Diskusije : Banja Luka

 Komentar
Banja Luka, tehnička škola, Anegdote
CH_1
(elektro)
04. januar 2011. u 15.04
Čitajući topic „Eh Banjaluka”, pročitao sam neke fine dogodovštine pa mi pade na pamet da se eto može napraviti jedna tema u kojoj možemo ispričati po neku anegdotu koju smo kao srednjoškolci poneli sa sobom kao večitu uspomenu. Ko zna, možda nekome padne na pamet (ko ovo bude čitao) pa da to sve zabilježi u nekoj knjizi.
Eto, pošto sam bio pripadnik tehničke škole, Elektro odsjek, neka se odazovu svi oni koji su pohadkjali tehniku „kroz vjekove” i da napišu poneku anegdotu vezanu i za učenike, profesore i drugo osobljevezano za Tehničku školu.
Pripadnik sam generacije 1971-74. Mnogi profesori su nam predavali, učili nas svaki na svoj način.
Da li je moguće za jedan školski čas doboti tri (3) jedinice?
Profesor Mašinskih elemenata na Elektro odsjeku, Ozren Radulović (to je onaj koji je mucao pri pričanju, bio izvrstan predavač), donio rezultate kontrolnog ispita/testa. Radomir (prezime neka ostane nenapisano) dobio jedinicu. Profesor pita ko želi da ispravi jedinicu, Radomir se javi, izađe na tablu, Radul (tako smo profu zvali) mu da zadatak, ovaj ga nije znao riješiti i...„fasuje” drugu jedinicu. Profesor izveo Miodraga na tablu da reši neki zadatak iz torzije. Treba da reši koliko je treći koren iz nekog broja. Naravno, računara tada nije bilo, već legendarni šiber! Pita nas profesor jeli neko već izračunao da Miodrag ne gubi vrijeme. Taj Radomor se javi i reče da je on izračunao (ne sećam se koji je rezultat bio, ali recimo 8). „Sine, piši 8”, reče profa. Zatim će Radomir: „Profesore, izvinite, nije 8, već 7”...„Sine piši 7”, reče profesor Radul. Midrag radi dalje...a onda opet Radomir: „Profesore, izvinjavam se nije 7, već 9”. Nato će Radul: „Sine, kako se ti zoveš”. Ovaj reče, Radul otvori dnevnik i upisa jedinicu uz komentar: „Sine, zezajte vi nekog drugog” :) ..Treći „kec” za jedan školski čas :)
Uspomena, anegdota ima mnogo...nastavite..recimo bivši učenici iz Tehnike.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
04. januar 2011. u 21.15
Ovaj se prepricavao...je li istina ili ne, ne znam.
Ne sjecam se ni imena profesora, ali znam mu nadimak: Siber.
I kažu:
Poduzi zadatak na tabli i negdje u sredini treba pomnoziti 2x2.
Siber izvadi siber. „Da vidimo...2x2 ... je 3.9 Zaokruzicemo na 4.”

Profesor odbrane i zastite prepricava svoj dozivljaj iz rata:
„Sa jedne strane mi, a sa druge partizani, pardon četnici”
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. januar 2011. u 07.12
Da li je Gimnazija (vjerovali ili ne i ta skola je imala anegdota) ili tehnika, nisam siguran:
Profesor matematike prozvao ucenika.
Nakon duzeg „pacenja” (nije znao) profesor ga posalje na mjesto sa nekom losom ocjenom.
Ali ucenik krene da kuka i moli za još jednu sansu.
Nakon upornog odbijanja da ode na mjesto profesor rece
= „U redu, nacrtaj jednu pravu na tabli”.
- „Odlično, sad je produzi...još...još”
I tako ucenik dodje do kraja table.
-„ E vidis tamo su ti vrata, pa prodji kroz njih i možeš otici kod direktora nek ti on da sansu”.

CH_1
(elektro)
22. januar 2011. u 07.30
Na početku školske godine ulazi profesor Radulovic (Radul) u jedan razred i otvorio dnevnik i od početka proziva jednog po jednog učenika da se predstave. I tako dođe do Sarača. Pošto je profesor Radul imao govornih problema, pita profestor: „S-s-s-arac”. On ustane i kaže: „J-j-j-a sam p-p-p-rofesore”. Profa, onako odjednom uzrujan kaže njemu: „M-m-m-ars n-n-apolje! Šegači se s nekim drugim”!! Izađe Sarač vani a onda učenici reagovaše i rekoše profesoru da se on ne ruga, već da zaista ima govornih problema. Radul shvatio da je pogrešio pa reče jednom učeniku da ga pozove u učionicu. Uđe Sarač sav zbunjen, a Radul će njemu: „S-s-ine, izvini, j-ja sam m-mislio da se ti šegačiš” E sad sledi poenta!! Tada njemu Radul počne objašnjavati kako da priča a da ne muca!! I kaže mu profa: „S-ine, kada ž-želiš nešto reći, ti du-du-boko udahni vazduh pa onda to reci”. A onda pravi prasak spontanog smijeha u učionici!!! Radul se baš našao u nezgodnoj situaciji :)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.