Diskusije : Beograd

 Komentar
Isplati li se kupiti stan u centruu Beograda?
Realista
(programer)
01. oktobar 2013. u 11.09
Sada kada su cena stanova u beogradu dobro pale (može se naći kvadratni metar i za 1000 evra), isplati li se kupiti stan u Beogradu kao investicija?.
steks
01. oktobar 2013. u 14.37
Исплати се као дугорочна инвестиција али мислим да ће цене још падати ако се настави ова наша криза која је и економска и политичка па самим тим и тежа. А све говори да хоће.

Можда може да ти послужи податак од пре 15-ак година. Тада је однос цене закупнине према цени стана био такав да си гарсоњеру у центру могао да отплатиш већ седмогодишњим закупом иако су гарсоњере биле скупље по квадрату. Највећи рок отплате су имали велики салонски станови у добром стању и у добрим зградама за које је требало максимално 15-16 година. Генерално, просек је био 10-11 година.

Дакле, ако гледаш ове параметре, онда су станови још увек прескупи у односу на платежну моћ становништва.
V6
(NoviBeograd)
01. novembar 2013. u 09.28
Ako nadjes za 1000 kupuj odma!
Svi pricaju pale cene ali ima li neko da je kupio stan u centru za 1000 EURa?
busybeee
02. novembar 2013. u 06.49
Budite obazrivi ako vam neko nudi stan po toj ceni, posebno ako su u pitanju novogradnje. I naravno, desetostruka provera u pogledu vlasnistva, uknjizenja, eventualnih opterecenja hipotekama, dugovima, itd.

Da li se isplati kao dugorocna investicija? Da, ako vam znači da imate „siguran” prihod svakog meseca, a ako se radi o stanu koji je kupljen po toj ceni, pretpostavljam da se nalazi ili u delu grada ili je gradjen na način da ne može da se postigne ni prevelika cena izdavnja. U Beogradu je takva situacija da ljudima sve cesce podstanari naprave ogromne racune i ne placaju rentu na vreme - dakle, uzmite depozit i svakog meseca proveravajte stanje u stanu, da li su placeni svi racuni, itd. Ako ne, napolje sa njima. Ako mozete. Jer sad nije lako vise ni izbaciti neodgovorne podstanare, čak ni onda kada ne placaju. Ovo se naročito odnosi, da ironija bude veca, ako ste sa njima napravili ugovor, pa još ako imajui decu...nadrljali ste. Stiti ih zakon. A ko vam je danas siguran, kad covek više ne ni rođenom bratu, već ni sebi ne može da veruje da sutra neće biti primoran da uradi nešto za šta ni u snu ne bi pomislio da bi.

A o izdavanju stana firmama da ne govorim, tek firme nikome ne placaju racune.

Predlazem da promadjete nekog uspesnog malog proizvodjaca, poljoprivrednika ( vinarije, organska hrana, ali druge delatnosti ) i da tu investirate i sa njim ugovorom odredite kakav je vas udeo u buducim prihodima.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.