Diskusije : Književnost

 Komentar
Suludi-um
Konj_na_belom_princu
(Miriomorfoskopticar)
26. decembar 2016. u 17.17
Sulud prvi nebuločanstveni dotaknu jezikom svoje nepce dosađivajući se na visokoj stolici suda apsurdnosti. Potom jezikom uradi ono njegovo KLAK! Optuženi i Tužilac prestadože da optužuju jedni druge i okrenuše glavu ka Suludu prvom znajući da je vreme za presudu. Sulud se zakašlja a onda progovori.

- U ime suda apsurdnosti konsultujući paragraf prvi prored drugi velikog zbunovnika nepopravljivog konstatujem da je optuženi kriv zbog glasina koji su o njemu iznešeni na radio Milevi i osuđujem ga na doživotno slušanje istoimene radio stanice.

- Ali poštovani sudijo.. - zgranuto će nevino optuženi okrivljeni.. - ja nisam izrekao te klevete o meni!

TOP TUP TUP! Tišina u sudnici! - nastavi strogo i zvanično Sulud prvi nebuločanstveni.. - Osuđeni će sprovesti tužioca na ostrvo - zatvor poznatije kao „kurje oči” odakle nijedan čuvar nije pobegao gde će služiti svoju kaznu koja može biti smanjena samo u slučaju lošeg vladanja. Ako gospoda putokazi konstatuju da se sudija loše vladao kazna mu može biti spuštena do 50 godina. U slučaju optuženog koji ima 45 godina to znači da je on dužan da vrati državi besmisla 5 godina svog života u valutnom kamičku.

Ovo rešenje postaje pravosnažno tek kad osuđenik postane optužen.

Sulud potom stavi slušalice na oči i poče da pevuši nek i ljubavi triler...

Neeeeeeee - poče da se otima nevini optuženi dok su dvojca stražara sa orgomnim birokartskim faskilama pokušavali da ga izbace iz sudnice.
niger
29. decembar 2016. u 08.26
Šarmantno nistavilo. Prizvuci parodije..

Između dosade i libida.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.