Diskusije : Tenis


Komentarisanje na ovoj temi је isključeno.
Ode Tesla dos'o Pjer..
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
13. oktobar 2020. u 08.17
frangipani
(>Catch the rainboW<)
13. oktobar 2020. u 08.50
Možemo da zaigramo u to ime

https://www.youtube.com/watch?v=wubmdX2lXtA
DSQ1964
13. oktobar 2020. u 09.41
A možda je rešio da nadoknadi propuštena velika životna iskustva, sedenje sa rajom po Sarajevskim kafanama. Naročito sa rajom sa Čengić Vile. To će mu sigurno dati dušu😂
antologia
(svakog dana...)
13. oktobar 2020. u 10.20
:))) Nemas pojima o Cengic Vili, mislim da se Ilidza pominjala i Kosevo,
ali mi se svidja kako se trudis:))
Poenta je tu,nema govora.I Samir je nečiji bivši jaran i „brat”.
DSQ1964
13. oktobar 2020. u 10.33
Ma nemam, šta je Čengić Vila, neka pri piz-dina, ono što bi u Čikagu zvali suburbija? A Ilidza je down town? Treba znati i gde stanovati😅
Navijam za Prekita, neka psuje i treba da psuje, psovati, psovati, leepo je psovati
DSQ1964
13. oktobar 2020. u 12.45
https://youtu.be/mJqrpACf9ec

More Nole došo kod Semija na čašicu dopinga, yebo taj oxigen chamber kad je to kod Semija dzabe.
intrigue
13. oktobar 2020. u 16.34
Где сте другари (и другар'це) :))

Јел може пар брзих питања за вас ? Може , наравно...а што не би могло !? :))

Шта ви мислите постоји ли разлика између Новака Ђоковића и нашег другара Герија званог Муја или Миралем ?

Одоговор знам унапред . Постоји , наравно .

Слажем са вама , и ја мислим да постоји .
Наш другар Гери жали за оним у шта се заљубио Дјоковић .
То је разлика .

Чекајте , а зашто је онда Гери Муја-Миралем , а Новак је и даље Новак ?

Мало то чудно . Нејасно ми !?
Први жали за нечим у шта се овај други заљубио ... први због тога Муја , а овај други Новак ?

Јел то поштено ?
Мислим да није .
Има још једна битна разлика , за коју можда нисте знали .
Гери жали за нечим што је некад било и Српско . А Ђоковић се заљубио у нешто што је чисто балијско .
Па онда дођемо до још битније разлике . Гери кад дође у Сарајево иде да види Српско гробље ...да обиђе другаре са којима је бранио српске куће , свећу да им запали...А где је ошо Новак ?

Зајебано , а јарани моји !?

И сад , ако је Гери Муја зато што жали за Сарајевом , онда би и Новак који се заљубио у исто , Високо је приде , требао да добије ново име , зар не ?
Ево ја ћу да кумујем , предлажем Ђемал -Ђемо ...иде му уз Ђоковић , Ђемал Ђоковић ...баш слатко .
Не не , није Џемал , већ Ђемал ...Ђемо воли ђем .:)

Паде ми на памет , шта би се бре Герију овде десило да је случајно '-написао и како ће децу одвести у Сарајево - Високо ...и да је то његов други дом ?
А да , знам ...псовали би му мајку муслиманску , шта друго .

Да бре , сад се сетих ,још и кера да је понео са собом...па Гери би чисто најебо .:))

Видим да је Ноле био и на Ђаршији , жив нисам да сазнам јел обАшо Антоологијину и Стелл'ну другарцу уч'тељ'цу Разију ...морао је бре , па та жена је извела на пут два његова велика фана ...Антологију и Стеллу . :))

Гене , видим да не знаш , да си чуо у војсци ...
Сад ће теби твој другар објаснит' .
Наиме , Ченгић Вила ти је класична припиздина ...исто као нпр. Палилула или Дуваниште у Нишу...или још боље , исто бре као Јоргован мала ...тешка припиздина .:)))

пс.
за крај . извињавам се у напред , али нисам могао да одолим .
дакле ... онда кад ме наћера , кад сам болестан , дијереју кад имам...е тад , баш тад , се унередим на Новаков други дом .:)))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
13. oktobar 2020. u 17.40
Moc prirode je često nipodastavana. Otisao covek u vazdusnu banju. I kucence će da se preporodi. Još kad bi sile piramide napravile da Jeli crknu aplikacije Instagram i Tviter...

Najgora stvar u svemu je to seljacko spopadanje ljudi sa kamerama. I taj Semir, kad je tolika faca mogao bi da bude diskretan da posetioci ovakvog profila imaju mir. Fotografije mogu da se kontrolisano objave nedelju dana posle, ne mora odmah udri reklama.

Mene druga stvar kopka, sva je prilika da Sead Lipovaca koristi Botox. Kakva su vremena dosla naopako...

Na pomen Bas carsije, setim se prošle godine. Dobijem tako fotku sa carsije, piše da se posetioci paze uličnih lopova?!
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. oktobar 2020. u 18.43
frangipani
(>Catch the rainboW<)
13. oktobar 2020. u 19.03
Znaš cime se služe lopovi u Barseloni? Snime turiste i hodaju im iza ledja, upere vodeni pistolj u nebo i, spricnu tako da ovi pogledaju gore, a ovi im onda zdipe već na šta bace oko. Ne znam kakvim taktikama se služe ovi bascarsijski jarani, možda poturaju kore od banane da se neko spotakne pa ga onda dizu, pomazu i olaksavaju.
DSQ1964
13. oktobar 2020. u 19.16
Alo bre, Palilula je Niško gradsko naselje oduvek bilo a već Duvanište, mogo si da kažeš pripizdina pre tako 40-50 godina. Moji su tamo napravili kuću i poveli me kad se stavljao temelj, tamo negde 1969-e god, i ja iz centra, gde sam živeo kod babe izašo iz Opel Commodore i ostade mi cipela u blatu. Eee reko, bem ti seljaci ovi moji tatko i majka, gde prave kuću.

Što se ostalog tiče, postavljas neumesna pitanja. Samo kažem, procitao sam sinoć, po centralnom Americkom vremenu i tvoj i Prekitov tekst, koji su obrisani, i samo zauzimam stranu. To je tako na diskusijama, uvek se sa nekim slažeš a sa drugim ne.
To ne mora da znači da je bilo ko od nas loš čovek. Ili dobar😁
intrigue
13. oktobar 2020. u 20.01
A јел , е па и Ченгиће Вила је , мој добри друже . :)) Мислио сам да ћеш провалити шта сам хтео да кажем...Ченгић Вила је припиздина Сарајеву , исто као што је Палилула у Нишу ...Јел ти мало јасније ...
Палиш на гурку , мој Гене , остарио си . :))

Како ти је само могло пасти на памет да Ја не знам где је Палилула ..ццццц!! :)))

Овог другог што се тиче...
Карма , мој пријатељу , ништа друго до карма .
Пљујете и вређате човеке и онда се намести да је онај кога обожавате
дупло гори од њега .
И , шташ сад ...где , на коју страну .

Не може и јаре и паре .
Ил Гери није Муја , а Ноле Ђемо ...ил је Гери Муја , а Ноле Ђемо .
3 не постоји .

Јебга друже , неко то одгоре гледа све .

DSQ1964
13. oktobar 2020. u 20.23
Pa pazi, kad si navijač kako možeš da kažeš da će Bajern da pobedi, čak i kad znaš da hoće? Zašto, ja nikada ne bih zamerio nekome ko bi reko ma razbićemo ih 5:0. Nerealno ali čuda se dešavaju. Nije to baksuziranje...ili imaš i onih koji bi rekli, da neko kaže ma Bajern pobedjuje, alo bre budalo, šta prizivaš djavola, poraz, ovo-ono. Oko svega može da se argumentiše i sve može da se kritikuje ili hvali, odnosno da si za ili protiv. Kada bi taj nerealni rekao Bajern gubi 5:0 shvatio bih to kao njegovu veliku želju da Zvezda pobedi, ništa vise ili manje od toga.
DSQ1964
13. oktobar 2020. u 20.25
Dobro, ovo iznad je odgovor na tvoj zadnji post na topiku ispod, greška ali skapiraćeš ti već to.
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. oktobar 2020. u 21.44
Интригуе, морам ти рећи да о неким мојим „наступима” у овом имтернет простору немаш праву слику. Наши погледи на реалност прошлости и догађaња у њој су вјероватно слични, али сам мишљења да се према овом медију не односимо на толико сличан начин. Срби у овој кафани су се препознавали по асоцијацијама на неке детаље са којим је било упознато пар људи учесника одређених догађаја и ...налазили смо се. О неким општијим стварима је могло и мало другачије. Свађе са анонимним надимцима и те неке борбе са „балијама, усташама”... су ми увијек биле бесмислене и никада се нисам експонирао на тај начин. Али је доста дискутаната, многи се више и не појављују, знало и ко сам и „одакле долазим”. О неким стварима, о којима би неки желили да ме исфорсирају да овдје разговарам, говорим на другом форуму и тамо је контрола и ситуација много другачија.
Што се Сарајева тиче лагао бих ако бих рекао да ми је драго што Срби у њему више не живе. Али да не могу да га прежалим...прежалио сам га оног момента када сам те 92. напустио свој стан и нисам се ни осврнуо. Прихватам ствари онакве какве јесу. Ја одлично знам шта је настало од Сарајева и не требају ми никакве плачипизде и сељачићи објашњавати како је тамо.
Али ја никада нећу ни срати по њему. Сарајево, уз моје старохерцеговачко поријекло је у доброј мјери формирало мене као особу и ако бих срао по њему, срао бих по себи, по мом народу и мојој националној култури. Мој предак је уз Косановића оснивач сарајевског универзитета. Да, Богословија је прва високошколска организација у Сарајеву тј. Рељеву.
А ја сам живио у граду у коме, ако си кренуо са Баш Чаршије од Себиља према горе, улазио си у улицу Милоша Обилића. Много пута сам туда ишао, покојна мама је тамо радила. Ишао сам и до куће Николе Ногића, који је био мајстор за прављење намјештаја од ораховине.
Нешто ниже је живили Бреговићи, би ли приземље или први спрат нисам сигуран, изнад је живио Шољевић Влајко, православни свештеник, а ту је живила и Даринка Ковачевић, професорица клавира. Дјеца из улице су ишла у школу која је носила име Вук Караџић.
Ако би кренуо на другу страну прелазио си Миљацку мостом Гаврила Принципа, а онда би продужио до парка Цара Душана. Могао си шетати и Обалом војводе Степе, па свратити до Народног Позоришта које је изграђено на земљи коју је од католика купио Димитрије Јефтановић са намјером да гради позориште, али га смрт прекину у томе, па други нешто касније завршише зграду. Док се здање не направи играло се у кућама Бесаревића, Деспића, код барона Федора Николића. До Маријин Двора, који неки сматрају строгим градским центром си могао стићи Булеваром војводе Радомира Путника.
O радњама, башчаршијској ћирилици на многим мјестима и осталим дијеловима града гдје су Срби били већина не бих сада.
Поента је у томе да се ја тога Сарајева не одричем. Сарајево је било моје, ми смо ту културу и сјај стварали и никада неки Санџо не може бити већи Сарајлија од мене. То је оно што Неле одлично презентује у својим наступима . И зато ћу наставити да помињем Сарајево и мене и моје предке у њему, као и друге Србе(a и остале) који се нешто дали том граду, па ако Бог да, опет нека генерација изроди новог војводу Степу који ће тријумфално, на челу српске војске ујахати у Шехер.
baka4
(radnica)
13. oktobar 2020. u 22.45
Mnogo puta se ne slazem sa tvojim komentarima geri.Ali ovaj put skidam ti kapu i moj poklon do poda imaš za ovo sto si napisao.Znam da ti to ne znaci ništa,ali eto ja ti rekoh. Bravo.
intrigue
13. oktobar 2020. u 22.51
Знаш како , праву слику о људима који овде пишу тешко ко да има .
Али ону баш праву .
Обично људи склапају коцкице читајући оно што други напишу , и гарантујем ти животом да маса света има различиту перцепцију оног што су прочитали , а самим тим и о оном који је писао .
Често се дешава да и онај који пише није ни свестан да они који читају што је он написао , и не капирају како је он хтео . Већ на други начин.

Углавном , ја мислим да углавном имам солидну слику о ономе што ти пишеш , па и о теби , наравно .
Не знам тачно по чему си закључио да ја има погрешну слику о твом писању овде ...по ономе што сам написао о теби и Прекију , или о овоме што сам написао у вези тебе и Нолета .

Ако је због овог другог , онда би требао да знаш то да оно што сам писао није моја слика ...већ слика оних који су те назвали Мујом , Миралемом ...итд.
Једноставно знам како они гледају на то , а и прочитао сам у пар наврата шта су писали у вези тебе .
Зато сам ја мало ишао из крајности у крајност .

А оно прво , оно на теми која је избрисана , у вези тебе и Прекија .
Написао сам тамо ...ја стварно не знам 100% зашто сте сте тачно закачил ти и Преки .
Не знам тачно , али знам од прилике .
Зато што сам у пар наврата упратио да ти пребацују помињање Сарајева, раје , тамошње музичке сцене и шта ти ја знам .
Ево сад ћу ти ја пријатељски рећи ...
Сигруно није велики проблем , ни нешто што је „оглаву” , али има нешто што чега ти ниси свестан ...
Ти си раније проводио много времена са „својима” на подфоруму Сарајево ...и на подфоруму Кошарка (да ја знам) , где је исто тако било доста „твојих” људи .
А ја , ја сам висио на Политици .
И , ту је разлика измежу мене и тебе .
Разлика је у томе што су укинули та твоја подфорума ...и ти си онда почео да долазиш на Политику .
Е ту највероватније долази до „проблема” . Није исто писати тамо , на та два подфорума , и на Политици .
Свесно или несвесно ти си задржао стил са та два подфорума , што је на Политици , па и овде , дочекано како је дочекано , на нож .

То је отприлике то ...
Можда грешим , можда имам лошу процену ...да би она била боља морао сам проводити више времена на Политици , али нисам .

Што се тиче овог доњег дела , у вези Сарајева ...
Верујем да ми је ту перцепција сасвим ок .
Горе негде сам написао да ти „жалиш за Сарајевом које је било И Српско...”
Мислим да си у том доњем делу лепо објаснио шта је уствари значило то што сам написао .
Знам ја ,врло добро , да ти жалиш за тим Сарајевом ...
А ко не би жалио ?
Разумем те 100% .
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. oktobar 2020. u 23.34
Генерално то је то, интригуе, објаснићу детаље касније ако треба.
То што сам рекао на почетку би било боље да сам написао да У ПОТПУНОСТИ немаш праву слику. Суштина је да ја свугдје исто пишем, ја се не прилагођавам ни тенису ни политици. Ја не желим да се допаднем. Имам своју линију и не мислим баш најбоље о интелигенцији људи који се надгорњавају са Вербом, Лазаретом и сличним, чак мислим да ови други и долазе и уживају у провоцирању таквих, зато такви наступи убију у мени вољу да би превише улазио у њихов филм. За све је постојало, а и сада постоји и мјесто и вријеме. И на Сарајеву и на Кошарци, Републици Српској и Херцеговини било је људи који су ме нападали због истих ствари. Нису разумјели. А таквима објашњавати је исто као и објашњавати виц. Немам ништа против њих, али ми није ни стало да им о свему објашњавам. Више ми је стало да ме један паметан разумије него да ме 10 тупана воле.
Ја се са Пречанином не могу препирати. Мишљења сам да човјек има озбиљан психолошки проблем и да се плаши нормалне конверзације. Он МОРА некога нападати. Било ми га је жао када га је његов војвода шиканирао; на његове бљувотине о Григорију, Србима Црне Горе, Србима Херцеговине сам ћутао, нисам се упуштао, док ме није почео директно провоцирати и тада сам му отворено рекао да је исувише примитиван да бих му посвећивао пажњу. И Србин из БиХ који студира у Загребу? Он је први такав за кога знам. И увијек сам мислио да су такви букачи генерално много већа штета за Српство од користи коју би могли донијети. У екстремним ситуацијама као што је рат, а што сам искусио, такви коштају многих живота.
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. oktobar 2020. u 23.35
Хвала, бако, како да не, значи ми. И није ни толико битно да се сложимо, важно да разумијемо разлоге за неслагање.
saam
(staklar)
14. oktobar 2020. u 08.41
Џаба црташ ђеде, неки то овде никад неће разумјети. Бадава је глувом шаптати и ћоравом намигивати, Господ нам је унапред одредио дужину ланца којим нас је завезао, они на кратком ланцу лају ко шарпланинци,уједају ко пит булови, а кад им станеш на реп скиче ко штенад. Шта мислити о човјеку који напише: псовати, псовати и само псовати ?
Интриго му најједноставније објашњава сличност Ченгић Виле и његове махале, а он своје па своје, гађење према свему што је расло у Сарајеву.
Ја сам доста тога научио на овим дискусијама, чак и о оним стварима које су ме окруживале у непосредној близини,а нисам их због неког разлога примјећивао. Тако и о тенису. Некад давно си могао само читати из „Темпа” о Пилићу,Јовановићу, Франуловићу, Настасеу, тек по појави Бобе, спортски преглед је посвећивао више од два минута овом спорту. Пуно тога сам научио овде( а шта ће ми то, не знам).
На дискусије су у почетку долазили паметни људи, изровашени истом муком и паклом кроз који смо ми прошли, помогли ми да убијем носталгију ( донекле), причали предивне приче, као Данило Марић.
„Сарајево” је било позориште. Нема теме од које нису Ди џеј, Миро, Џирло, ману и маса њих, правили комедију, надовезивали се на мисао, превртали , извртали...Понекад се поџапају, али нису српске мајке кујама звали, извину се и хајмо даље. Сјећам се твог напада на проф Лакету, о нетачности неких података или тако нешто, услиједило је на крају јавно извињење .
Најгоре ми је што не знам шта да мислим о овом нашем љубимцу Нолету, направио је( да ли сам или је сплет околности) пуно буке у свом животу, збунио и нас и себе. Из којих разлога тако често иде у Сарајево, због чега покушава да зашије оно што је давно пукло по шавовим сам Бог зна.
Мени и даље фрка кад он игра, жао ми и криво кад изгуби.
Онолике почасти и дочеци у Београду, послије првог ГС и Вимблдона, а он до је орутавио окренуо плочу. Да не тупим даље, све је то овде изанализирано, до правог податка никад доћи нећемо. У једно сам сигуран, свађе ће овде увијек бити„ знам ја нас, јебо ти нас” рече онај што је са моста скочио 1984.
geriatrikus
(zvakac karamela)
14. oktobar 2020. u 21.38
ђеде:)) Овако ми се Жилавка обраћала...красан дискутант!
Имам неке музике по штапићима, нешто сам сортирао недавно и видим нешто са називом „Стаклару”. Контам шта би то могло бити, а онда се сјетим да је то пјесма за тебе коју си желио да сачуваш...сјећаш ли се о чему се ради:)
А те 2011 сам Вимблдон пратио из Београда. Био сам тамо и за вријеме пријема, нисам ишао до Скупштине, гледао сам на телевизији.
2012. су почели политички говори, подршка Тадићу...Вучић и Факетићи, одбацивање крста...а онда фудбал и Хрватска...иначе уз мноштво спортиста које сам из дна душе подржавао, вриштао сам због четворице.
Први је био Џајић, сљедећи Ђорђевић(Истанбул, овоме сам причу посветио која је наишла на јако добар пријем баш на овом кафеу), па опет Ђорђевић (Хрвати), а касније Бодирога у Индијани и на крају много пута Ђоковић. Прва троица нису издали, то је зацементирано, четврти нажалост јесте:((((
saam
(staklar)
14. oktobar 2020. u 21.45
Како се не бих сјећао, то је било прије но што се ју тубе појавио.Чисти Зрак, пјесма : „301” и Котин „ блуес фром Михољаче”
saam
(staklar)
14. oktobar 2020. u 21.48
Гледао сам три меча 2002. у Индијанаполису, чувено полуфинале, а финале нисам.
intrigue
14. oktobar 2020. u 22.16
Ево једна од мене за стару гарду :))

https://www.youtube.com/watch?v=dmK9MGzyu1E
пс.
него , шта би оном нашем Ђемици , дошо убосну и умсилио да због тога мора да 'ода бос . Бос у Босни . :))

стра' ме пре'ладиће се , њежан ми је некако :))
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
15. oktobar 2020. u 07.25
Ja sam geri prvi put skakao kad je Katalinski 74-te (na centarsut Dzajica sto jes' jes') uvalio Spancima na majstorici u Frankfurtu.

Bilo nas je jedno 20 u kuci a od guzve i cigarskog dima gol nisam ni video. Tek u dnevniku.

Onda finale sa Sovjetima 75-te na Zeka Peka u Beogradu. Tad sam dobio majicu sa Kicanovicem.

Sa tom generacijom kosarkasa koja je odlazila i novom koja je dolazila imao sam priliku da se sretnem u Kranjskoj Gori aprila 83-će gde su bili na pripremama za EP.

Praja nas je castio picem u diskoteci hotela Putnik, mladi Dražen je posle treninga dolazio u nas hotel Lariks da igra flipere i tačno u 9 je odlazio na spavanje. Vilfan i Radovanovic su po celu noc igrali bilijar i jedini koje smo gledali na treningu su bili Savovic, Avdija i Marko Ivanovic. Mirza je non stop pusio i pio.

Hoću da kažem da su bili zvezde svoga vremena, idoli nama klincima ali se nisu proseravali nego bili ono sto jesu.

Neko je ovde pomenuo i trebinjsku legendu Cecura. Ne znam da li ti je poznato ali nakon zavrsene karijere pokojni Ceco je ostao svorc pa mu je Mirza pozajmio pare da otvori kafanu u Trebinju.

A ovaj bekan, kako neko rece, je dokaz moje sportske teorije da pamet i talenat ne idu zajedno. Lepo je kad se upare ali se to u Djovakovom slučaju nije poklopilo.

Tabana bos pobosni da se nakupi enrgije. Gled'o covek Avatara a tamo sve tako stoji.

Bekan.

saam
(staklar)
15. oktobar 2020. u 09.20
Паре су јако гадан фактор у животу, без њих је данашњи живот немогућ. Ако их немаш, нема те, ако имаш превише, мета си разноразних мешетара и „ савјетника” како би најпаметније било да их потрошиш. Јебен је то притисак. Један од ријетких, који су успјели да одоле притиску кокошара је Брега, зато су га прогласили титизом и шкртицом.
Мени је задња ствар у животу да размишљам о Нолетовим парама, неким није. Височани су посебна нација на планети, сналажљиви, вјешти трговци ,знају како са парама и знају како да их измудре од других. Височак, кад рођеном оцу јаје позајми, он га прво извага, да стари случајно не донесе мање.
Тако и овај што Нолета жедног и босог преко воде преведе , намириће то Миле, он само откине комад државне имовине.
geriatrikus
(zvakac karamela)
15. oktobar 2020. u 09.31
„Бос по Босни”...претпостављам шта је, али нисам упознат. Видио сам да је дошао у зимској опреми, имао је неке црне, да ли чизме или дубоке патике...је ли се у тунелу изуо, на оном „осоју” бос медитирао, а можда се уз Харе Кришну, а море бит бидне и кака Илахија, бос спуштао улицом Сафвет-бега Бешлагића(92. зе звала „Улица Милоша Обилића”)
Ова Интригова о одласку опет изазва милијарду прича у мојој глави, па бих могао о Ђоки(кратко „O”), Горановом оцу и кућном пријатељу, могао бих о Горану, о Миливоју Граховцу, гитаристи из „ВИС Амори”, бубњару Шекију(Пејичић) и „блузу фром Невесиње”...па бих могао о Чоли...не, не, није то тај, овај је држао мали кафић близу Старе Цркве на Башчаршији, а ту је опет знао навратити и Ведад без цвоњка у џепу и причати о плановима ка новом формирању Тешке Индустрије...
geriatrikus
(zvakac karamela)
15. oktobar 2020. u 09.37
>>Тако и овај што Нолета жедног и босог преко воде преведе , намириће то Миле, он само откине комад државне имовине<<
Woооw, што би рекли Кифљани, ово треба додати у енциклопедију доскочица, мисли, афоризама...големо!
DSQ1964
15. oktobar 2020. u 12.59
Divanite a, ako, ako, nemam ništa protiv. Ono sto mi zapada za oči, kada Intriga poredi Muju i Ćemu da ste vi ipak dosta Yebo-Yugo nostalgični. Nije to samo žal za mladost nego žal za državom gde ste znali svoje mesto, pre nego sto su vas iščupali iz korena i prebacili u belisvetske vukoyebine gde nikada niste našli više to mesto. Nemerete to sakruti jarani, vidi se to u svakoj napisanoj rećenici vašoj. Bitna razlika između mene i vas sto ja nisam voleo tu zemlju, sto sam uvek osecao da mi tamo nije mesto, da moram odande, iako sam i sam priveo mladost tamo i imao/imam dtugare tamo i bio deo te sredina. Ja sam pobegao čim sam napunio 18, čim sam u SUP-u mogao sam da uzmem pasoš, moji su hteli da ostanem, dok ste vi ostali tamo dok vas nisu sve razjurili. Nemam ja ništa međutim protiv vas Yebonostalgičara, ni najmanje. Razumem osećaj odlično i jbga, zao mi sto vam se to desilo, zaista, jer mislim, ono, iako se meni nije desilo na neki način ko i da jeste..
I onda kako su Mujo i Ćemo raličiti? Mujo žali za nečim čega više nema a Ćemo hoće opet ono za čim Mujo žali ali Mujo ipak mrzi Ćemu? Meni su Mujo i Ćemo isti jedino sto gledaju na stvari iz različitih perspektiva..
Ćemo ide kod svog jarana Semira ali vidim da se vi isto sa ljubavlju u vašim srcima sećate Mirzi, Safeta i ostale vaše Sarajevske/Bosanske raje. Po tome cenim da i vi imate vaše Semire sa kojima mozete da odete u goste, zar ne? Ako je tako zašto je onda za vas Nole izdajnik svega Srpskog sto postoji?

https://youtu.be/ysfmABprYa4

Gledam ovog vašeg sarajliju Vita, meni zanimljiv lik, ovo je drugi intervju sa njim kod Teše što sam pogledao, kada priča o Švedskoj pravo je yebitačan, slažem se sa njim 101% , ne znam kako vi kada prica o Sarajevu?

intrigue
15. oktobar 2020. u 14.39
Ти Гене имаш тотално погрешну перцепцију , или су предрасуде у питању .
Одма да ти кажем да грешиш , Наиме , није Ћемо , већ Ђемо . Слово Ђ , које би иначе требало да буде Џ , али тамо , анамо они , умесно Џ изговарају Ђ .
Дакле , Ђемо Ђоковић .
Ђемо ти је Југоносталгичар , а ови што диване нису .
Ево ти и доказа .
Њих тројица би требало да се сунчају по Хрватској обали , да је рекламирају и величијау , као што то Ђемо ради , да би били Југоносталгичари .
Јел разумеш шта оћу да ти кажем ? Њима тројици лепо пуца К за Хрватксом.
А да би били Југоносталгичари , као Новак , ваљда би радили оно што ради Новак ...певали Драгојевићеве песме на Корчули .

За разлиику од Ђеме , који је озбиљан Југоносталгичар и помиритељ нарадо из региона , Муја је само неко ко је у одређеним годинама мало више носталгичан , неко ко се присећа своје младости и града у којој је провео ту младост .
Шта би било да је човек из Приштине , па да напише пар лепих речи о Приштини , да му недостаје итд .
Ви би га прогласили Бељуљијем , знам .
И , пази једну ствар ти човека , тог Мују , називаш Југоносталгичаром , а човек са пушком у руци разбијао ту исту Југославију :))) (наравно да није , али као таквог га види маса пацифиста из бише Југе) .
Е па сад ти види ко је ту Југоносталгичар.
Муја који је са пушком разбијао Југославију и борио се за то да Срби имају своје парче . А пуце му К за Хрватску .
Или мали Ђемица који се усра начисто мирећи Хрвате , Србе и Бошањаке (јел тако исправно ?) .

А то што они спомену Мирзу или Сафета ...Нису они њихови јарани , већ само спортски јунаци из њихове младости , из града у ком су одрасли . Спомињали су и Чечура ...и ко зна кога ће још споменути , муслимана , Србина или Хрвата ...
Али увек ће им једна ствар бити заједничка ...град у ком су живели , Сарајево .

То би ти исто било као кад неко из Београда (а неко је ко је играо , пратио или волео спорт) спомињао Преказија и Вокрија , Панчева или Најдоског , Елснера ...Вилфама ...и шта ти ја знам .
Или још боље , имаш ти муслилмана рођених Београђана ...и они запалили у свет .
И , сад тамо у белом свету међу својима ако спомену неке делове Београда , кафане или ресторане ...Џају , Пижона ...Вукотића или Манцеа ...
Шта су они у очима тих својих муслиманчића , каква им имена дају ...Василије , Крстан ? Спочитавају им да су Југоносталгичари ??

пс.
све ћу ја теби објаснити , мој Гене , само ти питај . :)))
DSQ1964
15. oktobar 2020. u 16.02
A Djemo, bem li ga, na mojoj skripti ona kvržica dole nije dovoljno zakrivljena, ja reko ćemo.

Ti sad objašnjavas tvoje vidjenje kako ko ovde ma diskusiji razmišlja i mene ubeđuješ kako je moja percepcija skroz pogresna. Ja samo čitam šta ovde ko piše i vrlo je moguće da ja to pogresno shvatam ali je moguće da i onaj sto piše ne ume da bas prenese ino sto misli i oseca. Vazi za sve, mene, tebe i ostale mada znam da ćeš ti reci za sebe da sve napises crno na belo.

Da ostavimo Djemu malo na stranu, znači ako je zaljubljenik u sport cenio Safeta Sušića ili Mirzu Delibašića i rado se seća njihovih poteza koji su ga odusevili tada zaljubljenik u muziku ne može da se seća Olivera Dragojevica i možda najdrazih trenutaka u zivotu kada je slusao njegovu muziku?

Koja je prava definicija Yebonostalgičara? Ako ides u Krvatsku onda jesi, ako ides u Makedoniju onda nisi? Ili si Yebonostalgičar samo ako ides kod neprijatelja koji je pucao na tebe?
Slusao sam ljude koji su se borili u ratu na prvim linijama i koji su isto, ko sto kažeš, razbijali Yeboslaviju, mada i to bas ne znam koliko je tačno jer su se mnogi borili bas da bi je sačuvali, kako govore da je sve bilo besmisleno i da ne gaje animozitet na one na koje su pucali. To bi se moglo okarakterisati kao Yebonostalgicarsko razmišljanje po mnogim tvojim parametrima, ne?
DSQ1964
15. oktobar 2020. u 16.10
Ajd nek digne 2 prsta ko od vas nije voleo i ponosio se Yeboslavijom tamo na primer 1985 godine.
I s’ pravom, šta da vole i čime da se ponose ovi jadnici koji danas žive po okupiranim banana republikama koje su je sačinjavale?
intrigue
15. oktobar 2020. u 17.29
Гене , није мени тешко ...а и обећо сам ти . Пај зад . Нема ту мог виђења , ја то знам ...
Зато ти и објашњавам . Мислим ,зато што знам . :)

Први део .
Ако с зањубљеник у спорт и радо се сећаш потеза Мирзе Делибашића или Сафета Сушића ...а иначе си рођен и одрастао у Сарајеву , онда ниси Југоносталгичар , онда си , шта ?
Ниси Југонотсталгичар већ си локал патриота ( твоја носталгија је локална , градска) , зато што су та двојица спортиста из града у ком си рођен и у ком си одрастао .

А , Јуогонсталгичар си онда си носталгична за Хрватским морем , Оливером Драгојевићем (који није из града у ком си рођен и у ком си одрастао)...или Босанским пирамида и Ханком Палдум Итд .

Ту ти је негде и дефиниција за којом трагаш .
Југоносталгичар ти је мали Ђемо зато што је нпр Адрија туром хтео да увеже цели регион ...прво Београд , па онда Задар , па је хтео у Цг , Словенију , мало код Доде у Б.Луку и на крају у Сарајево .
(ко нам фали , Маћедонци ...и КиМ ? Ноле обожава и Охрид , а на КиМ .недају душмани) .
А ова тројица нису , они Сарајево па Сарајево ...и о оним из Сарајева...не о Драгојевићу и Корчули , они о Чистом Зраку и Тешкој Индустији , Сарајевским групама које су слушали пре 35 година :)))
Локалци . :))

DSQ1964
15. oktobar 2020. u 17.52
Aaaa, ako se sa ljubavlju sećaš poteza Mirze i Safeta onda si lokal patriota ali ako hoćeš da čuješ šta Semir ima da kaže onda si Jugonostalgičar, najviše zbog toga sto nisi iz Sarajeva. A jesi mi objasnio, po tvom starom običaju😜 Sad mi je sve mnogo jasnije!
frangipani
(>Catch the rainboW<)
15. oktobar 2020. u 19.31
Kako covek da tu i tamo ne bude nostalgican kada se seti svoje lepe, bezbrizne mladosti u Jugoslaviji?
intrigue
15. oktobar 2020. u 19.40
Јебга , мени се чини да ћеш ти пре бити Муја босанац , него што је то Гери ...он уклавири за 2 минута , теби треба 2 месеца . :))

Био сам убеђен да сте ви са Југа виспрени , паметни .
Јес ти сигурно из НиШ ? :))

Да , ако се присећаш неких спортиста из свог родног града у ком си одрастао ...онда је то локал патротизама и носталгија за градом и за младошћу .
Прошло време .

А ако данас (садашње трајно време :)) одаш бос побосни и ако кажеш да ти је то други дом ...онда је то Југоносталгија .
Део . Један део .
Други део је Хрватско приморје .
Трећи ЦГ.
итд.
Јер , од тих република је била састављена Југославија .

Кад ова тројица крену да кукају за Бледом и Булдожером , Сплитом и Југопластиком ...итд.
Онда ћемо причати о Југоносталгичарима .
И , мени се све чини да ти мени овде бацаш ровце , да би као да ме возиш... пријеће бити то , него да не разумеш . Не разумети ово може само неко ко се зајебава ...или неко ко је Мујо или Суљо из вицева .:)))

intrigue
15. oktobar 2020. u 19.47
Људима је укинут подфорум Сарајево , а на подфоруму Кошарка нема живе душе...и то је цела памет .
Паметном довољно .(плус године које имају)
geriatrikus
(zvakac karamela)
15. oktobar 2020. u 20.25
Пикси, Душко Радовић, па Шабан Бајрамовић, Галија, па и Кербер...онда легендарни покојни Доктор Лазо...кад помислим о Нишу сјетим се тих људи, па ми нешто лијепо и топло око срца.
Гледај овога сада:(
Јасно је мени да Ниш није 10 људи, да и ту има свашта. Јасно ми је и одрастање овог нашег Нишлије, немогућност правилног развоја. Јасно је и да је годину дана, док Запад не пошаље своје раднике у Турску или Југу да мало предахну и још једну плочу на кући излију, чекао на своје карте са голишавим тетама и чикама у акцији, да је са њима био главни у јавним клозетима свога града, да је славодобитно приказивао и прве видео касете са порно садржајем и да је једва дочекао да може да оде и сам их купи и донесе и задиви публику у својој махали.
Када је дочекао тих магичних 18 година и та му се жеља испунила, услиједило је разочарење, пубертет се ближио крају, његова роба бившој публици није више била толико атрактивна, а он у немогућности да сагледа неминовност одрастања, као и могућност бивших другара да и сами, без његове помоћи дођу до некада толико тражене литературе, почиње да мрзи своју средину и у њој види разлоге свога незадовољства и умјесто да ужива у процесу сазријевања са својима, чупа себе из коријена да се никада и нигдје више поново не посади. Уз недостатак образовања и мозга претренираног за служење газди и стицању капитала за њега, који ће му ако буде добар покучити и неку не баш до краја оглодану кост, наш јунак овдје сада покушава да некако зацијели који од својих гастарбајтерских комплекса нападајући оне који су и имали нешто од живота, па му сада без икакве зле намјере својим разговорима изазивају толике трауме.
Жао ми је, ми и да престанемо, тебе то не излијечи, разлози за твоју муку су на неком другом мјесту и много комплекснији од читања коментара бивших Сарајлија.
saam
(staklar)
15. oktobar 2020. u 23.16
Кад човјек стане пред пећину, и онако изненада викне, пећина му врати одјек баш онакав какав је послао, чак и боју гласа имитира.

ПостојУ људи са чеоне дупље
Празне и шупље

Какву год им ријеч упутиш, увијек исти ехо се враћа, нема везе која је интонација и како је артикулисана ријеч, ехо је увијек исти.

Колики је неко човјек , кад отрпи и прећути онакву псовку о покојној мајци, не узврати истом мјером ( ја не бих могао) и онда дође неко и трипут понови и одобри исту бљувотину, псовати, псовати, лепо је псовати.
Бљак
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
16. oktobar 2020. u 09.01
Intrig ne znam na koju trojicu mislis ali ako sam ja tu ubrojan moram da ti kažem da nisam Sarajlija.

Ja sam ti na dva sata voznje od Gajdobre malo severoistocno. Od sportista iz mog sela su rvac Arsic Milorad, koji je osvojio prvu medalju u rvanju za Jugoslaviju 1955, Mirjana Bosnic/Tufegdzic rekorderka Jugoslavije u bacanju kugle. Poslednji fudbaler koji je nešto vredo je bio Djoko Rudan, igrao za Proleter dok je bio u prvoj ligi krajem 80-tih a rukometas Borko Basaric.

Imali smo i par odbojkasa u prvoj ligi 70-tih. Ništa sto bi bilo za opstu diskusiju.

E da, onaj vaterpolo golman Partizana Nikola Kuljaca (nosi djedovo ime) s tim sto je odrastao u Beogradu. Njegovi su poreklom Pastrovici iz okoline Budve.

Inače smo svi potmci Solunaca koji su se kao dobrovljci borili na Solunskom frontu. Moj djed je dosao iz Amerike 1917 da ratuje kao dobrovoljac,sa Stepom je i on usao u Srajevo, peske ne na konju a nakon rata dobio zemlju u Banatu i nije se vracao u Ameriku. Poreklom smo iz Glaicica u Popovom Polju, Sijerkonje kao nas Popovce zovu Trebinju. Iz Glaicica smo jedini koji se prezivaju na „ic” pa koga interesuje može da nas nadje.

Nismo bas kao Sarajevo ali koliko nas ima nismo za bacanje.

Inače imam lepu pricu sa gostovanja u Gajdobri gde smo lani igrali s Hercegovcem u novoj hali 30/11. Mislim da je cela Gajdobra dosla da nas gleda, rezultat apsolutno nebitan.

Posle utakmice ulaze u nasu svlacionicu Rajko Prodanovic i trener Dragan Zglobo Sudzum i naređuju „momci predjite u naše prostorije treba nešto da se objasnimo”.

Mi šta ćemo pa za njima kad tamo troje Gajdobrana na našeg jednoga.

Prvo nas je napao Nikola Bakmaz sa sirom iz mijesine i cvarcima, Sudzum i Bozo Nadoveza hercegovackim vrancem i pivom. Taman dodjosmo sebi od prvog napada kad Gajdobrani udarise nenadano rostiljem i pecenjem koje su Medo Samardzic i Bakmaz od ranije narucili sa sve pivom.

Nas trener Dzidzo Vujevic procenjuje u tom momentu da mladji deo ekipe posalje kuci jer je tempo bio ozbiljan za ove golobrade mladice. Međutim Gajdobrani nam i tu podmetnuse zamku i spakovase deci desetak pica za puta. I ako desetkovani nastavismo sa borbom dok Dzidzina žena nije prekinula bitku i jedina pribrana komandovala polazak. Tu se opet umesa Bakmaz i izvadi gajbu piva, oznojilo se kaže, i ajde još ovo pa put pod noge.

Jedva zivu glavu iz Gajdobre izvukosmo.
DSQ1964
16. oktobar 2020. u 13.14
Intrigo, Ne, ne bih da te vozim ali ti koji se stalno pozivaš na logiku ovde je baš kriviš da bi mi objasnio, iako znam šta hoćeš da mi objasniš.
Prvo, nema logike da zoves nekog Jugonostalgicarom koji nikada nije živeo u njoj. Nole je imao 4-5 godina kada se ona raspala, ono sa Crnom Gorom ne možeš da zoves Jugoslavijom iako su je tako zvali. Jugonostalgičari mogu da budu samo oni koji su u njoj živeli od 1945-1991, a to amo uglavnom mi. Nole iako promovise pomirenje „naroda i narodnosti” nije Jugonostalgičar.
Drugo, vidis kako ovaj tvoj Mujadin, što Preki reče voli da palaca svojim zmijskim jezikom? Pa posle zašto ga psuju! Vidis da je on imao mesto u toj sredini, dok sam ja te 1982 video samo jednu korumpiranu, raspuklu, već propalu državu u kojoj si samo mogao da kupis zaposlenje i perspektivu, koja, videli smo kasnije, nije nije ni postojala. Mislim, sa 18 nisam bio mnogo pametan ali toliko sam mogao da vidim. I pazi, mogao sam ja, odnosno roditelji da mi kupe odlično radno mesto ali čemu, zašto živeti u truleži kada je postojalo bolje? A tada su geopoliticki odnosi bili drugačiji i postojalo je bolje, i to mnooooogo bolje i ja sam tamo otisao. Tada je u Švedskoj bio Palme i da ne širimo dalje priču, jer ne znaš, tvoji rodjaci su sigurno tamo stigli 90-ih a tada je Švedska o kojoj ja govorim bila već na samrti, tako da nisu videli onu pravu Švedsku.

Dakle da se ne ubedjujemo, ovaj tvoj jaran je meni isti kao i onaj koga on mrzi iz perspektive „jugonostalgije”. I ne vidim ja ništa loše u toj nostalgiji ali mi smeta licemerstvo kao on sad mrzi nekog zato što je mali Srbin!! Ćuti bre šupku jedan i pokri se klempavim ušima.

Nego niko mi ne odgovori znate li Vitomira?
intrigue
16. oktobar 2020. u 15.10
Постоје људи који никад нису живели у Југославији , а Југоносталгичари су . Тако да та теорија да Југоносталгичари могу да буду само они који су у њој живели од 42 до 91 не пије воде . Имаш бре странаца Југоносталгичара . Чудно звучи , али је истина .
Тако да ти то што Ноле није живео у Југи и није неки аргумент . Живели су му родитељи , деде и баке , тетка...Можда га они инспиришу .

Новак Ђоковић ти је нешто ко Ацо Карађорђевић , мало му Србија , он би да га воле и „ови остали” . :))
Да буде краљ Срба , Хрвата и Словенац ...Муја и осталих :))

Како бре ови људи могу бити Југоносталгичари кад им пуца К за Хрватском , Словенијом итд .
Њих двојица су из Сарајева , причају о Сарајеву ...један је Херцеговац спомиње Херцеговину , други (чини ми се) има везе са Крајином , куцао је на том подфоруму ...Овај трећи , Кинаски из северне Србије , он и не спомиње СА ...по некад Херцегвину , деди (или прадеди) му Краљ дао земљу и Банату , као добровољцу у Великом рату .

Небитно .

Да , моји рођаци су дошли у Пведску пре 82 , доста пре...Купили станчуге , довезли лимузине , донели лову ...још пре 90 . Таман сесместили , после „пар” година крене рат ...и они назад за Шведску .
(ради се о мојим стричевима...први рођаци мог оца са мајчине стране)

пс.
сетих се , слагао сам . постоји та Југоносталгија код Герија , највише због спорта ...због кошаракашке репрезентације која , нажалост , због расапда Југе није изашла на црту Дрим тиму :)))
псс
а Ђемици је други дом убосни ...:))) каже краљ „ово што Ми имамо” !!
а што Ми имамо , Новаче Ђоковићу ? Ко смо то Ми , Новаче Ђоковићу ?
Височке Пирамиде можда имате Ви Бошњаци , Ти и Гене ...Ја их немам , К ме боле за тим . :))))
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2020. u 15.28

Откили смо тајну босоногог ходања. Ради се о ходању у „Ружином лабиринту љубави са шест латица”.
Идеално за циркулацију крви, каже Сема и да хладноћа одоздо утиче на здравље.
То да утиче на здравље није тајна, стално су нас упозоравали да се свашта с ногу навуче и да морамо пазити да каквог поганца не навучемо
О чизми и шубари су епови испјевани.
Али ако Ноле то ради упамет се фанови. Ове зиме да се здравља накупи. А ни чизме нису џаба. Фино се може уштедити и куна и круна. Не требају ни зепе ни чарапе. Ни те пару нису за бацит.
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2020. u 15.45
...и што су Данци те године постали прваци Европе у фудбалу, интригуе.
intrigue
16. oktobar 2020. u 16.21
Kinaski ,
Извињавам се , провалио сам грешку после првог читања .
Не знам тачно о ком месту причаш ...два сата вожње од Гајдробре , подалеко ...:))
Напиши слободно , на не нагађамо .

Ево мало за оне које можда интересује где је то , шта је то ...Гајдобра :)))

https://www.youtube.com/watch?v=C02hQr0_mDc

Нисам још увек био у тој новој хали . Последњи пут сам тамо био 2014 -те .
Планирао сам ове године , али нас сјеба ова Цорона .

Елем ...
Сећам се и ја једног лепог догађаја , пре много година , бар 38 . :))
Ко момчић дошао на распуст тамо ...а Кошаркашки клуб то лето играо квалификациону утакмицу за већи ранг .
Утакмица се играла у гостима... у Молу .
Онако на бетону , напољу . Пуне трибине .
И нашио добију утакмицу , пар секунди пре краја , последњи напад , наш бек погоди неки шут од таблу са бар 8 метара .(можда Гери зна ко је то , брат му је играо у Игману , кад су играли прву лигу :)))
Е,, како је ушао тај шут ...судија свира крај ...и истог трена креће озбиљна шорка .
Хехе .
Било нас навијача , заједно са играчима и тренерима...скоро пун аутобус .
Елем смо добили утакмицу , елем смо их пребили ко волове (тамо живи много Мађара). :)))
Где они са нама да се бију ...хаха .

intrigue
16. oktobar 2020. u 16.24
Гери , где то да заборавим ...
Мада , искрен да будем , нисам ти ја неки велики обожаваоц Ивице Осима .:)))
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2020. u 17.21
Је ли тај бураз дошао као појачање и није остао до краја, интригуе?
antologia
(svakog dana...)
16. oktobar 2020. u 18.06
Обожавалац😉

I stranac „ Yugonastalgicar” ako to uopšte postoji i ako se tako može nazivati je isto 41-92: Od epopeje o NOB, Tita, ljetovanja, učešća na Evroviziji od prvog dana, naših studenata i eksperata, spec. medicinara koji su radili, sirili price i ljubav, družili se i dopisivali, UN, sport, filmovi, Radost Evrope, Milenković, Pogorelic, Andric, Srpski kulturni centar uParizu, Velickovic, Ljubo Popović,Bitef...Pa Peter Handke to najbolje zna i razumije i objašnjava.
Inače, bas je već zamorno. Neka misli ko šta hoće.
Ipak, nostalgija kao pojam sa bilo kakvim patriotizmom se ne može porediti ili zamijeniti.
Ali, da se može biti nostalgican prema bivšem lokalnom patriotizmu, valjda može, pa se to onda mora zvati ex lokalpatriota-nostalgicar, jel da se ne bi mislilo na cijelu ex yu, nego samo na taj lokalni segment, iako je on, maho ti ne maho, sadržavao u sebi bas to i najviše to od čega se bježi. U pojedinostima nakrcanim idolima, idealima i jaranima se sadržavala i ta opsta, mnogo veca cjelina- EX-yu.:)

DSQ- Evo mene, ne sa 2 prsta, obe ruke dizzem protiv te EX države. I moji su me upucivali u sve lazne/ruzicaste velove Bratstva i jedinstva; hrvatske ili slovenacke, pa i makedonske, a tek siptarske
iskrene odnose prema njoj. Ništa bolje ne mislim ni o Sarajevu, koji mi je vise od rodnog grada mog ili moje babe. Mesa, Andric, Momo Kapor, pa i Zuko su puno rekli, šta bih ja tu mogla sem da prepisujem i citiram.
I, uspomenu na mladost, djetinjstvo, muziku, ljubavi.. ne vezujem
i ne ogranicavam nikakvim lokalitetom- ok desavalo se tu i tu, tad i tad, ali je sve samo moj zivot, moja uspomena i mjeri se mojim
dozivljajem.
antologia
(svakog dana...)
16. oktobar 2020. u 18.09
pardon: YugonOstalgicar.
intrigue
16. oktobar 2020. u 18.21
Гери ,
нисам сигуран , мислим да је презиме Стојановић .

''''''''

Ђес ти Стелал , ебала ти себе жуту и на ђачку фризурцу подшишату :))
Честитам , наватала си ме . Јел ово значи да сам упраћен ?
Ако јесам да малчице припазим , да обратим пажњу .

Не разумеш ти ово Стелла , спомињани су странци „који нису живели у Југи”...никад и никако . Не битно је , дакле , од кад до кад .
Постоје људи у инострансву који са усхићењем спомињу бишву Југославију и жале за њом ...због: уметности , спорта , природних лепота , народа итд итд .

И , признај нећу ти ништа , да ли си ми дала 2 минуса ...Стела и ти ...:))

пс.
да не заборавим , јел Високо и твој други дом ...јеси ли и ти међу онима који имају пирамиде ?? :))
antologia
(svakog dana...)
16. oktobar 2020. u 18.33
Naravno, o tim strancima i ja govorim, samo čuli i pricalo se, a možda i
prošli zemljim u nekom od gore opisanih situacija. Sretali ljude itd,
no to he moglo samo tada ili iz tog okvira da potice, nikako onih sto su sa 2, 3, 4, godine dozivjeli rat.
intrigue
16. oktobar 2020. u 18.42
у праву си Стеллице , признајем . :)
geriatrikus
(zvakac karamela)
16. oktobar 2020. u 19.14
Давно је то било, интригуе, а нисам се нешто о томе подсјећао ових неколико деценија што прођоше, а ни тада када се дешавало нисам био у ситуацији да ми се извјештаји пишу и рачуни полажу:), па се не хватај превише за моју ријеч, а као кроз маглу ми се јавља да је требао доћи неки бек из Војводине, Суботица? ми долази у памет? и презиме Вуковић...није то баш прихваћено са одушевљењем, није се имало пара за бацање...не бих рекао ни да се најбоље уклопио, чини ми се да је брзо и напустио
Остали су сви, колико ме сјећање служи, били Илиџанци, сад ми се мало мијешају тимови, али мислим да су играли Јабо, Дире, Чедо, Зрно, Вахид, Риба, Ћуза, Кијац, Чомор...ко се још скидао, Тукуљ, Намик, Јово К...
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
16. oktobar 2020. u 19.46
Ej da, stare dobre tuce.

Pa za to se živelo. Nama je fudbalski klub bio 4 godine zabranjen zbog toga.

Jedne godine zovu mene u Novi Sad, kažu idemo u Sivac a fali nam igrača, hoćeš li da igras?

Ja planirao da dodjem kuci ali reko nisma igrao odavno pa ću skoknuti do Sivca pa kuci sa mojima jer se igralo u subotu ujutro.

Da nešto nije u redu primetio sam kad sam video sastav ekipe. Prosek 17 godina, nigde ovih iz prvog tima.

Ja pitam šta je a pomoćni trener će te Musa se razboleo (njega intrig siguran sam znaš, veliki Musa Stajcic iz Backe Palanke - policijski inspektor, sad je u penziji), te Cvaj nije dosao, golman Bato Pribisic se usinuo te tamo te ovamo i dobro šta je tu je odigracemo nekako.

Samo sto je utakmica pocela poce tuca. Uletela publika i poce da nas ganja sa pumpama za biciklo.

Mene su tukli lopatom jer sam bio najjači.

U aitobusu sam tek saznao da smo ih isprepucali na domaćem terenu pa su nam sad vratili.

Pisao i Sportski zurnal tome.

A Sivac je bio vruc teren.
intrigue
16. oktobar 2020. u 21.01
Гери ,

Не знам , мислим да је Стојановић , а не Вуковић . Бек , плејмејкер...високо чело , мало посвађане очи .
Он је после рата био тренер кк херцеговац из Гајдобре .
(вероватно и пре , али сам ја тад ишао тамо па сам га видео)

Да ли је остао , играо , или напустио убрзо , не знам . Сигуруно није остао дуго .
Једне године кад сам био тамо , као клинац , баскетао са Мирком :)) , рекли ми „овај је играо прву лигу...ја питао где , они ми одговорили у Игману)

Кинаски ,
Сивац ?
Тамо има и ”Црногораца„ :)) , зајебана прича :)
Чекај мало , где краљ делио земљу добровољцима после првог рата ...
Алекса Шантић , Светозар Милетић , Кљајићево ?? :)

DSQ1964
18. oktobar 2020. u 12.35
Ma jok bre Intrigo, ne znaš o cemu pricas to za Jugonostalgiju a evo i zašto: mislim prvo pogledaj šta znači pojam nostalgija pa onda pričaj.
Satavljena od dve grčke reci nostos(povratak kući) i algos(bol) Jugonostalgija bi mogla da se okarakteriše kao bol za svojim domom koji je bio Jugoslavija. Neko ko nikada nije živeo u „kući” ne može ni da ima osecanja vezana za tu kuću koliko god mu roditelji pročali kako je tamo lepo bilo. Može da ima neku drugu vrstu osecanja ali ona ne mogu da se zovu nostalgijom.
A evo ti i konkretnog primera iz tvoje najblize blizine - na ovoj diskusiji, mene😁:
Ja imam brata 9 godina mladjeg i on je rođen i odrastao u Švedskoj. Ja sam rođen u Nišu i iako sam u detinjstvu i tokom odrastanja i skole na letnjim raspustima stalno bio u Švedskoj može se komotno reći da sam odrastao u Jugoslaviji. To se uostalom vidi ovde kad pišem i izražavam se, nikada ne bi rekao da i ceo zivot nisam proveo tamo, zar ne?
E recimo moj brat, iako da ga sretnes nikada ne bi pomislio da je on recimo rođen i odraso van, kada je pricanje, ponasanje i karakter u pitanju, nema uopste taj osecaj i poimanje šta je u stvari Jugoslavija bila. Zna on sve dogadjaje, sportske, politicke, kulturno umetničke i ostalo ali ih nije živeo. Ko god nije bio u Jugoslaviji i u realnom vremenu gledao Obraz uz obraz, na tv dnevniku kako je drug Tito danas otputivao u zvaničnu posetu Libiji, ko nije u velikoj grupi gledao majstoricu sa Španijom, odbojku Kiće i Moke protiv Rusa,, ko nije isao na ekskurzije i radne akcije, ko nije osetio to drugarstvo, ko nije gledao Zvezdu na Marakani protiv bilo koga sa 90 i kusur hiljada drugih, ko nije išo na Jadransko more u radničkim ili bilo kojim drugim odmaralištima, ko nije kupovao Super Rifle i kasnije Levis od švercera iz Trsta ili sam iso da ih švercuje, koga učiteljica ili razredna nije šamarala, ko nije služio JNA, i za žene koja nije otisla, momku, bratu ili drugu na zakletvu, ko nije seo ispred tv-ja tog poslepodneva/večeri u sumrak da cuje ono sudbonosno „umro je drug Tito”...itd, itd, itd...taj ne može da ima osecaj za Jugoslaviju i šta je ona bila. Može neko da mu priča godinama, može sve da pročita i vidi na internetu ali nikada to ne može da bude to.
Znaci moj brat iako je i sam posle, 1998 godine proveo godinu, dve u krnjoj Jugoslaviji nema osecaj za onu našu i ćesto me pita o nekim dogadjajima kako je to ustvari bilo. Iz njegove perspektive on gleda na tu zemlju kud i kamo pozitivnije nego ja ali zbog toga ne mogu ja nikako da gledam na njega kao Jugonostalgicara jer nema on veze šta je i kako je bilo, on ima neku romanticnu sliku u glavi dok sam ja bio na licu mesta. Njemu je Juga 9:0 protiv Zaira i hettrik Bajevica a meni je Juga sve one prodate utakmice i sastavljanje timova po nacionalnom šablonu a ne ko je najbolji. I tako dalje...

Što se Sarajlija tiče, imam ja vrlo dobrog druga iz Sarajeva koji naravno, više ne živi tamo. Veliki je Srbin i mrzi Ustaše iz dna duše. Oženjen je muslimankom i posle svega što se desilo mrzi i muslimane. Jedan od sinova mu je bio skinhead u mladosti i ima extremno desnicarske, rasističke i naravno nacionalisticke „velikosrpske” poglede. Za njega je Preki mala maca sa svojim izlaganjima ovde. Mislim, meni je ta situacija paradoksalna, da ti je majka muslimanka a ti bi ih sve zapalio ali ko sam ja da sudim?
Ne idem u Hrvatsku, bio sam u vojsci u Puli i na Malom Lošinju koji je prelep ali me ne vuče da odem opet da se pidsetim mladosti. Da imam rodbinu u Hrvatskoj, da mi je majka Hrvatica ili rođena tamo sigurno bih išao. Ne mogu ja da idem i gledam ko je „veliki” a ko „mali” Srbin, najvaznije je da smo sto vise i da smo sto slozniji. Da li među nama ima loših ljudi i loših Srba, još kako ih ima ali nije na meni da ih prepoznajem i ja to i ne mogu. Ne može ni Intriga, niti bilo ko drugi. To sto Nole ide u Hrvatsku ili uBosnu meni ne smeta ni malo. Nole je za mene od većih Srba ovih vremena kada izmerimo njegov učinak i promovisanje Srbije i uopste njegovu pomoć Srbiji. Sve sto mogu da mu poželim kada ide po tim Hrvatskama i po tim Bosnama da se pazi jer je evidentno da ga tamo mnogi i ne vole bas zbog toga sto je Srbin. A da li je on loš čovek, lud, blesav, udarile mu pare u glavu i sve ostalom, kao sto sam rekao, nije na meni da sudim, ima nas svakakvih.

DSQ1964
18. oktobar 2020. u 12.55
Zaboravio sam da pomenem sletove, štafete, prasiće za 29. novembar i ko zna šta sve ne. Prelazak preko Šentilja i osecaj da si kući iako ne razumem šta pričaju braća Janezi, pa onda večita neka nelagodnost prilikom prolaza a i boravka u Hrvatskoj. Oduvek sam se pitao odakle mi to, nikada me nijedan Hrvat nije ni popreko pogledao, valjda nešto genetski, ili sam slušao neke priče u mojoj etnicki čistoj Niškoj sredini, ne secam se😀
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 14.01
A imam i još jednog iz rodbine ovde u Čemerici, sličnih smo godina, vozi kamion i ja ga često zezam: pa yebo te Tito šta ti traziš ovde, radis 24/7, pet dana u nedelji, samo si za vikend kući i to da bi samo lezao na sofi jer ne možeš da se odmoriš, yebo Ameriku i zlato sto sja i tvoje Mercedese i veliku kuću, ti to i ne vidis. U Jugi si bio kralj, večiti student filozofskog fakulteta koji nisi ni zavrsio, sedeo si po kafićima, ispijao jednu koka kolicu po ceo dan, putovao u Trst i jeo pizzu u Villa Opicini, pušio ziben in pedeset, šta bi dao da imaš to opet? Kaže on, ne seri sa tom Jugoslavijom više, lako je tebi bilo kad ti je keva slala velike kese čokolada iz Švedske, ja sam čokoladu video možda jednom nedeljno. Ćale sluzbenik u osiguravajucem društvu, majka domaćica, troje dece, mali stan, jednom u 6 meseci smo isli u kafanu na ćevape, večita nemaština i sastavljanje kraja sa krajem, kenjam se i na Niš i na Jugoslaviju, rodio sam se kad sam došo ovde i kada se setim tih vremena samo se uznemirim. Ne bi ih pozeleo ni najgorem neprijatelju.

Ko god je „lokal patriota” i nostalgičan prema tim vremenima taj je meni pravo sumnjiv.😅
intrigue
18. oktobar 2020. u 14.03
грешиш , постоје на хиљаде људи који су сваке године долазили у бившу Југославију и проводили одређно време у њој .
уживали као туристи и величали систем у ком криминал скоро да није постојао , а они су могли на Јадранској обали да заспу на плажи , а да их нико попреко не погледа .

nostos...повратак на просторе бивше Југославије , у кућу , у хотел , улицу , мост ...
и алгос ...бол за Југославијим , системом , слободом , сигурношћу...коју су пре имали кад би долазили , а тога више нема .

немој да будеш буквалиста и да буквално преводиш .
кад причаш „у пасту” , о младости ...онда се то преводи као жал за младошћу , али и као носталгија за прошлим данима , за младошћу .
„како Он носталгично прича о прошлим данима , о свом одрастању ”
„ о неким љубавима се исто тако пише са носталгијом” .
у речи љубав имаш и ностос и алгос .

покушаваш , поштујем...али не иде ти баш најбоље . :))
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 15.50
Ma tebi još gore iz mog ugla gledano.
Čuj kriminal nije postojao😂
Kraduckalo se na sve strane ali možda ti lopovluk po „radnim organizacijama” nisi smatrao kriminalom?

Ja tada odem za Švedsku i u parku zaboravim fudbal, dodjem sutra on i dalje tamo stoji. Sledeći put zaboravim jaknu, dodjem sutra ona i dalje stoji. Bas sam se mislio kakvi li su ovi Švedjani neki čudaci, to bi ti kod nas odneli dok se okreneš😀
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 15.55
Eto, za mene možeš da kažeš da sam „švedonostalgičan” prema zemlji koja je isto nestala mada i dalje ima isto ime ali ja sam živeo u njoj, znam šta je i kako je bilo, ne možeš ti da imaš nistalgiju prema njij koliko god ja ovde da ti pricam kako je bilo.
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 15.56
Turisti se ne računaju.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
18. oktobar 2020. u 17.35
Kad dete gastarbajtera krene da zemlju svojih roditelja i dedova naziva pogrdnim imenima...
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. oktobar 2020. u 17.43
Сједи, кечина к'о кућа, тотално промашена тема.
А и ово што је написано, без обзира што везе са темом нема, нема везе ни са памећу.
Али је итекако у вези са тобом. Твој начин размишљања је баш такав и морам да признам да си на линији, увијек вјеран својој глупости.
Да ниси ништа више написао, ово би било довољно:
>>Što se Sarajlija tiče, imam ja vrlo dobrog druga iz Sarajeva koji naravno, više ne živi tamo. Veliki je Srbin i mrzi Ustaše iz dna duše. Oženjen je muslimankom i posle svega što se desilo mrzi i muslimane. Jedan od sinova mu je bio skinhead u mladosti i ima extremno desnicarske, rasističke i naravno nacionalisticke „velikosrpske” poglede. Za njega je Preki mala maca.. <<
Слажем се да сте ти, он и Пречанин баш такве големе Србенде. Друга заболио сунет на вјенчању, па постао Србенда што мрзи муслимане.
А послије овога:„Ja tada odem za Švedsku i u parku zaboravim fudbal, dodjem sutra on i dalje tamo stoji. Sledeći put zaboravim jaknu, dodjem sutra ona i dalje stoji.” ти је све опроштено. Не мораш се више правдати.
Да није ово отјерало родитеље у Шведску, ко је могао толико одјеће и спортских реквизита накуповати тако заборавном дјетету?!
Да ти ниси нешто од тијела тамо заборавио и никада се ниси по то вратио?
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 17.55
Hehe, Prangija i Mujo, boli vas za vašu Yeboslaviju, znam ali jbga, umrEla je.

https://youtu.be/6wVCOrXIpwo
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. oktobar 2020. u 17.57
Што се друга тиче, а има везе и са Новаком сјетих се да сам некада писао о браку Србина и муслиманке и односу људи из моје ОТАЏБИНЕ(то се пика 64), па да мало поштедим прсте, ево copy-paste:
>>>
geriatrikus
(zvakac karamela)
13. januar 2020. u 18.40

Масовни талас буђења Срба се десио крајем 80их и почетком 90их година прошлог вијека...а онда је велики број Срба реализовао да је, сем галаме и лупања по плећима неких бораца за Српство, за то будно стање потребно још понешто жртвовати, па опет завлада стање хибернације.
Искрено мислим да ће Свети Острошки Василије, слава му и милост утицати и пробудити људе у црногорском народу, а што се Новакове пјесме тиче...нека, хвала. Нека он лупа ону лоптицу, не бих ја са њим на стражу, рађе би са неким мањим Србином што не вјежба јогу у будистичком храму и може преживити без хрватског мора и хрватског ногомета.
Мој отац је рођен у Старој Херцеговини, ја нисам, али сам увијек био Херцеговац. И док су дједови и бабе били живи, већина родбине би се женила у селу одакле ми породица потиче без обзира гдје је ко живио. Ту би се окупљала родбина, кумови и пријатељи из читавог свијета.
Сјећам се једне прославе...након много година одметништва, женидбе и стварања породице са муслиманком, дошао неки татин рођак да прослави једно вјенчање.
На тим нашим прославама се није играло Козарачко коло, играло се Зетско, није се помињао ни Тито, ни партија, него виле и банови, бугарски краљеви, Београд, Русија...а сјетили би се и понеког истакнутог јунака из другог свјетског рата: https://youtu.be/aj61BcQ0tDM
...Опустио се и горе поменути рођак, па поведе што је гласније могао:
„Удала се була за Србина
Знаће куја шта је крметина...”
Прихватише људи пјесму, шта ће, а његов покојни отац ће онако за себе, а да и други чују:„ А не једеш је ни ти, јаде”.
Не знам шта је горе могао урадити на таквом мјесту и међу таквим људима. Муслиманка је била његов проблем, ако је он са њом могао живот проводити, могу и ја некад ручати, рекао би му отац, али се пјесмом
тотално срозао.
Ово Новаково дерњање баш тако видим. Он и „Марш на Дрину”...де, Бога ти...
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 18.14
Svako ko voli Srbiju i oseća se Srbinom je Srbin, makar on bio i crni ciganin, kinez, ozenjen muslimankom ili burmankom iz Myanmara, nisi ti Bog pa da određuješ ko je Srbin a ko nije. To kome je deda bio Solunac nije bas nešto odlucujuce, borili su se mnogi srbi i na strani Austrougarske.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
18. oktobar 2020. u 19.06
Apa är apa. Mora da prostaci po svaku cenu.

Vredja po nacionalnoj osnovi. Nipodastava ljude. Busanje i pena do obrva. Narcis. Ono kad je njegov put najbolji. Znala sam jednog takvog. Ja pa ja sve vreme. On zna najbolje, on ima najbolje. Obično kokodakalo.
DSQ1964
18. oktobar 2020. u 20.04
😂 ko-ko-ko-ko-daaaa 🐓 🐓 🐓
Koga ja to vredjam po nacionalnoj osnovi?
intrigue
18. oktobar 2020. u 21.57
DSQ1964,
пише „криминал скоро да није постојао” , а не „криминал није постојо” .
у тој Југославији о којој ја причам кримоси су били отерани у разне Шведске (Аркан и ини) , да тамо пљачкају и отимају . а кад би се враћали у Југу , били би мирни као бубице и трошили оно што су опљачкали у Шведској .

цела Јадаранска обала је била познара широм Европе као једна од најлепших , најслободнијих , најсигурнијих обала .
док су лопови из бише Југе пљачкали туристе по Азурној обали ...туристи на Јадрансој обали су знали да изгубе новчаник на плажи први дан кад би дошли , а да га нађу нетакнутог 14 дан кад би полазили кући , на истом месту где су га оставили :)))))

чуј туристи се не рачунају , зашто ?
па јел била прича да ако желиш да будеш Југоносталгичар мораш да будеш неко ко је рођен или живео у њој ?
то си ти написао , да би извадио Нолета .
а ја сам ти одговорио да то није тако ...да може и другачије .
да Југоносталгичари могу да буду и они који нису рођени у њој , па и они који нису живели у њој .
као Новак нпр. (који је ипак рођен у Југи) .

а бошњаци , албанци , хрвати , словаци , мађари итд . нису Срби , без обзира колико волели Србију , они су то што јесу ...грађани државе Србије . а то да се неки од њих осећају Србима , то мало тјеже...лепо чут , али не постоји . :))
intrigue
18. oktobar 2020. u 22.16
Србин може да буде онај који после ове песме устане и каже : Да , то је то , тај сам . :))

https://www.youtube.com/watch?v=vwbZMzxSteY
geriatrikus
(zvakac karamela)
18. oktobar 2020. u 22.29
„Од предака не дам гроба, јер крв наша није роба!”
Кад би овај што га купујеш кесом чоколаде могао ово горе схватити...репа без коријена:(
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 00.10
Fear of the dark - Iron Maiden album iz 1992-e je danas na redu.

Parola: ne slusajte bedak & njanjave pesme u ovo ludo doba korone!
intrigue
19. oktobar 2020. u 00.29
а ви ашишри се факат плашите патки и имате фобију од њих ? :))

„fear of the duck”. :)))

frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 00.42
intrigue
19. oktobar 2020. u 01.04
а да ти мало заиграш ? :))

https://www.youtube.com/watch?v=52NucNSGLHA
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 01.15
Auuuuu od kad ne cuh ovu stvar! Pazi Laki pingvini!

A ovi bi poruckali pingvincice za uzinu :D

(samo mora glasno da se odvrne)

https://www.youtube.com/watch?v=73Za2PVVDcI

(mod-a će srcka strefi...a i smerne zenice :D)
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
19. oktobar 2020. u 07.49
Intrig otisao si u pogresnom pravcu.

Banatska „mala pruga” koja je do velikog rata povezivala Zombolj u Rumuniji i Veliki Beckerek.

Pa krenes redom Srpska Crnja, Vojvoda Stepa, Aleksandrovo, Banatsko Karadjordjevo, Banatski Dvor, naseljeni posle Prvog rata a Ravni Topolovac i Klek posle drugog.
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 08.17
Не треба бити толико једнодимензионалан Шведе. Теби је Пр’чанин оличење српства, зато што никад ниси чуо за Хајдук, Станка, Давида Штрпца, Пилипенду. Кочићев Дејвид Штрбац је имао само тридесет ока, а кад се Србин у њему напне,дупло више. Матавуљев Пилипенда је цркавао од глади, и он и жена и магарац, а нису хтјели да се поунијате за оку жита.
Веселиновићев Хајдук Станко због подметнуте крађе, одрубио је стотине турских глава( заједно са побратимом Зеком).
Човјек јоји пише: Прангијо, хоћеш ли да ти ја запрангијам, реалисто говедо цењегорско оца ти јебем, стаклару ти још ниси схватио достигнућа Теслиних открића за то што си стаклар,боље да и није Србин.
Лота, јакна???Био си можда затрпан мртвим стварима, зато никад нећеш осјетити драж позајмљеног бицикла или аута, кад први пут излазиш са неком „ коком”
Дража ми је била моја на јакна, купљена на кредит у „Утоку ”, него неком његов БМВ.Позајмљивали су је пријатељи из истих разлога као и ауто, и увијек у џепу заборављена шнала, укосница или кармин. Била је пуна различитих прича. Та различитост је била драж наше младости, коју ти зовеш шугоносталгија , а и то си као лош ђак преписао од прчанина.
Чоколада из „ пуне кесе” је бљутава, нема сласт оне које смо дјелили на нас петоро.
Уживај у стерилној ШвеЦкој.
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
19. oktobar 2020. u 09.31
E staklar „dje me nadje”!

Moj stari prijatelj Zoks prvi kupio „Yumko” jaknu 81-ve. Negde u kasnu jesen te iste godine Atomci svirali u zrenjaninskom domu omladine.

Ne znam kako ali Yumko je bio hit kao i sportska oprema Kombinata Beograd. Partizan igrao u njoj.

Zoks mi pozajmi jaknu, drpimo caletovog ficu iz garaze (gurali ga prvih 500 metara da stari ne cuje) i pravac Zrenjanin. Niko vozacke dozvole.

Atomci otprase koncert kao niko pre njih, ja u transu posle koncerta i tek kad stigosmo kuci primetim nema Zoksove jakne!

Nađemga u kafani (tad se sa 15 moglu u kafanu) i rekoh: „burazeru ode jakna”. On me gleda, ne znaš da li će da zaplace ili da me sasije po nosu i ja brze bolje slazem: „bacili je na binu, Bruno Langer je pokupi i obrise znoj pa je baci u masu i posle je nisam moga naći”.

Sve mi je bilo u momentu oprosteno.

Par godina nakon toga, zaradim ti ja neke pare preko studentske (Masinac), Zoks i ja cimeri i kupim mu Levi's „gornjak” kako se to onda zvalu u Novom Sadu (onaj sa dzepovima iznutra sto je bio dobar za prepisivanje na ispitima) poklonim mu ga i sve mu priznam.

Samo me je zamolio da nikom drugom ne pricam jer je Yumko jakna otisla u legendu.

On je kukavac uvek najgore prolazio i kad smo delili patike. Mi njegove mogli jer je imao najvecu nogu a on u naše nikakao. Jednom sam mu pozajmio moje „tenke” (imao ih prvi u gimnaziji) koje su mu bile za 3 broja manje (ja 44 on 47) i nedelju dana nije mogao da hoda posle toga.

Sa ove vremenske distance vreme i mesto nisu bitni. Bitno je ono što se dogadjalo tih godina i nikakve to veze sa Jugoslavijom ili još gore sa Titom nema.
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 09.53
„Niko vozacke dozvole”
Што нисте помогли Ники, да положи возачки :)

Вријеме и мјесто рођења не бирамо ми нити на то утичемо. Пљување по сопственој прошлости је лудост, ја чак и из рата носим предивне успомене, драге људе.
И данас волим да дрпим од сина мајицу или патике :)
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 10.10
Ne, uopste mi Prečanin nije oličenje srpstva, naprotiv, sa Prečaninom, nikom na diskusiji i njegovim pogledima na svet nemam bas mnogo dodirnih tačaka. Moja poenta je bila da ima Srba i Srba, rasuti smo po celom svetu i uglovi posmatranja mogu da budu mnogo različiti i nije na meni ili bilo kome od vas Nivakovih hejtera da merite ko je veliki a ko mali Srbin.

Intrigo, „turisti se ne racunaju” ne znači da oni jesu Jugonostalgicari ali ih izuzimamo. „Ne racunaju se” znači da si smešan sa tim poredjenjem. Nemac koji je dosao na Jadransko more u turizam je Jugonostalgicar isto koliko je i Zvezdas do Tokija Boraborastalgičar posle svog odlaska u Polineziju.
antologia
(svakog dana...)
19. oktobar 2020. u 10.36
Ne znam odakle da pocnem, ali ću nastojati da jasno i ne predugacko;) naravno: MOje glediste, Moj dozivljaj, Moja spoznaja... bez da uplicem
pretke, Markove konake i hebeni sentiment prema mladosti, raji, soc-realistickim zabavama u malim krugovima gdje se nečija malenkost i strah od grada i sirih granica pretvorio u vrstu identifikacije do obozavanja. Mikrokosmos u kome je provincijski ego nasao svoj pun zamah i uporiste.
Pa kako ni poslije 20.30.40... godina se nije otislo dalje, nije se raslo ni na koji način, onda se sva prica vraca na to vrijeme i jednu iluziju zivota, značaja, velicine..E, kako je to nekad...a ja tamo glavni baja sa loptom ili prvi do glavnoga, a bili smo na ti:)) Jeste možda simpaticno, nekom sentimentalno. Postujem, ali pateticno, meni naivno i sa puno kica. Nisam iz te price.( Vrijeme poslije je demantovalo te iluzije)I, najbitnije-nisu to dozivljaji svih i u svim dijelovima te exYU.To sto niste znali za drugo i drugacije, ne znači da toga nije bilo.
Uvijek sam gledala preko i dalje; mislila svojom glavom i nosilo me moje srce sve do danas. Imam ovaj jedan jedini zivot i nastojim da ga živim i da ga volim i cijenim jednako u svakom momentu, pa i ono kada sam „gledala smrti u oci”, a prezivjela- najviše me oplemenjuje i uliva samopostovanje.Ne bih nazad!
Znaš, Frangi: Uvijek me interesovalo iz kog dijela Bosne si ti? Kada si i zašto otisla tamo...
Takođe mislim da prostota nije u samoj psovci. Prostakluk je u poganom jeziku i zloj misli, koja u sitnom mozgu(a kakav će biti mozak kada i duse jedva za gram da ima)cuci i ceka- a misli da je velika i da dobro zvuci:)
DSQ nije promasio temu, naprotiv, dao joj dubinu i sirinu, podigao je na visi nivo od patetike prema drugoj ligi, gdje se nekom cinilo kako smo svi isti i braca i jednaki.

ps. Intrigin opis Jadrana i Rvatske Novaka stavlja u ex Yu diletanta
par excellence;)ni slučajno nostalgicara, a on to i nije.
Takođe, možda se nije kralo na plazi, ali se zato kralo na svakom cosku politicke, birokratske, komunisticke i svake druge vlasti od mjesne zajednice do CK. Lopovluk, nepotizam i jednoumlje nastalo otimanjem zemlje i imovine onima koji su je stvorili svojim rukama i generacijama, a bogatstvo ulagali u Zadudzbine, izgradnju Univerziteta, napredak.. Lopuze koje su lažno klevetale svoje suparnike i konkurente na politickoj sceni; koje su imale Dahau na Golom otoku, ustaše i dmobrane postavljali na sve bitne funkcije i prali im dosijee; kriterij „kljuca” kod izbora, zaposljavanja; zemlja u kojoj je postojao „verbalni delikt”, koja je u zlato ovila Zagorje i bijednu, gladnu Dalmaciju, Sloveniju, Pristinu; dio Bosne bez Banjaluke i Krajine;, o da, i Hercegovinu- pa nije se dzaba orilo: Ne brini druže Stari, biće volova dok bude Hercegovaca...Samo Srbija ništa. Namet i porezi za izgradnju republika i pokrajina; unistavanje plodne zzemlje a i duha Dositejevog, Mileve Maric,Crnjanskog, Pupina, Svetozara Markovica,Carlsa Simica. Pa ipak su ti idioti od tamo najveci ex- yu-nostalgicari.
Tako ja vidim stvari i kasno me je razuvjeravati, tim prije što ne oponiram nikom direktno na njegov dozivljaj i uporiste. Vrijeme je da se nauci da to nije jedina istina i opsta slika.
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. oktobar 2020. u 10.48
Када видим антологијине тираде увијек ми у памет дође онај виц о Муји на аутопуту:
УфатиЈо Мујо пар дана и враћа се са аргатовања у Швецкој, вози половни Опел Караван и слуша како радиЈо упозорава да неки идиот на аутопуту иде у контра смјеру, на шта ће Мујо:„Ша ба неки, има и иљаде”
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 10.50
😀 Jbga, zato sam ja u Antologijinom timu.

Zaboravio sam osvrt na Arkana, pa mislim da je svima poznato da mu kriminal na zapadu nije bio glavna grana delatnosti nego uhodjenje, cinkarenje pa i uklanjanje po Yeboslaviju opasnih elemenata a sve po nalogu Udbe. Nećemo valjda sad i o tome?
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 10.53
Ja lično ne poznajem razne Muje i njihov mentalni sklop, nisam ih bas mnogo sretao, imam samo nos da osetim šta smrdi, međutim Antologija te zna kako dišeš😅
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 11.08
Ја се чудим генијима, који док су били млади, нису имали друге боје осим сиве и црне.
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 11.17
Jednoumlje se zadržalo i danas, ako Nole ne radi i ne razmišlja kao ja on je škart roba bez obzira na sve. Mora da bude jaran BAŠ kao ja - ili ništa.
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
19. oktobar 2020. u 11.32
I jope ko nebrojeno puta do sad kad pomislis da ne može gluplje antologija te razuveri i dokaze na sopstvenom primeru da je jedino glupost bezgranicna.
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. oktobar 2020. u 12.59
Видиш, мој Стакларе, они генији, а не могу те „открити” ни након 20+ година, а ти њих откријеш након двије написане реченице. Ево шта овом 64 написах прије око 2 мјесеца, а он се јадан нон-стоп упире да нам се опише и објасни своју биографију. Kолико дуго тебе знам, опет о теби мало знам, осим да можемо лијепо разговарати. А он „отворена књига” након пар написаних слова...геније.
Ево шта му написах прије око 2 мјесеца:
>>>... А и да ти кажем да нам музика свашта нешта може рећи. Неее, не иде то овако како си ти неуко закључио. Није важно кога слушамо већ однос према томе. Ти рече да ти не би пало на памет да идеш на концерт сиротог пјевача, није ваљда кита разлог(Маринко Роквић, prim.g.), али те натјерали. А онда нам избацујеш своју „тренд” листу. Недостатак стила и недовршена особа би била дијагноза. И скоројевић. Стерија материјал. Моје безобразне Сарајлије би те у папке убацили,..
Ја видим младо оформљено дрво које је ископано и премјештено на друго тло, друго поднебље, да га залијева вода са другачијим пх фактором, друге бубе грицкају и друге птице серуцкају по њему. Жилице прекинуте, остале у Нишу, а остатак корјена са муком црпио неоходне сокове у Малмеу, Вирџинији, можда Мелбурну и свим силама се трудио да се прими и да се не осуши.
И није се осушио, али није ни пробехарао и олистао пуним сјајем. Плодове и када би избацио су били сухопарни, спарушени и често „орогачени”.
И несигурност, страх и огорченост. Ти се бојиш других људи, опуштених, зајебаната, флегмана, оних што не узимају све са срклетом. Бојиш се да те не открију, да не виде твоју муку Нишког сељачића који се отиснуо и „снашао” на западу.
Ти си са 15, 16 схватио ужасе живота у бившој Југославији и ниси могао дочекати да добијеш пасош са 18 и да се отуриш...не рече ли да си на оном концерту имао 17?!
И све се то види из твојих пар написаних реченица. Ти си оно што ови око тебе булијем зову, ми смо то звали ђилкош. Страх у основи свега и агресивност као одбрамбени механизам. Зато ти мораш помињати моју покојницу. Овдје свако може све написати, мене баљезгања једног 64 не дотичу, али ћеш ти размислити о овоме. Неће ти помоћи знам...можда још неко прочита па прије него кликне на неки примитивни пост који откуца одустане од клика и обрише написано.
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 14.11
Kakvu bre pokojnicu, o čemu baljezgaš? Vidis da nisi pratio, živeo sam ja u Jugoslaviji do 18-e ali sam stalno isao i u Švedsku, raspusti su trajali po 3 meseca skoro.

Od Antologije mozete mnogo da naučite ali da imate mogućnost učenja ne biste ni lupetali ovoliko ovde.
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 15.39
Из вас двоје увијек исти одјек излази, ко из глуве пећине. Шта год вам човјек довикне, само се шугоносталгија и Му( ја)кање враћа као ехо .
Кад узмемо твоју причу под лупу, анологијо, и у њој је пуно патетике.
Сентименталност су расипали пуно већи од мене и од тебе, без предрасуда.
Можда ја као стаклар не могу да докучим висина на којима ти летиш, али могу да схватим неког ко је сентименталан за оним временом кад су великани шетали Мисконовом, а овај твој окрњено Високо велича.
Јебеш човјека бРез зрна сентименталности.
Дивљу нарав и ћуд отровану
Дивљи вепар има, а не човјек
intrigue
19. oktobar 2020. u 15.58
DSQ1964,
„Туристи се не рачунају” је само лош покушај подршке небулозном аргументу да би „морао да се родиш или да си живео у Југи” ...па да будеш Југоносталгичар .
А све у сврху одбране Новака Ђоковића и његове евидентне југоносталгичноси. (који није живео и није рође у бишој Југи ...4-5 се не рачунају , био је мали)

Наравно да се туристи рачунају , на десетине хиљада их је који су годинама уживали летујући у бившој Југи .
И наравно , да их је на хиљаде који су југоносталгични зато што је та држава у којој су уживали одједаред нестала .

Чему о ои дилетантски покушаји да се та истина оспори ...па иако је у питању Новак Ђоковић ?

Као и обично , ја стварно не разумем шта и о чему Антологија пише .
Гене је за разлику од мене образованији и паметнији , па чак и научи подоста из оног што она напише .

Антологија , зар је потребан баш неки већи апарат у глави па да сватиш како се писало о Туристима ? Ајде , размисли , употреби ту главу за још нешто осим чешљања . Шта бре туристе заболе К за свим оним што си навела ? То о чему си писала је био само Наш проблем , нас ондашњих Југословена .
А они , као и сви други туристи су мислили само на то да : је јефтино (што је за њих и било) , да је град миран , да нема криминала , да могу на миру и сасвим опуштено отићи у ресторан , прошетати улицама , сунчати се на плажи , купати . Да на миру могу уживати у природним лепотама Јадранске обале .
Ето њих је болео К ко је добио стан преко реда у Житопромету ?
Ало бре , Италијани , који имају своју обалу , су у Августу долазили код нас ...
Јефтино , мирно , сигурно , лепо море , чисто , природа ...

пс.
кад тад ће Новак Ђоковић изјавити да је „по мало Југоносталгичар” ...и живи од мене нећете бити . :))
неће вам помоћи ни стара шупљажа да он стварно не мисли тако , али је ето морао да каже ...
због сира и војне музике , наравно :)))
intrigue
19. oktobar 2020. u 16.02
Од Антологије да научима ? А шта да нучимо , части ти ?
Да кувамо , штрикамо , чистимо кућу ?

Ено горе видим креће са „не знам одакле да кренем” ...ако човек прочита оно што је написала прво што му падне на памет је „боље да ниси ни кретала” .

Ми да научимо нешто из оног што је Антологија написала ?
КомеНдија . :)))

Чекај , вас двоје сте у љубави , забављате се , заједно сте ? Мора да је то , јер други разуман разлог за тврдњу да ми можемо од Антологије нешто да научимо не постоји .

Видим истину и оној старој „са ким си такав си” . Много тога си научио од Антологије . :))
Честитам .
geriatrikus
(zvakac karamela)
19. oktobar 2020. u 16.03
64, Ја сам оно написао крајем јула или почетком августа, након тога те интригуе упозорио да би могао припазити на свој језик и да није лијепо помињати било чије чланове породица. Знам да ти то не разумијеш, теби и када човјек стави брњицу ти мислиш да ти је то неки украс лицу...ево, саам 15.10., а и на овој теми је, рече:„Колики је неко човјек , кад отрпи и прећути онакву псовку о покојној мајци, не узврати истом мјером ( ја не бих могао) ...” али ти ни то не видиш, тебе засљепљује силна жеља да нам натјераш воду на уста врећама чоколаде које си, као компензацију за љубав, добивао.
То да се од антологије може учити није спорно, и од тебе такође. Написане глупости, твоја петљања као пиле у кучину приликом честих лажи, антологијини театрални оксиморони су одличан примјер како не радити, ако си већ у могућности да не остављаш утисак жешћег тупана(ке).
P.S. Вито је мој друг, његов покојни кум, хирург, и мој пријатељ и муж кћери великих породичних пријатеља из чувене херцеговачке српске породице је помагао Великоим Нишлији Доктору Лази када је Србима Сарајева било најтеже.
То што Вито прича ти никада не можеш докучити. Он је тек жешћи Миралем, а ни Тито му није мрзак. А Србин. Убијеђен сам да би ти након 2 минута у разговору са њим својим тијелом неки под чистио. Ја бих те пустио да давиш једно пола сата, а Вито, а поготово покојни му кум су имали пуно краћи фитиљ.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 18.13
Jutarnja kafica popijena...
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 19.38
„То што Вито прича ти никада не можеш докучити”

Не може он докучити кад му интриге онако стрпљиво црта само праве линије, без икаквих кривуља. За некога је и положена права лавиринт.
Precanin
(Нека буде борба �)
19. oktobar 2020. u 20.34
Видим, раштанијада се наставља. Само је све чопоративнија!
Precanin
(Нека буде борба �)
19. oktobar 2020. u 20.59
Бити Србин и бити шугоносталгичан је неспојиво, нелогично. Наравно, говорим о Шугославији, Брозославији. То значи да не знате у каквој сте држави живјели или да и даље нисте свјесни да се то зове „Жал за младос'”.
А живјели сте у држави која је опстајала на принципу „Слаба Србија -Јака Југославија”, па кад је почела да се распада није имао ко да је сачува јер је Србија била одвећ слаба.
Још 10 година и Срба би било у траговима, нестали би. Као што су нестали у Црњој и Горој...
Али на сву срећу распала се дан након распада СССР-а јер послије тога ником није требала. Да је била држава српског нардоа (пола становника су били Срби) и да је остала Краљевина могла је и опстати. У Брозовој Шуги су за националне Србе у Срајеву настала „Вунена времена”, заправо у тој „долини сумпора” одвијала се убразна ерозија српског идентитета! Још 10 година и ви би ликвидирали Караџћа и објесили Кољевића на први миг Дураковића. Не прдите више о Шуги. Била је ономад неформално чланица НАТО, ни знали нисте ништа о томе, па онда опет Совјетима у загрљај, непрекидно курвање као модус вивенди! Али не зато што је курвар био мудар него зато што су таква била времена. Вријеме мултиполарног свијета, ништа није зависило од вас „ба носталгићара”.
Али добро, да се није расула како бисте свијета видјели, како би имали за три пара патика и то маркираних. Не може и јаре и паре!
Дакле, наставите са раштанијадом, Шантић би се поносио с вама Ерцовима, не и Дучић!
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 21.03
Kakva bre zal za mladost?
Svako ko dozivi 40-50 itd godina imao je svoju mladost i, uvek će da je se seca i prica o njoj. Osim onih koji su imali traumaticno detinjstvo/mladost pa vuku raznorazne mentalne poremecaje.

saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 21.45
Срећа наша, па постоје људи твога кова, те нас спасише од истребљења.
saam
(staklar)
19. oktobar 2020. u 21.46
Из Канаде
intrigue
19. oktobar 2020. u 22.11
Pa to burazeru , to i ja kažem , ali ajde ti to objasni Djokovicu . Objasni coveku da ne može biti Srbin i sugosloven ...i da je to nespojivo .
Ispade da smo mi Sugonostalgicari , pa se sad ti nama obracas .Ja nešto ne primetih da je na ovoj temi „rastika-sumporna dolina klan” Sugonostalgican .
Pogresna adresa .

Već ti , burazeru moj, presavi tabak pa pisi pismo na pravu adresu , na adresu Starine Novaka (Djokovica) :)))

Ostalo je mala frustracija prema Dolini Sumpora i njenim bivšim gradjanima ...jer, teško da je bilo razike , Sugoslavije ,Srba i vunenih vremena u Banjaluci ili u Sarajevu .

Ajde da rastavimo ko je ovde „ iz Sumporne doline” .

Geri i Staklar . Jel tako . (i Antologija , naravno)
ko ima veza sa „rastikom” ?
Geri rođeni Sarajlija . Kinaski , rođen u Banatu . i moja malenkost , rođen u Narodnog Fronta BG .
Staklar ?
On je čini mi se Sarjlija , ali ne bi trebalo da je „rastika” ...meni nije promaklo da je covek napisao kako je bio aktivan na podforumima „Sarajevo” i „Krajina” .
Sad , zašto na podforumu „Kraijina” , valjda zato što je Ercegovac .
Dakle , on nije neko ko bi uvecao copor ...možda Antologija , primetio sam da je negde gore napisal Rvatska ...nigde slova H , odma sam posumnjo da je i ona nasa :)))

Ne znam da li si ti bracala upoznat sa cinjenicom da su u Sarajevu i okolini Srbe Hercegovce „rastikom” i „rastikarima” najcesce nazivale balije ...najverovatnije zbog toga sto su znali da oni nikad neće roknuti Karadzica i Koljevica , i da bas oni neće dozvoliti ni njima da ih roknu .

ps.
izvinjavam se ako sam bilo koga uvredio latinicom , biće ispravljeno :)))

Precanin
(Нека буде борба �)
19. oktobar 2020. u 22.17
Не бих ја теби консиљере да објашњавам, ни ко сам ни шта сам.
Ни осталим са раштанијаде. А богами ни овима што носе неке тамо марке Гизех или тамо неке патике од 140 долара па још имају три пара, касно је за вас, ви сте неповратно „оштећени”.
Ја сам се само јавио, док овај „дрот” не обрише, да похвалим 64-оку, добро се држи у дуелу са неприципијелном коалицијом!
А ни Антологији не треба моја помоћ!
intrigue
19. oktobar 2020. u 22.24
ево је нова вест , НБА играч Џенан Муса данас посетио Височке пирамиде.
видиш ти шта значи добра реклама , овај Кесеџија је избосне , а никад пре није био ни у Виском , камо ли у пирамидама . :))
Ноле позове све спортисте да посете Височке пирамиде ...и радња ради :))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 23.06
Obriso mod onaj veseli topik gde smo pricali o japankama, papucama i patikama. Inače, DSQ64 nosi japanke koje u djonu imaju otvarac za pivo.

Ja videla da Jela nosi Allbirds patike sad kada je bila u Bg, napisala da ja imam takve (samo drugi model) tri para i preporucila ih jer su super udobne, milina. Ovaj mracnjak, i prostak, odmah otisao da vidi šta je na linku, pa sad ispade svasta jer su patike $140AUD, to je skoro sto amera, bas uzas kako sam dala tolike pare?! Ispade da se hvalim! Jeline su i skuplje, AUD200=AUD140. Prve sam pazarila pre 3 godine. Šta je tu toliko opako da se ovako reaguje?? Pa ja sa svojom platom, posle toliko godina rada, ako nisam sposobna da kupim sebi patike koje mi odgovaraju i prijaju, onda odmah da idem da se obesim kod Opere! Kupila sam i Skechers za AUD40, isto udobne i super, a Allbirds nosim zimi i kada je hladnije, napravljene su od merino vune.

Birkenstock papuce su zdrave za noge i zbog ovdasnje klime idealne su za veci deo godine. Sa stopalima nije se zezati i nositi nekvalitetno i loše. Australija je skupa zemlja. A opet, recimo te Gizeh papuce u Beogradu kostaju skoro isto kao i ovde, mnogi ih tamo nose.
DSQ1964
19. oktobar 2020. u 23.38
Novak i dalje nije Jugonostalgičar niti su to Italijani koji su dolazili na drugu stranu Jadrana. Dolazili su jer je bilo jeftinije nego kod njih. Jel si bio nekad u Italiji na more na njihovoj strani Jadrana? Ja jesam i uvek bih tamo pre letovao nego po onim Hrvatskim kamenjarima. Na Mali Lošinj su na primer dolazili jer je tamo bila škola za brodove i tu su polagali, uvek je bio neki razlog i korist a ne nostalgija.
Ali kako vi to da shvatite, osnosno ti Intrigo, ovi ostali trio la kampanela ili koliko ih ima su tu da tti pruzaju jaransku podrsku, sve sto znaju je samo da palacaju 🐍

p.s. pa i moj drug Sarajliija kaže da je Vito njegov drug! Kolko je bre to Sarajevo bilo kad ste svi bili drugovi i jarani?
frangipani
(>Catch the rainboW<)
19. oktobar 2020. u 23.41
Pardon: AUD200=USD140
intrigue
20. oktobar 2020. u 00.04
А шта кажеж , камењарима ...хахахаха !!! Да се не лажемо , нисам баш нешто летовао на Хрватском делу Јадрана , више сам летовао на оног Црногорском делу ...али , сам бар гледао на интрнету . :))
Тако да , ово камењари , хахаха ...

Једна од ретких ствари на које сам љубоморан , усташије што се тиче , то је њихово море , Далмација...

Лепота .
Ако мени не верујете , питајте Новака :))))
пс.
ја био 2 пута на Хвару .
intrigue
20. oktobar 2020. u 00.12
слаго сам , био сам пар пута и у Дубровнику ...женина тетка живи 14 метара од Страдуна ...али , више смо ишли да обиђемо ту стару жену , него што смо летовали .
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 00.58
Ono sto je bilo, prošlo je i vise nikada biti neće. Najlepse uspomene sa mora iz detinjstva vezane su za Becice. Sareni kamencici svih boja koji u vodi ostavljaju nestvaran utisak. Stvarno lepa plaza. A danas? Betonska dzungla od silnih hotela i, lezaljka do lezaljke. Kad vidim ove plaze ovde, legnes, sednes gde hoćeš. Razapnes satorce da se sklonis od sunca, kako želiš. A tamo po plazama vlada politika cerupanja gostiju i, prisila da mora da se plate lezaljka i suncobran. Ne znam, ako ne racunam prirodu u Srbiji, najlepse teritorije iz ex-Yu pripadaju ubeljivo Sloveniji. Cisto, sređeno, prelepa priroda. Ne mislim na obalu već na planine i sve oko toga.
strsljen06
20. oktobar 2020. u 02.38
https://youtu.be/0RRnCnO1Y2c
najlepsa zemlja na svetu je bila Yugoslavia
saam
(staklar)
20. oktobar 2020. u 05.56
Није ми била намјера да ријеч једну, једину провучем кроз југоносталгију. То нам овај Дрчанин што шкрипи зубима, лупа шаком од сто, спомиње родитеље и цијелу кафану памети учи, налијепи етикету ( код таквих је униформа у она времена, била увијек чиста и затегнута, чизме се сијале).
Појави се антологија са напамет наученим српским заслужницима и одузе нам национални идентитет, који ме умало главе није коштао.
Ја нисам рођен у Шумадији ( некад сам проклињао судбину што нисам), али никад нећу пљунути на тло гдје сам први пут стао ногом, на НЕКЕ људе из тог окружења хоћу.
Ако је ово пот форум „тенис” нисам ја крив што ме та ј појам враћа у вријеме Пилића, Франуловића, Јовановића, Арменилића, Соње Пожег и Миме Ја ушо у ве це.
Мене је болио К за политику у то вријеме, док наступи љето: врећа за спавање, гитара , ауто стоп, до Улциња,. Пјешице преко Тројице од Котора до Будве преко Ластве Грбаљске..
Уосталом, заболи ме шта ће о мени мислити један гастарбајтерски полупроизвод, и једна дама што се труди да остави утисак, мене Самиром зове.
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
20. oktobar 2020. u 08.06
Staklar druže.

Neka Marinka, neka i antologije i vojvode precanina.

Ne može zivot teci kako treba bez njih.

„Bez budala tupijeh pogleda bil' umovi mogli blistat sjajni”

Tako se kod mene govorilo.
saam
(staklar)
20. oktobar 2020. u 09.47
Ја нисам имао намјеру, да се након дуже паузе враћам у лудницу и задругу, али наведе ме Гандра, кад ми након једне кратке опаске рече: ти још немаш појма о достигнућима Теслиних открића, а о надимку да и не говорим. Како објаснити неком, да ово име ( које звучи безвезе) има везе са Кишом о Црњанским, а ни један нису играли за Звезду:) Додуше, Милош је играо за Ријеку 1924.
Ја сам српску историју учио од његових јунака Исаковича, а не из Шешељевог блејања, и сад сам ја Самир шугоносталгичар , а поменута госпођа зна нешто о Албертовој супрузи, који јој је задњу кап крви исисао( њен избор) велика Српкиња
DSQ1964
20. oktobar 2020. u 09.49
Znači da zaključimo, iz svega napisanog, da vam je mnogo zao vase zemlje Yeboslavije u kojoj vise niste, gde ste bili „prvi u selu” ili ste bar vi sami bili ubedili sebe u to.
A opet, kad Nole, po vasem mišljenju, pokusava da vam je vrati nazad on je smrad i nesrbin. Nebuloza par excelence!

Nisam bio na Hvaru ali sam bio na Krku, Rabu, Pagu, Cresu i još po nekim, i kada sam tamo uspeo da skroz skasam one vojničke čizme pitam se kako bi prošle moje Reef flips flops, otvarac za pivo bi prvi otpao.

Svaka zemlja ima svoje prirodne i druge lepote ali to da je Jadransko more najlepse i sa najlepsim plazama su vas žestoko plalili, kao i mnoge druge stvari. Ajde tada ste bili konzervisano i zatvoreni u Yugo socijalizmu, „najboljem sistemu na svetu” kao i plaze ali do sada ste valjda uspeli da vidite i nešto više?

Da, ako ne ne znate šta su plaze pitajte Prangiju da vam opise njene Yebostralijske, ja bio i video.
saam
(staklar)
20. oktobar 2020. u 09.50
Довиђења Клаус Кин(а)ски, извини због хаоса и нереда што оставих за собом, на теми.Провирићу некад кроз прозор:)
saam
(staklar)
20. oktobar 2020. u 09.52
Ти си већ клинички случај 64
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 11.38
Ивана Жигон:
– За мене су Херцеговци синоним за човека, Србина. Срби са ознаком квалитета. Све оно најбоље што даје земља, а што није отишло у природна богатства у Херцеговини отишло је у људе. За мене су Херцеговци дрвеће које хода: усправни, достојанствени, благородни. Није чудо што је то тако, јер народи су најквалитетнији у својим крајинама, тамо где су морали да заштите и себе и матицу од силних ветрова на Балкану. Тако су се и Херцеговци калили и нигде није љубав према матици Србији и мајци Русији тако чиста, као у земљи Светог Саве.

geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 13.13
Када су људи толико узани, најшешће глупи па не могу да схвате да се бијела боја састоји из цијелог спектра боја, о мијешању боја и прављењу невјероватних комбинација је тек илузорно причати и очекивати од таквих, а пошто су у животу улазили у ситуације када такве неспособности изазивају фрустрације, развили су одбрамбени механизам, тотално контрапродуктиван, али једини који су били способни да усвоје, а то је етикетирање људи који виде ту њихову ограниченост.
У конкретном случају то је „Шугословен”(замисли колико јадан и пун мржње која ти џигерице једе мораш бити да би ти врхунац креативности буде измишљање овакве конструкције). Па онда имаш израз „комуњара”, па ће те назвати „балијом” и додијелити муслиманско име...да те као увриједе, па затим „усташа” са истом мотивацијом.
У својој немогућности да разумију што неко пише не виде да оно што теби приписују испољавају свакодневно у количини која је експоненцијално увећана у односу на то.
Теби се у Шугословенство убраја помињање Војводе Степе, шугави си мрчогорац због помињања краља Николе, раштикар због војвода Зимоњића, Радовића...харамбаше Тунгуза, усташа зато што си некада прошетао Страдуном и изјавио да је Тони Кукоч одличан играч и добар човјек, па си чак и неку Бајадеру у уста ставио. Морао си бити, као они, свјесни Србин и знати да тај производ из Хрватске долази.
А то што се они попут овог тужног, како се сам у груди лупа и декларише, великог Србина и српског националисте Пречанина, одлуче да поред Београда, Новог Сада, Сарајева...и осталих мјеста гдје су Срби из БиХ студирали одлучио да заједно са Лиштичанима, Дувњацима, Хрватима од Дервенте...свим оним што су за Динамо навијали оде за Загреб не спада ни у Шугословенство, ни усташлук.
Да ли га је топла, мека рука фра Јозе на то мотивисала, да ли је направио грешку, па зарадивши ужасну трауму покушава да то некако превазиђе...не бих да шпекулишем. Али терапија је погрешна, то је очигледно. Имајући толико мозга да ипак увиди да експонирање „највећег Србина” идолопоклонством Хрватској и свему што је хрватско није прихваћено са општим одушевљењем, он то правда малољетништвом 33годишњег оца и најбољег играча тениса на свијету.
У реду и да се жртвујемо, па ако би и прихватили тај разлог морали би поносно понијети етикету малоумника.
Да ли му(Новаку) је Хрватска први или трећи дом је најновија дилема када знамо да му је Високо други дом.
Тај исти „Србин”, само да би у својој дефинитивно болесној глави напакостио неком виртуалном анонимусу који га чита као буквар, нема толико класе да се уздржи и не облати смрт великог српског хероја који се након цијелог живота у Србији враћа у завичај, у Херцеговину да поведе свој народ у борби за опстанак. Ради се о покојном Новици Гушићу и тада је коначно „Дара превршила мјеру” и сва моја толеранција према том јаднику је престала.
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 13.31
Након моје објаве да нас је напустио Херој Отаџбинског Рата Новица Гушић, пало је пар коментара, па ево за илустрацију:

geriatrikus
(zvakac karamela)
09. mart 2020. u 20.35...Vrijeme sahrane biće saopšteno tokom dana, kao i vrijeme komemoracije koju će organizovati Opština Nevesinja i Boračka organizacija Nevesinje.

Keserovic
09. mart 2020. u 20.39 Eh da ti je jaro juka ziv pa da mu zajedno odete na sahranu a?

geriatrikus
(zvakac karamela)
09. mart 2020. u 20.55 Биједо људска.
Не дао ти драги Бог да сутра за опроштај молиш дух овога хероја.

Precanin
(Нека буде борба �)
10. mart 2020. u 20.55 ... ти и даље не знаш одакле долази „непримјерени” коментар Кесеревића, у којем не видјех ништа ружно речено о почившем.
=================================================
И након коментара других и општег гађења са наступом ове двоице копираћу и коментар упућен Пречанину са којим се у потпуности слажем:

>>>>>Osim sto si poprilično bolestan sada si još malo i popio pa zamišljas kako u nekoj kafani sedis sa izbacenim pedofilom Soferom aviona koji se tvojim krstom prekrstio u Keserovica, iako bozija zapovest kaže ne pravi sebi nikakvog lika ili idola, nemoj im sluziti ili se klanjati. Izvredjao si ovde sa svojim avatarom sve sto si stigao i još mislis da si covek i to ni manje ni vise do pravi Srbin,
Pedofila zvanog Keserovic, ko neće ne mora i još kako se sve ranije zvao ne možeš nadlajajati, tu je znatno ispred tebe jer kad prestane biti covek i ono najmanje sto može
Onda sagovorniku cilja cerkicu u pic... pa eto to ste vas dvojica uzivajte u vasoj veri i zovite je kako hocete jer ona neće pomoći ni vama ni bilo kome drugom.<<<
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 15.48
У глиб све већи тонеш јаране. Нема ту ништа рђаво речено ни од Кесеровића а камоли од мене!
Да сам наивна очекивао бих да неко од твојих раштан-јарана анализира текст који си приложио и након којег си коначно схавтио да сам ја хуља и никоговић, али нече се десити. Остаће све на „ја тебе Сердару, ти мене Војводо...”
Дакле, само још један докаж да ти имаш проблем са разумијевањем оног ђто њуид пишу, да поведен предрасудама губиш разум и правиш порпусте.
Зашто си умјешао два датума, тражио си оно најгоре.
Зашто ниси ставио цијелу преписку...
...
Отишао је ХЕРОЈ
geriatrikus
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. mart 2020. u 16.43
Ратни командант Невесињске бригаде Војске Републике Српске Новица Гушић преминуо је у 79. години.
Био је симбол одбране Невесиња и Источне Херцеговине. Када је у јуну 1992. кренуо егзодус српског народа из долине Неретве, Новица је 16. јуна на Чобановом пољу стао пред народ и рекао да даље нема повлачења.
Тада је формирана Невесињска бригада и то је било пресудно за одбрану Источне Херцеговине и Републике Српске.
„Браћо Невесињци, зар и ви нећете бранити Невесиње? Не брукајте јунаштво и славу наших прађедова!”- рекао је пуковник Гушић тада.
Водио је бригаду током Митровданске офанзиве у новембру 92. када је далеко јачи непријатељ доживио тежак пораз, чиме су сачувани Источна Херцеговина и Република Српска.
Преминуо је у Београду, од туге за прерано изгубљеном кћерком и супругом није могао да се опорави.
Слава и хвала једном од највећих ратних хероја Херцеговине, великом ауторитету, војсковођи и команданту.

+4
Arsenijevic
09. mart 2020. u 17.57
https://tinyurl.com/uxobjqg
Slava mu!
+4
Bazorilo
09. mart 2020. u 18.00
Slava neka bude imenu velikog vojskovodje.Srbi nikako da nešto značajnije nauce iz svoje istorije,ali nadam se da ovakve velikane ipak nećemo nikada zaboraviti.
+3
geriatrikus
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. mart 2020. u 20.35
Ratni komandant Nevesinjske brigade Vojske Republike Srpske tokom odbrambeno-otadžbinskog rata pukovnik Novica Gušić biće sahranjen u Nevesinju, potvrdio je za Topportal potpredsjednik Boračke organizacije Nevesinje Vojo Gušić.
„To je bila njegova želja koju mi je prenio prije 10 godina. Želio je da se sahrani u zemlji Hercegovoj, u svom Nevesinju koje je braio i odbranio”, kazao je Gušić.
Vrijeme sahrane biće saopšteno tokom dana, kao i vrijeme komemoracije koju će organizovati Opština Nevesinja i Boračka organizacija Nevesinje.

https://istokrs.com/wp-content/uploads/2020/03/1.jpg
-3
Poruka negativno ocenjena. Sakrij

Keserovic
09. mart 2020. u 20.39
Eh da ti je jaro juka ziv pa da mu zajedno odete na sahranu a?
+2
geriatrikus
geriatrikus
(zvakac karamela)
09. mart 2020. u 20.55
Биједо људска.
Не дао ти драги Бог да сутра за опроштај молиш дух овога хероја.
0
Keserovic
09. mart 2020. u 20.58
Njemu Bog da dushu prosti...hvala mu i vecna slava...ne bih imao problem da mu pojasnim šta sam hteo da kažem kad za to dodje vreme...
+2
zori
zori
(Чича)
10. mart 2020. u 03.54

dabome... neka mu vecna slava... i neka mu laka crna srpska zemlja
+2
pravislavac
10. mart 2020. u 04.44
Keservic :(((
Imaš li decu? Bojiš li se Boga?
+4
kupressrpski
(vozac)
10. mart 2020. u 06.29
neka mu je vjecna slava i hvala...
0
keser
keser
(Тешем букве)
10. mart 2020. u 07.09
Кесеровић је буква из педерације.
Усташки бот.
Само мало глуп... А богуми не би ме чудило и да је нешто горе од тога.
0
precanin
Precanin
(Нека буде борба �)
10. mart 2020. u 12.45
Слава и хвала упокојеном команданту, Бог да му душу прости!
Све је ту испало јасно, завршено с разумијевањем!
Чему непотребно долијевање ватре од стране Правиславца, чему дирање дјеце, шта је то речено...и да ли Правиславац зна контекст о коме је ријеч?
Црхунац ботовског бјеснила је коментар овог са турским именом, Кесера.
Овдје свако зна да је Кесеровић Моравац, овдје свако зна зашта се човјек, поприлично гласно, залаже већ деценијама.
Зато коментар овог са турским именом јесте најбољи доказ да се ради о посраном боту, да се ради о креатури „нишчег духа”, недовољно паметном говеду, чији коментари су срамотно тупави!
Звати српског националисту усташом је потпуно релативизовање појма усташтва. Научено од Слине која води државу и који српске родољубе међу политичарима зове фашистима!
Сви ћете ви бити почишћени, у мишију рупу сатјерани и за ваше штеточинство кажњени.
intrigue
20. oktobar 2020. u 17.04
Novak i dalje nije Jugonostalgičar niti su to Italijani koji su dolazili na drugu stranu Jadrana. Dolazili su jer je bilo jeftinije nego kod njih. Jel si bio nekad u Italiji na more na njihovoj strani Jadrana? Ja jesam i uvek bih tamo pre letovao nego po onim Hrvatskim kamenjarima.

ђе ми ово промаче . :))

и онда иде коментар у наставку :

„Nisam bio na Hvaru ali sam bio na Krku, Rabu, Pagu, Cresu i još po nekim, i kada sam tamo uspeo da skroz skasam one vojničke čizme ”

Гене , који си ти мени краљ !! :))))

Увек би Гене пре летовао у Италији ...а овамо обилазио сва Хрватска острва ...:))

пс.
и колико сам ја видео , ови овде неће ту Шугославију , стално говоре Пу Ноле Високо , пу кака Задар ...
а Ноле навалио да је врати , канда је деда Зденкиши обећо да ће је вратит за његова живота .
И , каже легенда да је био на Рабу ...где је вероватно скасо те своје војничке чизме ...Плаже камењар . :)

А на том Рабу пешчана плажа од километар ипо ...зову је Рајска плажа -
Ујчиле се хвале да је ЦНН уврстио ту плажу у 100 најлепших на свету .

Али мој Гене скрљо цокуле на њој . :)))
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 17.10
Ја знам да си ти папак, сви то знамо. Знам и да си примитиван и да имаш озбиљан проблем и да патиш. То је видљиво, а мени те било посебно жао када те исти кесеровић експонирао као јадника и србина на батерије. Да не би мене, пошто вам и једном и другом рекох да је у вашем случају „крпа нашла закрпу”, па се удружисте да мени нешто као на нос набијате, а пошто немате шта, ни једну ставку коју сам написао или напишем не контрирате, а поготово негирате, поново се удружисте и стадосте ми измишљати имена и „замјерати” познавање Јуке и сличне ствари.
То би по теби било неко надгорњавање, нека борба и ко зна шта већ твоји демони у глави конструишу, али је мени остављало слику јадника кога нико не разумије, а који би тако волио да се нешто пита и да га неко за нешто зарезује. И оставих те твојој муци, помоћи ти не могу,, али можда ипак до тебе допре што ћу ти рећи:
У онаквој ситуацији, када неко обавијести о нечијој смрти, без обзира о коме се радило, НИШТА мимо слављења живота покојника или ћутања ако немаш нешто лијепо о њему рећи се не говори. Не нападају се други људи, нико се не покушава увриједити, понизити, не ликује се...достојанствено се заобиђе.
То ће ти свако ЉУДСКО биће рећи, свештеници свих религија и вјера. Ето, а сада нека ти је драги Бог у помоћи.
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 17.19
Јахране, да ниси ти аутистичан?
Ајде реци гдје је увреда?
Ево нека ти Интрига помогне, где је увреда?
Ко те увриједио? Кесеровић?
Ја? Како? Објасни! Престани да лапрдаш о десетим стварима, причај о овоме што је требало да буде крунски доказ моје бахатости, некоректности!
Зови консиљеара Стаклара, да ми он протумачи гдје сам тебе или почившег увриједио? Гдје болесниче?
Понашаш се ко неко ко стално мора да даказује да је толерантан.
Да ти није жена була?
Јел' „политићки” некорeктно ово „була”?
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 17.26
Шта ти је то папак?
Јел то нешто ба из Сарајва, јел' тако јаран Јука Празина звао рају која није кууууул, шта мрсиш очајнииче?
Има ли ико од разума да ми објасни гдје сам ја то увриједио било кога?
Стаклар?
Антологија?
Интрига?
64?
Раштан мајстор са сјевера Бачке?
Ико?
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 17.32
Ево ти будало безобразна па поново студирај...
...
Keserovic
Eh da ti je jaro juka ziv pa da mu zajedno odete na sahranu a?
.
.
geriatrikus
Биједо људска.
Не дао ти драги Бог да сутра за опроштај молиш дух овога хероја.
.
.
Keserovic
Njemu Bog da dushu prosti...hvala mu i vecna slava...ne bih imao problem da mu pojasnim šta sam hteo da kažem kad za to dodje vreme...
.
.
precanin
Слава и хвала упокојеном команданту, Бог да му душу прости!
Све је ту испало јасно, завршено с разумијевањем!
Чему непотребно долијевање ватре од стране Правиславца, чему дирање дјеце, шта је то речено...и да ли Правиславац зна контекст о коме је ријеч?
intrigue
20. oktobar 2020. u 17.46
Eh da ti je jaro juka ziv pa da mu zajedno odete na sahranu a?

Ово после објављивања вести да је преминуо Гушић ?(ја знам ко је човек , под њеогвом командром се борили 19 мојих рођака...сви преживели , двојица рањена...један лакше , други теже .)
има људи који тврде да би усташе биле на Дрини да није било тог човека.

Елем , ви имате неке личне несугласице и свађе , то разумем ...али , гурати ту причу чак и онда кад се постира вест о смрти тако великог човека...Србенде на 3 куба ??
То је озбиљна срамота .

Ајде да анализирамо Монијеву реченицу .
„Ех да ти је јаро Јука жив” .
ово „ех” на почетку реченице наводи онога који чита да помисли како је
аутору жао што Јука није жив .
Србину који се борио у војци РС жао што његов противник , убица његових сународника није жив ??
прва увреда , Герију , наравно .
друга увреда се препозбнаје у речи јаран .
што имплицира да би Гери могао да буде балија као Јука ...или да је његов саборац .

увреда за покојног хероја Гушића је то да било ко , на било који начин ,спомиње да би Јука Празина могао или требао да присуствује његовој сахрани .

јасно је , дакле , да је оним што је написао Монархиста увредио и Героја и Гушића ...а Бога ми и тај народ тамо који је кроз рат водио тај човек .

у написаном , доле на дну , нисам препознао било какву увреду од стране дискутанта који се потписује са Пречанин .

:)))

пс.
као и увек исцрпно , јасно и гласно . :))
DSQ1964
20. oktobar 2020. u 17.47
>>>А на том Рабу пешчана плажа од километар ипо ...зову је Рајска плажа -
Ујчиле се хвале да је ЦНН уврстио ту плажу у 100 најлепших на свету .

Али мој Гене скрљо цокуле на њој . :)))<<<

Pa nisam bas na njoj ali po kamenjarima Cresa sigurno. Ostrva sam obišao jer sam morao, u vojsci, averzija između ostalog i zbog toga.
Moja bivša žena je imala mnogobrojnu rodbinu u Crnoj Gori, bas na moru, takoreci preko puta plaže. Za 20 godina braka ja sam jednom tamo otišo, i to zato što sam morao. Grčka me uvek mnogo vise privlačila, i Egejska ali posebno Jonska ostva.
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 17.57
Интригуе, након анализе кесеровићевог поста са којом се апсолутно слажем, како ово звучи(то ниси вјероватно видио):
Precanin
(Нека буде борба �)
10. mart 2020. u 20.55 ... ти и даље не знаш одакле долази „непримјерени” коментар Кесеревића, у којем не видјех ништа ружно речено о почившем.<<

Ти видје нешто ружно, а невидјети ружно је само по себи увреда. Бар ја на то тако гледам, поготово ако долази од „великог србина.”
intrigue
20. oktobar 2020. u 17.59
неђе сам и ја упозно тог Јуку . нешто мало , жгољаво , ружно ...верујем да би ми издржо целих 8 секунди на ногама . али ето , носио утоку , вато се за њу , није га било страх да пуца , а то у оно време и није било баш уобичајно . луд био .

е сад , сад ће Гене рећи да сви познајемо тог Јуку ...исто као што је закључио да због тога што Гери и његов друг познају Виту , и сви остли га познају (мало Сарајево , касаба :))
ето ја не познајем Виту ...мада , није то ни чудо , нисам Сарајлија .
али овог другог сам упознао сасвим случајно , код једног мог доброг другара у радњи .

а чекај , тај Јука је факат био „јаран” Герију ? (или је то малчице погурано од Монија и Прекија :)))
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.01
Интрига, поштено, хавла. Ма нема ни код Кесеровића намјере да се вријеђа покојног команданта. Он и нема појма о коме је ријеч. Али има озлојеђености због Геријевих ставова о Сарајеву, раји, Јуки...послије једне мучна тема о идентитету...лупетања је разнх ту било.. А све је то било који дан раније. И као резултат један неспретан коментар Кесеровића. Ја знам одаакле је дошло, један дан не даш на пријератно Сарајево, то је дио тебе, твог идентита, закрвиш са свима... а други дан обавјештаваш да се упокојио командант Невесињске бригаде, па то је мени заправо симбол отпора том истом Сарајеву. И одмах иза тог неспретног коментара, појашњење које је мени било прихватљиво. И гдје су сад ти смртни гријеси, гдје су сад те увреде које се не заборављају? Гдје је ту повод за ескалацију нетрпељивости.
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.04
На западу „celebrate the life”, ми покојне оплакујемо!
intrigue
20. oktobar 2020. u 18.07
geriatrikus,

е нисам видео , извињавам се .
ако је тако , онда је јасно да је и Пречанин крив.

:))

знам ја како то иде . гарантујем да Пречанину није пало на памет да уврди Гушића...
а верујем ни Мони .
они искључиво тебе циљају ...па их некад понесе .
зашто , опет кажем да нисам сигуран .
не знам тачно одакле и због чега је почело .
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.11
То са Јуком, Цацом, Ћелом и другим Алијиним командантима је наравно више реторичко јаранставо...али није дошло без повода, вјеруј ми.
Мислим, моја жена је Сарајка, ко зна ког је све знала, мада њој није било кул да се зна са јалијом, Герију очигледно јесте!
И ја сам знао неке лоше типове у пар градова у којима сам ординирао. Оне са истетовираним трепавицама, добро, то је данас „боди арт”, некад је било симбол нечег другог!
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.14
Па то сам рекао на почетку да су због анонимца са интернта тј. мене
увриједили лик и дјело покојног Новице.
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.18
Ништа мене не понесе Интрига, кад су вербални сукоби у питању ја нисам анђео, нити желим да будем. Али сма аналитичан, знам шта ми се говори и знам шта ја говорим, нема слободних интерпретација!
Човјек је досад 10 пута срао о мом крсту, он би да суди и оцјењује ко смије да носи крст а ко не...
Али личност чији ја крст носим као аватар је био, рекао бих, ближи мени по карактеру, него Герију!
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.19
Ево, интригуе, прије било чега другог:
„Тај исти ”Србин„, само да би у својој дефинитивно болесној глави напакостио неком виртуалном анонимусу који га чита као буквар, нема толико класе да се уздржи и не облати смрт великог српског хероја који се након цијелог живота у Србији враћа у завичај, у Херцеговину да поведе свој народ у борби за опстанак”
intrigue
20. oktobar 2020. u 18.26
Precanin ,
не знам , ја Герија памтим као неког ко је писао на подфоруму Сарајевео ...а о чему би тамо писали већ о том граду и успоменама .
можда интересантна информација за тебе .
нису тамо писали о раји , Сарајеву , успоменама...већ су они , који су о томе писали...знали да ошину и ко је где био у рату , где су пуцали , шта рушили од тог истог града о ком су пар дана пре са носталгијом причали .

мало чудно , зар не ?
замисли : „како је било супер , знаш оне две зграде бла бла”...и сутра „ми рокали по оне две зграде” ! :))

ајд сад ти то објасни :)

и , други подфорум Кошарка .
тамо је Гери исто писао , углавном о успоменама , прошлости ...не само кошарци у Сарајеву , већ и шире...
наравно да је било много приче и о тренутним дешавањима у кошарци .

тако да , можда ти ово што сам реако нешто бар приближи .

пс.
заборавих , тад кад сам видо тог Рамба Јуку ...са њим је био и неки Ћело...сад ја не знам који .
највероватније су били наоружани ...али , био сам и ја . :))
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.27
Д-64,
био сам на Јадрану прије рата гомилу пута и ко клинац и као одрастао човјек.
Био сам и на Карибима барем 20 пута, углавном Куба, али нема „топлијег” мора од Грчког. Ако има нешто што ме слуђује у вези овог К-19 је то што нисам могао да идем у Србију, Српску па у Грчку овог љета.
intrigue
20. oktobar 2020. u 18.38
Precanin ,

све знам , кад се крене са вређањем онда се нема граница . утакмица крене и ајде да се такмичимо .
па се онда напише и оно што се у ствари не мисли .

наравно да нема никакве везе то што си ти студирао у Загребу ...као да си био једини Србин који је тамо студирао ...па студирало их је из саме Хрватске колико оћеш .

да , оних који и данас дан говоре бичве уместо чарапе ...то их ни мало не чини мањим Србима од нас .
један такав , пореклом негде око Шибеника , који и дан данас говори муданте ...ономад је рођеног ујака Хрвата за мало скратио за главу . није због кеве , да не плаче .

тако да ...не знам јебига .

ево и Гери испуњава неке твоје услове .
пише ли ћирлицом , пише .
јел био где треба , као и ти , кад је грмело ...био је .
то би морало да буде довољно , бар за почетак .
:))
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 18.39
Ма не Интрига, то је било на Политици, мрзи ме да тражим, што бих ја замјерао људима на форуму Сарајево, Крајина, Книн...било шта, причају људи о граду у којем су живјели, срећају се неких догађаја, не ради се о зоме. Ради се о томе да ти, можда исфрустриран и 2x носталгичан и за Сарајевом и за подгфoрuмом „Сарајево” доћеш на Политику гдје људи имају други приступ, ту се прича о рату, о злочинима, о Сребреници, о геноциду који нам крпе...и ти дођеш са неком својом причом о Сарајеву, о свом идентитету, те знао Јуку... наравно да то иритира и буде дочекано с презиром.
Одатле Монијева реакција.
Мислим, да је био неки његов нарцистички испад па ајде да оправдамо...
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.41
Intrigue,
молимм да се у мој био унесе учествовање на форуму Република Српска и
чланство у иницијалном одбору код формирања групе „Срби за Србе”, као и писање на форуму „Херцеговина”:))
intrigue
20. oktobar 2020. u 18.43
Гери ,
није бре...погледај како је Пречанин почео коментар , прву реченицу .
са „слава командантну и хвала ---покој му души” .

касније он пише оно што пише да би тебе повредио...због Јуке и јаранства ...:))
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.45
На правом мјесту, интригуе, није ли тако?
intrigue
20. oktobar 2020. u 18.52
Пречанин ,
знам ја где је било ...али ти кажем шта би могло да има везе са оним како је и шта писао на Политици .

ево човек ти каже да је писао и на подофрумима Република Српска и Херцеговина .(то нисам знао) .

мене нпр. не би изненадило ни изнервирало то како Гери пише на Политици...јер знам како иначе пише , како је писао на другим местима .
вас је изнервирало , јебига...
вас двојица сте тамо увек са пушком на готовс и метком у цеви .

пс.
и ми смо некад баш лепо сарађивали , не једном форуму , са „Србима за Србе ”...учествовали у акцијама ...итд.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 18.53
Doooobra bila kafica: 1 kasicica grumuljica, na vrh kasicice braon secer, do pola solje voda, do vrha mleko.
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 19.00
Грумуљица?
Еспресо, наравно да је шешер „турбинадо”!

intrigue
20. oktobar 2020. u 19.02
Ђес Франги леђендо ! Ајмо ја и ти о много озбиљнијим стварима .
Вид шта Јеца каже :

Jelena Đoković: „Knjiga o seksu me je promenila” VIDEO

Читај(бар) и ти Франги , мењај се .:)))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 19.13
Solja za kafu je ona od 200ml ili nešto više. Imamo neku masinu za pravljenje raznih kafa koja je sad skoro placena AUD1700 i kusur. Ali, smaranje sa crevcem, daj obrisi posle i tako to, brze meni da smuckam. Uz to neki keksic ili danish pastry (sa kajsijom ili kruskom ili jabukom).

Nisam isla na vesti, ne znam o cemu se radi vezano za Jelu. Ona je kod mene odavno izgubila neki jači kredibilitet. Svaka cast za trud oko tih vrtica (dok su vesti o radu vrtica tipa budisticko zvono, vezbe meditacije i sl odavno zamrle) da decica imaju svoje lepo sredjene skolice. A ono rascupana plazi jezik po Instagramu, nepotrebno i blentavo eksponiranje, te izjave kako skoro da nije odlepila na Vimbl i sl. su izvan mojih standarda o meri & dobrom ukusu.

Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 19.15
Не замјерам ја ништа тамо гдје замјерања нема. Мени његова ћирилица не смета, наравно, тако и терба да буде. Њему мој крст смета, он би да суди о томе ко може а ко не да га носи. Видиш, ако неко напада моју „искључивост”, моју дисциплину посвећеног српског националисте, све то релативизујући причу о Сарајеву , граду Пуриватре, Поздераца, Алије, Ченге...граду који протјеривао било којег Србина који би дигао главу, читај „Вунена времена”... склон је увредама (има их на стотине), на истој овој теми их на претек...
Дакле, много, много тога има без покрића, из лоше, зле намјере...
Бољег примјера од овог што је поставио као крунски доказ није могло бити.
Да нема зле намјере, ја бих то подвео под неспоразум, претјеривање... али постоји зла, пакосна, змијска намјера.
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 19.18
Да ниси ти Франги жена оног Звездаша из Токија?
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 19.29
Navijam za Zvezdu ali jok. Firma je pazarila masinu ako si sokiran sa cenom. Ozbiljne masine kostaju, ima i skupljih. A lep je kapucino...
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 20.15
Интрига, ево мало вјежбам на бициклету и слушам нешто о Француској, Милош Јовановић, ДСС, чова је био професор на Сорбони.
Прича о француским главосечама, спомиње се и Сарајево, Предраг Даниловић...
Ја све ово знам, то што шрича Милош то ако да ти ја говорим, ја сам то видио у Паризу, ја слике Марсеја качим, 40% их је тамо...али мене твој јаран Гери зове букачем...
Погледај, није губљење времена, вјеруј ми!

https://www.youtube.com/watch?v=c3zS-cr4tCw&t=1230s

Ово 64 све зна, видио је већ у Шве'ској...
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 20.29
Ono, sve je tako nebitno, i YU i tenis i kojekakvi bakraci...

Kada ćemo mi moći putovati i biti sa našim najdrazima? Hoćemo li neke od njih videti vise žive? Ova godina prolazi kao da nikada nije ni bila. Ovde okitili za Bozic, deluje nekako bizarno... On compassion ground kao, navodno, može da se putuje. Pišes molbu. Mnogima odbiju. Ali, u povratku, sedi u hotelu u karantinu 2 nedelje sto znaci preko minimum $2000 pod uslovom da porodica donosi svu hranu. Niko ne rizikuje i ne pomera se...

https://tinyurl.com/yxjnchzf
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 20.33
Види Франги, питам те јер ти стално говроип шта колико кошта, колико је скупо, Онај Ѕвеѕдаш се хвалисао да је богат, ко то бре ради? 64 каже да навуче јапанке чим је 15 степени, а ти носиш Gisoh, Јелена има неке Биркохоф (појма немам, моја жена ваљда зна) патике а ти се похвалиш да имаш три пара, ја кликнем и сазнам да се $140/пар. Што три, шато ниси реклада имаш исте?
Попила кафу, фино, кажеш добро јутро ја сад попила еспресо, да скренеш тему на веселије ствари, поздрвљам добру намјери...
Али ти одмах, машина плаћена $1400...
Није то фино, то хвалисање, непристојно је брате. Па овдје су углавном људи који не раде за кликере. Ко зна ко какву кућу има, која кола вози, гдје љетује. О томе ја, не постоји елегантан начин да се ово каже, јбг али немој да се љутиш.
Мислим и ја имам есперсо, пијем га сто година, има машину 25 година, цијели живот пијем еспресо, изузев кад је српска кафа једини избор...
Иксључиво пијем са турбинадо смеђим шећером...тандара манадара
али како би то било да ја сад гњавим њуде, као имам Гађу, платио сам је $1500, убацим живог човјека из Колумбије а машина послије 3 минута изабци савршен еспресо.
Немој...
DSQ1964
20. oktobar 2020. u 21.43
Ljudi putuju i dalje. Oni bogati sa privatnim avionima za njih nema ni granica ni korone a mi sirotinja moramo da se guramo po ekonomskim klasama.
Evo ja pošo iz Azije i došo ovde u Čemeriku. Putovao sam Qatarom, početni aerodrom pust, nema putnika, opustošene prodavnice bez robe, sablasno deluje. Dodjem u Dohu, tamo sve normalno, sjaj free shopa šljasti, parfemi mirišu, putnici mile na sve strane. Hteo sam da spavam tamo ali ne daju izlaz sa aerodroma pa sam nastavio za Chicago. Aviona oba prazna, imao sam po 3 mesta u svakom, naspavao sam se, došo na O Haru ko nov. U avionu smo bili pod maskama a dali su nam i one vizire plastične da ne pljujemo jedni drugima u oči.
Ovde u Čemerici sam isto putovao avionom Chicago-Houston i nazad, manje vise normalno, mada su guzve manje na aerodromima. Avioni puni ali sam ja oba puta imao sreću da pored mene nikog nema. Nešto me hoće.
Trebao sa nazad za Aziju ali je doslo do promene plana pa za 2 nedelje idem za Švedsku. Karta za Aziju mi propade, kupio sam novu za Copenhagen mada nisam siguran primaju li Danci Švedjane iz Čemerike, ipak je ovde crna pogibija? CPH mi je najblizi veci internacionalni aerodrom do Malmea, zapravo on je blizi Malme nego MMX, sam aerodrom Malmea, mada sa njega lete samo za Niš. Ako Danci ne primaju propasce mi i ta karta, da bih proso jeftinije kupujem karte koje ne mogu da se menjaju ali ko ga ‘ebe, to su samo pare.
Kad već dodjem u Malme idem i za Niš ako tamo ne bude pilicijskog časa i WizzAir leti, sto bi trebalo da radi. Posle se vracam za Malme pa odatle nazad za Aziju, trebalo bi tu negde početkom decembra. Onda sam obigrao kuglu, tako da ko kaže da se ne putuje?
Ne veruj sve sto ti kažu na vestima.

Ono, čekaj da stignem, još uvek sam u Čemerici i tu sam tek na pola puta. Javiću se😎
DSQ1964
20. oktobar 2020. u 21.49
Gaggia stara 25 godina, a? E to je makina. Šta pijes od kafe, lavazzu, Segafredo, nešto treća? Nemoj samo da je Starbucks.
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 21.58
Нишки аеродром.
Стјуардеса:
„Лејдис енд џентлменс,
немој се рипате, авион неје варен, него лепен”
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 22.05
Д-64, знам да се путује, али љетос није. Ако идеш сам и Боже помози, али ајде ти у Грчку са породицом а оно бум карантин.
Не идем ја сад нигдје, само аутом, пар стотина километара и то је то, некад сам због посла много путовао, већ 11 година не...
Недавно ми искрсли неки послови, одбијам их иначе, одавно...али сад ме заголицало...али гдје ћу у Мехико0, 10 хиљада сваки дан, карантини..10 чуда. Опет, неки дан нека Флорида иксрсла, ајде велим да провјерим
да ли бих и могао...али ако одем тамо на пар дана, Америка није проблем али онда у Канади, кад се вратим, опет карантин...15 дана, ништа. А ти путуј, ко ти брани.
Чикашки аеродорм знам ко свој џеп, фирма ми је била тамо...
Сврати у Ниш, и ја бих радо, моја жена има тамо родбину, идемо кад год можемо. Увијек ми је пријатно, ко да сам у Бањалуци!
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 22.08
Па Старбакс пијем кад сам ван куће, наравно! „Дабл еспресо”. Код куће тренутно пијем Лаваца Супер Крема, мијењам...досади иста кафа...
Precanin
(Нека буде борба �)
20. oktobar 2020. u 22.14
Gaggia није стара 25 година, него кажем да имам у кући апарат., слагао сам, 23 године, раније сам имао неку Круп макину, јако добра била...мијењао пумпу једном и онда ми досадила некако...

frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 22.29
A ti se, Prch, odma upeco na cifru? Rekoh u nekom kao kontekstu sto je totalno nebitno. Ne bih ja ni pila kafu, pocela da pijem sa 4 banke jerbo sam bila toliko smorena da sam na poslu videla dupli ekran... I to jednu ujutru i ne na gladno. Kapucino ili latte ako je van kuce. Neki kupuju svaki dan kafu, za mene je to bacanje para, kosta aud3.80 regular size.

Patike su u razlicitim bojama. Pa ni Starke se nemaju sve ista boja, a kamoli Allbirds od vune. Eto npr, nemas elegantne, zenske cipele da su cemu bez aud300 pa teraj, pitaj Tifran ako meni ne verujes. Zato ja kupujem preko shoesinternational.uk , ništa radnje osim ako se ne naleti na recimo Skecers na rasprodaji.
intrigue
20. oktobar 2020. u 22.37
Precanin ,
погледао , не знам стварно ко је човек , скроз сам се искључио из политике ...али , види се да зна шта прича .
мада , доста тога се већ одавно зна , тако да и није баш нека ексклузива .

а Даниловић , разумео сам и оно у вези њега .
ни то није ништа ново .
није се десило само њему .
„домородци” Срби су се можда и примали на ту причу „ми раја , муслимани су наша раја” ...
али ови , раштика као што је Даниловић ...они су се тешко примали на те форе .

знаш шта су причали некад .
како су мује хапсиле Србе по Сарајеву за време рата .
ако ти виде да си Херцеговац пореклом , или Калиновик (и нема неке разлике) ...ето их .
тако ти је било .

пс.
и ја сам ове године одложио путовање ...спуцало ме тако да ћу отићи у Јануару па нек падају ћускије .

а кафу , нашу приставиш , јел беше Дон ...и пичи :))
иначе и нисам неки кафеџија .:))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
20. oktobar 2020. u 22.41
Lakse vama tamo iz Amerika i Kanada... Meni u normalnim uslovima ode 24 sata i kusur na putovanje. Gde da uzmem kao i obično 4 nedelje pa onda karantin, nema sanse zbog posla. Drugo, ko zna šta se desava u Srbiji, taman posla zaglavim se tamo. Zimi ne idem, mnogo mi depresivno. I da je koliko toliko ok, da odem na 2 nedelje i ajde ovde u karantin, treba karta da me izadje aud 5000 minimum. Zeznuta situacija. Ne mogu od dzet lega da se opasuljim 3 dana i onako još u bunilu od svega, ajde nazad. Uzas.
antologia
(svakog dana...)
21. oktobar 2020. u 06.02
Bilo koja i nikada sa secerom;)
Snijeg je pao.
DSQ1964
21. oktobar 2020. u 09.35
Ja pijem Nespresso, Amigos, kafa direktno iz przionice u Trstu :))
Da, letos otisli neki moji odavde iz Chicaga za Niš pa hteli na Mikonos kad Grci zatvoriše granice. Otisli u Crnu Goru i smorili se ali su barem bili svedoci istorijskog dogadjaja kad je Milo pao😅
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. oktobar 2020. u 10.10
Не попи се кахва док то Хајро у дибеку не истуца. А још му Бурек презиме:) Прво сажваћеш рахатлокум, па залијеш чашом воде, а тек онда лагано из џезве у филџан је налијеш, па срк по срк уживаш.
zori
(Чича)
21. oktobar 2020. u 10.46


geriatrikus
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.41

чланство у иницијалном одбору код формирања групе „Срби за Србе”

__________________

je li se secas markusa... ozrenka...
'ajd ti još...
zori
(Чича)
21. oktobar 2020. u 10.47

geriatrikus
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. oktobar 2020. u 18.41

чланство у иницијалном одбору код формирања групе „Срби за Србе”

__________________

je li se secas markusa... ozrenka...
'ajd ti još...
saam
(staklar)
21. oktobar 2020. u 14.23
Белосвецки аирпорти, кафућино, скупи апарати, курци - палци.

Питао сноб џелата
Да ли ми се боја ужета
Слаже са бојом врата

Да ми бар пошаљете који долар, да дрва купим.
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. oktobar 2020. u 15.13
Ћути мој Стаклару, не присједај на муку. Шиш ми прогориЈо. Пржимо кафу у тепсији, а и њу би ваљало калаисати. Млин што ми је Рашко у Претису направиЈо затупиЈо. Подљепљује, а док измељеш да се отелиш. Девар...
Пачек, пачек, штано отија ријет.
Ја, штоно они рече, јебеш форум ђе су пашчад пушћана, а овај Стив повр тебе везан. Не дају му зборит, а свака му дуката ваља.
Ја и да зорија ословим; дашта но сјећам. Честит момак, Звјездаш и добар Србин. Пашчад га зачикавала збогради имена. Оно Озренко неђе од Скандинавије би? БиЈо ти је Маркус и модулатор, а и неки брав шњиме, Крајишник, Козаранин или тако нешто.
Мени неки поштом јављали да носа црвени сакАо...ко Чола на концерту. Било ти је ту и ђевица, била ИкадНикад, шенишна нака, лијепо смо зборили.
И кад оно за Србе Србима ми ко прави Срби, ја у клин, ти у плочу, сви најпаметнији и нико никог не слуша...Маркус се покупио, би ли још неко и однесе неку помоћ од себе, ракао бих да се радило о Добоју и даде. Док се логистичари и наши аналитичари досјете дијете коме помоћ треба већ унучад у крилу нина...ма јебо ти нас!
Precanin
(Нека буде борба �)
21. oktobar 2020. u 21.17
A ti se, Prch, odma upeco na cifru?
...
Франги, сјетих се тебе и шта си написала па ми паде на памет прчење?
frangipani
(>Catch the rainboW<)
21. oktobar 2020. u 22.09
Znam za jednu Makedonku, zove lika sa poslu Prch.

Inače, dalo se primetiti da se lozis na cifre. Ako si već
otvorio link da vidis kakve su Jeline patike, mogao si
da vise pregledaš i pomislis da je to dobra ideja, merino
patikice, fina prica, a ne da se odmah zakacis za cifru
pa drvlje i kamenje.

Da sam pricala o ne znam Dior i Viton patikama pa ajde ali,
patike od celih 85 evra zaista ne zasluzuju tvoje takve komentare.
Beograd je pun patika od sto evra pa teraj i ljudi ih i te kako nose.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
21. oktobar 2020. u 22.24
Antologija,

javljeno mi je iz No o prvom snegu. I o zimskim gumama. Ja ne znam
kako bih vise autom po snegu, ovde jedino bude kisa. Pa se covek opusti i ladno skrece trecom. Po snegu/ledu to bas ne bi bilo zgodno.

Čujem Norvezani lenji, razmazeni. Zemlja sa odlicnom socijalnom politikom, gde nema straha od neivesnosti koju donose kasnije godine. Zdravstveno pristojno rešeno. Samohrane majke primaju redovne dodatke za decu, nema sanse da neka sastavlja kraj sa krajem. mogućnost napredovanja velika ko je sposoban. Na zalost, pristigli kojekakvi sa raznoraznih svetskih nedodjija. Samo da jednog dana ne bude kao sa Svedskom.

Ides li u Svedsku u soping? Čujem da ljudi to masovno rade jer je tamo hrana jeftinija a blizu je. Lepa zemlja fjordova ta Norveska.

Zime i snega se odviklo. Ne trebaju nam cizme, kaputi, rolke, hulahopke :D .
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
21. oktobar 2020. u 22.47
Stevo probaj ponovo.

Pola sela si preskocio a to se kod Sijerkonja ne ide.

I kad nabrajas sela red je da pomenes bar dva prezimena iz svakog.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. oktobar 2020. u 09.10
Франџи, мени се Фантом мало заносио код скретања у трећој, четвртој... одмах сам то бацио. Бугатији су били доста бољи, Вејрон се боље показао од Широна, али нисам био ни сњима скроз хепи. Мени кар или јесте или није.
Мали у мене је своје Ферарије под ручном у гаражу убацивао...јес слупао неколико док није свјештио, али их сада убацује ко да их краном спушта. Воли он то, купио сам пар резерве, никад не знаш...
Ја сад, ваљда како ме и године стижу, некако се навикао на Мулзана. Добро ми лежи на цести, фино се понаша и на снијегу и леду. Није Бентли нека пљачка, мало ме комшилук шупа да сам чип, брига мене. Баш ономад ми приђе један, па ће ти:„Ја тебе, Гери не разумијем, држиш оног Екселера, кисели се у гаражи, ти се тог Мулзана уфатио... Богами те пањкају около.”
Кажем му да је у нас скромност на цијени, како се ми не волимо нешто показивати...додам још како мој јаран Брега вози Трабанта...збунио се човјек, оде а све нешто мрси себи у браду.
kinaski
(Niki Bilejn najveci kljun LA.)
22. oktobar 2020. u 09.18
Vidim da se ozbiljno kafenise pa viknuh ženi da stavi dvije prge.

Bez prge ništa.
DSQ1964
22. oktobar 2020. u 12.33
Znam ja da pokusavate da budete duhoviti, ima još jedan onaj neki nik, stevepijanabudaletina ili tako nekako sto stalno otvara bezmozgovne postove koji mu se stalno brišu, i za njega je čini mi se intriga svedočio da ga zna i da je borac. Osim žal za Jugom i žalosna patetika vam je okupljajući faktor ovde.
Čuj ja pominjem flipflops od €60 i mašinu za kafu od 300 i treba da se pred vama stidim toga? Ja bih najradije sedeo tamo gde jesam, da letim za Čemeriku i za Evropu ne volim, već sam bio u vecini zemalja Evrope, i čak i u većini država Čemerike, i to po nekoliko puta. Nekada mi je to bilo zabavno sada me ta 2 kontinenta samo smaraju. Uopste me smara ta zapadna kultura, odnosno vrednosti koje su uspostavili a koje smo i mi Srbi, nažalost progutali širiko otvorenih usta.
Ono, i Reef flipflops i Nespresso mašina, i iPhone na kome ovo pišem su deo te kulture ali ja ne govorim o farmericama, govorim o sistemu koji obezvredjuje ljude i od njih polako ali sigurno pravi poslušne robove za novo robovlasničko društvo koje nam polako ali sigurno neminovno dolazi.
Znači ne gadim se da odem u shoping i kupim DSQ (Dsquared2) farmerice. Da li sam i ja deo potrosackog drustva, pa ne bih rekao, kupim jedne- dve i bas ih iznosim. Mogo bih da kupim i jeftinije ali volim dizajn i u mogućnosti sam da kupim ove. Naiveci deo vremena u zivotu provodim u farmericama, šorcu i majci i siguran sam da na garderobu godisnje potrošim mnogostruko manje od vecine vas ovde koji morate da kupujete tople jakne ili ako ste u nekom korporativnom točku pa morate da ste pod odredjenim „dres kodom”. Osim toga vrlo rado kupujem second hand.
Gadim se međutim i Evrope i Čemerike i ne volim da sam tamo/ovde. Priča je otprilike kao sa Švedskom. Nekada je to stvarno bilia najbolja zemlja na svetu, tada kada sam ja odlazio u nju uporedo živeći u Jugoslaviji. Porez se plaćao u skalama. Znači ako ti sad radiš u fabrici i imaš toliki godisnji prihod ti placas 30% poreza. Vlasnik fabrike koji ima godisnji prihod ajde kaži 50 puta veći od tebe, e on plaća 60%. Da li je to pravedno? Pa naravno da jeste jer se od poreza finansira zdravstvo, dzabe vrtići, škole, fakulteti i mnoge druge stvari, sve ono sto je u sluzbi ljudi...i ako je dobro za onog radnika biće dobro i za vlasnika koji uprkos duplom porezu zaradjuje kud i kamo više . Fer plej i socijalne razlike maksimalno smanjene. I tako dalje...najkraće rečeno.
E od te i takve Švedske, modela koji je trebao biti prihvaćen svugde u svetu za dobrobit ljudi, u roku od nekih 20-ak godina uspeli su da naprave udarni vrh smrtonosne strele neoliberalnog sistema i svega sto on nosi, da sad ne pišem i o tome, jer valjda nam je sada svima već jasno šta je i kako je.
Ne volim da idem u sadasnju Švedsku, mrsko mi je. Kao sto je nekad bilo sa Jugoslavijom. Ne volim ni da dolazim u Ameriku, ona mi je još mrskija, zbog svega.
Živim u Aziji, nije ni ona oskobodjena svega toga sto je negativno na zapadu ali je Kineski uticaj veliki, drugacija je kultura, način razmišljanja i na prelamanju svih tih uticaja i vrednosti postoje tu i tamo neke oaze gde nije perfektno, daleko od toga ali sam oslobodjen dosta toga sto bi me ovde mnogo nerviralo i samo zagorcavalo život.

I zato, kada putujem i kada obilazim belosvetske aerodrome to je zato što moram. Imam razloge za to ali najradije ne bih. Najradije bih sedeo u mojoj bašti, otkinuo papaju, razbio i popio kokos, pojeo jednu od onih sitnih banana, zezao se sa kučićima i pokusavao da se razmišljam „ ma zabole me patka”.
DSQ1964
22. oktobar 2020. u 13.03
Baj d vej, vozim Tojotu.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. oktobar 2020. u 14.06
Нека, машала. Кад тако врљаш само пази да на Ступ не заврљаш, тамо су и највећи имали проблема са сналажењем. Елем трамвај гарга Мејн стритом, па горе Добрињска, на другу страну Пијачна...Добриња испод жубори...мука жива, ето нек ти Пречанин каже ако мени не вјерујеш:„
ја сам се у највећим градовима бивше Смрдославије, доста метропола Европе и Сјеверне Америке сналазио боље него на Ступу кад сам хајцао по твом Енергоинвесту. Од Хамбурга, Хановера, па до Сан Хуана и Тихуане..да не спомињем америчке и канадске градове.”
intrigue
22. oktobar 2020. u 15.50
ја немам кола , не возим ...кад оћу негде да идем дође возач по мене и ја му кажем терај овде , терај онде ...:))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. oktobar 2020. u 18.46
Eh Geri jaro, pa kud bolan nabroja sve te avetinje jesi li, bojim, iso na Gugleto da odguglas pod most expensive cars? Steko se utisak da ti možeš mnogo bolje, malo si me apsetiro sa postom... :(

Ništa meni auti nikad nisu znacili ni u prvom zivotu, a tek u ovom drugom... Secam se kad sam bila mlada u lepoj Jugi, kako su se okolo trtili tako neki sa autima ovim i onim. Jaka stvar ako frajer ima ne znam kakvu makinu a ovamo je trubadur, je l?

Moja jedna ovde kupila novu Imrecu pre 3 godine. Kuka kako su joj urnisali auto po parkinzima. Dodje neko, otvori vrata, bam! u njenu stranu i tako ko zna koliko puta. U soping centru vraca se u auto, neko je zakacio, sljustio cosak branika. Parkirala ispod nekog drveta, nocu ptice koje su jele neke karakondzule na$rale, oksidiralo na farbu, žena samo fras sto nije dobila. Eto, pa kupi novo auto...

Evo, imali smo skoro nešto smesno ovde. Lik ima Lambo, natakario tablicu LGOPNR. Em je neki preko 6 banki, botoksiran, em ozenjen. I sudi se da zadrzi tablicu. Znaci, visestruki pacenik. Ajde da je napaljen klinac ali, takva karijera i sve, a on se reklamira okolo da mu je auto leg opener.

Tu je na linku, smehotresna:

https://tinyurl.com/y5gp3mzf
Slazem se sa DSQ za vise stvari. Reko covek ima Tojotu. Ja rekla imam takođe i ispade hvalim se? A moja Tojdza je od prijatelja, 4 god stara, dobijena za smesne pare. Ljudi nemaju ni decu ni psa, na zadnjem sedistu jedva da se iko vozio. Auto presao 44 i nešto soma km jer imaju još jedan. Garaziran, unutra cist, spolja ništa ne fali, engine cakun pakun. I zašto bih ja sad maltretirala zakonitog da mora da bude novo auto? Da bih možda postavila slike na Fejs ono, mi nasmejani u salonu pored auta na cijoj haubi puca ogromna masna... Ima toga, nije da nema. A čak i takvo pokazivanje je ok, ljudi nisu ukrali, vole da imaju nov auto, njihova stvar. Ne može svako ni da priusti odličan polovan jer je to često macka u dzaku. Onda moraju da se uvale u kredit na 5 godina, i otplacuju nešto sto čim izadje iz dilershipa vredi mnogo manje jer su takse velike. Secam se tu nekih muskaraca, živele im porodice ovako i onako ali, mora nov auto. Zašto? Pa zato jer glava u kuci je kilavi Radovan i pipavac za auto. Ništa ne znaju. A kad ne znaš onda moras da kupis skupo i platis one koji znaju.

Pogledah te farmerke, zanimljiv koncept i, paprene cene. Šta je to, unikati? Street wear cenim, neki se setio pa udara po usima sa ciframa. Možda za hladnije vreme. Ja sam petstokec uvek kupovala na Ebay iz Use, teško se menjaju navike. A ne bih imala ništa protiv ove jedne jakne, dok god nema 50 bedzeva i ogromno ime brenda. I da se, usput, pohvalim, kad pricamo o dzinsu. Odem u Kmart jednom, kad ivdim super farmerke, elasticne, pazarim. Dodjem kuci probam, a ono milina! Posle kupim još tri para. Dvoje zvoncaste, dvoje uzane. Istrosim se nevidjeno, jedne kostaju $6.50. Da, da, nove novcate :D. Smandrljam ih na pranje na 60 stepeni, udobne su nevidjeno. Nešto nemam duse da placam za krpe. Volim Uniqlo, Superdry majice (bez da imaju veliki logo). Koliko majica imam ne smem da kažem... Proglasice me da se hvalim hahaha... U blizini imamo outlet, naletim na super majice, sve ispod $20. Nakupilo se sa godinama. Kad nešto dosadi odnese se u charity.

Pade mi na pamet jedan tu lik, milioner. Žena vozi Porse dizel onaj veliki, dvoje male dece pa tako, to im porodicni auto, kupili ga polovnog. A on vozi Golf GTI. I to se bio slupao sa prethodnim istim Golfom, udarila ga neka baba i razvalila, on ode i kupi isti takav, nov. Ja ga pitala sto nije kupio R za promenu, a on kaže jeste odličan ali šta će mi? U tome je poenta. Može da ima 911, Aston ili koji hoće ali, ne treba mu, voli ovaj. Dok bi tamo kod nas neki nasi njegovog kalibra pucali na aute od minimum 120-130 hiljada evra jer to tako treba.
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. oktobar 2020. u 19.08
Не апсетирај се јаран'це, само ме скретање у трећој инспирисало:)
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. oktobar 2020. u 20.35
Šta ćeš tek kad cujes da mi se desava da srećem u leru? Izbacim iz brzine pred skretanje i koceci skrenem, a onda ubacim dalje. Sumnjam da bi to prolazilo u zimskim uslovima severne hemisfere...
saam
(staklar)
22. oktobar 2020. u 20.56
Старче, ја само волво. Имо сам ка два бентлија, кренеш уз Враца, гумигелунг оде, рек’о нећеш више.
Ко се на млијеко опржи и у сису дува ( Миро Фурлан, шатро глумица)

Љетујем само у селу Врмџа, близу Сокобање. Одем мало на Ртањ до Тодора Пештерског, козији сир и млијеко.Ртањ највећа пирамида , и Семир је долазио.
Тодор има потпуно другачији приступ „ својој” пирамиди, чува је ко светињу.Новац??? Бјажи
geriatrikus
(zvakac karamela)
22. oktobar 2020. u 20.59
Пробај да се тога ријешиш. Доста људи то ради; ја сам „лудио” када би ова моја, а то се стално дешавало код сваког мијењања брзине према доле прво притискала квачило, а онда кочницу. И друга јако опасна ствар је пипкање кочнице у кривини. Прикочи прије него што уђеш у кривину, па ако треба појачај притисак, али ако већ уђеш пребрзо у кривину вади се гасом и воланом.
Ова новија аута имају приличну помоћ код тога и маскирају многе грешке, али никада се не зна, кап уља, барица и ниједан комјутер ту не помаже.
Precanin
(Нека буде борба �)
22. oktobar 2020. u 21.14
Драго ми је да имам и личног хроничара, неког ко биљежи све што кажем, напишем, ланем. Мало обавезујће, али нема везе. Да памтиш шта пишеш мораш само ако лажеш, па да ти се кохонес не нађу у процјепу касније.
Ја не морам. Често напишем нешто што је за друге претјерано, прејако али вјерујем да није порблем у мени него у ненавикнутости људи на драматично другачије ставове. Ја сам Цетиње звао леглом усташтва прије 10-15 година, данас Милан Кнежевић у црњегорској скупштини мало мало па неког зове усташом. О најезди Геријевих јарана у Европи, о многим стварима, о угрожености бијелог човјека а не само Србина, о много чему сам ја лапрдао. Док стока ситног зуба и даље...ради свој посао! Шипл, што би рекли туна на јамеричком континенту.
Ево наш јаран Гери на сред српске кафане говори, српским писмом, да је тамо нешто „воља алаха”, никад га није интересовало шта заправо значи „машала”. Као што он и његов Стаклар мисле да ће успомена на Шугославију сјајити још већим сјајем ако умјесто српска или укувана, или грчка, кафу коју пију зову турска.
Говорио сам ја овдје и о органик храни, сјетих се кад прочитак сатирично цинични коментар Франги о јефитоној храни у Швецкој. Мало ниска сугестија да је Антологија у непрекидној борби за јеftину храну, а онда ваљда брендиране патике су и даље само пусти сан.
Нема сугестије да ако већ имаш неку бољу парицу онда је трошиш на што квалитетнију храну, због дјеце, породцие, себе... и даље само статусни симболи. Giseh and such...ништа хербициди, пестициди, нитрати и остали сулфати
...
Прича о еспресу ми се поновила у Канади, исто као и у Шуги. Еспресо машине су се прво појавиле у добрим хотелима, па онда 70-их у кафићима. 80-их су већ неке фирме имале еспрерсо машине, моја јесте. Тако да сам српску кафу пио само у кући. У Београду је то све дошло касније, кафићи итд. Био сам у ЈНА тамо, морао сам да идем у град, у „ Мажестик” на еспресо. У Канади, много година касније, слично, појма нису имали прије 20 и коју годину шта је еспресо, или као што и данас већина каже еКспресо.
Тупамароси су мислили да је то кафа коју ти донесу брзо...
Тако да сам морао да купим себи неку половну машину да бих правио кафу код куће. Са појавом Старбакса се еспресо нагло проширио...наравно, без стила (италијанског), у папир, за понијети али ајде...
Данас и Мекдоналдс има еспресо...
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. oktobar 2020. u 21.22
Geri,
gledam da ubacim u drugu kada skrecem, ne zalecem se ali, desi se da skrenem trecom. Neka on koci motorom, to mu je posao mada, neki put ispadne drugacije. Nema ovde nekih brzina, skolska zona 40 u određeno vreme, ostale ulice/putevi s 60, 70, 80 i motorway 110 max. Sedi pa placi. Dzaba makine kad ne sme preko 110. Jednom isla negde van grada, ima potez nizbrdica pa uzbrdo. Racunam da nahvatam snagu za uzbrdo, veslam tako i pogledam brzinu dok se spustih a ono 160, lele majke... Ostala bih bez dozvole. Panduri chuche po dzbunovima, kriju se na sve strane, samo skupljau pare.

Prch,
nisam ja ništa bila cinicna, zli stvore! Neka kaže Antologija da mnogi Norvezani idu u Svedsku da nakupuju hranu. A kako su pre Norvezani isli na brodove da piju kao da ne postoji sutra jer je jeftinije? Ne znam ja kako se Antologija organizuje u svom zivotu, znam šta mi ljudi koji žive u No pricaju. A u pitanju su fakultetski obrazovane osobe sa dobrim poslovima. Kažu da je sve skupo, porez veliki. I šta ti odmah skaces dok žena spava, izigravas drvenog advokata možda?

Kako se islo iz Srbije u Rumuniju i Madjarsku po raznu klopu, pa Slovenci u Austriju, sve je to pitanje ekonomisanja. Ja cinicna hahaha, koji si ti... prch... :)))
Precanin
(Нека буде борба �)
22. oktobar 2020. u 21.30
Прангија, ја само тумачим твоје ријечи.
Precanin
(Нека буде борба �)
22. oktobar 2020. u 21.37
Прангијо, ти кола, giseh, скупе патике, три пара, исте има и Јела Новакова...а мучена Антологија пасош у руке и правац Швецка по паризер и јогурт...
Знам те Прангијо ко стару пару!
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. oktobar 2020. u 22.21
Eh Prch,
moras ti da karikiras, vise to volis nego leba da jedes.
Kakve skupe patike? Ispade da je skoro sto amera skupo za kvalitetne patike? U jednom Beogradu gomila njih nosi patike koje su od sto evra pa teraj. Kako li su tek oni bogati majku mu? A tek oni sto nose Luj Viton bakandze (kao patike) od aud1700... Taman posla da je Jela kupila takve, a da se potrefilo da ih i ja imam ahahahaha :D U poverenju, da mi ih neko pokloni ne bih ih nosila.

Antologija se nije javila da stogod kaže, nebitno. Rekoh ono sto mi ljudi koji tamo žive kazase, a ti shvati kako volis. Karikirano, po obicaju. Možda te i pohvali kao svog drvenog advokata koji drzi strazu dok ona spava :D
DSQ1964
22. oktobar 2020. u 22.32
Pa pre jeste alkohol bio jeftiniji na brodovima jer je more bilo kao pogranična, to jest tax free zona. I cigarete su bile jeftinije. Kako su se svi priključili EU nestalo je „pogranične zone” nestalo je i free shopova. Nestalo je i brodova, ni blizu ne saobracaju kao ranije dok je pre to bilo prilično rentabilno prevozno sredstvo među Skandinavskim zemljama. Sad, ne znam, Norveska nije u EU ali čisto sumnjam da i na njihovim brodovima ima free shopova. Iso sam jednom brodom Kopenhagen - Oslo ali to je bilo mnoooogo pre EU. Pre orprilike godinu ipo dana sam išo brodom iz Geteborga dole do Nemačke, Kiel...i cene su bile skupe ali penzioneri se dosta voze, to je njima vid druzenja.
DSQ1964
22. oktobar 2020. u 22.38
Što se alkohola tiče pre su Norvezano dolazili da ga kupuju u Švedsku jer je bio jeftiniji, Švedjani su išli za isto u Dansku a Danci u Nemačku. A Nemci su naravno dolazili u Jugu na jeftinu šljivovicu za kojom su posle bili nostalgični po Nemačkama.
Precanin
(Нека буде борба �)
22. oktobar 2020. u 22.43
Прангијо, заболе мене како ћете Антологија и ти. Упада у очи покондиреност, по трећи пут спомињеш тамо неку београдску сиротињу, по теби би морали бити сиротиња јер, забога, не раде и не живе у Озиленду. То су погрешне ствари, погрешан приступ животу, потрошачки, малограђански, материјалистички...
Зато сам те и питао да ли си жена оног Звездаша, онај се баш нафалио...
Ја се кладим да он има мала кола с којима иде од куће до гараже па онда сједа у велика кола.
Ајде један виц...
Дошла Прангија у Аустралију и неки лик који је тамо већ дуго, „снађен скроз” је навата да изађу.
Уђе Прангија у његова бесна кола и лик је пита:„ Да пустим климу?”
А Прангија ће њему;„Ма пусти шта хоћеш, ја слушам све ”
DSQ1964
22. oktobar 2020. u 22.55
https://www.gq-magazine.co.uk/fashion/article/david-beckham-dior-london-fashion-week?amp

Javite se kad kupite Diorove Nike od £21.000 sterlinga😅
frangipani
(>Catch the rainboW<)
22. oktobar 2020. u 23.04
Pa znaš kako Prch, tvoj rezon je produkt posebnog tipa seljackog mentalitet iz našeg podneblja. Ono, kad ljudi imaju neke svoje kao standarde i ako slučajno neko recimo nosi stogod van tih standarda, eto ovih bum tras zalepe kojekakve etikete. Nosile se Starke nekada ali, odavno mi nisu udobne plus, postale uzane jer se stopala proširila. Inače, kad si tako analiticki raspoložen, nikako da prokomentarises moje Skecer patikice od aud40 tj oko 2900 dinara...

Koliko sam samo ugg cizmica poslala drugaricama, tamo bile neko vreme maltene statusni simbol ahahahahaha :))) Po 200 evra ili vise kostale, kupovalo se i kupuje. Ima i za 300 evra.
zori
(Чича)
23. oktobar 2020. u 04.26


gastarbajterska je tuga pregolema...
DSQ1964
23. oktobar 2020. u 07.20
...puče Juga a rezerve nema😅
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 09.37
Све што је добро кошта, нема ту никакве мудрости. И удобна обућа је од највеће важности...сјећам се када се у Сарајеву, на Ступу десило убиство. Дошао неки ђилкош у посјету Енергоинвесту, кренуо код Десе на „бијеле бубреге”(сирома није ни знао која је то врста бубрега), мало залутао, док је тражио пут, убише га...ципеле.
Елем, за удобну обућу не треба жалити. Покојна бака je говорила за мене да имам „свилене ноге”, плела ми је зепице баш као оне Јелкине патике...нисам вани у њима ходао, само по кући.
Што се цијена тиче солидна обућа је генерално између $200 и $300, па и нешто више, а мој став по том питању је да не дам више од $50 за било који комад обуће. И успијевам у томе. У оним кућама чије каталоге неки не смију у руке узети, а камо ли да им праг пређу можете наћи ствари чија је MSRP и пар хиљада долара, а у неком моменту се продају за пар десетина. А када су ти таква мјеста близу, када не мораш куповати под притиском, чекаш своју прилику, налетиће рибица.
Твоја фигура и мјере су овдје од великог значаја. Стандарди не пролазе толико добро. Мало већа нона, да ниси испрдак, да ниси предебео ако си већ лијепо нарастао...
Е сад, некада чекаш ципеле, а излети јакна, некада гањаш фармерке, а патике улете...и углавном лијепа и квалитетна роба на теби, а цијена права ситница., Црног Петка...су ништа и прескупе за овакве куповине.
П.С. Ове горе фармерке никада не бих гањао, не бих ја у томе ни појате покидо.

geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 09.43
>>, Црног Петка...су ништа и прескупе за овакве куповине.<<
Шта ми ово поједе...требало је Распродаје попут оних за Божић, Дан Ћурки, Црног Петка...
=========================
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 10.38
Шангајке су биле закон
zori
(Чича)
23. oktobar 2020. u 10.41
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 09.37
Све што је добро кошта
_______________________

vidi ti gastosa
a ja jadnice do sad misleo...

https://www.youtube.com/watch?v=HD5tyat_L68
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 10.43
Фурланка:) да, сјећам се сисе:)
Није ми Сокобања страна, Стаклару, мада у то твоје село нисам навраћао.
И срамота је да Србенда попут Новака промовише Високо, а вјековне ваздушне бање које опорављаше краљеве и највећа имена која српска мајка роди и не помиње.
У тај крај се старо долазило, а одатле младо одлазило, и на Тари и Златибору се може лијепо продисати, а јамац сам ти да су невесињски вјетрови много повољнији од оних из Високог.
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 11.00
Погледај на тубету, на који начин Тодор Пештерски прича о пирамидама, о Ртњу. Треба отићи .

Ваша продавница обуће ме потсјети на шангајке. Ја сам становао у Хајдук Вељковој, ту си често могао срести Уроша Крављачу, Мишу Мрваљевића, Бебека
Миладин Шобић је једно вријеме подстанарио на углу Хајдук Вељкове и Христе Ботева, често сам га мимоилазио, понекад је знао промијенити који дио гардеробе, а шангајке никад, до зиме.
Мој учитељ покојни је био Невесињац, Спремо. Чини ми се и проф Миленко Пикула, некад чест гост у мојој кући, док је студирао. Имо је браду ко Сандокан.
Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 11.02
Џаба ти све паре Д-64 кад не можеш да свратиш до „Казанџијско Сокаче”, сједеш са пријатељем, наручиш винце или пивце и ...излажете се ко људи бре...
Него кад већ толико путујеш сврати мало и до Аустралије, „обиђи” Прангију. Може се десити да је лакше прескочиш него обиђеш, можда она подсвјесно прича о јефтиној храни у ШвеСкој.
Кад имаш вишка 40 кила нема удобне обуће...па макар била и Биркеншток.
Јел тако Зори, Србине?
Поздрав! Шта се ради у Мител Европи?

intrigue
23. oktobar 2020. u 11.06
https://www.youtube.com/watch?v=1T3_DoshdFI

ево га Вмрџа .

овде Ноле треба да прави хотел , а не у Високом .
zori
(Чича)
23. oktobar 2020. u 11.12
DSQ1964
23. oktobar 2020. u 11.22
Ha, pa svratim ja u Kazandzijsko kad god sam u prolazu. Nije ostalo još mnogo mesta za izlazak tamo ali i svako drugo sokače je meni ok. Nije važno mesto nego drustvo:))

U Australiju neću skoro mada mi nije tako daleko iz Azije, nekih 6-7 sati letenja, skoro ko tebi Florida.
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 11.43
Када помену Сокобању да поменем и један аутобиографски детаљ везан за њу. Моја бака је често одсједала у хотелу „Моравица”, ишла сваке године, мучила је астма, а тамо јој пријало. И када сам се приближавао својој 18ој каже бака да ће она финансирати моју возачку дозволу, па да је унук вози у бању. И тако би.
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 12.20
Спремо јесте Невесињац, а Миленко је из Вукових Сливаља, у Фојницу ишао у школу.
А гдје ти је кућа била?
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 12.29
Ја бих оставио овако како јесте, интриго. Не бих му дао да ишта гради, његово име и хотели привлаче папке и снобове, све би то уништило овај комадић раја.
Све је овде чисто и не зспрљано, од природе до домаћина код кога одсједнеш.

Нека Ноле прави у Високом, њега ће Семир на ислам превести, већ га је изуо да авдест ( ритуално прање ногу код муслимана ) узме.

Они што ‘ талијанске сплачине пију ( три пута једну те исту кафу, конобар кроз апарат провуче, само дода мало шлага), изгубили би се овде.
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 12.39
Далеко ми је лијепа кућа била, мој ђеде.
Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 12.50
Немаш ти Стаклар појма о животу, а камо ли о кафи. Ти још увијек о турским срањима овјде пишеш, кога бре интересују турско-арапски обичаји... вјерујем да за тебе нема каХве ако није печена у џезви ба, па онда у филџану, а са дна филџана полумјесец геди. Ја бих Нолета за 15 минута увјерио да не чини те глупости, са вама окорјелим јаранима и хаверима је то мало теже! Мени заиста није јасно који сте ви клинац и напуштали то Сарајево? Па вама тамо никаква опасност није пријетила. Само име пормјените, остало све већ имате! Ма ни то не мора...ене га Марко Вешовић и стотине њему сличних. Своји на своме!
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 13.04
Да си икад Свето Јеванђеље ржао у руци, не би тако сиктао, кевтао и лајао ко пашче. Гери те јебо у главу, па си се на жене окомио, не знаш кога шугословеном зовеш. Твоје одрастање у ЗГ је оставило јак утицај на тебе, дволичност под број један, псовкама својим прљаш овај знак поред надимка. Ето франги те зове прч, ја сам ти то име дао, поштуј кума
zori
(Чича)
23. oktobar 2020. u 13.40

mir... BRE !!!
antologia
(svakog dana...)
23. oktobar 2020. u 15.59
Nisam bila tu, Frangi i prije toga me zamorilo ovaj ruzan topik i ko ga je otvorio,a tek ko ucestvuje.
Ja sam tebi, koliko pamtim, davno rekla da tvoja drugarica donosi pogresne zakljucke, naravno za nekog ko je tek 6 g ovdje.Ali to dolazi od njenog okruzenja i kontakata. DSQ ti je odlično odgovorio. To je sustina.
Ja ne vozim kola i ne odlaim tim povodom u Svedsku, a ne bih ni onako.
Od EU kvalitet svega je mnogo losiji, pogotovo mesa i ne vjerujem da
to Norvezani koriste,Ne oni koje poznajem, a njih jedino poznajem- „naše” ni na 1000m.Cijene su skoro iste i krune S i NOK izjednacene. Kada sam ja dosla, negdje iza 2000-te i bilo je aktuelno zbog alkohola i cigareta, ne vise. Norvrzani svoj benzin uzimaju na svedskim pumpama, eto,to je još aktuelno, hrana ne. Imaju oni neke bolje proizvode svoje, Svedi(hljeb, puter, med isl) ali i kod nas je sve bolje i uzbudljivije u poglredu zdrave hrane sa domaćih farmi.
Vazduh je zdrav. U mom parku se krecu jezevi, u martu su trcale srne, a vjeverica je tu stalno. Ja sam ti ca Novi Bgd u Oslu (i to kod 6 kaplara- ne neki Bulevar.:) Nema se razloga voziti do Svedske zbog toga. Cijena benzina je drasticna, čula sam.
Što se tih ljudi iz ex yu tiče, onih koji su „zamrzli” bivši zivot i to isto pokusavaju i ovde; geto sistem, isto žive i Pakistanci, oni odlaze da bi kupili odgovarajuce brasno, ostru nulu:)), Jadro keks...kras cokoladu..šta znam, te stvari, možda i slaninu i sljivu. Međutim, ironija je (a o ovome sam pisala i mom Missiju prije Frenca)
sve te proizvode na svedskoj granici drzi Albanac!!!! Haloooooooo!
Pa u zivotu nisam kiflu kupila u privatnoj pekari ili hljeb, jer to je siptarski zanat. U BL je ok, provjerila sam, u Sarajevu su to bili i danas siptari i Zeljo cevapi i cuvene Oloman, Egipat i šta ja znam koje slasticarne kod Slatkog coseta. Jedna jedina, Nikolina-Jadranka na grbavici od 1953,oslije rata nastavio sin Sasa(Aleksandar) slikar inače, ali su ga
antologia
(svakog dana...)
23. oktobar 2020. u 16.18
ode mi:))
pritisli ovi majmuni, prijetili... i prodao. Da se Vlasi ne sjete, poslije kratkog vremena opet se zove „Jadranka” ali, daleko bilo.

Itd. Mi imamo GRUBIN, udobniji od Birkenstoka, a meni je bio i dr Šol, a sve prisutpacnije. Na modu ne reagujem, nije mi dovoljno individualna.
U onom mom mrtvom gradu sam sve sila i pravila cipele.
Danas jedino priznajem danske drvene klompe. Nosila sam ih tad-nekad i nosim ih i danas, Timberland i sl Norvezani imaju fenomenalnu modu od prirodnih materijala, komotnu,puno boja ili minimalisticki, za ovo cudno vrijeme i nisko nebo:)- svoje brendove, o dancima da ne pricam. I naravno svedski H&M- uvjek u trendu, pristupacno i super za sezonu da iznosas i cao- Ma to ti nije moja sfera, trosim na nešto drugo:)
intrigue
23. oktobar 2020. u 16.36
Ђе ти оде , јадна не била ... држи га , шлепај га , недај га ...:))(јер је...:)))

Ружан поставио овај ружни топик , на ком учествују још ружнији од оног ко је поставио !? :))

Е Стелла , Стелла ...:))

Јебо бре кафу , ко нека срећа од кафе , годинама је нисам пио уопште...шта ће ти кафа кад не пушиш .
И , не могу да скапирам ...причамо овде ко је шта обукао и обуо , где је то купио , о аути који возимо ?
Мислим !?
На крају крајева тешко да та прича може да испадне иоле озбиљна , без обзира на наше године .

intrigue
23. oktobar 2020. u 16.38
„шчепај га” ! :)
Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 16.43
ПолаХко јаране Стаклар, не псуј. Извулгарисао си се, то овдје санкционишу. Чудно је то, нигдје трага мог студирања у Згбу, да вам не рекох никда ни знали не би. А код вас не трагови него трајни, доживотни жигови боравка у сумпорној долини. Опусти се јаране, стиће и хавери да те одмјене. Које жене? Прангија? Он женетине од мене штити, која си ти замлата...
Мало Јеванђеље мало абдес...јаран му алаха зазива, ајде не прдите!
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 16.45
>>ne vjerujem da
to Norvezani koriste,Ne oni koje poznajem, a njih jedino poznajem- „naše” ni na 1000m<<
И кад се испричаш са Ибсеном, pa попијеш кахву са Квислингом док ти Мунк портрет ради... ако ето и Лив налети, па мало Драгана отрачате, па и то прође, шта онда чиниш? Безбели идеш на норвешке форумe и ћакулаш о тенису... а гледам оно Мунково вриштање, личи ми на некога, а да ме убијеш не могу се сјетити на кога. Сад ме у главу спуца, Антологија, сунце ти жарко. Па ја. Мункова медуза.
intrigue
23. oktobar 2020. u 16.47
https://www.youtube.com/watch?v=kO4VwBPeJFY

И ти идеш у убосну , у Високо , на пирамиде ?? Имаш бре пирамиду у сред
Србије , ђе ћеш убосну , југоносталгичару један . :)))

Лепо 'отел у подножју , уђеш неку парицу ...и ето ти озбиљног бизниса .
А то да ће неко нешто објаснити Нолету за 15 -20 мин. , где бре ...како каже тата Срки , „где ћеш ти Новако било шта да објашњаваш” ?? „ко је тај” ? :))

„није што је мој (наш) али је најпаметнини на овај свЈет” . :))
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 16.53
Стаклар, у овој механи си сигурно сретао глупље људе од Пречанина, али ти гарантујем да ограниченијег ниси. Њему је то слање у Загреб и евентуално добивање(???) ћагета дошло на неки начин као казна. Да није мицао нигдје, остао би чувати овце и говеда, вјерујем и да би добар чобан био, можда би и Илија Граховац чуо за њега, па би га можда и код себе запослио. Овако га је диплома бацала у ситуације да мора да се такав експонира у околини образованијих, продуховљенијих, намазанијих људи гдје би се осјећао као пиле у кучини, мрзио све што није као он. Неки људи су доласком у Сарајево постајали Сарајлије...као горе поменути Шобић напр. А неки су попут Пречанина понијели трауме за цијели живот.
Да ли је то твоја грешка? Сигурно није. Моја? Не мислим да јесте, ја на бљувотине дуго нисам реаговао, а онда ту твоју пристојност ограничени схвате као слабост.
Погледај само онај виц о Франџи?! Па да је било кога ставио у тај контекст,.. али Франџи. Па она је Желимир Алтарац за већину овдје...мислиш да ће, како оно рече, ја, „аналитичар” то „уфатити”? Ма можеш цртати до сутра.
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 17.50
Антигона, ако ти се смучила ова тема, остави овог малог пургера нама. Доста честитих Срба је он отјерао одавде, мени је лично мој пријатељ скренуо пажњу на овог лајавца.
Не схвата папак иронију и ништа из контекста не вади, види само сувопарну ријеч, а свако писање( намјерно) у сарајевском сленгу је њему врући љути феферон у пркно.
Мени је почео да боде очи са: прангијо, како би било да ти ја мало запрангијам..фуј
Запрангијај кобили, инжињеру!
Сад очекујем жестоку псовку, јер глуп човјек кад нема шта рећи, опсује, пљуне и удари. Гери га полако у круг сабија, или ће престати кевтати, или ће отићи одавде.
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 18.16
Франџи Чичак :)
Када се кише и олује стишале буду
frangipani
(>Catch the rainboW<)
23. oktobar 2020. u 19.09
Antologija,
tako ti je kako se organizujes. I tu nema ničeg lošeg. Ja pricam šta sam čula. Onda dodje onaj levak, tvoj drveni advokat, i ispade ja tu nešto tebi uvaljujem podyeb.

Ne znam da li sam shvatila pravilno, tamo kod tebe imaš recimo stan koji si kupila na kredit, onda nešto vece renoviras pa ti dodju iz banke (?) da daju novu procenu i za toliko koliko si renoviranjem podigla vrednost oni ti smanje kredu? Nešto mi tu nije jasno.

Svidja mi se kako ne mora da se placa nekakav porez ako imaš hibrid auto. Ali, posto ne vozis, verovatno ne znaš detalje.

Mogu samo misliti kako su lepi njihovi dzemperi, nordijski detalji, pa one kape sa visuljcima itd. Mi smo u Srbiji imali pre Sirogojno, mnogo lepe dzempere su žene strikale. Bila sam u tom njihovom muzeju u Sirogojnu, zaista je impresivno šta sve naprave od vune.

Nećeš verovati, ovde su dosta popularne Timberlend, najviše one zute, duboke. Sve su preko $200. Nose ih zimi. Na taj fazon ima i drugih firmi, a svi majstori nose taj stil, duboke i sa ojacanjem na prstima, ako nešto ispuste da im ne padne na prste i povredi.

Sreća moja da nisam stavila link Timberlenda i rekla kako imam crvene (zelja mi je ali, nisu neophodne ni za ovu klimu ni za moje potrebe), tvoj drveni advokat bi me napljuvao kao sto je ispalo za Jeline (i moje) patike.

Kupila sam jedne godine u Bg Grubinu papuce, one sa dve snale, slične Birkenstock, crvene. I šta mi se desavalo, pa nekoliko puta mi je ispala noga, ono kada ti se u clanku omakne. I to sam ih nosila samo po kuci. Jednom tako ispade, skoro da bas povredim nogu, i tu resim da vise zavrsim sa njima pa sam ih obrisala i poslala u charity. Imala sam i njihove klompe ali, nisu se pokazale kao udobne, zavrsise i one u charity. Pa one Mubb klompe isto naše, bile su bas udobne, lepo se nosile. Mislim da je Grubin kod ovih papuca koje sam imala omanuo u djonu, previse je bio debeo i nekako oblik nije radio za mene. Kopitarna i Planika imaju dobre papuce: ovi prvi papuce za napolje, a kod ovih drugih sam nakupovala za po kuci i za poklon kad sam u Bg.

Kako ide sa tim klompama, nosis li carape?

Evo pogledaj, imamo ovde Grubin

https://www.grubinshoes.com.au/product-category/womens-shoes/
Teško meni da slučajno rekoh kako imam Grubin, srpske klompe model Beograd. Ispljuvo bi me Prch na sva usta kako se hvalim dok u Africi ljudi umiru od gladi... Možda Jela ima te klompe za po kuci lol :))

Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 19.12
Ја имам способност да људе испровоцирам да покажу најгоре у себи.
Неки тврде да је то заправо право њихово лице, да ја заправо скидам маске.
Подстичем и лучење „чопор” хормона, типичног за вукове, хијене, шиптаре!

Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 19.24
Прангија, здај си га усрала, превеч. Купујеш зловенско, најболша квалитета, купиш једном и дођеш шенкрат. Зловенци со традицијски пријатели глупих Срба и Србљанки, пардом, Шугозловена и Шугозловенки, анпак!
Какве Тимберленке, купуј Зловенке!
Антологија делајо неумно, анпак севеда, бо разумела...
saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 19.26
Све ти можеш, само не можеш да схватиш онако опширну анализу, свог плитког ума . Псовка покојнице није провокација, то је пречица за шаку у лајаву лабрњу. Константно провоцирање Франџи, псовање оба родитеља реалисти који те помало јебуцка на фини начин, и до лудила доводи.
Онај шездесет четворка је мало заостао у развоју око осамнаесте, није имао времена да се формира због прилагођавања на нову климу( а требало је времена за сва та мјеста обићи), и понекад ми је симпатичан у својим лажима. Размножава се ко гремлин и има способност да буде на три мјеста у исто вријеме:) мислим да није лош момак и да би помогао сиротињу кад би га неко упитао.
А, ти си подмукао и плитак. Не схваташ да намјерно потенцирамо Сарајево, да ти рипаш ко битолско магаре.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
23. oktobar 2020. u 19.33
Vidim neko pomenu sangajke. To mi behu prve patike, one duboke, nekako kremkasta boja. Pa frka kada se isprljaju, daj peri... Prvo su isle sangajke, posle Adidas bele sa crvenim, plavim ili crnim straftama, a posle Starke i to crvene. Duboke, plitke, nema veze samo neka su crvene. I nismo maltretirali roditelje i rodbinu da skupe pare za jedne pisljive patike kako su to neke naredne generacije radile. Secam se jedne godine, već sam ovde bila, drugarica mi prica kako su babe, dede, roditelji, i ona kao tetka, skupili da se sestrinom detetu (tinejdzerskih godina) kupe Najke. Jer je bila duboko nesrecna sto nema te patike od 150 evra.

Da sam neki sociolog pa da napisem analizu na temu patika kao važnog simbola u zivotu srpske omladine.

Svi mi ovde u Ozilendu podigosmo decu a da nikom, nikada nije palo na pamet da kmeci za patike ili da mora krpa ova ili ona. Nadjose poslove sa 15 godina u Mekovima, KFC-ima, samouslugama, stedese pare da kupe sebi po nešto, niko čuo, niko video.

Doduse, imam blizak slučaj, sin drugarice 20 god. Htela da mu kupim majicu u autletu gde su tako razne marke i ima lepih stvari ali, pravilo je kad naletis kupuj odmah jer, stalno stize sve i svasta i brzo se proda. Zovem ja nju da pitam za velicinu kad ona rece nemoj molim te ništa, on nosi samo Supreme?! Daj odem na internet da vidim šta je to kad ono neka firma gde su majice preko $100, nikad čula. Ono, ništa spec ali piše Supreme, to je bitno. Još ovde kod nas to sve skuplje, čak i polovne stvari drže jako visoku cenu. Dok sam mislila da mu nađemza $20 neku lepu, kvalitetnu majicu ispalo je da sa tim parama mogu da kupim samo pola kratkog rukava od Supreme...

Priznajem, jednog muskarca od 50+ kakav je DSQ64 nekako teze zamišljam u

https://tinyurl.com/y4speylb

osim ako ne izgleda kao Nikki Sixx :))

saam
(staklar)
23. oktobar 2020. u 19.45
То су ти фармерке за Псовчанина, видиш ли онај грб на лијевој ногавици :)
geriatrikus
(zvakac karamela)
23. oktobar 2020. u 20.27
Ми смо сви у Сарајеву носили Тиберленке.
https://youtu.be/zZovWhA7nuE
intrigue
23. oktobar 2020. u 20.36
Сећам се , ко јуче да је било , а има од тога „100” година . Ми у Трсту и ја правац радња , одма да купим левиске 501 , па онда иду старке итд.
Као и 90% људи из мог окружења . Али , постојао је један коме то није падало на памет ...Брат је 2 ипо године старији од мене и тад је имао овај резон : „ама јебо те песто кец , ја лепо купим 2 царрера фармерице за исте паре , ти имаш једне , а ја два комада ...:))

Тад сам га гледао као да није нормалан , контам кад полуди овај човек ...:)
”Пар„ година касније сам се запитао ...ко је био луд јеботе , он или ја (ми) . :))

Мене што се тиче , патике наслеђујем од сина , он има неку фурку да прави колекције , тако да ја увек носим њефове ”старе патике„ , које су иначе плаћене озбиљну лову .
Ципеле купујем у cole haanu , оутлету ...увек по 2 пара , зато што они имају ту фору 2 пара 200 долара ...или 150 .
Волим добре тренерке , било која спортсак марка...најчешће Јордан .
итд итд .
Ово полако постаје модни подфорум :))

frangipani
(>Catch the rainboW<)
23. oktobar 2020. u 20.37
Auuuuu pa na njih sam totalno zaboravila!!
Imala sam crvene. Secam se jednom uhvatila me kisa, jedva se osusile.
Kao da ih vidim pred ocima...
Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 20.44
Трудиш се Стаклар да останеш хладан али гориш ко хепо. Од пристојног укључења у дискусију од прије коју недељу до горљивог, запјенушаног вријеђања Д-64, мене...брзо си прешао тај пут!
А и чопор се шири, додајеш и бизгова монтенигерског, чопор све већи, ја волим кад ме заскочи чопор, изазов је то!
Ко ли кога овдје вуче за нос и провоцира...?
Ајде јаХране, пусти да сав тај бијес искуља из тебе, мучениче, не гутај више...фрустарција, ако је дугорочна, није здрава!
frangipani
(>Catch the rainboW<)
23. oktobar 2020. u 21.01
Intrig, dje me nadje sa Trdzom... Ponte Roso, Beneton, sve sareno i lepo. A iste stvari su se prodavale u našim Komisionima po visestrukoj ceni. U Komisionima se moglo naći sve i svasta. Trenutni trendovi, tehnika, patike, razne dzidza bidze.

Secam se onih majica Frit of the loom sa slikom vocki napred. A nosile se i neke tanke kao jakne, zvali ih kurtonke, kao da su od papira, tako neki fazon.

Taj Beneton ostade u lepoj uspomeni, imali su naj dzempere i kosulje. Kvalitetno, odlično napravljeno.
Precanin
(Нека буде борба �)
23. oktobar 2020. u 21.19
Јој што је стара добра Шуга била дивна земља, чим ти требају фармерке ти правац у Трст. Увозни телевизори, веш машине ...све било преко 1200 марака, само Зловенци увозили за 400 у малограничном промету...

DSQ1964
23. oktobar 2020. u 22.42
Ne znam zašto vi Sarajlije mislite da lažem, zar vam toliko zvuče neverovatno moje priče. Ja sve sto kažem mogu i da dokazem, ako se dogovorimo da pustimo neku dobru paru ali sam siguran da vi ne bi imali mudanca za to, iako volite da se predstavljate kao da su vam mnogo velika.
Insce ste me zaintrigrilali sa tom vašom Čengić Vilom pa sam pitao mog jarana Sarajliju, onog sto je isto drug sa Vitom, pre neki dan se čuh sa njim. Kaže on to je Sarajevska novogradnja, prave Sarajlije Sarajevom računaju samo ono sto su AustroUgari pravili. Eto, ne znam...

Frangi, moja Toyota je Hybrid 😅 (ne lažem ko sto ovi jarani misle) ali dzabe, u Aziji slaba fajda, bas joj nakačili cenu ekstra zbog toga. U Švedskoj ako to voziš ili neki električni oslobodjen si poreza, da, ali kog poreza? Poreza koji ja ne znam da se plaća još negde u svetu osim u Skandinsviji. U Švedskoj plaćaš porez što posedujes auto ali je on povezan sa gorivom koje auto koristi. Tako ako voziš dizel porez je najveći, plus sto je ionako porez na dizel gorivo kad ga kupis ionako najveći. Znači ja sam u Švedskoj vozio dizel i placao sam porez sto ga imam jedno 400 evra godisnje. Na benzince je taj porez oko 180 evra a hibridi valjda placaju nešto minimalno ako uopste i elektricni su skroz oslobodjeni tog poreza. Znaci ako kupis Teslu kostace te 400 evra jeftinije godisnje u porezu nego kad bi kupila Mečku dizelaša. Ali sada i Mečke koriste dizel koji se preradjuje od palminog ulja koje je mnogo čistije pa ako imaš bas tu Mečku onda ti je isto porez mnogo umanjen. Ma ima na storine caka kako da spasiš 400 evrica kupivinom automobila od €50K pa na gore.
Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.