Diskusije : Istorija

 Komentar
Vizantijski Templari
slavisa777
(DOMOWINA)
03. januar 2013. u 14.18
Iako je Vizantija savremen termin, aj, nek bude u naslovu...

Za one koji imaju sirok spektar gvirenja, pa i gde ne treba :))
Uglavnom, pre par godina je neko sa kim se dopisujem u vezi hrišćanske materije prosledio moj email, nekom liku iz Italije...On je tada poceo da siri ideju na Balkanu o postojanju tzv. Vizantijskih Templara (nikad čuo za termin, al neka bude..). a zanimalo ga je moguće poreklo Justinijana, kao, posto vodi poreklo njegova porodica u Rimu od njega, od kad je deo porodice zavrsio tamo.. msm da je spominjao i par episkopa Rima...nebitno; nagovestio sam mu o Upravdi i slično... a on me iz zahvalnosti uputio na neke njegove druge, jeli „frendove” na fejsu i slična organizovanja. Izlisno je reći da nisam u tom tripu, pa sam se kurtoazno zahvalio. Taj fejs ponekad upalim da zvirnem u ovu stranu, između ostalih...tja, da vidim kuda se sve kreće kriticna masa, a tek prateci nju vrv ćete stici i do drugih strana, njegovih frendova, rimskih templara etc. a prepoznacete ih po smesnim fotkama, puni kesa i u skockanim odezdama, sa glanc novim macevima.. hehehe, samo još da krenu da se sminkaju...ali, nisu za podcenjivanje!

http://www.facebook.com/pages/Byzantii-Templares/226356618501
POLARIS
(doktor)
03. januar 2013. u 16.06
Сви кад помињу, витешка удружења, раде то са некаквим ниподаштавањем.
Интересује ме зашто?

Човјек је социјално биће и има потребу да се удружује у разноразна удружења. Само када је члан неког витешког реда то се гледа некако чудно.

Сви ми често идемо у неки свој кафић, гдје су наши пријатељи и ту проводимо много времена, а то изгледа отприлике овако:

1. Задимљене просторије,
2. Неконтролисана бука јер се сви труде да надјачају музику,
3. Велике количине алкохола,
4. Замрачене просторије,
5. Гужва и много људи са којим никада небисте пожељели да проводите вријеме.
6. ...

Након такве вечери причамо како је било добро и никоме не пада на памет да са ниподаштавањем прича о таквом дружењу!

један од примјера витешког дружења:

1. Чланови се окупљју око исте идеје,
2. На сусретима реда, размјењују се разне квалитетне информације од помоћи члановима витешког реда,
3. Дружење се углавном заснива на одрађивању неке хумане акције.
4. Наравно постоје и одежде које носе сви на скуповима реда и које се разликују само по хијерахијском статусу,
5. Припадност реду код свих чланова оставља осјећај испуњености и поноса
6. ...

Сматрам да је овакав вид ружења за сваку похвалу и да не би требало о њемиу да се прича са ниподаштавањем!
slavisa777
(DOMOWINA)
03. januar 2013. u 16.16
Ej covek, nemam ništa protiv udruzenja, naprotiv.
Ali, ovo postoji sa jasno negativnom tendencijom.
Pozdrav!!!
Tabanac
(DR.voseca)
03. januar 2013. u 17.06
...ma imaš ti protivu nas...najmanje,mishomor!
slavisa777
(DOMOWINA)
03. januar 2013. u 17.24
Heh, „Tabanan, a ko su ”nas„?
Misomor je inače, previse gorkog ukusa; govorim iz iskustva.
Pozdrav!!!”
Tabanac
(DR.voseca)
03. januar 2013. u 18.22
Nashi su „nashi” a tvoji su vashi i stenice...!
slavisa777
(DOMOWINA)
03. januar 2013. u 18.25
Nisam ocekivao vredjanje od tebe...
Tabanac
(DR.voseca)
03. januar 2013. u 19.45
Unapred izvinjenje...ako prihvatis izvinjenje,prihvati i moj predlog...poseti ih u ulici Borgo S.Spirito broj 73 u Rimu.(ako se javis pismeno,postanski broj ti je 00193.To su „Hramovnici”-Templari Od reci „tempel”...zavetovani na grobnoj crkvi u Jerusalimu.
O Italiji nešto znam a o Nemackoj nešto više i preciznije...clanovi,tacnije „vitezovi” su Kardinal Marx iz Münchena,pa nabiskup (Erzbischof)Reinhard i tek najvisi politicari i PRIVREDNICI kako u Nemackoj tako i svetu.(od 22.000 clanova ovde je,mislim u Nemackoj,1300.)Inače to je najelitnije papino udruzenje,vitezova!„Gazda” je amerikanac John Foley,kardinal(ili veliki majstor od 2007)...
Šta ti mislis „slavisa”ko stoji iza,prebrzog primanja Hrvatske u EU...!?Šta mislis,ko stoji iza Gotovine and co. u oslobodjivanju...šta mislis,ko stoji iza Ivana Petrova,inače Bugarina,buduceg patrijarha Hrvatske Pravoslavne Crkve...a!?(Iza Crnogorske Pravoslavne,stoje ne ovi,već drugi...ali ipak VITEZOVI)...
Izvini...još jednom izvini,sto si uvredjen.Znam da Vlaska Pravoslavna Crkva,će juriti za period od 4 do 6 godina za patrijarhom,pa bi možda da se proguras!

Ha...ha...ha...vizantijski templar!Šta je sledeće...paganski hrišćanin...to je fora,godine...Pravoslavni Katolik..
Cisto me interesuje,jedno pitanje...ko je uzrok pada Konstantinopolja tj.Vizantije...Turci!? Sedi,dole...jedinica!!! Tvoji „vasi” sa krstasima...
Prepuna mi je Nemacka tih vasih ikona „Made in Ortodox” a tek odi da gledaš divne konje u bronzi u Veneciji...„Made in Costantinopoel” i nešto u poverenju...nije bio samo specijalitet Turaka da siluju te Vizantkinje...„tvoji” su čak te Shizmatkinje,već izgladnele od duuuuge opsade,lupali glavama po podu crkava i tako mrtve i razbijene glave i...i...silovali...
Šta ćeš...isli ljudi da oslobadjaju „grob” i „tempel” Isusa Hrista u Jerusalim pa usput trenirali i razigrali se...
Tabanac
(DR.voseca)
03. januar 2013. u 20.04
...„slavisa”...24 do 26 maja ove godine u Kelnu je njihov sabor-sastanak na najvisem nivou (inventura,takozvana)...da te predlozim...neće ti biti dosadno,imaces i jednog princa,koji bolje govori engleski no maternji,koji maternji...čiji maternji...iznenadjenje!!!!
Ja odlazim ali samo kao „Vitez Reda Zmaja”...ako ništa vise barem bolje govorim srpski od vas oboje i vaseg predsednika(bivšeg)Panica...
Ajd,covek pozzzz!
slavisa777
(DOMOWINA)
03. januar 2013. u 20.28
Kao sto sam naveo u svom postu, nisam zainteresovan da imam bilo šta sa njima. Teško mi je palo tvoje vredjanje, jer si mi izuzetno drag kao covek, mentor, i postujem te kao Srbina. Nikada neću zaboraviti šta si učinio i cinis za sve Srbe. Sve sto sam obecao ću ispuniti, stavise, bez svesti o svom poreklu i odbrani Luzickog Kosova, verujem da je nas narod osuđen na propast.

Nikada te nisam uvredio i tako će ostati.
Verujem u tebe!

Hvala ti na svemu sto si učinio za mene! Ali sada ću se povuci sa SC i svih ostalih drustvenih mreza u izolaciju. Ostavljam vam najiskrenije Slogu i Mir.

Ugodno ti Badnje vece, Srećan Bozic i predstojeca Nova godina!

POLARIS
(doktor)
04. januar 2013. u 11.28
Славиша,

Нису сва витешка удружења католичко-сатанистичка, постоје и славо-правослвни витешки редови или удружења. Која тренутно немају такав утицај и моћ као што га имају католичко-сатанистички редови али вријеме ради за нас!

Прве битке су већ добијене!
zavarivach
04. januar 2013. u 19.24
Е хебо виски.
Aleksander
05. januar 2013. u 08.24

Svasta sa tobom decace Slavisa777. Pripadnik bratijskog rimokatolickog reda da ti licemerno govori kako su templari zli i da ti podmetce laži u usta kako si im saradnik,a ti da se ne branis.
zavarivach
06. januar 2013. u 05.21
Табанац, преорганизовани сте.
Основа тога је страх, а свест о тренутној снази се манифестује ароганцијом и необузданом радошћу. Још мало па ћеш нас обавестити да летиш :))
Подсетићу те на мали битан статистички податак, готово законитост - кад год је код нас горело двориште, ви сте имали проблеме са пожарима и срушеном кућом.
Постоје врло једноставна решења за све који се крију иза организација, а највеличанственије урушавање те силе је само од себе, јер су нереални темељи, а похлепа и потреба за личном доминацијом јака. Мали пример из ваше куће - упоредити Бормана од уласка у Партију и његова позиција пред одлазак на турнеју по Јужној Америци. Јел постоји неки званичан празник којем му се одаје почаст за изградњу послератне Немачке или је то ритуал у неком од редова?

Но.

На здаровије :))
Теби можда више одговара Прост!!! Уз полукружно окретање чаше по вертикалној оси и испијање. Пета о пету се подразумева :)

Све најбоље.
Tabanac
(DR.voseca)
08. januar 2013. u 08.49
„Covek koji nije hrabar ne može biti i posten,jer su za postenje potrebne žrtve kakve kukavica ne ume da podnese;i potrebna je velikodusnost,koju on ne može ni razumeti.”
Jovan Ducic (1871-1943)

...„zavarivac”...nit me možeš(nas) podneti...a i„Aleksander”i „slavisa” me ne mogu razumeti...
zavarivach
08. januar 2013. u 11.33
Леп цитат. Помало извучен из контекста, али свакако леп. Не препознајем се ни у чему наведеном...
Лагано грешиш у процени, но. Твоје примедбе су често на месту, умеју да буду и прилично болне и позивају на акцију, која касни или је нема. То је у реду.
Има једно али, које девојци срећу квари. Одвајам појединца од нације. Не посматрам све Немце кроз тебе, а не желим да се то ни накоји начин намеће. Реагујем само када се пређе та граница.
mandalina
(vila)
08. januar 2013. u 11.54
Koliko pamtim ta istraživanja i o poreklu Reda Zmaja, trebalo je da je u prošlosti bio srpski i isključivo srpski. Današnji rekonstruktori srpskog reda citiraju Zakon o rudnicima i brojku 24, kao i zapiso Milošu Obiliću i zaveri 12 vitezova koji će ubiti aždahu oličenu u turskom sultanu, kao i zbirku zakona i ustava pisanu specijalno za „Zmajeve”...
Moje skromno mišljenje je da Red Zmaja svakako nije bio rimokatolički, ali jesu ga katolici , pod Žigismundom, preuzeli.
Što znači da je visokopoštovani Visoki Despot, odao neke tajne Reda koje nije trebao da oda onima što nisu Srbi, u zamenu (kao odličan srebroljubivi)za teritorije koje je dobio, ne samo u „južnoj Ugarskoj”, nego i po Vlaškoj.

Što se Tabanca tiče, on i ne napisa (ako je istina) kom Redu se priklonio - tom starinskom ili nekom novokomponovanom europskom..ali svakako mislim da je njegova porodica protestantske vere (šizmatičke u odnosu na RKC) a ako se pratili poslednjih godina šta je pisao, on lično je pravoslavne vere (još gori šizmatik)..

Tabanac
(DR.voseca)
08. januar 2013. u 16.56
...„zavarivac”...viteskih redova ima,Jovanovci,Templari,Nemacki(machonose) i Spanski viteski red...
Moje reagovanje na „slavisinu”euforiju je bilo,kako je bilo ali bilo je razloga i to puno...zbog prostora navescu par...
...6 decembra 1993,Jovanovci(Maltezi)su vasem (tada)patrijarhu Pavlu,svecu koji je hodao,ponudili ogromnu pomoć u novcu,izgradnji bolnica i unirviziteta u Srbiji...treba li reci kako su prošli!?
Koliko pljujete po „onoj”vlasti i tadasnji predsednik SRJ,Zoran Lilic ih nije ni primio,iako su već stigli u Beogradu i bili u Beogradu,zacudjeni da su već sa Rusima „uspostavili međunarodnu saradnju”(Zamisli,država sa 1000 kvadratnih metara,ne kilometara,povrsine manje od „Pavlimirovog”votnjaka,uspostavlja međunarodnu saradnju sa Rusijom)...
...Vojislav Seselj je imao „neznu”avanturu (cuti se,jer tako!?)sa „Spancima”...uspeli su da zamute,po meni izuzetno intiligentnog i lukavog Seselja.Secate se onda kada se pojavio pretendent na ruski i srpski presto,Dolgorukov,„potomak” Nemanjica i Romanova.Ponuda je bila od 3 milijarde dolara za pomoć Srbije...
...a da otvaramo pricu o penzionisanom generalu americke flote Djejms Keriju i njegovo lično prisustvo u Beogradu u osnivanju„Vitezova templara Srbije”,jedino tada na Balkanu...(predsednik je VTS izabran,republicki-bivši- poslanik,Dragoslav Petrovic)...nećemo o penzionisanim generalima americke vojske...od oluje do „Oluje”za vas je to samo „bura u casi vode”... ne bih vise,mrzi me da pišem!
...a o „Tabancu”...ništa mu ne verujte,proverite ili nadjite tamo nekog vaseg sabesednika...
„kad je neko bolestan,treba ići lekaru,kada je neko glup treba ići ucitelju” (isto od Jovana Ducica)
...nisam ni jedno ni drugo!
zavarivach
08. januar 2013. u 17.51
Табанац, да би се боље разумели, навешћу ти неколико примера из скорије историје своје фамилије.
ПОШТУЈЕМ мог комшију Немца који је спасао село (у Срему) осуђено на затирање, јер је са својом породицом ушао у минирану цркву са својим комшијама, а када су чули ко је, покушали су да га издвоје. Тада је преговарао са немачким официрем и буквално спасао житеље. Не могу да поштујем немачког војника који је убио мог комшију, главу породице, из обести, само зато што је овај имао црвени џмепер на себи. Такође не могу да поштујем и волим немачке војнике који су јурили мог прадеду кроз кукуруз који је носио мог оца који је тада био малишан од три године. Био човек на њиви, окопавао кукуруз, ови јурили неког, па се мало зарадили. Син му био у логору у Трепчи, човек у годинама са унучетом на њиви, а магарци имали норму да одстреле одређену цифру, па чисто да испуне норму... Два синовца му ратовала у Босни додуше, али бранећи своју земљу.
Нисам баш погоданн за Српско Немачко пријатељство, поготову што пратим и новија збивања.
Пустимо политику. Држимо се науке.
Лично, код мене си у категорији твог земљака који се заузео за своје комшије.
Не пратим толико збивања на нету у последње време, и заиста не знам да и овде људи наступају са два и више ника. Могуће да сам незван и необавештен улетео у „фајт” о којем ништа не знам. Можда си приметио моје реакције када примитивци крену да ти се недолично обраћају. Ту сам да станем на страну добродошлог госта.

Лично, имам доста изузетно квалитетних људи око себе, који би уверен сам, квалитетније и боље водили ову земљу. Уморан сам од полусвета у скупштинским клупама, неспособних људи на важним местима... То је права казна за ћутање и неактивност... Толико о пропуштеним приликама и немању такта за догађаје које си навео.
Искрено сам ти рекао своје мишљење. На вољу ти.
Поздрав.
mandalina
(vila)
08. januar 2013. u 18.22
Jedan dokument na temu: Čiji je Red Zmajeva, naš ili katolički?

Кодекс Дипломатикус 10/4 издање 1841 стр.684 - Ђ. Фехер.

.. одломак из Статута који говори о верској борби, где стоји да се они између осталог, боре и против народа православне вере. .. Одломак je из статута Социетас Дракониса где се каже да су краљ Жигмунд и краљица Барбара Societas основали између осталог да би уништили погубна злодела
„паганских витезова, шизматика и других народа православне вере...”

цитат према: Boulton, The Knights ofthe Crown, 350.

„in company with the prelates, barons, and magnates of our kingdom, whom we invite to participate with us in this party, by reason of the sign and effigy of our pure inclination and intention to crush the pernicious deeds of the same perfidious Enemy, and of the followers of the ancient Dragon, and (as one would expect) of the pagan knights, schismatics, and other nations of the Orthodox faith, and those envious of the Cross of Christ, and of our kingdoms, and of his holy and saving religion of faith, under the banner of the triumphant Cross of Christ ...”

http://tinyurl.com/ak3q94b
Tabanac
(DR.voseca)
08. januar 2013. u 18.28
„mandalina”...o mojoj pripadnosti,biću iskren... ne osecam se pripadnikom nijednog reda.Postoji jedan red,koji je naslednog karaktera,stice se rođenjem.Osim koketiranja zbog tradicionalnosti,ničeg dubljeg.Napomenuo sam i sam red,pre oko godinu dana...izrazito na nacionalnoj bazi,wendskog karaktera i apsolutno naustrb vatikanskoj dogmatizaciji i uticaju.Vi dole u Srbiji,nikako da utuvite u glavu...Nikako!Nemacka nije samo katolicka država...ona je i protestanska!!!Ona je onoliko katolicka,koliko je i bila i vasa bivša, Jugoslavija...utuvite to već u glavi!Za nas je „papa”sinonim za Satanu...imate bar hiljadu potreta i slika i litografija(čak starih i vise vekova)gde je prikazan sa kandzama,dugim noktima,kozjim nogama...„Aleksander”proguglaj malo!!!
Ovo je već tajna koja se ne bi trebalo objavljivati...šta mislite,ko stoji iza ovih objavljivanja o seksualnim aferama,rimokatolickih svestenika!?Hocete li mi reći da su se sami,svestenici prijavili i otkucali...!?Nigde ni jedan podatak o protestanskim svestenicima...
Ovo je još veca tajna...i bolje da prekinem.Nasa „keva”ili Angela,predsednica je cerka jednog protestanskog svestenika!!!(Rimokatolicki svestenik,ne može,izvinite,ne sme-ha,ha.ha... imati dece akamoli suprugu,protestanski ima familiju kao svaki,srpski popa...)a ono sto je najbitnije,jeste li videli supruga,moje predsednice „keve”...Ja lično,dva ili tri puta!Šta je sa njim...on je Sorb ili kako se ovde kaže,Wend!?Ima ogromni uticaj u rimokatolickom kleru,gde je isfiltriran(Vatikan je sa svojom crkvom,trenutno u velikoj krizi,kako u novcu tako i narastaju,nema popova,svi nemacki popovi su Poljaci) a i odnos Nemacke i Rusije.Njoj nije potreban prevodilac kada prica sa Putinom...Putin je zbog prirode posla,iz proslosti naucio svapski ali ga „keva”shije sa ruskim!? Vi se gurate u okrilju,majcice...Ma daj pustimo ovo,pocinjem da s* ko onaj vas...„covek koji zna” sve,kupite moje knjige...ajd,dosta!
Tabanac
(DR.voseca)
08. januar 2013. u 19.35
„mandalina”...vidim,odgovorila si u međuvremenu...
Ono sto si zapisala i napisala o „Zmajevima”...ništa novo!Znaš kako reaguju,„latini”...Odgovoricu ti pitanjem...Ko je stvorio Templare,za koga su radili i ko ih je onako zlokobno i jezivo unistio?Zbog čega?
Koja bestidnost...bili su proglaseni čak i za „toplu bracu”...
Zar su drugacije postupili sa vama u odnosu sa Hrvatima posle I sv.rata i vratili vam u II...a posle II svetskog rata,vratili vam,isto tako pre deceniju...A nedaj boze,kako bi vam tek vratili u III...rekoh,nedaj Boze!
Kada bi se nešto slupalo,kod mene kuci...soljica,tanjir...moja baka bi uvek rekla...„Ko zna,zašto je to dobro”...
Ovo slupano sa Jugom...ko zna zašto je to dobro!
„Zavarivac”...nemam drugi nik,na SC...nigde ne ucestvujem na nikakvom forumu sa vasih prostora...bio sam par meseci,pre vise od pola godine kod albanaca iz Albanije i to kratko...rekoh par meseci.
Normalno,na nemackim sam forumima iz ovih i sličnih oblasti i jednog irskog...Ne znam na koga si mislio i na ciji,nik!
Pre SC bio sam na još jednom vasem sajtu,do pre 6-7 godina.Popio sam ban i u meni je ...ako popijem ban...nema povratka.
Ono o Svabama i Srbima...najzad se otvaraju,britanske tajne arhive iz II sv.rata a i nemacke.Zeznuli ste nas,zahvaljujuci Britancima...i Dražha i patrijarh Dozhic i još par stotina su bili britanski spijuni...Tito je koketirao sa abverom...
Da prevedem na srpski...ja kao gazda,gradjevinske firme (čitaj,mafije),dogovorim se sa tvojim ocem da kupim put kroz tvoj vrt,i dam kaparu i na samom prilazu do njegovog vrta,postavim i kanalizaciju i struju i asfalt i izgradim i pojedine objekte u međuvremenu pored puta...platim i potpisem UGOVOR čak te i castim.Popijem sa tvojim ocem i ti posle dva dana dodjes i kažeš mi...mrs bre,to nije tatina kuca koju je on nasledio od svog oca,već moja i puj,pike...ne vazi!Šta bi ti ja radio...ako ne znaš,probaj!Još mi tamanis radnike i kopas asfalt...
Recices,to je bio narod...Ali tada nije bila NARODNA Jugoslavija već KRALJEVINA...
Bila ti je Narodna Republika Jugoslavija...Sto tad nije radio narod...i za Liku i Kordun I Baniju i Metohiju i Bosnu...A?
Još strasnije...ti si i zbog „ugovora”proterao oca iz rođene kuce i zabranio mu i povratak...!
Moje mišljenje je...bandit!
Radili ste loše...docekali ste gore!Sada „narod”koji je hteo da bude narodno proteran je iz Like...itd.

Sto niste pokusali biti,neutralni...ili bar objavili rat Brkici...bolje bi prošli.

Tabanac
(DR.voseca)
08. januar 2013. u 19.59
Šta je sada sa vama i kod vas i na prostoru zapadnog Balkana...
Prica za laku noć..

U Laponiji,postoji poseban način lova na vukove...uze se noz i namaze,ovcjom krvlju kao mamac i odnese u sumu i zabode drskom u sneg,da mu ostrica viri iz snega.
Vuk,primamljen mirisom krvi,dodje i pocne lizati krv sa ostrice i zanesen ukusom i neoprezno se uvek posece jezikom po ostrici i ostavljajuci na ostrici noza,svoju krv,koju zanesen mamcem i ne zna da je njegova...i lizuci svoju krv do poslednje svoje kapi,pasce pored noza,mrtav,gde će ga lukavi lovac samo pokupiti sutradan!

To vam je scenario za vas...

Mozete me mrzeti...mozete mi se majke nakerati...ali ipak verujem,da bar vredim ...deo postovanja!

Pozdrav!...i laku noć!


slavisa777
(DOMOWINA)
08. januar 2013. u 21.02
Uh, bio sam srećniji, do juče, bez operativnog sistema koji je pao kao žrtva virusa…posto sam na sreću u kontaktu sa većim brojem ljudi, koji iz raznih delova zemlje prate SC, dobio sam razne konstrukcije koje su me naterale da se još jednom oglasim.
Teska srca…ali, makar je moja tema.

„Euforija”!??? Dakle, još jednom se ponavljam u pomirljivom tonu, po treci put i poslednji put! Iz moja prethodna dva posta je svakom ko „TVRDI da razume srpski jezik”, kristalno jasno da sam se negativno i podrugljivo izjasnio po tzv. Vizantijskim Temparima, i o samim Templarima.

Zašto sam onda svrstan u njih!??
Zato sto sam imao konverzaciju sa jednim od njih!??

Sticajem okolnosti, u skladu sa svojim hrišćanskim istrazivanjem sam PODROBNO upoznat sa njihovim radom DO POCETKA 14. VEKA, kao sto svi znate. Tako da me na tu temu svakako, nije potrebno poducavati! NAPROTIV!
I kao sto svi znate da su SAVREMENI Templari isti k* i šta su; ko stoji iza njih… onda je moje svrstavanje kao Srbina pravoslavne vere među njih, a posle mog jasno podrugljivog komentar-bilo tendenciozno, sa losom namerom!!! A to mi je posebno teško palo jer su u proslosti clanovi dela moje porodice pali kao žrtve Rimo-katolickih inspiratora.
TOLIKO!!!
slavisa777
(DOMOWINA)
08. januar 2013. u 21.07
Na temu srpskog kralja.
Osetio sam se prozvanim jer sam se o njemu jednom izjasnio.
Jeste, svestan sam njegove pripadnosti. Ali, u ovoj slučaju je reč o svesti pojedinica, ne o organizaciji. A potcenjivati cud, srpske gene je nešto sto je svojstveno strancima. Njegov predak je ipak, nacinio izbor u jednom trenutku, i to ga je kostalo zivota. A i njegova porodica je svidelo se to nekom, ili ne, ima svoju ulogu u nasoj istoriji… šta god ko mislio, ili ne.

Svestan sam da je ovo tema gde se vecina mojih prijatelja ne slaze sa mnom i gde nije potrebno mi podmetati reci, da budem optuzen za „izdajnika”. Cinjenice su protiv mene, nazalost. Ali ja verujem u ljude, ma koliko to naivno zvucalo! I, eto, ostajem pristalica parlamentarne monarhije - za sve njegove potomke odgojene u Srbiji.
I ako samzbog toga „izdajnik” neka bude. Samo da mi ne vade drvce iz oka, oni koji u svom oku imaju stablo!

Ako ni zbog čega drugog sam monarhista, makar zato što bi nasi „susjedi”, da mogu, od govana napravili sebi kralja!
slavisa777
(DOMOWINA)
08. januar 2013. u 21.39
Hej,„Polaris”, potpuno se slazem sa tobom!
Mislim da stavise, slavo-pravoslavni viteski redovi i udruzenja trebaju imati bitnu ulogu u podizanju svesnosti naroda u buducnosti.

„Aleksander”, iskreno sumnjam da „Tabanac” ima veze za rimo-katolickim redom, posto se odavno izrazio kao pravoslavac i pripadnik jednog, wendskog reda, a ne Reda Zmaja. Doduse, da li su i imali veze sa Zmajevima nisam istrazivao. A ako jesu, onda to nije bila još jedna provokacija...

Pošto se i ovde pronalazim, a opet znate zašto… Kada govorim o Redu, imajte na umu SAVEZ protiv neprijatelja...a i o duhovnom obrascu ovog Reda sam govorio…šta god, ko mislio…
Cinjenica je da je (UZGRED, SVETAC, cudotvornih mostiju…) Stefan, bio Prvi vitez tog -Reda. Kao i da je postojao poseban departman u svakoj državi unutar Reda. Tako da možemo slobodno govoriti i o „Srpskom Redu Zmaja”, ako već ne verujete u postojanje Zmajeva pre 1408. godine, među nama; možda, i našeg starostavnijeg reda (a ne mislim u ovom slučaju toliko daleko…ka Sarmatima, a mogao bih praviti paralele sa sve Englezima koji su sebi zadali autogol pricom o kralju Arturu…) a kao uzora ovom potonjem…

Pozdrav!
slavisa777
(DOMOWINA)
08. januar 2013. u 21.58
Živim podno Zmajske Bresnice i pored zgrade KUD Abrasevica, a cija ulica vodi ka Obrenovickoj crkvi, objedinjujuci mi čitav jedan deo srpsku epohe, koja, kakva da je, nasa je; porodicna. I u tom duhu sam stoga slobodan da se i ja malo pozovem na Jovana Ducica:
„Jedan Narod, jedan Bog, jedan Kralj-to je bio ideal i nekih od starih država. Rodoljublje je oduvek smatrano i bozanskim osecanjem u coveku... Moglo bi se reći da izvesni ljudi nemaju rodoljubivog osecanja koliko drugi nemaju osecanja verskog, ili treci osecanja umetnickog. Ovo je jedna velika nesreca covekova. Imaju samo dva osecanja koja su dva najvisa duhovna bogatstva, pored kojih i najsiromasniji covek ne može biti potpuno ubog: to su rodoljublje i vera. Ko voli svoju otadzbinu, on uvek živi u sirokom prostoru, na velikom suncu, u velikoj zajednici, kao sto covek koji iskreno veruje u Boga nije nikad ni sam beznadezan. Bez ova dva osecanja, covek je propalica.”

Pozdrav i Dobro Jutro!!!
zavarivach
09. januar 2013. u 05.41
Табанац, јасна ми је разлика између протестаната и католика. То су ваши проблеми. Не видим да Меркелова нешто одступа од трпања Србије. Занима ме само крајњи исход. Не бих да понављам да сам инжењер, а не историчар.
Колико видим према савременим трендовима, пелцер фашизма се примио по целом свету. Пренели су га Американци са преузимањем немачких научника. Све методе су данас битно усавршене и „демократизоване” Гебелс се чује од тренутка када се укључи телевизор, а за Менгелеова истраживања сада се добијају Нобелове награде.. Сви нацистички савезници ферцерају и они који су то отворено били и они „неутрални” (Шведска, Швајцарска, Шпанија, Португал...). Не пребавујем теби ништа, само износим своје мишљење о ЕУ, данашњој Немачкој и чињенично стање.
Поменуо си да су Јовановци нудили покојном Павлу огроман новац, подизање болница, школа... За шта? За руку Св. Јована? Или за нешто друго, када овај није пристао?
Навео си сликовит пример са грађевинцима. Нешто слично је са Косовом, са којим нисмо хтели да тргујемо, па се трговало са шиптарима. Власник куће је отеран, а подстанар стекао право власништва уз уступке новом правом кориснику... А да све буде луђе, суд окривљује старог власника за насилничко понашање према станару који није измиривао своје обавезе, премештао зидове, ложио паркет у недостатку огрева,..., тако што му трајно одузима некретнину и присиљава га да потпише ту одлуку, те да се сагласи са преседаном у судству. „Прави” пријатељи те додатно убеђују да је то за тебе ипак најбоље решење... Ми би можда требали срећно да подврискујемо и поскакујемо. Ваљда.Можда смо луди, али глупи нисмо.
Само нека нам Немци и Енглези више не помажу. Ни католици ни протестанти.
Разни редови су ту само издвојена и привилегована екипа која ауторитарно доноси одлуке које се касније правно регулишу...Ништа друго до оркестрирано лудило са намтнутим стандардима понашања и вредности за „срећну” масу. Ово што се данас зове цивилизација, треба збрисати са лица земље.
Понављам - ништа лично.
trag
(xy)
09. januar 2013. u 06.41
hahahahahahha, „coveka koji zna” poznajem ga u dusu i ne mogu a da ne reagujem. Bravo Tabanac, cova je folitant 1. klase.
Lepa i zanimljiva diskusija (još uvek sam tu )))))))))))
mandalina
(vila)
09. januar 2013. u 12.27
Cinjenica je da je (UZGRED, SVETAC, cudotvornih mostiju…) Stefan, bio Prvi vitez tog -Reda. Kao i da je postojao poseban departman u svakoj državi unutar Reda. Tako da možemo slobodno govoriti i o „Srpskom Redu Zmaja”,
...
Grešiš, Slaviša.
Ako je postojao Srpski red, Svetac je POSLEDNJI vitez tog reda.
A Prvi je samo kod Žigismunda, da razmišljamo kako je to i zašto.
Prvi je i Tadić sa međunarodnim nagradama „za mir” i najnovijom evropskom funkcijom.
Šta je dao Svetac čudotvornih moštiju da bi dobio takvu privilegiju kod uštogljenog Zigismunda?

Zbog čega je on, poznat kao višestruki preprodavac tvrdjave Golubac (nikad dosta tuđih zlatnika?) i poznat po svetačkom ponašanju prema bratu rođenom, dobio na poklon „brojne posede u današnjoj Mađarskoj, Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni, ali i grad Beograd”..a za neke od tih poseda je dogovorio da budu njegovi dok je on živ, znači „u se, poda se i na se”..naselio je silne Srbe tamo a kad ga je kap strefila, ti isti Srbi više nisu bili na svome, bego šta im se desilo?
Delove Bosne dobio je samo formalno (da se vlasi ne sete) dok je ugarska vojska i dalje bacala niz reku stanovništvo?

Kad sutra- preksutra Dacic dobije na poklon, u ime „podsticanja mira” od EU dobije na poklon brojne posede ,da ih koristi „za života”, šta je onda on? Šta je između redova famozne „Platforme”?

Šta je taj Svetac čudotvornih moštiju uradio za nekog drugog osim za samog sebe?

Bio je neka vrsta poslednje šanse, da se kroz njega obnovi ono što je umrlo na Kosovskom polju, a on se , umesto Svetog srpskog cilja, zadovoljio s malo 'ića i pića, i pohvala nešizmatičkih zmijurina.

Gde je potrošio 12000 dukata koje je uzeo kao hipotekarni keš kredit od vojvode Jeremije ?NA lepu garderobu i glancanje Zigismundovog lanca? A onda je, isti taj Svetac, potpisao da se, Golubac da Ugarskoj kad on umre (nije prijavio hipoteku taj Svetac). I šta dalje?
Hipoteku isplatili Turci 1427.g.
Svetac čudotvornih mošti, baš je svetački život vodio.

mandalina
(vila)
09. januar 2013. u 12.37
I Beograd mu Zigismund nije dao zauvek, nego za kratko,seti se

Деспот Стефан Лазаревић је изненада преминуо 19. јула 1427. у селу Глава ..Краљ Жигмунд, који је зиму 1426/7. провео у Влашкој планирајући упад на турску територију преко доњег Дунава, на вест о деспотовој смрти кренуо је ка Београду како би обезбедио предају града и поштовање споразума.
PREDAJA GRADA I POŠTOVANJE SPORAZUMA

Током септембра и октобра 1427. Жигмунд је захтевао предају Београда, .. Нешто пре 7. новембра 1427.
SPORAZUM JE ISPOŠTOVAN

Јеремија је доказивао како му је својевремено деспот Стефан узео 12.000 дуката како би му препустио на старање утврђени Голубац. Сада је војвода тражио да му угарски краљ исплати поменуту суму, али је Жигмунд оспорио веродостојност печата потврде коју је Јеремија приложио као доказ. Деспот Ђурађ је похрлио у Голубац, али је Јеремија на градској капији оружјем навалио на новог деспота. .. Жигмунд није кривио деспота Ђурђа за Јеремијину непослушност, али је свим силама са војском од око 30.000 људи и тешком артиљеријом напао Голубац крајем априла 1428. године.

PORED UGOVORA; SVETAC JE IPAK UZEO I POTROŠIO 12000 DUKATA

Поред Мачве, Жигмунд није инсистирао ни на враћању крајева у околини Сребренице у Босни. Крајеви које је српски деспот држао у Босни и даље су остали под његовом влашћу..

A TREBALO JE PO UGOVORU???????

http://www.istorijskabiblioteka.com/art:sporazum-u-tati
prviarion
09. januar 2013. u 12.49
A sad malo ja...

1. ,,Pučina je stoka jedna grdna,, (Njegoš). Dakle, narod, puk, masa...,,siroke narodne mase,,...to je jedna obična STOKA.

2. Misleci ljudi su to davno primetili, pa su pocesli da se okupljaju u elitisticke organizacije, umorni od nemogućnosti da produhove stoku...
Nisu li se tako i Arijevci odgradili od ,,boranije,,? Ima toga u svim vrmenima. Ameri su u tome najdalje otisli. Stalno smo se sprdali kako ,,njihovi djaci ne umeju na karti da pokazu gde je Amerika,, PA NE TREBA DA ZNAJU. Stoka treba da ostane stoka, a misleci...oni koji nešto vrede, oni će svojoj deci već obezbediti PRAVO ZNANJE...Tacnije dobro obrazovanje...a kasnije od tih dobro obrazovanih ,,neko,, će gledati ko je od njih najuspesniji, biće iniciran u neki RED i tamo će dobiti ,,PRAVO ZNANJE,,...
Demo(no)kratija je ,,Jututunska juhahaha,, savremenog sveta i ,,šaka soli,, za ovce, koje blejeci i gledajuci u jasle ne vide mesarski noz, koji kasapin ostri za njih...

3. Srpsko plemstvo je poklano, satrto i zatrto za vreme turske (manje - vise) 400-godisnje okupacije, pa je tako eleitisicki duh i materija , opstao samo u narodnim pesmama i DNK pojedinih jedinki... Tek po neko od nosilaca tog gena (JA npr. Nemanjickog, od Vukana, onoga kome je brat uzeo presto...), ove 2013. godine ima interesovanja za istoriju i ,,ono naše sto nekad bejase,,... Na toj nezainteresovanosti i ne verovanju u mogućnost pnovnog vaspostavljanja poretka koji je od Boga, svoje karijere prave razne šuge i ljige, koje na to nemaju pravo i kojima to i nije cilj, već pljacka, od istine i istorije opljackanog naroda Srpskog...

4. Schreder je bio rodom iz Osijeka, kojilo znam? Eno ga kao savetnik u Gazpromu...

5. Tabanac, cisto informativno. Nemac i Sorben? Cesto koristis oba termina za identifikaciju sopstvenog osecaja nacije. Kako se lično osecas? Odnosno kako se u principu osecaju Luzicki Srbi?

6. Imaju dve grane koje su se zapatile na sadasnjoj ,,tajnoredovskoj svetskoj ekipi za vladavinu svetom,,
-Masoni-AngloSaksonci
-Vatikan-Malteski Vitezovi..
Tamo gde je Vatikan jak, nema ,,vitezova,, i obrinuto.
Nemacka koja je velika država ima samo 8000 masona
Amerika koja je 4 puta veca, nema 24.000 masona nego 3.300.000 (dakle 15 puta veca koncentracija po glavi stanovnika...)
Srbija koja je ,,ni tamo, ni vamo,, je idealna za primer.

1. Tapi je bio Veliki Majstor - ugledni mason
2. Dosao Djindjic kao katolicki eksponenet i Tapi odmah dobije najlonsku kesu, a u kartonu ,,srcani udar,,.
3. Onda Masoni osvete svog Majstora, pa Vatikanac strada od metka...
4. Onda...itd...
5. Sada je opet masonska ekipa i evo...Ameri...ljuti na Siptare što ne pirmise Nikolica za Bozic da ide u manastir... Pa će da Saric popusi robiju, a on će da ,,opali po usima,, Mila i ovde Zute...dakle Vatikance...itd...
HOCETE DA SE KLADIMO?

P.S.
Je li ono Rugova pred smrt postao Katolik? Ajda da vidimo, kako će se Ameri-Masoni ponasati prema njima u sledećih nekoliko godina...

Šta će dalje biti? NEMAM POJMA.
Mislim da će se Rusi praviti blesavi još jedno 50 godina, dok ne ojacjaju, a onda će da usetaju u Carigrad... Kada Bacuske budu prale svoje vojnicke cizme u plicacima Bosfora i Dardanela, i mi ćemo naše opanke u plicima od Dubrovnika do Skadra i Valone...
Ne verujete?
Pa cekacemo... ja ne zurim, a vi?

Pozz..
Tabanac
(DR.voseca)
09. januar 2013. u 16.36
...ko bi verovao da će moja,prazna naklapanja,povuci ovoliki broj postova u vremenu od skoro jednog dana tolikonovih usmerenja u diskusiji a tek istrazivanja...pokusacu da dam bar mali doprinos...
„slavisa” kod vas Srba,vitestvo ima izuzetno dugu tradiciju,cije samo ime na to ukazuje jer ukorenu reci je VIT,ime vaseg bozanstva i zastitnika njegovih nacela-vitezova.Zapadna tradicija ima drugaciju osnovu,ratnu to su riteri od glagola-jahanja-jahaci...To je pravi put istrazivanja...Drugi pravac je znak ili simbol vitezova!Govorio sam ti i recicu ti ponovo,ukoliko trazis „sveti gral”u onom obliku koji iscekujes,moraces znati jedan od najtezih jezika na svetu,to je svet simbola,kojim se sporazumevaju masoni,riteri...Dvadeset godina mi je trebalo da pocnem da sricem ta „slova” a tek da pocnem da zamuckujem...i na kraju ćeš videti,tvoj „sveti gral” je u tvom obliku,samo opsena...vratimo se tvojim ili našim vitezovima.Njihov znak je i znamenje i tajni kod...je...Ouroborus,Oroborus,Uroboros,Uroborus ili Urobor...neugodna zver...prozvana i kod običnog naroda „kolasta”.Dalje Ništa ne znam,moraces sam da trazis,jer ja sam mlad i neiskusan i naivan.Prati freske i odore srpskih plemica znakove na zamkovima...dalje ne znam ništa.Tako mi UROsa i NEMANje...
...i samo ime Vizantija je vatikanska podmetacina...nazvati carstvo po jednom mestu(selu)...Romejsko Carstvo i Romejci a zašto,možeš sam naći odgovor.
Pozdravicu te sa starim,viteskim pozdravom sa tri prsta,desne ruke naslonjene na srcu.Ne nije to pravoslavni sa znacenjem...svetog trojstva već,zavestanje viteza da će braniti sva tri staleza...
Naime,osnova ideje vitestva je milenijumska...da je Bog stvorio prost narod da radi i obradjuje zemlju,trgovinom omogući zivot.Svestenstvo da primerom i delom vere bude uzor u lepoti.Plemstvo je imalo najtezi zadatak,odbrana vere,sirenje te vere,zastita naroda od tlacenja,ucvrscivanje mira i borba protiv tiranije.Ta tri prsta na srcu,simbolično oznacavaju,vitesku reč i zadatak i obavezu zauzimanja za ta tri staleza.Podjednaka „ljubav”za sve i preuzimanje uloge...NE,nekog frajera,tabadzije i karadzije,tajkuna već...biti SLUGA!
(Ovaj simbol je skriven u francuskom grbu...ljiljan,sva tri staleza,gde kod njih ona dva stiti,treci-vitestvo).
Nema pravila u onom smislu reci za vitezove...pravila se zovu,orizje...prvo oruzje,koje nosi vitez je Vera,drugo oruzje je,pravda,treće nada i četvrto,umerenost (to oznacava,krst,četiri strane)
Eto vidis,nisam nikakvi vitez...vere nemam,moji su bili,staroverci,verovali u Svanthevitha i Prove,bili rimo-katolici,pa protestanti a sad ja,orthodox,member of serbian church..Pravedan nisam,vidis,zezam diskutante na „politici” i „sat.antene”...umeren...pijem,duvanim i jurim zenske... ne pasuje. A šta ostade još...aaaaaa,nada!Poznavao sam jednu Nadu,sto bi vi Srbi rekli,dobra p*...Eto bar jedan uslov...možda ima još neki,ali ne bih da sa tim, shtrchim.
Pozdrav,ajd sad po srpski ili po viteski,odluci sam!
slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 17.07
„Vilo, ovaj odgovor zahteva i duhovan pristup, zbog tvog prvog posta.
Najpre, ljudi trebaju praviti razliku između svetaca. Zašto to kažem? Zato sto u slučaju ”aktivnih svetaca„, poput Sv. Stefana, nisu mu ostale ocuvane mosti (za razliku od drugih svetaca, to je pojava bozje Blagodati, i zahteva obazriv pristup u javnom nastupanju jer inače, nastupas naspram Promisli), a ako se još ukazuje (obitava ovde i kao ziv, to nalaze najvisi oprez u obracanju ka njemu), cuje te! Dakle, pricaj slobodno o delima Stefana Lazarevica za zivota, ali ne rugaj njemu kao svecu. Ovo ti govorim dobronamerno, zarad tebe i tvojih potomaka. Verujem da nisi tako mislila i opravdavam te zbog svega sto nam se desava u svetu oko nas . Cesto se setim Sv. Jovana Lestvicnika (prevashodno zbog sveprisutnosti mas medija), o uznemirenju koje nam dolazi od našeg okruzenja, kako ga se treba ponekad kloniti i pustiti da zlo prođe pored nas. Nazalost, ima dana kada na toj misli pokleknem, i potpuno te razumem.
A opet, ni ja nikada neću biti veci hrišćanin nego sto sam Srbin, inače nikada ne bih bio zagovornik teze: da se neprijatelj UNISTAVA!
P.S. Da ne bude zabune, kada govorim o neprijatelju ne mislim na ikoga sa SC!
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Privedeni-mladici-tvrde-da-su-ih-tukli-u-sudu-u-Pristini.sr.html

-Zanim ljivost
Polazim od cinjenice da su njegove mosti u Koporinu (stvarno ne bih o ovoj raspravi u vezi Manasije, tek!). Poneki put su mi zacudjujuci putevi Promisli (heh, a tako bi i trebalo da bude, ne znam šta se cudim). Ali, kao sto rekoh, ”živi svetac„, možda i zavisi od vere pojedinca …ne znam…naravno da ovo ne ide u prilog mojih reci… Mrzi me da vise pišem, spominje se u ovom clanku deo te price. Između redova, ono što se ne spominje, pred taj put su par dana pre nekako zalutali (?) do manastira, kada je ovaj neprijatelj gonjen predosecajem, odlucio da se zaustave i udju u dvoriste, da se pomoli i zatrazi blagoslov…(?)…
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2001/01/17/srpski/R01011605.shtm
Šta reci…

slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 17.08
A što se tiče tvog pisanja o pojedinim zemaljskim delima Stefana Lazarevica za zivota. Stvar mišljenja. Lično, nisam sklon da govorim o takvim aspektima, posto je u pitanju „ziv svetac” Pominjem sa velikim oprezom, a sigurno ne želim tek diskutovati detaljno o tome. Svoje mišljenje si rekla, i na to imaš pravo, kao sto ću ja reci svoje, i zavrsiti na tu temu, cisto da se zna i moj stav. Teško da ćemo naći savrsenog istorijskog vladara. Ne sumnjam da je bilo gresaka sa njegove strane, posle svega, bio je covek. Ali, ja ga ne sagledavam kroz prizmu misli 20. ili 21. veka. Najpre, trebaš biti svesna ondasnje misli. Bio je okruzen neprijateljima i sve sto je cinio, bilo je PRIVREMENO, pod silom prilika JER BOLJE U DATOM TRENUTKU NIJE MOGLO, i u svrhu odbrane srpskih teritorija! Na tasu koji se vagao, trebalo je opstati. Ako je nešto dobio na poklon od Zigmunda, te zemlje nisu bile za njegov ugodjaj, već pre na zastitu Srba koji su tamo morali preziveti. I ako je nešto iznajmio od teritorije, ili kupio, to sigurno nije cinio zarad svog provoda ili sirenja svog licnog poseda. Neko je tu već živeo. Ili mislis da je bi Srbima na tim teritorijama bilo bolje pod vlascu Zigmunda? A što se tiče Bajazita, Stefan Visoki je bio vladar koji je bio vazal, dao je svoju zakletvu, reč (a i njegova sestra Olivera, je bila jedna od Bajazitovih žena…inače, pokloni tri mudraca sa Istoka, Jesui, su po njenoj molbi zavrsili na Svetoj Gori, gde su i danas…malo poznata cinjenica…), a i da nije bilo Bajazita, neko drugi bi predvodio Turke protiv Srba. Još gore bi prošli! Ako si imala na umu Vuka (opet, to totemsko ime…) Lazarevica, svakako!

Pozdrav!!!
Tabanac
(DR.voseca)
09. januar 2013. u 17.09
„zavarivac” o teskom odnosu Nemaca prema zarobljenim Srbima je jedna vest izasla u danasnjim novinama u Nemaskoj,„Vesti”,od 9 januara 2013.
Vitomir Boskovic,seljak i zemljoradnik iz sela Stepojevca kod Beograda,bio je 4,5 godina u zarobljenistvu u Nemackoj.Šta su mu radili Nemci a tek Nemice...njegova dusa zna.Rođen je 1907 a umro tek 1994 u cvetu mladosti,zbog iscrpljenosti u nemackom zarobljenistvu.Toliko je bio tlacen,da je u zarobljenistvu stekao i dva sina i to od Nemice.Nema tu trte-mrte.Kad si zarobljenik,ima samo trte...A Svabica samo naređuje...Vito,nali pet litara!
Eto sad jedan Srbenda iz Kinhajde kod Drezdena,Volfgang Pecold ili Vukomir Pecolovic,posto utvrdio analizom dnk ga je Gedza,doso da vidi familiju i da se raspita za način,proslave svoje slave...
Ma nije to bas neka tema,već pitam te,pusti dunjevacu i sljivovicu...već,jer bi mogao da se nekako dokopam,zarobljenistva za mene.Tako negde 3-4 godina dok me staracka snaga sluzi...a!Gledaj neku...belu pa debelu,za mene.Debela,da me zimi greje a leti,pravi hladovinu ako može...ako ne,bar ću njene brushaltere da koristim kao suncobran...
A posle,sredicu i ratnu otstetu za tlacenje,da mi se isplati.
Tabanac
(DR.voseca)
09. januar 2013. u 17.36
„Visoki”je bio grandiozna licnost i ogromnog divljenja kod svih viteza toga doba...često je na molbu i zahtev,italijanskih vitezova,on lično „promovisao” u vitezove!Nije za odmet znati dve stvari...da je na Bodenskom Jezeru (Bregenc)mogao još da prica na svom maternjem jeziku sa lokalnim stanovnicima i drugo...on je bio „Vitez reda Zmaja”
Toliko!

„slavisa” u ovo vreme dok sam pisao...bilo je tri napada na moj kompjuter...u pitanju su trojaneri...
Pod moj sistem odbrane...pucaju ko buba-svabe...he,he...
Pozz.
zavarivach
09. januar 2013. u 18.09
:)))
Како се коме заломи. Некоме минирање у Трепчи, некоме намиривање запуштене баштине, неком метак... Ратни распоред.
Морам да те разочарам по питању снаша. Не делкам, не набацујем... Некако ми је то сувише лично. Чист себичлук и неразумевање.
То ти је животна статистика, надокнађујеш пропуштено из неког времена када си требао бити више посвећен девојкама :))
Ајд’
slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 18.10
„Tabanac”, postujem naše pretke i u skladu sa tim uvazavam njihovu staroversko osecanje. Postujem S(o)rbe kao ljude, te i po veri, pravoslavane rimokatolicke i protestantske, i muhamedanske.

Da, svestan sam da se zemaljska prica ukrstila sa pricom o cudesnoj spirali preobrazenja.

Bez vitestva nema ni radnje sa elementalima, a oba su neophodna za Velika Dela u Srba… e, sad je zafrkana cinjenica biti svestan odgovornosti da su se svi nasi preci odlikovali velikim delima, inače ne bi vladali Slavenima :)

Srpski Viteski Pozdrav!

P.S. Za par meseci instaliram Linux varijantu...
slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 18.15
Ja napisah zafrkana cinjenica, ono objavi zafrkana??
WTF!?
slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 18.17
Ah, z a /j e b a n a, psovka, kontam...
slavisa777
(DOMOWINA)
09. januar 2013. u 18.22
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 00.23
http://www.slideshare.net/dobronosac/istocni-goti-delimicno-germanizovana-grupa-razlicitih-etnosa-a-najvie-...

Pojedine teme na SC upadljivo nestaju, poneke se javljaju na drugim mestima...sve se snima negde i od nekog...a sto je lako podebljati,
još je lakse i izmeniti.

Eto, na ovoj temi sam izlizao svoju krv do poslednje kapi...
trag
(xy)
10. januar 2013. u 02.57
Nemojte uzimati zdravo za gotovo sve sto ste do sada naucili. Zvanicna istorija je puna laži, to već svi znamo.
Orjentisati se treba prema cinjenicama, potkrepljenim dokumentacijom, bilo iz kog perioda.
Obuzdati emocije.

Mnoge bivše zemlje Jugoslavije, pa i one u okruzenju, bez cinjenica i dokaza, danas pišu svoju istoriju.
Siptari prisvojise Skenderbegovu zastavu kako bi dokazali svima da imaju vekovnu državu a ne tek iz 1912te itd.

Stvari treba posmatrati realno i pozitivno. Nije ovo kritika za tebe Mandalina, ja samo sve gledam iz drugog ugla. Nijedan vladar, ni nekada a ni sada, nije u potpunosti posten. Carstva su se sticala nepostenjem i silom, do danas se ništa nije promenilo.

Ono sto je birno za nas Srbe su zasluge naših vladara i to moraju biti temelji nove istorije, istine.

http://www.pravoslavna-srbija.com/forum/index.php?topic=1221.0

Tabanceros je u formi. I da znaš, decko, ako nastavis tako pocecu još i da te sinpatisem )))))))))))))))
Tabanac
(DR.voseca)
10. januar 2013. u 07.17
Ovaj post je nepozeljan za „zavarivacha” jer je izjavio...između katolika i protestanta,to je vas problem„...
...prijatelj mog prijatelja je moj prijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je...zavrsi...”zavarivac„..
Eto ispade frka...prof.Kristijan Pfajper (”slavisa„ jeli znaš da je jedno od sorbskih plemena bilo poznato kao Peperi i Piperi)...udario je samar katolickoj crkvi.I to juče.Katolicka crkva je obecala da će (zajedno sa papom)platiti odstetu,seksualno zlostavljenoj deci.Oni odugovlace jer u nemackom krivicnom zakonodavstvu,posle 10 nepreuzimanog slučaja,akti se unistavaju.Tako su slučajevi iz 60-tih,70-tih itd već unistavani.Pfajper ih ponovo aktualizira i OBJAVLJUJE!Minhenski biskup (a ko je on vidi na početku teme),se ljuti i besni i zahteva...da sve izjave ”ostecenih„ prvo,proslede njima a da će oni posle dati saglasnost da se objave (ili,ne)...
Juče im je lepo obrusio...u stilu,da tako mogu raditi u svom okruzenju (Vatikanu i biskupiji) u Nemackoj ne!!!Ovo je pravna država i svaki slučaj se mora pravno ispitati i odgovarajucim dokazima i kazniti...Može ponuditi da se samo žrtve objave na njihov zahtev inicijalima...i ...
Da im bas nije sjajno,nešto se i na Radio Vatikanu,svadjaju Hrvati i Vatikan...Traže porez na crkvu!Izgleda da vasi susjedi,vise ”vole kune od pape„...(Pricao sam vam...ovde u Nemackoj se placa,porez za crkvu...kolegi,koji je rimokatolik,ispadne mesecno preko 90 eura a krstenje,vencanje itd.mora još plus platiti iz svog dzepa...OGROMAN broj se povlaci zbog tog razloga iz crkve i ovih,jezivih skandala...)
Jedan od velikih udaraca je i od ”viteza„ Den Brauna...
U cemu je poenta...”protestanti„ su dugo vremena ”ucili„od neprijatelja,isfiltrirali se i dekodirali ih i sada ”furaju fazon„njihovog stila...”cuti i kenjaj u rukavicama„...
Moje pitanje je bilo...ima li 30 ”normalnih„Srba u celom svetu...casnog ili naucnika,politicara...domaćina kome je cast,vera,upornost ...hrabrost na srcu.Deset puta su jeftiniji od Miskovica. Vas Nole je jedan od njih a koliko ih je na Kembridzu ili po Svabiji...Imate li ili ne...!?
Pozdrav!

PS

Milos Obilic je ipak bio ”Crveni Zmaj„stariji od ”Reda Zmaja„bar za 5 do 6 vekova...i bilo je vise od njih na Boju na Kosovu.Bez vredjenja...njemu se ”vojnicka sreća„pruzila da bude ”hirurg„...ostalo je mit...
Cudno...pišete o Boju na Kosovu a zaboraviste Boj kod Ploca...kako su od istih,prošli Turci! Kelti i Srbi su jedini narodi koji ”OBOZAVAJU„da slave tragedije...
Nije bio plemic...niza vlastela.Biran i odabran po sistemu vasih ”bajraktara„ ili ”zastavnika„...narodnim,po junastvu i cojstvu!
Zastavnik...ha,ha,ha...konjanici kod Romejaca i Rimljana,nosili su na stapu...zastavu,ali kakvu!?Zamislite,glavu od zmaja,razjarenih ustiju od zlata,mesinga ili bakra na njemu je bio rep od svile(crvene!?)ili lake tkanine,dug i u obliku levka,prikacen.U jurisu bi se levak od svile,napunio vazduhom i delovao je impozantno,kao da zmaj leti nad glavama,ratnika.To su ”jahaci od zmaja„...
Nadjoste li nešto o uroborosu,ili ne!?”
zavarivach
10. januar 2013. u 07.44
Табанац:
Ono o Svabama i Srbima...najzad se otvaraju,britanske tajne arhive iz II sv.rata a i nemacke.Zeznuli ste nas,zahvaljujuci Britancima...i Dražha i patrijarh Dozhic i još par stotina su bili britanski spijuni...Tito je koketirao sa abverom...
Da prevedem na srpski...ja kao gazda,gradjevinske firme (čitaj,mafije),dogovorim se sa tvojim ocem da kupim put kroz tvoj vrt,i dam kaparu i na samom prilazu do njegovog vrta,postavim i kanalizaciju i struju i asfalt i izgradim i pojedine objekte u međuvremenu pored puta...platim i potpisem UGOVOR čak te i castim.Popijem sa tvojim ocem i ti posle dva dana dodjes i kažeš mi...mrs bre,to nije tatina kuca koju je on nasledio od svog oca,već moja i puj,pike...ne vazi!Šta bi ti ja radio...ako ne znaš,probaj!Još mi tamanis radnike i kopas asfalt...
---
Договор који је направљен није испоштован. Чињеница. Вишеструко смо платили за избор другог трговинског партнера, а разлику још увек нисмо наплатили.
Живо ме занима да ли се и како у немачким школама проучавају Први и Други светски. Испада да су добри Немци ишли на привремени рад у друге земље па су се због промискуитета својих жена са путницима намерницима враћали кућама...
Још бре нисте платили за разбије прозоре из Првог, а о Другом да не причамо. И сада Немци неког уче људским правима?
Јел знају младунци у Немачкој да се у Другом повећала производња четки и сапуна, а да је као последица повећане продуктивности забележен раст залиха зубног злата?
Да не би „опасности од комунизма”, Немачка би била сведена на неразвијену пољопривредну земљу.
Но.
Мало веселије теме.
Везано за куртоазни предлог о набацивању риба. Изјаснио сам се да своје јато не делио. Сада се јато осуло и свело на једну изабрану, а себичлук је остао.
Ако је за утеху, има једна народна - п...ки се не надај као ни киши, сама падне. Обзиром да улазим у проблематичне године, надам се да ће ми само вид ослабити :))
Дакле, држимо се науке. Ако је могуће, без политике на овом простору.
zavarivach
10. januar 2013. u 08.19
Ovaj post je nepozeljan za „zavarivacha” jer je izjavio...između katolika i protestanta,to je vas problem„...
...prijatelj mog prijatelja je moj prijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je...zavrsi...”zavarivac„..
---
Чему толико поједностављивање?
Ко год је на челу Немачке има јединствен пежоративан став о Србији и Србима. Баба Меркел нам је наклоњена, шта ли? Она протестанткињља, муж јој генетски Србин, а ми просто процветали због благонаклоности. Чињеница да су међу првима признали самопрокламовану државу Косово, да нам је одсечен пут ка било ком мору, да се и даље врши притисак на Србију око признавања Косова и да се помиримо са окупацијом наше дела наше земље...
Нама је све једно био на челу Немачке католик или протестант. Он гура интерес своје земље и гази и шутира колико год може. Сада је више него добра прилика за то и максимално се користи. Тако да то јесте ваш лични проблем а решење, овакво или онакво, за нас је неважно. Једнако нам је лоше.
Смешни су ми ови са паролом - Европа нема алтернативу. Магарци додатно скинули гаће и пресекли сваку могућу одступницу...
Не видим што то тебе директно погађа. Код мене прича о добрим Немцима и лепом западу не пролази. Највише бих волео ако је икако могуће имати дистанцу од искључивости и према Европи и према Русима. Трговина, саобраћај, туризам и пољопривреда и пласман робе на свим тржиштима, а ви ако баш желите, вадите једни другима очи, то ме нимало не занима.
Београд је постао место са преплитањем разних обавештајних мрежа, са подмићеним или уцењеним политичарима и ангажованим локалцима за њихове интересе. Има решење и за то, али нема ко то да покрене и нема личне храбрости да се ђубре спере. ”
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 10.22
Kolasta azdaja u Srba je zaostavstina na freskama iz vere prehrišćanske. Uroboros ne grize već guta sebi rep, pa je simbol vecitog obnavljanja i besmrtnosti, krug, kolo, sunce...Djurdje bi znao.. Znam da je Jungova žena videla u njemu primarni obrazac primordijalnog bez iskustva. Svakako da povezuje gore i dole, Horusa i Ozirisa, možda bi se moglo reci i za Prav i Nav, dok bi Jav valjda, bila tacka u centru...haha, nešto kao pupak...U nas bi se pratio u Sarmata, Dacana... do Ilira, U evropskom okruzenju bi ovim predstavama pridruzio kamene obeliske, od koji su najocuvaniji ovi iz Zapadne Evrope...Keltski su cenim najstariji i najizvorniji, a oni na Severu koji idu pod ruku sa runskim zapisima, i onim Gotima...

http://pinterest.com/ruedester/rune-stones/

pa, njih koristim kao orjentir o potencijalnom plemenskom naseljavanju ka severu..

P.S.

Pinterest je jedna od najperspektivnijih novih socijalnih mreza koja okuplja ljude po interesovanju, zanimanju...Pratim je od zacetka, a sad već krese tumbir, i cepa google +. Ako je ne kupi google, imace glavnu ulogu u plasiranju 3d tehnologiji. Citao sam nešto, mislim da su premasili milijardu...Svakako, ko ima kesa, vredi investirati...

-Bilo bi lepo videti i neku iole značajnu i dalekoseznu privatnu kinesku inicijativu...kad je već reč o Djokovicu koji je otvorio svoj nalog na jednoj njihovoj drustvenoj mrezi...
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 10.32
P.P.S.

U vezi tih 30. ljudi sa Kembridza ili Oksforda...pa, eto znam ih oko 10-tak od hemije, biologije, do istorije umetnosti...Prvo, ko odavde ide tamo da se skoluje? Sigurno ne, neko iz mojih blokova...Percepcija tih ljudi je Dedinjska, pa, toliko o vrednostima. Drugo, e jako im skolovanje, pisanje eseja na unapred zadate teme...znam, radio sam par...znanje je ograniceno, usmerenje u jednom pravcu. Znam dilere iz kraja koji su bolje obrazovani od njih, i gledaju filmove Kim Ki Duk a...

Pozdrav!!!
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 10.46
Htedoh reci, gledaju njegove filmove jer im nije tako servirano, da je to umetnost ko ovima...ja iz inata neću da gledam ništa od njega...a i volim krljacinu...A i ako iko od njih bude hteo da se bavi nekim poslom, sacekace ga mesto u toj piramidi vani, da bude asistent nekom profanu koji će prisvojiti njegova istrazivanja. I sa tim imam losa iskustva, i zato radim, gde radim ...
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 11.13
I lik koji me posebno izirtiraio, neki nadobudni i verovano kokni ustogljeni profan koj je komentarisuci taj neki esej...But, nouu Runciman Steven proved that Edessa icon can not be Mandylion. A iz koje godine je taj rad, svasta...još i da je R. S. lik autoritet na tom polju, i da pljune pod prozor Ostrogorskom...Kurt Weitzmann...ili tek Von Dobschotz Ernst, to je bio baja u svojoj oblasti! Heinrich Pfeiffer koji je još ziv, mi je vrlo problematičan... iako je iskreno, izuzetan u svom domenu...
mandalina
(vila)
10. januar 2013. u 14.51
Slaviša
„Vilo, ..u slučaju ”aktivnih svetaca„, .. cuje te!
-----------------------------------------------------
Slaviša, da može da me čuje Stefan Lazarević, valjda bi se postideo i vratio 12 000 dukata ?Jel živ ili aktivan po tome?
Ja bih volela da me čuje, imam šta još da mu kažem,ne samo u svoje ime.

Ti,Slaviša, moraš da se odlučiš ako ćeš da pišeš zaista knjigu, i ne koristiš je kao uzrečicu u forumskim ćaskanjima: ili ćeš na put vere ili na put istraživanja. Vernik možeš da budeš u svako doba, nema uslova (čak i sa viškom elementala), a za istraživanje je potrebna nezaslepljenost ideologijama.
”Ako već hoćeš da budeš zlopamtljiv, budi zlopamtljiv prema demonima!;)

Inače,
Živi (svetac) je termin uzet iz paganskih običaja i hrišćanstvo ga primenjuje kao strani amalgam koji ne razume. Da li će kolljivo da se vari za ovog ili onog, to zavisi od uloge koju su imali u paganstvu, i po tome može da se odredi ko je bio Bog, a ko alasta Neman čije alavosti se treba plašiti i zadovoljiti, da ne pravi veća zla.

O „Providenciji ” ..Da li je zadatak Promisli da donese Znanje?
Kako teolozi tumače tu „promisao ”?, kao svojstvo Boga, nedostupnu ljudskom umu.Prvo, ko su ONI, ta ljudska bića da objašnjavaju Boga? Čista kontradikcija. A zatim, kog Boga? Jahvea mora biti jer u njegovoj religiji se pravi razlika i ponor između „Boga” i ljudi.
A kod nas Srba nikad nije bilo tako, to nam je nametnuto od ljuti u crnim haljinama, što voze džipove, krajslere i ne plaćaju PDV? Tu od istine nema ni tačka na I.
Kod Srba je svetosavlje (bliži izdanak paganizmu nego uobičajeno pravoslavno hrišćanstvo) i kao takvo naslonilo se na pavlijansko hrišćanstvo, koje je opet, u sebi sačuvalo gnostička znanja sa Istoka, tačnije vedizma , onog prehinduističog. I zato je čovek u našoj milenijumskoj tradiciji deo Boga (svejedno kako ga danas zvali Alah ili Jezus ili Šiva), tačnije potomak Boga, i nema ponora između pretka i potomka.

A taj uglađeni renesansni vitez Stefan Lazarević je isporučio neka tajna srpska znanja (kao i oni 2001.godine za 5 mil.evra)koje mu je preneo preživeli Vitez i sa pločnika i sa Kosovskog polja u srednjevekovni Hag, Žigismundu Ugarskom. I mogu da proglase i superaktivnim svecem u svim pravoslavnim protestantnikm i katoličkim crkvama današnje obe hemisfere i da ga ofarbaju posthumno u dugine boje, one će ipak da ostane ono što jeste- karika koja je , zbog srebroljubivosti , sama pukla i prekinula lanac tradicije.

Možda moje reči zvuče grubo i drugima, ne samo tebi...svaki deo istine je prosta i jednostavna pojava ili sud. Zato se i zove istina, što nije dizajnirana za široko pučanstvo. Dok se hladnokrvnim očima ne pogledaju i ogole sve naše (ali i svačije) zablude, nema napretka.
Ni duhovnog, ni zemaljskog.

slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 17.11
Šta sam sad uradio? Kako sad postah zlopamtilo O.o

„Vilo”, naprotiv. No, posto me ne znaš van foruma, gde odajem utisak kakav odajem...nisam opterecen ideologijom. I slazem se sa tobom da je sve sto je radio za zivota „Visoki”, stvar otvorena za raspravu.
Nemam ništa protiv. Moj licni stav je pak, da ne zadirem u njegovu, po meni-svetost. Nazovi to sujeverjem, kako god... imam pravo na taj izbor, kao i ti na tvoj.

P.S. Mislis da se ja zezam?
Da li ćeš mi poverovati da sam sve zakocio ne bi li još dosao do kvalitetnog crteza ili još bolje fotografije: „tkanine od crvenog somota na kojoj se nalaze Bogorodica i Isus”, sa vidljivim izvezenim slovima...prvog S(o)rbskog hrišćanskog traga.

Pozdrav!!!
mandalina
(vila)
10. januar 2013. u 21.24
Цитат о злопамћеђу демона је из Лествице, коју си поменуо раније, у посту на који сам ти одговарала.
slavisa777
(DOMOWINA)
10. januar 2013. u 21.27
A mislio sam da mi i nešto prebacujes...
Ok.

slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 15.05
Ako se ne varam, mislim da sam video i u Jiriceka,
spisak nestalih plemena u Crnoj Gori i okolnih teritorija.

Msm da je ovo, Константин Јиричек - Историја Срба (Културна историја)
a do 1537. g...Znam po knjizi iz gradske biblioteke sa plavim koricama i zuto-izandjalim i pocepanim stranama, ovako treba proveriti...
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 15.51
Sorry, http://www.scribd.com/doc/119976978/hh
podsetilo me na astrologiju;
dodao sam Damaskina kao zanimljivost.
trag
(xy)
11. januar 2013. u 15.52
CITAT IZ KNJIGE:
Хришћанство није природна фаза у развоју народне религије, него је у супротности с
њом. Створено на страни и већ утврђено као државна религија према потребама новонасталог
феудалног друштва на развалинама римске империје, оно налази прве и праве присталице међу
српским феудалцима, који га примају као религију своје класе и намећу својим поданицима као
јемство своје владавине. Beћ подозрив према њима због наглог увођења феудализма, народ је
утолико мање расположен

http://www.svetlostistine.org/Knjige/MitIReligijaUSrbaCajkanovic/MitIReligijaUSrba_Cajkanovic.pd f
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 16.07
Pre dve godine sam, msm da mu je unuka, kontaktirao je u vezi ..bese vise 000. strana neobjavljenog, a sacuvanog materijala Cajkanovica...
nisam dobio odgovor. Ona je inače bila inicijator re-izdanja 90 tih.
Tada je živela u kolonijama... poznatijim pod nazivom u.s.a.
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 16.20
...Iz tog dela sveta nisam tada nasao ni kontakt autora „Slovenska Germanija, na onom St. Barbara Univerzitetu, lik sa te katedre mi je rekao da nije nikad čuo za njega...?? ”
Tabanac
(DR.voseca)
11. januar 2013. u 17.09
...„slavisa”...
...ima i zmije i azdaja...bez hermetizma,nema ni „svetog grala” ni masonerije ni magije ni okulitizma.(Labilan si,povuci se iz toga)...
O tvom „horoskopu”(gde ga nadje u ovoj temi)dajem ti izvor koji vise odgovara ovoj temi.Retka knjiga iza sedam brava...Erasmus Franciskus,Das eröffnete Lust:Haus der Ober-und Niederwelt.Nürnberg,1676 (Dom Gornjeg i Donjeg Sveta) teska magija!!!
Pored slike „zodijackog coveka”,tvog „horoskopskog priloga” prilozeni su i vrlo mocni talismani na jednim od tajnih jezika.Bitno je da je tu pokazano i bozanstvo Abraxas,koje umesto nogu ima zmije.U vasoj Kostajnici-Viminacijumu je takva gema i nadjena.Vera koja je bila siroko rasprostranjena u Starom Rimu.U staroj Judeji,bilo je poznata sekta Naseni (Nassenern od reci Naas,sto znaci,zmija a sanskritski...naga,grcki Ophis...a sekta na grckom,Ophiteni)...(talismani su iz 130 god,naše ere i tajni broj je 365,tajne brojeve teško daju,tajne organizacije)
Pricamo o zmajevima a ne zmijama,recices...ima veze,koliko tebi izgleda bezmisleno.Imam kopiju na grckom iz 11 veka iz „Chrysopeia” i to prepis od alhemicara-magicara iz Aleksandrije 4 vek,neki Cleopatar.
Poslastica za masoneriju...spominje se da je ljudstvo,nastalo od palog andjela,brata bozjeg.Taj dualizam je bio dugo u opticaju kod vas Srba,do Nemanjica a znamo i zašto do Nemanjica.Tu je zmija koja „guta sama sebi rep”...polu crvena(gore) i polu bela(dole) i stoji koliko mogu prevesti sa starogrckog...Sve je u jednom i u jednom je sve,za njega(zmiju)je sve u svemu u njemu je sve.Zmija je jedno,ima dva znacenja,dobro i zlo...)
Još iz retkih knjiga o zmajevima i zmijama...!?
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 17.16

Nemam nameru nikad da ulazim u svet magijasenja,
ali volim da znam sve i svasta.
Ja stvarno mislio da je horoskop.. za „Vilu”...

Da!
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 17.19
...Ko bi reko da su se tada u Rusiji imali te tekstove...?...Možda su doneli Hebreji...
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 17.34
...dotacinjao sam se Nasena, posto su vezivani za „Tomino Jevandjelje”, (ono Jungovo, sto mu poklonili ucenici)...Ako se dualizam u ovom ucenju (Tominom) i naslucivao od tadasnjih crkvenih otaca, Origena i Ipolita... Uvazeni crkveni otac Ipolit Rimski je ovim povodom, pišuci o jereticima koji su imali slična znanja, njih sve zajedno svrstao u jednu jevrejsku grupu koja je u prvim vremenima uvazavala „Jevandjelje po Tomi”:

[Nasene], kako su ih zvali, one koji su govorili o prirodi koja je bila skrivena i otkrivena istovremeno, koju su oni zvali misao-ka nebeskom kraljevstvu, a koja je bila sakrivena u ljudskom biću.

Tumacenje Esenskog imena ti je veoma zanimljivo...!!...


Tabanac
(DR.voseca)
11. januar 2013. u 17.38
o zmajevima koji gutaju rep...

1) Michael Maier,Atlanta fugiens,Oppenheim,1618 (pored,drugih zmajeva,jedan je u sexsualnom opstenju sa devojkom)
2)Hieronymus Reussner,Pandora,Basel,1588 (gde iz stomaka,zmaja izlaze tri cveta...seti se liljana i tri prsta a i zmaj je crveno-beli...zvezdash(uaaaaaaaa!)...Pazi...tu je i ono sto će te iznenaditi...nad jednim je i dvoglavi orao i izgleda crno-beli (ne ulazim u kombinaciju zastava Srbije i Albanije)kao pobede nad materijom...
itd...itd...bar još 5-10 knjiga.
Poslastica za kraj...
Krug u kome zmija grize azdaji rep a azdaja zmiji...!?
Abraham Eleazer,Donum Dei,Erfurt 1735...
„slavisa”...šta je UROBOROS...šta je!?
To je nosio i tvoj Despot i Milos ako hoćeš i Vlad Cepes,zvani Drakula(mislim na istorijsku licnost)...ali oko vrata!I time se i sahranjivalo...mislim na original,a kao orden na reveru,je bilo znamenje koje je on sam morao pribaviti...
Šta je,uroboros,ja lično ne znam,casna pionirska reč!
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 17.48
P.S. svakako da put ide od „egipatskih” (mose...citati najstariji jezik biblije..) terapeuta...i naravno aleksandrija kao odskocna daska... preko putokaza mortona smita...kontraverzno nadjenog tzv. „markovog jevandjelja” u mar saba manastiru (kad smo već kod pominjanja damaskina, ali i sv. save osvecenog...u vezi kelta kojima se trenutno bavis...sava osveceni manastir je u vezi sa našim potonjim savom i donosenjem bogorodice mlekopitateljnice...čija prica je ekvivalentna keltskoj legendi o boginji...andrejic zivojin, bese, sakaste grivne..)
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 17.51
Ogrlica koju su Kelti (Delijeee, Delijeee!) stalno nosili oko vrata!
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 18.15
Moram priznati da sam opcinjen imenom Save...toliko paralela, od Savina naroda u Evropi, do Blisko-Istocnog Savaota, Bel -og Savaota, do T(S)if ona zmaja (Antiohija) koga je roknuo Bog Bel- i, a koga imaju i Kelti (Tri Bal-i)..a i cudno da je malo poznato stradanje jednog od prvih hrišćanskih mucenika, Skita Save...
Tabanac
(DR.voseca)
11. januar 2013. u 18.17
...vidim,juris za crtezem Bogorodice iz Donauvorta i teško se snalazis ili nikako...i verujem ti!
Lično znam samo tri izvora,prvi onaj koji ja posedujem u stampanom obliku i originalu,svih izdanja pred I sv.rata iz dedine biblioteke,drugi je isto,istog izdanja u istom obliku,kod jednog kolekcionara.Drugih,originala,ne znam da ih ima izuzev jedna eminentna unirvizitetska biblioteka u svetu,koja je to objavila i u e-izdanju...
To su radovi istrazivaca pre prvog svetskog rata,koji su se bavili istrazivanjima svih Slovena...Šta je tu tako tajno i nedostupno.Znak i simbol i ime i slova kojim se pisalo samo udruzenje tih slavista.
Ono sto mu smeta je za njegovo objavljivanje je ono sto ćeš pasti sa stolice...Udruzenje je imalo u sredini svastiku,a oko nje u krugu je slavenskim runskim znakovima na slavenskom jeziku upisano ime udruzenja.Vasom ili mojom runicom...Pazi,to je još pred PRVI sv.rat!
Izbegavam pojedinost jer ne želim da vam „uvale”i taj izraz „pronalasku genocidnosti”...

Toliko!
PS

Rekao sam da posedujem izuzetni podatak,gde je runicom uklesan tekst u steni i to poduzi i procitan i zapanjujuce,stariji je za skoro 3 veka od „doseljavanja Slavena” prvog prodora u Evropi...Rekao sam i niko nije obratio paznju na to!
I nije istina o Pesicu...Bilbiji,da su prvi procitali Etrurce(mada ih izuzetno postujem)u toj knjizi su već procitani i zapisani i najbitnije slikani i nacrtani nalazi,čak 70 i 80 godina pre ovih velikana...
To je sve u ovom kompletu (svezaka)...
Pozdrav!
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 18.26

„Tabanac”, secam se da sam te tada cimao za taj runski natpis...

Oh, ne... struji mi kroz glavu to dzepno uzanije crno belo knjisce
koja sam zapamtio bas zbog svastike...pihhhh...pokusacu...

Zahvaljujem i Pozdrav!!!
Tabanac
(DR.voseca)
11. januar 2013. u 18.51
Karakteristicno je za izvorne Kelte je da nisu nosili ogrlice ni lanac oko vrata...nikad! Gresis!
To je prsten oko vrata,otvoreni obruc...od jednog komada.Torques! Ta reč potice iz latinskog...torquere,vrtiti...okretati...!

Ako bi sada,setao ulicama Roma...ako bi video taj nakit na vratu,znao si...to je Kelt.Bilo kako obucen ili sređen,on je to nosio sa ponosom i retko ili teško se od toga odricao !
A o dvoglavom i u krugu...
Slusaj „slavisa”...ja sam „nekad”ucio knjige napamet...bilo ih je na kraju 176...
O zmiji sa dve glave...PAZI...jedna napred a druga na repu je iz grcke mitologije...AMFISBENA!I hodala je tako što bi se ugrila za vrat i tako kotrljajuci se kao tocak...„isla”!Secas se Perseja koji prelece Libijsku pustinju,drzeci je rukama glavu.Rodila se iz krvi koja je kapala iz glave Gorgone.Kao arheolog nalazio sam njene simbole sirom Evrope pa čak i Sev.Afrike.
Vrlo malo istoricara znaju o njoj...ukoliko te interesuje,napisacu nešto o njoj...inače,trebace ti bar 100 knjga,da nadjes ove podatke.
Za kraj...duuuugo su verovali da ona stvarno postoji!
Pozdrav...i mrzi me da pišem...

Imam problema...ne mogu naći prave radnike,nema ljudi a sezona se uskoro otvara...!
Tabanac
(DR.voseca)
11. januar 2013. u 19.02
Ukoliko naletis na knjigu...ne iznosi je u javnost!!!Možeš samo da nagovestis...
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 20.44
Obecavam.
mandalina
(vila)
11. januar 2013. u 21.00
Hoću ja priču o zmiji- monociklu :)

Srpske zagonetke za zmiju:

Mastan kais kroz zemlju prođe.
Једно је прерипигрм а друго подвлачигрм.(зец и змија)

Кеме срете кемерица, кеме теше кемероше, кеси, боже, те поможе, та и ја њу кемероса!,

... moram da je prevedem na „trshićki” jezik jer je dobra ilustracija za onog palog brata ( u azbuci se kaže: I iže đerv) od koga je „ljudstvo”

..Će me sretne ćemerica , će me htela ćemeroše, .desi se Bog te pomože, te ja nju ćemerosa..

Ima i ova: Zla Mila u crn kolač se svila.

--------------------------------
I,Tbnc, nagovesti (promaklo mi je zaista) o tom runskom zapisu iz 3/4 veka?
---------------------------------

Poklon za Zavarivača ;)

Осам крака, два барјака, одспред апе, одзад апе, а у сред нема лабаво.(псећа свадба)
slavisa777
(DOMOWINA)
11. januar 2013. u 21.30
Sve su sjajne, sem poslednje koja je hrišćanski zamracena :)
zavarivach
12. januar 2013. u 09.29
Poklon za Zavarivača ;)

Осам крака, два барјака, одспред апе, одзад апе, а у сред нема лабаво.(псећа свадба)
---
Хвала, хвала, није требало :)))
slavisa777
(DOMOWINA)
12. januar 2013. u 09.36
...nevezano sa pricom...ali, „Tabanac” ta tvoja prica može ići onda u keltskom slučaju do Faetona koji je po Grcima, ovima dao najstarije znanje i najbolje. Zanimljivo kad si jednom pricao o meteoritu u Nemackoj da me je to podsetilo na ovo bozanstvo. Pošto mu to dodje kao neka nulta tacka u njih, makar što se tiče maceva...ratovanja...samo bulaznim...
slavisa777
(DOMOWINA)
12. januar 2013. u 10.11
Premda, u skladu sa ovim mojim domišljanjem, posto su ljudi iz Urnfild kulture, keltskog nasledja, se spustali ka teritoriji Grcke u doba Ahila.. prisutnost tog inf. bi mogao biti validan...a Kelti bi davali odgovor i na prisutnost grcke Meduže i sličnog...
slavisa777
(DOMOWINA)
12. januar 2013. u 12.56
...opet, možda upadam sebi u usta. Ako je A-tina (koja inače, ima munje u ruci), nastala od Potnia...možda treba ići i jednim delom od Egipta...
slavisa777
(DOMOWINA)
12. januar 2013. u 14.09
I give up! Od razmišljanja na ovu temu me uvek boli glava...

A paralele sa zmajcicima koje su nacete, btw, idu uporedo sa astrologijom...ursa minor, valjda...ali, to nije moje polje..
mandalina
(vila)
12. januar 2013. u 19.27
Хвала, хвала, није требало :)))
---------------------
Заваривачу,
Најискреније, знам да нећеш да се љутиш јер је похвално, кад сам је прочитала одмах сам се сетила тебе, како је то добар опис тебе (kad zanemariš šta je odgonetka) : на све стране уједа и одбија, а у унутрашњости -„нема лабаво” :))
zavarivach
13. januar 2013. u 07.03
Кога сам ја то па одбио :))
slavisa777
(DOMOWINA)
13. januar 2013. u 11.29
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:178586-%C5%BDivela-lustracija-u-Srbiji?fb_action_ids=... 58&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22360427324055158%22%3A10150804018678425%7D &action_type_map=%7B%22360427324055158%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Opa, neko ide tragom Pjanovicke :)
Tabanac
(DR.voseca)
13. januar 2013. u 18.13
„slavisa” ovo je treci put kako ti po stoti put,kažem...RASPLINJAS SE (da ne kažem,ono na srpskom posto ide na seksualnu akontaciju,„rasturas se”)...
Srbine,ti i mene „zamanta,bolan”sa toliko podataka!Usresedi se na jednu temu i cilj...nema glavobolje ima samo zadovoljstva(mada i glava može da prođe iz zadovolstva,raširis noge i glava prođe...).
Znaš li da sam tek sada na polovini sa iscitavanjima „zavarach”-evih „Drevljana”...
Opet ti po peti put kažem,ono sto sam ti već sto puta rekao...NI JA NE ZNAM CELU ISTORIJU...još ucim!Nisam bolji od tebe,samo sam sa vise iskustva.Ispred tebe sam u jednome,ispred...jedno sto preduzmem,pokusavam da ga perfekcionisem.
Vrati se na temu...templari i Vizantija!
PS
Srećna ti nasa Nova Godina!!!
mandalina
(vila)
13. januar 2013. u 22.04
Само сам те чекала (љубомора непатворена) ,Табанац, да те подсетим како брижно толеришеш Славишу, а мени често кажеш „Не,не, не могу да Вас пратим, Мандалина” и ..готово :)))

Заваривач, шта да ти кажем :))
Нема безобразне конотације никако.
slavisa777
(DOMOWINA)
13. januar 2013. u 23.03
Ama, samo se odmaram od rada na konkretnu temu, tako što ns SC glasno razmišljam o drugim. I ja isto radim do perfekcije na jednoj temi!
S; tim sto će ova obuhvatati ceo Balkan... Drevljani kažeš, http://strogor.livejournal.com/ možda ti ovo bude zanimljivo...
Danas sam u vezi rada na koji ću se baciti od 1. juna (glava Sv. Jovana Krstitelja), a u vezi Templara, skontao da je još u tzv. Vizantiji razvijena uporedna ceremonija i o glavi Sv. Djurdja na tanjiru *dva tanjira jedan pored drugog), ko bi reko 0.0

A o Hramovnicima i Vizantiji, moram priznati da mi od juna detaljnije sledi deo posle 1222.

Na koji deo mislis!?

Pošto mi se na emailove koje sam slao Templarima u Srbiji niko nije javio. To njihovo pricanje o vezama sa Sv. Savom, ne uzimam verodostojno, bez dokaza. Cinjenica 'pak da je sve do pada Akre tamo bio aktivan srpski manastir Sv. Djurjda, nije sporna.
O Solunu sam već poprilično ispricao...

O gradji Zice, naše dvodomne narodne skupstine, sličnosti sa Roslinom, ne bih...još mi fale dve freske iz nje, kao i iz Studenice, koje je nemoguće fotnuti, pa cimam Zavod...

O 4. Krstaskom ratu, moram priznati, da su zapadni istoricari namerno zamaglili njihovu ulogu. Kao bili su prisutni, bili su neutralni...da ne kažem smesno. A otkud onda u Solunu i kakvoj su vezi sa Monferom, vodjom vojnog pohoda, kao i potonje zamesateljstvo..Zanimljivo je da bi onda i oni posle Zadra potpadali pod onu papsku anatemu...

Blagodarim Serbja,
Srećna ti i Bericetna Nova 7605.Godina!!!
zavarivach
14. januar 2013. u 06.21
Посматрам све учеснике у дискусији. Разлике су у познавању материје, образовању,..., а сличности по упорности, темељности, жељи за откривањем новог...
Добра сте екипа.
Вило, нема лоше намере, а мало хумора, не може да шкоди :))
Поздрав свима.
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 13.49
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 14.53
Izvinjavam se za zadnji post. Strasno! s je 6. a ne 7.
kako se ovaj lik istripovao...

http://saborsrba.com/zapisi/print/232/format/smoothbox
Tabanac
(DR.voseca)
14. januar 2013. u 16.28
„mandalina”,kako da ne tolerisem „slavisu”...ajde reci mi.Ko je ovde dosad imao takvu otkacenu ideju da e-meilom,pita vase templare,koja je veza između templara i Svetog Save...i zamisli,oni mu ne odgovore,cudno zar ne!?Kako je to moguće!?A još iskrenije,„slavisa” je utvrdio da nema nikakvih „veza” jer mu nisu odgovorili...!Pa kako covek da ga ne voli,„mazi i pazi i da ga zove Djole”...
A zamisli da pita Tita a on ostane mrtav ladan na pitanje...a!?
Recicu vam ono sto mi je rekao,veliki majstor Madjarske...„mi nismo tajna drustva već drustva tajni...”
Reci ću vam i ono sto je rekao jedan pripadnik plemena Berber,meni u Severnoj Africi...„tajna je kao krv u telu,nesmes da dozvolis da iscuri iz tebe...onda te nema”...
Recicu „slavisi” već drugi put na ovoj temi a već stoti put...uci jezik simbola,znakova,rituala,ako hoćeš da se „oceses”o onome sto trazis.O Svetom Savi i templarima ili masonima (postoji masonska izreka„Svaki slobodni zidar(mason)dolazi iz loze sv.Jovana u Jerusalimu” jer svaki mason tezi istim idealima za kojim su tezila oba svetitelja,Jovana Jevandjelistu i Jovana Pretecu) i njihovoj vezi sa Sv.Savom,ne znam i još manje me interesuje...
Ima jedan ritual,kod masona pri prijemu novog...kuca na vrata...kuc,kuc,kuc...ko je,pitaju...zašto...itd.Nije za siru javnost!
Imaš i pesmu o Sv.Savi...kuca na „manastirska vrata”...isti ritual.
(i za oprostaj...vidi sahranu Habsburgovca,ovog poslednjeg na ju tjubu...)
To nije poruka za obične smrtnike...ne!!!Već,simboli i znaci,za one koji znaju ...nazovi „znanje”. Zar se nisi upitao,zašto pojedini politicari se MORAJU rukovati pred fotografisanje!?Drugi...uzu skolsko zvonce i pred sastanak,zazvone sa njim...drugima usred posmrtnog marsa se muzika,prekine odjednom...ili...Eeee,ovo ne bih trebao pisati... da moja „Keva”,predsednica,spoji palac sa palcem i kaziprst sa kaziprstom u obliku trougla sa vrhom trougla nanize,izuzetno često...A!?
Ima i žena vitezova...zenski simbol je trougao sa vrhom nanize...znak vode...case ili grala ili tacnije pehara.Koja je veza elementa vode i pehara...!?To svaki hermeticar zna i „drugi”...VODA nema oblik i ona poprima oblik onaj u kojoj se formi nalazi,ako je u casi,ima oblik case,ako je u flasi...taj oblik će poprimiti.
Šta porucuje onaj oblik i forma od moje „Keve”...ko zna da cita,on procita...svojstvena sam sama sebi,znate ko sam,samo sada imam formu,okruzenja u kome sam.
„slavisa”jednom daaaaaavno sam ti i pisao kako se i međusobno pozdravljaji i prepoznavaju...čak u pozdravu se zna i cin i stalez,jednog ili drugog...
A sad...puno„Makabena”...
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 16.58
Hehe, a sad kontam u vezi pozdravljanja... zašto „miroslav”, ali, ja nisam taj lik kome si objašnjavao. Ali sam citao pojasnjenje...

Zapravo, posto mi nisu odgovorili, ja ne smatram da nije imao veze sa njima, samo nemam dokaza da tvrdim da jeste. Nisam ja zaluđen za Sveti Gral, a vise sam sklon da ga tumacim sa materijalne strane... uz nešto malo pomena simbolike...a ne sporim simboliku zenske posude

Ej „Tabanac”, a pisao sam ja i vatikanskoj biblioteci, a i drugim nekim bibliotekama, i drustvima, sa pitanjima...doduse, još mi niko nikad nije odgovorio, ali nikad se ne zna. Ko ih sljivi, sto da ih ne pitam. Kontam ja da se oni pale na tajne i te stvari, ali ja to tako ne gledam. Možda nekad naletim na nekog ko je iskren i istinoljubiv.

P.S. Cimajuci Jezuite.. nikad neću zaboraviti facu nekog njihovog lika kada sam im rekao, da sam zapravo dosao da ih pitam:
jel imaju nešto od retkih knjiga iz istorije Srba?
Gledao me ko da sam lud...

Pozdrav!!!

Tabanac
(DR.voseca)
14. januar 2013. u 17.39

...moj pradeda,statusu koji mu je pripadao,voleo je kocku...
...„Das Leben besteht nicht darin,gute Karten zu bekommen,sondern mit den Karten gut zu spielen...”
...a ako je tvoj osecaj...ko ga sljivi.Na pogresnom si mestu...!
Uzaludno je vreme koje trosim na postovima,upucenim tebi.
Sveto pravilo je nemacka narodna, poslovica,
...wer keine Ausdauer hat bei Kleinigkeiten,dem misslingt auch der große Plan...
Pozdravljam te!
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 18.17
Ništa bez google translate, za sada..

Eto ti ga sad...kako uspevas pogresno stalno da me protumacis!?

Sljivi-nije bilo bukvalno, da ne cenim ljude, već za te organizacije i njihov trip tajnosti! A i ti si nas i svi radimo zajedno za dobrobit.

Kontrola informacije je veoma bitna, posebno zbog nacina prezentacije! Ako i imaju nešto, ne sumnjam da će to u pravo vreme Unijacenja, biti naozi-adut tim sledbenicima Episkopa Rima. I da će ga prezentovati na sebi svojstven, ne-subjektivan način. Dok se mi posle objasnimo, jel uz pomoć istoricara kakvih trenutno imamo..?..steta će već biti naneta.
Zato jurim prednost!

Pozdrav bre!!!

P.S.

premalo info. o onoj knjizi, za naći je...
nasao sam publikovane doduse, onih 107. buch..meklenburg,
ali tamo nema pre I rata...

Jel ima neki strucnjak u Nemackoj koji se bavio iskljucivo Wendskim hrišćanstvom?

P.S.S.
Poželimo sreću „Serilakiller” u, u rukovanju sa opaticama!!
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 18.30
...Pihhh, dok sam otisao do prodavnice učinilo mi se da mi je nešto upalo u oko. Nema ništa, ali pulsira i krenulo je da se naduva. Kakav maler opet, od kad ne radim na ocnom tri puta sam bio gore zbog nekih ispada sa ocima. Pre toga mi nikad ništa nije falilo!

Da mi nešto nisu stavile u kafu!?

...Bedak..odoh cas do Kbc-a, i još ako dezura onaj lik s „neznim” velikim sakama...
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 20.11
...Uh..
slavisa777
(DOMOWINA)
14. januar 2013. u 20.45
Slabo sam na sajtu Novosti, uglavnom Politika...
tako da tek sad videh kod njih ovu reklamu, a na naslovnoj!

http://orderofmalta.org.rs/?lang=en

Laka noć..
mandalina
(vila)
14. januar 2013. u 21.26
Za odmor i defragmentaciju preporučujem priču iz 9-veka „Kad je Sunce bilo Bog” (ima titl na srpskom ako pogodite nemasonski simbol da kliknete na pravougaoniku )a i ne treba..kad kažu „kuća mi je blizu” čuje se zgarada (zdgrada) moja ne daleko :)

http://tinyurl.com/aadybsa
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mUI_W-3e2XM#!

I onda, da čujemo konačno o zmiji- monocikli?
(to je neka nadkompenzacija, nema noge a 'oće brzo da fura))

slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 01.15
heh, kakav dekor su osmislili...

http://www.cetinje-mojgrad.org/?p=2133

valjalo bi u srpskoj javnosti „stvoriti uslove” da se karadjordjevici „odluce” da zatraže nazad svoj posed od crne gore.

njegov predak je bio prvo, srpski kralj i uvek simbol srpske države, blablabla... cime bi se stvorili uslovi da povracena relikvija
bude i pod starateljstvom države srbije, ali i spc, izlozena u crkvi
u topoli...takvo zajednicko staranje bi omogućilo da se ne može
izneti sa topole bez saglasnosti državnih organa, ali i spc...a opet,
u slučaju potpune(!) korupiranosti sva tri cinioca, negde u buducnosti, uvek bi se moglo racunati na dovoljno vremena za pritisak vernika i javnosti, da više ne napusta nasu državu...

tajming za ideju mi ne može biti gori, zar ne :)

čitam misli „tabancu”: kasno je i neće moći vise!

al', ajd da se igramo i posaljemo neki email po srbiji :)))
slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 12.02
Ako ste overili Linkolna...koji je smaracina i bzvz, probajte Argo koji svi hvale. Sva sreća pa je reč o teheranskom incidentu...

http://kat.ph/argo-2012-dvdscr-xvid-wtf-t6979332.html
slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 13.34
Bre, znam da sam ponekad naporan za medalju..i da zaluđujem previse, al' da znate da mi je drago sto pricam sa svim vama! Nemam bas nešto prilike van ovog mesta, tako da sam zahvalan svima na prici, makar.
I pored svih trzavica, Cenim i Postujem to što ste tu.
Kakvi god da smo, nasi smo!!

U Raju je možda klimatizovano, ali je zato u paklu, ekipa :))

P.S.

EHEEEJ i vi pasivni posmatraci, prikljucite se!

Pozdrav!!!
Tabanac
(DR.voseca)
15. januar 2013. u 15.47
...u paklu je sada sve klimatizovano...otkad je Tito dosao,zaduzio se malo vamo,malo tamo...ponekad je gusto,kad je Staljin,pozharni...
Problemi sa okom su česta pojava u saobracajnim nesrecama,pogotovu ako se sudaris sa pesnicom...
...a posmatraci,se ne ukljucuju jer im mama zabranila da pricaju sa nepoznatim cikama
slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 21.33
..jel odgledaste? isto bzvz, a i kod linkolna bolja rezija.
toliko o civilizovanosti stanovnika kolonija, apropo poruke
persijancima u naslovu filma argo-hebi se.
...ne sumnjam da će poslusati hamurabija, lex talionis...
slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 22.08
http://www.teslainstitut.rs/spirala.html

adresa: despota stefana lazarevica 37.
slavisa777
(DOMOWINA)
15. januar 2013. u 22.16
Da ne prevodim za one koji će da googlaju;
kako bi ih ja prekrstio, ne bi ih nasli...

Nathra the serpentine was a woman of the Cessair company who went with Bith in the first division of the women. (source: Macalister, Lébor Gabála Érenn, Vol. 2, p. 209, 227). Her name is related to Old Irish nathair [serpent, snake]. Snake-goddesses are not absolutely confined to one part of Celtic Europe, but they occur most frequently in the north-east of Gaul (the homeland of the ram-horned snake itself).

The starry-eyed goddess Diana Tsirona is portrayed with a snake in ancient iconography, a theme continued in this picture of the goddess by Sauriva. One British goddess from Ilkley in Yorkshire stands grasping two snakes in her hands; she is schematically depicted with characterless features and an overlarge head, and her snakes are rigid, zigzag shapes. It is possible that we have a name for this goddess: she may be Verbeia the goddess of the river Wharfe in Ilkley, where an altar to her was set up; indeed the form of the snakes themselves may represent rippling water. In north-east Gaul, in the area of Villiers-le-Sec (Haute-Marne) a goddess stands with a ring-headed sceptre of autnority in one hand and a jar held against her chest; at her feet is another jar and what is probably a snake. The vessels may symbolize prosperity as portrayed by wine, honey, or mead, with perhaps the added dimension of renewal and resurrection; the snake could possess similar imagery, the presence of an animate associate maybe making the iconography all the more powerful. But in addition, the rippling image of the snake may evoke liquid, reflected already in the presumed contents of the jar.

The goddess at Mavilly also possesses snakes and perhaps holds a torch in one hand; she, like the Ilkley goddess, may be associated with water: the site of Mavilly was a healing-spring shrine in Burgundy apparently especially associated with eye disease. The regeneration aspect of the snake gave it healing associations, and here the torch may reflect the lighting of the world in a context where blindness may have been a common affliction. It is interesting that at Mavilly also, a divine couple are associated with a ramhorned snake. To the north of Mavilly, at Xertigny and at Sommerécourt (both Haute Marne), in the land of the Leuci, are depictions of a goddess accompanied by ram-horned serpents. The Xertigny goddess is seated with a small snake held in her lap in both hands, like a pet dog. The stone at Sommerécourt is more complex: here is depicted a cross-legged seated female, with long hair and a tore (neckring). Her left hand holds on her lap a deep-bellied vessel filled with mash and apple-like fruit. Her right hand holds a cornucopiae and three more fruits, and there is a pomegranate beneath her left hand. Both hands are huge and coarsely carved, as if their size were important but not the quality of their portrayal. The picture shows another Indo-European goddess, Naga Kanya, who is also associated with both snakes and water.
slavisa777
(DOMOWINA)
16. januar 2013. u 13.06
U vezi kruznih zmicica... divna paralela...
Keltsko kosmicko verovanje se razvilo iz indo-evropske vere a u skladu sa filozofijom kasno bronzanog doba. U to vreme je postojanje bilo percipirano kao jedinstveno kolo poretka, kosmos koji se protivio ambisu Ginungagap, Haosu ili Tiamat u Haldeji. Univerzum je bio sastavljen od razlicitih kola, spirala unutar spirala, kao sto je u ovoj filozofiji, covek bio u centru svega i bio kao bog, i imao duznost da bude bog, heroj. U njihovim umovima su bogovi bili kraljevi, i kraljevi su bili bogovi.

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=487240081317165&set=a.487240071317166.103113.479486275425879&type=1&... eater

I moja asocijacija, na koju sam danas, opet naleteo...
Potpuno sam opcinjen ovim prikazom, prateci ga i kroz mladje vreme xxxx mreze sve do Abgar dinastije u Edesi. Ovde ima i suncani krst...
Ovo je meni najdalji prikaz potonjeg tajnog simbola transformacije X u hramovima posvecenim bogu Apolonu...sve do vremena Konstantina Velikog; krst sv. Andreje...
slavisa777
(DOMOWINA)
16. januar 2013. u 17.57
...vezano za jovana, znam da sa pomenom vode deo asocijacije ide
ka mandejcima *sa(r)bejcima i njihovom „krstenju”...mandara, isvara...
nas svarog, apsolutna spirala...sto je ok. ali, ne i ono sto njihovi dokumenti govore za jesuu odn. jovana..dakle, nazovi-templarska jeres!

ne sirim temu, pitanje u okviru moje asocijacije; obična radoznalost. da li ti „Tabanac” možeš da pretpostavis pre nego su dosli do harana, odakle su dosli, iz kog pravca i kada? teško su dosli tada sa mandare...

Pozdrav!!!
mandalina
(vila)
16. januar 2013. u 18.43
Templare i mandejce deli više vekova, Slaviša.
Stariji su mandejci

Mandara je izmišljen pojam, kao kod nas planina Smiljana, axis mundi.
Ako se jednog dana oslobodiš monitora (pre nego bude kasno), uputi se u neko brdsko izolovano selo da ti pokažu šta je Mandara.
(samo bolje okreni stražnjicu, nego po glavi da dobiješ)..

Simbolika „grala” je doduše, Tandara, ali prvo beše tandara-mandara- broć, posle beše predanje o tome...a milenijumima kasnije neki su kopali, kopali , kopali i posle oformili „Jovanovce”.
Jovan preteča i Mandeanci nisu krivi za to uopšte.
slavisa777
(DOMOWINA)
16. januar 2013. u 19.11
tempise i mandejce deli mnogo vekova, ali je pitanje šta su nasle tempise ispod danasnje al akse. ako je onaj zidov u odori bernarda klerova (krvnik wenda) imao neki spis gde da traže, dal' blago hrama, i još neki spis ako su nasli pride...tu je pitanje njihovog ucenja koje kao da su kopirale tempise. eseni kao da su ucli od mandejaca, a tempise su mogle doći u dodir...

mandala znam šta je, kvakica. mandara indijska ok, a nas naziv nisam čuo. tandara je zemljani sud u kome se udaralo po brocu za pripremu bojanja, zar mandara ne bi onda bila drvena varijanta onoga što se u apoteci koristu kad gnjece smesu.

zašto me ovo podseti na tantru O.o

Tabanac
(DR.voseca)
17. januar 2013. u 18.11
...i...!?
Gde smo stigli...!?
Kada covek,pogresi voz...casna reč,sve su mu usput pogresne stanice...a tek cilj!


goran-pavlovic
18. januar 2013. u 05.36
u irskoj postoji gradic koji se zove „naas” i stari grb grada ima zmiju u sredini. bob quin je pisao da postoji veza između ovog grada i sekte naasita (zmijske sekte) iz egipta koja je izgleda nasla utociste u irskoj. takođe na irskom

Nás na Ríogh znaci Meeting Place of the Kings (mesto gde se sastaju krljevi). u naasu su se u pre normanskom periodu okupljali kraljevi lenstera na sastanke.

lenster se otprilike poklapa sa bivšim vikinskim dublinskim kraljevstvom. vikinski dublin su verovatno osnovali slovenski vikinzi sa juznog baltika. ja već dugo pišem o slovenskim vikinzima i ovde i na krstarici i niko nema ni jedan komentar. prosto neverovatno.

kad smo već kod vratnih prstenova imali su i sloveni iste spiralno uvijene od jednog komada. mislim da se zovu wendel rings (spiralni prstenovi) i klasifikuju se kao istocno balticki prstenovi.

što se zmija i zmajeva tiče:

veles je zmija ali je i perun zmija.
zmija je ispos zemlje na zemlji ali i na nebu. zmija je voda, ali i vatra (zmaj). zmija je munja. zmija zaokruzuje nebeski svod. zmija se uzdize oko drveta zivota (stuba sveta). zmija je spiralni kundalini koji se uzdize od sakralne pumpe uz kicmu do lobanje sedista svesti. u taoizmu zmija je baqua promena ali i krug promene. zmija je chi. kad ide na gore uz ledja od vrata zivota i smrti do glave onda je vatra. kada ide na dole od glave do vrata zivota i smrti onda je voda. kad ovo kretanje prestane i kad se krug prekine prestaje zivot. suvise vode ili suvise vatre dovodi do bolesti i smrti. penjanje zmije uz drvo zivota je metafora za meditativni napredak. isto je is sa simbolom za mediciny zmija koja se penje oko stapa. kada se zmija popne do glave mi se uzdizemo sa zemlje na nebo. kada se uspostavi ravnoteza između zmije i zmaja mi postajemo zdravi. kada se uspnemo na nebo u isto vreme silazimo pod zemlju. visoko drvo ako hoće da bude stabilno i da traje mora da ima dubok i razgranat koren. samo stremljenje prema gora dovodi do nestabilnosti. suvise vatre dovodi do manije i ludila. ovo je problem sa hrišćanskim misticizmom. zaboravili su na ravnotezu. zato nam je zapadni svet ovkav kakav je.
goran-pavlovic
18. januar 2013. u 06.32
slavisa

irski kameni krugovi nisu najstariji već najmladji.
u irskoj postoje dve vrste krugova. jedna vrsta je identicna sa kamenim krugovima koji postoje na juznom baltiku i koji su se koristili za komemoraciju bitaka...

u grobovima iz juzne irske iz bronzanog doba (2500 pne) su nadjene cilibarske ogrlice i perle. dakle neko je u to vreme trgovao sa juznim baltikom. ili je doneo te ogrlice kad je dosao u irsku da gradi kamene krugove baltickog tipa.

ovo sam nedavno nasao na jednom postu sa skrstarice:

preteču i gnostika Jovana (iz Harana)što je krstio Hrista u Jordanu( reci o kojoj pevaju srpske narodne pesme),
apostola (Pavla?) iz Tirsa (planina Taur) što je propovedao po Balkanu(na kom jeziku??)
vidite koliko je blizu početak hrišćanstva (Antiohija, Sirija.,Jermenija...)teritorijalno,
kult Djurdjevdana u Jermeniji ( zelenog boga) i djordijanska dinastija vladalaca...

planina taor, tabor, tara

u irskoj sediste kraljeva je bilo na brdu tara koje se na irskom piše Teamhair i izgovara tawor, taor (tabor). šta bese ono tabor? kamp? sediste? ratna komanda?

u srbiji imamo planinu taor i planinu tara.

galileja planina tabor
mala azija planina taur

interesantno...
goran-pavlovic
18. januar 2013. u 07.30
takođe

covek je centar univerzuma. on povezuje nebo i zemlju. u svetom braku neba i zemlja radja se covek. centar coveka je lower dan tien stomacna cakra glavni energetski centar tela, glavni rezervoar zivotne energije. hara. drugi mozak. u crevima se nalazi isti broj neurona kao u mozgu. ne zna se zasta ovi neuroni služe. kad neko ima „gut feeling”, predosecaj on dolazi iz stomaka ne iz glave. u budizmu i taoizmu se kaže da treba spustiti svest u stomak u dan tien. zašto hara kiri? zašto se prvo ubija donji mozak secenjem stomaka pa se onda ubija gornji mozak secenjem glave?
postoje 3 dantiena, donji u centru tela malo ispod pupka, srednji u solarnom pleksusu u cenru grudi kod srca, i gornji u cenru glave iza obrva. oni se svi zajedno zovu takođe dantien i moraju biti u ravnotezi. kroz dantien prolazi srebrna nit koja nas vezuje sa svetom. pupak sveta. kada se spustimo u dantien otvaraju se vrata vecnosti, vecnih znanja, znanja o proslosti i buducnosti. vrata akashe se otvaraju. a ko zna taj vlada. tesla je govorio da on ne izmišlja već cita. on je radio tako što je satima i danima sedeo u meditaciji.
gornji dan tien se reflektuje u donjem kao što se mesec reflektuje u vodi. ko pokusa da gleda direktno u svetlost izgorece i biće zaslepljen. da bi se videla svetlost sunca treba gledati u mesec koji se reflektuje u vodi. mi smo dva put odvojeni od svetlosti.
goran-pavlovic
18. januar 2013. u 08.15
i još ovo

covek je drvo zivota.
gore i dole, musko i zensko, svetlo i tama.
desno i levo, musko i zensko, dobro i zlo.
covek je hermafrodit. svaki covek je bog. u svakom coveku je bog. i svaki covek je u bogu. postati svestan ove istine (ne intelektualno razumeti) je prosvetljenje.
covek je sve i ništa. on je ništa dok ne postane ništa. onda postaje sve (bog).
zmija koja se uspinje oko drveta zivota je zmija pravog saznanja (ne intelektualnog). ona nam pokazuje put do boga. boga u nama. i nas u bogu.

transmutacija olova u zlato je alegorija pretvaranja coveka u boga kroz meditaciju i meditativne vezbe.

tamna noc duse je trenutak kad covek pocne nestaje, kad pocne da posaje svestan da je ništa. iza ovog saznanja lezi saznanje da je on ustvari sve, bog. ali malo koji covek ima hrabrosti da mirno sedi i gleda kako umire. vecina se uspanici, i prekine meditaciju u ovoj tacki ako do nje ikad i dodju. oni koji ustraju se preporode. posle smrti coveka dolazi rođenje boga.

nedavno sam citao clanak o gluvim sobama. gluve sobe su sobe koje su maksimalno zvucno izolovane i koje upjaju 99.99 % svih zvukova. u eksperimentima koji su radjeni, mentalno i psihicki zdravi ljudi su stavljani u ove sobe. posle 15 minuta su vadjeni napolje. svi su imali potpune audio vizuelne halucinacije koje su pocinjale osecajem da su im tela zaronjena u tecnost. oko petnaestog minuta vecina je pocela da gubi osecaj licnosti, njihova licnost je pocela da se raspada i poceli su da osecaju strasnu paniku. neki su rekli da su u tom trenutku poceli da osecaju prisustvo neke strasne sveprisutne svesti. naucnici su ovo protumacili kao početak ludila i paranoje. kaže se da duzi boravak u ovakvim sobama izaziva permanentne promene na mozgu (brain damage).

sedamdesetih godina naucnici koji su ispitivali stanja svesti su napravili flotacione tankove ispunjene slanom vodom u kojoj covek može da pluta. tankovi su u tihim dobro izolovanim sobama. voda je iste temperature kao i telo tako da nema osecaja toplote i hladnoce. kada se covek stavi u ovaj tank, u kome nema svetla i nema osecaja zemljine teze i u kome je telo stvarno zaronjeno u tecnost (kao i osecaj ovih ljudi iz gluve sobe) on pocinje da se rastace u roku od nekoliko minuta i pocinje da halucinira.

za piramide u egiptu se kaže da nisu grobovi već meditativne komore, meditativni akceleratori u kojima se ova ritualna smrt coveka i radjanje boga mogu ubrzati. šta misli da li je faraonska komora u centru piramide dovoljno zvucno i svetlosno izolovana. a i temperatura je uvek ista. stavite unutra coveka koji je emocionalno, fizicki i mentalno osposobljen za meditaciju kroz posebne vezbe i ovaj meditacioni akcelerator će od coveka da napravi boga za jednu noć..

gde su se ono nalazili eseni? pored mrtvog mora na kome može da se pluta a koje je iste temperature kao i ljudsko telo jer je u pustinji, a i zato što je u slanoj pustinji gde ništa ne raste tamo je jako tiho i jako tamno kad padne mrak. šta je ono bio ritual baptizma (preporoda) koji se kod nas zove krstenje? potapanje u vodu. za mase to je verovatno bilo samo potapanje u bilo koju vodu. za posvecene verovatno flotacija u crnom moru usred pustinje sa povezom na ocima.
isti princip samo bez potrebe za piramidama...

katakombe, pecine, dzinovski hramovi i crkve sa skrivenim podzemnim sobama u kojima se nalazi blago...kakvo blago?

svako od nas nosi hrista u sebi. ustvari svako od nas je isa koji može da postane hristos. da bi to postao on mora da umre i da se ponovo rodi kao bog.

itd

pogledajte ovu knjigu

the power of now

Eckhart Tolle

najbolja knjiga o meditaciji koju sam ikada procitao. ja se inače bavim borilackim vestinama i meditacijom godinama i procitao sam puno knjiga o ovome iz raznih izvora. i ovo je najbolje objašnjenje šta je to meditacija, kako se i zašto radi.

ako ukucate „the power of now full text” u google dobicete link do teksta na engleskom u pdf formatu.

slavisa uzivaj...
goran-pavlovic
18. januar 2013. u 08.33
u rusiji su samani nekad praktikovali ritualnu smrt i sahranjivanje pod zemlju u prave grobove na nekoliko minuta. iz grobova su izlazili prosvetljeni...
u irskoj neki tumulusi su pravljeni sa dubokim unutrasnjim komorama do kojih se dolazi uzkim hodnikom kroz koji mora čak i da se puzi. u jednom trenutku su poceli da tu stvarno sahranjuju ljude u ove tumuluse ali da li su pre toga, dok nisu zaboravili, koristili ove komore za meditaciju kao gluve i tamne sobe?
goran-pavlovic
18. januar 2013. u 14.07
i još nešto

crveno (zmijsko jaje) je bilo simbol prolecne ravnodnevice kod kelta. a danas je simbol preporoda (uskrsa)...

An ancient Breton ballard represents a magician going over the fields of Armorica at the dawn of day, accompanied by a black dog. I do not know what Christian voice addresses him: „Where are you going this morning with your black dog?” „I go to find red egg, the red egg of the sea-serpent, on the edge of the river in the crevice of the rock...”
Tabanac
(DR.voseca)
19. januar 2013. u 10.42
„slavisi” i „mandalini”...

„Isus rece:Neka onaj koji trazi ne prestane sa trazenjem,sve dok ne nadje ono sto je tražio.A kada nadje,biće u nevolji,biće u cudu i tada će vladati nad svime,”

iz jevandjelja po Judi(Blizancu)Tomi,sa prevoda iz koptskog, iz starije od IV v.n.ere...
(„gnoistickom” inače odbacenog iz hrišćanstva)
mandalina
(vila)
26. januar 2013. u 14.11
У природи постоји „урошоборос”, Cordylus cataphractus ,ради се о врсти гмизавца (није змија него гуштер) која се увија у круг кад је у опасности, и тако чува трбух:

Ovaj gušter živi u polupustinjama jugozapadne Afruike u pukotinama stijena. Prekriven je oklopnim ljuskama i u slučaju opasnosti svoj rep stavi u usta tako da dobije izgkled čvrste oklopljene kugle. Bodljikave čvrste oklopne ploće pokrivaju glavzu, vrat, leša, rep i udove. Kad se sklupča štiti ranjivi trbuh jedinu slabu tačku ovog guštera. I on kao i drugi gušteri u slučaju potrebe može odbaciti rep i ostaviti ga predatoru mada to on rijetko radi jer je rep sastavni dio odbrambenog položaja.

http://s7.postimage.org/sm62tnx2v/112308584427800008_0yq8s_Gct_c.jpg
http://s14.postimage.org/8ccraaxtp/C ordylus_cataphractus.jpg
tulkas
30. januar 2013. u 19.11
Јел ова реклама изнад банера SC, нечији хумор...
Malteski Red
orderofmalta.org.rs
Poseti novi sajt Ambasade Malteskog Reda u Beogradu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.