Diskusije : Tenis

 Komentar
Wimbli nije bila slučajka
DSQ1964
20. avgust 2018. u 06.40
Posle jučerasnjeg razvaljivanja MOŽDA najboljeg tenisera ikada, kako ga mnogi veličaju, i osvajanja Cincinatija , čime je Novak Djokovic ispisao novu istoriju tenisa kao jedini čovek na planeti zemlji koji je uzeo sve masters turnire, možemo mirno da zakljucimo da osvajanje poslednjeg Wimbledona uopste nije bila slučajnost.
Novak je, možemo s pravom konstatovati opet onaj stari i pred US Open verovatno u očima većine poznavaoca tenisa i najveći favorit za osvajanje istog.
S’ obzirom na njegove izjave od ranije, koje i ne moraju ništa da znace, ipak se postavlja pitanje koji su njegovi dalji ciljevi u karijeri. Da li će smanjiti broj turnira i obarati rekorde, sledeći mu je Rodjinih 20 GS-a ili će se usresrediti opet punom parom da gazi sve pred sobom i sledeće godine uzme i kalendarski svih 4 GS-a u istoj godini, posto su mnogi nasli tu dlaku u tom jajetu, i ujedno opet bude broj 1 na atp listi? Istovremeno to će značiti i odsustvovanje od kuće i manje vremena sa porodicom sto bas i jije ono sto on želi.
Onoliko koliko ja znam Noleta rekao bih da on ne radi stvari polovično i mislim da mu je cilj i ponovno prvo mesto i rušenje Rodzerovog GS rekorda. Osvajanjem US Opena put ka ostvarivanju tih ciljeva bio bi relativno u dometu mogućeg.
lucky_luke
(Genije)
20. avgust 2018. u 07.12
najbolji ikada je nole. po prikazanom nivou igre. najveci ikada je fed, po osvojenim titulama itd... nole je dominirao u eri dva najtrofejnija igrača. ima pozitivan h2h sa obojicom. imao je najdominantniju godinu u istoriji tenisa kada je drzao sva 4 slema, WTF i 5 mastersa i imao gotovo 17000p. kao i 2 najdominantnije kalendarse godine (2015. i 2011). niz od 41 pobjede. i sve to kada su fed i rafa bili na vrhuncu. h2h od kada je nole stasao u istinskog sampiona 2011. je i veci. i u razmaku između 2011. pa do ove povrede poslije RGa 2016. je ono šta je nole uradio sigurno najveci nivo tenisa ikada vidjen.

znaci
BOAT = No1e
GOAT = fed
DSQ1964
20. avgust 2018. u 07.18
Juče na dodeljivanju zemljanog ćupa Nole ga je malo spuatio nazvavsi ga „jedan” od najboljih ikada. Nije Fed naviko na to jer mu se uvek svi uvlače u šupak sa najbolji ikada. Dobro pisle je Nole reko i „hvala sto si mi dozvolio da ovde najzad pobedim” ali to je bilo više ono cajper/prstenac ili sto bi kod mas rekli „oprem dobro”.
NVuk
20. avgust 2018. u 07.35
Fed je rekorde nakupio na početku karijere, dok je Nole bio junior, te u Noletovom odsustvu. E sad, ako Nole bude bar toliko dugovečan kao Fed dosad, ovaj će već biti debelo u penziji preko 40 i onda Nole može bez konkurencije da kupi trofeje.

Osim ako neko od novih klinaca nije novi Fed ili Nole, što se za sada ne vidi.
lucky_luke
(Genije)
20. avgust 2018. u 11.46
lucky_luke
(Genije)
20. avgust 2018. u 12.10
Rafa Nadal after 2016 Doha final against Novak Djokovic. 6-1, 6-2
„The match is easy to analyse,” said Nadal. „I played against a player who did everything perfectly. I don't know anybody who's ever played tennis like this. Since I know this sport I've never seen somebody playing at this level. So I just congratulate him and that's it.”
Kenny
20. avgust 2018. u 12.10
Ništa nije slučajno pa u ovakvom jednom teskom sportu kao tenis to nije moguće ni pomoću madzionicarskih trikova.

Kolos je ovog puta skupio sav slajm osut po njemu ili sve ono njegovo privatno zvano „njegov zivot” uz povredu ali na vrhuncu karijere i sabrao i pomnozio i sacekao svojih pet minuta. Pojavio se tako i tad i ovog puta, prvi put u svojoj karijeri napravio od sebe Lisicu sa milion trikova i postao strpljen sto mu je uvek i falilo. Prvi njegov australian open je dobio kad je prestao da laje i kenja sa publikom (ako se secate?).

Sada kao zreo covek, Kolos je dobio ono najvaznije. Ljubav i verivanje gde sad on igra kako i sam kaže jer ga Stefan gleda. Znaci sin kad te gleda a mogu da zamislim sebe šta bi radio sa cerkom i isped nje pocevsi od sebe. A takve duhovne adute i stihove uz Lisicu sa milion trikova ja sam po prvi put sad gledao u dva meseca.

Lisica je čak capila i hrchka u polu finalu a onda i nekog spanskog mrmota sa alpa u finalu. Znaci packe, zauske, crvene rukavice, samaranje, zuce, poezija, boks, dzudo, rvanje i stoni tenis uz kompletno srce i dusu mu je pojeo. Vrista sam od sreće i ponksa kad se mrmot nervirao i jeo i grickao nokte. Bravo majstore na najnovijem skalpiranju što se kaže, na brzaka, jasno i glasno.

Bog ti dao zdravlja i sreće tebi i tvojim najmilijima doktore, profesore Novace Djokovicu.
Vredna moja pcelice, mravu moj vredni. Sve si ih ojadio u svim kombinacijama.

Cekam sa nestrpljenjem ovih narednih nekoliko godina da ih sve nadmasis i hoćeš samo nastavi „vrlo vredno i dalje da radis”.

Slava ti na svemu Kolose !!! Gigant !

Dubok naklon Srpski junace !!!

Sve si izdrzao i dosao još jači. Mislili su da si izgubio pukovsku zastavu. Sutra malo baby. Chaoooo. Domindzenja !
lucky_luke
(Genije)
20. avgust 2018. u 17.17
volio bih da do kraja karijere nole osvoji bar po još jedan RG i sinsi i time udupla sve važne titule. ono sto niko nikada nije postigao da on postigne 2 puta. još ako uzme i olimpijadu bilo bi super.
neshy
(fisherman)
20. avgust 2018. u 17.20
Ja bih sada potpisao na to što ti rece ali objektivno ako Nole bude „htio”
moći će on I mnogo vise of toga u naredne 3-4 godine. Samo je pitanje koliko
on hoće
intrigue
20. avgust 2018. u 18.39
Meni je fascinantno to da je Nole uzeo Wimbledon ,a da je bio 75% od Noleta pre dve ipo godine . Pa onda da dobije ovde , a da nije bio 80% od Noleta koji je uzeo Wimbledon . :))

Čini mi se , ustvari verujem u to , da Nole može još bolje , mnogo bolje...
I to je zastrasujcua cinjenica .(za njegove protivnike)

Elem ,i u Torontu i ovde se nekako mucio da bude konstantan , da nema padova u igri...Nije blistao .
I sam je na konferenciji za stampu rekao da ima mnogo padova u igri i da na tome mora raditi .

Što se mene tiče uvek sam bio pobornik price da igras onoliko koliko ti protivnik dozvoli ...ali ,(odgledao sam mec) moram priznati da odavno nisam gledao losijeg Pederenka .(Bogu dragom hvala:))
Bio tanak brate , bas tanak . To da „nije sav svoj” se moglo videti još protiv Gofana...a po malo i protiv Vavrinke .
Izgleda da mu se peMzija blizi...:)))

Noletu želim da uzme i USA open , sto nije nemoguće , i onda laganica do kraja godine...Opusteno .

I , nekako mi se čini da Novak nema dovoljno inspiracije da igra protiv „indijanaca” ...ali kad je sa druge strane neko poput Pederenka ili Nadala...e onda se stvari menjaju .
To je i razumljivo , ebiga .
Ali se nadam da će mu se vratiti onaj institk ubice od pre par godina i da će shamarati i „drugu ligu” .
samo_vas_gledam
(sport)
21. avgust 2018. u 06.54

lucky_luke
(Genije)
20. avgust 2018. u 17.17

volio bih da do kraja karijere nole osvoji bar po još jedan RG i sinsi i time udupla sve važne titule. ono sto niko nikada nije postigao da on postigne 2 puta. još ako uzme i olimpijadu bilo bi super.”

upravo sam i ja to pomislio, zamisli „onim najboljim ikada” nije uspelo ni jednom a nasem Noletu dva puta :-)

Znaci sledeće godine Rolan Garos i Sinsi a 2020 u Japanu olimpijsko zlato i još po koji gren slemcic i to je to :-)
antologia
(svakog dana...)
21. avgust 2018. u 17.03
Super su ti ove slike, linkovi👍Hvala Laki!
lucky_luke
(Genije)
22. avgust 2018. u 05.12
antologia
(svakog dana...)
22. avgust 2018. u 16.06
💥🎾igrao je nevjerovatno i Federer je igrao veoma dobro, to je šuplja priča da nije, samo sto to nje bilo dovoljno i nije ostavilo utisak. On je u startu vidio i osjetio da nema šta da traži , a tek nakon izgubljenog prvog seta
lucky_luke
(Genije)
24. avgust 2018. u 16.37
neki detalji vezano za ovaj noletov uspjeh.

jeste da je skupio sve masterse kroz cijelu karijeru ali je on u stvari sakupio sve ove važne titule (slemovi + WTF + mastersi) i za manje od 3 i po godine. od MC 2015. do sinsija 2018. u tom periodu je imao i probleme koji su ga odstranili od vrhunskog tenisa na godinu i po. 2016. je preskocio sinsi a da ga je kojim slučajem igrao i osvojio u tom bi slučaju kompletirao sve važne titule za manje od godinu i po (MC 2015. - sisnsi 2016).

rafa ima 33 mastersa, pretekao je noleta tokom ovog noletovog lošeg perioda. nole ima 31. ali nadalova trecina trofeja dolazi sa MCa (11 njih). ima samo 9 mastersa sa tvrde podloge a potpuno mu ne dostaju majami i pariz (koji je dvoranski turnir). dosta ne srazmjerno ako uzmemo da mu 73% mastersa dolazi sa onih zemljanih a procentualni odnos zemljanih mastersa je 33% (3 od 9). nole ima recimo 8 zemljanih mastersa i to je 26% sto i nije toliko daleko od onih 33% koliko je rafinih 27% daleko od 67% mastersa sa tvrdih podloga.

MC, rafin najjači masters, na koji otpada trecina svih njegovih masters titula je i jedini neobavezni masters i onaj sa najmanjim fondom nagrada (5,2 M evra). sve to znaci i najmanju konkurenciju.

IW i majami su mastersi sa najvecim brojem igrača (96 naspram 56 koliko je kod drugih) sto znači da je potrebno odigrati mec vise za titulu. takodjer je i nagradni fond na njima i dosta veci (8,9 M $), samo sangaj ima veci nagradni fond (9,2 M $) od ova 2 mastersa. i majami i IW si laskaju da su 5. GS.

nole ima 2 MCa, 5 IWa, 6 majamija i 3 sangaja a rafa 11 MCa, 3 IWa, 0 majamija 1 sangaj.
lucky_luke
(Genije)
27. avgust 2018. u 03.38
evo malo cinjenica, iskopiranih sa jednog stranog foruma, koje potvrdjuju moju tvrdnju da je nole najbolji svih vremena, po nivou igre. nije najveci, jer nije najtrofejniji ali sigurno najbolji koji je ikada igrao tenis.

...

Djokovic won 4 consecutive slam titles. This is absolutely amazing. Djoker arguably has the best 1 year peak in the Open Era. Only Laver has a case. I still pick Djoker.

Djokovic has 2 separate seasons in which he won 3 slam titles. He is one of only 2 men to do this in the Open Era.

Djokovic had a season with 3 slam titles and a WTF, which means that he won 4 out of the 5 biggest titles in year. Once again, he is one of only two men to ever do this.

Djokovic’s 43 match winning streak was insane. I love winning streaks. They show dominance to me. Now granted, the record is 49. But consider this: Djoker beat 13 players ranked in the top 10 during this streak. This is the best winning streak of all time, when factoring in quality. And I remember this streak quite well. McEnroe called it the best streak ever when it happened. That was a bold statement from Mac, considering that he personally had a 42 match winning streak that was ended by Lendl in the 1984 FO final(that loss still gives me nightmares).

Djoker’s 6 month stretch from 2010-2011 and his 1 year stretch from 2015-2016 are the two best stretches of excellence in tennis history. Djoker owns the best 6 month stretch and 12 month stretch in history and these two streaks happened 5 years apart. That is truly amazing.

And lastly, Djoker owns the best 18 month span in history too. From the beginning of the 2015 season until the end of the 2016 FO, Djoker went 126-9, which includes 5 slam titles and a WF title. The kicker here is that Djokovic was an outrageous 47-6 against the top 10 during this streak.

...

i sve to u eri 2 najtrofejnija igrača svih vremena + neki odlicni igrači kao sto su marej i vava (pa i potro i cilic).

DSQ1964
28. avgust 2018. u 06.26
Neverovatna karijera. U Engleskoj Beckhama, koji je ustvari ništa više nego jedan osrednji naš Pižon, postaviše na pijedestal Boga. Šta li bi bilo da imaju sportistu kao sto je Djokovic možemo da zamislimo. Ali jbga, mi kad imamo takve, mi ih pljujemo.
DSQ1964
28. avgust 2018. u 11.18
http://www.espn.com/tennis/story/_/id/24466520/how-fatherhood-family-helped-2018-us-open-favorite-novak-djo... e-two-year-slump

Interesantan intervju gde Djokovic otkriva da, kada je ono išlo najgore, da je tada čak i više trenirao nego normalno, suprotno od tvrdnji mnogih „eksperata” da ne trenira, da ga više ne zanima tenis, da je prodo Srbiju i sve ostalo.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.