Diskusije : Biznis

 Komentar
Протестно писмо пореској управи
nasha_stvar
21. novembar 2014. u 06.10
Свако ко се слаже и ко може нек пошаље на [email protected] и CC на [email protected] следеће протестно писмо:

Поштовани,
неприхватљиво је да држава стимулише КРИМИНАЛЦЕ који не плаћају порез тако да је данас у Србији ненаплативо ко зна колико МИЛИОНА/МИЛИЈАРДИ евра пореза од ПДв-а. То значи да пореска управа није радила свој посао као ни агенција за привредне регистре. И још која МИЛИЈАРДА евра за које постоји потенцијална шанса да се наплате. Јер док су они испумпавали новац из предузећа или прали новац или новац користили за обртна средства, они који су били поштени и ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА сматрали патриотизмом првог реда су били будале и држава их и третира као будале, јер овима који нису плаћали никакве обавезе ОПРАШТА ДУГОВЕ И КАМАТЕ, а инфлација појела ПОЛОВИНУ дуга и још су добили да плаћају на рате и грејс период од годину или две дана.
Како мора да се ради.
Прво лице које је остало дужно комитентима, држави и радницима НЕ МОЖЕ НИКАДА ВИШЕ да буде одговорно лице, оснивач или руководилац ни у једном предузећу. За те потребе мора да постоји wеб сајт са именима свих лица и њиховим матичним бројевима, тзв. црна листа. Дужно је да се на 6 месеци јавља у Пореску управу и да писмени одговор да ли има могућности да подмири обавезе, без санкција.
Ако је лице ПОДИГЛО НОВАЦ са рачуна за приватне потребе или га употребило за друге потребе уместо извршења обавеза према држави или комитенту, онда мора бити кажњено прописаном МИНИМАЛНОМ ЗАПРЕЋЕНОМ казном у случају неизвршења уговорних обавеза и не плаћања пореза.
Да би стекао право да поново оснива предузеће или буде било какво одговорно лице или руководилац ПРЕТХОДНО мора да измири све обавезе према СВИМ ПОВЕРИОЦИМА.
Не може такво лице и лице чије је предузеће у БЛОКАДИ да оснива друго предузеће ни на тој ни на другој адреси. Уколико се оснива предузеће исте делатности на истој адреси онда се гледа повезаност лица новог оснивача са лицем чије је предузеће на тој адреси у блокади или стечају.
У Агенцији за привредне регистре оснивана су предузећа и радње на УМРЛА лица или чак непостојећа, а то се елиминише тако што оснивач предузећа мора доћи лично у АПР потписати документа и његов ОТИСАК прста се мора проверити са отиском прста у личној карти и тај скенирани прст мора остати у бази података АПР-а.
Не може се основати предузеће без ФИКСНОГ броја телефона.
Простим софтверским решењем ПОРЕСКА управа би морала исортирати сва предузећа по ЈМБГ оснивача и сва предузећа по адреси на којој су пријављена, јер ако имате неколико предузећа истог власника са једним запосленим, јасно је о чему се ради. Једно лице НЕ МОЖЕ да буде и оснивач и једини запослени у ДВА и више предузећа.
Након сортирања упоредити податке за предузећа, радње, агенције... и сазнати правог власника над свим правним лицима.
Забранити ЗАКОНОМ да могу да буду предузећа БЕЗ И ЈЕДНОГ запосленог радника.

Ово је јавно писмо и протест. Молим да нешто учините по овом питању и да оправдате одговорност која вам је поверена.

Срдачан поздрав,
[ваше име и презиме]
vucibatina
(programer)
16. decembar 2014. u 11.26
Pozdravljam ideju da se neke stvari rasciste, ali par komentara:
- Poreska uprava ne može da oporezuje bilo kakav profit od kriminalnih aktivnosti. To je posao regularne policije i sudstva da sprečavaju kriminal. Kada to urade, može doći do konfiskacije nelegalno stecenih sredstava, a to nije oporezivanje.
- Nije u redu postavljati limite koliko firmi covek može da ima, niti vezivati za fiksni telefon. Covek može imati vise firmi, i istovremeno raditi za njih ako postuje zakon. Ne bi trebalo da bude problem
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.