mogao, da si sekundicu razmislio, lako zakljuciti da se radi o copy/paste. Naime, kad navodim izvor onda ga koristim takvog kakvog ga nađem
A ja sam ti inače osoba koja jede i hljeb i kruh, dise i zrak i vazduh, oblaci i hlace i pantalone ... i puno si ne razbijam glavu o tome da li govorim hrvatski ili srpski jer znam da govorim bosanski. Ne ovaj danasnji bosanski koji je protivotrov danasnjem srpskom i hrvatskom nego onaj sto je nekad bio hrvatskosrpski-srpskohrvatski, onaj bosanski koji se oduvijek govorio u Bosni. Ja sam osoba koja piše brzo i cita tecno i cirilicu i latinicu, osoba kojoj ne bode oko i ne stipa uho ni vlak ni voz, ni avion ni zrakoplov, ni fudbal ni nogomet ... Dakle, dijete moje praznoglavo, drzi se sustine a ne forme, dalje ćeš dogurati.

@nonima
vacuum
13. mart 2018. u 18.26
Copy/paste sa oficijalene državne stranice pretpostavljam, „države” BiH, novo-bosanski.

To mi je zapelo za oko zato što sam gornju temu „glasanje” s tobom „zavrsio” tj. rekao sam šta mislim i to je to.

A SUSTINA je da ti/vi/tvoji u Sarajevu ste oslijepili od mrznje i treba vas na svakom cosku podsjecati ko ste i šta ste, ko ste bili i šta ste bili. Vjestacko ne može da valja.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.