Diskusije : Tenis

 Komentar
Тенисери - полу инвалиди на крају каријере
abvgd
(Morski)
10. novembar 2018. u 19.35
Ето, то нисам рекао ја већ један професионални тенисер, Никола Милојевић. Слично је у многим другим спортовима. А људи ипак гурају своју децу у спортисте, чине све што могу да би они некако постали професионалци. Циљ је - новац. Ризикује се здравље...у ствари, жртвује се здравље јер је сигурно да ниједан професионални спорт није здрав, напротив. Ова истина се прећуткује, о томе се ало прича. Повреде се залечују, пригушују медикаментима, уче се спортисти како да играју са болом и - идемо даље. Док тело издржава, док новац пристиже, идемо даље.
На крају, кад се саберу резултати, хрскавице у коленима давно нема (замењена), лигаменти углавном покидани, чак и просто кретање је отежано. Тело више не може да лучи адреналин да би себе натерало на ненормална напрезања код хроничне изнурености и при боловима. И то је крај. Сабере се цифра, колико се зарадило...постаје се „саветник”, „тренер” будућих зомбија...или се иде у анонимност, у заборав.
Тебало би увек, уз Интервјуе Новака или Федерера, објавити хиљаде и хиљаде оних који су једнако изгарали али једноставно нису имали физичке или менталне предиспозиције да зараде мало више. И ти анонимуси имају исте повреде као и ови високо плаћени само можда немају ни новца за пристојан преглед а да не говоримо о врхунским специјалистима.
И сви на крају каријере имају „сувенире”, повреде које вуку до краја живота.

Зашто се о томе више не говори? Зато што не одговара онима који организују ове „игре зомбија” зване „професионални спорт”!

srbo001
(FUDBALER)
11. novembar 2018. u 05.27
Invalidi postaju oni koji uzimaju steroide. Takvi sportisti postaju kao zivotinje jaki i izdrzljivi i naravno dolazi do poremecaja ,posto tijelo ne može da izdrzi takve napore. Zato danas, naprimer, Becker, ili Connors su invalidi.
A imaš naprimer John Mac, koji i danas u 60toj se takmici i ostao je normalan, On i kao on nisu hteli da se dopinguju i ostali su zdravi
abvgd
(Morski)
11. novembar 2018. u 10.17
Сви спортисти постају жртве - здравље плаћа. Тенисери, СВИ, имају повреде које вуку цели живот. И сву су делимични инвалиди. То су ненормална напрезања - трчиш у једну страну и удараш лоптицу па се тело повија у другом правцу - ненормална истезања. То плаћају лигаменти, кичма, кости, сви делови тела. Нагло заустављање, ненормалне ротације - тенис је катастрофално нездрав.
Уз то, срце ради под ненормалним оптерећењем, као и плућа. Најгоре од свега је - адреналин, који се нештедимице користи да би се тело натерало на кретање кроз бол и изнуреност.
И Џон Мекинро, иако је рано престао да игра, вуче повреде али се тенису вратио због новца. Није имао други избор, као „легенда” спорта, хтео је да уновчи шта је остало од старе славе. Тако привлачи и друге „старце” спорта, који још могу да нешто исцеде из себе.
Ко год је играо тенис, макар рекреативно, имао је повреде. Знао сам и ово за професионалне тенисере али је, ето, стигла потврда од стране једног од гладијатора, професионалног тенисера који је довољно ниско на листи да нема саветника за медије па прича шта мисли.
antologia
(svakog dana...)
11. novembar 2018. u 10.42
Otkrio toplu vodu. I što ne objasni zašto on sam igra tenis, kada sve to zna, a još nema ni uslova dobrih za igru:))

Vrlo neozbiljno. Sve, ali sve danas, na ovom svijetu što se želi raditi na vrhunskom, svjetskom nivou(i sve šta taj nivo danas podrazumijeva) podrazumijeva„ nadljudski” rad, 1000% posvecenost
ogromne žrtve i odricanja...svaki biznis, nauka, umjetnost. Ako želiš da ti djeca uspiju, moras se ti posvetiti djetetu i onom sto radi isto toliko...Vjeruj mi, svirati klavir, a tek violinu na svjetskom nivou je skoro ista stvar.
Imaš li talenat, ovaj i ovoliki rad ti treba i da bi ti zvijezda sijala na nebu.
I sve je to stvar izbora, a onda-možeš li ili ne.
abvgd
(Morski)
11. novembar 2018. u 11.38
Ја радим можда најнездравији посао - седим за компјутером. Мој шеф каже да је то просто лагано умирање јер сви органи полако престају да раде.
И? Шта сад? Треба да пристанемо на све могуће нездраве ствари или треба вечито да трагамо за истином, за бољим решењем? Ја сам за ово друго. Увек треба радити у складу са природом, тежити идеалном балансу.

Треба бити здрав, надам се да се са тиме сви слажемо?
NVuk
12. novembar 2018. u 12.58
Donald Tramp veruje da je vežbanje za budale i da se tako troši telo. Da će izbegavanjem svakog fizikalisanja živeti duže. Ne interesuje ga (kao i obično) šta kaže nauka, medicina, iskustvo, on tera svoje.

Ja recimo nikad nisam skijao, jer ne poznajem apsolutno nikoga ko redovno skija (svake zime) a da barem jednu kost nije slomio ili imao neku ozbiljnu povredu, najčešće kolena.

Radije plivam, gde su povrede retke (istezanje mišića, ali to samo ako se ne zagreješ ili ako se previše forsira).

Što se organizovanog sporta tiče, u boksu su posledice po zdravlje odavno pod lupom, a od skoro su i u američkom fudbalu i ragbiju. Samo tu su očigledne svima - kad se igrač onesvesti na terenu posle udarca - ove posledice u tenisu nisu toliko vidljive spolja, a često su i kumulativne, posle više godina napora.

Interesantno je čuti ovakve stvari direktno iz usta profesionalnog sportiste.
NVuk
12. novembar 2018. u 13.20
Što se Džoni Meka i prethodnih generacija tiče, nije za poređenje. Napori su tada bili višestruko manji. Sporija igra, mnogo manje se trčalo, daleko slabiji udarci itd. Ako je neko trenirao puno, kao što danas svi moraju, te vodio računa o svom telu, taj je mogao da izbegne povrede i trošenje tela. To je slučaj sa Džonom.

Danas to više nije opcija i obavezne su ledene kupke i oblozi odmah posle meča, ozbiljan medicinsko-hemijski program brzog oporavka, i koješta još. Zato više nikad 17-togišnjak, osim ako se ne rodi neki nabildovani LeBron, neće doći do samog vrha.

Jedan Bjern Borg iz najboljih dana ne bi danas mogao da dobije ni Serenu.

Isto je i u drugim sportovima. Zamislite jednog Kićanovića u današnjoj NBA, ili Mošu Marjanovića (mlađi neka gugluju) u Bundes ligi - ne bi mogao ni 5 minuta da odigra na nivou...

geriatrikus
(zvakac karamela)
12. novembar 2018. u 15.54
>>Jedan Bjern Borg iz najboljih dana ne bi danas mogao da dobije ni Serenu.<<
А Новак би као могао. Он, Роћко и Рафко могу Богу захвалити што
фемискиње нису захтијевале да се измијешају.
abvgd
(Morski)
12. novembar 2018. u 23.37
Хехе, људи заиста не знају...Серена против Новака? Моника никад није победила свог брата који није уопште био рангиран на АТП.

А што се Серене тиче...играла је она против мушкарца већ, против чувенг Карстена Брааша, човек је морао да игра мало „мекше” да би уопште било смисла играти...после игре (победио је Серену 6:1 и њену сестру 6:2 рекао је: „бр. 500 и више - нема шансе!” говорећи о шансама сестара Вилијамс против мушкараца. Гарантујем да 90% данашње публике ово не зна. А Серена је зарадила тешке милионе играјући тенис...Милојевићу не би узела гејм таман да играју недељу дана нон-стоп...толика је разлика. Не, не претерујем.

William sisters actually claimed once that they can beat any male player outside 200 rank. This is what happened then… This was long time back. May be now they can beat anyone outside 200. Or may not be…

Another event dubbed a „Battle of the Sexes” took place during the 1998 Australian Open between Karsten Braasch and the Williams sisters. Venus and Serena Williams had claimed that they could beat any male player ranked outside the world's top 200, so Braasch, then ranked 203rd, challenged them both. Braasch was described by one journalist as „a man whose training regime centered around a pack of cigarettes and more than a couple bottles of ice cold lager”. The matches took place on court number 12 in Melbourne Park,

after Braasch had finished a round of golf and two beers. He first took on Serena and after leading 5–0, beat her 6–1. Venus then walked on court and again Braasch was victorious, this time winning 6–2.

Braasch said afterwards, „500 and above, no chance”. He added that he had played like someone ranked 600th in order to keep the game „fun”.
antologia
(svakog dana...)
14. novembar 2018. u 15.29
Radvanska najavila kraj teniske karijere iz zdravstvenih razloga. Od 2016. je na raznim oporavcima i kaže da nije u stanju da se vrati u formu, trenira i igra.
Ovo je moglo i kao izdvojena vijest. Mnogo sam voljela Radvansku, cijenila je i pratila. Pošto je prica o zdravlju i o tome koliku žrtvu uzima sport na tom planu...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.