Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Svaka cast za obnavljanje crkve!
BL
(Dr.)
14. novembar 2016. u 14.52
CAZIN - U selu Osredak u Cazinu, prije rata u Bosni i Hercegovini, živjeli su Bošnjaci i Srbi. Vremenom su se svi stanovnici srpske nacionalnosti raselili. Za sobom su ostavili crkvu i groblje koje je bilo u sve lošijem stanju. Posljednjih godina crkvu i groblje renovira i održava muslimanska porodica. Porodica Keranović jedina radi na obnovi crkve s obzirom da ostali mještani nisu oduševljeni idejom. Sinovi Samir i Mensud studiraju građevinu pa im je ovo odlična prilika da pokažu šta znajui nauče još nešto novo, a i majka Fatima često pomogne suprugu Mesudu dok su sinovi u školi. Ovaj potez muslimanske porodice da renovira pravoslavnu crkvu novčano podržavaju komšije Srbi koji su izbjegli odavde i godinama žive širom svijeta. Mesud ističe da bi najviše volio da se svi vrate na svoje, žali što nas je rat podijelio i nada se da će se neki ipak vratiti, da će se družiti, bez obzira na vjeru. (Al Jezeera)

Više detalja na:

https://www.youtube.com/watch?v=H1kc5B2eehA

Svako postovanje za familiju Keranovic i donatore.
D-Man
(Analyst)
15. novembar 2016. u 17.16
Увек било и људи и манијака на свим странама. У суштини се слажем да баш овакве и сличне примере треба истицати у свакој прилици. На жалост, једна ласта не чини пролеће!

anonima
(Stranac)
16. novembar 2016. u 16.46
Stavise, dodao bih kako una hirundo non facit ver.

@nonima
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. novembar 2016. u 21.12
Ja da dodam da nema proljeca dok prva lasta ne dodje.
C_A_B_O
22. novembar 2016. u 11.57
E ja ću podici NOVU dzamiju u SMRDAJEVU ..veću od alipaSSine kad nebude baliluka u smrdajevu...s postovanjem
BL
(Dr.)
26. novembar 2016. u 11.47
gosp. C_A_B_O Nadzi mir u svojoj dusi.
anonima
(Stranac)
26. novembar 2016. u 12.49
Pobi Ssssavuljan jato lastavica. Nema tu zivota bolan koliko god se lastavice trudile, krepace Ssssavuljan al' će ostati buljuci malih Ssssavuljana koje je doticni zarazio istom bolescu kojom je njega zarazio njegov babo, a babu mu opet zarazio djed, djeda ... ma u tri picke materine i te zarazne bolestine. Nema bez temeljne deratizacije tu zivota da ga hebes.

@nonima
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.