Diskusije : Filosofija

 Komentar
God&Allah
toplap
(Neumorni)
24. oktobar 2013. u 05.17
Pre nego sto kao osudjenik udjete u bilo kom zatvoru u Turskoj na kapiji stoji opomena da iza ulaza ne važe molitve upucene Allahu.

Makoliko se na balkanu ili sirom preostalog sveta u celiji molite Bogu za oprost greha nedce se ništa deseti.

Zatvorski saluzbenici (policija) su zasticeni takvih opomena.

Kome Bog&Allah oprasta i po kakvim arsinama to sprovodi bez negovog znanja?
Qubic
24. oktobar 2013. u 07.25
Zanimljiva tema toplap...

I surova!

Na primer, zamisli ti si vodja jednog odredjenog pravca/„puta” u Islamu i jednom prilikom, a bude donesen takav zakon, bude ti zabranjeno da pozivas na molitvu na jednom odredjenom jeziku, a to je sve ljudski ego/dominacija npr./(ili dominiring self kako to kažu), beziehungsweise der nacionalizmus,..

i recimo da je reč o turskom ili o arapskom jeziku (ustvari o oba).

i sad prvo jutro te zabrane ti prekrsis taj zakon i pozoves na molitvu i oni te /ustvari te vlasti/ stave u jednu od tamnica /zatvor... sad prvi dan te tamnice desi se politicki prevrat, druga partija dodje na vlast i oni te /strazari/ puste... (Nedugo) nakon toga jedan od tvojih ucenika i prvih saradnika, a koji je bio malo ostriji od tebe tako da ni toj drugoj politickoj partiji nije odgovarao, iz istih tih razloga (ili bar sličnih), isto tako „zaglavi” u zatvor, provede tamo nekoliko meseci, i dan kada bude putovao u Ameriku, tek kad avion odlepi od piste, u tom delu Turske, i bas u tom gradu gde je on „boravio” u tom zatvoru desi se jedan strasan zemljotres i (naravno) demolira taj zatvor.
Vidis kakva je sad razlika izmadju tebe kao majstora npr. i jednog tvog ucenika (npr.)
...majstoru se nije dalo da provede ni jedan pun dan u tom zatvoru i sve se zavrsilo nekako mirno a ucenik je morao da ostane tamo nekoliko meseci...

E.., ja sam ti pun tih nekih nedokucivih i nedokazivih prica i to sve sa datumima imenima i vremenima, a šta sam sve sam svedocio bolje je i da ti ne pricam jer i ja sam pod nekom vrstom prismotre, barem ne dok ne nabavim sebi neku pracku...


U svakom slučaju tamo se neprestano vode neke surova bitke a sve je oko te humanosti.

I tako...

Pozdrav
Qubic
24. oktobar 2013. u 07.27
*surove
Qubic
24. oktobar 2013. u 07.28
E lepu stranu ti neću pricati to je posebna prica.
Qubic
24. oktobar 2013. u 08.15
O ratnistvu:

to je kao kad čitam Ekove romane (Umberto Eko), samo sa drugim tonim, Umberto ima svoj ton, ili ako si citao Poslednja ljubav u Carigradu (M.Pavic)... ono kad se dva ratnika/nisandzije nalaze u dve razlicite kule koje se nalaze jedna nasuprot drugoj, a podjednako su dobri nisandzije i nijedan ne sme da se pomoli/promoli glavu jer će onaj drugi tačno pucati,
i sad u jednoj od tih kula desi se pozar, i onaj drugi promoli glavu misleci sad će sad ovaj gde mu je pozar da izleti, međutim on je već bio iskocio i pogodi ga tačno u oko kroz rupu na nisanu iz pozara koji je sam podmetnuo. Posle ide onaj deo sa frulicom i Mozartom ako se dobro secam...

Ja u sve te price /tako mi Kaina/, do skoro nisam verovao, ustvari do pre nekoliko godina...

Qubic
24. oktobar 2013. u 18.59
E u nastavku toplap, ako do tad budem ziv, pisaću ti o mom susretu s' /istim tim/ majstorom, o njegovoj dijamantnoj auri, i o hodanju po mesecu.
Qubic
24. oktobar 2013. u 22.03
Ali prvo nešto iz zivota /i ljudima tamo/.

A i da se malo udaljim od teme pre nego sto zapocnem o najranijim pescanim okruzenjima u kojima sam odrastao od prve do sedme godine svoga zivota, kao i o secanjima.

Prica ide u proslost u moje prvo zaposlenje kao: 'pogonski elektrotehnicar', kasnije kao operator kontrolne sobe na postrojenjima zvanim „Priapreme peska” u Fabrici M i T na Novom Bgd.,.. Prica je zaista duga pa ću pokusatito (ako ista uopste) to malo da skratim...

Dalje bi prica trebala da ide u Sarajevo nekoliko godina kasnije, povremene posete Zeljka Malnara tom gradu njegove govore i ucenja, zatim o Sambi, mladicu od /u to vreme/ svojih cetrdesetih godina. sa djavoljom bradom, crnom kosom i ljubicastim ocima, koji je bio iz jednog 'mesanog' braka, otac mu je bio Hrvat a majka Jevrejka i koji je imao 'radnju' na Bas carsiji u kojoj je prodavao nakit i rucne izradjevine domaće proizvodnje kao i one nabavne iz Indije i nekih drugih zemalja i gradova...
Za njega se tvrdilo /mada ja u to ne verujem/ da povremeno spava sa svojom majkom, jednom starijom gospodjom/damom.
On je znao desetinama minuta da cupka/'trese' desnom nogom i parafrazira Hegela ali tako dobro... Oo.., kako sam samo bio ljubomoran na to.
Inače imao je teoriju kao onaj „nas” Awake (Hegel/Indija)ako se secas,... Koliiica!... Sve s' ti to bolan kolica, sve s' ti to bolan kolica!..

No vratimo se u fabriku, ako uopste, na moju malenkost, majstora Novaka i na „drvodjelju” Stikica...

toplap
(Neumorni)
25. oktobar 2013. u 03.47
Nećemo pricati o burnoj proslosti pojedinaca. Svako sa sobom vuce razno-raznu istoriju...

Tema je bila Bog ili Allahi ako ti država, zakonom, zabrani da se molis kad ti je dosuđena kazna. Ustvari kako je država uspela da od Svevisnjeg dozvoli-uskrati pravo da se Njemu obracas kada si iskoristio sve mogućnosti da se zalis ovozemaljskih „blagodeta”?
Qubic
25. oktobar 2013. u 05.01
Pa i država je Svevisnji, - ustrvari jedna svevisnja Ideja onakva kakva je na Zemlji ili kako se na Zemlji ostvaruje ili /se/ reflektuje, /...ili da parafraziram/,.. ,razlicite države u razlicita vremena samo su jedni te isti aspekti jedne te iste Ideje čak i kad „zakon na zakon ustane” /iliti (r)evolucija/.
Qubic
25. oktobar 2013. u 05.18
/nismo još pricali o korupciji i zašto to sve tako mora ali to je već jedna posebna tema/ U Rusiji su npr. ponekad pravili pivnice od crkava za vreme Staljina, a to je možda bila bolja ideja, miroljubivija, nego ovo u Turskoj, izvljavati se na jadnim i bespomocnim; sirotim, neduznim, zatvorenicima.
toplap
(Neumorni)
25. oktobar 2013. u 05.19
Pametna-pronicljiva konstatacija...

Hoćeš reći da je oduvek vera parazitski opstajala na racun države ili obrnuto?...

Pokrenuo sam ovu temu zbog ne znanja ljudi-vernici i to danas kada Internet pruza vise pametnih informacija od samog Boga...
Qubic
25. oktobar 2013. u 05.58
Pa vidis ovako toplap, poceli smo i stali smo kod molitve...

Bio jednom jedan ucitelj /first class/ 10 zvezdIci,/ koga je jedan od njegovih ucenika jako puno voleo. On ga je naucio da u odrazu zveza u vodi procita da li će neko boraviti u raju ili će /pak/ boraviti/goreti u paklu.
Jednoga dana radoznali ucenik pozeli da sazna i za sudbinu svog ucitelja /koga je inače jako puno voleo/...
...kad on tamo, imade i šta da vidi,.. njegov ucitelj će goreti u pa-klu!
Ništa nije govorio svom ucitelju o tome nego je dan i noc molio Boga da promeni njegovu sudbinu... Na kraju se to i ostvarilo/desilo.
Sav srećan otrci on kod ucitelja kao da ucitelj nikad nije gledao tu vodu.., na šta ga ucitelj spremno doceka,
„Ko si ti da menjas moju sudbinu,! i ko ti je to dozvolio, ako je Bog odlucio da me stavi u pakao ko si ti da me /po/stavljas u raj! Idi brzo vrati me u pakao!

... ”
Qubic
25. oktobar 2013. u 06.06
Blago tim 'tvojim' zatvorenicima, kad jednom izadju iz tog svog zatvora, obzirom na to da, /jer im to tamo je bilo uskraceno/, nisu obavljali tu molitvu, oni će biti oslobodjeni od raja.
toplap
(Neumorni)
25. oktobar 2013. u 06.30
Ne mogu znati...

Diplomatski izgovor.

Naceo si puno lepih primera. Ooodaaavnooo ne čitam beletristiku-slično tome, već sam zapeo da rasklinkam Islamiste. Za takvo nešto potrebno je da procitam još oko 200. ili vise knjiga. To ne mogu preko noći Biće mi potrebno još mnogo vremena. U ome me sprečava egzistencijalni posao...Samo u toku danasnjeg dana obavio sam preko 50. telefonskih razgovora i poslao sijaset e-mail-ova...

Pošto se niko nije vratio iz pakla ili raja (totalno glupa verska mogućnost), secam se jednog filmaL

oDE DECAK OD 8. godina da se ispoveda opatu:

Opat: - Ispricaj mi šta si pogresio?

Decak: - Ništa!

Opat: - Znaš li decace da Bog ne voli ljude bez greške...
Qubic
25. oktobar 2013. u 22.29
Ne znam toplap, greh je valjda kad neko izgubi tu neku nevinost, valjda..,
ali, kad neko u nekim svojim srednjijim godinama, ko nikad nije saznao šta je to sreća, a mislio je da zna, izgubi tu vrstu nevinosti, i tek tada sazna/spozna šta je ustvari to, onda se to zove stid, ili se zove sram,.. /glava u pesku/.
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 00.01
Kad su upitali Zan Pol Sartra koji je bio pobornik egzistancijalizma da li postoji slobodna volja u svakoj situaciji on je odgovorio DA.

Onda mu je novinar predstavio sledeću situaciju misleci kako će tim dokazati Sartru da slobodna volja ne postoji. Dakle kaže, pretpostavimo osuđeni ste na smrt, sve ste probali da budete pomilovani i dosao je taj trenutak, zadnjih 5 minuta pre vesanja! Smrt je neminovna, nema ama bas nikakve sanse da se spasete, omca vam je oko vrata i samo se ceka momenat kad sat odkuca da vam izmaknu oslonac ispod nogu.

Pitanje je da li i tad postoji slobodna volja? S obzirom da nemate ama bas nikakvog izbora i smrt vam je neminovna!

Sartr je odgovorio; naravno da i tad postoji slobodna volja, čak i tad imamo izbor! Imamo izbor da ne mislimo o vesanju nego da mislimo šta god nam je volja!

*

To sto piše na ulazu u zatvor je za budale. Bas kao sto je za budale crkva ili dzamija. Takve budale veruju ako se ne klanja ili krsti da to umanjuje ili negira njihovo verovanje.

Ovo je ocigledan primer kontrolisanja masa „u ime boga”
Qubic
26. oktobar 2013. u 00.17
Ne znam toplap, napisao sam bio post pa mi je kompjuter „pojeo” post, pa sam ponovo napisao, pa sam bio pogresio,.. i ništa od mene danas! Time to go out...
Qubic
26. oktobar 2013. u 00.29
Anyway, steta za post, bas mi je zao, a bio je tako dobar/iskreno dopadljiv i bez trunke reserve. Ovako, ostao mi jedan „trun u oku”. U pravu je bio Sartr, slobodna volja, idem da ga izvadim before I go...
toplap
(Neumorni)
26. oktobar 2013. u 04.02
Qubik - ovde u Makedoniji je sve u redu.
Da ne imaš neki „konj” u PC pa ti je izbrstio deo tvojih postova.

Kod nas se nadmecu razni provajderi da dodju do sto veci broj korisnika. Ovaj nas „Blizoo” omogućuje neograniceno skidanje svega i svačega. Brz PC u roku 12 sati može zkinuti u roku od par minuta.
Platis li vise dobijes i pola giga brzinu...

Hakermaheru - osoba nikada ne može znati da li je neko zalostan ili srećan. U pitanju šta ta doticna osoba misli o sebi i kako percipipira svet oko sebe - šta od njega ocekuje - kao da je on centar sveta.
Iz tih razloga uvek prvo procitam biografiju filosofa, vreme u koje je živeo, status u drustvu, zivotnu potkrepu (egzistenciju).

U većinu slučajeva, kad su uspesno zavrsili neko obrazovanje o nisu se dokazali na tom polju, zalutali su u filosofiju.

Tp mi dosta lici na onu staru konstataciju: - Svaki je novinar zamenjljiv.

Nije to isto sa piscem, slikarom, kiparom ili osobom koji je ideju preobrazio u delo.
hakermaher
(Master Yoda)
26. oktobar 2013. u 08.13
Blagoja,

„U pitanju šta ta doticna osoba misli o sebi i kako percipipira svet oko sebe - šta od njega ocekuje - kao da je on centar sveta.”

*

Svako je za sebe centar sveta.

„Svet je moja volja i predstava”

Sopenhauer
toplap
(Neumorni)
27. oktobar 2013. u 11.23
Verovatno, zbog svojih godina, opdavnoposle prve knjige, ubeđen sam da Svet, pored toga sto sam u njemu, posmatram idaljen od tog centra...
To je moj centar shvatanja Sveta, naročito sto nikako ne mogu uticati na njega ili obrnuto...

Priznajem da sam bespomocan ili je takva percepcija mene i Sveta izvan svega i pored toga sto sam delic istog.
toplap
(Neumorni)
29. oktobar 2013. u 04.16
Bas me zanima koliki je broj poznatih filosofa bio u zatvoru i i napisao scvoje iskustvo i pogled na Svet ikz tog ugla?
toplap
(Neumorni)
01. novembar 2013. u 06.13
Trenutno, po drugi put čitam ep „Enuma Elis” sumersko-akadsko shvatanje o postanku Univerzuma. - Zanimljivo...
Dovlaa
01. novembar 2013. u 12.34
toplap
(Neumorni)29. oktobar 2013. u 04.16
„Bas me zanima koliki je broj poznatih filosofa bio u zatvoru i i napisao scvoje iskustvo i pogled na Svet ikz tog ugla?”

Ti se hvalis da si informisan,ipak vidis da nisi.
Dosta filozofa je dalo zivot za svoju ideju,neki su progonjeni,neki bili u zatvoru,neki spaljeni,obeseni,neki ceo zivot proveli u zatvoru.
Dostojevski,i ako ga neki znaju samo kao pi9sca,za njega se može reći da je najveci ruski filozof.Bio je u zatvoru u Sibiru godinama I bio osuđen na smrtnu kaznu.Pomilovan je tek kad je bio pred streljackim strojem.
Sokrat,osuđen na smrt,i ako je mogao da sve prina i da bude samo proteran iz Atine.Takođe je mogao i da pobegne,nudjena mu je pomoć.
Aristotel,posle smrti Aleksandra je pao u nemilost od Atinjana i morao je pobeci da ne bude smaknut kao I Sokrat.
Djordjano Bruno,za razliku od Galileja on nije hteo da popusti,pa je bio desetak godina u tamnici uz torturu I ispitivanja,da bi na kraju 1600.god spaljen na lomaci u Rimu.
Spinoza,ne samo sto su ga se Jevreji odrekli već su ga mrzeli i hrišćani,da bi pokusali i nozem da ga ubiju,samo je povredjen.
Tomaso Kampanela,progonjen je od katolicke crkve i proveo je na robiji 27 godina.
Jan Hus,progonjen od katolicke crkve,spaljen na lomaci 1415. god u Konstanci.
Makijaveli,proterivan iz Firence i mucen.
Seneka,rimski filozof i pisac,jedno vreme i regent dok nije odrastao Neron kog je Seneka i vaspitavao.Da bi pomahnitali Neron na vrhuncu svog ludila dao narediti da se ubije Seneka.
Bertran Rasel,protivio se ratu iz 1914. i nije hteo da u njemu ucestvuje,da bi zbog toga bio poslat na robiju I ako je plemic.
hakermaher
(Master Yoda)
01. novembar 2013. u 19.52
Blagoja,

Ovde se slazem s Dovlom. Svi poznati filozofi kroz istoriju su bili na neki način proganjani a neki i pogubljeni. Bas zato što se njihovo napredno razmišljanje razlikovalo od tadasnjeg u vremenu u kom su živili. Ili nije pogodovalo tadasnjoj vlasti i verskim mocnicima.
Dovlaa
02. novembar 2013. u 02.19
Neke nisam ni pomenuo.Karl Marks je proteran iz Nemacke i Francuske.
Volter je već vrlo mlad video Bastilju iznutra,a vise puta je morao da bezi iz Francuske pa ga je put vodio čak do Rusije,Britanije ili Nemacke i Svajcarske.Car je i svoje imanje sagradio na granici Francuske sa Svajcarskom kako bi mogao brzo da pobegne po potrebi.
I cello to drustvo francuskih filozofa prosvetiteljstva je bilo proganjano.
Hipatija je u Egiptu bila kamenovana i tako ubijena od rulje a sve kao posledica progona.
Pitagora,morao je da se seljaka zbog nesuglasica sa vlastima,da bi tek imao mira pred kraj zivota.Kasnije njegovi sledbenici su takođe bili proganjani.
Boecije,hrišćanski filozof osuđen na smrtnu kaznu početkom sestog veka,u zatvoru cekajuci pogubljenje napisao je slavnu knjigu Uteha filozofije.
toplap
(Neumorni)
02. novembar 2013. u 02.38
Srz mog pitanja se odnosi na njihov stav o zatvoru i versko ubeđenje - ne da li neko bio il;i ne u zatvoru...

Zbog potrebe da saznam šta vecina filosofa misli o religiji, priznajem, nisam obratio dovoljnu ili potrebnu paznju po ovom pitanju...

Caljda ste me shvatili?...
hakermaher
(Master Yoda)
02. novembar 2013. u 04.47
Blagoja,

Vecina filozofa je bila protiv boga onakvog kakvim ga predstavlja religija. Zato su ih vecina i bili proganjani jer religija i vlast idu „ruku pod ruku”.

Ako te ne mrzi da čitaš a imaš taj google prevodilac ima jako dobar sajt šta je Imanuel Kant napisao po tom pitanju:

http://plato.stanford.edu/entries/kant-religion/
hakermaher
(Master Yoda)
02. novembar 2013. u 04.51
Gore u levom uglu „Search the SEP” možeš da upises koji te filozof interesuje i stisnes ENTER.
toplap
(Neumorni)
02. novembar 2013. u 05.49
Hakermaheru - nek ti sledeći dani ulepsaju tvoj zivot.

Le4po si me iznenadio... Pcekivao sam Dovaa...

Kantovi moralni aspekti nisu bili konacni - vise su bili uvod:

- Kakav je koncept nosi zatvorenik (nećemo se baviti sudijama i porote), zatim kakav je bio odnos po tom pitanju cuvari, nadzornci, redari, kuvari i čitavo drustvo?

Sve u svemu odakle njima pravo da Boga/Allaha lisavaju zatvoreniku da se Njemu obracaju ili je to striktna naredba da im niti Svevisnji može pomoći među tim zidinima?

Kad sam dotaknuo ovu temu - cilj mi je bio upravo ovo sto sam srocio.
Ti sam znaš da sam u pravu.

Upravo to „pravo” me iritira...

Znam da nema vajde od bilo kakvog leleka, ali ako ne vices niko neće znati da postojis...
Dovlaa
02. novembar 2013. u 10.22
Takav natpis na ulasku u turske zatvore može se gledati dvojako.
Bukvalno ako se gleda onda je naravno takav natpis najgora glupost i teoloska manipulacija.Bog je u nama samima,verujem da tako tvrde sve monoteisticke religije,a to znači da nam boga niko ne može oteti nekim dekretom,zakonom i silom.
Sa druge strane ipak ovo upozorenje na ulasku u zatvor ne mora biti manipulacija i glupost.Ono može delovati vaspitno i pozitivna pretnja buducim prestupnicima.Jer ako je bog u nama samo,sto znači da nam drugi ga ne mogu uskratiti,ali nasa (ne)dela mogu.Samo delo krsenja zakona je antibozije i onda ovaj natpis na zatvoru ima svoju svrhu.
Mi znamo da u muslimanskom svetu postoji smrtna kazna.Znamo i da ta smrtna kazna u principu ne pomaze da se smanji broj kriminalnih dela.Imamo primer Kine i Amerike,obe zemlje imaju smrtnu kaznu ali u Americi je daleko veci broj krsenja zakona nego u Kini.
Sa druge strane imako opet slučajeve da zemlje u kojima ne postoji smrtna kazna,te zemlje imaju manje teskog krsenja zakona nego zemlje u kojima postoji smrtna kazna.
No opste je poznato da zemlje muslimanskog sveta imaju manje kriminala,manje teskog nasilja,pljacki i ubistava.Tome najviše doprinosi islam i njegova primena.Time ne tvrdim da je islam bolja cera od hrišćanstva,naprotiv,mislim da je bolje hrišćatstvo.Samo problem je u primeni.Vecina danasnjih zemalja koje su formalno hrišćanske,zapravo vrlo malo toga imaju hrišćanskog u sebi.One su neka najgora mesavina najgorih paganskih i satanskih obicaja.
Ne znam ko još može Ameriku,severnu,svrstati u neke hrišćane.I većinu zapadnih zemalja Evrope.
I ako vecina Evroplja nerado gleda muslimane u zapadnim zemljama,ja mislim da su oni bolji i zdraviji deo tih zapadnih zemalja.
hakermaher
(Master Yoda)
03. novembar 2013. u 03.45
Dovlaa,

Ne bih se slozio s ovim zadnjim komentarom:

„I ako vecina Evroplja nerado gleda muslimane u zapadnim zemljama,ja mislim da su oni bolji i zdraviji deo tih zapadnih zemalja.”

*

Živio sam u Nemackoj, Svicarskoj a sad u Australiji i znam da se islamski svet majteze asimilira bas zbog svojih zaostalih islamskih shvatanja.

Jedna od najvecih kocnica su ljudska prava i pravo žene. Oni sa sobom donesu stare obicaje kojih se teško oslobadjaju. Kao recimo način na koji se oblace ne samo žene nego i muskarci. Zatim polozaj žene u njihovom drustvu, pokrivanje lica, ugovorena udaja cerki ispod punpoljetstva. Ne dozvoljavanje ženama da se skoluju, same krecu izvan kuce, voze auto, i još mnogo toga sto zapadni svet jako teško podnosi kao sto si mogao viditi u vestima u Francuskoj i Nemackoj.

Ovde u Australiji isti slučaj i sve je vise i vise netrpeljivosti sa obe strane. Recimo kad je masakriran engleski vojnik u Londonu u sred dana na ulici izvrsili su inrevju u Sidneju u četvrti gde najviše žive muslimani. I to sledeća generacija njih koji su se rodili i odrasli u Australiji i kojeg god su pitali šta misli o tom masakru u Londonu rekao je da tako i treba a neki čak da bi i oni trebali isto tako klati sve one koji nisu muslimani.

Slučaj u Sidneju kad je jedna porodica dosla iz Pakistana pre 20 godina i tu im se rodila cerka i kad je napunila 16-17 godina ugovorili su joj za koga se mora udati. Ona je to odbila i pobegla od kuce i zabavljala se s jednim drugim takođe muslimanom ali su je njen otac i brat nasli i ubili nozevima. Kažu uprljala im je obraz i da bi tako sutra opet obojica postupili jer im vera tako nalaze.

Slučaj iz Perta je da devojcica koje je takođe rođena ovde a roditelji izbeglice iz Avganistana je nestala pre dve nedelje. Molila je uciteljicu da prijavi pioliciji da su njeni roditelji ugovorili da je udaju nazad u Avganistanu iako je ona samo 16 godina stara. Odveli su je bez njene volje i udali tamo.

Zatim neki od naših Bosanaca koji pokrivaju zenskoj deci lice mada to nisu radili u Jugoslaviji kako i sami priznaju.
Sad ja znam ti ćeš reci to je samo sa onim najgorim zaostalim, ali sam upoznao i one skolovane koji nazalost imaju isto mišljenje.

Nemam ja ništa protiv Islama niti vernika bilo koje vrste ali se radi o osnovnim ljudskim pravima koja su ugrozena.

Razgovarao sam sa dvojicom Avganistanaca, koji su otvoreno Talibani. Oni mrze Turke zato što su jedini koji su preveli Kuran na turski jezik. Oni sami ne znaju Arabijski a mole se na tom jeziku iako i ne znaju šta izgovaraju u molitvi.

Sad ja znam da je za ekstremni Islam i Dzihad kriv Ajatolah Homeini. Ima i onih koji shvataju da to ne treba da bude tako kao sto je Salem Ruzdi koji je napisao Satanski Stihovi knjigu kritikujuci Homeinija i njegovu ideologiju i iskrivljivanja Kurana. Pa mu je glava ucenjena i danas živi negde u Engleskoj pod drugim imenom.

Neke Islamske zemlje kao sto je Pakistan saradjuju sa zapadnim zemljama u suzbijanju terorizma ali i ta zemlja ima veoma zaostala shvatanja o ljudskim pravima.

Ja znam da ti nisi neki pobornik za ljudska prava kad je žena u pitanju. Ali sam siguran da ne bi dozvolio da se tvojoj cerki desavaju takve grehote koje su svakodnevnica u mnogim Islamskim zajednicama.

Religiji nije mesto u skolama, drustvenim institucijama, politici. U isto vreme treba svakome obezbediti pravo na veroispovest.
toplap
(Neumorni)
03. novembar 2013. u 04.17
Poslednja dva komentara dovela je do sprege mišljenja DUHOVNOSTI i PRAKTICAN ZIVOT...

Tu ni najveci mudraci/filosofi ne mogu dati odgovor:
Mudraci-filosofi poznaju i priznaju oba fenomena, ali je teško filosofirati-mudrovati iz prikrajka...

Da ponovim onu staru izreku uklesana u kamen:

„Svi su u tome znali mnogo,
svako po nešto,
ali niko dovoljno”
Dovlaa
03. novembar 2013. u 04.45
Neumorni
nije da se hvalim,ali jedino sam ja odgovorio na tvoju temu,a siguran sam da si iznenadjen sto sam dao i drugu mogućnost tumacenja onog upozorenja sto piše na turskim zatvorima.Ti kako si krenuo sve bi se svelo na osudu jedne takve poruke u turskim zatvorima.
toplap
(Neumorni)
03. novembar 2013. u 04.56
Dovlaa - tačno.

Turske zatvore sam izabrao kao reper. Slične, čak i gore stvari se desavaju u samostanima i na drugim mestima...

Koga za takve postupke osudjivati?

Protureno i prihvaceno versko ubeđenje, nedostatak duhovnosti drustva ili politicki etablisman za sto duzi opstanak na vrhu?

Ko se ko ovde i kome ruga religija?
Dovlaa
03. novembar 2013. u 05.00
Hakeru
dobro je sto si tako detaljno opisao svoj stav i ako si potpuno u zabludi.Dobro je zato da bih ja mogao ukazati na to jer tvoj stav je stav vecine kako ljudi sa Balkana tako i vecine zapadnog sveta,vecine belih ljudi sirom sveta ,a i vecine drugih koje je zahvatila zapadnjacka propaganda.No mi vidimo da pogubnost zapadnog nacina zivota je zahvatila ne samo belce,ne samo Ameriku i Evropu već i dobar deo drugih kontinenata,drugih rasa i religija.
Tvoj stav je posledica nametnutog tudjeg mišljenja,stav coveka koji gleda u tv,cita novine,diskutuje sa drugim ljudima koji su kao i ti zavedeni.Uglavnom nisi ni svestan da i nemas svoj stav,samo si preuzeo onako kako su ti nametnuli drugi tj oni kojima tako i odgovara da narod ne misli svojom glavom.Znam,ti ćeš reći da si se ti tamo dobro prilagodio,pa u tome i jeste problem.To što se ti i drugi stranci dobro prilagode,to može da vam smanji nostalgiju,može da vam pomogne da vise novca zaradite,vise prijatelja,ali na drugom planu gubite mnogo vise.I to nisu prazne price kako ti i sl mislite.
Ja vrlo dobro znam šta znači da se razne nacije i drugacije kulture uklope tamo negde gde odu da žive.To sto si ti živeo svugde negde,to ne znači da si i razumeo šta se tamo desava.
Ako se secam,Zil Vern nije nigde putovao a napisao je odlične romane avanture iz čitavog sveta.Vidis neko je mogao da obleti celu planetu,svuda da živi a da ne napise dela koja je Vern napisao.
Ja stalno ponavljam ono sto i neumorni(toplap) ne shvata,a ni ti.Nisu dovoljne informacije kojima se vi razmecete.Pa ovaj vek je vek informacija,nikad vise nije bilo informacija jer nauka je omugucila njihovu laku dostupnost.Covek sa mnogo manje informacija može biti mnogo smisleniji i veci znalac od nekoga ko je napumpan milionima informacija.Informacija nije znanje,nije pamet.
Dug je put od informacije do uma,do spoznaje.
Ide se ovim redom INFORMACIJA-ZNANJE-SAZNANJE.
Dakle ni znanje nije isto sto i saznanje.Saznanje je najvece.Ima kod Hegela jedna slična recenica,da je sad ne tražim.
Dovlaa
03. novembar 2013. u 05.04
Neumorni,već sam ti rekao da islam ne poznajem puno,dosta bolje znam o hrišćanstvu.Pa kad si već pomenuo samostane,to se odnosi verujem na katolike.Onda izvoli objasnisti šta kod njih tamo ima loše,a možeš pomenuti i šta ne valja kod pravoslavnih jer živis u pravoslavnom okruzenju,blizu ti je Grcka i Sveta Gora gde je mnogo pravoslavnih manastira.Katolici i pravoslavci su dosta slični,pa ih možeš pomenuti oboje.
Već sam ti rekao,nemoj tu poruku u turskim zatvorima da gledaš toliko negativno,ona možda na prvi pogled tako deluje,ali siguran sam da nosi i pozitivnog.
Dovlaa
03. novembar 2013. u 05.24
Da nastavim u vezi stave hakera.
Islamska shvatanja nisu zaostala kako ti mislis,a i bolje je sto su „ zaostala”.Ta moderna zapadna shvatanja su posledica dekadencije,propadanja zapadnog coveka.U cemu se sastoji to moderno kod zapadnog coveka? Valjda te gej parade,to što pederi u Njujorku idu goli i jedan drugog vode na lancu,sto usvajaju decu.
Ne možeš preko miljardu muslimana nazvati zaostalim budalama.Islam je dosta sličan hrišćanstvu ali i judaizmu.Ali ima prednost nad hrišćanima sto su prostija religija i disciplinovanije sprovode svoju veru.
Ljudska prava,prava žena,prava pedera,to su sve floskule,prazne price kojima manipulisu zapadni mocnici kako bi kontrolisali mase,kako bi ih pljackali i ispirali mozak.Nije njima stalo do pedera,do njihovih prava.Pederi I žene su samo tu da se njima manipulise.Zabluda je zapadnog coveka da muslimani ne postuju ženu.
Neka se neka sama mlada žena pojavi negde,među hrišćanima,pre će tu biti silovana nego kod muslimana.Jer vecina muslimana u svakoj ženi najpre vidi svoju majku,sestru,suprugu.I za takav prestup oni će visi kazniti pocinioca nego zapadni zakon.
Šta fali ugovorenoj udaji? Nasi su preci isto tako radili.Mislis naivno da zapadna sloboda polova,gde svako sebi bira partnera,puno donosi dobrog.Ti mislis da je to uslov za srećan brak i romanticnu ljubav.Zabluda.Koliko u zapadnom svetu zaista ima tih velikih romanticnih ljubavi? Vrlo malo,ali zato ima razvoda brakova koliko hoćeš,sudskih parnica,zaklanih supruznika,unesrecene dece,rasturenih domova,preljuba.Romanticnih ljubavi ima samo na filmovima u tom zapadnom svetu.Gde ima vise preljuba i rasturanja brakova,na Zapadu ili u muslimanskom svetu?
Ti imaš problem kao i vecina ljudi Zapada,jer kroz tebe govori samo novac,cist materijalizam.I on te i sputava da ispravno mislis.Za vas je sreća jedino u materijalnim dobrima,da u jutro krenete na posao,u vece dodjete sa posla.Dete i ako imate vi ga u jutro stavite u obdanista,u vece ga uzmete i dovedete kuci da ga stavite da spava.I prakticno nikad i niste sa detetom.Radite često dva posla,često i subotom.Srećni ste da imate auto i da nedeljom odete u mega market da napunite gepek hranom,da shopingujete ako imate malo vremena.Kuci se zavalite ispred tv,malo kunjate,malo čitate novine,internet,spavanje onda jer je sutra novi tezak radni dan.Na poslu morate shefa pitati i da na pisanje idete,musterije ili klijenti mogu da vam seru po glavi jer ne smete pisnuti da ne bi posao izgubili.Jer posao ako igubite,nayebali ste,ode auto,ode kuca na kredit.
hakermaher
(Master Yoda)
03. novembar 2013. u 05.30
Dovlaa,

To sto je znao i umeo Zil Vern ne znači da i ti znaš i umes.
Olako donosis sudove koliko neko zna ili ne zna.
Ti jednostavno ne znaš ništa drugo do knjizevnost i to ograniceno.
Sve ostalo ti je toliko iskrivljeno i bez osnova.

Moja informacija je iz prve ruke a ne šta je na TV ili Internetu. Sad što se to ne slaze s tvojim mišljenjem to uopste ne znači da nije tako kako sam ja napisao.

Ti još uvek mislis da nas covek ili bilo koji drugi od preko 200 razlicitih nacija koje žive u zemljama kao sto su USA, Kanada ili Australija su neki drugorazredni gradjani.

Tvoje razmišljanje je veoma povrsno i bez osnova. Ti sudis na osnovu par srbendi koji pate za Srbijom i kako bi se vratili ali eto ne mogu jer vise zaradjuju ovde. Ne kažem da nema i takvih samo ja nisam jedan od njih.

toplap
(Neumorni)
03. novembar 2013. u 05.40
Ne daj boze da bilo zbog čega zavsis u turskom zatvoru.

Jedan moj dobar prijatelj iz Istanbula (preselio se iz Gostivara), proveo je nekoliko meseci u zatvoru u Edirne. Bogat otac morao mu je svake nedelje da mu donese po 100. dolara kako ga ne bi silovali i maltretirali... Kasnije se izvukao i u Skoplje mi je ispricao čitavu pricu.

Makedonija je pre nekoliko meseca proglasena kao 4. zemlja po religioznom ubeđenju... Napisao sam knjigu sa cinjenicama o poreklu Boga, a vlada mi je zabranila bilo sto da o tome pišem ili propovedam. Pretna mi je bila jeres i anatema...

Ovaj moj poslednji pasus ti najbolje govori o tome sto me pitas.
Usput se priupitaj koliko je i kako bozjih sluzbenika u SPC - vrhuski obznanjeno za blud,... a verski propovednici.
Da ne pricam o katolicima...

Duhovni propovednici su isli peske ili na konjima-magarcima - nisu se vozikali besnim dzipovima i naplacivali za propoved.

Seti se nacela Martina Lutera i pojma INDULGENCIJA... Upravo taj pojam je pustio velike korenje - kako ga obznaniti i sprečiti?

U ocekivanju da mi presude i Islamisti zbog sadrzaja treće knjige.

Nije lako reci „bas me briga”.
U pitanju je moj sin.

U moje oizne godine zapocinjem stari posao - iznova.

Pišem - da se ne osecam usamljenim.
Cesto puta mi nove generacije novinara zapitkuje odakle znam za ovo ili ono.

Juče sam skinuo knjigu: The Best Argument against God
Iz Australije.

Nemoj me zapitkivati.
Zbog godina, iskustva i posecujuci države četiri kontinenata video sam i saznao mnogo... Pišem da se odmaram.
Odgovaram da bih protresao sumnju u svoje vidjenje-pisanje.

Ja ovde - to je puka sreća da sam vas pronasao.

Dovlaa
03. novembar 2013. u 06.41
Hakeru
meni ništa ne znaci kako se ti tamo osecas,dal si neka srbenda koja ne može bez ajvara,ili si se prilagodio na fast food.Sve mi je to nebitno,ja vidim šta si gore pšisao.To mi je parameter.I ne samo ti,tako mišljenje potpuno iskrivljeno imaju i domorodci na Zapadu.Imaju i ovde kod nas.Pa generalno prosecan covek svuda ima krivu sliku zivota.
Te tvoje price su za obične ljude,njima bi se odusevila sirotinja sa Balkana i diljem sveta koja zudi za kokakolom,hamburgerima,Mekdonaldom.
Ovako kao ja mogu da pricaju samo ljudi od struke; sociolozi,psiholozi,filozofi,antropolozi.Tvoja prica je prica sa tv,prica medija koji vam ispiraju mozak.
Tvoj stav o nazadnom islamu tačno dolazi iz medija.i tačno mogu da ti opisem kako ti i sl nasedate na tu propaganda.Zapadni mediji da bi satanizovali muslimanske zemlje koje uzgred pljackaju i vrse genocide nad njima,oni u medji plasiraju frizirane informacije.Recimo,često možemo na netu i na tv procitati kako je tamo u Iranu neki bogati od 50 godina ozenio se devojcicom od 8 godina.I prve bracne noćidete nije izdrzalo sex i preminula je.Eto na takve ti price nasedas i mislis da su svi takvi brakovi u islamskom svetu.A to su izuzetci.
Dok Amerika sa druge strane vesto plasira laz u medijima kroz filmove da svi Ameri imaju bmw,kucu sa bazenom i da putuju od svoje plate sirom sveta.Sto je naravno cista laz.On skrivaju svoju sirotinju.
Isto je i sa Australijom,isti system,samo sto u AU još nije stigla beda koja je u Americi.Ali će da stigne,pitanje je vremena.Pa će i tamo ljudi da se spaljuju,da ubijaju svoje prodice u očaju sto su izgubili posao,sto im je banka zaplenila stan ili kucu jer ne mogu da je otplacuju.
Dovlaa
03. novembar 2013. u 06.55
Takođe imaš još jednu zabludu kad je reč o odnosu stranaca i domaćih zemalja koje su ih primile.Recimo Turke i Balkance u Nemackoj,te muslimane i zute u Britaniji,Americi,AU.
Naravno ti mislis da stranci tamo moraju biti mno mnogo zahvalni sto ih je primila neka tamo Kanada,Amerika,Nemacka,Australija.Da gastarbajteri moraju ih ljubiti u dupe sto imaju njihove papire i posao,mislis da samo stranci imaju tu korist jer su pobegli iz bede i dosli na med i mleko na Zapadu.
Pa vidis varas se,tu veću korist imaju zemlje koje su ih primile,po vise osnova.Prva osnova je da domaće stanovnistvo,dakle belci odumiru u ti m zemljama i da imaju previse staraca a starci slozices se ne donose profit i novu vrednost već samo teret za drustvo i državu.
Nemacka danas ne bi imala 86 miliona bez stranaca,imala bi maksimalno 70 miliona.Takođe Amerike ne bi bilo 300 miliona.
Australija bi imala par miliona kao nekada jer tamo ko nije sirotinja i neće da ide.
Ko bi matorim Nemcima i Englezima zaradjivao penzije da nije mladih i vrednih stranaca?
Takođe im stranci popravljaju krvnu sliku u svakom pogledu.
Danas u Londonu ima vise stranaca nego Britanaca.Bolje da nije tako ali to ima svoju politicku pozadinu.
Zapadna ekonomija ne bi mogla da postoji bez mlade radne snage iz sveta koju oni naravno zdusno izrabljuju.
Što se tiče mrnje muslimana prema zapadnom coveku,ona je opravdana jer zapadni covek pljacka muslimane a ne obrnuto.Mnoge islamske zemlje su pustinje gde nema ni vode,ni shume,ni obradive zemlje,ni ruda.Jedino sto imaju to je nafta,i ta nafta bi im bila dovoljna da se prehrane,ali ne lezi vraze.Tu je beli covek Evrope i Amerike da im otme i to malo bede.I kako da muslimane ni mrze belog coveka?
A tek posebna prica koliko su zapadne zemlje prethodnih vekova otele mladih ljudi i odvele kao orbove putem Amerike i Evrope.Na milione.
Pa su iskorenili čitave narode po Americi,juznoj i severnoj.
hakermaher
(Master Yoda)
03. novembar 2013. u 07.35
Dovlaa,

E pobogu bate sto si ti jadan i još da bude gore zlo uzivas da budes takav.

„Ovako kao ja mogu da pricaju samo ljudi od struke; sociolozi,psiholozi,filozofi,antropolozi.Tvoja prica je prica sa tv,prica medija koji vam ispiraju mozak.”

*

A ti si covek od struke?
Dovlaa
03. novembar 2013. u 07.52
Ha,od tebe sam bas i ocekivao da ćeš to da napises.Poenta je da ti razmišljas kao svetina,a da moj stav ne možeš ti shvatiti već samo ljudi koji imaju znanje.Ja mogu i link da ti ostavim da vidis kako neki pametni ljudi pricaju,sa njima ja mogu da pricam a za tebe su ovo spanska sela.Ti imaš problem kao i 90% populacije ove planete,materijalizam.Zato su vama sva vrata sasnanja zatvorena.
Vi cenite samo novac,samo materijalne vrednosti.I za vas je upravu samo bogat uspesan covek.Zato ti i pljujes po muslimanima jer oni su siromasniji od zapadnog coveka.
toplap
(Neumorni)
03. novembar 2013. u 08.02
Setajuci se vrtom punim narcisa, detektor će pokazati da postali narcis zbog setnje kroz bastu od polena...
hakermaher
(Master Yoda)
03. novembar 2013. u 08.13
Dovlaa,

Neću da se ubeđujem s tobom o stvarima o kojim nemas pojma. To i jeste problem prosecnog balkanca kakav si da misli da zna sve. I svi su mu neki tamo drugi krivi zato što je takav.

Šta ti mislis da niko ne zna to što si napisao? O pljackanju kroz istoriju siromasnih zemalja? Šta ti mislis da se to nije pre dogadjalo? jadnice procitaj malo o onome sto Blagoja pominje kao Enuma Elish The Epic of Creation. Pa ćeš viditi da se ama bas ništa nije promenilo. Covek je coveku bio i ostao vuk. Izrabljavanje je bilo i uvek će ga biti dok je veka i coveka.
Dovlaa
03. novembar 2013. u 11.51
hehe,malo si nervozan jer su tvoje gluposti i petparacke price razoblicene.Sve ti kao znaš a ništa ne znaš.Znas kao za neke pljacke ali pricas druge gluposti.
hakermaher
(Master Yoda)
03. novembar 2013. u 18.14
Dovlaa,

Prošlo je vreme kad si me ti ili Wakan mogli iznervirati sa svojim plitkim opaskama i balkanskim primitivizmom. Ja vas mogu samo zaliti i ništa vise.

Ja takve kao ti vidjam svuda gde god sam živio. Svetinu i rulju i ponekog umišljenog koji misli da je bolji od njih jer je procitao par knjiga a nije ništa razumio. Tebe da covek i odvede u drugu zemlju da živis ti bi ostao isti Dovlaa bas kakav si tu s Kalenica pijace.

Ti si Dovlaa bas kao i wenkan nadri filozof, turbo folk filozof. Nešto kao travar u medicini koji leci sve i misli da zna bolje od onog doktora sa VMA.

Ti pominjes Zil Verna i mislis ako je on mogao da razmišlja objektivno o ostalom svetu bez da putuje i živi tamo da tako možeš i ti. Da Kant koji je jedan od najvecih filozofa kog je covecantstvo ikad imalo nikad nije putovao nigde niti živio iz svog rodnog grada. Takvi ljudi su geniji a ti nisi genije, naprotiv.

Priznao si ranije kako je Oziman smireniji zato što ti nisi tamo na Krstarici da ga nerviras. To može svako, lako je biti glup treba u tvom i wenkanovom slučaju samo da otvoris usta.

Ti patis za nekim starim vremenima kad je sve po tebi bilo bolje. Filozofija, klasicna muzika, knjizevnost. Pa si i ostao u tom periodu i sa svojim pogresnim zakljuccima. I pokusavas sa tog mesta da objasnis danasnji svet. Dok ti tvoj facebook prijatelj objašnjava filozofiju sa crvenim i crnim sesirima.

Smesni ste obojica do bola. Ovde dodjem iz zabave jer tako nešto kao vas dvojica nema nigde, čak ni na stranim forumima.

Napises ti ponekad nešto ali je to uglavnom nešto sto svako zna. Kao kad bi napisao ovde glavni grad Srbije je Beograd i ocekivao da ti se dive kako si pametan.
Dovlaa
04. novembar 2013. u 13.50
Odlika skorojevica i neprosvecenih je da ili olako prihvata tudju tradiciju,veru i obicaje ili da svoju namece drugima.Kod tebe su oba slučaja prisutna.
Obicaji,vera,tradicija,su biće jednog naroda i tesno su povezani.
Meni kao Srbinu bi bilo smesno i nemoguće da teram moju neku rodjaku da nosi one burke,ali kod muslimanki mi to nije smesno i neobično.I nikad im ne bih branio da to rade.Takođe obrezivanje,i sve drugo sto je cudno kod nas Srba,ja to opravdavam kod naroda koji to vekovima upraznjavaju.Meni jesu smesni muslimani iz bivše Jugoslavije jer to su sve poturice,bivši Srbi pravoslavci.I ne samo to,do juče su bili komunisti,nisu citali Kuran i nisu nosili feredze,a sad mi jadno deluju sa onim arapskim natpisima na spomenicima,na grobljima.Pitam se koliko tih muslimana zna taj arapski jezik.
Ali zabraniti muslimankama u Evropi da nose burke,to je ruzno i to je zločin.Zašto bi se one morale prilagodjavati samo jer žive u zemlji gde su vecina hrišćani.
Ovih dana je bio praznik Noc vestica.U mnogim slovenskim zemljama taj praznik kao i Dan zaljubljenih u februaru ulaze na mala vrata u naše obicaje.I zapadne zemlje pre svega Amerika I Nemacka lukavo nam namecu da slavimo te antisrpske i antislovenske praznike.Može se reci i da su ti praznici antihrišćanski.Zar ima šta jadnije i kretenskije nego Srbin koji slavi Noc vestica.I skorojevici i cifte poput hakera u Srbima se naravno zalazu da si Srbi ne budu mimo sveta već da prihvate te praznike.
Pa kad Ameri i Nemci prihvate da slave srpsku krsnu slavu,možda ću onda i ja da slavim Noc vestica.Mada znam da ne bih ni tad.
Svaki narod treba da cuva svoju kulturu,da je neguje,da se bori da ona ne nestane i ne padne u zaborav.Ne treba da se stidi svoje istorije i kulture ma kakva bila,ma i ako mi Srbi recimo nemamo velikane kroz istoriju kao neki narodi.Ali nismo jedini u tome.Samo mali broj naroda je dao velikane u istoriji.
A cifte kao ti se zalazu zarad nekog evropejstva i obecanog Zapada da Srbi prihvataju tudje,da imitiraju tudje i kopiraju.Pa zato što tako vecina srpskih kvaziintelektualaca to i radi,zato i jesmo tu gde jesmo.
Iz tog raloga nas pravi svet i vidi kao varvare.Ali pravi svet,ne onaj vecinski kom ti pripadas,već mali broj pravih intelektualaca sirom sveta.
Dakle cuvaj svoje,ne odrici ga se,ne prihvataj tudje ali postuj tudje,ne nameci svoje drugima.
Sto bi se muslimani sirom sveta po svaku cenu prilagodjavali zapadnim zakonima? Ti nemas pojma da su obicaji stariji i vazniji od zakona i da su vecina tih muslimani u Americi,Kanadi,Australiji,pripadnici starih kultura.Kultura koje su imale svoj procvat dok Amera,Kanadjana i AU nije bilo ni u dupetu.
Pominjes i terorizam,i tu naravno nemas pojma.Gledaš BBC i verujes da su teroristi tamo neke bradonje iz Avganistana i Sirije.E jadan si.Inicijator svog terorizma u svetu su prvo Amerikanci pa onda njihovi sateliti sirom sveta.Jedan od tih satelita slugeranja je i AU.Možda nisi zapazio ovih dana je bila vest da su Ameri za spijuniranje i prisluskivanje koristili australijske ambasade sirom sveta.
Pun si predrasuda,samo iznosis pojedinacne slučajeve a muslimana je 1,3 milijarde.Nasedas na medijske laži.
Ženama je puno bolje u tom kako ga ti zoves zaostalom muslimanskom svetu nego na Zapadu.I žena je bolje postovana i zasticena kod njih nego kod zapadnih bolesnika.
Meni je dovoljno samo da pogledam u jutro zapadne gradove,reke automobila,popodne isto,da se ugusis od dima.Naravno,cifte i materijalisti kao ti su odusevljeni tom slikom.Takav prosecan Srbin kad to vidi on se divi,on velica Nemce sto imaju tako mnogo dobrih auta.
Imaš snimke na Youtube,gde oni profi nabijaci u metrou,u jutro guraju putnike da ih se sto vise nabije i da udju i stignu na vreme na posao.To ima mislim u Japanu koji primenjuje bolesni zapadni način zivota.A verujem da ima i u još nekim zapadnim zemljama.
hakermaher
(Master Yoda)
04. novembar 2013. u 18.10
Dovlaa,

Ostao si isti neupucen, neobrazovan a najviše tvrdoglav covek. Lepo je tebi Oziman rekao da nemas filozofskog razbora a ja bih još dodao da nemas uopste kapacitet ni prosecnog coveka.

Evo još jednom si napisao dug post a da ništa nisi rekao ono sto svaki ispod proseka covek ne zna. II ne samo to nego si još jednom uspio da pokazes koliko si plitak i kako su ti mišljenja zaostala. Zato sam ti i napisao ranije da bi ti i ako bi živio u Parizu godinama ostao isti Devla i geak koji si i sad. Najgore je to što se ti ponosis tim a znaš onu poslovicu da je ne pominjem opet.

Kažeš:

„Zar ima šta jadnije i kretenskije nego Srbin koji slavi Noc vestica.I skorojevici i cifte poput hakera u Srbima se naravno zalazu da si Srbi ne budu mimo sveta već da prihvate te praznike.”

*

Vidis niko tebe ne tera da prihvatis ista od svega toga. Imaš izbor, razumes šta ta reč znaci? Da možeš ako hoćeš a ako ne ne moras! Ovde recimo to nije praksa a neka deca i roditelji to vole, lepo su organizovali tako da onaj ko to podržava neka kupi par balona na kojima piše da podržava i stavi pred svoja vrata pa da deca znaju da mogu pokucati i traziti slatkise. Ako ti nećeš niko te neće uznemiravati. Izbor! Razumes? U USA je isto tako.

Jadnije je to što kod nas u skolama moras uciti bogosloviju, nemas izbor.

citat:

„A cifte kao ti se zalazu zarad nekog evropejstva i obecanog Zapada da Srbi prihvataju tudje,da imitiraju tudje i kopiraju.Pa zato što tako vecina srpskih kvaziintelektualaca to i radi,zato i jesmo tu gde jesmo.”

*

Tu ste gde jeste zbog takvih kao ti koji misle da nešto znaju i koji su tvrdoglavi do bola i slepi kod ociju!
Opet nebuloze, kod tebe je princip „sve ili ništa” uvek prisutan. NIko te ne goni da prihvatas ista sto ti se ne svidja. Svet postaje sve vise i vise integrisan. Ako ti se ne svidja evropejstvo a živis u Evropi onda si se rodio na pogresnom mestu. Svicarska recimo nije clanica EU ali ti nikad nećeš moći razumeti zašto je to tako.

citat:

„Sto bi se muslimani sirom sveta po svaku cenu prilagodjavali zapadnim zakonima?

Ti nemas pojma da su obicaji stariji i vazniji od zakona i da su vecina tih muslimani u Americi,Kanadi,Australiji,pripadnici starih kultura.Kultura koje su imale svoj procvat dok Amera,Kanadjana i AU nije bilo ni u dupetu.”

*

E ovo je već biser „AlaDovlaa”
Samo ti možeš naopisati ovako nešto i ostati ziv!
Covece, mesas zabe i babe. Zakone i obicaje. Cuj molim te obicaji vazniji od zakona! Ma neću uopste ni da komentarisem ovo, ovo je imbecilsvo i ponizavajuce talibanstvo, serijat. Zalosno je najbolja reč!

citat:

„Ženama je puno bolje u tom kako ga ti zoves zaostalom muslimanskom svetu nego na Zapadu.I žena je bolje postovana i zasticena kod njih nego kod zapadnih bolesnika.”

*

Jao Dovlaa nesreco jedna, korovu ljudski!
Kako je uopste moguće da neko napise ovako nešto i ostane ziv!
toplap
(Neumorni)
05. novembar 2013. u 02.55
Odavno je nestala korektna, sa doličnim postovanjem bilo koje osobe, pravcata diskusija - bez ikakvog vredjanja.

Zar nismo ovde da razmenjujemo mišljenje?
Dovlaa
05. novembar 2013. u 09.58
Glupane neopevani,
deca ne uce bogosloviju već veronauku.Veronauka u Srbiji nije obavezna,izborni je predmet.Dakle i tu lupetas,čak nisi ni dobro informisan.Mogu da proverim,ali verujem da veronauka nije obavezna u skolama nigde u bivšoj Jugoslaviji.
Ovde iznosis samo ekstremne slučajeve negativnosti kod muslimamna,sto samo govori da čitaš najmracnije teme,crnu hroniku u novinama,skupljas po netu informacije o ubistvima,masakrima i sl.
Imaš primedbe kako se muslimani žene i udaju,smatras da je tu krsenje ljudskih prava.Pa evo lako ću pobiti tvoje gluposti cinjenicama.

1.U muslimanskom svetu je daleko manji broj razvoda brakova.
2.Kod njih je daleko manji broj preljuba nego u zapadnom svetu.
3.Kod muslimana je daleko veci broj mladih ljudi dok kod zapadnjaka je veci broj staraca.
4.Kod muslimana je daleko manji broj ubistava,razbojnistva,pljacki,silovanja,otmica,droge je sto puta manje.
5.Kod njih skoro i da ne postoje vanbracna deca,napustena deca.

Ali sad ćeš ti odmah da nadjes neki ekstremni primer sa CNN.

I da ne nabrajam dalje.Kako sve to muslimanski svet ima bolje a vezano je za porodicu,kada ti tvrdis da oni krse prava žena i drugih?
Da sad ne detaljisem da kod muslimana broj stanovnistva stalno raste a kod belog sveta tj kod zapadnjaka opada.
Na Zapadu samo raste broj pedera.
Najbolji je primer Libije.Dok je bio ziv Gadafi nije bilo bede,nije bilo prosjaka i ulicara.Danas svega toga ima,od kada su tamo stigli zapadnjaci.
Ja jesam rekao da je hrišćanstvo teoretski bolje od islama,ali u praksi kroz istoriju je hrišćanstvo daleko agresivnije i krvavije od islama.Ako prosetamo hrišćanskim svetom od Sibira do Londona i Njujorka,svuda su neki spomenici vladara na konju sa isukanom sabljom,macem ili puskom.Sto jasno ukazuje na agresivnost.Takva jedna slika u islamskom svetu je puno redja,oni dizu spomenike pesnicima i misliocima.
Što se tiče zakona i obicaja,nisam ni ja pravnik,ali i tu pokazujes da si beskonacno glup.Nisi čuo za obicajno pravo?
Glupanderu obicaj je stariji od zakona jer su zakoni nastali iz obicaja a ne obrnuto.Zakon se menja svakog dana,ili godine a obicaji traju vekovima.Ljudi će međusobne sporove mnogo brze rešiti obicajem dobrih odnosa nego nekim zakonskim aktima.
I sto si se rugao travarima,pokazujes koliko si glup i ogranicen.Pravi travar,ne neki sharlatan,uvek će brze i bezbolnije da izleci coveka od zvanicne medicine.Ima primera koliko hoćeš.
Na Zapadu lažu da tamo ima demokratije,u to može da poveruje samo budala kao ti.Tamo niko nikoga ne postuje,i ako na prvi pogled izgleda kao da postuju.Ne postuje ni muskarac ženu a ni ona njega.Ne postuju se i ne vole deca i roditelji.Tamo su prepuni domovi za stare.U istom gradu im žive deca,ali starci su prinudjeni da umru sami i napusteni u domu za stare.
I po tebi se vidi da si poprimio tu njihovu bezdusnost,prosto nisi svoj,covek si gomile,svetine.Nisi covek za sebe kako bi to napisao Erih From.
Nisi budalo ni svestan koliko je tvoj „stav” zapravo nametnut od masmedija.
Kako tebi tako zatupastom da objasnim da je ženi bolje u tako konzervativnoj sredini kao sto je islamski svet? Teško da ti to možeš skapirati.Takav jedan svet je postojao mnogo duže nego ovaj nakazni pomodarski gde žena vlada.U stvari ne vlada ni ona istinski,samo ima iluziju.Žena kod muslimana jeste da ne može da se kurva nocu pa se vrati muzu,ne može da pusi i da se opija,da vozi auto.Da ima posao koji hoće i kad hoće,ali ona je zasticena ekonomski i svakako još.
Kako su naše majke i bake bile bez posla i skole,ali su imale muzeve koji ih stite.Tako kod muslimana,žena je zasticena od oca,muza,brata,sina.Ne mora da ide na socijalu kao zapadna žena kad izgubi posao ili muž neće da joj placa alimentaciju.
No ti si glupson koji ne zna dalje od nosa i veruje u CNN i BBC.
I još što se tiče zakona,naravno ti tako tupav verujes da zakon tamo vazi za sve.Kako da ne,zakon je tu pravljen za boraniju kao sto si ti.I morate ga postovati,ali elita ne postuje nikakav zakon.Porez placa gologuzija ali ne i milioneri i milijarderi.
Ja sam opisao ranije sto CH nije u EU.No ti ni to ne možeš skapirati.Da se i ne trudim da ti objasnim jer se kladim da i CH vidis onako idiotski kako ti mediji serviraju.Mislis da oni žive tako lepo jer su posteni,vredni i disciplinovani.
Mislis da taj red i disciplina koji postoje kod tebe i svuda na Zapadu,da je to pravljeno za svetinu,za gologuzane kao sto si ti.Jadan si.Taj red je napravljen kako se niko ne bi bunio,kako se ne bi rusio postojeci poredak gde vas 99% radi kao crnac,zaradi neku platu koja vam se čini da je velika,i opet tu platu potrosite i te pare opet odu onima za koje radite.Zato su oni napravili red i disciplinu kako bi ti ostao zauvek rob a oni gospodari.A ti shupak imaš iluziju da imaš neki izbor,da imaš sanse da biras.hehe,tupsone glupi.
Što se tiče ozimana,on jeste ima neke bube ali on kapira neke stvari koje ti nikada nećeš moći a ne ticu se filozofije.
Sve ovo ovde sto mi pišemo nije filozofija jer ti ne možeš da pricas ni o običnim svakodnevnim temama a kamoli o filozofiji.
toplap
(Neumorni)
05. novembar 2013. u 10.42
Pet (5.) primera koje je naveo Dovlaa sascim su tacne. Međutim,...

Ovde u Makedoniji nije bas tako.
Nije ni na Kosovo.
Sve je redje u Turskoj.
Ne znam kako je u Jugozapadnoj Srbiji.
Ne znam kako je u BiH.

Ali znam, žene iz zemalja sa IKslamom, polako se bore za svoja prava... One su uporne. Mozdaq će proćijoš stotinjak godina i stanje će se promeniti...
Dovlaa
05. novembar 2013. u 11.16
Neumorni,
znam Iida ne naglasavas da kao i haker mislis o muslimanskim ženama.Vi prosto ne shvatate da je to druga kultura i da su njihove mere drugacije od naših.Ono sto je nama cudno nije njima,i obrnuto.Ono sto je za nas krsenje prava za njih nije,i obrnuto.
Prosto vas dvojica niste ni svesni da želite nametati svoja merila vrednosti drugima.
A što se tiče muslimana u Evropi,a to znaci i u Makedoniji,generalno ceo Balkan,tu je druga prica.
To i nisu pravi muslimani iz vise razloga.To su doskora bili pravoslavni Srbi,manjim delom i Makedonci.Dosta Cigana u Makedoniji i na Kosovu su muslimani,a kao sto znaš Ciganin je uvek Ciganin pa bio musliman ili hrišćanin.
Ti evropski muslimani su dosta poprimili od Evrope i hrišćana pa i to je razlog da ih ja ne vidim kao prave muslimane.Turci nešto slično.
Pravi islamski svet su Iran,Irak,Arabija,Kuvajt,sever Afrike,Pakistan itd.
toplap
(Neumorni)
06. novembar 2013. u 00.59
Donekle si u pravu...
Dovlaa
06. novembar 2013. u 01.38
A od nekle?
toplap
(Neumorni)
06. novembar 2013. u 02.03
Setajuci se selima Albanaca, prisustvovao sam na mnoge svadbarske kolone. Zenska celjad, ne znaš koja od koje je lepsa, sede na ivici otvorenih prozora automobila i pokazuju svu lepotu i umece njihovih obicaja...

No, istina je, Albanski islamisti nisu prihvaceni u Scetskoj islamskoj zajednici.
toplap
(Neumorni)
06. novembar 2013. u 02.06
ZENE!

One su ustvari pokretaci svega.

Kako si dosao na ovaj svet?

Jesi li pitao oca da se rodis?

Žena? - To je cudovisna fabrika za zivot...
Dovlaa
06. novembar 2013. u 02.50
Žene nisu pokretaci svega.To sto žena radja dete a ne otac ništa ne znaci.Znamo svi da žena neće zatrudneti bez spajanja sa muskarcem.
Eto vi koji se borite za prava žena kako ih zovete „savrsena fabrika za radjanje”. Bas lepo,kao masine su dakle.
Već sam jednom ovde to napisao,ali da ponovim.To sto podignem novac sa bankomata ne znači da su pare bankomatove,već su moje naravno.
Nauka je već davno dokazala da pri zacecu je muskarac taj koji određuje pol deteta.Ne pratim nauku,ne znam koliko se otislo daleko u proucavanju toga,ali mišljenja sam da otac zacetom detetu daje vise naslednog materijala nego majka.
Problem tebe I hakera je sto povrsno razmišljate.To se vidi lepo na onom primeru sto si pominjao šta piše na turskim zatvorima.Odmah si to shvatio bukvalno I spreman si da osudjues to.Nije ti ni palo na pamet da ta poruka na zatvorima ima I neku pozitivnu,vaspitnu poruku.
Isto je tako I sa pravima žena kod muslimana.
Polozaj žena kod njih je sličan kao kod starih Grka Rimljana.A znamo da su oni oci naše danasnje civilizacije i znamo šta su sve veliko dali.A kasnije ću objasniti kako i u tom na prvi pogled ponizavajucem polozaju žena je i te kako imala svoja prava,svoj zivot.
U Bibliji tj u Jevandjelu po Marku Hristos kaže

„Који хоће да буде међу вама велики, нека вам служи; и који хоће међу вама да буде први, нека буде свима слуга” (Мар. 10, 43-44).

Kasnije ću to objasniti i kakve to veze ima sa tom uglogom prividne potcenjenosti žene u patrijarhalnoj sredini.
toplap
(Neumorni)
06. novembar 2013. u 03.03
Dovlaa - ti mi ništa ne dokazujes.

Čini se kao da si zatrpam idejama iz knjiga i dovoljno je neko da iz nehata bilo sto spomene, ti se ustremljujes i hoćeš da budes samuraj.

Ono sto sam napisao - to je istina. Bio sam sa mnogim ženama i sve su u opustenim izjavama podvukli dda žena ništa ne daje badava.

Suhovnost koju izvlacis iz papira (odstampanih knjiga) nije tvoja: - Ti je samo ponavljas. Budi originalan i ne posezi za „adute” iz knjiga.

Eto, lepo je procitati neki tvoj lično dozivljeni adut...
hakermaher
(Master Yoda)
06. novembar 2013. u 04.30
Dovlaa = taliban
Dovlaa
06. novembar 2013. u 11.45
„Suhovnost koju izvlacis iz papira (odstampanih knjiga) nije tvoja: - Ti je samo ponavljas. Budi originalan i ne posezi za ”adute„ iz knjiga.”

Vidis ja nisam ni znao šta piše na turskim zatvorima dok ti nisi to ovde napisao.I kako su onda knjige mogle uticati na mene u vezi tog pitanja?
Možda sam izlistao par hiljada knjiga da nađemšta one kažu u vezi tog natpisa?
Hehe,truckas kao haker,nema veze s vezom.
Moje mišljenje nije kao vase da je deo mase,već je potpuno drugacije od onoga sto ima u medijima i sto vecina misli.Ti i haker mislite isto sto i 98% ljudi.
To sto vas dvojica tgrubite o pravima žena ima na svakom koraku,u stampi,na netu,na tv,svuda i kod svih.Zaista vam i nije bilo teško da imate „svoje mišljenje”.
Nije vam nikad ni palo na pamet šta stoji iza toga sto Amerika i Zapad nekim zemljama prigovaraju u vezi prava manjina,pedera,žena i sl.
Ne pada vam na pamet sto osuđuju Rusiju i mudrog Putina,kao smeta im sto Putin ne da pederima da orgijaju i truju naciju.Kao Americi stalo do prava naroda u Rusiji,Iranu,Srbiji...
Haha,pa samo teska budala može da veruje u iskrene namere Amerike i njenih satelita.
toplap
(Neumorni)
06. novembar 2013. u 12.35
A sto to ne kažeš Obami?
Dovlaa
06. novembar 2013. u 14.04
Mnogo si vickast.
Ali pominjanjem Obame samo pokazujes još jedno neznanje,ne znaš da Obama ne vlada tom zemljom.Naivcine sirom sveta pa I u Americi misle da je Obama vladar Amerike.Sto je glupost nad glupostima.Amerikom nikad nije vladao njen predsednik ili Senat već pojedine porodice I pojedinci,naravno najbogatiji.Obama je običan kurton I marioneta kao I vecina drugim vladara zapadnih zemalja.
Ne znam u opste sto ja gubim vreme sa tobom I hakerom kad vi nemate blage veze nisacim.
toplap
(Neumorni)
07. novembar 2013. u 00.50
Dovlaa - dobro jutro!

Molim te, revidiraj svoje znanje - ne ponavljaj stvari koje su poznate.

Ne budi „Kolumbo” koji nam otkriva Ameriku.

Vrati se samo dvadesetak godina unazad i na osnovu toga budi „Nostradamus” za sledećih 30. godina od zbivanja u Srbiji...

Za tebe to ne bi bilo teško...

To bi bila diskusija dostojna paznje!
Dovlaa
07. novembar 2013. u 14.15
Tebi i hakeru se samo čini da su vam stvari poznate.Bas iz razloga sto ste puni informacija a same informacije ništa ne znace.Danasnje drustvo i boluje od viska informacija a znanja je malo,saznanja skoro i da nema.
Uvek prisutno pitanje imate ili biti.Vas dvojica ste kao materijalisti među onima koji su izabrali da imaju a ne da budu.Dakle niste individua,nemate licnost i svoj stav.
Svuda se prica da su žene kod muslimana obespravljene,pa i vas dvojica to uzeli zdravo za gotovo.Kuda svi Turci tu i mali Mujo.
Vas dvojica ste i protivnici religije i filozofije.Ništa neobično,losi naucnici su uvek protiv filozofije i religije.
Jedan Darvin je bio vernik,Dekart je tvrdio da se svaka njegova recenica slaze sa Biblijom,Ajnstajn nikad nije rekao da je ateista.

Meni je minus sto ovde pišem sa vama jer ništa nikad nisam pametno od vas procitao.Pametnog sam čuo i video od drugih ljudi,u raznim knjigama i slusajuci druge.
Ovde realno nemam sa kim da pricam.
Iznosite samo gomile budalastina koje se mogu naći svuda,u medijima,u brbljanju običnih ljudi.
Ja volim pametne stvari koje ne prica prost običan narod.
Dakle vi jedino posedujete informacije,a to vas i čini povrsnim.Tvoja povrsnost se pokazala i na onom malom primeru turskih zatvora.
Tako isto negde cujes ili procitas da su žene kod muslimana obespravljene,i to ti tako shvatis,zdravo za gotovo.Tu informaciju ne propustis kroz svoj mozak onako malo detaljnije,ne upitas se mozel to i drugacije da se sagleda.Da se sagleda i iz ugla koji nije nas hrišćanski.Pa naravno po našim hrišćanskim merama da su žene kod muslimana obespravljene.Ali ko je onda u pravu,mi hrišćani zapadnjaci ili ti muslimani? Zato sam ti ja onda naveo onih 4-5 cinjenica kako je islamski svet i porodica cvrsci i zdraviji od našeg zapadnog.
Povrsnost je danas opsta pojava,bzo se živi,svako želi sve da ima,želi da uziva sve,sto vise robe i kupovine za sto manje vremena.Sva čula moraju da se nadrazuju jer nema utehe sa druge strane.Nema utehe duhovne.
Ja vidim i kako ljudi kupuju knjige od mene.Dosta je tu kolekcionara,samo im je važno da kupuju,da kuci gomilaju knjige i da se hvale kako imaju hiljadu,dve,tri,pet ,deset hiljada knjiga.Njima je vrlo važno i knjiga kako je ocuvana,da ima dobar povez,da je stara itd.Ne polazu na sadrzinu.A znam da od tih kupljenih knjiga ne procitaju ni 10% jer neko ko kupi 50 knjiga mesecno svakako ih ne može sve procitati.
Misle ako imaju tolike knjige da imaju i sve znanje iz njih.

Covek koji je individua,koji je licnost i sam svoj gospodar,njemu je priotitet da zna dublje.
Dok materijalista,covek ciji je modalitet imati,on želi da zna vise,ne da zna dublje.Dakle kod njega je i znanje roba,znaci samo cist kvantitet.Otuda on i trci samo za sto većim brojem informacija.
I za njega je smrt ako nije dobro obavesten o svemu.Dobar primer toga su danasnji fakulteti.Na Zapadu bar 40% ljudi ima fakultetsku diploma a suplji su ko supalj zub.
Covek materijalista,covek informacija,kao egoista,on i svoje mišljenje vidi kao posed,i zato ga se teško odrice.
Pa taj egoizam ga samim tim i sputava da nauci nešto novo,vrednije,da napreduje duhovno,da poprimi veci novi kvalitet od nekog drugog.
Taman posla da usvoji neko dublje mišljenje od nekog pravog autoriteta.
Ali se za njega hvataju lako druge gluposti popularnih demagoga iz medija.To i nije stav,nije mišljenje,otuda se lako i poprima.
Materijalista je osuđen na neznanje,egoizam ga blokira jer ne može se sluziti i Gogu i Magogu.
toplap
(Neumorni)
08. novembar 2013. u 01.16
Dovlaa - dobro jutro!

PITANJE:

- Zbog čega prodajes knjige - zašto ne kupujes i poklanjas?
Dovlaa
08. novembar 2013. u 16.28
To pitanje je kao neko pobijanje moje kritike materijalizma.
hakermaher
(Master Yoda)
08. novembar 2013. u 19.11
Blagoja,

Mnogi pre tebe su probali objasniti ovom travaru filozofije, ovom korovu ljudskom i imbecilu Devi ali bez uspeha. On se hrani ovakvim nebulozama kao karcinom ljudski.

On i wenkan su dva turbo folk filozofa. Travari filozofski, imbecili i korov ljudski! Sad znam zašto mi je deda pricao o ovakvim ljudskim korovima i govorio da ni metka ne zasluzuju. Da ih treba utepati s maljem ali ne cistim nego malj prvo ugovniti dobro pa ih onda tako utepati jer ni cista malja nisu zasluzni!

PERIOD
toplap
(Neumorni)
09. novembar 2013. u 02.05
Hakermaheru - nemoj tako.

Dovla i taj Wakan su neophodni SC.

Zamisli kako bi izgledala nasa čitava diskusija bez njih.

O meni su rekli svasta - presao sam preko toga posto je i ta njihova osobina ljudska pojava.

O tebu - isto tako.
Moj savet je da predjemo preko toga.
Ako je duhovnost Dovlaa na ovakav način izrazena, moramo biti strpljivi da vreme pokaze svoje.
Dovlaa
09. novembar 2013. u 05.34
Neumorni,ja kupujem i prodajem knjige da bih živeo,preziveo.
Dok vi materijalisti živite da bi kupovali i prodavali svasta nešto.
Tu je ta ogromna razlika između mene i vas.
njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 00.02
procitala sam samo kometare od „Dovla” jer su argumentovani,duboki i vrlo mudri.

naucila sam mnogo i pomogao mi je da shvatim.

luksuz daje prividnu sreću a često izgubimo dusu pokusavajuci da ga dostignemo. u toj trci zapostavljamo prave vrednosti,porodicu i postajemo robovi i masine.

moc medija je poznata. čini mi se da je umberto eko rekao da danas rat dobija onaj ko ima medije,sa lakocom ih prozrem i gade mi se.
posmatrala sam silne clanke na CNN-u i njihivu „brigu” za sirijce dok se planirao napad a kako je ta opcija otpala vise nema clanaka i svi zaboravljaju patnju sirije. to je samo jedan primjer.

ja živim u americi i svjesna sam da sam rob i žrtva i izgubila dusu. tjesim se cinjenicom da sam bar SVJESNA..

moj ego i ponos mi obezbedjuju kartu za pakao na zemlji kao i na nebu:)

steta sto sam kasno shvatila da se sreća mjeri u unutrasnjem spokoju i skladu.

budimo realni. zapad ima mnogo mnogo vise nesretnih žena. žene u saudijskoj arabiji ne znaju za drugacije i ne dozivljavaju sebe kao žrtve.
saudijska arabija ima manje prostitutki,narkomanki,laznih lezbejki ili lezbejki kojima se zgadio muski svjet jer su zlostavljane od ocuha,rastavljenih majki koje se same bore,djjevojcica odraslih bez jednog ili oba roditelja..

da,mi zapadne žene možemo da se golicimo i podizemo ego kroz plafon,da se dicimo i ponosimo i setamo u bikiniju..a sve je to djavolja zamka za cjenu odozgo,za toliko nesretnijih žena zapada.

ipak,jedno pitanje za dovla mi se rodilo citajuci o umotanim ženama koje praktikuju svoju tradiciju na zapadu.
nije li moralno da se pojedinac prikloni vecini?
ukoliko vecina nije umotana zašto ta arapkinja uopste dolazi na zapad koji je gresan i koji donosi mnogo vise iskusenja ili one pripadaju arapskoj prkosnoj grupi koja smatra da je njihovo bolje?

Dovlaa
11. novembar 2013. u 01.51
njezna_zverka
(manitanje)

Dobro je da si progledala,sto ranije to bolje.
Kad se setim svojih razmišljanja od ranije,i šta sam pisao ovde pre desetak godina,smejem se onda samom sebi.
Tada nisam ni razmišljao dal sam materijalista,a sigurno jesam tad bio vise materijalista nego sada.
Čak sam znao na nekim forumima da se i hvalim svojim nekim podvizima u sticanju novca.
Tada sam hteo ići kod druga u Ameriku da nađemneki posao,srećom ne dadose mi vizu u amabsadi.
Kad pišes o gubljenju duse,setih se iz Biblije one Isusove recenice

„Kakva je korist čoveku ako zadobije sav svet a dusi svojoj naudi?”

Ako si svesna kako kažeš,onda si ipak sebe nasla.To ja zovem progledati.Na zalost vecina ljudi nikad ne progleda.Ljudi grcevito stiteci sebe i svoj egoizam,izgube ga zapravo,izgube sebe.
Zato je meni svaka druga reč materijalizam.Od materijalizma i dolaze sve ove nevolje na planeti,sva zla,mrznja,ubijanja,mogućnost da sami unistimo planetu.
Tvoje pitananje na kraju posta le dobro i logicno.Kad stignem danas odgovoricu na njega.

hakermaher
(Master Yoda)
11. novembar 2013. u 03.55
Devla, filozofski travaru,

„Kad se setim svojih razmišljanja od ranije,i šta sam pisao ovde pre desetak godina,smejem se onda samom sebi. Kad se setim svojih razmišljanja od ranije,i šta sam pisao ovde pre desetak godina,smejem se onda samom sebi.”

*

Zalosno je to da si sad još gori samo sto to ti ne vidis niti hoćeš da priznas. Pa sad još se nasla budala da te podrzi.

Sve što se promenilo u tebi je to da si postao jako religiozan. Tipican primer svetine kad predju 40.te ili im se nešto desi neka teza bolest ili slično.

U svakom slučaju samo potvrdjujes ono što se već odavno zna. Nemas filozofskog razbora, cifta sa Kalenica pijace, travar filozofski a sad još i religiozan.

ZALOSNO!
toplap
(Neumorni)
11. novembar 2013. u 04.11
Dovlaa - dobro popodne...

Nije loše da bar na Vikipediji procitas na koga se odnosi reč „Indulgencija”...

Ili - ne može se verom ili ulaganjem u veru obezbediti mesto u RAJ.

To što se ovde zalazes za neku duhovnost je u potpunoj suprotnosti sa glagoljivim pogrdnim rečima prema drugim clanovima foruma...

Jesi li se nekad upitao kakav si i zašto si takav?
hakermaher
(Master Yoda)
11. novembar 2013. u 05.37
Šta reci za ovu zverku koja ima manitanje? Koja živi u USA i kladim se druzi tamo samo sa „našima”

Koja nije niti može shvatiti šta je USA, Kanada, Australija. To je svetina kao i Devla. Nema veze gde takvi žive oni nikad ne vide dalje od nosa i tako i razmišljaju. Traže sebe, sve neke izgubljene duse. Ne znaju ni ko su ni šta su a najmanje šta uopste hoće.

Za njih su popovi, sekte. Neko ko će im rece ko su i šta treba da rade. Ništa nisu bolji od onih zatucanih koji se zamotavaju i pokrivaju lice a ovamo se kao pitaju šta je poenta svega toga ako su dosli u USA? A ne vide sebe, dovoljno je samo da otvore usta i sve je jasno kao dan.

Budala i kriva drveca najviše ima.
toplap
(Neumorni)
11. novembar 2013. u 08.44
Dovlaa - odakle tebi takvo ukorenjeno znanje da sam materijalist?
XDa li sam ti sto prodao-proturio nevaljalju robu?

Ti se na mene razbacujes kojekakvim atributima koje ti nedolikuju. Možda do svoje knjizare i natrag kuci ides pesece, zbog ustede, možda ides tramvajem ili Busom, svojim kolima... ne interesuje me.

Kako-god obrnes u pitanju je novac.

Novac je poluga svega.
Najtezi posao na svetu je misliti... - ti se izgleda time ne bavis.
Steta.
I zalosno.
Dovlaa
11. novembar 2013. u 09.53
Hehe,sujeta proradila pa ste vas dvojica podivljali.Pa ja sam vam sve već rekao,šta ima da vam kaže ova žena iz Amerike.Svaki covek bar malo ako ima duha vidi ko ste vi.
Neumorni,šta ima kod tebe da se dvoumim,pa ti i sad jasno pokazujes da si teski materijalista.Jesi sad lepo napisao da je novac pokretac svega? Kud veci dokaz od toga da si materijalista.
Onaj jadnik haker je postovalac lika i dela Arnolda Svarcenegera.Možeš zamisliti zašto? Pa naravno zato što je Svarceneger bogatas,postao je od obične sirovine slavan glumac,pa još i guverner Kalifornije.Haker masta da i on jednom tako uspe u zivotu.
Kladim se da i ti samo postujes bogate ljude.
I sad će on ljubitelj Svarcenegera da nam ovde prica neku filozofiju,a ne zna odakle je supalj zapravo.
Ja često pominjem i citiram Bibliju.Haker ne može jer je tupan i ne poznaje je.Poznavanje Biblije nije pitanje religije,svako ko pretenduje da bude bar malo obrazovan,da ima neki intelekt,treba da poznaje Bibliju.
Naravno da sirovina haker brka pojmove,gubi se tu,sve mu je isto.A jedno je biti vernik,drugo religiozan a treće pobozan.Sve je to razlicito.No on zakljucuje da sam ja religiozan,kao da je biti religiozan isto sto i biti lopov,ubica ili smrdljiv.A kladim se da mu je ok ko je peder i ide na gej parade.
Ja ne idem u crkvu i ako sam krsten,a pravi hrišćanin treba da ide u crkvu nedeljom i o velikim praznicima.Ne slavim krsnu slavu i ako sam to voleo kao dete sa roditeljima.Ne praznujem svecano Bozic i Uskrs,ne koljem prase za Bozic,ne kuvam jaja za Uskrs.Živim sam pa mi možda i zato nisu zanimljivi ti obicaji.
Nekada sam znao otici ponekad u crkvu da upalim svecu roditeljima,sad ni to ne radim.
Eto koliko sam ja religiozan.
Ali za razliku od pre,ne vredjam religije,uvidjam dobre strane religioznosti i poboznosti.
To sto su pape lopovi,sto su prodavali otkup grehova,sto su neki popovi pedofili,to su price prostaka.Naravno da ima toga ali bacati kamenje na religiju zbog toga je idiotluk.Svako odgovara za sebe,pa i taj papa što se bogati i prodaje indulgencije.Nije bog zavisan od pape a ni crkva.Sve te gadosti crkvenih zvanicnika ne treba da uticu na pametnog coveka,niko mu ne brani da veruje u boga,da ide u crkvu nedeljom,da se moli,bez obzira kakav je papa,kakvi su vladike i biskupi,popovi i monasi.
Vas dvojica ste kao neki ljubitelji nauke,a nemate blage veze ni sa naukom.
Procitajte autobiografiju Darvina,on jasno kaže tamo da veruje u boga i da je religiozan.
Vecina naucnika veruje u boga i to oni najbolji.
Glupani traže da se postojanje boga dokaze naučno.Kao da je nauka savrsena i da je ona jedina nosilac istine.
Ali prostaku sto nije vidljivo,kao sto i bog nije vidljiv,on u to ne veruje.A sve vidljivo zapravo pociva na nevidljivom,i to nevidljivo je mnogo vaznije od onog vidljivog.
Ni nasu misao ne vidimo,ni emocije,ne vidimo ni kako se Zemlja okrece oko svoje ose.
I još on mene nasao da uci šta je indulgencija,svasta!!!
Ja kad sam znao o tome ti si neumorni ko zna cime se bavio.Valjda si tad mastao da ćeš da raskrinkas 1,3 milijarde muslimana.
Kad sam napisao da se smejem sebi kakav sam bio ranije,mislio sam da mi je sad smesno kako sam nekad i ja vise cenio novac i taj materijalni uspeh.
Zato sam i prestao da Zapad vidim kao med i mleko.Prosto sam izbalansirao svoj stav i poceo da gledam objektivno.
Sada uvidjam dobre i loše strane obe strane sveta,i Istoka i Zapada.
Neumorni,kaže da pišes neke knjige,da su ti neku knjigu zabranili.Ma covece budi im zahvalan sto su je zabranili,da se ne blamiras.Ja vidim šta ovde pišes i meni je jasno kakve su ti onda knjige.Ko će da ti ih cita? Ne zamlacujes se,neće niko ih citati ni kad umres,nisi ti Fridrih Nice.
Imaš unuke,bolje ih za ruke i u shetnju,mnogo ti je to bolje nego da pišes knjige i raskrinkavas 1,3 milijarde muslimana.
toplap
(Neumorni)
11. novembar 2013. u 10.18
Dovlaa - dobro dosao kuci!

Pošto si u knjizari prebrojao novac, vratio si se i procitao. Lepo. Onda si priseo i iz rukava napisao to što mislis da najbolje znaš... Uopste ti se ne ljutim. Tvoj stav - tvoja stvar - tvoje mišljenje o sebi, meni ili Hakermaheru...

Što se pisanja tiče - to je moja stvar. Neću da se ponavljam o hvalisem brojkama o citanosti moje prve knjige.

Pošto sam odvise strpljiv covek, pre nego sto pljunem dobnro procenim da li to treba da uradim...

Yakav si - kakav si: - Meni je svejedno.
Valjda i tebi.
Valjda i Hakermaheru.

Ti meni toljagom - ja tebi - želim ti sreću.
njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 11.07
družim se samo sa dvoje naših ljudi ovdje.
jednom curicom iz srbije koju sam uzela u kucu da živi dzaba godinu dana dok stane na noge jer je to moje srpsko djete i ne družim se vise ni sa onih par koji su mi se zamjerili i rekli da se takve stvari ne rade za dzaba. razocarali su me a i nema šta da nauci od njih. takvi idu svaki dan u crkvu a ja ne idem nikako. bog je u srcu i ne vidim potrebu da vozim 10 kilometara da dodjem do crkve/boga.

ona studira pa sam preko nje upoznala nekoliko studenata iz saudijske arabije,divna djeca. promjenila sam stav prema dobrim muslimanima.prije sam sve trpala u kos sa talibanima.

upoznala sam mnogo zanimljivih amerikanaca da sam razbila predrasude da su svi glupi,filipince,indijce,peruance..naravno svjesne i vrlo produhovljene.

kad sam čula da je saudijac nevin ja sam se nasalila prva reakcija mi je bila sazaljenje ali onda sam malo dublje razmislila.
HPV virus se siri mjenjanjem partnera i dobija se rak grlica maternice i shvatila da saudijske žene imaju mnogo manju sansu da ga dobiju jer je i muž nevin. opet poen za njih.

njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 11.45
Zalosno je to da si sad još gori samo sto to ti ne vidis niti hoćeš da priznas. Pa sad još se nasla budala da te podrzi.
======================================================================
sacuvaj me boze kulture prenacitanih.

mišljenje i stavove ne mjenjaju samo pokojnici.

sasvim je normalno da ucimo od zivota,izgradjujemo se i budimo.
zalosno bi bilo da tapkamo na mjestu i umremo takvi.

ja ne osuđujem ljude koji misle drugacije. prihvatam ljude sa svojim razlikama u svemu. ovo je moj stav i ako cjeli svjet misli drugacije
dacu im sansu da me razuvjere argumentima. neće me pokolebati i ništa mi ne znači da me nazovu budalom ili da mi aplaudiraju.

sto gluplje zivotinje to veci copor u kojem djeluju. meni copor ne treba. ja svoju bitku vodim sama i ucim sama jer u guzvi ne cujes i ne vidis najbolje.

neko gore čak svojata ovu diskusiju. kako mozete viditi dalje ako ste skloni udaranju medja i oznacavanju teritorije i hvaljenjem da ste u vecini? jedan se čak fali da je par puta preskocio ogradu (kontinente). znaci li to da je onaj sto je otisao na mjesec najpametniji među nama?

toplap
(Neumorni)
11. novembar 2013. u 12.29
Ovog trenutka televizija je objavila najnoviju anketu ameruckih psihologa koji su Srpski narod proglasili najglupljim na Svetu.
Iza nje su Turci.
Iza njih su Makedonci.

Najpametniji su Svajcarci.

Blago tebe sto si u Americi.

Dovlaa
11. novembar 2013. u 15.37
njezna_zverka
Vidim dobro razumes medijsku hajku oko Sirije.Ako te politika zanima,preporucujem ti da čitaš Noama Comskog.Amerikanac je jevrejskog porekla,genijalan covek.
Ja ne mislim da na Zapadu ništa ne valja a da je sve na Istoku dobro.
Takođe ne smatram da mi Evropljani i hrišćani trebamo prekopirati muslimane,pa da nam žene nose dimije,feredze,da se ne skoluju i ne glasaju.Ipak su ti muslimanski obicaji prilagodjeni njihovom podneblju i kulturnom obrascu.Ali ni ovo stanje u nasem zapadnom svetu ne valja,i iskustvo muslimanskog sveta nam može pomoći.

Da li muslimani kad odu na Zapad treba da se prilagode novoj sredini,bilo je pitanje.
Delimicno da.Moraju postovati neke zakone,to je dobro za sve.Ako se auto vozi u Britaniji levom stranom,pa naravno da neki Indijac mora voziti levom a ne kao u Indiji.
Covek ipak nije biljka,nije ni zivotinja.Verujem da su zuti mravi isti u Americi kao i na Filipinima.Sa covekom nije tako.Pa otuda musliman u novoj sredini,kao i Srbin,kao i Kinez,mora da zadrzi svoje neke osobenosti.I ne samo da mora,on i ne može da to menja bez negativnih posledica.
Otuda nije negativno ako Srbi u Americi za Bozic kolju prase I pucaju iz pusaka,slave krsnu slavu,prave rakiju ako imaju uslova.
Iz tog pitanja se postavlja i pitanje zašto tako konzervativni muslimani,pa i drugi narodi,idu u Ameriku i Evropu.Zašto idu u jednu potpuno drugaciju sredinu i kulturu.
Iz dva razloga a za oba su krive velike zapadne lopovske imperije.Amerika i Britanija najpre.
Već sam pisao da te agresorske države pljackaju muslimanske zemlje,uzimaju im jedino sto te zemlje i narodi imaju.
Još im i instaliraju lopovsku vlast koja radi u interesu Amerike a ne svog naroda.Pa onda zajedno dele pokradeno a narod pati.
I onda ti Turci,pa sa severa Afrike,Indije,Pakistana...očajno beze iz svoje domovine jer ne mogu da se prehrane.Stalno vidimo da brodovima beze iz Afrike,pa dok dodju do Italije podave se.
Da apsurd bude veci,ti narodi beze bas u onu zemlju koja ih je i opljackala.Tako su Indijci najviše isli u Britaniju,oni iz juzne Amerike idu u USA,a sa severa Afrike idu u Francusku.
Drugi razlog emigracija je zapadna propaganda i njihovo nametanje svog nacina zivota.Njihove vlade siromasnim zemljama namecu svoj obrazac zapadnog potrosackog stila zivota.A svi narodi sveta su materijalisti ako im se pruzi prilika,a Amerika i Zapad im pruza tu sansu.
Preko tv,preko zapadnih robnih marki,internet,mobilni telefoni,zapadni automobili,kokakola,Mekdonald.
I ti jadni narodi gledajuci tv vide americke filmove,vide kako se tamo neki provode,pa odmah i taj u Pakistanu dobije zelju da i on sve to poseduje.Uvodi se na silu trzisna privreda,konkurencija,masovna proizvodnja,vise politickih partija.
Narod dobija utisak da ima slobodu,da ima izbora i da sam odlucuje o svoj sudbini.Svako ima iluziju da je dobio sansu da živi kao oni milioneri iz Holivuda.A zapravo sve je to velika prevara;sanse nemaju,mogu samo da igraju sporednu ulogu i služe drugima da se bogate,a tih drugih je 1%.
Kada je 1988. u Beograd dosao Mekdonald,bio je to prvi Mekdonald u Jugoslaviji.Te godine sam i ja dosao u Bg.Redovi ispred Mekdonalda su bili kilometarski.Eto jasnog primera kako se manipulise narodima i namece svoj obrazac zivota.I naravno da me ne cudi što se Jugoslavija raspala tri godine posle i izbio rat.Mekdonald je bio jedan od znakova.
Gledam u Bg je obicaj da roditelji vode malu decu u Mekdonald,kupe im tamo kokakolu,pomfrit,neku pljeskavicu,a oni brizni u Meku daju deci balon.Divota,a roditelji se ne zanimaju kakava je hrana u Mekdonaldu,cime truju svoju decu.
Citao sam da su na Islandu zabranili otvaranje Mekdonalda,to su pametno učinili.
hakermaher
(Master Yoda)
11. novembar 2013. u 18.19
Šta reci na ovakve drskosti i nebuloze?

Ova prostakinja iz USA napise ovo:

„ja ne osuđujem ljude koji misle drugacije. prihvatam ljude sa svojim razlikama u svemu. ovo je moj stav i ako cjeli svjet misli drugacije
dacu im sansu da me razuvjere argumentima. neće me pokolebati i ništa mi ne znači da me nazovu budalom ili da mi aplaudiraju.”

*

Zaista??

Ne osuđuješ druge koji misle drugacije?? A šta je ovo:

„njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 00.02
procitala sam samo kometare od ”Dovla„ jer su argumentovani,duboki i vrlo mudri.”

*

Koja drskost! Drskost je obično odlika glupih i ogranicenih. Koja kontradikcija u samo dva posta. Kako znaš šta su drugi ako nisi ni procitala šta su napisali? ZALOSNO!

Šta ti ocekujes? Za tebe je budala kompliment! Ti si gore od toga, imbecil kao i Devla.

Zato ti se i svidja Devla. Bogu hvala da i njega neko jednom podrzi u zivotu, ko zna možda će i umuciti kiticu u zverku. Jadnik je sam i niko ga ne voli, kao ruzno pace.

I Devla nepismeni, Indijci i voze na levoj strani za tvoju informaciju.

njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 23.16
toplap,
upravo pricas o moći medija iznosenjem nebuloze(njihove) o srbima. malo im je da su nas proglasili krvolocima pa sad provociraju.
vidis,ja bih prvo provjerila izvor i ime instituta koji je utrosio vreme i novac na takvu glupost tako da ne analiziram dalje.

heker,

ja sam prostakinja a vas dvojica mene nazivate budalom i idiotom?
upravo sam dokazala svoje prihvatanje razlika tako što nisam vratila prostackim uvredama. prihvatati razlike znaci shvatiti da su neke grupe ogranicene i za zaljenje a ne za osudjivanje i vredjanje.

rekla sam da sam procitala komentare od dovla jer je on pricao i fino analizirao dok ste vi pricali ko šta misli o njemu,nekakvoj krstarici i stvarima koje me ne zanimaju.

dovla,mediji su ti koji i dalje pokusavaju stvoriti sliku o dobrim i lošim momcima a istina je uvjek u sredini.
politika zapada je providna no narod ko narod ,svagde isti. čak bi mogla reći da mi se generalno svidjaju i da su jako prijatnii i druzeljubivi,definitivno će rado da podjele ono cime se ponose i da cuju o kulturi i svjetu iz kog dolazis.

moj stav o umotanim muslimankama je da u svakoj kulturi ili religiji postoje i provokatori cija vjera nije razvila dovoljno ljubavi u njima već je ponekad koriste kao sredstvo provociranja.

znaci,pohvalili smo neke prednosti istoka i nedostatke. pohvalili smo nedostatke i prednosti zapada.

i divlji vuk istoka i pitomi pas zapada imaju neke prednosti i nedostatke jer tako funkcionise sve oko nas.

njezna_zverka
(manitanje)
11. novembar 2013. u 23.43
Bogu hvala da i njega neko jednom podrzi u zivotu, ko zna možda će i umuciti kiticu u zverku.
====================================================================
ti mudrost mjeris kvantitetom procitanih knjiga i predjenom kilometrazom i kontinentima tako da po tvojoj teoriji najpametniji među nama treba da bude astronaut koji je stigao do mjeseca.

neka tebe kakav si i sto dalje od mene. nemamo vise o cemu pricati.
Dovlaa
12. novembar 2013. u 01.31
njena zverka

pusti ljubomorka nek se jede.Nova si možda ovde pa ne znaš kakav je,nisi ga nicim uvredila ali je kompleksas i teško mu pada sto si primetila moje pisanje.
Držimo se mi teme a ja ću popodne napisati nešto o tim seksualnim slobodama kojima se odlikuje zapadni svet,a znamo da je tu najveca razlika imeđu muslimana i naroda zapadnekculture.
Dovlaa
12. novembar 2013. u 01.32
njena zverka

pusti ljubomorka nek se jede.Nova si možda ovde pa ne znaš kakav je,nisi ga nicim uvredila ali je kompleksas i teško mu pada sto si primetila moje pisanje.
Držimo se mi teme a ja ću popodne napisati nešto o tim seksualnim slobodama kojima se odlikuje zapadni svet,a znamo da je tu najveca razlika imeđu muslimana i naroda zapadnekculture.
toplap
(Neumorni)
12. novembar 2013. u 01.39
VAŠINGTON-Srbi su najgluplji narod na svetu! Ovu skandaloznu konstataciju doneo je tim američkih psihologa iz Vašngtona, Njujorka i Detroita nakon internet anketa i testova koje su od januara do oktobra sprovodili onlajn među učesnicima iz 190 zemalja!

Na neslavnoj listi najmanje pametnih naroda sveta Srbi su na prvom mestu sa indeksom 50, drugi su Turci a treći Makedonci! Među prvih deset „najglupljih” su i Česi, Poljaci, Mađari, Estonci, Bugari, Kenijci i Novozelanđani.

Među deset „najpametnijih” su na prvom mestu Švajcarci, pa zatim slede Francuzi, Amerikanci, Norvežani, Britanci i tako dalje…

Nije jasno po kojim su se kriterijumima američki psiholozi rukovodili prilikom testiranja, ali su istakli da je ovo nezvanična anketa koja je imala za cilj da prikaže „razvoj obrazovanja i inteligencije” u eri „tehnologije i interneta”!

To je objavila PRAVDA iz Srbije:

Evo link:

http://www.pravda.rs/2013/11/08/skandalozno-amerikanci-proglasili-srbe-najglupljim-narodom-na-svetu/

Ne izmišljam...
hakermaher
(Master Yoda)
12. novembar 2013. u 05.21
Blagoja,

Nema potrebe da dokazujes bilo šta. Dovoljno je da dodjes na ovu diskusiju koja se zove i trebalo bi da bude Filozofija. I dovoljno je da procitas šta piše Devla i Wakan i sad još ova kitolovka.

Oni bi sami bez „pomoći” bilo koga drugog totalno srozali inteligenciju bilo koje zemlje ili naroda i postavili je na zadnje mesto.

Želim ti svako dobro!

toplap
(Neumorni)
12. novembar 2013. u 07.36
Hakermaheru - dobri dani!

Kad sam ovo čuo-procitao, pomislio sam da su dotikcni ljudi-procenitelji upravo iz ovakvih diskusija doneli takav zakljucak/
moguće?...
Možda su zbog mene dosli do takvog zakljucka?...

Dovlaa i drugi znaju za sebe...
Dovlaa
12. novembar 2013. u 12.29
Neumorni,kakve veze ova žena ima sa nekom americkom anketom i studijom? Zar psiholozi ne mogu biti korumpirani?
Ta anketa je klasicna manipulacija.Niko ne može pouzdano reci koji je narod najgluplji a koji najpametniji.Sve i da je tačno da su Srbi najgluplji,mene bas briga za to,ja sam ja i ne zavisim od drugih.
A inače sama anketa pokazuje opet cist materijalizam i obozavanje bogatasa.Svi se klanjaju zlatnom teletu.Zanimljivo je da su među najglupljim naravno siromasne zemlje,a među pametnima one bogatije,kao Svajcarska itd.
Kako providno i idiotsko.I naravno među tim najpametnijima nijedna nije protivnik Amerike a među najglupljim ima protivnika Amerike.Stavili bi oni na tu listu i Ruse, pa Kineze kao glupe,ali ne smeju jer su to ipak mocne države.
Hakeru,ova žena ti je fino rekla da je ne zanima šta ti pišes.Nije koristila prostakluke kao ti.A ti si osuo sa najvecim uvredama a žena je možda starija od tebe.
Mora da si tako lepo ophodjenje naucio tamo u AU.
toplap
(Neumorni)
12. novembar 2013. u 12.45
Dovlaa - dobro vece!

Stvarno. nit ja znam kakve veze ona ima sa informacijom u našim „glupostima”...

Samo gluplji od nas mogu govoriti o glupostima drugih.
toplap
(Neumorni)
15. novembar 2013. u 06.36
Ima među nama neko ko pravda Islamiste - kao da sebi utire put da bi bio među njima?
Dovlaa
15. novembar 2013. u 11.03
Neumorni tako je.Nego gde nam je haker,kako je on,jel se oporavio od onog nokauta?
E jeste mu nalupala shamare ona Amerikanka,mislim da mu još zuji u usima.
Dovlaa
15. novembar 2013. u 11.43
Ja podržavam i sazaljevam ljude svih rasa,vera i nacija,kada se pate,kada su progonjeni i muceni.
Recimo Jevreje koje vidimo na ovim slikama

http://www.kurir-info.rs/potresno-nikad-ranije-videne-fotografije-jevreja-iz-drugog-svetskog-rata-clanak-10... 571

mournblade
(life)
15. novembar 2013. u 19.35
Blagoja,

Banovali su me. Kao sto vidis Devla i onaj Wenkan mogu da pišu šta im volja i niko ih ne banuje.

Želim ti svako dobro!

Devla,

„Nego gde nam je haker”

*

Jeste Devla, stvarno me je nokautirala nema šta. Mene uvek nokautiraju glupani jer se upustim u diskusiju s njima. Spuste me na njihov nivo i onda se zna.

Tako i s tobom. Stvarno nema smisla ni potrebe posle ovih silnih godina da pokusavam nešto sto nije poslo za rukom mnogo talentovanijim i pametnijim od mene. Tu prethodno mislim na Simensa i Ozimana.

Kako Blagoja rece vise puta: „takav si kakav si” i neka je tako. Neka svet vidi da ima i takvih jer kako bi inače znali šta je pametno i dobro ako nemaju takve kao ti i wenkan.

Ako ikad poželiš da se upustis u ozbiljnu diskusiju znaš vrlo dobro gde smo. Tracanje ala Kalenica pijaca i turbo folk travarska filozofija koju ti i tvoj facebook prika wenkan može samo ovde da prođe.

Ziv nam bio i veliki porastao!
toplap
(Neumorni)
16. novembar 2013. u 04.35
Mpzda u svemu tome ima i istine - kako dokazati?

Ovde sam vise od deceniju. Uvek odmeren i miroljubiv... Znaš onu staru poslovicu: - Dibre zelje i celicna vrata otvaraju!...

Kakve vajde ukoliko se bilo koji ovde smatra „iskljucivim”?

Dovlaa se manje-vise poziva na duhovnost... Svako „neguje” neki stav koji ne vodi ničemu... Setao sam od Kanade do Paname i nisam doziveo ništa sto bi mi ugrozilo zivot. Miroljubiv sam.

Znam da je ZENA ta koje je svojim bioloskim atributima dominantna.
Uzmimo balet (primera radi) i svedoci smo da baletan je figura koji pokazuje amalske-nosacke karakteristike.
Balet bez žene nema svrhe.

Nazalost ovde su žene izuzetak.
Nabroj neku ženu kao poznati filosof?

Muskarci sa vrha posmatraju okolis dok je žena na dnu padine jer postuje svoju licnost i njenu ulogu.
Wakan
(Doors)
17. novembar 2013. u 12.05
Dovlaa
18. novembar 2013. u 14.53
Neumorni

„Nazalost ovde su žene izuzetak.
Nabroj neku ženu kao poznati filosof?”

Žena i muskarac su veoma razlicita bica.Ili su bar bila,i tako bi trebalo i da ostane.Drugo je sto bolesno materijalisticko drustvo na silu pokusava da izjednaci ova dva pola.Ono,može da ih izjednaci pravno,ali razlike ta dva pola su mnogo vece i dublje.
Žena je komplikovanija,verovatno jer je nosilac vrste,radja novi zivot.
Muskarac je simbol umiranja a žena simbol radjanja.A umiranje je uzvisenije od radjanja,ma koliko to delovalo glupo za tupsone kao haker.
Glavna uloga žene je radjanje,a u radjanju nema ničeg filozofskog.
Radjanja nema bez umiranja,a filozofi su se uvek vise bavili umiranjem nego radjanjem.Zašto?
Pošto je jasno da u ovom nasem zivotu,ovom bitisanju,svakako nema nečega vecnog i trajnog,otuda se pravi smisao ako ga ima može jedino naći u onome sto dolazi posle naše smrti.Otuda su filozofi sa razlogom pricali da filozof mora ceo svoj zivot podrediti onom trenutku koji se zove smrt.
Žena kao nosioc tog radjanja,ona shodno toj ulozi ima i veci egzistencijalni strah,pa je vise okrenuta ovozemaljskim materijalnim brigama.A tu nema puno prostora za metafizicka poniranja i mastanja.
Otuda su žene pokvarenije,veci materijalisti,koristoljubivije,a strane su im osobine kao sto su moral,estetika i sl.
I prirodno je da žena bude drugacija,da sav svoj zivot gradi oko trudnoće i radjanja,sve ostalo je svinjarija.U vezi toga imamo suvise poznatih primera.
Najcesci primer je dobro poznata poznanica velikih umova Lu Salome.Nju je najviše proslavio Fridrih Nice,ali bila je ona u dobrim odnosima i sa pesnikom Rilkeom,sa Frojdom i drugima.
Ona je dobar primer je je bila žena obrazovana,neobična,intelektom talentovana.Svojim intelektom je bila svakako iznad ne samo žena,već i iznad vecine muskaraca.Ali samo to,nikako vise.Frojd ju je dobro procenio,rekavsi da je ona samo dobra kao interpretator tudjih ucenja.
Ali bog je i sebican,njoj je oduzeo sve one atribute sto ima prava žena.Ne,nije bila ruzna,naprotiv,ali lepota nije prva odlika žena kako neki naivno misle.I ruzne žene radjaju,čak bolje i vise od lepih.
Dakle Salome je izgubila atribute žene,nije ih ni imala.Takve žene su danas dosta cesce nego onda.Napisala je svoju autobiografiju koju sam citao,i dosta je tu nalagala da bi oprala svoje pravo stanje.Ne samo da je lagala o svom poreklu već je i precutala da verovatno nikad nije ni imala seks sa muskarcem.Ona navodi da nije imala do svojih nekih 30 godina,takođe je slagala da je imala pobacaj.Umrla je naravno bez dece,njen muž je napravio dete njihovoj sluzavci i tu devojcicu je Salome usvojila.Udala se za muza a prethodno je on morao potpisati da nikada sa njom neće imati seks.Kasnije je navodno bila u ljubavnoj vezi sa dosta mladjim Rilkeom.
Sa Niceom svakako nije spavala,a ni sa njegovim drugom.
Verovatno je bila ili frigidna ili lezbejka.
Tako da i danas žena koja je obrazovana,obično placa cenu time da ostaje udavaca,nerotkinja,često frigidna i ruzna.Uglavnom takve žene su i teske za zajednicki zivot jer žele da bude sve po njihovom.One dominiraju,i mogu živeti samo sa podredjenim feminiziranim muskarcima.
Kao sto je bio Rilke,ili Sopen sa Zorz Sand.
Dovlaa
18. novembar 2013. u 15.18
Gore sam pomenuo ljubavne slobode.Obično kad pomenemo muslimanski svet prvo nam pada ljubavna nesloboda kod njih.Tako zapadno drustvo to zove.Cenim da su ljubavne slobode vise donele stete nego dobra kod nas zapadnjaka.
Ne mora sve da bude kao kod islamista,ali ova razuzdanost u nasem drustvu je kao ono stanje biblijsko u Sodomi i Gomoru.
Osnov zdravog drustva mora da bude porodica a vidimo da je bas ona kod nas rasturena i nezdrava.Nekome to odgovcara,vladarima sveta.Otuda oni i promovisu one bolesne gej parade i pedere,pa da oni usvajaju decu,pa da se vencavaju.Sve kako bi se porodica urusila jer generacije bez zdrave porodice su debilne i njima je lako manipulisati,vladati.Te generacije nemaju svesti i ne vide dalje od cistog materijalizma,novac postaje jedini cilj,a u toj trci naravno da običan covek nema šta da trazi.Tu su i sudija i pravila igre na strani vladara sveta.Naivni ljudi imaju iluziju da u toj trci za novcem imaju dobre sanse.Otuda se stalno trubi o toj zapadnoj demokratiji gde kao postoji izbor,gde svi kao imaju iste sanse.
A sama seksualna sloboda stvara mlade ljude zavisnima od seksa,promiskuiteta.Seks postaje cilj kao i novac.
Znamo da kod muslimana su te seksualne slobode strogo ogranicene.Zapadni lazovi tvrde da je sloboda uslov za pravu ljubav,za romanticnu ljubav.Tvrde da su brakovi kod muslimana naruceni,vestacki i da tu nema ljubavi.
A šta je u realnosti?
Ako je ta sloboda zapadnog drustva tako dobra,zašto toliko razvoda brakova i dece bez roditelja?
Svedoci smo da u drustvima kao americko skoro svako dete živi samo sa jednim roditeljem jer su razvedeni.To svakako negativno utice na tu decu i nema cudjenja sto je sve vise homoseksualaca jer losi porodicni odnosi su fabrika za pedere i lezbejke.
Mladi u nasem zapadnom drustvu se dobro iskurvaju pre braka,pre 20 godina svog zivota već imaju iza sebe dosta ljubavnih veza,pa kad udju u brak oni su sex izgustirali i mnogo im je dosadno da se seksaju u braku sa svojim supruznikom.
Mnoge žene se udaju tek sa 40 godina a do tada su napakovale broj ljubavnika da se onih prvih i ne secaju.
Ono što se zove romanticna ljubav,zapravo je samo iluzija.To je zaljubljenost a zaljubljenost i ljubav nisu isto.Obično ljudi kad se zaljube misle da je to ljubav,a nije.Lako je zaljubiti se jer je to nas egoizam,mi na predmet naše zaljubljenosti vrsimo projekciju lepih osobina kako mi zamišljamo da treba da izgleda nas partner.Otuda posle i pucaju te veze jer se shvati da partner ne ispunjava naše sebične teznje koje smo zvali zaljubljenost.
I onda ta cuvena ljubav na prvi pogled,koja je isto jedna himera.
Zaljubljenost ako kasnije ne predje u ljubav,a obično ne predje,onda može da predje u mrznju.Otuda su česti slučajevi da se bivši ljubavnici ili supruznici mrze,tuzakaju,oci vade jedni drugima,a često padne i krv.
Dakle ljubav nije nešto sto može odmah da se rodi i pokaze,za nju treba vremena.Zaljubljenost i ta ljubav na prvi pogled su rizici,iz njih može da se izrodi ljubav a i ne mora.
Otuda ti brakovi kod muslimana i kako je bilo kod naših predaka,nisu ništa u losijem polozaju od slobodnih predbracnih veza zapadnog drustva.Naprotiv.
toplap
(Neumorni)
19. novembar 2013. u 02.22
Dovlaa - dobro jutro.

Dva tvoja poslednja posta u potpunosti se podudaraju sa mojim mišljenjem i iskustvom.

Nema šta da dodam ili „međutim”...

Jedino, kad hoćeš, onda si DOOOBAAAR!

Pozdrav!
Dovlaa
19. novembar 2013. u 13.14
Ti kao i haker,samo što se on ne slaze sa mnom.Bilo da se slazes ili ne slazes,moras malo i da opises zašto se (ne)slazes.Malo argumenata.
toplap
(Neumorni)
20. novembar 2013. u 07.38
U redu - lično iskustvo...

Nemam prava pisati o drugima posto neće biti prava istina...

Cesto me otuzujes kao hvalis da me zanimaju samo žene. Ispravno, ali u mojim godinama nisam raspolož3en trositi novac da ih zabavljam na svoj racun.
Znaš i sam da sam se po drugi put razveo - Ona danas živi u Becu, a sin sa mnom i pored toga sto je sud presudio da se ona stara o njemu...
SUDJENJE: - Pita me sudija za zanimanje...
Ja mu odgovaram da sam „educirani coban” i pruzam mu moju knjigu.
Sudija: - Kakvo je tvoje obrazovanje?
Ja - Sve diplome su falsifikat!
Sudija: - Kako to?
Ja - Pitajte na kojoj su osnovi procenili da sam zasluzio te dokumente.

Svi su ostali nemi.
Ja sam se okrenuo i izasao.

Dovlaa - ne dopada ti se?... Na glupa pitanja odgovaram istom merom.
Dovlaa
20. novembar 2013. u 11.36
Vidim ja da ti želiš da ti bivša žena placa alimentaciju,hehe.
toplap
(Neumorni)
21. novembar 2013. u 06.25
Dobro si me nasmejao Doblaa.
Hvala na komentaru.
Drugi deo, neću te zamerati, upravo dokazuje da uopste nisam materijalista...
toplap
(Neumorni)
21. novembar 2013. u 06.45
Trenutno čitam - „Jewish Babylonia between Persia and Roman Palestine”... Jako, jako zanimljivo - bar za moju preokupaciju.
To je moj priustup ka duhovnosti - kamencic po kamencic i formiram jedno pogresnu preokupaciju ljudi koji od bilo kojih razloga neće da znaju vise.
Da li je u pitanju mrzeljivost ili „ne diraj mecku u...” u vlastitom mozgu - na to nemam prava za bilo kakav komentar.
Dovlaa
21. novembar 2013. u 11.38
Ko je autor te knjige i koja tema,istorija?
Ako dobro razumem naziv knjige je JEVREJSKI VAVILON IZMeđu PERSIJE I RIMSKE PALESTINE.

Sto mu dodje da opisuje Jevreje u vreme kada su bili odvedeni u Vavilon kao roblje i kasnije kada su se vratili pa onda dosli Rimljani u 1.veku pre Hrista i vladali Palestinom.
Ja lako prepoznam materijaliste,ti jesi materijalista i kladim se da tamo u realnom zivotu smatras da su pametni samo oni ljudi koji imaju novac,koji su uspesni kako se to danas kaže.
Mislis da nisi materijalista zato što si prihvatio da sina izdržavas I ako je sud dodelio da se o njemu brine tvoja bivša žena?
Ako je tako,onda samo i time potvrdjujes da si materijalista.
Takve stvari se ne mogu meriti novcem.Valjda su deca vaznija od para.
Ko želi i prihvati da dete bude sa njim,taj treba I da ga izdrazava i po mogućnosti da ne trazi novac od bivšeg supruznika.
Ja sam se razveo,dete nije sa mnom,ali da jeste,mene bi bila sramota da tražim novac od bivše žene.
toplap
(Neumorni)
22. novembar 2013. u 04.34
Dovlaa - dobtodosap s' posla!

Autor knjige je: - Richard Kalmin.
Izdavac: - OXFORD press iz 2006. godine.

Zamisli, pita me neko: - Jesi li citao knjigu „Sky and Me?”.
Ja mu odgocaramL - Da, „Nebo i Ja”.
Ako te bas zanima, ovu knjigu paralelno čitam sa još tri druge... slucne sadrine.

Ako te stvarno zanima, nijedna od ove četiri nije prevedena na balkanskim prostirima... ZASTO? - To su u osnovi sadrzaji suprotni religijskim ubeđenjima...

Hvala ti na delicu istine o tebi... na prstima imam pernice (velike)...

Pozdrav.
Dovlaa
22. novembar 2013. u 13.46
„Hvala ti na delicu istine o tebi... na prstima imam pernice (velike)...”

Ne znam šta ti ovo znaci,ali meni su prsti ok ali kao da si pogadjao,juče sam pao na ulici i isekao staklom dlan desne ruke.Mogu da kuckam slova ali ne mogu da se pozdravim i boli me cime god da dodirnem dlan.Sitna kisa padal,ja nosio dve flase piva u staklu,stanem na ivicnjak i pao sam za manje od sekunde,napred,a flase u desnoj ruci,i naravno da sam se isekao.Vidis da me bog kaznio sto pijem pivo na Arandjelovdan:))

Ispada da kritikujem sve sto god napises,ali ne dopada mi se idavac taj Oxford press. Dosta sam citao njihovih knjiga izdavacke kuce Clio

http://www.clio.rs/

Izdaju knjige iz istorije,naravno ona zvanicna istorija koja je dosta politicki nametnuta i falsifikovana.Usred Srbije se izdaju takve antisrpske knjige,ali nas covek će za novac sve da uradi.
Gresis sto imaš takav stav o religiji,tvoja kritika religije je kao da živis u 18.veku.
Prijatelju moj ovo nije vreme inkvizicije i indulgencija I ako čitamo stalno o nekim popovima pedofilima i korupcijama u crkvi.Ali pedera,pedofila i lopova ima i u običnom svetu van religije.
Prava religija,pravi pobozni ljudi,to nisu prazne price,nisu palamudjenja.Toga ima i u crkvama i među običnim svetom.
Prava iskrena crkva i religija,mnogo znace,mnogo mogu da pomognu u ocuvanju onih najboljih tradicionalnih vrednosti.Svetski mocnici žele i to da uniste,zato i proturaju gej brakove i da usvajaju decu.Pre neki dan je svuda pisalo da je u Americi neki pop vencao neku poremecenu ženu za neki gvozdeni toranj,a pre je valjda bila udata za neki brod i ko zna još kakve idiotluke.Citali smo i da je pop u Francuskoj krstio jednu pudlicu.
Neko želi da kompromituje sve sto je vredno,od morala i porodice,pa preko religije.
Ne samo da prodajem knjige već ih dosta i čitam,i znam da se svakako smece tu prodaje i stampa.Najpre radi zarade a i iz politickih razloga da se narodu ispere mozak.I imaju mnogo uspeha u tome jer najbolje se prodaju te idiotske knjige koje ja ne bih uzeo da mi neko pokloni.Daklle nisam zainteresovan za te sto čitaš,samo sam pitao.
A tebi preporucujem da čitaš Rebeku Vest,ja sam je skoro zavrsio.Ona je Engleskinja,putovala je po Jugoslaviji 1937 i opisivala sve krajeve u knjizi od 1000 strana.Bila je i u Makedoniji.

http://www.interliber.com/catlistdetail.asp?ISBN=9788684413591&ml=b

A tebi i sličnim sumnjalima preporucujem knjigu jednog davno umrlog katolickog monaha,možda je proglasen i svetcem,bio je jedno vreme mislim zabranjen od Vatikana,možda i vekovima,a živeo je mislim u doba Kosovskog boja,krajem 14.veka.Verovatno je preveden i na makedonski.

http://www.ishop.rs/artikal-knjiga-u-ogledanju-na-hrista-i_-toma-kempijski-46359

Pisao je lakim jezikom ali ta knjiga vredi vise od sve tvoje nauke i vise vredi od vecine kniga raznih filozofa.
Ja znam i neke ateiste koji su bili odusevljeni kada to procitaju.
toplap
(Neumorni)
23. novembar 2013. u 02.12
Dovlaa, zaista mi je zao tvoje povrede od pivske flase. Pazi kako ides - od sutra je moguć sneg, ako ne i veceras.

Pernice na prstima - obično ne odajem-ne pišem ništa od ljudi koji su mi nešto izpricali.

O citanju: - Svako ima pravo citati ono sto voli. Od ovoga sto ja čitam nemam bogzna kakvu materijalnu korist. Ne pišem ovo iz nekog belikog dvorca. Posle razvoda sa sinom živim u iznajmljeni stan koji je malo adaptiran i za novi početak proizvodnje... Neću da te zamaram.
toplap
(Neumorni)
23. novembar 2013. u 07.58
Sovlaa dobar dan!

Trenutno sam skinuo najnoviju knjigu od izdavacke kuce - LEIDEN • BOSTON - 2013. godine.
Naslov knjihe je: - „Gnosticism, Platonism and the Late Ancient World”
Autor: = John D. Turner

Tvoje mišljenje?
Dovlaa
23. novembar 2013. u 08.39
Sve sto dolazi iz Amerike je meni sumnjivo.Jedino ako je pisac onako provereno kriticar americkog sistema kao Noam Comski,onda čitam.I ako je prevedeno na srpski a ovaj Tarner nije preveden.
I uglavnom ne volim te profesorcice raznih fakulteta jer oni su uglavnom rezimski ljudi,sviraju onako kako im se naredi.
I ne volim da čitam knjige u e formatu.Čak i da ima takva neka a koja se ne može naći u obliku prave knjige,ja ću je iskopirati i odstampati da bude prava knjiga,ali i to retko radim.
Skoro sam to uradio sa Pavelom Safarikom,on je bio slavista iz Ceske početkom 19.veka.Tako sam odstampao njegovu retku knjigu POREKLO SLOVENA.I samo sto sam je iskopirao,a ono pojavila se i mogla se kupiti preko interneta.Eto nisam imao sreće.
Prava knjiga je nezamenljiva i nikada razni pdf i sl oblici neće moći da zamene papirnu knjigu.
Ne znam sto čitaš knjige na engleskom kad verujem da tu gde živis možeš naći dosta knjiga sto na makedonskom a još vise na srpskohrvatskom koji svakako bolje razumes nego engleski.
Sto nemas u knjizarama imaš sigurno na nekim sajtovima gde se prodaju knjige.Tako ja sebi često narucim knjigu sa nekog sajta,pravu knjigu,uplatim je u banci i postom mi stigne na kucnu adresu za par dana.Danas takva online trgovina sve vise na zalost ovladava,ona zatvara knjizare ali šta da se radi.
Dovlaa
23. novembar 2013. u 09.34
Inače iz samog naslova knjige mirise mi da je to nešto povrsno,lako i uopsteno za početnike.Zašto?
Zato sto obuhvata suvise veliki vremenski period jer doba Platona,pa gnosticizam,pa u opste taj kasni anticki svet,sve je to moj prijatelju vreme od celih hiljadu godina.Suvise veliki period za jednu knjigu pa makar ona bila velika hiljadu stranica.
Jer platonizam je jedan period nezavisan od gnosticizma i kasnog antickog sveta posto je Platon živeo u 4. veku pre Hrista,a gnoza i kasna antika već pripadaju vremenu raspada Rima i stvaranja Vizantije.Ali ako se piše o nekom odnosu ta tri perioda onda može knjiga da se sacini.
toplap
(Neumorni)
23. novembar 2013. u 10.14
Dovlaa - prijatan ili nazdravlje rucak.

Tačno je. Za sadrzaj knjige uzeti su autorski radovi: j.d. beduhn – a.d. deconick – w.-p. funki. gardner – s.n.c. lieu – a. marjanen
p. nagel – l. painchaud – b.a. pearsonn.a. pedersen – s.g. richter – j.m. robinsonm. scopello – j.d. turner – g. wurst.

Za knjige koje „skidam” besplatno postoji jedan ruski sajt. Pored knjiga postira za besplatnu upotrebu sve sto je važno za bilo koje medije.

Nemoj me drzati za reč, ali pre nekoliko meseca sam procitao da ako vozis auto sa 150. kilometara na sat, u toku jednog dana se izda i kopiraju stara izdanja na vise jezika, nikada nećeš stici poslednju izdanu knjigu.

Odmori!
Dovlaa
23. novembar 2013. u 11.01
Ta silna imena sto si naveo,nijedno mi nije poznato.Verovatno su sve profesori nekih fakulteta a tih profesorcica kao sto rekoh u svetu ima hiljade ili million.Danas svaki profesor i svaki pop pišu knjige.Ali malo koji od tih popova i profesora pišu nešto valjano.
toplap
(Neumorni)
23. novembar 2013. u 11.15
Ne poznajem lično sve te „profesore” i ne mogu suditi o njima iz dokolice.
I sam znaš da na svakih 10. knjiga jedna je za pamcenje. Da bi se zapamtila moras procitati i preostale 9.
Dovlaa
24. novembar 2013. u 06.41
Ovih dana čitam „Pojam strepnje” od Kjerkegora,ali i ponovo Don Zuana Bajronovog.
Nađemuvek zanimljivih misli kod velikih umova,evo samo par komada.
Naprimer šta je rekao mracni Heraklit

„Ljude ceka kad umru ono cemu se ne nadaju i sto i ne slute.”

Ili kako je pesnik Bajron u Don Zuanu kroz besmrtne stihove provukao jednu od najvecih misli filozofije

„Nikad, nikad neće pasti na moje srce kao blagorodna rosa ona bodrost koja je umela u svoj svojoj okolini naći jedan niz cudnovatih, novih utisaka, onako kao sto pcela ume da nadje svoj med u cvetu.Zar bas cvece nema vise meda u sebi? Ali ne! to dolati zbog toga sto med nije u cvecu nego u samoj sposobnosti da možemo osetiti dvostruki aromat svakog cveca.”

Ili šta je napisao spanski filozof Migel de Unamuno

„ I pravednik može nekad da pomisli u svoj glavi da nema Boga, ali u srcu,samo nevaljalac može tako reci.”

toplap
(Neumorni)
25. novembar 2013. u 07.24
Dovlaa- dobro vece!

Budi strpljiv i ne hitaj odgovorom.

Secas se Hari Potera?... Veliki ZAPAD je sa nestrpljenjem cekao novu knjigu, a kasnije i filmovi.
Zašto?
Zapad voli bajke, ali Juzni deo Evrope ne žele se odreci Boga.
Ponovo ZASTO?
Zamisli da je BOG stvaran (ne zbog duhovnosti), onda se čitava prica o Njemu raspada.

Uostalom, zbog čega se Bog (JHWH-Jahve) na početku Mojsijevog (izmišljena licnost) obraca coveku u mnozini?

Pravi odgovor je dao Sichin (preminuo nedavno)... I sve sto nisu mogli najveci filosofi proniknuti - on je to uradio jednim potezom. Nemoj mi reći da o njemu prvi put cujes.

Uostalom, Mojsijeve knjige su sest na broju. Pronadji SEPTUAGINTU i saznaces (pogodices) zašto se sesta Mojsijeva knjiga cuva u velikoj tajnosti...

Ti si me upozorio dfa vodim racuna dok pišem tresu knjigu o Islamu.
ZASTO?
KJad je zavrsim imacu vise od 80. godina.
Ukoliko posegnu po moj zivot to je njihovo otvoreno priznanje da žele zaobici istinu.
Ako me ubiju, moji pra-pra-pra unici neće pretrpeti nikakve posledice.
Dovlaa
25. novembar 2013. u 18.36
Hari Poter je glupost,vise puta sam tu knjigu prodao ali nikad nisam ni slovo iz nje procitao.
Umesto juzna Evropa bolje da napises jugoistocna Evropa.
Ti o bogu i duhovnosti imaš mišljenje kao neko malo dete.Ti boga i religiju vezes za Vatikan,za popove pedofile,za indulegencije.Sto je glupost naravno.
Duhovne stvari su obično dolazile sa Istoka i Juga,i isle ka Zapadu i Severu.Bas tim smerom,nikako obrnuto.Zapad je metafora materijalizma a Istok duhovne strane.Sever je prirodno suroviji,velike hladnoce,manje hrane I samim tim coveku je teze bilo da prezivi.Dok covek na Jugu je bio opusteniji,imao je topla more I dosta hrane,kuca mu skoro I ne treba,I tako lisen problema prezivljavanja on je mogao da se posveti svojoj animi,svom biću.
Bavis se nebitnim stvarima što se tiče religije,Biblije,Kurana i sl.
Čuo sam za Sicina,neozbiljan je kao i ti.Ti,on i slični kad ne mozete spoznati dublje stvari vi se onda bavite formama tih stvari,ovog puta jedne duhovne grane.
Ti i ako imaš puno godina,oko 70,vise mi delujes na onu decu sto čitaju Hari Potera.Samo te zanimaju neke spletke,intrige,zavere,prevare i sl.
Nisam te ja upozorio tako kako ti mislis.Ti samo sebi laskas da ti preti neka opasnost sto pišes te knjige.
I kako znaš da ćeš doziveti 80 godina?
Ja sam puno mladji,43g imam,i ne garantujem da ću doziveti i 50 god.Ko to zna,mogu da umrem pre tebe,mogu sutra da se ne probudim.
Ja sam se letos doselio u novu zgradu,crkva je 100m od mene,a nisam je još posetio,i ako ovde „branim” religiju od tvojih nespretnih napada.Dakle nije mi važna ta forma i ceremonijal.
Vise se bavim ljudskim dubokim problemima.
Pominjali smo decu u vezi razvoda.Kad dod njega dodje deca ako nisu premala,uglavnom biraju da ostanu sa bogatijim roditeljem.
Verovatno nisi razmišljao,posmatraj starije ljude koji nemaju dece,definitivno odrasli ljudi nisu isti ako imaju dece i ako nemaju.Posebno nemanje dece čini razliku kod žena.

toplap
(Neumorni)
26. novembar 2013. u 02.08
Dovlaa - dobro jutro!

Ti si izgleda pomesao strane sveta i religije...

Taj tvoj duhovni svet sa istoka, polako, pred najezdom Islama, i te kako prelazi u materijalizam...

Ne ljutim se sto mi se obracas sa takvim recnikom (recenicama) posto je tvoja osnovna karakterna osobina.

Nastavi dalje tvojim stilom...

Inače, sasvim iskreno, suvise pogresno me trpas u materijaliste. Nisam nimalo drugacije od tebe. Revnosan sam zbog egzistencije...

Što se tiče Sichina - ništa nisi procitao. Duvas kroz suplo drvo.

Što se moje prognoze od vise 80. godina tiče - ja te nisam zamolio da mi u zajam das das od tvojih godina.

Svako sa svojim ubeđenjem.

Puno sreće!
toplap
(Neumorni)
26. novembar 2013. u 07.11
Kad se pozivas na duhovnost, veoma često spominjes Istok... U redu...

Nit ja, nit ti nemamo ženu pored nas... Jedna od najvecih vrlina zivota na Istoku.

Drugo - siriti poziticnu energiju = tvoja vise nalikuje na negativnu.

Treće - saradnja sa prijateljima?... = Kako ti uopste saradjujes sa njima ili nas ovde smatras za neprijatelje?

I da ne nabrajam...
Dovlaa
26. novembar 2013. u 09.30
A ti sve shvatas bukvalno.Ne tvrdim da nema materijalizma na Istoku,ali taj Istok je kroz istoriju uvek bio drugaciji od Zapada.
Meni se nešto svidja na Zapadu a nešto na Istoku.No te fine stvari koje ih razlikuju,nemam snage da tih ih pojasnjavam jer nije to za tebe,ne možeš ti to da razumes.
Kad ti islam dovodis u vezu materijalizacije Istoka onda mi je sve jasno kod tebe.
Istok se materijalizuje sirenjem zapadnog nacina zivota,Zapad pljackajuci sve oko sebe siri svoj način zivota,siri industriju,shoping mentalitet,siri svoja shvatanja.
I na Istoku su ljudi skloni materijalizmu ako im das priliku,a Zapad im daje.O tome sam gore pisao kad sam hakeru odgovorio,ali ti to ništa nisi razumeo.Cela tvoja filozofija zivota je nakaradna,natraske,i ako to se ne može zvati filozofijom.Bolje reći da je tvoje shvatanje zivota izopaceno,do duse ono je kao I u vecine ljudi ove planete,pa mozete reci onda da je pre moje shvatanje izopaceno.
I na Istoku su vecina ljudi skloni borbi za egzistenciju,nije svaki Indus ravan Budi,ili svaki Kinez ravan Konfuciju.
I ta fraza o sirenju pozitivne energije,to je glupost povrsnih ljudi.O tome čitate u kolumnama novinskih saveta ranih povrsnih psihologa.Pa primecujem vecina ljudi ako im se neko pocne zaliti,kukati na svoje problem,na svoju bedu,onda taj ko slusa,odmah pravi distance,neće da slusa,kao neće da mu onaj deluje losom energijom.A gde je tu empatija,gde bratski odnos? Prosto i tu se pokazuje egoizam.Svako bi u drustvo samo da primi vesele osobe,one koji nemaju briga i koji mogu doneti neke koristi.
Ono,ja nisam taj koji kuka,ne tražim rame za plakanje,ali vidim druge kako beze od te negativne energije.
Ili kad kažu „on ima harizmu”. Šta to znaci? Znaci,još jedna glupost svetine,ti sa harizmom su kao oni sto su puni pozitivne energije.Pa ja znam dosta takvih,oni su sam o uporni,ali tvrdoglavo srljaju glavom kroz zid.
Ja se ne družim,pokvarenjaci su drustveni,ja sam dovoljan sam sebi.Ali nisam arogantan,ne bezim od ljudi po svaku cenu.Ne bezim da pomognem ako mogu.Saradjujem što se tiče posla,kad kupujem i prodajem.I nikome ne dugujem,niko se ne zali na mene,spustim cenu maksimalno jer ja knjige ne vidim kao robu,neka narod cita,neka se prosvecuje.Koliko sam samo puta studentima pomogao,ne mogu naći knjigu koja im treba.Ja im dam lično moju knjigu,da nauce za ispit pa da mi vrate je,bez nadoknade.
Šta ti imaš meni pricati o porodici,ja sam dosta mladji i jednom se zenio a možda sam duže bio u braku od tebe.Bio sam 15godina a ti iz dva braka možda nisi bio toliko.Danas mladi kad stupe u brak,pukne im brak već posle par godina.
U stvarnom zivotu ja takve kao ti i haker izbegavam,samo „dobar dan-dobar dan”.Ja ljude volim,i ako ti i haker mislite da ljude mrzim.Ljude ,sve ljude volim i ako sam veliki kriticar.
Ima ona stara poslovica koja kaže „onaj ko te kara(kritikuje),taj te i voli”.
toplap
(Neumorni)
26. novembar 2013. u 10.20
Sovlaa, ne volim da tracim vreme na „fermane”...

Neću te ni pozdravljati.

Budi „poseban” kako si ubeđen da jesi.

Nisam ovde ja ili neko drugi fa te „prevaspitava”.

Ti imaš svoje mišljenje i svoj „stav”.

I ne povlaci se. Samo nas nekolicina održavam temu „filosofija”.

Nećemo vagati - mora ti se priznati da jesi jedan kome treba „skinuti kapu”, subaru, sajkacu, sesir ili cilindar.
Qubic
26. novembar 2013. u 15.36
Fenomenologija kulture, prirode i drustva.
balansero011
(.)
26. novembar 2013. u 19.28
„Nećemo vagati - mora ti se priznati da jesi jedan kome treba ”skinuti kapu„, subaru, sajkacu, sesir ili cilindar.”

Lepo recheno.
balansero011
(.)
26. novembar 2013. u 19.30
Mala ispravka...Najzad, lepo recheno.
Qubic
26. novembar 2013. u 20.16
Mala ispravka... fenomenologija duha, kulture, prirode ili drustva.

Najzad lepo receno.

Imam jedno pitanje...

Qubic
26. novembar 2013. u 21.17
(...a bogami i kechige)

Ustvari, vise je kuriozitet nego /sto je/ pitanje, a odnosi se na razliku između dva bivša premijera/predsednika SAD-a Dzordza Busha (mladjeg) kao i Bila Klintona, a nezavisno od bilo koje politicke situacije ili istorije, cisto pitanje licnosti i morala jednog i drugog. Naime, jedan je po vidjenju/stavu (nekih) „prosvetljenih” ljudi (u koje inače imam jako puno poverenja, mada to ne mogu sam svojim ocima da dokazem) pozitiv, dok je drugi ustvari negativan/negativ. Jedan je naime neduzan /ako u politici (uopste) o tome može biti reč/, ima dobar karakter i licnost, a drugi /pak/ ne. Sad, koji je ustvari koji?

Pozdrav
balansero011
(.)
26. novembar 2013. u 22.37
Svako lice ima i svoje nalichje, isto kao shto onaj prvi postaje poslednji i obrnuto.
Qubic
26. novembar 2013. u 23.05
E to ne znam, oni su već /dovoljno/ zreli, odrasli ljudi, formirane licnosti da tako kažem mada i poslednji tenutak u zivotu, tako sam bar čuo, može da promeni nešto. Kažu da je i sam faraon iz price o Mojsiju (na kraju) promenio svoje mišljenje, (i stav); tik pred svoj poslednji tush.

toplap
(Neumorni)
27. novembar 2013. u 04.53
Lepi dani svima!

Dovlaa - dobro, nisi Sichina. Oravdano. Covek ne može sve procitati.

Ponavljam: - Sichin je, kao iskljuciv poznaval Sumerskih zapisa, između istalog, naveo da je ovaj narod zapisao upozorenje kako planet poseduje zeleno-plavu boju. To je jednom prilikom ispricai Karlu Saganu. Time prica nije zavrsena. Sagan ga je, nakoliko godina pozvao u centru NASA i saopštio da će uskoro „Mariner-2” proćipored Neptuna i poslace slike sa tog satelita. KIad su stigle prve slike, njih, vise od stotinu clanova iza svojih PC su ustali i aplaudirali.

Nije to izmišljenja prica. To je i bila potvrda tvrdnje Sagana i mnogih astrobiologa i astrofizicara da je za zacetak zivota na nasoj planeti bila posredi panspermija ili direktan uticaj DNK-a za stvaranje coveka od majmuna. Čak je i Rebeka Kan, na osnovu posteljeca rođenih tačno utvrdila da je postojbina prvih ljudi u Keniji. Darvin ništa nije pogresio - pogresdili su ljudi koji nisu hteli da saznaju vise.

Ti nisi nikakva iskljucitava osoba.

Svako ima pravu na grešku.
Kljucni faktor za pojavu covekja bili su tri nepoznata bica - dva polubrata i njihova sestra (dcoktor).

To sto tebe zanima duhovnost je u redu. Nisi se uioste zamislio odakle potice ta duhovnost. Ako dovoljno nisi pogleado film „Avatar”, upravo je reč o plavoj krvi bica o kojima se, između ostalog, može procitati iz zapisa Veda.

U redu je sto možda i na to nisi obratio paznju. Ja zbog toga nisam iskljuciv.

Bilo kakav progres Covecanstva se ne može zamisliti bez nauke.

Nemoj se drzati za tarabe u svojim komentarima...
balansero011
(.)
27. novembar 2013. u 08.51
Nauka je sharena lazza. Nauka vodi ka ljudskom unishtenju, nikako napredku. Nauka chini choveka sve većim i većim robom, uzima mu slobodu.

Nauka se bavi materijom, a sva sushtina materije je samo u kretnji i nishta vishe. Posmatra i prati objekte, ne vidi subjekat.
toplap
(Neumorni)
27. novembar 2013. u 09.05
Ali i subjek je materije - covek sa svim mišljenjima kesu rezultat materije - kretanje enrgetskih potencijala...
balansero011
(.)
27. novembar 2013. u 09.33
Ako gledash choveka kao subjekat on može biti subjekat samo ako spoznaje. Ukoliko je objekat saznanja, ne može biti subjekat.

Nauka ne spoznaje.
Dovlaa
27. novembar 2013. u 09.52
balansero011
nemoj tako,naljutice se neumorni,hehe.Kazace da smo svi u zaveri protiv njega.Kako to da nauka ne spoznaje kad naumorni tvrdi da spoznaje:))

E moj neumorni,pricas o nekoj duhovnosti.Duhovne discipline su filozofija,religija,umetnost.Nauka to nije,nauka je duhovna koliko I sport,ili ni toliko,hehe.
balansero011
(.)
27. novembar 2013. u 10.44
Pozdrav Dovlaa, pozdrav svima na ovim diskusijama.

Poshto je ovo forum Filosofija, posebno mi je drago shto nekolicina vas održava kurs-pravac ovih diskusija u polju filosofije. To ne znachi da ste/smo u zaveri protiv nekoga. Stalno se nauka gura-ubacuje od pojedinih diskutanata, u ove diskusije, a ona nema veze sa filosofijim, zato sam se i javio, da pripomognem, da se i ta zabluda raschisti.

toplap
(Neumorni)
27. novembar 2013. u 11.13
Makoliko covek bio duhovan i vise od toga, da nije od materije sacinjeno njegovo telo - nema duhovnosti.

Slazem se sa zakljuckom da je na nasoj planeti „možda” samo covek dostojan da se time pohvali.
Pohvali?!

Lako je na pustom ostrvu sebe smatrati jedinstvenim.

Šta kad covek, kojim slučajem, u buducnosti (blizoj ili dalekoj) naidje na nekoga sa kojim se može uporediti.

Ne, nije ovaj zakljucak SF.

Samo nam dosadasnje opstojanje i jedinstvenost daje za pravo da se ovde, na Zemlji, tako i ponasamo.

Buducnost nam je u ovom trenutku nepoznanica...
Qubic
27. novembar 2013. u 15.42
Pa, naucni princip u filosofiji ukljucivao bi logiku, bez nje filosofija ne bi bila naucna (disciplina), ustvari ne bi je ni bilo, ...i fisosofija je na neki način „naucna” (disciplina).
toplap
(Neumorni)
28. novembar 2013. u 02.07
Kad ne bilo nauke ovde ne bi mogli pisati...

U protivnom sve naše diskusije bi se svele na razgovor sa komsijama ili bliznjima o drvecu sa plodovima, pesterama i lovu zivotinja... Svakako i o upotrebi oruzja... I za sve to je potrebna nekakva logika...
Dovlaa
28. novembar 2013. u 02.44
„U protivnom sve naše diskusije bi se svele na razgovor sa komsijama ili ”

A mislis da je meni razgovor ovde sa tobom bolji od razgovora sa komsijama? Nije.
toplap
(Neumorni)
28. novembar 2013. u 04.28
Dovlaa - nećemo razgovarati.

Bolje je ne razgovarati - nego se svadjati.

Ne kažem to zbog „pametniji popusta”.

Niko za nikoga ne može reći da je bilo koji pametniji...
Qubic
28. novembar 2013. u 05.23
Nauka,..
svaka nauka razvija, ucvrscuje/ucvrscava ili, 'izostruje/izostrava' ako tako mogu da kažem, logiku.
toplap
(Neumorni)
28. novembar 2013. u 07.21
Qubic,...
... u poslednjih 50. godina, možda i vise, sami naucnici objašnjavaju svoja otkrica i šta ona doprinose coveku.

Filosofi su dosegli neku granicu gde ne mogu shvatiti neke pojmove bez adekvatnog znanja...

Recimo „metamaterija”?...

- Koliko je atoma najmanje potrebno da bi se formirao jedan molekul?
- Kako ti molekuli dormiraju jednu zivu stanicu?
- Kakvu stanicu - čemu bi ona posluzila ili cemu sluzi u daljem procesu formiranja?

Da ne nabrajam...

Seti se Michio Kaku? - u cemu je sustina njegove popularnosti?
Ima li dokaza za ono sto tvrdi?
toplap
(Neumorni)
28. novembar 2013. u 07.53
Neko među nama tvrdi da u Bibliji ima vise naucnog od same nauke!...
Kad sam zatražio da navade nešto - sutnja kao da mu je neko svezao prste...

Na ovom forumu najcesce se koristi nipodistavanje nekog koji je sa dobrom voljam projavio interes na neku temu...

Odmah, ako se ne slaze sa temom - drvljem i kamenjem (nedostajnim rečima i vulgarnim izrazima) obrusuje se kao kamikaza koji shvata da nema petlje da dostajanstveno izvrsi zadatak...

Sve je vece moje razovaranje od ljudi koje se hvale da su ovakvi ili onakvi... Napisani postovi pruzaju jasnu sliku ko je kakav...

Nemam nameru da menjam svet od dvadesetak clanova na ovom forumu...

Nije u pitanju da se predajem, već da ne mogu gurnuti internetsku planinu bez da se odjavim ili izbrisem svoju registraciju...
Qubic
28. novembar 2013. u 07.56
Michio Kaku...

Sve je to uredu toplap sve dok se ne pretvori u komercijalisticku filosofiju, onu komercijalnu ili prodajnu, ali ne u smislu profita već lobistickog nacina razmišljanja i njihovog pogleda na svet, tad to za mene gubi ukus.

Tu svakako treba pomenuti i Zizeka koji ni u kom slučaju nije los (osim ponasanja), ali ipak ne može da se poredi sa pravim filosofima.

On prebacuje Kusturici zato što predstavlja Balkan u jednom ruznom svetlu, a sam na vidi sebe i svoje lično ponasanje, a on kao moderni filosof bi trebalo da predstavlja celokupnu /modernu/ filosofiju kao i svoj zapadnobalkanski svet.

Sad ogovaram, doduse uz muziku...
/a to bas nije lepo/

(E,) dobio sam od firme jako lep poklon u vezi sa njihovom godisnjicom. Zadnji rok da se podigne isti dan kad i moj rođendan.
toplap
(Neumorni)
03. decembar 2013. u 04.39
Qubic - Srećan rođendan!

Diduse sa zakasnjenjem i čestit poklon.

Što se Sichina tiče, on je zanimljiv zbog toga sto Ajnstajna i mnoge druge posmatra iz ugla da li je moguće ono sto su oni za mnoge stvari izricito potencirali da neke dogadjaje nije moguće ostvariti...

Recimo putovanje u buducnost, zatim veću brzinu od svetlosti i slično.

Meni je zanimljiv sto na buducnost gleda sasvim iz drugig ugla.

Pozdrav!
Qubic
03. decembar 2013. u 07.26
Hvala toplap.

Od poklona između belog casovnika/sata s' crnim kazaljkama (na prvom mestu), zatim crnog casovnika s' belim kazaljkama (na drugom) i malih kvalitetnih zvucnika, između kojih sam se (u svojim mislima) dvoumio, ja sam se ipak odlucio za ovo treće.

Svi oni su hteli (kao i mnogi drugi) da otkriju tu tajnu /postojanja/ Kosmosa/Svemira, neki su uspeli u tome a neki ne. Oni koji su tu tajnu živeli (Tesla, Ajnstajn, Buda), oni su u tome naročito uspeli. Ali zivot nije samo apstrakcija, (kao sto sam znaš) zivot je jedna konkretna (stvar)/pojava. Manifestacija (onoga sto hoće da se kroz nas na ovaj ili na onaj način pokaze/manifestuje/izrazi/prikaze), ili fenomena (i uvek traje, „sudbina” je najveca laz i poslednje uporiste 'djavola')...

Pozdrav

Qubic
03. decembar 2013. u 07.30
uporiste/utociste

Qubic
03. decembar 2013. u 07.47
Jedna od manifestacija je i mir /spokojstvo/, ali do nje je uvek bilo najteze doći,..

a da se zadatak, zivot i uloga (put) ispune,.. sto ja kod sebe zovem, „Putuj igumane za manastir ne brini.”
toplap
(Neumorni)
03. decembar 2013. u 08.04
Samo naivci veruju u sudbinu, pritom zaboravljajuci da su za istu sami krivi. Obično neće da se sete da si oni pokrenuli polugu i da im se tovar vratio u njihovo okrilje...

Pre vise decenija uspeo sam da shvatim velicinu Unuverzuma i da sam nemocan, sem percepcije, da bilo kako uticem da drugi shvate njegovu grandioznost.

Pogotovu NE poneki koji se ovde hvalisu da Svemir shvataju u pootpunosti, a već u drugoj recenici oista negiraju to što su shvatili...
Qubic
03. decembar 2013. u 08.45
Povratak Dzedaja na jednostavnom englenskom (govori o strpljenju, (miru), zahvalnosi, (samokontroli),.. mudrosti i (sreći)), a danas će možda nekome dobro doći ;

http://www.youtube.com/watch?v=UtBsl3j0YRQ
toplap
(Neumorni)
03. decembar 2013. u 12.18
Valjda...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.