Diskusije : Književnost

 Komentar
Солунска 28. .коментар
Tanjuska-c
(na)
05. decembar 2018. u 12.36
Читам књигу * Солунска 28 * Нелета Карајлића. Не могу да верујем да поред Вулета Журића и његове жене има тако баналних реченица. Књига је могла бити веома добра , штета . Директор Лагуне, нахвали књигу и стави је у ремек дело контекст а остали га пореде са Толстојем.

Шта се ово догађа у Србији ? Читају ли људи књигу или само куцају у гуглу да виде шта су званични људи веч рекли па онда и они понављају ко гуске, ремек дело, озбиљан писац, изузетно озбиљан писац , претедент на многе награде, београдски текст итд , а како каже никад бољи роман господин Папић није прочитао. Па чита ли директор нешто?

Не бих рекла.

О да Др Неле Карајлић очекује и Нобелову награду. Боже ме учувај и саклони.
Tanjuska-c
(na)
05. decembar 2018. u 13.05
* расло је као трава после кише *
* док су му очеве речи бојиле мисли смирујућим бојама*
* срце му беше препукло видевши девојку у таквоме страху *
Rex1
05. decembar 2018. u 23.44
Vreme je nabeđenih pisaca i iskrivljenih ideala, na žalost. I retko ko je spreman da nešto menja na bolje, počevši naravno od sebe. A početi se mora od sebe. Nisam pročitao navedenu knjigu ali znam kakve knjige štampa dotični izdavač, pa je onda sve jasno.
MC_
(Bihilist)
06. decembar 2018. u 03.53
Laguna ima ogromni reklamni potencijal.
Oni svojim reklamaam formiraju javno mišljenje o knjigama.
Populacija uglavnom cita komercijalno djubre, isto kao na zapadu.

Zato je na onima kao sto si ti i ostalima veliak odgovornost, da ipak pišu. To je posao za buduce generacije. Možda.
Tanjuska-c
(na)
07. decembar 2018. u 13.24
Не смета ми сто сви пишу али ми смета што неки ајде да кажем ауторитети себи допуштају да дају изјаве величања нечега што није ни близу ремек дела.
Када су људи пљували ону некакву Кију, ја сам рекла да они који купе њену књигу можда држе прву књигу у животу. Али написати да је она ремек дело је злочин.

Rex1
07. decembar 2018. u 14.24
Neka piše ko god hoće. Njihovo pravo. Kao što je pravo svakog od nas da li će to čitati. Na žalost, ljudi kupuju knjige koje imaju neku skandaloznu sadržinu, ali ne nose gotovo nikakvu poruku. Kao na primer knjige bivših osuđenika, ubica, propalih političara i tako dalje. Ljudima koji čitaju takvu vrstu knjiga je to verovatno prva i poslednja knjiga u životu koju su pročitali. Do neke sledeće knjige pune skandala i iskrivljenih moralnih vrednosti.
niger
12. decembar 2018. u 03.13
Ima li tu kakvih eksplicitnosti? Da znam da li da čitam...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.