Diskusije : Istorija

 Komentar
Павлимир је као Мендељејев
yugon
(inzenjer)
20. oktobar 2015. u 13.44


Хтио би да Поздравим Павлимира - Ратника и да се захвалим на његовим открићима из области језика и историје. Случајно сам навратио у кафану и налетим на тему са Едукатором. Све сам се спремао
да Ратника потражим али све недостатак времена.
Павлимир је открио закономерност формирања језика не само србског већ у најмању руку свих идноевропских. Открио је суштину а то је најбитније. Касније је лако.
Мени није били јасно када смо учили таблицу Мендељејева како је могуће да он зна и остави мјесто за хемијски елемент који није познат. Тако да није ни чудо што многи не могу да разумију шта Павлимир пише.
На основу излагања Павлимира на овим дискусијама ја сам лично лично у могућности да разумијем све словенске језике без проблема.
Пошто се сусрећем са Русима, Бјелорусима, украинцима, Пољацима, Цесима, Словацима, Бугарима, Молдованима. Чак и разумијем и мађарски и он је настао на србским основама.

Предложио би дискунтантима да би било доста добро да се постављају питања а не троши енергија на доказивање неких турцизама у србском језику а не знају да у Турској пуно више има Срба него Турака (косооких). Турци су дошли на србско говорно подручје (Мала азија) и ту су се асимилировали што се точе и језика и генетике.

trag
(xy)
20. oktobar 2015. u 14.17
Zdravo. Volela bih da nam kažeš kako je Pavlimir, jer ti jedini možeš da ga kontaktiras, verovatno znaš ko je. Iskreno se nadam da je dobro. Pozdravi ga, meni nedostaje, ma, svima nedostaje. Što se tiče tvog dadnjeg pasusa u pravu si. Turci ne postoje, surogat nacija stvorena od 20% osmanlija i 80% srba, a jezik im je surogat, pun srbizma. Isti slučaj je sa bugarima, rumunima, madzarima, grcima...
Serbijana
29. oktobar 2015. u 13.15
И мене интересује шта је са Павлимиром, ако постоји икаква могућност желела бих да сазнам да ли је могуће некако синтетизовати његов рад и издати неку књигу, а ако се то већ десило да нас обавестите где је можемо наћи.Ово ми ми много зуначило!
Пошто сам заинтересована за ову тему и пратим Павлимира дуги низ година морам да констатујем да је много плагијата на тему његовог рада већ на тржишту, али само они који добро познају Павлимиров рад осећају да је он ОРИГИНАЛ.
Не усуђујем се јавно да кажем да је узео неке идеје од Павлимира, али рецимо, рад Славише Миљковића из Ниша, наспрам Павлимировог ми се не свиђа. Свако ко прати ову тему зна о чему причам, и зна да је један и једини, непоновљив једино Павлимир!
trag
(xy)
03. novembar 2015. u 07.48
Hej, što se tiče Pavlimira slazem se sa tobom, ali što se tiče Slavise NE.
SLAVISU POZNAJEM LIčNO, znam njegov dugogodisnji rad, karakter, licnost...i nikada nije čuo za Pavlimira niti je ikada procitao bilo šta napisano ovde na SK.
U SVAKOM POGLEDU OSOBA DOSTOJNA POSTOVANJA, i najbolje na svetu sprema ribu.
Slavisa je do sada izdao 1O knjiga, imam ih, jedanesta je izasla iz stampe pre neku nedelju, i rad mu je orginalan, NIKAKO PLAGIJAT.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.