Diskusije : Speaker's corner

Diskusija je deaktivirana na neodređeno vreme.
 Komentar
Pomoć oko prevoda teksta
Trazim_curu_zabrak
(imam svoj sajt)
04. oktobar 2009. u 03.45
Hitno mi je potreban prevod jednog teksta sa srpskog na engleski. Za nekog ko zna oba jezika dobro to je 10 minuta pisanja pa bih zamolio dobre ljude da mi pomognu. a evo i teksta:

„Rukovanje programom

Pritisnite dugme BACI KOCKICE da počnete igru. Kockice koje želite da zadržite kliknite mišem. Za ručno bacanje možete ili da deselektujete sve kockice ili da kliknete na RUČNO. Upisivanje rezultata bacanja vrši se kliktanjem odgovarajućeg polja. Za najavu čekirajte polje u najavi posle prvog bacanja, izaberite polje koje najavljujete u najavnoj koloni pa tek onda bacajte tri bacanja. Možete otkazati najavu dečekiranjem polja u najavi ali pre nego što izaberete polje u najavnoj koloni. Ako su preostala samo najavna polja program automatski aktivira najavu.



Pravila Yamb -a

Ovaj Jamb se igra sa 6 kockica. Imate pravo na tri bacanja kockica. U svakom od bacanja odabirate kockice koje vam odgovaraju i preostale kockice bacate, i tako tri puta nakon čega upisuje rezultat. Naravno u poljima od 1 do 6 težite da izdvojite što više kockica sa jedinicama, dvojki, trojki... Na primer bacili ste kockice, dobili ste tri kockice sa jedinicama, jednu trojku, jednu četvorku, jednu šesticu. Vi tad izdvojite (kliknete) na te tri kockice sa jedinicama i bacate ponovo. Ako se na primer u drugom bacanju pojavi opet jedinica, kliknete na tu kockicu, i opet bacate preostale dve kockice. Nakon trećeg bacanja upisujete zbir svih kockica sa jedinicama , a to je na primer 4 u polje gde su jedinice. Upisivanje se vrši tako što kliknete na polje gde želite da bude upisan rezultat bacanja. Naravno računar sam vidi to i upisuje tačan rezultat bacanja.

Kolone su sledeće:

Prva kolona je označena strelicom na dole i popunjava sa redom od 1 do jamba bez preskakanja polja.

Druga je takozvana slobodna kolona, označena sa trelicama na gore i nadole, koja se može popunjavati po izboru, tj. bilo kojim redom.

Treća kolona, je označna strelicom na gore i popunjava se od jamba do 1, i kao i kod prve kolone polja ne smeju da se preskaču.

Četvrta kolona je najavna kolona označena sa N. Ova kolona se igra nakon prvog bacanja i to tako što čekirate U NAJAVI ispod dugmeta za bacanje. Nakon čekiranja mišem kliknete na polje u najavi koje želite da igrate, i nakon toga završavate preostala dva bacanja. Rezultat upisujete ponovnim klikom na isto polje.

Peta kolona je ručna koja je označena sa R. To je jedina kolona u kojoj se bacaju samo jednom kockice, ili tri puta ali sva tri puta moraju sve kockice da budu bačene a računa se zadnji put šta je bačeno. To znači da ako igrač ništa nije ostavljao može tri puta bacati kockice i treći put šta se padne to upisuje u ručnu kolonu.

Računanje u jambu

Praktično ovde ništa ne računate jer to radi kompjuter, ali svakako morate znati kako se računaju bacanja kako biste mogli praviti planove u igri. Osnovno je nastojati tokom igre da u polja od 1 do 6 u svim kolonama upisujete što veće rezultate da bi na kraju kada se sabiraju polja od 1 do 6 zbir bio 60 ili veći, jer se u tim slučajevima dobija bonus od 30. Npr. ako u koloni imamo četiri keca, tri dvojke, tri trojke, četiri petice i tri šestice, zbir će biti 62. Kada na to dodamo 30 u polju zbir pišemo 92.

Maksimum i minimum su polja koja se oduzimaju i taj rezultat množi sa kečevima. Znači ako imamo maksimum 28 i minimum 7, a u toj koloni imamo 4 keca, u polju Zbir ispod minimuma upisujemo 84.

Donji deo kolone je nastao po ugledu na igru kartama poker. Kenta predstavlja kockice po redu (od 1 do 5 ili od 2 do 6), triling predstavlja kombinaciju tri iste kockice, ful predstavlja kombinaciju od tri iste i dve iste kockice (pet istih kockica se ne prihvata kao ful), poker predstavlja četri iste, a jamb pet istih kockica. Bodovanje ovih kombinacija je sledeće: Ako se kenta dobije iz prvog bacanja piše se 66, ako je iz drugog 56 i iz trećeg 46. Na triling se dodaje 20, na ful 30, na poker 40 i na jamb 50. Npr. ako smo dobili jamb petica, pet petica je 25 i plus 50, upisuje se 75. Postoji i velika kenta, koja pretpostavlja sve kockice od 1 do 6 i koja vredi 76 poena, kao i dupli jamb koji je u stvari 6 istih a rezultat je duplo veći, tako da bi šest petica bilo 2*75=150.

Ako igrač nakon bacanja nema šta da upiše mora da precrta neko polje (osim maksimuma i minimuma, gde se mora upisati vrednost), ali ima pravo da precrtava samo polja koja su mu na redu.



Kratka strategija za igranje jamba

1. Trudite se da dobijete barem tri iste kockice u poljima 1, 2, 3, 4, 5 i 6. Tako ćete obezbediti bonus od 30 poena.
2. Ne potcenjujte značaj jedinica. Broj jedinica uzima se kao množilac prilikom obračunavanja drugog subtotala. Ako na primer imate MAX od 28 i MIN od 8, drugi subtotal će biti 60 sa 3 jedinice, 80 sa 4 jedinice i 100 sa 5 jedinica. Pokušajte da dobijete 4 ili 5 jedinica i nipošto ne prihvatajte manje od 3.
3. Nemojte da popunite slobodnu kolonu previše rano. Neki ovu kolonu zovu kolona za najgore, pa je tako i vi shvatite.
4. Gledajte da što pre započnete silaznu i uzlaznu kolonu. Ako ne dobijete jamb kako biste započeli uzlaznu kolonu nakon 3 ili 4 bacanja precrtajte ga i krenite. Trudite se da ga precrtate ako ste počeli nešto pa nije uspelo.”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.