Diskusije : Novi Sad

 Komentar
Eh boze..
Vanderbilt
(whatever)
26. maj 2011. u 19.17
Ccccc. deca koja još nisu ni bila u planu u doba rata i koja pojma nemaju ni o cemu, unistavaju ono sto su nasi roditelji placali kroz obavezne doprinose, besna valjda sto su propustila PRAVU revoluciju, pa izmišljaju svoju tamo gde je nema.

Tako to ja vidim, mada znam da ovde vecina smatra ovo nekom plemenitom borbom protiv zle države koja hapsi narodne heroje. Država je takva kakva je, trula i smrdljiva i potkupljena, i uzgred budi receno primitivna sto povik „Noz, zica, Srebrenica” ni do danas nije uvrstila u oblik sirenja međunacionalne mrznje i propagandu ratnih zločina. Pa bi deca ipak malo mislila šta uzvikuju. Ali da pricamo o herojima u ovom kontekstu... smesno je i tuzno i sramota.

Anyway, ja sam ovo morala da napisem, a ko mora da pljuje i mrzi neka navali, evo zgodnog mesta.

--------

Novi Sad: Neredi zbog Mladića, ima povređenih
nebojsa - 26. maj 2011. u 16.59

Grupa od oko 500 demonstranata, koji u Novom Sadu protestuju zbog hapšenja ratka Mladića, probala je večeras najpre da uđe u zgradu TV Vojvodine, a potom i u sedište Pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

Oba pokušaja osujetile su jake policijske snage.

Demonstranti su bacali kamenice na zgradu DS-a i polupali su nekoliko prozora, nakon čega su iz zgrade izašli policajci i obračunali se sa demonstrantima. Posle okršaja, na asfaltu ispred zgrade ostala su da leže dvojica povređenih demonstranata, dok su se ostali u manjim grupama razbežali po gradu.

Nakon toga su se u mnogo manjem broju ponovo okupili na centralnom gradskom Trgu slobode, gde ih sada ima stotinak.

Demonstranti su pre pokušaja upada u DS, pokušali da upadnu i u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV). Oni su ispred zgrade RTV-a fizički napali jednog čoveka na biciklu, nakon čega je izbila opšta tuča, koju je prekinula policija.

Oni su uzvikivali „Ustaše” i psovali su ministra policije Ivicu Dačića.

Demonstranti su prevrtali večeras i kontejnere za đubre na Bulevaru oslobođenja, palili baklje, bacali „topovske udare” i uzvikivali pogrdne parole, poput „Nož, žica, Srebrenica”, „Spasi Srbiju i ubij se, Borise”, „Tadiću, ustašo”, kao i „Ustanak”, „Ustani, Srbijo”.

Reč je uglavnom o srednjoškolcima i o malo starijim osobama.

Direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija večeras privela više osoba koje su učestvovale u protestima u Beogradu i Novom Sadu zbog hapšenja Mladića.

„Bilo je privođenja, ali više preventivnih, jer policija ne želi da dozvoli narušavanja javnog reda i mira”, rekao je Veljović agenciji Beta i dodao da će se tačan broj privedenih znati sutra ujutru.

On je kazao da je situacija u celoj zemlji stabilna i pod kontrolom iako je manjih protesta bilo i u Aranđelovcu, Čačku, Kraljevu i Zrenjaninu. (agencije)
Eva-mladja
07. jun 2011. u 14.09
Neću da pljujem na ovo sto je napisano nego se pridruzujem.
istinaipravda
(ljubiteljistineslobode)
16. avgust 2011. u 15.56
Da,podržavam omladinu.Na njima ostaje svet,sto će eva i slični njoj osetiti.
japaja
01. oktobar 2011. u 13.25

Na mladjima svet ostaje, „samo koji i kakav” to će osetiti...kad prodane duse „sve prodaju” dugove im ostave...tad će videti i pitati Oh BOZE?

______
caaaoooooooooooooooooooooooooo
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.