Diskusije : Istorija

 Komentar
Винча и Срби
Luca_Brasi
30. decembar 2016. u 21.37
Колико је заправо тачна званична историја да смо се доселили на Балкан на позив византијског цара Ираклија крајем 6. века, односно да смо се под притиском Хуна са Карпата иселили прво на северо-исток Европе где смо наводно живели између река Висла и Лабе, па затим опет сишли на Балкан?

Зашто се у модерним историјским уџбеницима прећуткује винчанска цивилизација која је постојала 15,000 година пре Христа? Зашто се затрпавају археолошка налазишта у околини Београда и на другим местима Србије везана за Винчу? Да је то цивилизација која није ратовала 2,000 година (од 8-6,000)? Зашто се ћути о винчанском писму старом 7,000 година које садржи 27 истих знакова као наша ћирилица? Шта говоре ископане костурнице у околини Сремске Митровице старе 6,000 година, за које је форезнички утврђено да су од неколико десетина 2 германске, 2 романска, и све остале биле словенске? Колико је тачно да су се сви словени раније називали Србима (назив Срби је значио „људи, народ”), и да је и данас српски језик далеко разумљивији Русима, Белорусима, Пољацима, итд. него што су руски, белоруски, пољски, итд. разумљиви нама? Колико је тачна информација да ниједан европски језик није старији од 12 века? Има ли истине у томе да смо староседеоци Балкана, и како то да званична историја ништа не зна о Србима пре 6. века, односно тврди како смо пореклом од народа Сармата? Колико је заправо званична историја права, и да ли учимо лажну историју?

Luca_Brasi
30. decembar 2016. u 22.56
Такође је познато и то да Трусканци или Етрусканци који су основали Рим никада себе нису тако називали, него су се звали Расани, што је стари назив за Србе (Рашани). На север Италије и касније нешто дубље према средишњем делу Апенина су се доселили из Хетитије (Хитије) у Малој Азији. Хетити су свој језик називали Нашије (Наши). Постоји гомила хитских речи које подсећају на српске. Нпр. воду су називали воденаш, итд.

У Падови постоје списи о словенском пореклу Венецијанаца и Етрусканаца. Венецијанци су добили назив од Венда, како су германи називали Словене, а ти Венди су заправо били Срби.
Luca_Brasi
30. decembar 2016. u 23.17
У том контексту и изјава израелског премијера Бенџамина Натањахуо о Србима: „Пријатељство два наша народа датира хиљадама година,” тј. од настанка римске републике 509. године.
C_A_B_O
05. januar 2017. u 13.14
NEObičnO je TE balje padaju dans i na 23& me te encestory...i da mi se ne pripise da reklamiram NO i ZLO crno USSSSSSUTI kad dobije rezultat. Zlo baliluka ni ne pokusava da plati da SAZNA koje i STA je!
Jocko4
(observer)
13. februar 2017. u 22.39
Luca_Brasi,

Имао бих пар питања ...

1. Како је установљена старост винчанске културе 15 000 година пре Христа ?

У неким радовима се помиње да је стара око 5 - 6 хиљада година пре Христа.

2. У стручним радовима се наводи да Винчанско Писмо има 20 слова истих као у нашој ћирилици, а не 27, како си навео.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
12. april 2017. u 11.11
70 % Srba ima gene iz paleolita znaci kultura Lepenskog vira i Seletijenska bespotrebno je nikakvo mlacenje sa kasnijom vincanskom kulturom.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.