Diskusije : Navijači

 Komentar
Odgovor Crno Belih vaterpolista
Vilmos_kauboj
13. februar 2017. u 12.35
Čim Zvezdi ne ide, odmah počinju sa saopštenjima i jezičarenjem preko štampe. Ovo je iskustvo datira još od vremena Lukića kada je, setićete se, izazivao na „TV dvoboj” čelnike Partizana pa onda je dalje tu taktiku preuzeo i Nebojša Čović a kako vidimo tradicija se nastavlja. Ako cilj opravdava sredstvo, onda su sva Zvezdina zapomaganja isplativa rabota? Elem ne sviđa mi se to što se Patizan spušta na taj pijačarski nivo i odgovara na provokacije... Pe evo ga, sve je na mestu.

Danas su crno-beli odgovorili, navodeći da su „šokirani saopštenjem iz kluba naših sportskih (ne)prijatelja” i poručili da bi ljudi iz Zvezde trebalo najpre da objasne javnosti „šta je bilo sa pravim vaterpolo klubom Zvezda”.

- Do vašeg saopštenja smo verovali da smo samo sportski rivali. Retorika VK Crvena zvezda je prizemna i maliciozna, te stoga VK Partizan ne želi bilo kakvu polemiku tog tipa, jer na ovo saopštenje gledamo kao na pokušaj uvlačenja jedne svetske vaterpolo institucije, kao što je VK Partizan, u priču pokušaja dobijanja medijske pažnje od jednog nedefinisanog i neorganizovanog kluba koji po svojim rezultatima i radu tu pažnju i ne zaslužuje- stoji u saopštenju Partizana.

Crno-beli su dalje istakli ovakav stav o saopštenju crveno-belih:

- Apsolutno je netačan, zlonameran i krajnje neodgovoran pokušaj da se kroz jedno saopštenje provuče nerad, neznanje i nesposobnost u vođenju prethodne i ove nove Zvezde a isto pripiše VK Partizan. VK Partizan samo ukazuje na generalno loše stanje u vaterpolo sportu i pokušavamo da nađemo rešenja, jer sve što govorimo i radimo je, uvereni smo, u interesu svih vaterpolo klubova u Srbiji. (U prethodnim godinama pozajmljivali smo naše igrače, imali zajedničke teninge, ustupali termine za treninge i utakmice) - naveo je Partizan.

Crno-beli su zatim postavili sledeće pitanje ljudima iz Crvene zvezde:

- Zašto vi, sportski radnici iz Zvezde to ne radite, ne ukazujete na problem i ne borite se za vaš klub i naš sport u celini? To znate samo vi, jer svakome u Srbiji je jasno da svoju nesposobnost prikrivate destrukcijom. Verujemo da je to potpuno jasno armiji Zvezdinih navijača. Dok smo mi decenijama unazad pravili sistem, osvajali trofeje, stvarali nosioce najviših sportskih i društvenih priznanja, ko je vas sprečavao u tome? Kada smo bili pred gašenjem u prvim godinama ovog veka, mi nismo obrisali naš klub i trofeje već se sa tim dugovima borimo i danas! Ko je vas sprečavao u tome?

Zvezda je u svom saopštenju okarakterisala Partizan kao lokomotivu srpskog vaterpola, ali je ta reč stavljena između navodnika.

- Lokomotiva, kolika god da je uzbrdica i dalje vuče vagon srpskog vaterpola u kojem su u 2016. godini u reprezentativnoj seniorskoj konkurenciji imali Nikolu Jakšića, osvajača zlatne olimpijske medalje, u generaciji 1997. godište na EP u Holandiji (zlatna medalja), bila su desetorica igrača VK Partizan, na SP u Podgorici za 1998. godište, bila su osmorica igrača VK Partizan. I ove godine učestvujemo u Ligi Šampiona sa najmlađom ekipom u Evropi a osvojili smo i novi pehar Kupa Srbije za sezonu 2016/17,i to u direktnom duelu sa našim sportskim (ne)prijateljima iz kluba koji samo nosi Zvezdino ime!.

Na kraju javnog obraćanja Partizana dodato je i ovo:
- I ovde se sa vama priča završava! Mi ćemo naš sistem i decu sačuvati, stvorićemo nove reprezentativce, osvojiti nove trofeje! Naše račune smo Partizanovoj javnosti kao i Srbiji položili, i podršku da nastavimo da se borimo imamo! A vama, kolege, to tek predstoji, nama ništa ne treba da objašnjavate, ima kome treba da objasnite gde su trofeji, igrači, šta je bilo sa pravim Vaterpolo klubom Crvena Zvezda!?

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.