Diskusije : Sarajevo

 Komentar
Staza Slonova
sarajevox
04. novembar 2013. u 08.55
lik je neka fora u sadasnjem Sarajevu, malo je naporan,neizbjezan „ratni touch” ali nije se loše prisjetiti i vidjeti kako to sad sve izgleda

http://www.youtube.com/watch?v=d_a1U0GaQ7A&noredirect=1

http://www.youtube.com/watch?v=MNQbtk7Ssc0
sarajevox
04. novembar 2013. u 11.53
nemam pojma ko je, bilo je interesantno da je prosetao kako veli„ ex Sarajevom” i pokazao neka poznata mjesta..

šta je ovo nešto u Hard Rock Cafe stilu, veli „ima i njegove zasluge”

lorens i Olivije? nemam pojma

pored 'Koga„ je nešto preletio

CDA neka zelena kapija ko u mijadzu da ulazis

Rominho
10. novembar 2013. u 01.14
Pozdravljam:)))

Gledam ga na tubetu već mjesec-dva i na prvi pogled me iznervirao, ali naravno, ja sam sirok covjek i dam sansu svakome:))))

Probajte i vi, necete se pokajati i ako ste malo stariji od mene, pa vam treba malo duže da prihvatite nešto novo:))) mene je nerviralo njegovo zvaljavo pricanje, ali sam ubrzo shvatio da je to sve način na koji docarava sadasnju situaciju u gradu i okolini.

Ali eto, svak ima svoj ukus, 'bem li ga i ukus...

Sve najbolje drugovi i drugarice:)))))

P.S. Janevski se ozenio i mlada je(čuj mlada) iz jako zafrkane familije. Imaju dva granapa i pilanu, rudnik olova i cinka. Oboje nose pantalone, ali ne znam na cije je ime „debit kard”:))))

P.S.S. Pozdrav za mog dobrog i na oko postenog Nidžu:)))
Rominho
10. novembar 2013. u 15.46
Geri, šta će biti, lijep grad, dobre ribe, klopa na nivou. Kad smo kod klope, ne mogu a da ne predlozim restoran-kafanu „Sokače”. Brate mili, pa šta je ono? Poveo sam i starijeg sina sa mnom i sve super i OK, vratili se nazad, drugi dan odemo u park, kaže on: tata, sto nema nikoga u parku? Provalilo i djete gdje smo...inače, postalo je opasno, nozevi, mačete, gudra, ovo ono, rasulo zivo od novijih generacija, ali hajde, nije ni u Mogadišu ništa bolje, rece mi jedan penzioner u Limanskom parku dok je pokusavao da uzme koji poen na balotama.

Ovo za Niksica, sve stoji, ali dokle god ne vrjedja i dok nosi neku dozu optimizma u svojim skecevima, mislim da je ok. Međutim, možda se i ja opecem i pojedem svoj izmet u vezi njega, vidjecemo, tako se stece iskustvo valjda, kontaj ja...

Inače, pogledah prvu epizodu Rodoševe „Ravne Gore”, serija obecava...

Pozdrav matori:)
Erik_Ajdl
(mislilac)
11. novembar 2013. u 03.51
Romi, ako si još u NS, otidji u „Gusan”. Odlicna pivnica a nalazi se u Zmaj Jovinoj, negdje ne sredini sa desne strane kada krenes od hotela Vojvodina prema crkvi. Tu je u nekom prolazu.

Dobra meza i toceno pivo, ugodjaj odličan.

Pozz i lijep ostatak boravka!
sarajevox
11. novembar 2013. u 10.51
ma yebo Niksica,poenta je bila da se prisjetimo mjesta gdje smo izlazili. ovo kreveljenje je valjda novosarajevski duh i smisao za humor.

nego, pravi upis iz reale je prica o sudaru dva tramvaja kod masinske tehnicke prošle nedelje. ja sam se valjala, koji crni Nadrelisti.

Helem,radi se od dvije vozacice, Sejdi i Devli, Devla je vozila valjda tricu prema Ilidzi a Sejda sesticu prema Skenderiji. E sad sto je Sejda skrenula sa sina kod tehicke, bok će ti ga znati, ali sudar je bio silovit, možda ste vidjeli slike, cijela prednja strana smrskana.

nego sve to,ali prica poslije toga je sou. jadna Devla kad je skontala da je ziva pocela da otvara vrata tramvaja dok su putnici iskakali kroz prozor!! zamisli tu scenu:))) Potom vidjevsi da nema vozacice poceli da je dozivaju je li ziva, je li poginula:)))

„Potom mi je jedan čovjek rekao: Gospođo, visi vam uho!”, kaže Devla.
ahahah cuj „ visi vam uho :)))

”Bilo je sablasno. I kolegica i ja smo se prepale. Neko mi je dao telefon da se javim svojima, a meni nijedan broj nije mogao pasti na pamet.
!!!
zamisli jadnu ženu koliko se prepala da nije mogla nijednog broja da se sjeti. onda su je odveli u bolnicu da joj zasiju uho i veli polije niko nije ni pitao za nju

tuga bozja ali smijeno do suza. ne mislim da su uopste krive za sudar. ne znam bas na kom principu se vozi treJvan ali vjerovatno je neki mehanizao otkazao jer us tramvaji stari prko 30g i prošli rat!!
sarajevox
11. novembar 2013. u 12.23
E zaboravi da čestitam mladu. U zdravlju se veselili, mnogo djece izrodili:)
Tajna dobrog braka lezi u zajednickom imenu na debit kartici.

Inače, veliki pozdrav za najvatrenijeg Zvezdinog navijaca,potpuno shvatamo razloge za nejavljanje;)

Salim se Janevski, dosadili smo i Bogu i narodu:))

Pozdrav i za drugog najvatrenijeg zvezdasa Nidzu

rajaizagranapa
12. novembar 2013. u 09.30
I da rezimiramo:

svi smo mi BA bili pravo dobra raja (merhametli Bosanci) ali shupci nas posvadjase (Slobodan Milosevic), dodjose levati sa strane (iz Srbije) i posrase nam se u merak. Mi moramo zajedno, samo da nam se kurtalisati nacionalistickih divljaka (Milorad Dodik) i svi možemo skupa da navijamo za naše zmajeve i dijamante. Neko sa turskom zastavom, neko sa hodzinim zapisima na zastavi, neko sa ljiljanima... kako koga zapadne.

Ko ih ne zna skupo bi ih platio!

Romi, nadam se da nisi bio na jugu na derbiju i ucestvovao u revolucionarnoj inovaciji navijanja pomoću dimnih signala :)))
Pozdrav ljudino i ne misli o liniji, samo uzivaj :)

P.S. Jeli to vjencanje za 25 godina braka, da se utvrdi :)


sarajevox
12. novembar 2013. u 09.40
e bravo za komentar
magnifiko
(razbribriga)
12. novembar 2013. u 11.17
Kad se spomene riječ raja, padne mi na pamet ona stara izreka,
Pricam ti pricu, tacnije
Pricam ti suplju pricu.

Inače Niksic nije los, gledam ga često, slika je ko mlijeko, a i lik koliko mi se čini živi u negdje u Sveckoj, a ovako se zeza po Sarajevu.
Pametno.
dzirlo
(stariji svodnik I klase)
12. novembar 2013. u 12.14
raja, sjedi... pet.
Rominho
12. novembar 2013. u 17.30
Rajin komentar jeste za bravo, a to smo ovde ustanovili jedno 456 puta, tako da nema potrebe da meni nešto otvarate vidike i da sebe ponovo postavljate na pravu stranu, pa onda dodje kao Pele pa napusi kitom mene, pa se javi Poki pa napusi sve nas ukljucujuci i Peleta, pa onda zivne diskusija, pa krenemo o profesoru Galicu i Zijinom ceneru, pa zavrsimo kod Latica i narkotika. Hvala vam na krivudavim savjetima, ali ja za BiH ne navijam ni na Evroviziji, a vrlo dobro znam šta i kako i zašto sam preko Okeana. Hvala na tome.

Drugo, Rajo, zapalismo beton:))) niko ne rece onoj budali da je Stojke nas golman:))))

Treće, Erice, ne znam kako se zove taj Pub ali mislim da sam bio, na spratu, umjetnicki neuredno...ove sam godine visio u Laže Teleckog, nekako mi nocu tu najjače bude, London pub, Marta, Lazino tele...dok ne ubise drota neku noć..

Važno mi je da djeca vole da odu dole, da se vrate u ovu karinanu sa lijepim uspomenama i da pricaju Srpski kako treba, a sledeće korake ćemo vidjeti. Neka Bog da zdravlja, bukvalno samo to.

Pozdravljam i ovaj put:)))
rajaizagranapa
13. novembar 2013. u 00.39
Yebiga, ja zaista, zaista nisam imao namjera da vaspitavam bilo koga na forumu.
Samo moje mišljenje o ovom tipu u kontekstu da u Sarajevu postoji uspostavljen klishe iz kojeg niko ne izlazi, barem ne javno. Možeš tu imati talasanja od Bakira do Besima ...ali sve u okviru tog klishea. Uostalom svi su oni prije nekoliko mjeseci napravili ona preseravanja oko JMBG I pokusali pritisak na RS pa čak I bezbjednost ljudi (a pridobise I nekih praznoglavih Srba), a sto SDA I danas blokira taj zakon nema veze.

Izvini Romi ako je zvucalo tako ali nije bila namjera :)

P.S. ako ne pomire „zabranjene” I nezabranjene I kvalitet igre nastavi kako je krenulo, derbi ćemo da pominjemo u kontekstu slavne srpske istorije :(
sarajevox
13. novembar 2013. u 07.10
mislim da je prvi dio posta namijenjen meni Rajo, ja se kao sad pokusavam svrstati na pravu stranu a Pele do tad nije napusavao koga je stigao ali su svi hvala bogu prezivjeli.

odo u soping u ameriku,ima i precih stvari u zivotu;)
Rominho
13. novembar 2013. u 08.24
Nemoj da te povale na granici:))

Nije tebi ništa lično upuceno, hvala Bogu ni raji, nego mi dosadio vise taj Klise( iz Arsenala), kao sto je i nama dosadilo njihovo plakanje već 20 ak godina...ovo sa Peletom i mobi dikom je bila samo metafora:))))

Osjetljivi ste previse pod stare dane, pogotoo kona, mora da je opet porasla za jedan broj u struku ;))))))))

Rajo, slazem se sa tobom, ubi nas nesloga...ako prezivimo ovo, biće svega...

sarajevox
13. novembar 2013. u 08.51
nasla sam rjesenje i za to. ove rastegljive helanke, Nobleovu nagradu onom ko ih izmisli.udobno i prakticno i a nije tako ni skupo. još neku dzempercinu preko i dodatni centimetri iscezavaju :))

meni se svidio Rajin post jer je size njihove price i razmišljanja

četnici, genocidni, agresori, opsada, rusili grad, Dodik krmak, lopov, ukinuti ge.tvorevinu, ajmo Nadal, ajmo Mari,Princip terorista, hotel Franca ferdinanda, pa onda i istoj recenici:suzivot, mutlikulturna jedinstvena Bosna,crknite kad ne navijate za svoju državu,bosnaksi pravoslavci i td.itd

eto, sace i vozac valjda neće biti problema na granici ja vazda slazem, naucila me jedna rodica sto radi u kanadskoj policiji

Rominho
13. novembar 2013. u 08.58
Mislis radila:))))

Hoćeš li se to picnuti za vece RS-a u subotu, Aaaa!!??? :))))
sarajevox
13. novembar 2013. u 09.12
Vrnula se ako sam dobro upoznata u rodbinske seme:)

Meni je danas subota, tako već niz godina, ali šta da ti pricam kad sve znaš. a i da nije, čujem da je tamo(SC, crkva) opsta gungula:/
sarajevox
13. novembar 2013. u 09.17
ili je to u ovoj drugoj čini mi se, mislim RS vece
Rominho
13. novembar 2013. u 09.22
Ma ko će im znati, držim se ja daleko od tih zamrsenih prica, pitaj rodjaka, on ima odgovor na sve:)))

sarajevox
13. novembar 2013. u 09.26
ih!;)
rajaizagranapa
13. novembar 2013. u 09.31
Najbolje je meni da se držim izvan ovih rodjackih prica :) Ja ispadoh „osjetljiva baba Lenka” a sto neki reaguju kao tinejdzerka kad joj slučajno pogledas u bubuljicu na celu to nikom ništa ;)

Srećan put Teksi I ne naginji se kroz prozor, nije ni povaljivanje (na granici) najgore što se insanu može desiti.
Rominho
13. novembar 2013. u 09.39
Baba Raja Lenka:)))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.