Diskusije : Romantični kutak

 Komentar
Dopada li vam se
sanak
23. februar 2014. u 20.11
vodena
(*)
25. februar 2014. u 09.42
Bas je slatka tema, cudi me da niko još nije odgovorio.

Ok, što se mog imena tiče radi se o jednom imenu vrlo tipicnom za grad u kome sam odrasla i, naročito, za moju generaciju. U toku čitavog skolovanja uvek je oko mene bilo bar 5-6 devojaka koje su se isto zvale. Ono sto volim kod svog imena je što ne zvuci pesimisticno i bapski već ima neku saljivost u sebi. Bar ga ja tako dozivljavam :)

Što se tiče imena kao „znaka”... o tome je interesantno procitati i može da probudi mastu ali koliko istine i, vaznije, kolko „tezine” ima u tome je teško reci. Ipak coveka najviše odredi genetika i rana decija iskustva a sve ostalo su vise neki ukrasi na toj bazi. Ono gde verujem da ime može da donekle utice na coveka je možda u odredjenim slučajevima u ocekivanjima koja onaj koji ga nosi ima od sebe. Bas juče kada sam procitala temu sam razmišljala o ljudima koje znam a i čak i ako ne znam nekoga sa odredjinm imenom, o samom imenu i jacini koju nosi. Recimo, muskarci koji imju imena Rastko, Gavrilo, Cirilo, Ognjen, Viktor i sl imena koja su ili povezana sa slavnim, jakim licnostima iz naše istorije ili koja sama po sebi nose cvrstinu (a naročito ako se redje daju deci) će verovatno od malih nogu od sebe podsvesno ocekivati vise nego neko ko nosi ili veoma često ime ili ime koje je mekse, fluidnije. Npr. meni je ime Rastko prelepo za muskarca i uvek zamišljam krpunog, plemenitog i istrajnog coveka. Interesantno bi bilo cuti kako sam sebe od malih nogu vidi momcic koji se zove Rastko.

Ali, ujedno, svi zakljucici oko imena su toliko nesigurni da je pitanje da li su išta više od običnog folklora. Kao sto rekoh, za mene su cvrsta imena Rastko i Gavrilo, za nekoga su Marko i Vojin i tom logikom će se krug vratiti na početak da je svako ime odredjujuce.

Bilo bi lepo cuti šta ostali misle.
darkest_requiem
(hard candy)
25. februar 2014. u 11.17
Svoje ime volim, jednostavno je i zenstveno, blago i lepo,kratko i nije često i to mi se isto dopada. Postavljen tekst je za mene lično previse sladunjav i nema veze sa zivotom nego je napisan da bi se zabavili, iako ipak smatram da ime nešto znaci, da nosi sa sobom određen zvuk, ton, boju, toplotu, ostrinu ili mekost sa kojom bi se nosioc istog mogao poistovetiti ali daleko da mu određuje toliko puno u zivotu kao sto ovaj teskt pokusava da ilustruje. Cesto mi se desi da mi neko recimo uopste ni malo ne ide uz svoje ime, ili pak da jako ide...na osnovu čega nemam pojma, jednostavno je tako, a ja obično svima koji su mi dragi smislim umiljat nadimak, pa ime vise i nije važno :) Elem...sva imena mogu imati lepotu, zavisi ko ih nosi i kako...kao i sve drugo na i u vezi bilo koga. Privlacnost zraci...tako zraci i kroz to ime. Jedno od lepsih muskih bi bilo LAV, da imam sina tako bih mu dala ime, ali nemam...zenska imena volim kratka i jasna, mekana ali i topla...MIA, LEA..Pozdrav:) Prijatna tema!
sanak
26. februar 2014. u 18.32
Drago mi je da se, za sada bar vama dvema, tema dopada.
Meni se moje ime, takođe, dopada. Ima samo problema kada ga ljudi pogresno akcentuju.
Zanimljivo je kako se zastupljenost nekih imena ponavlja, u odredjenim vremenskim razmacima. Mada, postoje imena (najcesce stara)kojih je sve manje.Ja sam pobornik apsolutne slobode kada je davanje imena u pitanju, jedino treba voditi racuna o detetu i njegovom mišljenju o imenu onda kada ga postane svesno.
Onoliko veze koliko ime može imati sa licnoscu onoga cije je, moguće da je rezultat toga sto roditelji daju deci imena, znajuci već od rođenja neke od karakternih crta svoga deteta.
I ja dozivljavam ,ponekad, da mi neko ime ne ide uz neku licnost, ali, to nije problem.
tajka
(trener)
26. februar 2014. u 22.50
Moje ime izgovara nespretno kao i ostali Amerikanci:
„Naša… Nesh… Niša… Nesa (samo me ’noša’ nisu zvali). Ninad… Ned…”
A čudo su ti nadimci!...

Sviđa mi se ime Nenad. Kažu nenadan ...iznenadan ...neočekivan...a koliko vidim i čitam ponovo nosi iskrenost i ne plaši se da prizna kako se zove za razliku od ...dugih ljupkih,lepih (ali skrivenih) ,očekivanih imena)).
Znači NENAD-Neša
darkest_requiem
(hard candy)
27. februar 2014. u 07.41
Tajka, ja nisam shvatila da je tema poziv da napisemo svoje pravo ime :) A jako davno, kad sam bila mala bio jedan Nenad, moj komsija iz ulice, meni se puno svidjao, a njemu se svidjao fudbal :) hehe..a koja su ti imena još lepa?
tajka
(trener)
27. februar 2014. u 08.54
Paaaaa ...meni se dopadne i sasvim obično ime jer ga vezujem za osobu koju znam a kvalitetna je. Ona oplemeni ime i obratno. Mora pomeni da bude i interesantno...neobično i ne previše eksploatisano.

Dakle Marta...Barbara...Iva...Žizel
Filip...Petar...Gavrilo...Čarli,Kosta...

p.s
Ja sam u pitanju shvatio i potpitanje „da li smo zadovoljni svojim imenom”?))
darkest_requiem
(hard candy)
27. februar 2014. u 11.57
E odlicni su ti izbori za muska imena...Filip...Petar...Gavrilo...Čarli,Kosta...svako mi se od ovih dopada. Ja isto smatram da osoba daje imenu lepotu, a ponekad i neke druge kvalitete il ne kvalitete:( Ili kad upoznas jednog pod nekim imenom i taj te onako razocara..ili neko koga nikako ali nikako ne možeš da prebolis, zaboravis..ahhh...i svaki put kad se to ime pomene, a tebe strecne..uhhh pa se sva se presecem iznutra, a spolja naravno kao i uvek osmeh, i ono „bas lepo ime, drago mi je, ja sam...”:)

sanak
27. februar 2014. u 17.23
Naravno da tema nije poziv da se napise pravo ime. Kada već postoji mogućnost da se ne otkrije ime (ovde, na forumu), treba ispostovati svaku pojedinacnu odluku da se ono otkrije/ne otkrije. Svako ima svoje razloge i svoje odluke i svoja prava.
Prosto, delovalo mi je zanimljivo da diskutujemo o imenima.
Pozdrav svima i hvala na ucescu dosadasnjim i narednim diskutantima.
RadovanI
(geolog)
27. februar 2014. u 17.37
Moje ime,eh!!
Ra- bog sunca u egipatskoj mitologiji.
Ima li potrebe da idem dalje. Nije slučajno moj imenjak nazvao predstavu bas tako. Doduse, rijetko me zovu punim imenom. Stranci, ako hoće izgovore ga tecno. Ima i onih sto izvoljevaju pa kao ne znaju da izgovore. Imena daju određeni značaj karakteru licnosti.Ima par zenskih imena koje kada čujem sve znam. Subjektivno gledano jeste, ali šta da se radi.
Rad- znaci vrijedni smo
Rado-(pjevajuci);produzena verzija =radovanje
o/van- predvodnik, onaj šta udara, a tvrdoglav takodjer
Van- pristojni(znamo kada je vreme da se udaljimo)
0 radovane,
sanak
27. februar 2014. u 19.33
O, Radovane, :)

„Ima par zenskih imena koje kada čujem sve znam. Subjektivno gledano jeste, ali šta da se radi. ”

Ovo me bas intrigira, pa, ako ne remeti neke tvoje stavove, možeš li blize objasniti?
sanak
27. februar 2014. u 19.35
Stvarno me rastuzuje sto na ovakvoj „nevinoj”temi neko daje minuse. Ali ...
tajka
(trener)
27. februar 2014. u 20.38
ali..
ti ih onda popravi *+ pa ćeš se proveseliti))
tajka
(trener)
28. februar 2014. u 06.46
Evo sad sam sve izNenada okitio s plusevima ko' da vam je imendan)).
I sad čekam da naiđe talas prijatnog osećanja!
Expander
(Panzerlied)
28. februar 2014. u 08.58
Kako se zove prdez od Nenada?
IZNENADA :D
darkest_requiem
(hard candy)
28. februar 2014. u 09.28
:)))) Exander lol...ti imaš recimo veoma lepo ime, ide uz tebe;)Pozdrav.
Expander
(Panzerlied)
28. februar 2014. u 12.35
Hvala Sany_girl ;)
Fakticki ti i ja imamo ista imena!

http://www.youtube.com/watch?v=FEzb3yPoCm4
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
28. februar 2014. u 16.37
Mda :))
Ja kad čujem da se neka zenska zove Ulla ili Radojka odmah se sexualno uzbudim.
darkest_requiem
(hard candy)
28. februar 2014. u 17.30
O da...to sa našim imenima je lepo:) And yeah...me too dear...
Expander
(Panzerlied)
05. mart 2014. u 22.57
Imena looda...nalaze se svuda .)

http://www.youtube.com/watch?v=Jn6-TItCazo
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.