Diskusije : Tenis

 Komentar
Đoković: Australija i ja smo u ljubavnoj vezi
antologia
(svakog dana...)
01. januar 2020. u 13.28
„Federera gledaju kao sveca, ali se Đoković već sada može nazvati najboljim ikada”
Ugledni Eurosport napravio je analizu i objasnio da srpski teniser Novak Đoković već sada može da se nazove najboljim u istoriji tog sporta.
SVIzvor: B92 ponedeljak, 30.12.2019. | 17:52

U tekstu Desmonda Kejna navodi se da Đoković nije toliko omiljen kao Rodžer Federer, koji ima i najviše Gren slem trofeja, ali da to ne bi smelo nikoga da „zaslepi” i da trenutno svetski broj dva ima adute za naslov najboljeg ikada.
„Federer ima najviše gren slemova, ali postoje ozbiljni argumenti da je Đoković najbolji u istoriji. Ponekad srce vidi ono što je oku nevidljivo. Federer je globalno voljen, poštovan kao sportski svetac i kroz prizmu popularnosti najbolji ikada. Dao je tenisu duhovni element, osećaj većeg značenja, ali je nekima teško da možda neće moći da završi karijeru kao najbolji”, piše na portalu Eurosporta.

Kada je Federer 2018. godine na Australijan openu osvojio 20. gren slem titulu mnogi su mislili da samo Rafael Nadal može da ga stigne, navodi autor.
„Đoković je ispao od Hjeon Čunga, trudio se da se oporavi od povrede lakta, a onda je neslavno izgubio i od Marka Čekinata na Rolan Garosu. Oporavak Beograđanina od tada bio je izvanredan i možda će doneti odlučujući trenutak u istoriji tenisa. Četiti gren slema od poslednjih šest katapultirali su ga na broju od 16. Odjednom se nije video vrh svoje ere, već celog vremena”.
Dalje se navodi da je pobeda srpskog asa nad Nadalom u finalu ovogodišnjeg Australijan opena brutalna demonstracija njegove veličine.
„Osvojio je 56 od 59 servis poena, uz 34 vinera i samo devet grešaka. Da je Federer to uradio Nadalu već bi bili naslovi najboljeg ikada, ali kada Đoković uradi isto ne doživljava se isto”.
Kejn piše da ako je „Đoković drugi kada je u pitanju stil i život izvan terena, i te kako je blizu prvog kada se govori o najboljem u suštini”.
„Đoković može da odigra svaki udarac iz Federerovog arsenala, može da osvoji teške poene isto kao Federer, a krasi ga i atletizam koji u tenisu još nije viđen. Takođe, čvrsto je u trci za Federerom i Nadalom po broju gren slem trofeja. Da nije dosadnog Đokovića, Federer bi danas već bio proglašen najboljim teniserom ikada”, zaključuje se u tekstu u kome se konstatuje da Đoković može do GS rekorda ukoliko ga posluži zdravlje.
antologia
(svakog dana...)
01. januar 2020. u 13.32
Svima želim beskrajno srećnu, zdravu-uspjesnu na svaki način Novu godinu!!!

Novaku: Da osvoji sva 4 GS i Olompijsko zlato!!!! Toliko. A zdravlje i podrska familiji i sire i dublje...se podrazumijeva:)
frangipani
(><)
01. januar 2020. u 15.03
Neka je sa srećom Antologija.

Dobar tekst. Inače, ne znam kako će svi proćiako vazduh zbog pozara nastavi da bude ovakav kakav je već nedeljama. Nije uopste dobro biti napolju na duže i disati ga.
Blafonja
(Bice Bolje)
01. januar 2020. u 17.56
Interesantno da niko ne spominje Nadala kao najboljeg, ni u kakvim kombinacijama. Uvijek je to Nole ili Federer.
antologia
(svakog dana...)
01. januar 2020. u 19.00
Pominju Spanci. Interno su ga proglasili teniserom decenije, ovo sto je Nole dobio zvanicno i dobio je od Francuza nagradu za sportistu godine
L`ekip ispred Bolta i drugih. To Novak nema, nikad mu nisu dali.
mississauga
04. januar 2020. u 10.50
Uskoro će Australija open. Jedva cekam, uzeleo sam se dobrog tenisa. Noletu bioloski sat otkucava i vreme mu je da uzme još koji grand slem. Jel se spremate da navijamo i uzivamo?
intrigue
04. januar 2020. u 17.14
Ops , kanda mi je NolO poceo da krkaci malo vise ...ili je udario po teretani . (Odavno nije izgledao bolje)
A kome ono sad suje ...:)) Nekom je ebeo kevu , izgleda Srbima iz Australije koji su dosli da navijaju za njega.
Nema veze , posle mece im se zahvalio na srpskom .:))
antologia
(svakog dana...)
04. januar 2020. u 19.01
Spremna kao zapeta puska:))) I jedva cekam. Mec sa Andersonom bio dobar.
Srbija-J.Afrika: 3-0 i inače zanimljivog tenis od onog što se da vidjeti.
Ne razumijem to vrijeme u AU, pozare, toliko muke i unistavanja.
frangipani
(><)
04. januar 2020. u 23.54
Nole trazi odlaganje AO ako se situacija sa lošim vazduhom zbog pozara ne smiri. Najavljena su još 2 meseca vatri tako da ko zna šta će biti. Kiselkast ukus u ustima zbog dima nije uopste prijatan. Rizik po zdravlje postoji.
savest_srbijePoruka negativno ocenjena. Pokaži

savest_srbije
(ideolog)
05. januar 2020. u 03.07
Nole opet pravi probleme. Ni Federer ni Nadal niti nijedan drugi teniser nisu podigli svoj glas ali to mora Nole. Bar da se zabrinuo za Australijance koji gube zivote u ovoj katastrofi koja ih je zadesila, Nole se zabrinuo za tenisere na AO zbog kvaliteta vazduha..?? Posle se cudi sto ga ne vole..
tifran
(nostalgicar)
05. januar 2020. u 07.08
Nole je u pravu.Kvalitet vazduha je užas, uslovi katastrofalni za igru, gledanje i uživanje u Melburn parku dok požari divljaju,ljudi, flora i fauna stradaju svakodnevno.
frangipani
(><)
05. januar 2020. u 14.50
Imali smo dane kada smo nosili maske i gledali da se uopste ne zadržavamo napolju. Kvalitet vazduha je bio toliko los da nije bilo ni da se samo hoda napolju. Ocekivati od tenisera da igraju meceve i udisu takav vazduh nema mozga. Pluca su na udaru, ceo disajni sistem, i tu nema šta mnogo da se razmišlja. Sve je neizvesno. Slabo pratim, i ovu vest o njemu sam čula preko radija tako da ne znam da li ima izjava ostalih tenisera. Stvari nisu za zezanje, i nije trenutak kritikovati Noleta zvog nečeg čega su ovde svi svesni. A to je da je vazduh los kada ga nanesu vetrovi i doktori upozoravaju da se ostane unutra. Pametnom dosta.
savest_srbije
(ideolog)
06. januar 2020. u 00.10

Poenta je da za takve odluke postoji AO organizacioni komitet koji je mnogo kvalifikovaniji od Noleta da donosi takve odlukea, sto je ocito svim ostalim teniserima jasno osim Noletu.
DSQ1964
06. januar 2020. u 01.39
Šta sereš bre, pa Nole je ucestvovao i dalje učestvuje u prikupljanju pomoći za žrrve požara, kako ga nije briga? Federer ne priča ništa jer je samoživnik i bole ga muda za požare ali Nole ima srce i osećanja za druge, Srbin je, šta ti nije jasno?
frangipani
(><)
06. januar 2020. u 05.59
Daoje dobrovoljan prilog od $25.000.
tifran
(nostalgicar)
06. januar 2020. u 09.57
Tim Srbija upravo pobijedio Francuze.Bravo momci!
Fantastičan meč su odigrali Nole i Viki.Publika ( većinom naši) su baš uživali.
Na kraju čestitka Hristos se Rodi ...igralo se do pola 2 i Badnjak na terenu.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.