Diskusije : Filosofija

 Komentar
Nova filozofija
Silenthill
(Nismo sami)
13. april 2015. u 18.20
Ako na trenutak zaboravimo staru filozofiju, cime bi nova trebala da se bavi?
SnezanaStojanov
14. april 2015. u 10.46
Pa potrudite te se. Javite mi rezultate ako uspete. Hvala.
Silenthill
(Zelim da verujem)
14. april 2015. u 12.33
Filozofija se bavi nekakvim vrednostima ili istinom ako ona još uvek u ovom svetu ima nekakvu vrednost. Ali šta su danasnje vrednosti? Može li covek uopste pronaći neke nove vrednosti, može li biti zadovoljan starim?
Nešto je krenulo pogresnim putem u ovom jadnom i siromasnom svetu,jer bi po svakoj logici filozofija trebala da bude ljudima na prvom mestu, ispred politike,ispred kulture, ispred religije, ispred svega.
Teško je poverovati da covek takav kakav jeste može nešto da promeni u svemu tome, jer se covek ne rukovodi samo istinom, ni logikom,pa čak ni sopstvenim interesima. Covek je biće sposobno da izda sve,i ono u šta veruje i ono sto mu ništa ne predstavlja. To je ta klica samoubistva koje cuci u svakome od nas, to ludilo koje bi da sve porusi i da krene od samog početka, nezadovoljstvo koje dodje pre ili kasnije kad duh vise nije u skladu sa telom, a ni jedno ni drugo sa okruzenjem u kojem žive.
Ne vredi stvarati bilo kakvu logicnu konstrukciju izgubljenog raja kad covek nije logicno stvorenje.
Dovla1
14. april 2015. u 15.13
Malo si konfuzan.Kažeš da filozofija treba ići ispred svega,pa nabrajas kulturu,religiju...
Pre svega politika je deo filozofije,kultura i religija su tesno povezane sa filozofijom.Ocigledno ti ides sa predrasudom da samo valja filozofija,da je ona ocuvana a da su politika,kultura i religija nešto dekadentno iskvareno,da se time manipulise.
I filozofija je iskvbarena,i ona sluzi za manipulaciju kao i religija te politika.
Ocigledno je daa je gledano kroz vekove filozofija izgubila bitku,tu se verovatno slazemo.Kad je ona izgubila,izgubili smo svi mi,celo covecanstvo.Zašto je filozofija izgubila a trijumfuju materijalisticke nauke? Ja sam na sličan način odgovorio pišuci negde o uzrocima zašto je komunizam pao,što se nije ostvario u praksi onako kako je u teoriji zamišljen.
Filozofija je izgubili bitku jer nije materijalisticka disciplina.Našim ustrojstvom je prosto zakonito da materijalizam pobedi.Nije slučajno u Bibliji toliko potenciran Istocni greh tj Adamov pad.Kako je morao Adam da padne,tako je i u ovom nasem svetu morao na zalost da trijumfuje materijalizam.Pa sama filozofija je puna materijaluzma,posebno ona zapadnam,puna raznih sarlatana i prodavaca magle,bas kao sto takvih ima i u religijama.
Na politiku danas svi gledaju sa mrznjom i potcenjivanjem jer je postala sinonim za sibicarenje,najnizu vrstu trgovine.A zapravo bi politika trebala biti prakticna filozofija,nešto uzviseno i deo filozofije.otuda su se politickom filozofijom bavili mnogi značajni filozofi,nekada.U 20.veku ne znam nijednog filozofa koji se ozbiljno posvetio politickoj filozofiji kao nekada Platon,Aristotel,Marks ili Hobs.
Takođe su se nekad stari filozofi bavili pitanjem vaspitanja dece i mladih,vrlo važno pitanje po meni.Pa otuda imamo izvanrednu knjigu Dzona Loka „ O vaspitanju” i od Rusoa „ Emil”.Svi znamo da je Kant na zidu svoje sobe imao sliku Z.Rusoa i da je svoje setnje prekinuo jedino kad je citao „Emila”.
Ko se danas od filozofa bavi vaspitanjem dece? Niko.
SnezanaStojanov
14. april 2015. u 15.55
Šta da ti kažem: Tvoj izbor.
Dovla1
14. april 2015. u 16.26
Video sam ja šta je tvoj izbor,da slusas ovo smece od muzike

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/53/16942241/vruce.html?3
Silenthill
(Zelim da verujem)
14. april 2015. u 17.54
Meni se ipak čini da je filozofija stigla do kraja ne zato što se bavi materijalizmom već zato što se previse bavi covekom. Čini mi se da je o coveku receno sve sto je imalo da se kaže, pa kad su svi zakljucili da covek ne može biti centar filozofije jer je prepun mana,time je i cela ta filozofija koja se iskljucivo njime bavila sama sebi zapusila usta.
Zato se i pitam, cime bi nova filozofija trebala da se bavi?
SnezanaStojanov
14. april 2015. u 23.02
Evo malo prakticnog saveta kao drugarica: Naucite da postujete i praktikujte skroman zivot. Šta ste uhvatili za te velike figure u Filosofiji??? Ima mali million manji filosofa koji su imali nešto da kažu o Filosofiji. Udubite se malo vise pa procitajte šta su oni pisali, možda vas po neki iznenadi njihovim skromnoscu.
Ako ništa drugo izaberite neki hobi. Može biti nešto što se dosta davno poceli pa niste imali vremena da iztrasite do srza. Slusajte opet muziku koju niste odavno slusali, možda vam zvuci malo drugacije posto ste sada stariji i zreliji. Prodjite opet na stara mesta sto su vas cinili srećni. Pozovite prijatelje koje odavno niste čuli, skoro zaboravili, i oni se vremenom promenili.
Ima dosta toga u svetu, nije valda da ste sve iskusili i sve vam preslo u dosadu???
Sto uvek trazite nova iskusenja, izazova??? Nije valda se ste opsenuti novotarijama do te mere da vam je postala jedina uzbuljiva droga na svetu. Imam utisak da vam je čak i internet dosadio.
Uprostite zivot, sidjite malo sa te visine i pogledajte kako neki mirno žive zivot i ne traže preko hleba pogacu.

Inteligencija, šta ćemo mi to u zivotu kada me baca u očaj, dosadu, depresiju, konfuziju i pravi me ovisna novotarijom, bez potrebe i koristi.

Zivot je kratak i prođe za tren oka, kako imate vremena za dosadu???

Nema ništa novo, i to nije loše što se mene tiče.

hvala.
Silenthill
(Zelim da verujem)
15. april 2015. u 10.18
Ne tražim ni hleba ni pogacu a još manje hedonizam o kojem ti pišes,i za koji živis.
Moje pitanje nije upuceno tebi koja ne poznajes ni malo filozofiju. Ne znam zašto si uopste dosla na ovu temu, možda da nam kažeš kako filozofija nije potrebna nekim ljudima...hvala, to smo već odavno znali.
balansero011
(.)
15. april 2015. u 11.00
Ne bih to nazvao novom filozofijom, pre bih rekao izvornom, jer se kao takva oduvek bavila prouchavanjem dvojnog jedinastva svake stvari, svake pojave.

Univerzum kao dvojno jedinstvo opazajnog i vanopazajnog, chovek kao dvojno jedinstvo fizichkog i duhovnog, zivot kao dvojno jedinstvo radjanja i smrti...
SnezanaStojanov
15. april 2015. u 23.19
E bas sam imala nešto interesantno da doprinesem diskusiji, ali posto vidim da arogantnost i ne zahvalnost i dalje vlada u vasim srcima, dobicete ništa.
Ne teraj te mi inat, biće loše po vama.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 07.22
Pa ako je ono sto si htela da napises slično ovom sto si već napisala, onda zaista nema potrebe da se trudis jer tvoje pisanje nema nikakve niti svrhe,niti veze sa postavljenim pitanjem.
Vidim da ti tudja arogantnost smeta dok svoju ne primecujes.
Drugim rečima tvoj tekst nije ništa drugo do pretencioznog smatranja da smo svi mi koji trazimo nekakve odgovore i istine samo umišljene budale, ti si pametna već odavno shvatila da ne treba razmišljati.
Ovo je naravno sve napisano bez i najmanje zelje da te uvredim.
Shvati kako ti je drago i kako možeš,s obzirom da se logikom više ne služiš.
SnezanaStojanov
16. april 2015. u 10.32
U nečemu si bio tačan u nečemu ne, naravno da prihvatam sebe kako želim... I to bez razmišljanja I bilo koje sumnje. Vidis da je lepo druziti se sa pametnima, priznaj preslo malo na tebe.
E sad mi lepo reci hvala sto uopste postojim i sto sam se ovde pojavila.

PS:prestani da menjas nikove i ove reklame stvarno usporavaju sajt, fix it will you.

hvala.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 10.55
Primecujem samo da si egocentricna i da ti prija moja paznja,molim,nema na cemu, ali nemam nameru da nastavim da se bavim tobom jer tema ove diskusije nisi ti već nova filozofija...kao što se već dalo videti,nazalost nemas ništa pametno da kažeš o tome.
:)
Dovla1
16. april 2015. u 12.25
Silenthill,bivši Adonis,još bivšiji djavo666, živi u bogatoj Svajcarskoj al šta vredi kad nema sreće u ljubavi:))
Pa može samo da peva

https://www.youtube.com/watch?v=9SKtD_qbO5Y

Bas sam mu hteo napisati da se zaljubio u pogresnu osobu al bilo bi to veoma glupo od mene,jer zaljubljenost se ne bi zvala zaljubljivanje ako bi se mogla kontrolisati.
Neko je ovde pisao,čini mi se,o nekim starim diskutantima,o izvesnom Alimu(alim) iz Zagreba,da se čak ozenio sa takođe poznatom forumasicom Sanjom,nju sam čak i upoznao u Beogradu jednom davno.
Prvo je alim pisao sa tackicama,pa pocela i ona.Sad pišu oboje na Krstarici.Ako je tačno da se Alim sa njom ozenio,onda mi je to zaista smesno.Ne da su bezvredni,već mi smesno za Alima,takakav filozofcina a ozenio se,pao pod zenski uticaj,hehe.Još samo da čujem i da je kupi o najnoviji Mercedes pa da bude slika kompletna:))
Generalno se slazem sa Snezaninom preporukom da živimo skromno i ne trazimo novotarije,uz malu opasku da ne prenosi to bas kao da su saveti iz nedeljnika „Prakticna žena”.
Ako je tačno da ona uziva u hedonizmu,kao sto je optuzuje Silenthill, onda kod njue nema ni f od filozofa.Filozofija se mora i živeti,ne samo pricati i pisati.
balansero011
(.)
16. april 2015. u 12.36
VIVERE PARVO
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 15.15
Kakav Adonis, kakav Djavo?
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 15.20
Slazem se i ja sa vama da treba živeti skromno jer je bogat onaj kojem malo treba...ali to nije tema diskusije.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 15.27
Ali pogodio si da nisam srećan u ljubavi...kao da je to bilo teško :)
Postoji li uopste neko na ovoj planeti da je srećan u ljubavi a da to traje duže od dve godine?
Možda ljubav i nije tako bitna stvar u zivotu jer je moguće isto tako raditi i mnoge gadosti u ime ljubavi.
Dovla1
16. april 2015. u 15.52
Kako sam to ja lako pogodio da nemas sreće u ljubavi ako si ti ovde neki novak,ako te ne znam od ranije? Možda sam vidovit,a?
Što se tiče zlodela u ime ljubavi,to onda nije ljubav,u racun prave istinske ljubavi se mogu ciniti samo dobra dela.
U vezi toga ima ona svakodnevna ruzna desavanja koja svi mi stalno gledamo.Naime,muskarac prevari svoju ženu/devojku,ili ona izvrsi preljubu,i onda prevarena strana pocne da se sveti.
Tu dakle nije ni bilo ljubavi od te strane koja se sveti.Tuga u tom slučaju je realna,ali osveta je znak egoizma i nedostatka ljubavi.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 16.14
Nije bilo teško Dovla 1,ko je srećan u ljubavi ne gubi vreme na internetu...ljubav je izuzetno egoisticno osecanje u kome ima od svega po malo, kad jedno ode, drugo dodje...
Kad te ljubav uzme pod svoje može svasta da ti se desi.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 16.20
Možeš isto tako da postanes ovisnik o ljubavi, pa kad je nestane, tumaras zivotom ko dzanki i trazis po kantama za djubre da nije neko slučajno bacio komad koji mu nije trebao.
I ovaj intrnet je jedna takva kanta za djubre.
:)
Dovla1
16. april 2015. u 16.41
Stvarno me iznenadjujes,ne mogu da verujem da tako jedan veliki
filozof kao ti bude slomljen i padne pod tako necim „trivijalnim”.
Ajde prost svet što ne može da ženama kaže NE,ali kako sad to ne može
i neko kao ti koji se ovde godinama predstavljas kao najumnija glava.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 16.59
Ne znam kako bih ti objasnio...ali da objašnjavajuci ti, ne nasednem na tvoje tako providne provokacije.
Možda bi ti, tako mudar, kao sto jesi, mogao da mi objasnis kako.
Dovla1
16. april 2015. u 17.30
Ne znam dal su to bas provokacije,a ako jesu onda su providne a ja
i želim da budu providne jer onda nisu zlonamerne.Slobodno ti objasni,
svasta može da se prevede na filozofiju.Eto sad smo na temi ljubav
a to je takođe filozofska tema.Ti bese ono ateista,ali znaš da
je u hrišćanstvu na prvom mestu ljubav,i ako bi se ocekivalo da to
bude vera.No trojstvo hrišćanstva ide ovim redom
1.ljubav
2.vera
3.nada

Ja sto sam vise sa filozofijom,sve se manje zaljubljujem,ili je to
možda jer sam sve stariji.
Dovla1
16. april 2015. u 17.35
Još nešto primetih,kažeš da covek može da postane ovisnik od ljubavi
pa kad je nestane onda bude problema.
Koliko znam,filozofija nas uci da filozof ne sme da bude zavisnik
ni od čega.Pa shodno tome mora dostojanstveno da podnese svaki
gubitak,smrt dragih osoba,bolest,bedu,nemastinu,zatvor.Ne sme da zavisi
ni od kakve stvari ili osobe.Video si šta je sve Buda ostavio i krenuo
putem istine.I Isus poziva svoje ucenike da krenu za njim ostavljajuci
oca i majku.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 18.35
Jeste, svako je tu nešto predlagao i obecavao...a na kraju svet iisti kao sto je i bio.
Psi laju, voda nosi...
Iskreno govoreci, da me nisu ljudi naucili o postojanju nekakvog boga, niti bih se sam setio tako nečeg, niti bi mi nešto u takvom zivotu bez njega nedostajalo.
Ma lažem, on mi bas lepo dodje glavni krivac za sve.Fuserica.
A ko zna, možda i gresim...možda i sada patim baz zato što nemam gududripoflip, i da bude još gore, kažu da bez njega nema ni prave ljubavi.
Pa ti sad vidi kako ćeš da živis bez njega, i gde da ga trazis.
SnezanaStojanov
16. april 2015. u 18.43
Slusajte vas dvoje da vam razlozim neke stvari:

Ako se volite, volite te se. Ako se koljete, koljite se.
Mene asolutno nije briga šta vi mislite, pricate ili radite jedan sa drugim. Jednostavno nema nikakve veze sa mnom. Nit vas znam, nit vas poznajem, nit ću vas ika sresti u realnom zivotu, nit me briga.
Nit vas podržavam nit vam ometam, vas izbor, vas zivot, vas problem.

I don't know you, and I don't care about you, understand???

To sve receno, ostavite mene na miru vidite i sami da nisam ovca.

Ako želite da se sa mnom družite, potrudite se da budete fini i kulturni možda nekako i ostavim neki komentar.

Hvala.
Silenthill
(Zelim da verujem)
16. april 2015. u 19.36
Mene apsolutno nije briga sto tebe ništa nije briga.
Eto...ali znam da Dovla tajno pati zbog svega toga jer ga je briga sto tebe nije briga.
SnezanaStojanov
16. april 2015. u 19.53
pa pomozi mu onda da razume
Dovla1
17. april 2015. u 14.30
Bojim se da je kasno za novu filozofiju.Danas se ratuje u mnogim zemljama sveta a sve ide ka opstem ratu gde vecina nas neće biti postedjena.Svet ima danas dve opcije,obe loše.
Jedna je ovaj rat koji dolazi,u kom može pobijeno biti nekoliko milijardi ljudi.Čak je ta varijanta bolja od one druge koja jeste bez velikog rata ali nastavak ovog shizofrenog stanja koje vlada svetom.
Već je danas svet jedno po meni veoma odvratno mesto u kom ja moram živeti skoro kao pacov krijuci se od mnogo čega,izbegavajuci svasta nešto,da ne gledam tv,ne čitam stampu,biram šta ću citati od knjiga i sa kime ću se druziti,jer u suprotnom vrlo bih brzo bio uvucen u materijalisticki brlog.
Sreća je da neću biti ziv krajem ovog veka,pa neću gledati sve gadosti cipovanih ljudi koji će biti slepi roboti,danas su već poluroboti.Verovatno za manje od sto godina svi će ljudi biti neki zombiji,pajaci i iz jednog centra će neki centralni kompjuter upravljati mislima svih ljudi.Da se to ne desi bolja je i varijanta da ljudska vrsta bude unistena ili smanjena na 10% od ovog danasnjeg broja.
Ne treba nam nova filozofija već da budu primenjene stare vrednosti,definisane od jednog broja filozofa,ne od svih jer mnogi filozofi su bili u sluzbi vladajuceg rezima,pa su tako postali sramotni za filozofiju.Recimo kako su na ljude gledali Aristotel,Nice i još neki ,to je jadno za filozofiju.Aristotel je smatrao da je u redu sto postoje ljudi robovi,znamo da su robovi u staroj Grckoj bili čak možda i brojniji od slobodnih.
Nice je takođe dobrim delom osramotio filozofiju sa svojim natcovekom.Nije nam potrebno prevrednovanje svih stvari na cemu je on insistirao.Može se samo reći da su to bile lazne vrednosti pa se vodjen time on pogresno usmerio na neko prevrednovanje.
Zaljubljeni Romeo piše da se filozofija previse bavi covekom? Ne bih rekao,pre je obrnuto,previse se bavila onim što je iznad našeg domena da to menjamo i na to uticemo.U ostalom,zar svi nismo jedno,radeci na nama ljudima mi cinimo opstu kosmicku harmoniju.
Otuda kažu ne čini zlo kaznice te bog,pa se neki rugaju tome.Kažu bog ne kaznjava,pa naravno da ne kaznjava,ali kako prostom svetu drugacije nego nekom alegorijom i pretnjom objasniti da će loše proćikad čini nepravdu.Kad učini svako od nas tu nepravdu,sebi je zlo učinio jer je to kosmicka nepravda,sve nas pogadja.
Silenthill
(Zelim da verujem)
17. april 2015. u 16.53
Nemas ti pojma o cemu pricas. Stara vremena su primitivna, prepuna uzasa i patnje, bolesti, siromastva, i nasilja.
Najveeca vrednost tih starih vremena je upravo bila živeti u miru, zdravlju i slobodi kako ti živis već pedeset goodiina...sto je a njih bilo skoro kao nedostizni ideal.
Silenthill
(Zelim da verujem)
17. april 2015. u 17.11
U pravu si jedino da je generacija 40-tih godina potpuno uplasena, frustrirana, dezorjentisana i bez ikakve ideje šta ovom svetu treba i gde je njihovo mesto.
Šta bi tu rat promenio? Jesi li ti živeo bolje posle bombardovanja Beograda?
Bezveze.
Silenthill
(Zelim da verujem)
17. april 2015. u 17.24
Bas gledam neku emisiju sa ruznim i obeznim ljudima koji se tetoviraju. Ogromne tetovaže likova iz stripova i filmova...od dinosaurusa do Batmana.
Tako na kraju sa suzama u ocima i srećnog pogleda gledaju jedan deo svog tela koje sada vole a ranije nisu mogli ocima da vide, i sa ponosom pokazuju svima kako su postali mestimicno lepi.
Cudno je ovo drustvo koje više ne stiti pojedince od njih samih.
Dovla1
17. april 2015. u 17.33
Nisi me razumeo a ni ja nisam detaljnije objasnio.
Što se tiče starih vremena,nemoj misliti da ih ja idealizujem.Samo sam napomenuo da su još stari filozofi postavili sistem vrednosti,koji je dobar kod vecine njih.
Ljudi danas gledaju filmove,čitaju knjige i naivno misle kako se lepo živelo u srednjem veku i ranije.Tako misle jer u filmovima pa i u romanima glavni junaci su neki princevi,kraljevi,baroni itd.Oni jesu lepo živeli u ta stara vremena,ali veci deo naroda je živeo tako kako si opisao.Samo se varas ako mislis da danas postoji sloboda,da nema nasilja,da je demokratija.Ko veruje da danas ima demokratije,posebno u tom zapadnom svetu kome su usta puna demokratije,taj nema veze sa realnoscu.Ocigledno da ne vidis kuda ovaj svet ide.Ja vidim to i zato kažem da je veliki rat možda jedina nada da se taj put prekine.Da se unisti sizofrena Amerika kao vodja te bolesne civilizacije.
Ti si valjda uljuljkan sto imaš šta da jedes,posao,auto,tv,komp,telefon.To je kvantitet zivota ali ne i kvalitet.
Danas nisu frustrirani samo oni sto imaju 40g kako ti kažeš.U strahu su sve generacije,frustrirane i shizofrene.
Ne vidis kako i vecina ljudi da svet postaje uniformisan,svi imaju isti sistem vrednosti,svi žele uspeh,slavu,moc,jedina mera ljudske vrednosti je da imaš,koliko imaš,šta možeš da kupis.Otuda je sve lažno:ljubav,sreća,prijateljstvo,bas sve.
Ja neću da živim takav zivot u takvom svetu.I kako ide vreme ta bezdusnost će biti sve veca.Materijalizam je agresivan,to se i vidi u praksi sto je zapadni svet dosta agresivniji od Istoka jer je materijalisticniji.
Šta je cilj danas mladom coveku? Svima je isti cilj i postovan je onoliko koliko ga ostvari.Dakle,cilj je da posle srednje skole zavrsi neki fakultet,uci ga ne sto voli znanje već da bi imao dobar posao.Zavrsi ga,trazi posao,nadje sto bolje placen po mogućstvu.Ako je iz zemalja kao bivša Juga onda sa diplomom često bezi na Zapad.Nasao posao ovde ili u dijaspori on prvom prilikom kupuje polovan auto,ili nov na kredit.Kasnije se možda i ženi,gleda da napreduje na poslu.Knjige više ne cita,zadnji put je citao udzbenike na fakultetu.
Kad se ozeni onda kupuje kucu ili stan na kredit,da ga otplacuje 30 godina.Kupuje namestaj u stan,slika stan i namestaj te salje fotke rodbini.Hvali se uspehom,prezrivo gleda one koji nisu u tome uspeli,neće da se druzi sa njima.Dobija decu,već se uskoro verovatno i razvodi.Zivot se svodi na kuca-posao,kuca-posao.U novcaniku bar deset kartica,razne Visa i Mastersi.I pored plate od 2000 eura kuka kako se više ne može izdrzati.itd
Deci mora kupiti skupu garderobu,upisati u bolju skolu,da se deca ne stide druge dece.Svaki ragovor mu se svodi na pricu o novcu,o tome kako je neko uspeo.
Dovla1
17. april 2015. u 17.34
Da,to tetoviranje je sitnica koja krupno kazuje.Prazne duse,nemaju druga posla da svoj jadan zivot učine zanimljivim.
Silenthill
(Zelim da verujem)
18. april 2015. u 07.52
To o cemu ti pišes, šta ljudi žele, to je tako od kad je sveta i veka. Nisu postali takvi u zadnjih 300 godina.
Ugodan zivot, lepsi i bogatiji od onog kakav su imali njihovi roditelji,sigurnost...ništa se nije promenilo od pecinskog coveka do danas.
labudica
(EKV)
30. april 2015. u 19.24
Ovo za napredovanje u poslu,hm, nema tu ništa loše.
Svako želi da se izbori kako zna za svoje mjesto i da ako je sreće, dobije i priznanicu kao radnik mjeseca ili nešto slično.

Problem je što se danas gleda konkurencija pa svi lete da stignu onog koji ide brze, pa onda kad oni glavni sefovi vide kako je moguće brze, stave još veci cilj.Tako da su ovi mali ljudi ustvari najviše krivi što se kapitalizam razvio velikim mahom.

Ali ja tebe dovla ne razumijem u jednoj stvari. Ti godinama kukas kako ljudi vole uspjeh, kako vole nove stvari, ali ne izgledaju oni svi nesretno. Neki su ispunjeni jer imaju i ljubav a i tu neku materijalnu sigurnost. Nisu bas svi ti mali ljudi takvi, nemaju bas svi zelju da imaju kr. kartice.Npr. ja to nikad niti sam imala niti ću htjeti imati.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.