Diskusije : Romantični kutak

 Komentar
Velika neslagica oko kupovanja kuce
razocarana_u_sve
12. avgust 2015. u 18.40
Pa ovako …probacu da napisem ovo sto krace da vidim šta vi mislite. Stalno imam jedan te isti razgovor s osobom s kojom sam kad dodje do ove teme.

Za mene zajednicki zivot je zajednicki zivot kad si na nekoj istoj strain s osobom s kojom si (što se tiče kupovanja kuce) – svako pola pol ail da muž drzi vise do žene ako već vise zaradjuje ….al izgleda da to danas nije tako.

Kod nas je situacija malo komplikovana al ukratko, on zaradjuje vise od mene, dok ja radim 4 dana sad umesto 5 u sedmici posto nam je ekonomska kriza.

Prvo smo planirali da ja uzmem I da mi on placa možda po oko $1000 svaki mesec s hranom. Prvom sam mislila kucu, onda ovo zadnje je bio stan, I ispalo je da čitava moja mesecna plata bi otisla na stan za sve racune s hranom, I ono sto mi ostane bi bilo samo od njega znaci oko $1000 I to bi bilo vise ono da nadoknadi hranu troskove, namestaj, I da se kupi nešto u kuci, tako da sam odustala I od tog jer šta ostane za mene? Ništa skoro. Mozdaaa $500 svaki mesec posle kupovine namestaja I ostalih stvari za novi stan. Tako da sam odlucila ništa da ne kupujem I da još stedim I tražim drugi posao Il nešto na stranu – dok se nešto ne promeni.

Sad njegova teroija je ..„zato imaš mene” da to uzmemo zajedno.
On ima neku svoju zelju da napravi stanove u hr. sto ima nešto nasledjeno zemlje I za to mu treba možda recimo $100,000 hilj I posle šta će da dobije s tim ne zna ni on …al se nada oko $15,000 godisnje il oko $1,000 extra na mesec da kažemo.
Njegova ideja da „uzmemo zajedno” je da recimo kupimo kucu od $350,000 hilj I da ja dam recimo $100,000, sto znaci sve sto imam I nemam ništa. Samo platu koju bi morala čitavu da dam I opet nemam ništa 0 svaki mesec, dok on kao ima posao, recimo $4000 hilj, dobivace od tamo $1000. Kao davao bi mi on mesecno pare za trosak koliko mi treba, ne znam šta vi mislite o tom al meni se to nikako ne svidja. Pored svega toga moj partner nije osba koja voli kupovinu, lepe stvari za kucu, neka putovanja itd, ne voli da se kupi il potrosi normalno za zivot.
Isto tako on tvrdi da ono sto sam ja ulozila da bi to bilo moje, ono sto smo zajedno uplatili da bi se podjelilo, ako je neko dao vise manje to ga se netice I da bi on uplatio ponekad recimo $20,000 samo primer.

Ja ne vidim kako je ovo neki skladan zivot. Ja mu kažem da nije na istoj strain kao ja, on meni tvrdi da ja nisam.
Pored svega toga meni isto tako trebaju bolja kola uskoro – sto je isto tako trosak sto ja ne vidim da ću moći na ovaj način.

Da napomenem da on ne zna svoj status u ovoj državi, dal ostane il ne, jer ceka odgovor. Bez obzira ovaj plan bi bio isti I to mi ne pravi neku razliku.

On vodi neki svoj zivot I mislim da će uvjek da void neki svoj zivot – ja sam za to da svako da pola, kad već imamo I onda da placamo racune u pola – nešto normalno ako već želi da me tretira kao partnera a ne ženu/djevojku. Sto je najgore on I da izgradi dole, on će s vremenom opet hteti nešto drugo dole da kupi, tako mi to sve izgleda.

Jas am mu lepo rekla da mi nije cilj da budem čitav zivot u kreditu I da placam interest koji će da bude posle duplo od cene kuce/stana, to me ne čini srećnom. Meni je jasno da dosta ljudi danas žive tako al ako već možemo zajedno lepo da živimo I imamo da ulozimo zašto ne?

Ja se ne slazem s njegovom idejom jer mi je to totalno glupo, I ne vidim nikakvu sigurnost tu, jel se vi slazete s njim il sa mnom?
Sa vi mislite o svemu?

Hvala
razocarana_u_sve
12. avgust 2015. u 18.55
Ja stvarno ne znam šta da mu kažem vise??

Sto vise pricam o ovom s njim, sve mi je gore jer ne osecam nikakvu sigurnost, zajednicu ni isto mišljenje.
tajka
(trener)
12. avgust 2015. u 19.41
Romantično nema šta!
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
13. avgust 2015. u 05.44
Možeš da pišeš kilometre teksta ali na osnovu njih ti niko ovde ne može dati pravi savet, možda si ti već odgovorila šta je suštinska bitka.. sigirnost protiv ljubavi. Nije fer znam ali možda ti pomogne mada j amislim da si ti već odlučila.
Silenthill
(Zelim da verujem)
13. avgust 2015. u 11.56
Mislim da ti je najpametnije da gajis svoju ljubav ali da se ne upustas u finansijske avanture koje te prevazilaze i za koje nemas nikakvo ni znanje ni kontrolu.
Ako mislis da kupujes nekretnine,prvo se dobro raspitaj kakvi su porezi i obaveze koje se ticu tog vlasnistva...i naravno, u kojoj meri si sposobna da sve organizujes...izdavanja stana, popravki kvarova, trazenja stanara...itd.
Ako sve poveris nekoj agenciji, jasno je da će ti se prihodi umanjiti.
Što se tiče sentimentalne strane, ako mislis da ćeš tako da ga zadržiš, ulazuci novac zajedno sa njim u nesigurne projekte, pre ćeš ga tako izgubiti kad ti projekti propadnu.
Ali, citajuci tvoj komentar, čini mi se da je sve to po malo i tebi jasno.
Pandora69
(mi´´)
15. avgust 2015. u 17.54
Ojoooj romantike :)

Zbog čega morate da kupite kucu ili stan, sada kada ima mnogo neresenih pitanja u vasoj vezi?
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
17. avgust 2015. u 02.19
-Cist racun-duga ljubav !
-Sredite vi prvo vas odnos i vezu,a pare je lako potrositi,kad za to dodje vreme.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.