Diskusije : Novi Sad

 Komentar
A Liman i ostalo??Ne žali se još?
jojaj
(chater)
25. januar 2011. u 02.23
kad platiš velike pare pa još zebeš moraš da veruješ Toplani da ti je toplo.
Ničija nije do zore gorela...
evo texta iz Dnevnika
Pitate se zašto nije ostavljena mogućnost da se dopiše komentar i žašto nema više emisija u kojima se gledaoci javljaju?I zašto narod ćuti?

Топлана каже топло, многи кажу хладно

Пон, 01/24/2011 - 21:36 — vebmaster2чланак | хронике | новосадскаТоплана је завршила контролна мерења температуре у становима на Новом насељу, Сателиту и Детелинари, а грађани су након тога почели да се жале како су им

у становима температуре ниже него што су биле раније. У предузећу кажу да они не смањују температуру у становима, већ је уједначавају са прописаних 20 степени Целзијуса уз одступања од једног степена.
Како кажу, од 2.734 стана у којима је мерена температура у 96,03 одсто температура је била у складу с прописаном, док је у 3,7 одсто била нижа од прописане. У тим са нижом температорум топлота је уједначена са прописаном. Иначе, у Топлани кажу да је стандард у целом свету да се обезбеђује температура од 20 степени, а да ће грађани моћи сами да бирају количину топлоте у стану након што буде уведено плаћање по утрошку и буду уграђени калориметри и термостатски вентили на сваком радијатору у стану.
Међутим, грађани који су се нама обраћали ових дана кажу да они плаћају инсталирану снагу у згради, а не температуру у становима, те да, ако већ имају добру изолацију у згради, није чудно што је и температура виша. Опет, из Топлане наводе да су све зграде пројектоване да у становима буде спомињаних 20 степени, те је према томе и одређивана снага потребна за загревање зграде. Како смо незванично сазнали, око 80 скупштина станара незадовољно је загревањем Топлане, и жалиће се на садашње услове. Ипак, из предузећа стижу уверавања да их дневно десетак грађана зове незадовољно температуром, док они греју близу 90.000 домаћинстава.
Шта се заправо дешава, и даље није јасно. Док из Топлане децидно тврде да никоме не смањују температуру у стану, дотле је евидентан растући број незадовољних грађана. Ове недеље почиње контрола на подручју топлана „Југ”, „Исток” и „Север”, и треба видети да ли ће се оваква епидемија незадовољства наставити. Радници који ће обављати тај посао носиће наранџасте прслуке са ознаком предузећа.
За све информације грађани се могу обратити Топлани на број корисничког сервиса 0800 100 021 или на бројеве одсека за односе с потрошачима 423-712 и 420-853, а могу и лично да дођу на први спрат Спенса у канцеларије одсека.

jojaj
(chater)
26. januar 2011. u 02.24
ima i nastavak
Koji šorcevi i majice sedimo u debelim džemerimaa nos nam zebe.
Prvo smo plaćali a nikako da nas uključe. Kada su nas nakon mesec dana kašnjenja uključili podigli su cene za 30 %.
A ona su smanjili grejanje.
Kako je krenulo samo će nam račune ispostavljati i još ćemo morati sami da idemo po njih.
Grejanje je takvo da bi trebalo bar da se vrati stara cena ako ne i da se umanji.PREVELIKU CENU PLAĆAMO ZA ŠTEDLJIVO GREJANJE!
Naravno da treba da se štedi ali ne da se ide u drugu krajnost.
Popodne je najhladnije. Radijatori su mlaki a minus dubok a kad malo otopli skroz prestane grejanje.
Trebalo bi da i gradonačelnika stave na isti režim 20C da bi mogao da vidi neposredno kako izgleda to grejanje (zebljenje) za velike pare a ne da mu prenose usmeno situaciju sa mesta dogadjaja.
Uzdamo se u njegov zdrav razum.
pozdrav

Препорука градоначелника Игора Павличића Топлани да хитно утврди разлоге због којих је дошло до тешкоћа у испоруци топлотне енергије, јуче је објављена, а Топлана је одмах и одговорила.

Из предузећа су навели да се придржавају стриктно градске одлуке која прописује 20 степени Целзијуса у становима и да није било никаквих поремећаја у грејању.
Оно што је изазавало незадовољство одређеног броја грађана јесте да је Топлана почела да стриктно примењује поменуту одлуку, тако да је у извесном броју зграда температура снижена јер је до сада Топлана грејала више од прописаног, а тако створени губици покривали су се из градског буџета. Према подацима Топлане, од преко 3.000 станова у којима је мерена температура, у 38 одсто њих измерена је виша од 23 степена.
Према плану пословања у овој години Топлана је пројектовала губитак од 573 милиона, и у предузећу кажу да ни поред новембарског поскупљења од 30 одсто не могу да послују економски, за шта би цена требала да буде виша за 18 процената. Због тога су се у Топлани одлучили да уједначе температуру у становима, те ће. судећи по резултатима контроле, у око две петине од 90.000 станова температура бити снижена на 20 степени.
Једна дилема тако је разрешена: у преполовљеном градском буџету нема места за субвенције Топлани, која опет нема новца за све скупљи гас, а сада се то решава стриктном применом градске одлуке о грејању. Новосађани који су се навикли да у стану буду у кратким рукавима и шорцевима усред зиме мораће да мењају навике. Више од половине осталих који се греју преко Топлане, неће осетити промену, а за око четири процента грађана долази топлије време, јер су код њих измерене ниже температуре од прописане. Ове недеље биће контролисана температура у зградама које греју топлане „Југ”, „Исток” и „Север”, те ће и у овим деловима града доћи до „уједначавања”.

istinaipravda
(ljubiteljistineslobode)
28. januar 2011. u 11.36
Тако то иде кад је човек странац у рођеној кући.
jojaj
(chater)
02. februar 2011. u 02.29
Samo da javim da je sad opet sve u redu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.