Diskusije : Romantični kutak

 Komentar
Šta vas čini srećnim?
lisabutterflay
31. jul 2015. u 23.31
Zašto ono što nas čini srećnima u ranoj mladosti, u zrelijim godinama nam više nije od nikakvog značaja? Zvuči poznato?

Jedna od praktično najtežih stvari vezanih za sreću jeste da je jasno definišemo. Šta sreća zaista znači i šta je ono što nas iskreno čini srećnima? Da li je to to osećaj zadovoljstava koje nam pričinjava ispunjen život sa jasno određenim ciljem?

Ljudi s' druge strane sreću su povezivali sa osećajem, mira, opuštenosti, olakšanja, ono što osetite kad otplatite kredit, pomirite se sa partnerom, pobedite bolest.

Definicija sreće se menja zato što se menja celokupan pogled na život.

Šta vas čini srećnima?
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
01. avgust 2015. u 02.41
Najlakše najteže pitanje na svetu.

Ne znam šta me čini srećnim, možda mir u glavi.. možda sloboda u raznim kontekstima ali jedno znam.

Jasno i precizno definisana sreća je u malim stvarima.

Recimo crna čokolada. Ili neka priča od Asimova. Ili par hvatova na gitari. Ili.. :)
lisabutterflay
01. avgust 2015. u 12.42
- Sreća je osećaj ispunjenosti, doživljaj da imamo i gradimo nešto što nam je važno...Ili?
Često možemo da čujemo komentar „on ima sve, a ipak nije srećan”. Iako na prvi pogled to ne zvuči mnogo logično, kada malo bolje pogledamo šta je to „sve”, shvatimo da je u pitanju zamena teza. Za nekoga je dobar posao, stan ili auto izvor sreće, ali za drugog čoveka to nije slučaj, jer u životu ima drugačije ciljeve.
Kada sebi nametnemo cilj koji ne osećamo kao svoju intimnu i autentičnu potrebu, propuštamo priliku da zaista budemo srećni. Trebalo bi da se iskreno zapitamo šta želimo i zbog čega ?
samo_medo
06. avgust 2015. u 16.16
Izvor je najveće žalosti sjećanje na prošlu sreću.

Zato, radujem se onome danas i onome sutra.

tajka
(trener)
11. avgust 2015. u 18.13
Dodir sreće

Uvlačim se nečujno u krevet. Ona spava.
Ne bih da narušim ravnomerno disanje blizu mog uha. Klizim sve bliže dodiru i toploti koju ona daje. Pružam se trežeći sebi mesta, našta se ona malo protegne i reklo bi se sasvim slučajno me nespretno zagrli. Volim kad osetim blagu težinu bliskog tela na sebi. Pravim kratku pauzu pa pošto se uverim da nije budna, nastavljam da se krećem kao hobotnica ka njoj. Gde god je dodirnem tu se prilepim. Osećam topao dah i mekoću obraza koje obožavam. Mrak me nagoni da zatvorim oči i da se predam čulima. Zaranjam u ocean noći. Ne pomeram se previše da ne bih njenim naglim okretanjem izgubio stečenu poziciju. Mirujem da ustalim položaj a milina mi se širi kroz telo. Hoću da ovo blaženstvo traje što duže. Nailazi novi osećaj sreće dok polako tonem ka njemu. Onaj za koji živimo. Spokoj.
sanak
11. avgust 2015. u 18.37
Izvor je najveće žalosti sjećanje na prošlu sreću. Zato, radujem se onome danas i onome sutra. 
----------------------------
Medo
,zanimljivo razmišljanje...može biti I poucno...

vodena
(*)
19. septembar 2015. u 14.23
Putovanja, razna, mada najviše ona koja su vezana za boravak pored vode.

Interesantno je to oko razmišljanja o sreći...

Mnogo planova sam u zivotu uzela u svoje ruke i bez straha. Stvari sam postizala nekada na moralan, nekada na nemoralan način, ali sam umela da postavim cilj, čak nekada i sa nebrigom za rizike.
Međutim, korak da odem u Australiju dok sam bila mlada mi je nekako uvek izmicao.

Verovatno sam se osetila malo umornom da ponovo u nepoznato ulazim sama i grabim se. Kada sam u nekim drugima stvarima bila spremna na taj korak, pozelela sam da oslobodim pritisak u ramenima i grc u vilici. Pošto sam mlada naucila da ako cekas spremnost i idealno na svim nivoima uglavnom nigde nećeš stici, brzo sam shvatila da će ta avantura – nebitno da li bi ili mi ne bi donela sreću - u mom srcu ostati samo kao neko lepo pero koje odleti pre nego sto si i stigao da ga dobro osmotris.:) Aposlutno ničija krivica osim moja 
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.