Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Полако идемо према истини
POLARIS
(доктор)
16. jul 2017. u 09.00
Трновит је пут до истине, али достижан. Полако на видјело излазе разноразне приче, које се полако приближавају стварној истини дешавања у Сребреници.

http://skr.rs/bw7
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. jul 2017. u 10.39
Eh koliko tih istina ima...

Kaže Izetbegovic mladji „Nema pomirenja bez istine i pravde”

Ono sto je interesantno je:
Šta je istina za polarisa a šta za njega?
I kako on vidi pravdu?

anonima
(Stranac)
16. jul 2017. u 11.06
„Optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom tako što su u hangaru Kravice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 Bošnjaka.”

Dakle samo u jednom procesu koji se vodi u Srbiji se sudi za vise od tih 500 do 1000 ubijenih o kojima govori Herman.
Dalje, prema Tokacinim podacima ocito je da nije bilo tih 2.383 ubijenih srpskih civila čak ni u cijelom Podrinju. „U odnosu na ukupan broj stradalih stanovnika Podrinja, Bošnjaka je poginulo 22 472, Srba 5 571 i 23 Hrvata. Najveći broj ubijenih Bošnjaka – civila je u općinama Srebrenica 5 233, Bratunac 2 076, Zvornik 2 017, Vlasenica 1641 i Foča 1513. U općini Srebrenica, također je nastradalo najveći broj Srba – civila, njih 158, u Foči 155, Bratuncu 127 i Goraždu 126.”

Istina je samo jedna, a laži su brojne bas kao sto su brojni i dokazi koji ogoljavaju te laži.

@nonima

POLARIS
(доктор)
16. jul 2017. u 14.27
POLARIS
(доктор)
16. jul 2017. u 14.29
Токачини подаци!

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХА

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХА

ХАХАХАХ АХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХА

ХАХАХАХХАХАХАХА АХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХА

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХ ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХАХА

ХАХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХ ХАХАХАХХАХАХАХХАХА
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. jul 2017. u 14.29
@,
padas u zamku razgovora o brojevima.
I ja pomislih da 1300 iz Kravice suprostavim istini koja Polaris prizeljkuje. Ali prepustih njemu da suprostavi svoju istinu Izetbegovicevoj. ;)

Primarno je zašto se to desilo. Koju je logiku imao neko u glavi kad je povukao obarac na kolonu u Tuzli, srebrenicane...lista je preduga.

I kako da se ne ponovi. Hranjenjem novih generacija selektivno samo zlom druge strane nije metod.
anonima
(Stranac)
16. jul 2017. u 15.54
Znam Pjer, upadam ali ne vidim kako drugacije možeš opovrgnuti lazne brojeve ako nećeš iznijeti prave. A ako još uz brojeve das i hronologiju pojedinacnih zločina, vidis da je osveta nad Srebrenicanima bila jer su se oni uspijeli, barem privremeno, oduprijeti planiranom i odpočetom nestanku. To tupave i usijane glavuse, koje su tada bile ubijedjene u vlastitu velicinu i nedodirljivost, nisu mogle da oproste Srebrenicanima. Poslije su se vjerovatno uvjerili u relativnost te velicine i nedodirljivosti. Ovi sto danas nastavljaju prljavu rabotu iz 92-95 samo traže nacina da umanje taj zločin kako bi njegovo nakazno cedo moglo da lici na nešto normalno, civilizovano ... naše a srednje-evropsko sto bi reko danasnji vozd Baja.

@nonima
POLARIS
(доктор)
16. jul 2017. u 17.44
Два храбра друга један нагулио у Кењаду, а други нагулио у Франце, све што знају о рату у БиХ прочитали у локалној штампи, гледали на локалном ТВ-у и слушали од нарајцаних саплеменика.

А сад нама овде продају јаја под бубреге причом о томе шта се заиста десило. Они знају, а ми не знамо, па ће они нама да разјасне, невјероватно.

Интересантно је са којим увјерењем наступају, рекао би човјек да су сами били стрељани па знају. Који papci.

vacuum
16. jul 2017. u 20.06
„Pazi zamka” povika Pjer...

Cuj... nemoj neko da bi spomenuo brojke, Tokaca je to napisao i to je amin.

Samo me zanima kako doći do te istine ako se ne razgovara/istrazi/sjedne za sto, aaa Pjer?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. jul 2017. u 21.34
Polaris,
Daj prosvijetli me. Koja je tvoja istina?

Vacuum,
Na tokacinoj listi su moja tetka i njen muž. Ubijeni 1995-te. Provjereno e-mailom. Imam zamjerku sto lista nije dostupna na internetu. Tako bi svako mogao provjeriti i brojeve i imena.

U razgovoru između Srbina i Bosnjaka broj ubijenih ja zadnja stvar o kojoj treba razgovarati. Ako ne razumijes zašto, probaj.

vacuum
17. jul 2017. u 01.25
Da Pjer, oni u Sarajevu će reci broj (bez ikakve istrage koja uljucuje i 'naše ljude', ZAJEDNICKU KOMISIJU) i OD TADA vise nećemo pricati o 'brojevima„.

Kao i sve ostalo, oni u Sarajevu;-
- Proglese nezavisnost (ignorisuci nas) a mi ćemo reci OK, OD SADA hajde da gledamo kako ćemo dalje/zajednicki
- Kažu izvrsena agresija na BiH, mi ćemo sutiti i ”hajde eto kao bila agresija„ (zarad mira u kuci) ne talasaj... ”nego, ima vaznijih stvari, kako ćemo bolan dalje„
- Nametnu bilo kakav zakon, u dogovoru sa strancima, NE DOGOVARAJU SE S NAMA Pjer, a mi trebamo taj zakon postovati, opet ”ne talasaj, suti daj da vidimo kako prezivjeti„
- Oni u Sarajevu obajve broj zrtava, logora, prognanih OPET BEZ ZAJEDNICKE ISTRAGE i mi trebamo klimati glavom...

Pa Pjer taj isti ”gracka raja„ anonima je ovdje uvijek spreman ”ispitavati„ i negirati broj Srpskih zrtava oko Srebrenice i svoditi ga na desetine (do sada), evo sad se popeo na 158 (šta mu bi?!)… ali uvijek… a ti mu Pjer nikada nisi odgovovio kao sada ”ne upadaj u zamku brojeva„. To je za staviti prst na celo (da i tebi Pjer ipak ove druge žrtve ipak nisu nizeg ranga (onako podsvjesno).

Inače Pjer za tvoju informaciju Atif Dudakovic je još na slobodi (pored snimka u koloru)... od koga ti još trazis ”pravdu„!!!!!
vacuum
17. jul 2017. u 02.00
Nadam se da ćeš odgovoriti Pjer na ovaj post nezavisno od ovoga gore, nisam htio da ih mjesam.

Ne mogu da shvatim Pjer to tvoje „saginjanje” i konstantno „suti/pusti”, radi mira u kuci.

Ne znam jesi li toliko naivan pa im još vjerujes ili si toliko „plasljiv” pa bi uradio sve „samo da te ostave na miru”?!
Nešto kao djeca kad zadirkuju onog malog a on jadnik sve uradi misli sutra će i on biti „dio drustva”, njega neće vise dirati. Sutra naravno maltretiranje ide iz početka.
Ovaj mali ne vidi da dok ne pokaze da „misli”, ne pokaze svoje „ja” on miran biti neće. Zahtjevi će se ne samo dodavati nego i uvecavati.

Znaci oni ti prvo ukinu državu (famoznim preglasavanjem, ja to zovem ignorisanjem) I TIME POKRENU CITAVU OVU LAVINU.
Znaci već tada ih NIJE ZANIMALO tvoje mišljenje i u dogovru sa Hrvatima/Slovencima/Njemcima/strancima te ladno „odJ*#*”, tj.
NISU IMALI POTREBU DA TE SASLUSAJU, NISU IH ZANIMALA TOVJA OTVORENA PITANJA i BOJAZNI… NISU…

Oni Pjer imaju svoju agendu (Izetbegovic je još na celu države) koju guraju, svi koji nisu za „njihovu viziju” bosne i Hercegovine su mrski Četnici koji samo gledaju kako da „zakolju Bosnju”. njima nije mjesto u Bosni i mogu preko Drine sutra.

Tako moj Pjer, imaš situaciju da i jedan „gracka raja” anonima po tom pitanju NIKADA NE ODSTUPA od stavova i izjava Izetbegovica (po pitanju „udaranja packi” Srbima, po pitanju državnih praznika, ratnih zrtava, policije, ‘genocidne tvorevine’… BILO CEGA), on nikada tu neće kritikovati Izetbegovica iako kako kaže nikada nije glasao za njega.

Po pitanju „Četnika” CITAJ Srba on i „Izetbegovic imaju perfektno poklopljene stavove, puni balans… o svim ostalim stvarima mogu se razilaziti/kritikovati.

Kada treba odgovoriti Izetbegovicu zbog njegove žene koja je napravila ”sranje u bolnici„ ima anonima koliko hoćeš, nije da nema. Kritikovati će ga, ali kada je ovo drugo u pitanju eee onda… SUTNJAAAA….

P.S. Prosetaj Sarajevom ili pitaj anonimnog, reci će ti ”da je Atif castan vojnik koji je casno branio zemlju od agresora„ a Ratko ”Četnicki okupator, zvjer, zivotinja, itd itd...„”
anonima
(Stranac)
17. jul 2017. u 06.45
A ti doTure izgleda bio na svim mogućim ratistima u prvoj liniji pa znaš sve 'nako poimenice gdje je ko šta radio. Vidis, ja mislim da je taj zadnji rat bio mnogo opasniji po civile nego sto je bio po vojnike. Kad si vojnik, imaš barem cime da se branis, znaš odakle opasnost dolazi. Mislim da je moj otac mnogo opasnije živio kao civil u Banjaluci gdje rata nije ni bilo, nego recimo da sam ja recimo proveo čitav rat kao komandir voda veze u atriljeriskom divizionu koji nikad nije prisao na manje od petnaest kilometara liniji fronta.
Kad nazoves oca koji treba otici po naocale u Getaldus i iz glasa mu osjetis strah, kad slusas sestru koja ti prica kako je sa djetetom od tri godine pretrcala Vlasic da bi dosla u „sigurnost” izbjeglistva, kad ti zet prica kako mu je bilo na Manjaci, kad vidis u Nirnbergu momka svjeze izaslog iz Omarske i kad ti onako pedesetak kila tezak kaže da je pred rat imao osamdeset i pet kila, kad u Francuskoj odes posjetiti imenjaka od trinaest godina kojeg je snajper napravio dozivotnim invalidom ... sve te tvoje ratnicke price možeš si objesiti na racku. Cojstvo, junastvo, ... puno si ti ratnih fimova gledao moj doTure. Ja sam vidio samo ljudsku bijedu i ponor necovjestva.

@nonima
C_A_B_O
17. jul 2017. u 10.14
Nebicno JE da se bajke o SilverCitUjU sire i na ovim nesrpskim stranama. realne brojke su nekih 375 + 140tak..i NIKO ne porice zločin.

KAKO,ZASTO, 10 odred, francuska,alija...ko HOćE da nadje i napravi mozik ima dovoljno.

KO HOćE da svaki mjesec nabaci 69 tabuta skuplja sve smece ukljucujuci i teroriste koji su i MRTVI izbaceni iz zemalja gdje su pobjegli.

PRICA o cijeloj istocnoj bosni pocinje puuuuuuno ranije,1914te... ista se ponavlja u horor verziji 41-45 da bi sve nasilno bilo „ betonitano” 45-91

Kako je komunizam braniJo i skrivao ustaško-balojske zločine a uvecavao po neki JVO normalno je da je naplata dosla ALI NIKADA nije naplacen ni trideseti dio DUUUGA ...sad da ne kažemo NAZALOS' jer SVE što se DUGUJE ...mORA da se PLATI

A EVO to BH sarajevo NIJE do danas pronaslo kosti Slobodana Samardzica...

Bilo bi zadivljujuce daje usamljen primjer
https://www.youtube.com/watch?v=jcu5YjlsC00
POLARIS
(доктор)
17. jul 2017. u 11.49
Класична муслиманска шема, кад немам аргументе, ударим по патетици, бабо није смио у Геталдус сестра претрчала до Америке, јаран остао инвалид од српског снајпера и наравно костур из Омарске. Фали ти још само да су ти дајџа и амиџа на списку у Сребреници.

Халанимни послије свега изреченог можеш само још повући воду.

anonima
(Stranac)
17. jul 2017. u 12.30
Dje si Savo, greško genetska? Dje si otpadu ljudskog roda? Vise govana prođe ovdje kroz tvoja usta nego kroz sve velegradske kanalizacije.

DoTure, o kojim ti argumentima govoris da ih se treba opovorgavati? Jel' ti argument da smo Pjer i ja bili na sigurnom u Kanadi i Franciji dok si ti pust'o krv za buducnost sorabskog naroda? Busas se u prsa ratnim ucescem k'o da si bombas Bosko, k'o da si tri puta pogin'o, a neki si ...eni sanitetlija. Mog'o si ti i kuhar biti u kasarni Kozara, opet bi ti babo doTur sredio kakav eresovski orden. Pjer je koliko znam bio cijeli rat u VRS a za mene pitaj Ssssavuljana ... on sve zna. Vojnicki pos'o je najlaksi na svijetu. Nabace ti uniformu, daju ti naoruzanje, odrede ti zborno mjesto, a tvoje je samo da ne razmišljas i da pokusas mrziti onoga sa druge strane. Meraja za gmazove kakav si ti, serem ti se na doTursku zakletvu.

@nonima

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. jul 2017. u 23.46
Čak ni onaj ko je bio tamo ne zna broj:
https://www.youtube.com/watch?v=4ZibO84bJdI

vacuum
18. jul 2017. u 01.57
Ne znaju da, zato zna anonima, bar za ovaj broj -158- je veoma siguran vidim.
vacuum
18. jul 2017. u 02.43
„Znaci svaki praznik nama je prisjeo, i Petrovdan i Bozic i Vaskrs...”

https://youtu.be/qeZjuitBveo

Za neke ovdje rijeci ove žene su „Naucna Fantastika”!?!
Panciceva_omorika
(Ubica Zmajeva)
18. jul 2017. u 03.38
Tokaca je rekao, @jatolah smatra da je to-to, a Pjer je to provjerio na uzorku 2/100.000 ...

ma to je tvrdje od betona marke 400 (tri lopate sljunka i jedna cementa ... ali dobra lopata cementa, vode po potrebi i mjesa se u zavisnosti od doba dana i godine - ako je vruce može i manje
anonima
(Stranac)
18. jul 2017. u 05.14
U clanku http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bih-i-republika-srpska/nekaznjeni-zločini-nad-srbima-u-podrinju.html?alphabet=l
m ožemo procitati slijedece „U izveštaju MUP-a RS sa početka ove godine detaljno su, međutim, dokumentovani zločini nad ukupno 636 žrtve srpske nacionalnosti, ubijene od maja 1992. do polovine 1993.” Ovdje se radi o oko dvije stotine žena, djece i staraca dok su ostalo „seoske straže” (čitaj vojnici).

Dakle, radi se o periodu od početka rata do momenta kad je Srebrenica postala „zasticena zona UN-a”. Sad me interesuje kako se to doslo do 2 ili 3000 Srba ubijenih u regiji Birca od strane „ostrascenih Orecivih mudjahedinskih koljaca”? Svi izvori govore o sporadicnim upadima muslimana u srpska podrucja tokom prestalog perioda do pada Srebrenica, koji su vodjeni zbog hrane i naoruzanja i u kojima je poginulo nekoliko desetaka Srba.

Opet mi o brojkama, ali je to neophodno da bi se izbjeglo „izjednacavanje” zločina i nametanje ideje o „masakru kao odgovoru na masakr”.

Od'o sad pripaziti rucak da me hanuma ne grdi kad se vrati „iz grada”, a vi prokontajte pa mi „pastujte” koji link RTRS-a.

@nonima
vacuum
18. jul 2017. u 05.27
Ne treba vise linkova, ovdje se dosta kaže, ko hoće da pogleda (a nisu dugacki)...

Potrebno je i obratiti paznju na datume sa onih arhivskih snimaka iz prvog linka.

A ta ideja da su Oricevi bojovnici stali onoga momenta kad je Srebrenica postala „zasticena zona UN-a” i sjedili i cekali „kad će vise kraj rata” to govori koliko si plitak tj. koliko ti je Alija isprao mozak kako slijepo vjerujes propagandi.

Ovaj broj od „poginulih nekoliko desetaka Srba” to je ono gdje se ti i Bakir i Naser i Atif i... poklapate perfektno.

Jako me zanima hoće li Pjer imati „repliku” i udariti ti packu kao sto ima obicaj nama.
anonima
(Stranac)
18. jul 2017. u 05.48
Evo i jedna od srpskog izdajnika Srdjana Puhala na ovu temu.

@nonima

Zašto se manipuliše srpskim žrtvama u regionu Srebrenice?

„U nama nema mržnje i osvete, ali je krajnje vrijeme za procesuiranje monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima. Ne možemo prihvatiti selektivnu pravdu kako je bilo do sada, da je jedna - srpska strana za sve kriva, a da za ovolike srpske žrtve niko ne odgovara. Rekao je ovo juče predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obraćajući se okupljenima na Vojničkom groblju u Bratuncu na kojem je održan pomen i služen parastos za 3.267 srpskih civilnih žrtava koje su tokom ratnih sukoba 1992. godine ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića.” - Glas Srpske 12.07.2011. godine.

Premijer Srpske Aleksandar Džombić istakao je da međunarodna zajednica mora da uvaži činjenicu da su u proteklom ratu ubijani i Srbi. „U Srebrenici, Bratuncu i okolnim selima ubijeno je imenom i prezimenom 3.267 Srba. Želimo da pošaljemo istinu u svijet, da pokažemo i ukažemo da su Srbi stradali i da tražimo ravnopravan tretman prema svim žrtvama i svim zločincima.”

Pitate se u čemu je problem sa ovom izjavama?

Problem je u brojci od 3.267 srpskih civilnih žrtava koje su tokom ratnih sukoba ubile oružane snage Armije RBiH pod komandom Nasera Orića
Problem je što su ove brojke istakla, u tom trenutku, prva dva čovjeka Republike Srpske.
Problem je što mi nekritički vjerujemo domaćim političarima.
Problem je što to nije tačno.
Problem je što nije pametno reći da to nije tačno.
Problem je što se ove brojke koriste kao opravdanje, mada je takvo opravdanje glupo samo po sebi, za sve ono što se dešavalo jula 1995. godine u Srebrenici.
Pa krenimo sa redom.

Podaci koje ću vam predstaviti su dobijeni od Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije, znači zvanične institucije Republike Srpske kojoj je to posao i za čiji rad stanovnici Republike Srpske izdvajaju novac. Institucije - čije podatke bi vlast Republike Srpske trebala da koristi kada istupa u javnosti i govori o zločinima nad Srbima u regionu Srebrenice.

Tako bi barem trebalo biti.

1. Prema podacima Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije od početka do kraja rata u BiH (1992-1995) godine na teritoriji opština Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Vlasenica sa opštinom Milići, Kalesija sa opštinom Osmaci i Šekovići pogunulo je 2.385 Srba. Žrtve su selektovane prema mjestu stradanja, a ne prema trenutnom prebivalištu, mjestu boravka, rođenja ili mjestu ukopa.

1.1. To je 882 osobe manje u odnosu na brojke koje su u svojim govorima spomenuli tadašnji Premijer i sadašnji Predsjednik Republike Srpske.

2. Od ukupnog broja Srba (2.385) koji su stradali u ovih 6 opština (plus opštine Milići i Osmaci) 1.974 su vojnici, 387 civili, a 24 su svrstani u kategoriju „nepoznat status”.

2.1. Ostaje nejasno odakle tadašnjem Premijeru i Predsjedniku Republike Srpske broj od 3.267 srpskih civilnih žrtava, kada je Odjeljenje za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije pronašlo 387?

3. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine poginulo 1.489 Srba (273 civila, 1.201 vojnika, a za 15 se vode kao nepoznat status), dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 896 Srba. Interesantano je vidjeti i to da je 1992. godine ubijeno Srba civila 273, dok je u ostalim godinama rata (od 1993. do 1995.) poginulo 114 srpskih civila.

3.1. Ova dva podatka su veoma važna jer pokazuju da su srpski civili najviše stradali na početku rata tj. dok Srebrenica još nije bila proglašena „zaštićenom zonom” (april 1993. godine).

4. Prema podacima Odjeljenja za istraživanje rata, ratnih zločina i obradu dokumentacije od trenutka kada je Srebrenica proglašena „zaštićenom zonom” (april 1993. godine do 1995. godine) desila su se napadi na tri srpska sela Osmače, Srebrenica i Tamburića Kosa u kojima je stradalo troje ili više ljudi.

4.1. Iz ovih podataka sasvim je jasno da intenzitet napada na srpska sela od trenutka kada je Srebrenica proglašena „zaštićenom zonom” nije bio tako intenzivan i brutalan kao što to vlasti Republike Srpske žele da nam predstave.

Vlast Republike Srpske, a i oni političari koji pretenduju da dođu na vlast, moraju tražiti da se krivci za ubijene srpske civile i vojne zarobljenike uhapse i osude. I to nije ništa sporno. Ali vlasti Republike Srpske ako žele dobro svom narodu ne smiju da zloupotrebljavaju srpske žrtve i njima manipulišu u svrhu sakupljanja jeftinih političkih poena i time na bilo koji način opravdavala sve ono što se dešavalo u Srebrenici u julu 1995. godine.

Suočavanje sa prošlošću podrazumijeva: utvrđivanje istine, ma koliko ona bila bolna; suđenje zločincima ma kako se oni zvali; pružanje pravedne nadoknade (materijalne ili nematerijalne) žrtvama i njihovim porodicama, jer ako to ne uradimo ratovaće naša djeca i unuci.
anonima
(Stranac)
18. jul 2017. u 06.50
Sve je relativno moj Alberte.

http://www.nspm.rs/dokumenti/kompletan-spisak-ubijenih-srba-u-bratuncu-kravici-i-u-opstinama-i-selima-srebr... nickog-kraja.html
Бљечева, претежно муслиманско село у питомој подрињској Општини Братунац (Срба 71, муслимана 532, Југословена 4). Локалне оружане формације из састава Армије БиХ под вођством Насера Орића извршиле су, ничим изазван, напад на српски део села на велики православни празник Ђурђевдан 6. маја 1992. год. пре подне. Тај неочекиван напад био је суров наговештај прогона и истребљивања Срба из братуначког и сребреничког краја, а догодио се у време интензивних мировних преговора Срба и муслимана о заједничком суживоту.

Жртве:

1) Косана (Новак) Зекић, 1928;

2) Гојко (Лазар) Јовановић, 1917;

3) Милан (Милак) Зекић, 1954. (који је након два месеца подлегао повредама у болници у Београду)

http://www.bosniak.org/bosanski/preludij-za-genocid-u-srebrenici-%E2%80%93-masovna-ubistva-i-etnicko- ciscenje-bosnjaka-u-regiji-srebrenice-tijekom-prva-tri-mjeseca-bosanskog-rata-april-juni-1992/
Napad na selo Blječeva (6. maj 1992)
Na sljedećoj meti četnika našlo se pretežno bošnjačko selo Blječeva u opštini Bratunac, napadnuto od strane srpskih minobacača 6. maja 1992. Nekoliko srpskih granata su direktnim pogocima na civilne objekte prouzrokovale golemu materijalnu štetu. Od granata su tog dana živote izgubili 16-godišnja bošnjačka djevojka Vesna Muratović i dvoje starijih srpskih stanovnika sela, Kosana Zekić i Gojko Jovanović. Nekoliko drugih stanovnika su bili ranjeni. Bošnjaci su se razbježali prema selu Pale, a srpske snage su potom zaužele Blječevu, pljačkajući imovinu i paleći kuće. U selu su zatekli Ibru Jašarevića i na mjestu ga ubili. Srbi su zarobili mještane koji nisu imali vremana da uteknu i odveli ih u zarobljeništvo. Jedan od tih zarobljenika je bio Nurif Memišević, paralizirani bošnjački čovjek koji se nije mogao kretati bez pomoći. Nakon mučenja, Srbi su ga natjerali da potpiše „priznanje” u smislu da je kao zarobljenik dobro tretiran i da su Bošnjaci sami sebe napali u selu. Od tada se Memiševiću gubi svaki trag.[32]

@nonima
C_A_B_O
18. jul 2017. u 09.05
HEHE SArbi su bacali granate po 989 iljada BROJ„O Tokaca i SVUDA su ginuli nemuslimani a eto na Ilidzi,Vogosci,Grbavici mUUUje bacale sa tOBLERONE i ginuli samo SRBI. Brojke koje JA navedoh su IZVORNE izjava jednog od osudjenih u smrdajvkim procesima 5 godina poslije rata medijima sa slobode dok mUUUUje nisu skupile smece.

Do sada nadjose 'aman još 8 iljada a eto jEDNOG Slobodana Samardzica NE mogu

vacuum
19. jul 2017. u 02.16
Potrudio si se da odgovoris Pjer, fino od tebe.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. jul 2017. u 21.00
Vacuum,
Ne znam zbog čega me prozivas. Da komentarisem anonimino pisanje?
Ja rekoh da o brojevima ne vrijedi pricati.

Mislim da se nikad nećemo sloziti oko broja. Verovatno ni do pomirenja neće doći sa ovim politicarima. Niti skoro.

A uvezi početne teme, komentarisao sam prije godinu ili dvije.

Zbog istine nisam bio čitavo vrijeme do 1995-te u vojsci RS. Ne znam šta je ko radio, kolike žrtve podnio i ne bih da se poredim. Svakom je njegova muka najgora.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
20. jul 2017. u 21.09
Pitanje za Savu: Mislis li da je „potpukovnik” koji je naredio Branjevo pozitivna licnost?
vacuum
21. jul 2017. u 01.53
Ako hoćeš procitaj ona dva posta ako nećeš ništa, nemam šta ponavljati.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. jul 2017. u 05.35
„Cuj... nemoj neko da bi spomenuo brojke, Tokaca je to napisao i to je amin.”

„Tokaca je rekao, @jatolah smatra da je to-to, a Pjer je to provjerio na uzorku 2/100.000 ... ”

Postoji mogućnost da je lista nekompletna. Pojedinac može da provjeri za one za koje zna. Sto je Pjer i uradio. Ne znači da je aminovao cijelu listu. Jeste li vi ista uradili? Ili je lakse lupati „Nas broj je umanjen njihov naduvan”. Način da se provjeri cijela lista je da se objavi.
Zašto se to ne uradi? Mislim da je razlog da to odgovara ovima koji „branimo vas od zlocastih njih koji naduvavaju svoje brojeve”.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. jul 2017. u 06.36
@,
„vidis da je osveta nad Srebrenicanima bila jer su se oni uspijeli, barem privremeno, oduprijeti planiranom i odpočetom nestanku. ”

Ovo zasluzuje osvrt, jer je u pozadini kvalifikacija oko koje se vjerovatno nikad nećemo sloziti.

Osveta
Da bi covjek nekoga ubio ili naredio da se ubije potreban je razlog i opravdanje. Moje mišljenje je da je logika naredbodavca bila da vojno sposobne ne može poslati preko linije fronta da se naoruzaju. Drzati ih zarobljene je imalo negativnu stranu u propagandi o logorima. Ubijeni u Naserovim akcijama su bili opravdanje. Nekome dovoljno da naredi i drugima da izvrse.

Planirani nestanak
Impliciras da je neko planirao eliminaciju Bosnjaka. Mislim da je namjera bila formiranje kompaktne teritorije. U to se nisu uklapale vece teritorije sa vojno aktivnim stanovnistvom. Uporedi za primjer Janju koja je bila kompaktna i bez zločina. Manja i ne vojno aktivna. Ili Krajinu koja je imala sličnu sudbinu Srebrenice.
Plan je bio da se ukloni vojna opasnost i stanovnistvo premjesti. Negdje u sredini operacije je postalo jasno da je broj zarobljenih vojno sposobnih veliki, i neko je odlucio ono sto znamo. Mislim da je to tačno jer jedan od vojnika koji je bio u operaciji mi je rekao da je treci dan „receno da se ne zarobljava vise”.
vacuum
21. jul 2017. u 06.59
Da Pjer, dobro pitanje ZASTO SE NE OBJAVI CIJELA LISTA?!

...Koju naravno treba donijeti i usaglasiti zajednicka komisija SVA TRI NARODA, znaci doktori, profesori, istoricari, intelektualci koji će sjesti za to i raditi.

To je ono sto mi i trazimo od 1992, da se razgovara, ali ovi naravno neće, zašto bi kada nas mogu ignorisati i sakrivati se iza lakata nekih međunarodnih mesetara koji su naravno dosli s jedinom mišlju „da nam pomognu da krenemo naprijed” („ja ne mogu od smijeha” - bilo bi smijesno da nije tuzno)

P.S. Ovaj Tokaca je daleko od OBJEKTIVNOG, intelktualnog koji je „s dobrom namjerom sjeo da uradi posao”... intelektualac se ne ponasa ovako http://skr.rs/btv (sam se diskreditovao).
vacuum
21. jul 2017. u 07.02
Ok ov je POGRESAN link, pogresna osoba. (jbga nema edit)
vacuum
23. jul 2017. u 05.10
POLARIS
(доктор)
23. jul 2017. u 12.58
У складу са насловом теме мали додатак:

http://webtribune.rs/jezuitski-insajder-sokirao-svet-evo-kako-je-vatikan-stvorio-islam/#

yoland
(surfer)
25. jul 2017. u 11.27
Fantaziranje se obično shvata negativno..ako je u pravoj mjeri i da smo u stanju da razlikujemo stvarnost od fantazije, onda je to sasvim ok.U nekim §xivotnim situacijama čak nu§xno (sanjarenje, gradjenje ideja)da bi lakse prebrodrili teske momente, čak i Scott Peck podr§xava izgradnju zdrave fantazije. 
Da nema fantazije ne bi bilo ni umjetnika, pa ni same umjetnosti, ni velikih djela-iza svega stoji ideja. 
Opet se mo§xemo vratiti na one filmove (ukoliko ste ih gledali). 
Npr. faca je u tripu da je Don Juan, naravno knjishki ljudi nesretni i okorjeli u surovoj „realnosti” , chika psihijatri jedva dochekaju da ga ukljukaju lijekovima i vrate u realnost i unesrece zauvjek. Odva§xan momak na krilima fantazije odleti mislec se u sebi >>Ko vam je kriv kad nemate goluba?!<< 
Mladic je znao stvarnost, ali sam sebi krojio svijet kakav mu odgovara i u kom je sretan.To ga je cinilo posebnim, a sitnim dushama "nenormalnim". 
Takođe i za K-pax-a te Fisher kinga vrijedi slična postavka(razlika: u potiskanju sjecanja zbog traume) 

Rezume: >>Misli u §xivom, a §xivi u izmišljenom svijetu<< >>Stvarnost je samo opa§xanje 2 uma. Poshto ne postoje 2 identichna uma, ne postoje ni 2 iste stvarnosti, shto jednoj licinki predstavlja stvarnost, drugoj izgleda kao totalno ludilo 
C_A_B_O
01. avgust 2017. u 12.36
PERO,
Stal;jina aka DJ poznajem PRIJE no što se OZENIJJJO

On je dao moje cifre JAVNO još sa slobode iz Bijeljine.

ONO sto pricas su bajke
NET je na zalos bolji izvor istine no smrdajevski procesi a ni dominik ne navodi sindbadove brojke

ONIM uspaljenim:

Osveta NIKADA ne stize zlocnice NA ZALOS!

Ljubitelju OCEUBICE:

Svim sto RECES kazujes samo o sebi
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. avgust 2017. u 23.08
Savo,

Ne znam ko je DJ. Ni njegove brojeve.
Kad kažeš bajke ne znam na šta u mom pisanju konkretno mislis.
Ziv bio.
C_A_B_O
10. avgust 2017. u 11.47
Dobro...al eno domin;ko ostavio 484 i još na sudjenje u sa
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.