Diskusije : Tenis

 Komentar
Добри дух словенски
lucky_luke
(Genije)
22. jul 2018. u 16.12
Аутор: Марјан Ковачевићсубота, 21.07.2018. у 21:33
Драган Стојановић

Замислите да је на Ђоковићевој клупи Пепе Имаз… а онда ставите уместо њега Марјана Вајду... Велика разлика? Огромна! Од суморног до раздраганог, од мучења до тријумфа. Када округла глава Словака засија као пун месец, разгаљује душу Ђоковићевих навијача и најављује највеће титуле. С њим је дошло свих 13 крунских и још 30 с мастерса, а без Вајде – ништа.

Можда је Ђоковићу крајем 2014, у време једног од Надалових повратака, био неопходан амбициознији Бекер, али Вајда је и тада остао на клупи. Можда су му, од средине 2016, сви заједно постали терет, али Вајда се вратио као спасилац после две године магловите кризе. Сада заједно славе 13. годину сарадње и 13. гренд слем титулу, шокантни преокрет после свега 13 недеља обновљене сарадње.

О разлазу и повратку, Вајда (53) прича много радије него Ђоковић.

Без тренутка горчине, крајње доброћудно: да се радовао одмору, исто као и новом почетку. Одлучио је Новаков телефонски позив из Доминиканске Републике, крајем марта, после пораза од Пера у Мајамију. Из многих криза се излази тек када човек стигне до дна, а за нашег тениског аса је трећи узастопни пораз био дно, нешто што му се није десило од самих почетака професионалне каријере.

Словак се сада присећа како су га други тренери и играчи дочекали широким загрљајем већ на првом заједничком турниру, у Монте Карлу. „То ми је дало много снаге, видео сам да чак и његови противници желе да се велики шампион врати на врх.”

За Агасија каже да је можда био на правом месту, али не у право време. Уз то му је Новак, у телефонском разговору, открио још једну разлику:

„Рекао ми је да се амерички менталитет разликује од нашег, словенског. Схватио је како му је било раније и да неће наћи другог тренера који би разумео његов менталитет.”

Једна од кључних речи за Вајду је – приврженост. Родитељска приврженост тренера који трпи и када пулен виче из свег грла на њега када му нешто засмета у току меча.

Али, ако сте помислили да иза те привржености стоји попустљивост, преварили сте се. У управо објављеном разговору за словачки „Шпорт”, Вајда је открио многе непознате детаље свога повратка. Поред осталих, његови захтеви су били да се прекине с третирањем тениса као филозофије, да се искључи утицај Имаза, ојача мускулатура и врати део протеина у исхрану јер је Ђоковић после операције додатно ослабио.

„Нисам желео да на Новака утичу људи који знају шта је тенис, али не разумеју психу врхунског спортисте. Тенис не може да се заснива на филозофији, то је борба човека са човеком.”

Вајда је једини успео да наведе Ђоковића на корените промене, а сада, када су оне донеле неочекивано брзи успех, његов утицај биће многоструко јачи. Краљу су неопходни дворјани, витезу штитоноша, а спортској звезди – окружење верних, добронамерних и пожртвованих.

http://www.politika.rs/scc/clanak/407742/Sport/Tenis/Dobri-duh-slovenski
Pentium4
(master)
22. jul 2018. u 18.52
ma od Vajde nema vajde...
znali su to nasi experti još od poodavno...
antologia
(svakog dana...)
22. jul 2018. u 19.17
Da ne lažem, veoma sam voljela Borisa i činjenica njegov rad i uticaj. Zajedno sa Vajdom, Miljanom i ostalima je činio ekipu snova.
Nema cijene Vajdinom povratku, a i rezultat to kaže 🙌Nadam se da sve potraje još neko vrijeme i Nole ostvari sve što i treba.
antologia
(svakog dana...)
22. jul 2018. u 19.18
Hvala, Laki za lijep prilog:)
DSQ1964
23. jul 2018. u 07.22
Ako sam dobro pročitao između redova u pravu su ovi „znalci” što su odmah posle njegovog uspeha uvideli da je Nole počeo da štrpka zlatiborsku pastrmku. Prvo krišom da Jelena ne vidi a posle i sasvim otvoreno. Shvatio je ozbiljno sve one internet peticije.
geronimo
23. jul 2018. u 19.45
Ја кад сам чуо да се Вајда вратио, као да ме сунце обасјало послије дуге кише.
Precanin
(Нека буде борба �)
24. jul 2018. u 01.56
Послије овог текста Интрига и ја би требали да кажемо..е ајде сад у ред..па на дудлање, мислим на оног ДС=DeepShit...
А Марош Вајда је тражио од Новака (као услов повратка у тим) све оно што је Интрига и моја маленкост уочила као кључно..
-Нема љубљења дрвећа, има само да се противнику јебе матер али константно јер и он то исто ради теби, гладијаторска борба је тенис
-На салати се пости, на месу се оре
-Отјерај Имаза и варти сае хиландарском крсту
DSQ1964
24. jul 2018. u 08.34
Prečko, progovori ti od muke i Engleski?! Auuu, nisam se to nadao od tebe tolikog Srbina koji još pri tome i piše ćirilicom!
Šta je to deep shit, jel to mažes sebi na ... pre nego das ukucanima da ti ga podudlaju?
Vuckiccc
(double Ds = dozivotni_delija)
24. jul 2018. u 14.49
Davno sam procitao Agasijevu auto-biografijue u kojoj on opisuje tenis kao borilacki sport. Lično mislim da je njegov pristup toj igri isti kao Vajdin. Smatram da bi on i Vajda napravili fenomenalan posao sa Novakom da rade zajedno. Šta vise, Agasi je savetovao Novaka sve te iste stvari (primer: operisi se, resi Imaza, misicna masa, itd) dok je on bio glavni trener, samo mu Novak nije davao za pravo...

PRAVDA ZA AGASIJA!!
Zenica
24. jul 2018. u 15.14
Хвала за чланке и линкове!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.