Diskusije : Navijači

 Komentar
Terza srusio partizanske snove
EMILIO_GAVIRIA
(DELIJA)
12. maj 2020. u 16.29
Franjceki su se uvek nadali da će ponovo zaigrati u istoj ligi sa bracom hrvatima, međutim gazda Terza je stavio tacku na to i srusio garganske snove!!

--------------------------------------------------------

Terzićeve reči munjevito odjeknule u Hrvatskoj!
AUTOR: DARKO MITROVIĆ

12. MAJ 2020.

18:15

IZVOR: SPORTSKE.NET, JUTARNJI.HR

1 Komentarfacebooktwitteremail
Iako ih je izostavio iz svojih planova, ipak nisu ravnodušni.

Godinama, decenijama se polemisalo o regionalnoj ligi na prostorima nekadašnje Jugoslavije, po ugledu na košarkašku ABA ligu, ali strah od huligana bio je, očigledno, jači od te ideje.

Po svemu sudeći, sada o tome niko više i ne razmišlja, pa je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pokrenuo novu temu za razmatranje - formiranje regionalne lige, ali ne na prostorima bivše Jugoslavije, već na prostoru Srbije, Bugarske, Mađarske i Rumunije.

''Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska su područja sa zbirno 50.000.000 stanovnika, postojalo bi veliko interesovanje publike, televizije i sponzora što bi donosilo prihode od ulaznica, TV prava i sponzora.

Računam da bi Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska davale po četiri predstavnika, bila bi to liga sa jakim TV pravima i prolaznosti za osam ekipa u evropska takmičenja'', izjavio je, između ostalog, Terzić za ''Žurnal''.

Iako Hrvate nema u svojim planovima, Terzićeva ideja odjeknula je i u Hrvatskoj.

Tamošnji ''Jutarnji list'' je na svom portalu objavio tekst pod naslovom: ''FUDBALSKA REGIONALNA LIGA, ALI BEZ HRVATSKE - Četiri države iz susedstva udružuju snage, ulaze Zvezda i Partizan, a klubovi će zarađivati i od TV prava'', uz akcenat da se radi o tržištu od 50 miliona stanovnika.

''Srbija, Mađarska, Rumunija i Bugarska - svi zajedno u Regionalnoj ligi. Ideja je, ne toliko nova, plasirana na 'šlagere' brojnih medija u susedstvu i čini se da ima dosta onih koji više daju blagoslov tržištu od 50 miliona stanovnika, nego ideji o ligi na području 'bivše Juge', a gde je neminovnost 'pendrečenje' svako kolo...

Dakle, umesto Hrvatske, Slovenije, BIH, Crne Gore i Makedonije (Kosovo je ionako van svake računice), u ligi bi igrali predstavnici Mađarske, Rumunije, Bugarske i Srbije, a svaka od tih zemalja imala bi pravo na četiri kluba u eliti'', navodi se na sajtu pomenutog hrvatskog medija.
Stari-vuk
13. maj 2020. u 00.13
Možeš da zamislis derbi Radnik iz Surdulice i Levski.Ono kad navijac kluba koji je igrao međunarodne utakmice u kombinovanom sastavu sa bratskim Dinamom pokusava da na silu zaboravi svoju istoriju.Inače,istorija nas uci da sa Bugarima treba sto pre osnovati bratsku ligu jer nas vezuju bas fine uspomene iz bliske i dalje proslosti.Mislim nema veze ali reko Terza...Igranje sa hrvatskim klubovima bi stvorio dodatni problem Terzi.Zamisli nema sigurice tipa Surdulica,Dinamo Vranje,Radnicki...Ides u Split,Zagreb,Rijeku...
toronto1
(samo posteno)
13. maj 2020. u 14.05
Neće biti Radnik iz Surdulice, jer ima jedan Partizan koji će oberucke prihvatiti da ucestvuje u toj ligi, pa Vojvodina, Cukaricki i Radnicki, a sigurno će biti interesantnija liga nego ova Ling Long. Pusti Njunjuza, pa ako je nešto pametno i korisno, a poteklo iz suparnickog tabora, ne mora da bude loše. Tako je bilo u neka normalna vremena, kad su navijaci Zvezde i Partizana isli zajedno na utakmice. Ovo vreme Vujsoevica i Covica je dovelo do bolesne mrznje i oslepilo mnogo navijaca, koji vise nisu u stanju da razlucuju dobro od lošeg. Bitno je samo da se mrzi protivnicki klub. Ja nemam problem da to napisem, a oni iz Vaseg tabora koji su tako mislili, nisu odavno na diskusijama, jer kako da budu sa kamiondzijom i Njunjuzom? Verovatno zaobilaze diskusije u sirokom luku.
BGMangupuNYC
(derem Franjevce)
13. maj 2020. u 20.54
Polivaj Terzo Madjijo... hahahahaha
Stari-vuk
14. maj 2020. u 06.44
Toronto,nemam ništa protiv bilo kavih promena ali iskren da budem nevidim koji klub iz Rumunije ,Bugarske i Madjarske može da napuni Marakanu ili Rajka.Možda bi ta liga donela vise „regularnih”utakmica ali nevidim da bi finansijski bila veliki pomak.Na kraju krajeva pogledaj kako se kotiraju na evropskoj i svetskoj sceni klubovi iz ovih zemalja.Pogotovu na kom nivou im je reprezentativni fudbal.Hrvatska na zalost svih nas stoji daleko bolje od svih balkanskih zemalja pre svega zbog svog nacionalnog tima ali bi eventualno igranje zajednicke lige donelo dva nova derbija koji bi donosili pune stdione i naravno novac.
toronto1
(samo posteno)
14. maj 2020. u 10.42
U svakom slučaju bi bilo vise publike nego sada, a poredeci sa mogućnoscu incidenata (da se igra sa timovima iz bivše države), radije bih igrao sa timovima iz ovih država nego protiv hrvata, crnogoraca i bosanaca. Nisu to fudbalski velikani, ali Steaua, Kluz, Ludogorec i Ferencvaros bi sigurno bili zanimljiviji nego Radnik, Mladost i ostali slabiji timovi iz naše lige. Još samo da napisem da bi podrzao ovo i da je predlog stigao iz Partizana. Što se tiče hrvata, s'njima ne bi igrao kad bi svaki nas tim dobijao milion evra posle svake utakmice. Znaci daleko im lepa kuca i s'njima bi igrao samo kad moras (u evropskim takmicenjima, kad nemas izbora).
Stari-vuk
14. maj 2020. u 13.06
bojim se da sve naše emocije padaju u vodu kada je novac u pitanju.Šta recimo ako Rumuni kažu da hoće u ligu sa Madjarima,Srbima i Hrvatima i možda Slovencima.Pazi,mi smo u svakom slučaju uljez jer se radi o zemljama koje pripadaju uniji.I u „Terzinoj” varijanti smo uljez kao i ovoj koju sam ja pomenuo.
Pavle_Djurisic
20. maj 2020. u 17.05
Na svu sreću HNL je tu pa vi nemate problema,čak stavise mozete da birate
mihels
(advokat)
27. maj 2020. u 21.16
hahaha
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.