Diskusije : 30+

 Komentar
Americke prostitutke
kt61
21. oktobar 2015. u 09.51
Mnogo se priča o belom roblju koji se uvozi u Ameriku. Kako bi Amerika ikada sačuvala svoje poštenje da joj Evropa u tome ne pomaže? Ja ne poričem da se to ponekad dešava, kao što neću poreći ni da u Nemačkoj i drugim zemljama postoje agenti koji radničko „roblje” na prevaru dovode u Ameriku, ali apsolutno poričem da se prostitutke u nekom značajnijem obimu regrutuju u Evropi i dovode u Ameriku. Možda je tačno da strankinje čine najveći broj prostitutki u Nju Jorku, ali to je zato što najveći broj stanovnika tog grada čine stranci. Čim odemo u neki drugi američki grad, u Čikago ili na Srednji zapad, videćemo da je broj prostitutki koje su strankinje veoma mali.
Takođe je preterano verovanje da se većina devojaka bavila ovim zanatom pre nego što je došla u Ameriku. Većina odlično govori engleski, potpuno su amerikanizovane kako po izgledu tako i po ponašanju – a sve je to moguće samo ako su živele u ovoj zemlji više godina. Smatram da su ih uslovi života u Americi, američki običaj da se javno prikazuju skupe stvari i skupa odeća koja, naravno, zahteva novac – novac koji se ne može zaraditi u radnjama ili fabrikama – naterali na prostituciju .
Drugim rečima, nema razloga da se veruje da bi se bilo koja grupa muškaraca izlagala riziku i trošku da uvozi stranu „robu”, kada američki uslovi života preplavljuju tržište hiljadama devojaka. Sa druge strane, ima dovoljno dokaza da se američke devojke izvoze radi prostitucije, a to je faktor koji se ne može zanemariti.
kt61
21. oktobar 2015. u 10.12
Prevod iz knjige:
Red Emma Speaks, 1966
aom
((ime_u_kucici))
21. oktobar 2015. u 10.13
ozbiljnu si studiju o ovom topiku razvio

profi, svaka cast :)

aom
((ime_u_kucici))
21. oktobar 2015. u 10.15
hahahha
pazi kad sam prvo napisala
'sam si radio istrazivanje ili je sve samo iz literature'

pa sam obrisala da se ne naljutis hahahhahha

cirkus :)
dulebg
(posmatrach)
21. oktobar 2015. u 13.15
Извршићемо истраживање под окриљем Економског факултета у Београду, јер се са његових прозора ситуација доста јасно сагледава.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
21. oktobar 2015. u 21.41
Koliko se ja razumijem u temu, a to je „čuo sam od drugih”, dobro poznavanje engleskog je pri kraju liste kvalifikacija kandidatkinja potrebnih za taj posao. ;)
kojekud
(citam sa usana)
22. oktobar 2015. u 10.14
Kako bi Amerika ikada sačuvala svoje poštenje da joj Evropa u tome
ne pomaže?
_______

Skoro se nisam /amaro/sladje nasmejala. Dve vodece svetske kurve
cuvaju jedna drugoj postenje.
Prostitucija je tezak I nezahvalan zanat sa regulisanim 'pravilima'
ponude I potraznje za razliku od demokratije koju nam nude ove
narcisoidne elitne nakaze.
CPHA
(Чувари ћирилице)
22. oktobar 2015. u 10.47
1966? Европа, проститутке, Америка...Вот а хек из дис?
kojekud
(citam sa usana)
22. oktobar 2015. u 13.35
cuckoo's nest
struktura
(Bene Gesserit)
23. oktobar 2015. u 05.10
Ja se zacenila. Jedem kikiriki, još će se zadavim. Koji topik leleee...,
dulebg
(posmatrach)
23. oktobar 2015. u 13.08
Ма скупо је све америчко за нас. Имамо ми домаћу радинос'
kt61
24. oktobar 2015. u 08.07
Nigde se žena ne ceni prema vrednostima svog rada već prema svojim polnim vrednostima. Zato je skoro neizbežno da ona svoje pravo da postoji i svoj položaj mora da plati seksualnim uslugama, bez obzira na to kojim se poslom bavi. To je samo pitanje stepena: da li da se proda jednom čoveku, u braku ili van njega, ili da se proda mnogim muškarcima. Ekonomska i socijalna inferiornost žene je odgovorna za prostituciju.

U većini slučajeva to su bile zaposlene devojke i žene, neke su se odale prostituciji iz bede, druge zbog okrutnog, bednog života u svojim porodicama, treće zbog svojih osujećenih i hendikepiranih priroda
dulebg
(posmatrach)
24. oktobar 2015. u 13.18
Прво - жене се не жртвују да би поживеле, већ да би створиле дом, имале човека и са њим рађале и подизале. Ако су у нечему хендикепиране (нису довољно мушкарци?) то је у рађању и бризи око деце, али ја то не видим као хендикеп, већ као датост, као срећну околност.

Што се тиче продаје тела због беде - једне се продају за апартман на Менхетну, а друге за штанглу чоколаде. Остале умиру без апартмана и без чоколаде - није беда примарни разлог за курвање.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.