Diskusije : Tenis

 Komentar
Najdominantniji sportisti u 2018
antologia
(svakog dana...)
14. decembar 2018. u 21.01
Najdominantniji sportisti u 2018: Novak u Top 10
■Fudbal
■Košarka
■Sport
■Tenis

ESPN napravio je listu sportista koji su obeležili godinu na izmaku, a među njima našao se i srpski as
Novak Đoković okončao je sjajnu sezonu povratkom na prvo mesto liste najboljih tenisera sveta, što je prepoznao i renomirani ESPN, koji ga je uvrstio među 10 najdominantnijih sportista u 2018. godini.
Ugledna američka televizija sastavila je top listu 20 sportista koji su sjajnim uspesima obeležili godinu na izmaku, a srpski as zauzima 10. poziciju.
On je jedini teniser na tom popisu, dok je njegova koleginica po sportu i plasmanu na svetskoj listi, Rumunka Simona Halep, na devetom mestu. Đoković je imao fantastičan drugi deo sezone, u kojem je osvojio četiri turnira - po dva grend slema (Vimbldon i US Open) i mastersa (Sinsinati i Šangaj), a potom je godinu okončao na čelnoj poziciji ATP liste, iako je u junu zauzimao tek 22. mesto.
ESPN, okrenut više sportovima popularnim u SAD, na prvo mesto te liste svrstao je američku gimnastičarku Simon Bajls. Ona je u 2018. osvojila četiri svetska zlata i postala prva atletičarka koja se okitila sa minimum dva najsjajnija odličja na svakom Svetskom prvenstvu na kojem je nastupala.
Do sada je učestvovala na četiri planetarne smotre i na njima osvojila ukupno 14 zlatnih medalja, uz po tri srebra i tri bronze.
TOP 20
1. Simon Bajls (SAD) gimnastika
2. Eliud Kipčoge (Kenija) maraton
3. Daniel Kormijer (SAD) MMA
4. Arija Jutanugarn (Tajland) golf
5. Keti Ledecki (SAD) plivanje
6. Kloe Kim (SAD) snoubord
7. Brijana Stjuart (SAD) WNBA košarka
8. Luka Modrić (Hrvatska) fudbal
9. Simona Halep (Rumunija) tenis
10. NOVAK ĐOKOVIĆ (SRBIJA) TENIS
11. Juzuru Haniju (Japan) umetničko klizanje
12. Luis Hamilton (Velika Britanija) Formula 1
13. Lebron Džejms (SAD) NBA košarka
14. Muki Bets (SAD) bejzbol
15. Dru Bris (SAD) američki fudbal
16. Pastuv Džastifaj (SAD) konjičke trke
17. Aleks Ovečkin (Rusija) hokej
18. Patrik Mahoums (SAD) američki fudbal
19. Džejms Harden (SAD) NBA košarka
20. Majk Trut (SAD) bejzbol

srbo001
(FUDBALER)
15. decembar 2018. u 11.36
Pusti te amercke rang liste , tu oni izdvajaju samo svoje sportiste ...i ptice na grani znaju da je Novak najdominantijni sportista .
antologia
(svakog dana...)
15. decembar 2018. u 16.33
Recimo da je tako, sama cinjenia da su ga uvrstili nešto znaci. Kada je do tenisa, trebalo je ispred Halep da stoji, no to nije sportski kriterij, nego oa je žena pa ...
antologia
(svakog dana...)
15. decembar 2018. u 21.30
Evo, i to se dogodilo(da ne otvaramnovi topik)

Međunarodna teniska federacija (ITF) je saopštila da je Novak Đoković proglašen za svetskog šampiona u „belom sportu”.
To priznanje Nole je dobio šesti put u karijeri, čime je stigao slavnog Pita Samprasa. U ženskoj konkurenciji pobednica je Simona Halep iz Rumunije.

„Veoma sam počastvovan što sam ponovo postao ITF svetski šampion. Posebno sam ponosan na ovo priznanje posle svega što sam u fizičkom smislu prošao ove godine, ali je deo mene uvek verovao da mogu da se vratim na vrh. Mnogo me zadovoljava i činjenica da sam se pridružio Pitu Samprasu ovom šestom titulom”, rekao je Đoković.
antologia
(svakog dana...)
16. decembar 2018. u 16.40
https://www.espreso.rs/sport/tenis/324543/nole-sa-pol-pozicije-startuje-u-melburnu-izasao-spisak-nosil

Organizatori su mu dodelili ulogu prvog nosioca u Melburnu, a osim njega u Australiji će učestvovati još četiri srpska tenisera.
Tu je i Janko
antologia
(svakog dana...)
16. decembar 2018. u 16.52
Dok cekamo zreb za AO, prvi Gren slem-a nije daleko:), ovdje možemo kaciti male vijesti o Novaku i tenisu. Sve ih je vise kako se sezona prilizava.
Ovo je izjava Stepaneka povodom njegovih sjajnih rezultata na kraju sezone:
https://www.espreso.rs/sport/tenis/325507/kad-smo-agasi-i-ja-otisli-novak-se-probudio-legendarni-ceh-

- Agasijev i moj odlazak su ga probudili. To je moralo da se desi, a mi smo i dalje prijatelji. Marijan je ranije bio sa njim 10 godina i ključan je Novakov tim. Đoković može još da napreduje

- Novak može da dostigne glavni cilj od preko 20 titula na Gren slemovima. Mislim da će uspeti - rekao je Stepanek za „Tennis world”.

(Nadam se da link radi, ima lijepih fotki) inače tekst sam skoro cio iskopirala)

antologia
(svakog dana...)
16. decembar 2018. u 17.01
U prvom linku, o nosiocima za Australija Open, Marej, koji je inače oko 800. ili gore je postavljen za treceg nosioca.
Ja mislim da je to nekorektno, blago receno. Samo zato što je Englez i da izbjegne u startu teske rivale. Bolji plasman će mu automatski omogućiti veliki napredak na ATP listi.
srbo001
(FUDBALER)
16. decembar 2018. u 18.13
Tu će Federer ponov dobit da igra sve mecheve uvece kad je prijatno za igru. A pre dve godine ne samo da je imao 6 od 7 mecheva u noćnomterminu već su mu i zreb namestili. Pogledaj samo sa kim je sve igrao do finala. A čak i finale su s...ali Cilica i nisu mu rekli da je stadion zatvoren, već se momak pre mecha zagrevao napolju. Naravno Fed je sve znao i dobio je čak dozvolu da se zagreva na stadionu koji je bio zatvoren. Kad je Cilic dosao na mech bio je jako iznenadjen , kako da je stadion zatvoren a vreme napolju povoljno za igru i bez kishe. Znalo se odma da će isgubiti. Advantage Federer.
Prošle godine usranko je ponovo odigrao 6 od 7 mecheva u noćnomterminu.
Glavni director tog turinira i usranko su vlasnici tog sad cuvenog turnira Svet vs Europe koji im donosi veliku korist.
Znaci Nole , ponovo mora pobedi namesten raspored,sve protivnike a još i ako mu dziberka bude tu,, biće mu jako teško.
Najviše volim kad vidim Novakova strica na mechevima,,, nekako kad je on tu sve pobedjuje .
abvgd
(Morski)
16. decembar 2018. u 19.36
16. Pastuv Džastifaj (SAD) konjičke trke)

:)))

Па другови масони који организују све ове „спортове” нам се смеју у лице а ми то не видимо, боље речено: нећемо да видимо. Страшно. Кад бих се нашао на истој листи са коњем којег, без његове воље, терају и дресирају да трчи...дубоко бих се замислио.

antologia
(svakog dana...)
18. decembar 2018. u 18.10
https://www.atptour.com/en/news/fedex-zone-2018-best-by-surface

Još jedna statisticka karta najboljih ostvarenja u 2018. u odnosu na podlogu.
Zanimljivo, Nole bio neprikosnoven na travi!;)
stef
(zgubidan)
24. decembar 2018. u 22.24
Što se tiče Mareja, ne prolazi se na turniru tek tako, nosilac ili ne..
Nije on bezveze 800 na listi. Možda prođe dva kola I neuigranost će ga stići. Pa će biti 500 na listi.
Federer već ozbiljno posustaje, polifinale bi bilo veliki uspeh, ni on neće preći četvrto kolo ako ga beš ne usere
Ova mladež je dosad padala u ranim kolima, ali zverev napreduje jako brzo i ima jak tim I podršku. Onaj Kačanov može biti kao novi Stan the man. Kad ga krene.. kom obojci kom opanci. Nadal je nepoznanica.
Djoković bi trebalo do četvrtfinala lako, a do finala vrlo verovatno. Finale zavisi od predhodnih mečeva i njegovih i protivnika.
Aj sad svi dajte prognoze pa da se svadjamo ko ljudi.
antologia
(svakog dana...)
25. decembar 2018. u 01.18
Nije ti nerealna prognoza i teško se tu svadjati.
Ta australija je vraski teska za igranje. Ne znaš šta je tu gore:
daljina, vrijeme, prvi Gs u godini...
Od početka svoje teniske karijere, Novak je tu imao najvecih muka i gotovo uvijek najbolje prolazio. Nadam se da će i ovoga puta, jer je
u njegovom zivotu sve mnogo drugacije, ali i zrelije i motvi jasniji i
ciljevi pogotovo. Zna sebe i zna protivnike.
Nemam vekih predosjecanja za druge, a ni logika mi nije kompletna:)
Na Zvereva se može racunati najviše, pa na Tima itd- na te mlade, ali još nedovoljno dokazane snage. Nepouzdani su, kao Kirjos, Dimitrov i slični. Anderson se već odavno zalijece na tron GS-ova. Igrao i 1/2 finala i bas na tim turnirima bio najljuci i najtezi protivnik najboljima: i Mareju i Novaku. Vjerujem da će i sada pokazati mnogo; Potro-ako jeu formi i to bi bilo to. Ako je dobar, Rafa može dalje dogurati od Federera, al ja mislim da su njegove snage, poslednje 3 godine, fokusirane samo na Pariz i sljaku i da seprema tome ostalo odradjuje.
antologia
(svakog dana...)
26. decembar 2018. u 20.43


Srpski teniser izabran za najboljeg sportistu Evrope.

Novak Đoković izabran je za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini, u izboru u kome su učestvovale 23 novinske agencije, a u organizaciji Poljske novinske agencije (PAP).

Đoković je ove godine osvojio dve grend slem titule, Vimbldon i US Open, kompletirao je Zlatni masters i vratio se na prvo mesto ATP liste.

Srpski teniser osvojio je 145 bodova.

Drugi u izboru bio je kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić sa 132 boda. On je ove godine bio vicešampion sveta sa državnim timom, a sa Real Madridom osvojio je Ligu šampiona. Modrić je dobio nagrade za najboljeg fudbalera u izboru FIFA i UEFA, a bio je i najbolji igrač Svetskog prvenstva u Rusiji. Petostruki svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton zauzeo je treće mesto sa 114 bodova. Hamilton je dominirao svetskim šampionatom, ostvario je 11 pobeda u sezoni i pomogao Mercedesu da osvoji petu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora. Češka skijašica Ester Ledecka zauzela je četvrto mesto, peti je bio francuski biatlonac Martin Furkad, a šesto mesto zauzeo je austrijski skijaš Marsel Hiršer.

Norveška skijašica Marit Bjergen bila je sedma, francuski fudbaler iz Atletiko Madrida Antoan Grizman zauzeo je osmo mesto, francuski atletičar Kevin Majer bio je deveti, dok su 10. mesto podelili rumunska teniserka Simona Halep i poljski takmičar u ski skokovima Kamil Štoh.

Najbolje sportiste Evrope PAP bira od 1958. godine.

DarkBlue
(istrazivac)
27. decembar 2018. u 21.08
16. Pastuv Džastifaj (SAD) konjičke trke)

:)))

Па другови масони који организују све ове „спортове” нам се смеју у лице а ми то не видимо, боље речено: нећемо да видимо. Страшно. Кад бих се нашао на истој листи са коњем којег, без његове воље, терају и дресирају да трчи...дубоко бих се замислио.
-----------------------------------------------------------------------

Jedan od rimskih careva je proglasio svog konja za senatora...
tako da...ne treba potcenjivati konje...To je moj verovatno
pogresan zakljucak.
frangipani
(><)
28. decembar 2018. u 23.37
A ni kucove.
Evo nas doggo ima skoro 3000 pratilaca na Instagramu. Stavimo sliku kako jo stigne i napisemo hello friends, eto njih 500 da odpozdrave. I posle se cudimo gdji sto prosipa pamet kako se divi suncu, kako je blagislovena i zahvalna. Nemam vremena za to drndanje inače bi nas lepi doggo mogao i neke pare da pocne da zaradjuje...
abvgd
(Morski)
29. decembar 2018. u 15.10
Испаде Новак бољи спортиста него коњ! Леп успех! Иначе, у свету је јак покрет против коњичког „спорта” јер је то сурова игра у којој много коња страда са смртним исходом. Нема ничег хуманог у коњичком спорту. Ставивши једног таквог измученог коња на листу са осталим „спортистима”, аутор те листе нам, чак не толико дискретно, ставља до знања ко су и шта су ти „спортисти” уопште.
Но, велика већина људи уопште не обраћа пажњу на ово подсећање на реалност, на истину постојања...сви и даље пиље у екране и прате „успехе” људских коња, гладијатора данашњице који по цену собственог здравља задовољавају болесну машту „љубитеља” спорта.

Ех...какви смо.
abvgd
(Morski)
29. decembar 2018. u 15.12
пс. „велика већина” и пар других омашки...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.