Diskusije : Tenis

 Komentar
Who can I support if not Croatia
geriatrikus
(zvakac karamela)
04. avgust 2019. u 16.20
News Novak Djokovic (velika slova I komentar uz njih-geriatrikus)
In an interview Novak Djokovic commented on the criticism around him for hiring a new Croatian coach, the 2001 Wimbledon winner Goran Ivanisevic. „I always try to be open, nice AND WELL EDUCATED(ha-ha-ha...proba cova da bude dobro obrazovan:))). I know that consequences of war are fresh, I PERFECTLY UNDERSTAND(razumijes ti moj...ista...ti samo probaš da budes lijepo obrazovan, a I da se svima u bulju uvuces...) people who do not have my same attitude.
Me and my family WERE NOT INFLUENCED(normalno) by the war and I KNOW(a ti sve znaš, šta ima još da ne znaš???) you cannot forget, but at least you can forgive. And I try TO SHOW IT(I pokazujes sto jes' jes') through MY ACTIONS(niko te posrat' ne može koliko možeš ti sam sebe. I to je tačno). In Serbia I was criticized for supporting the football Croatian team but I am not sorry about it.
I do such things being aware. Because I know that WITH MY INFLUENCE, STATUS and NAME(gdje ti je neko sa kontra strane? Sto nisi uhvatio Modrica poslije svjetskog, pa sa njim kroz Srbiju sirio pozitivnu energiju...ne da se Luka, a?) , I can help to spread POSITIVE energy and support. After all, WHO CAN I SUPPORT IF NOT CROATIA? I FEEL CROATIANS ARE DEAR ONES FOR ME(sto jes'jes”, samo ne frfljaj onda o Srpstvu...zacepi ponekad, niti si „educated, a nisi ni pametan nešto). I know that it will bother someone, but I hope others respect my choices”, said Djokovic.
frangipani
(><)
04. avgust 2019. u 16.43
Mister_No
(Bonelli editore)
04. avgust 2019. u 21.09
Geri ne vredi ti brate pisati neprosvecneoj navijackoj svetini. Evo sutra će da slave proterivanje Srba, a on se slika sa ustaškim poglavnicima I reklamira ustaški turizam.
Mister_No
(Bonelli editore)
04. avgust 2019. u 21.11
I sto si napisao, neka se deklarise i radi šta hoće (u principu njegova stvar), ali onda neka ide kod njih u Hrvatsku i tamo gradi muzeje, nemoj da dolazi kod nas i prica o srpstvu.
frangipani
(><)
04. avgust 2019. u 22.01
„I always try to be open, nice AND WELL EDUCATED(ha-ha-ha...proba cova da bude dobro obrazovan:)))
==== Pre je mislio da pokusava da bude dobro obavesten.

Me and my family WERE NOT INFLUENCED(normalno) by the war and I KNOW(a ti sve znaš, šta ima još da ne znaš???) you cannot forget, but at least you can forgive.
==== Pa ne moras samo da izgubis dom, budes mucen, proteran, ubijen, da ti satru familiju i rodbinu, da ostanes bez icega pa da na tebe rat ne vrsi uticaj. Pomislim na ove Krajisnike i ljude iz Bosne ovde koje znam, daleko bilo, nikom se ne desilo... I gomila naših familija, svi smo ostecenih dusa, gde iko od njih može da tvrdi kako rat nije imao uticaj na njih???

Ono, mrzi me da se sad bakcem sa mentalnim stanjem Noleta i žene mu, a jedna dobra psihoanaliza njihovih izjava bi bolje isla strucnoj osobi. Ona gleda konja i filozofira, on ga drvi u intervjuima za sve pare. Lepo je sto rat nije imao nikakav uticaj na njega, dok bombardovanje od strane nato jeste, posto ga je pominjao često i, na cemu bi trebao i da se zadrzi, da prica o tome a ne o ratovima devedesetih. Nisam ocekivala da će toliko zabrazditi, bez obzira sto je iz mesovitog braka.

Mene samo zanima šta imaju da kažu na komentar osobe na Jeleninom IG:

”Lepo, ali me zanima kada i da li ćete se izjasniti o problemu derivacionih cevovodnih mini hidroelektrana u Srbiji. Nekoliko takvih je u vlasništvu Vaše majke. Derivacione cevovodne mhe u Srbiji, zato što se grade na malim planinskim rečicama u kojima davno ima vode tek samo za piće (videćete na slikama i snimcima na kojima sam Vas tagovala, to su mesta u mojoj blizini, za koja znam da investitori imaju građevinske dozvole), uništavaju biljni i životinjski svet na delu gde se postave cevi. Protivno zakonu, neretko se kilometarske cevi postavljaju u samo korito reke kako bi uopšte mogle da zahvate vodu. Iza sebe ostavljaju pustoš. Kada ćemo o svemu tome pročitati nešto na Vašem profilu na Instagramu? Bilo bi lepo posvetiti malo pažnje i onom konju u Rakiti, koji gleda kako mu se uništava reka i kako mu uzimaju vodu. Nekada je i dobro postaviti granicu između nas i ostalih životinja, da se zna dokle sme čovek, a odakle počinje njihovo carstvo koje ne sme da se dira. Dobro jutro i prijatan dan, u saglasju s prirodom, Vam želim.„

Vuckiccc
(double Ds = dozivotni_delija)
08. avgust 2019. u 11.53
nole, aj ne jedi vnago... ebo te Pepe i Ivanisevic
geriatrikus
(zvakac karamela)
08. avgust 2019. u 14.59
Не пишем „непросвећеној навијачкој светини” већ онима што се представљају као велики Срби, који троше прилично времена критикујући „мање” Србе од себе, а у исто вријеме гурају Нолетове идеје и стају иза њега, a који је очигледан колаборациониста што на хињски начин шамара православље, српску идеју и српско биће подижући на пиједестал највеће вјековне српске душмане, користећи и отворено то признавајући „свој утицај, статус и име”. Подржавати онога који на свjетској позорноци отворено каже да он „нема кога да подржи сем Хрватске пошто су му Хрвати прирасли срцу”.
Пошто мене на помен Хрвата прогањају слике Капавице, Корићке јаме, Голубинке, Придворице, Јадовна, Јасеновца, Максовог Сарајева...Книна, Осијека, извученог и масакрираног војника у Сплиту...ја само са гнушањем могу реаговати на особе попут Новака, а поготово оне „ближе мени”(по утицају, статусу и имену) који би да гурамо српску ствар и да се закунемо на вјерност нашем Нолету...хвала, идите ви својим (Нолетовим) путем, ја ипак нисам толики Србин.
Luc_
08. avgust 2019. u 19.09
Teska tema do bola.
More bre Novace sam te bilo, I da se stidis imena kojeg nosis.
Svaki posten Srbin ima da mu kaže! I to u lice.
Ne zbog milion stvari koje bi mogle da se nabrajaju već samo zbog jedne: sto barka u zivu ranu nepreboli a da ga niko nije tjerao, I bez imalo nevolje, a usput o zlotvorovskim podanicima sa kojima se lize ne zna ništa.
Tuznom Novaku prijateljski pozdrav od mene is poruku: il se prodji corava posla ili te stigla Lazareva kletva.
Pentium4
(master)
08. avgust 2019. u 20.09
možda je zbog ovoga Djokovic zaposlio Ivanisevica ?

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3289429/ekskluzivno-neobična-prica-o-ravnogorcu-radovanu-iz-splita-deda-gorana- ivanisevica-ne-samo-da-je-bio-četnik-blizak-draži-mihailovicu-već-je-nosio-i-pocasnu-titulu-četnickog-vojvode

Mexico1
(Trust_Nobody)
08. avgust 2019. u 20.54
Kad budete ulozili samo 1% od onoga sto je Nole ulozio u Srbiju onda mozete da kenjate ovde šta želite o njemu,a do tada bolje vam je da cutite misevi.
Jedan je NOVAK DJOKOVIC!
frangipani
(><)
08. avgust 2019. u 23.15
Na kraju dana, sve ovo sto pišemo nije toliko bitno. Možemo da iznesemo svoje mišljenje bilo da je to ono koje imamo ili, da se zezamo i pišemo pod parolom, diskusija je laka zabava, je l.

Moj utisak je da je Djoker izgubio dodir sa realnoscu, a na tom putu se malo vise zaneo. Jer da je zaista 'educated' tj. obavesten/nacitan/upoznat kako tvrdi, trebao bi dooobro da poznaje sentiment našeg naroda, naročito u svetlu svega što se u njegovoj skorasnjoj istoriji desilo. I da se prema toj spoznaji i odnosi, postuje je i ne pokusava da bude nekakav new age proleter, već da filtrira svoje izjave i ponasanje. Hvala njemu do neba za svu pomoć koju pruza, svako normalan će to da ceni i ne ignorise. Ali, ovo potenciranje hrvatske ne znam zašto mu je potrebno. Da li je umislio kako je on godsend progresivac pa sad će da spaja/miri obe strane, utripovao neku svoju misiju u tom pravcu? Cemu prica 'you cannot forget, but at least you can forgive' - koji K bilo šta da se oprasta, ajte molim vas, za zivota ne možemo ni pomisliti na to. Umesto da igra, cuti po pitanju nekih tema i gleda svoja posla, imamo to što imamo. Ocekivati da svi automatski odobravamo sve sto kaže nema veze sa mozgom.

Mr_Good
(((vipra)))
09. avgust 2019. u 02.32
Davno je meni Novak sa ovim preseravanjima skočio na živac.
Ako ikoga ne mogu da svarim, onda je to ustašija.
Za Novaka je jasno da sa ovim neće prestati.
Ni kad prestane da igra tenis. Ostaće on na ovaj, ili onaj način u svetu tenisa i s vremena na vreme će plasirati ovakve nebuloze.

Na nama je da ga tolerišemo, ili ne.
Da za njega navijamo, ili ne.
Da se zapitamo, da li ga odbaciti, ili ne.

Da li je on doneo više koristi, ili štete Srbiji?
Jer na kraju krajeva sve se vrti oko Srbije.
Srbija je najvažnija, zar ne?
Ili nije?

Nego dok pišem sve ovo pade mi na pamet jedno pitanje. A ja kao Srbin koji je rođen i koji živi u Srbiji imam pravo da ga postavim.

Ko je ovde od Srba iz dijaspore ( ne svi, nego oni koji ne mogu da podnesu ove Novakove izjave) spreman da napusti tu NATO državu u kojoj živi i kojoj plaća porez?

Govorimo o zemljama koje su priznale i otele od Srbije Kosovo.
Govorimo o zemljama koje ne da su omogućile raspad bivše zemlje, nego koje su ga stvorile.
O zemljama koje su uranijumom zasipale Srbiju.
O zemljama koje su naoružale istu tu ustašiju i nahuškale na rat sa nama.
O zemljama koje su nas godinama držale gladne i žedne, pod sankcijama.
O zemljama čiji ste vi ponosni državljani.

Recite ovde koliko prezirete državu u koju ste decu odveli da žive i odrastaju? I čije će vrednosti da usvoje, bez obzira na vaše stavove i koliko se trudili da im svoje nametnete?

I gde je tu Srbija u celoj priči?

intrigue
09. avgust 2019. u 02.41
Mr Good ,
ti moras cheshce ovde da pišes ...da covek ima nešto i
pametno da procita :))
utjerivac
(☠)
09. avgust 2019. u 05.44
Djoković je u Srbiju uložio picerije, frizerske salone i još par sličnih milijardskih investicija, a za uzvrat dobio na korištenje teniski kompleks Gale Milutinović ( ni vodui ne plaćaju. Kad je toliko velikodušan, zašto nije poklonio Srbija open - Srbiji? Teško mu!
Uzimajući u obzir koliko ga teniskog svijeta ne podnosi, ja bih mu bio zahvalan kad nebi predstavljao Srbiju. Trenutno on donosi više štete Srbiji nego koristi!
A što se tiče navijanja za tamo neku državu, savršeno me ne interesuje. Može da navija za Bangladeš, hrvatsku, sloveniju, Marsalska ostrva... Ono što meni ( a bogami velikom dijelu srpske populacije) što navija za igrače koji pobjedu slave sa krvničkim pjesmama. Koji mentalni skop možeš da budeš pa da pobjede proslavljaš Tompsonovim pjesmama?
Ono što ne mogu razumjeti je kad Srbin čuje pjesme tipa „Jasenovac i Gradiška Stara
to je kuća maxovih mesara.. da mu ne zaigra ni najmanji živac na licu?
Mr_Good
(((vipra)))
09. avgust 2019. u 07.26
Pa većini zaigra.
Meni lično i te kako zaigra živac. I igra mi i na sva ova Đokovićeva preseravanja.

Nego i dalje mi nije jasno kako Velikim Srbima iz dijaspore, sa ovih diskusija, ne zaigra svaki dan po deset hiljada puta taj isti živac u zemljama u kojima žive.

Kako im ne smeta da im deca uče „njihovu istoriju” u kojoj isti ti koljači koje ti spominješ, nisu koljači?
Kako im ne smeta da jedu hleb u zemlji koja nas je rasturila i izbombardovala?
Kako im ne smeta da svaki dan slušaju o nama kao o zlikovcima i najgorem ološu?

Kako im ne smeta zarađivati pare tamo i živeti tamo, kad znamo da su oni prijatelji tih zlikovaca i da su ih oni i stvorili? Jer sve to što Đoković sada priča i radi je poteklo od tamo.

To je ono što mene intrigira.

A što se tiče Đokovića. Ko ga ...

Bitan mi je onoliko koliko se njegovi uspesi pripisuju uz ime moje države.

Bitan mi je taman onoliko koliko ne volim Federera, Nadala i slične i koliko želim da im rasturi rekorde.
Bitan mi je onoliko koliko mi je bitno da neko začepi usta onoj gamadi zapadnjačkoj koja sedi na tribinama US Opena i Wimbledona i navija protiv njega samo zato što dolazi odatle odakle dolazi.

Bitan mi je onoliko koliko želim da jednoga dana neko kaže da najbolji teniser svih vremena (a ko zna možda i najbolji sportista svih vremena) dolazi iz moje zemlje.

utjerivac
(☠)
09. avgust 2019. u 08.41
Ono što svjetski teniski cirkus ne voli kod Djokovića je ta patvorenost, iskrivljenost koje Kirjos javno naglašava, a ne to što što dolazi iz Srbije!
Kakve veze ima ko gdje radi, gdje ko živi... da li je neko obavezan da voli ono što radi i mjesto gdje radi i živi??? Po tvom bi 4/5 radnog svijeta bila na birou za zapošljavanje!
Luc_
09. avgust 2019. u 09.31
Mr good ne bulanziraj. Pricas gluposti a nisi ih ni svjestan.
Znaš li ti koja je muka gledati jadne ljude žene i omladinu kako se tiskaju u autobuse da idu raditi na nadnicu u skutoriju? Dok im tamo pjevaju „ko bi reko 92 da će nama Srbi biti sluge?”
A svaki je od tih sirjaka nosio pusku ili neko njegov I branio granice da nemani ne provale.
Možda in je trebalo pustiti do Beograda? Tad bi valjda I magarecim mozgovima doslo u glavu posto se voda zalije u usi!
Vuckiccc
(double Ds = dozivotni_delija)
09. avgust 2019. u 10.23
e Mexico, yedi vnago zajedno sa noletom.
Ako ćemo o ulaganju u Srbiju, svako ulaze u tu zemlju kolko im mogućnosti dozvoljavaju. Moja familija je uporno slala pare, familiji, prijateljima, kad se skupljalo za renovaciju Crkve, skole...i dan danas saljemo i slacemo. Po procentu onog kolko imamo, VISE od novaka...i to kad smo živeli u stanu i jedva sastavljali kraj sa krajem. Zato iskreno, možeš da se yebes...
Mr_Good
(((vipra)))
09. avgust 2019. u 14.14
Luc,
Pa što se tiskaju u autobuse. Što idu tamo gde ih tretiraju kao govna? To i jeste poenta :)
Ti to vidiš, samo se praviš da ne vidiš.

A priču o Beogradu i granicama za...i. Ja sam bio deo te priče. Srbiju niko nije vojno porazio. Sve je izgubila za pregovaračkim stolovima i NATO bombardovanjem.

Sve su joj užele upravo ove zemlje u kojima se „Veliki Srbi” pate svakodnevno.
intrigue
09. avgust 2019. u 23.55
Ama , u pravu je Mr Good , 100% .
I meni zaigra zivac kad gledam Novaka , iz vise razloga .
Zna da mu smeta svaka dlaka po nekad , dernja se na svoj box ...pa je ona kontradiktoran , nešto salje srce publici , ljubav , nirvana...a ovamo za vreme mecha psuje i lomi reket . Ne ide to zajedno , smesno je .
Psuje bre , ebi im kevu , lomi rekete ...ali se kani propagiranja ljubavi , slanja srca...
I kome saljes srce , onima kojima si 5 min pre ebo kevu , i u sebi i poluglasno .
Politicki je korektan .
Reci bre jednom u zivotu , ebi nekom mamu u P ...ne uvlaci se svima u bulju .
Svakako te ocima ne mogu videti , šta gubis ?
Kad se zavri mech , ja odma prebacujem kanal...da ne gledam kako salje srce pederima ...:))
Dakle , to je taj deo .
Drugi deo .
Da se ne mucim , kopiracu kolegu .:))

„”Bitan mi je onoliko koliko se njegovi uspesi pripisuju uz ime moje države.

Bitan mi je taman onoliko koliko ne volim Federera, Nadala i slične i koliko želim da im rasturi rekorde.
Bitan mi je onoliko koliko mi je bitno da neko začepi usta onoj gamadi zapadnjačkoj koja sedi na tribinama US Opena i Wimbledona i navija protiv njega samo zato što dolazi odatle odakle dolazi.

Bitan mi je onoliko koliko želim da jednoga dana neko kaže da najbolji teniser svih vremena (a ko zna možda i najbolji sportista svih vremena) dolazi iz moje zemlje.„”

Treci deo .
Svestan sam svega , teznine koju nosi Noletova rech ili neki posutpak.
Cigli koje mu se desavaju .
Strasno ,majke mi .
I ne da podržavam to...ne volim , nije mi drago , osuđujem .
Ali .
Opet se pozivam na kolegu Good-a , ko sam bre ja ...gde sam bre ja ...čiji leb jedem ...gde sam oticao da živim ...gde sam dosao da živim ??
Zato NI JEDNE .
Gde bre , pa eno ga vladika Grigorije pije „kavu” u Dubrovniku !?
Puna istra Srba turista .
Onomad kad su igrali u Umagu pola stadiona Srbi bre , turisti ...:))
Kad ovde u „nasoj” prodavnici vidim Srbina da kupuje Vegetu umesto zacina C ...najradje bi mu zavalio dandaru , da ogluvi na jedno uho .
Da ,sve je to istina...ali Novak je Novak ...sve sto on uradi ima posebnu tezinu .
I ne bi trebao , ebiga .
Elem , cutim iz tazloga koji spominje Good...
Oni koji su u Srbiji , oni koji tamo crni leb jedu , krvare , placu , vesele se , radjaju se , umiru...Oni imaju svo pravo da mu kažu šta im padne na pamet .
I ne treba im zameriti , ama bas ništa .
Precanin
(Нека буде борба �)
10. avgust 2019. u 13.33
Kako im ne smeta da im deca uče „njihovu istoriju” u kojoj isti ti koljači koje ti spominješ, nisu koljači?
Kako im ne smeta da jedu hleb u zemlji koja nas je rasturila i izbombardovala?
Kako im ne smeta da svaki dan slušaju o nama kao o zlikovcima i najgorem ološu?

Kako im ne smeta zarađivati pare tamo i živeti tamo, kad znamo da su oni prijatelji tih zlikovaca i da su ih oni i stvorili? Jer sve to što Đoković sada priča i radi je poteklo od tamo.

...
Нисам се хтио јављати, излизано је... али јавили су се неки „квалитетни” људи па желим да одговорим на ову „провокацију” Мр. Гууда.
Они који ме знају са СЦ, знају да све ово и много тога другог мени ЗАИСТА смета у овој земљи (Канада).
Не пропуштам прилику да сваком Канађанину скрешем у брк због учествовања у злочину портив Срба, погубној имиграционој политици, погубном стању у друштву гдје се величају црње, педери, лезбаче...гдје се форсирају закони да дјеца од 3 године могу да бирају спол. Не пропуштам прилику ни Американцима све то саспем у брк, јер одлазим и у Америку. А о нашим људима, кажем НАШИ јер од свих тих НАШИХ су 95% и даље југословени, па не могу да кажем да су Срби...мало је коме стало до ћирилице, српске културе, њене промоције. И даље поскоче кад чују Халида Бешлића. Углавном усе-насе-подасе менталитет. Ја о свему водим рачуна, и шта говорим и шта шпишем, и гдје идем на море, и какву храну једем...све код мене пролази кроз српски-хришћански-православни филтер. Да ли је тако у Србији, Беогарду? Није. Тамо иду у Сребреницу да се клањају балијским измишљеним жртвама, а не обилазе Братунац и Кравицу. Тамо је све на латиници, тамо се у брошури Аир Србија величају љепоте Рвацке, тамо се фирме продају Рватима као да су Руси, тамо школе носе име „Марко Орешковић” у улици Отона Зупанчича...могао бих ја овако до сутра о самопонижавању, вријеђању свјесних, националних, просвећених Срба. И одкле долази тај утјецај на Новака; па из Србије, из Беогрaда. Зато мене страшно боли ово што он ради али се надам да ће сам, јер је интелиугентан, схватити колико је погрешно. Можда већ у Њујорку ако изостане српска подршка с којом се он олако игра. Јер, он не би био гдје јесте да није било Срба, баш због те јебене „болести” да га воле као Педерера или Надала.
Mr_Good
(((vipra)))
10. avgust 2019. u 16.30
Precanine vrlo se slazem sa tobom. Ne znam da li se ti slazes sa mnom.
Verujem da si takav kako si rekao. Iako se ne poznajemo.

I prilično sam siguran da si jedan od retkih, koji to rade i koji drže do toga.

A pogodio si i za ovo sto si napisao za BG i Srbiju. Pre par meseci sam i ja pisao nešto slično bas na tu temu. Tada rekoh da je u Srbiji sve moguće nakon koncerta Prljavog kazalista u BG Areni.

Pazi, Prljavog kazalista!!!!!

Novak nam se svima (ili bar skoro svima) igra sa zivcima. Svi smo osetljivi na te njegove nebuloze. Ni sam više ne znam da li on tačno zna šta radi, ali sam prilično siguran da ne radi ni po cijem nalogu i ni za ciji gros. Mislim da vise prati nekakav svoj yugonostalgicni idealizam, smiksan sa Pepetovim naprdjivanjem koje nikad u potpunosti neće odbaciti.

U svakom slučaju mislim da stetu koju pravi, pravi samo sebi. Bar kad je u pitanju podrska i ljubav naših ljudi.
Srbija od njega ipak ima koristi. I to velike.
I ja ga gledam kroz tu prizmu.
I toliko mi je interesantan.

A što se tiče „provokacije”, ona to u stvari i nije.
To je konstatacija koja ni slučajno ne obuhvata veliki broj diskutanata iz ove kafane, koji ne žive u Srbiji. Previse je ovde dobrih ljudi.
Ona je ciljano uperena na one kvazipatriote koji kipe od dvolicnosti, cinicnosti, narcisoidne samodopadljivosti, dvostrukih standarda...

A ima takvih.
stef
(zgubidan)
10. avgust 2019. u 20.09
Mr good je omašio temu. I mi I djoković radimo u tim omraženim zemljama.i mi I on gajimo decu tamo nigde, I plaćamo njima porez. Niko od nas im ne šalje srcau petak na dan plate. Moja ćerka odbija da ustane na kanadsku himnu u školi pa im još I kaže da su licemeri što su poubijali indijance a sad se nešto diče humanošću. (Majke mi, a ne učim je tako) niko im ne kaže da smo mi i hrvati isto. Kad su me kanadski prijatelji pitali da idemo da gledamo hrvatsku u finalu fudbala ja sam otvoreno rekao da fašiste neću da gledam. Prolazi vreme I smanjiće se naš bes ali I’m nikad nećemo oprostiti klanja,proterivanja I to odsustvo iskrenog kajanja. Licemerstvo I ruganje u lice će mi se uvek gaditi . Nadji jednog hrvata koji će javno da se pokaje..nema ga. Kako onda može djoković da sam sebi pljune usta? Čovek ne mora da bude isposnik ili da štrajkuje gladju, svima nama treba leba ali čemu foliranje? A ako on to stvarno misli, onda je glup I naivan bez obzira šta je sve postigao I naučio u životu. Makar mu majka ili bilo ko bio hrvat. Mogao bi da kaže jednom: ovu pobedu posvećujem svim poklanim u Jasenovcu, svim indijancima u Americi, svim pomrlim indusima za vreme čerčila, svim poginulima za vreme nato bombardovanja, pa onda da kaže ali nema veze, nacisti i jevreji, to je sve isto. Pa kad ga mrze da bar zna zašto.
Svejedno volim što im svima barem stera u tenisu,kad je glup za druge stvari.
Precanin
(Нека буде борба �)
10. avgust 2019. u 21.40
Добрица није промашио тему. Стеф, мени је све то неувјерљиво што ти пишеш јер имам потпуно другачију слику о теби, али ајде ако ти тако кажеш, и ако је тако онда си ОК, можда сам погријешио, пратићу шта пишеш. Или ти жена има јачи утјецај на кћерку...хе хе .
Човјек је (и) политичко биће, ако није е онда то сигурно није једина ствар која му фали. Бити данас аполитичан па макар и био тинејџер је бити преживар.
Код мене је Новак још у плусу, далеко, али стварно далеко је више доброг него лошег урадио за нас Србе.
Можда сам и себичан, гледати Новака, навијати за њега, за мене је привилегија!
А ја сам далеко од неоствареног човјека (скромност је једино врлина ако човјек не посједује друге врлине) што аутор теме воли да користи аргумент у својо ерцеговакој тиради...
Добрице, једина ствар коју бих ти замјерио је што говориш о Србији а не о Српству...али ајде.

geriatrikus
(zvakac karamela)
10. avgust 2019. u 22.02
Normal da je promasio:
„Influence”, „status” i „name”
su kljucne rijeci
Mr_Good
(((vipra)))
11. avgust 2019. u 06.57
Slozicu se Precanine za ovo zadnje, kao i sa svim ostalim sto si rekao.
Srpstvo jeste siri pojam od Srbije. I slobodno mogu reci i vazniji. Jer bez Srba nema Srbije. Mada mnogi od nas u Srbiji to dvoje vezu kao jedno. Znam da ne bi trebali i da nije tako.

A ovo sto Geri rece... OK. Ali ova prica i tema su daleko sire i daleko kompleksnije od pukog Novakovog naprdjivanja o njegovom stavu, uticaju i teznjama. Mnogo!
Na kraju krajeva, ko je Novak... da toliko reci njemu posvecujemo...
Ima svoje mane i vrline...
Korist koju od njega ima Srbija je nemerljiva. Srpstvo ipak ima manju korist od njega.

Vidi to svako ko hoće da vidi. Stef, Geri i još neki možda ne vide. Mada bi pre rekao da ne žele da vide. Niko ovde nije glup.

Ovo je prica o licemerstvu i svemu sto ide u paketu sa tim. Zato sam pricu proširio i podigao ulog.

frangipani
(><)
11. avgust 2019. u 10.27
Tamo onamo pa na Vegetu. Pa ja to njesra, a ni Zacin C nisam u zivotu kupila! Ne bih to sasula u jelo ni pod razno.
geriatrikus
(zvakac karamela)
11. avgust 2019. u 11.11
Има томе више од 30-40 година. Људи скоро зарадили пензију на неким пословима што нису захтијевали никакву квалификацију су били приморани да обезбиједе свједочанство о завршеној осмогодишњој школи. Била су и организована полагања да би се људима у зрелим годинама омогућило да што лакше дођу до дипломе.
Старина се припремао за испит, учио, имао чак и инструкције од стране унука, омладине из комшилука... сви се дигли да припреме чичу да се не обрука на испиту.
Полаже чича географију и дошло питање о нечему(клима, индустрија, шта ли?) у Бразилу. Замислио се чича, неко из комисије, да му мало помогне, додаде да је Бразил огромна земља у Јужној Америци...размисли чича, па се обрати наставници географије: „Ђевице, ја ћу ти причати о свој АмериКи, а ти узми шта ти ваља”.
P.S. Нормално, када сам поставио тему очекивао сам разводњавање у стилу „шта си ти урадио за Српство”(како само не успију смислити нешто, неки иоле сварљив аргумент у одбрану љубимца), а када видјех Гудов пост, подсјетих се чиче и његовог полагања географије.
P.P.S. Мијеша ли Јелка Вегету у оне своје доручке...можда Зачин Ц, пашку со...
Precanin
(Нека буде борба �)
11. avgust 2019. u 12.09
Види како тема покрива и друге аспекте. Није ствар у штетности Вегете, јер су сви ти зачини штетни, мање више, ствар је у томе да 95% Шугословена купује вегету а не мање или једнако штетне српске зачине. И онда кад им ја кренем од Јасеновца и Градишке и запржим са недостаком соли (са Хималаја) у главама тих истих будала, онда се наљуте.
Има Алева зачин без појачивача укуса али је најбоље користити само морску грчку со, бибер, и остале травке.
Зашто је мексичка и индијска храна толико љута (СПАЈСИ). Па зато што те усмрђене састојке не може ни пас с маслом да поједе. Е ето нас, пун круг. То што се Новак овако понаша има итекако везе са храном.
Здравље улази на уста, и ментално и физичко!
И не треба претјеривати са храном која није из твог поднебља, једноставно није ти у ДНК...
DSQ1964
11. avgust 2019. u 14.26
Nema tu mnogo razmišljanja ili filozofije o ljubavi ili mrznji prema Noletu. Sve je to do nas samih i do našeg odnosa i pogleda na druge ljude i u sirem smislu pogleda na svet, jer pogledi vecine nas ne dobacuju samo do Srba i Srbije.
U mom pogledu na Noleta kao i sve ostale ljude ja polazim prvo od sebe. Da li sam ja perfektan covek? Da li sam ja perfektan otac, suprug, sin, brat, rodjak...alo, da li sam ja prvenstveno perfektan prema samom sebi pa posle prema svima ostalima...mislim na kome god tu mestu Srbija bila da li sam i perfektan Srbin? Nisam, jbga...daleko od toga i ja sam svestan toga. Kao covek mogu da radim na tome da budem bolji i ja to pokusavam ali svi znamo da je teško biti covek i da to usavrsavanje i borba traje dok smo živi. A onda umremo i kao da nismo ni bili, ostanemo u srcima naše dece ali već njihovi unuci ne znaju ni da smo ikada postojali.
Ono smo sto ostane iza nas a iza vecine nas ne ostane ništa. Iza Novaka Djokovica će ostati da je bio tenijski genije, možda najbolji svih vremena i da je bio Srbin. Kao sto je iza Tesle ostalo da je bio naucni genije i da je bio Srbin. Da li je Tesla bio perfektan covek kao sto ja nisam? Naravno da nije ali ne vidim zašto bi se o tome raspravljalo, kao što ne vidim i zašto se raspravlja o Noletu.
Da li ja mrzim hrvate? Uopste ne. Mrzim Ustašku Hrvatsku politiku koja je izgleda i njihov pogled na svet ali ne mrzim hrvate. Pa ja mislim da hrvati mrze nas Srbe po defoltu što se ono kaže i onda sad da ja mrzim njih bilo bi isto kao izjednacavati se sa njima a ja pokusavam da budem mnogo bolji covek i od ovoga koji sam sada a kamo li od hrvata.
Zaista glupa tema i zaista je glupo raspravljati o tome kakav je Nole covek i nalaziti mu mane i greške. Naravno da nije perfektan a da li je gori covek pa i Srbin od mene smatram da je vrlo besmisleno pitanje o kome neću da razmišljam.
Mr_Good
(((vipra)))
11. avgust 2019. u 17.59
Od pompeznog početka teme do čiče, vegete i Paške soli...:))

OK.

Neke sam teme načeo i neka pitanja postavio.
Odgovore jedino Intrigue i Precanin dadose.
I hvala im. A bas na njih nije bilo upereno.

Luc_
11. avgust 2019. u 23.41
Pisati ne volim. Pisanje zahtijeva duboku koncentraciju i veliku preciznost da bi imalo smisla i nedvosmisleno znacilo ono sto smo htjeli reci. Zato često samo kažem, kao sto sam rekao da Novak iziskuje da SVAKI SRBIN koji sa njim ima ikakav kontakt direktno i jasno mu da do znanja da nevalja to što prica.
Pokusacu da ukazem na neke kljucne aspekte ove sveukupne lakrdije oko Novaskovog marketinskog nastupanja na drustvenim mrezama.
Da prvo ukazemo da Hrvati jesu u 90 % isti narod kao i Srbi. Ali Vatikan je macem i plamenom unio rimo-katolicanstvo na naše teritorije i oni koji su milom ili silom prihvatili tu ideologiju postali su ISTRUMENT u rukama Vatikana ciji je plod Jasenovac Surmanci, Golubinka, Prebilovci, Jadovna, i tako redom kroz nebrojene zločine ,.. i 180 Kg djecijih ociju poslatih na poklon u italiju kojih su se talijani i nijemci gnusali...
Dakle, oni koji su postali zakleti podanici i istrument vatikanu postali su opijeni slavom koja im je učinjena za usluge a u stvari ZločinE i velicaju svoje Hrvatstvo i Ustaštvo , negirajuci gensku pripadnost istom marodu nad kojim su cinili zločine. Tu nema izuzetaka. Onaj ko se zadojio tom djavoljom ideologijom obesto se njoj do vijeka. U njemu NEMA dobra covjeka! Nema.
Sa druge strane Novak je stasao kroz olujno vrijeme kao dijete noseci zig imena Srbinovog koje je satanizovano radi interesa Vatikana i Zapada zbog ciste materijalne i politicke dobiti!
On je stasao kao Srbin vicuci ovo je sparta i udarajuci se u prsa, ljubeci pravoslavni krst i krsteci se nebu. On se vracao Srbiji kao vitez sa okrutnog megdana a ona ga je docekivala kao princa. Njemu je nebeska SRBIJA otvorila dusu. Svaki srbin ma gdje bio bio je ponosan na njega! Ako ga ko nije voleo mogao si pouzdano tvrditi da je taj neko sam otpad od te NEBESKE Srbije. Onda ga je neko ubijedio da to ne valja , radi profita sporta kojim se bavi. I onda je to on polako poceo da postuje. Tu je uslijedila nekakva neobjasnjiva metamorfoza kod njega. Dali je žena, ili su madjije ili posljedice specijalnog programa koji se provodi po nečijim zacrtanim ciljevima meni nije poznato... Sto mi je znano je to da Ništa zapad nije prepustao slučaju. Toga danas nema. NI filma, ni knjige, ni reklamne poruke, ni proizvoda ,...NICEGA! a da nije u funkciji strateskog plana „zapada”.
No da se vratimo sada onome sto Novak čini i pitanju zašto je to toliko kriticno? Jednostavno ZATO sto Novak UBIJA onu dusu one NEBESKE Srbije, i kanalise srpski generacijski narastaj putem nestanka! Jedno je raditi i trgovati sa neprijateljem a biti svoj i imati izvorni duhovni i ljudski identitet, a drgugo je odreci se svega sto te identifikuje onim zbog čega si to što jesi pa zato i prezren i proganjan bio.
Novak NEMA pravo da kao javna licnost žrtvuje srce srbinove duse, njega OBAVEZUJE ljubav koja mu je ukazana da postuje piedestal izvornosti Srbina, a ne da rusi sve to! I mene nimalo ne zanima KO, ZA KOGA ili RADI CEGA on to RADI!.
utjerivacPoruka negativno ocenjena. Pokaži

utjerivac
(☠)
12. avgust 2019. u 02.38
Luče brate, mnogo si naivan ili slabo pratiš diskusije. Ovde više od pola majmuna a bogami i majmunica je; ili slijepo ili gluvo ili glupo! Sad će ti oni odgovoriti da „ Srbija nije dala ništa Djokoviću”, da „ Djoković ulaže milijarde € u Srbiju”, da „Djoković kad je Srbiji bilo najteže, a to je kad je snijeg pao u Faketićima,svojim rukama ( doduše uz malu pomoć lopate) zgrtao snjeg i bio voždova desna ruka, da promoviše Srbiju tako što živi u Monaku, da piše nevjerovatno interesenatne knjige o bezglutenskoj ishrani...”
frangipani
(><)
12. avgust 2019. u 05.20
Luc_ = wow!

frangipani
(><)
12. avgust 2019. u 05.28
Imam pitanje za ove sto su u toku: da li su ocevi Ane Ivanovic, JJ, Tipsarevica, Troickog, Zimonjica i tim redom isli okolo i pricali kako Srbija nije ništa ulozila u njihovu decu?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.