Diskusije : Tenis

 Komentar
Thon bryjonacki tennis - who is the tennis goat?
lucky_luke
(Genije)
09. avgust 2020. u 12.11
antologia
(svakog dana...)
09. avgust 2020. u 20.49
Originalna analiza. Hvala, Laki(Genije)! Zadovoljstvo te je vidjeti:)
Ova analiza je pokazala da su ocekivanja od Federera uvijek najveca, mada, od njih trojice, on je najviše puta igrao ispod ocekivanog, bolje reci: Podbacio i razocarao.
Publika to još nije shvatila. Zanimljivo. Novinari i sve sto mu pravi imidz i siri famu oko njega, a protivniku podapinje nogu, naročito ako je Novak u pitanju, vrijedno i s ljubavlju to odradjuje.
Realno je i bas dobro uoceno da bi los odnos Fed vs Rafa bio mnogo bolji po Federera da su igrali zajedno vise trave. Ovako, Rafa je najvece skorove odnio na sljaci. S druge strane je Nole sa obojicom ravnopravano igrao na svim podlogama i sa Nadalom na sljaci uzeo čak 7 ili 8 meceva od 16; travu dijele, a na tvrdoj je nadmocniji.
Ovakvo poredjenje ne umanjuje Novakove prednosti i bez 3, odnosno 2 GS manje ili nedostajuce nedelje na vrhu. Ttoliko drugih bitnih elemenata čini njegov uspjeh jačim i temeljnijim.
Svakako bi bilo lijepo da zaokruzi i tih 20+ GS. Meni najvaznije drugi RG i ostalo na W i A0.
antologia
(svakog dana...)
10. avgust 2020. u 06.20
Da dodam da je od neprocjenivog značaja i to što se ovakvi tekstovi pojavljuju i čitaju, kao i cinjenica da analize dolaze od provjerenih znalaca i da su zakljucci egzaktni, metodicki utemeljeni.
Neće to sprijeciti hejtere i sve te politicki, rasno, klasno, geografski, istorijski itd utemeljene negtivce protiv srpskog sportiste, ali će ojacati argumentima njegove navijace
sirom planete, kao i nepristrasne zdrave sportske strucnjake, novinare i siroku javnost.
Možeš voljeti Fedju ili Rafu, ali i znati i priznati ko je GOAT Nole!!!!!!!!!!!!!
lucky_luke
(Genije)
10. avgust 2020. u 17.25
po svim mogućim analizama je nole imao daleko najtezi put do svojih tiula. najtezi zri... a to mislim da nikako nije slučajno. nezavisno na koji statisticki način to obradjujes dodjes do istog zakljucka. ako se gledaju samo rejtinzi igrača (mana je jer se ne gleda trenutna forma ili podloga ali je i dalje odličan pokazatelj), bilo da se gleda ELO rejting protivnika ili evo ovdje kako se gleda odnos na kladionicama (a one obično uzimaju u obzir sve, i eventualnu rovitost i podlogu i trenutnu formu i međusobni macap itd... ) pisao sam već ranije recimo da je dok je bio br3 uvjek u SF izvlacio feda na W, AO i USO a rafu na RGu (osim one godine kada je rafa ispao ranije 2009 a koliko pamti da su mu se roditelji valjda razilazili tada i nije bio sasvim psihicki na nivou). statisticki je sansa za tako nešto (a govorimo o nekih 12 ili vise slemova za redom) ravna nuli.
antologia
(svakog dana...)
10. avgust 2020. u 19.52
Apsolutno najtezi put, a to ova analiza istice, sto znači da je i kladionicarima jasno i ne samo njima i da je zato cijenjen. Kaže da je 1/4 finale bivalo i laganije, ali zato 1/2 f i finala najteza opcija. U 26 finala je imao samo jednog protivnika rangiranog ispod 10.na ATP.
Naravno, ti si se time bavio i dokazivao, ali ovi isti dokolicari su
voljeli tracarske izvode iz zute stampe o njemu, familiji. Najmanje ih je zanimao tenis i gladijatorska borba Novakova Kada kroz to prolazis
kao djecak sa 22, 23, 25 godina i poslije toga, do danas... ne razuzumijes niti šta ni zašto se desava.
Gdje je greška? Kakva? Kosmicka, Kainova? Pa ili ti ta rezirana greška polomi kosti, ili učini da se radikalno mijenjas i oblikujes u jednu drugu osobu; nove navike, novi licni opis iznutra i izvana. Novak je nasao način da se zastiti od pucanja, ali i svoje tijelo, misli, integritet. Te su promjene i izbori stvorili ovog danasnjeg covjeka o kome stalno diskutujemo. Ja sa divljenjem i velikim razumijevanjem.
Njegovi protvnici, konkretno Roger, ali i Rafa, dobro vide i nisu mogli
ne uociti dobit preko namjestanja igre, ali ubrzo su svoje vrhunske rezultate smo vidjeli kao rezultat licnog rada i zasluge- nikada i sreće koja im se nasmijesila da bi Novak imao vise muke i napora.
Nema niti će biti takve karijere u tenisu
lucky_luke
(Genije)
11. avgust 2020. u 11.42
pa nemaju šta da uocavaju ili ne kada su direktori nekih turnira sami rekli kako su zeljeli i sve cinili da fed osvoji. od izbora podloge do dodjele termina. kada je on lično sugerisao da se ne igraju IW i majami ove godine a on trebao na operaciju. kada RG kontaktira rafu za datum pomjeranja turnira. i kada postoji statistika koliko je ko igrao po najvecoj zezi a koliko u vecernjim terminima na USO i AO recimo. pa onda rođer trenira pod krovom a cilic bez krova da bi se mec bez nekog izrazenog razloga igrao pod krovom kao i onaj vimbldon protiv noleta. kao sto su i sereni spustali krov u sred meca, mimo pravila na istom turniru na kojem je nole i niz drugih igrača predao mec zbog iscrpljenosti. a ova bila pred porazom od kuznjecove.
lucky_luke
(Genije)
11. avgust 2020. u 11.45
i uz sve to krajnje nepristojno i nesportsko izivljavanje publike i pitanja novinara koji stalno prebacuju fokus na neke sporedne teme i namecu neku paralelnu istinu, kao kada je nole vristao na onog klinca (a u stvari prema svom boksu). ili sada za adria tur, dok su sirom te amerike demostracije sa desetinama hiljada ljudi, dok su plaze i klubovi puni i dok se u istoj toj americi takodjer igra turnir gdje se zarazi igrac a oni ni ne otkazu turnir nego ga odigraju do kraja.
DSQ1964
11. avgust 2020. u 22.01
Ah ma pusti ti to kada je konzilijum jarana ovde utvrdio da je Nole dežurni krivac za sve i šta god da uradi biće prerano i nepotrebno.
antologia
(svakog dana...)
12. avgust 2020. u 07.20
Sve pamtim i oziljke duboke nosim:) Nadali smo se, a vjerujem i Nole, da će biti nacina da se dokaze, da bude prihvacen sa svim igrackim kvalitetima. Voljen, manje-vise, ali postovanje i jednaki uslovi su morali postojati.FERAR PLAY u najmanju ruku. Ništa od toga.
Samo napadi sa ledja i niski udarci.
Šta da covjek radi sa tim? Kako da se brani? Kako da prezivi? Ne pomaze ni ako si skrusen, izvinjavas se, povlacis se, hvalis druge vise od sebe. Ništa, sve biva i gore. Od Novaka se trazi da se povuce iz tenisa, u najmanju ruku da predaje meceve, umjesto sto obara Federerove rekorde i svih ostalih.
E, kada je to jasno i kada i 100. teniska analiza, iz bilo kog ugla i sa bilo kojim parametrima otkriva bas to o cemu ovdje 15,16 godina stalno pricamo: Novak ulaze trostruko vise snage u svojoj borbi za opstanak na vrhu, zato što teniski organizatori, ATP i mocnici pokusavaju da ga izbace iz igre.
Pitanje je šta je Noletu preostalo? Da se povuce- ne dolazi u obzir; da nastavi po starom je postalo nemoguće (kicma puca kad-tad), mislim da su mu se petljali i u familiju itd. Pokazalo se da neke ekskluzivne promjene i vjezbe za duh i za tijelo funkcionisu tako da je ostao snažna licnost, vitalan i izdrzljiv na terenu, igracki brzi i efikasniji i generalno stabilan. Ima gdje da ode i da se „zalijeci”, zna kako to da uradi, mislim da nema iluzija ni oko čega u zivotnoj igri i boirbu koju vodi. Otuda je danas, sve u svemu, veca nepoznanica svima.
DSQ1964
12. avgust 2020. u 12.26
Pa, dobra analiza, da li je tačna ne znam ali istinita sigurno. Nije njemu nikako lako, ajd sto mora da se bori sportski nego treba ii podneti pritisak, nepravde i na kraju i bljuvanja kojekakvih likova sa interneta koji imaju „mišljenje”.
Teško je pomiriti se sa činjenicama i razmišljati „ma ćuti kada sam i ovo postigao, mogo sam da budem i Boba Živojinović” ili „ma šta me briga, imam 700 miliona evrića na kontu” kada znaš da zaslužujes poštovanja barem 100 puta vise nego sto ti se ukazuje. Iskreno, da sam na njegovom mestu ja bih ko Borg, odavno prestao sa tenisom i odao se smrkanju kokaina. I sto kažeš vise bi me cenili nego njega sada.

lucky_luke
(Genije)
22. avgust 2020. u 17.23
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=08&dd=22&nav_id=1722901

„Tretiraju Đokovića kao Moniku Seleš 1992. – sramno”

Direktor Australijan Opena Pol MekNemi stao je u odbranu Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta našao se na udaru stranih medija posle organizacije Adrija tura u vreme pandemije koronavirusa.

MekNemi je uporedio trenutnu situaciju sa dešavanjima 1992. godine.

„Tretman koji Đoković dobija od anglosaksonskih medija pred početak US Opena podseća me na sve ono sa čim je Monika Seleš morala da se nosi pred Vimbldon 1992. godine. Odlučili su da ga konstantno napadaju i sruše, isto kao Moniku. Sramni postupci”, napisao je nekadašnji svetski broj 1 u dublu i 24. teniser sveta u singlu, na Tviteru.

Đoković će u Sinsinatiju zaigrati u ponedeljak, što će biti priprema za predstojeći US Open.

Novak je slobodan u prvom kolu, dok će u drugom kolu odmeriti snage sa pobednikom meča Berankis – Pol.
antologia
(svakog dana...)
23. avgust 2020. u 08.15
Uvijek me dirne i zato veoma postujem te koji se usude reci glasno o Novaku sat misle, i još sve suprotno od neke opste novinarske i ATP linije. Mnogo je tu i domaće bagre.
Ovo je fantastican primjer, a posebno sto otvara i Monikinu pricu. Ona nikad nije odbolovala, sve su joj pomjerili u zivotu i nikad je niko nije zastitio tako što će osuditi pocinitelja. Pocinioci su WTA i dnevna politika kojom se rukovodio.
DSQ1964
23. avgust 2020. u 10.38
Ma sa Noletom je gore. Monika je bila ok dok nisu pocela ratna desavanja, tek onda je pocela hajka, između ostalih i od Ivanisevica. Jedino što se po nju nesretno zavrsilo.
Noleta mrze i protiv njega su cele njegove karijere, samo su se od Minike nastavili na njega. Sada kada se priblizio Fedu pi GS-ovima mrznja i obstrukcije pocinju da poprimaju kresendo.
tifran
(nostalgicar)
24. avgust 2020. u 05.48
Super analiza!
Pozdrav društvu :)
Hvala Bogu evo opet tenisa )))
antologia
(svakog dana...)
24. avgust 2020. u 07.37
Hvala Bogu, eto i tebe!!!!😃👍🎈
tifran
(nostalgicar)
24. avgust 2020. u 17.01
Pozdrav Antologija 😃
Ovo ludo vrijeme nas je sve izbacilo iz kolosjeka. No, nadam se da je ovo početak post Covid tenis sezone i da neće više biti prekida, pa makar i pred praznim tribinama.
Serena završila pobjedom, Mari vodi 4:1 u prvom setu protiv Zvereva a Nole će posle. Eto ljepote 🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.