Diskusije : Navijači

 Komentar
Врба и Врбин клин
Odesa
(надежда, вера и л)
27. februar 2018. u 10.19
Врба је име тренера чешке екипе која се налази на последњем месту лиге, а која је у прошлом колу тукла Топлаовићеве џелате, Плзењ.
Ако повлачимо паралелу с „овим” и „оним” догађајем, намеће се закључак да би Топаловића тренер требао да добије надимак - Врбив клин:

ПАРТИЗАН ПОД ВОЂСТВОМ ЂУКИЋА НЕ ЛИЧИ НА ШАМПИОНА Тренер без печата, екипа без идентитета
Владимир Бојчевић | 27. 02. 2018 - 10:48х
| Коментара: 17
Када титулу у лиги као што је наша изгубиш већ у фебруару, а у Европи испаднеш од солидног али не и бољег тима, а да ниси створио ни шансу, одговорност тренера мора да постоји.

Туга црно-белих после елиминације из Лиге Европе
Фото: Мартин Дивисек / ЕПА;
Туга црно-белих после елиминације из Лиге Европе
Прзyпниј на ПинтерестПодзиел сиę
Лепо је било док је трајало, али сада је све готово. Дошао је крај на европском, а после кикса против Земуна (1:1), четвртог у низу у Хумској у Суперлиги, сва је прилика и на домаћем колосеку. Ипак је минус 11 превелика предност чак и за „лиге петице”, а да не причамо о Суперлиги. Утисак је да је могло и више и боље, само да је било више храбрости и спортске дрскости.

А када је тако, тренер је ту први који мора да поднесе рапорт. И да објасни зашто је „парни ваљак” онако изгледао у Чешкој, односно зашто из Хумске бодове носи буквално ко пожели у Суперлиги. Партизан делује безидејно и анемично, мучи се из утакмице у утакмицу и колико год у Хумској ескивирали причу на ту тему, кривицу увек сноси тренер. Проблема је пуно, а ово су само неки од њих...

ВЕЋ ПРОСУО 15 БОДОВА У ХУМСКОЈ

Партизан ове сезоне нема предност домаћег терена! У 12 утакмица, црно-бели су уписали тек пет победа, или у бодовима - од 36, освојили су 21. И ту и лежи одговор зашто је Звезда на плус 11. Бољи домаћини од Партизана су чак и Чукарички, Раднички, Напредак, Спартак и Младост из Лучана! Реми са Земуном био је четврти у низу на домаћем терену, а невероватно звучи податак да је Партизан на последњих седам мечева у Хумској добио само један. Разочаравајуће.

Земунци су умало тријумфовали на стадиону црно-белих
Фото: ФК Партизан / Промо
Земунци су умало тријумфовали на стадиону црно-белих
Прзyпниј на ПинтерестПодзиел сиę
И СПАРТАК ЕФИКАСНИЈИ ОД ПАРТИЗАНА

Партизан је увек играо на гол више. Па чак и у Европи. Међутим, ове сезоне када год је требало црно-бели нису успевали да пронађу пут до мреже. Тренутно, чак је Спартак из Суботице ефикаснији од Партизана, а Звезда има чак 15 голова више на свом конту. У битним мечевима, црно-бели нису успели да дају гол Видеотону, Скендербегу, Будућности из Подгорице... Ђукићево оправдање после Земуна гласи да је то зато што играчи тешко улазе у шансе, али зар онда за то није крив тренер који поставља игру?

ОДБРАНА БУШНА КАО СИР

У претходна 24 кола црно-бели су примили чак 20 голова. А само осам пута нису капитулирали. Дакле - Стојковић може да се похвали празном мрежом тек на свакој трећој утакмици у Суперлиги. Подсећања ради, прошле сезоне, када је тренер био Марко Николић, „парни ваљак” је за целу сезону примио само два гола више! Да не говоримо о томе да и ове зиме није инсистирао на довођењу још једног десног бека, па је Вулићевић морао да игра повређен и под ињекцијама у Плзењу.

Фото: Мартин Дивисек / ЕПА;
Прзyпниј на ПинтерестПодзиел сиę
ЕКИПИ НЕДОСТАЈЕ РАТНИЧКИ ДУХ

Партизану недостаје борба, агресивност, да ривалу покаже зубе. Фрапантно звучи податак да су у Плзењу направљена само три фаула за 90 минута! Док је био ту, Евертон је то донекле и сакривао, сада у тиму има превише оних који знају с лоптом (Јанковић, Тошић, Сума, Пантић), али не и оних који раде „прљав” посао и секу нападе ривала. И који својом енергијом хране саиграче. Отуда и толико примљених голова. Играчи делују бескрвно и меланхолично, у Плзењу су погинули без испаљеног метка.

ТРЕНЕР БЕЗ СВОГ ПЕЧАТА

Да је Партизан погинуо мушки у Плзењу, потписујемо нико ништа не би замерио Ђукићу. Но, он се определио за чекалицу, па шта буде. То није ДНК Партизана! И никада неће бити. Није био ни када се гостовало Њукаслу, Лацију или Андерлехту, па није смео да буде ни у Плзењу. Није смео да ризикује са два нападача, као што није ни против Скендербега у Албанији, и то му се и осветило. Погрешио је и када је без икакве реакције или измене посматрао онај преокрет Динама из Кијева од 0:2 до 2:3, што је допустио повлачење после датог гола Плзењу у Београду иако до тада Чеси нису ни запретили...

Мирослав Ђукић
Фото: Душан Миленковић / РАС Србија
Мирослав Ђукић
Прзyпниј на ПинтерестПодзиел сиę
ДОБИО САМО ДВА ВАЖНА МЕЧА

Иако је пласман у нокаут фазу Лиге Европе заиста успех, ево шта кажу бројке. Од 14 утакмица у Европи, Партизан је добио само четири. И то код куће Будућност из Подгорице, Скендербег и Јанг бојс, односно Видеотон у гостима. Осим тада у Мађарској, односно против Јанг бојса у Београду, када год је било важно црно-бели су били јако лоши. У Подгорици су једва ишчупали пролаз даље. Од Олимпијакоса, који је јако лош ове сезоне, примили су пет голова и испали превише лако. Од Динама су поражени оба пута, у Украјини чак са 4:1. Скендербегу нису ни припретили у гостима, као ни Видеотону код куће, а да говоримо о оној представи у Плзењу. Такође, ниједан од два дербија Партизан није добио ове сезоне.

НЕ УМЕ ДА МОТИВИШЕ ЕКИПУ ПОСЛЕ ЕВРОПЕ

Један од највећих проблема Партизана ове сезоне су утакмице после Европе. После прве утакмице са Динамом из Кијева, Чукарички је однео бод из Хумске (0:0). Након Јанг бојса частио се и Спартак (1:1). Такође у Хумској. Па онда и Напредак (1:1) после оне утакмице у Кијеву. А ево сада и Земун (1:1) након Плзења. Из свега тога јасно је да Ђукић не уме да мотивише екипу у тим „мањим” утакмицама, или бар да пронађе оне који су 100 одсто спремни. И физички и у глави. Понекад се и извуче, као недавно у Лучанима после дуела са Плзењом, али је то по правилу у последњим секундама. Недопустиво за тим који је скупљи бар 10 пута од ривала.a.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.