Diskusije : Tenis

 Komentar
Резиме
Precanin
(Нека буде борба �)
16. jul 2018. u 01.43
Новак је послије 2 године поново почео да осваја ГС-ове. То је Олимп тениса, капа доле. Ако настави кришом да узима, сем дивљих пастрмки , и златиборску јагњетину ето и УС опена. Гледамо церемонију на Вимблдону и моја жени примјети како Новак има велике зубе очњаке. И онда се ја упитам зашто он има те очњаке, вјероватно је то потребно за блитву или се очњацима једу ове древне биљке са Анда, за дивљу пастрмку није, риба се једе без ножа...баш сам се збунио овако неук, необразован, заостао...
Свједоци смо донедавног чудног скривања дјеце од погледа камера код Ћоковића...
Нагледали смо се Федерерове епрувета-дјеце, та Мирка ништа није крила. И онда Новак данас направи праву малу представу са својим клинцом, а све док му краљевска породица и цио стадион и Тереза Новичок СТОЈЕ... а све природно, неусиљено, са стилом, промишљено...
Нема шта, зна Ноле шта ради, остаје једино мали горак укус у устима, та јебена подршка усташким свињама. Али нико није савршен! Лаку ноћ!
frangipani
(><)
16. jul 2018. u 02.36
Ta bolan povrati se! Do sada nisi primetio da ima izrazene trojke?? Gde ti gledaš, u pertle?

Noletu se super sve potrefilo, a sto kojekakvi umanjuju tezinu njegove pobede u finalu, pa šta se moglo ocekivati. Mislim na tennis.com boraniju i sl. Kad se ona dvojica prosetaju do finala to niko ne vidi. Kad Novak odradi epski semi final opet nije dovoljno jer svi žele pet setova i krljanje u finalu, plus i dalje kukaju „kakav bi to final bio samo da su Fed i Nadal igrali...” Sreća da je odradio onakav mec sa Nadalom koji je imao tezinu i kvalitet finalne borbe.

Ništa nije slučajno u tom svetu.
Sve je bilo skockano i pripremljeno kako treba, čak i detence obuceno u boje srpske zastave. Njegovo pojavljivanje na koje niko nije racunao bilo je apsolutno ogroman plus za Djoker brend. Perfect timing sto bi rekli.
tifran
(nostalgicar)
16. jul 2018. u 02.49
Rezime je da je Nole opet tu da mrsi konce drugima.
Nole sada kreće na rušenje rekorda.
Vratio se otpisani i to mi posebno drago:)
neshy
(fisherman)
16. jul 2018. u 11.54
Ne volim da komentarisem politiku ali evo da kažem šta I ja mislim po pitanju Novakove podrske Hrvatima
1.) Njemu je majka hrvatica znaci pola rodbine mu dolazi sa hrvatske strane. Ne može covjek promijeniti svoju rodbinu jer je on nije ni birao a ne može se ni odreci rodbine jer covjek koji se 100% odrice svoje rodbine bez nekog teskog licnog razloga hmmm… Na kraju podrzao je njihovu fudbalsku reprezentaciju u kojoj je trecina srba koji to znaju I dvije trecine koje to neće da znaju I priznaju. Nije podrzao oluju nego sport. Na kraju I stari, da mu je neki veliki srbin (kao što se istice) ne bi se ni zenio sa hrvaticom nego bi u onolikoj Srbiji nasao nasu ženu I nama bi uskratio ove polemike. Malo I o njegovoj majci hrvatici: Čini mi se da je njegov stari sa tom zenom hrvaticom bolje prosao u braku nego sto će nas Nolisa proćiu svom braku sa srpkinjom. Majka mu je ispostovala do maksimuma taj brak sa Srbinom a ova Noletova ne postuje ništa. (Ne postovanjem Noletove porodice ne postuje ni njega pa da ne ulazim sada u duže komentare o ovome)
2.) Novak većinu zivota provodi među neprijateljima I tu se djetetu teško odbraniti. On je zemlju napustio kao dijete (I još je dijete za mnoge od nas ovde na forumu) tako da se greške lako naprave. Još je vece gluposti (od Novaka) propagirao jedan od naših najvecih Vladika, NIkolaj Velimirovic dok ne provede neko vrijeme na Svetoj Gori I tamo nauci šta I kako pa pricu promijeni za 100%. Covjek kome je profesija bila da zna šta I kako treba, pa je bio godinama u kukuruzima zato što se skolovao po istim mjestima po kojima se I Nole sada kreće. Ko Novaku može pomoći? Žena je tu trebala da odigra kljucnu ulogu a ona upravo igra obrnutu. Od nje on nema nikakve pomoći.
3.) Malo o „ujacima”. Pa nije Nole kriv sto smo mi pravili državu sa hrvatima. Cijela evropa je znala ko su hrvati I kakvi su kao narod. Ima ona nasa: „Ko tikve sije sa djavolima o glavu će mu se obijati” Svi znamo šta je Zivojin Misic govorio o hrvatima kao I mnogi drugi nasi uceni ljudi a mi ulozismo skoro 100 godina u projekat zvani srpsko-hrvatski jezik I Jugoslavija. Da se covjek samo gordo nasmije. Ništa nas bolje nije ni moglo snaci nego ono sto rece poslovica gore. Šta sada sa tim hiljadama mijesanih brakova? Nisu djeca kriva što ne znaju ni ko su ni šta su. Na zalost ja vise nas krivim za ovu nasu istoriju sa hrvatima nego njih. Oni su nam otvoreno govorili od prvog dana da neće državu sa nama a mi smo je na silu pokusavali odrzati I na kraju je rasplet bio ocekivan
4.) O fudbalu? Za koga navijati? Za Engleze? Za Francuze? Za Belgijance? Sve od zla oca I od gore majke barem kada smo mi u pitanju
5.) I na kraju kako dalje sa hrvatima? Pa komsije su I Srbiji I Republici Srpskoj. Mora se nekako nastaviti dalje I mora neko početi popustati. Zivjeti u mrznji nikad nikome nije donijelo ništa dobro. Pametniji uvijek popusta. A evo I ovde da spomenem: Nisu samo hrvati krivi za onoliki progon Srba iz hrvatske. Znamo svi ko je bio garantor bezbjednosti I opstanka srpskih Krajina u hrvatskoj. Nisu Srbi izgubili Sarajevo u borbi nego znamo kako. Hoćemo li sada zivot potrositi mrzeci one koji nam to uradise a uradise braca

Pozdrav
Ps namjerno sam hrvate I hrvatsku pisao malim slovima
magnifiko
(razbribriga)
16. jul 2018. u 15.33
Neshy, logicno sve.

Mene raduju dvije stvari, prvo da je uzeo konacno još jedan GS, a druga je da tu nisu Marko i Pepe.
Marka definitivno ne treba da vuce vise sa sobom, neka ga posalje da se skoluje, a ne da gubi vrijeme sa njim lupajuci besmisleno po loptici i još da mu smeta i odvlaci paznju.
intrigue
16. jul 2018. u 21.39
neshy ,

kad si već zapotego , da i ja dvije rechem .:))

Ima razlike kad neki magarac pitan tamo negde u Knezu za koga će navijati kaže „za Hrvatsku” ...i kad to kaže Novak .
Mislim da je bespotrebno pricati o tome ko je Novak Srbima i šta on njima predstavlja .
Kako ga oni vide .(vecina)

Da djavo bude veci ti magarci iz „Kneza” koji KAžU da će navijati za Hrvatsku su mala maca za Novaka .
Zašto ?
Pa vrlo prosto , Novak ne samo da „navija za Kockaste na SP” on je u vise navrata isao i korak dalje od nas „običnih smrtnika” .
Npr .
Slikao se u Majmiju sa Modricem i još 3-icom Hrvatskih fudbalera , zagrljeni . Pa se onda u Umagu zagrlio i slikao sa sisarom Kitarovickom...U vise navrata izjavljivao kako su mu najbolji prijatelji
na turnirima Hrvatski teniseri . Obratite paznju na ono „prijatelji” , jer je to on rekao za njih...a ni jedan od njih u zivotu nije rekao da mu je Novak Djokovic PRIJATELJ . itd itd .

Zašto Novak to radi , to je ozbiljno pitanje .
Zato sto mu je majka Hrvatica pa zbog rodbine ?
Jok bre .
Koga on ima u Hrvatskoj ?
Nikog zivog .
Deda Zdenko i njegova žena (ona nije Novakova baka) žive u Srbiji . Tetka isto , udata za Terzica , trenera odbojkaske reprezentgacije Srbije .
Jel on nekad otiso u Hrvatsku da obidje rodbinu ?

Vidis , u pravu si za njegovu kevu , ja sam nju video kako se krsti sa tri prsta i na nas pravoslavni način .
U naše crkeve je isla .
Elem , cisto sumnjam da je sve ovo zbog Dijane .

Nešto se tu drugo desava .
Moj burazer Precanin je spominjao da Nole pati od toga da „ga svi vole” ...„da bude voljen” itd .
Ima toga po malo . Nekakav je „pekav” .
Ali , ja mislim da je nešto drugo po sredi .
Naime , Novak Djokovic je već poodavno imao fazu srbovanja . Tako je krenuo i dobar do Srba nacionalista se primio .
Da li neko od vas pamti šta je sve radio Nole ?
Od podizanja 3 prsta...Do gledanja u nebo i krscenja...Ljubljenja krsta koji nosi oko vrata . Šta je još tu bilo ?Da , secate li se kad je pokazivao šta nosi u torbi ? Pominjao Srbiju svako malo itd itd.
I , onda je odjedared toga nestalo .
Zašto ?
Ne znam , verovatno je nasavetovan , u kakvu globalnu sportsku zvezdu izrasta , a da se sad pa lokalizuje , da Srbuje ?
Neide .
Tako malo po malo i on je svoju ulogu svatio kao globalnu ...Siri ljubav svud po svetu , Evropi , pa i u „Regionu” .
Oce te li se kladiti u neke pare da bi on podrzao i reprezentaciju BiH da se nasla na mestu Hrvatske ?
Bi bi , u to budite 100% sigurni .
To je ta prica , dosta je bilo rata , pomirenje , oprastanje ...Jugoslovenstvo ...:))

ps.
da dalje ne ulazim u suplju ...i ovo je dosta .:))
BSATS
17. jul 2018. u 01.26
Kao jedan od ostataka iz Jasenovca, a i sa dosta licnog iskustva sa ustašama, poslednji sam koji bi ikada mogao da navija za ikog od njih.
I, uopste mi se ne svidja sto je Nole javno izjavio da navija za njihove „nogometase”.
Zašto on navija za njih?
Ne znam da li mu je majka hrvatica, ovde sam uvek govorio da je SADA Srpkinja, jer je udata za Srbina, ide u srpsku crkvu, krsti se srpski i rodila je 3 Srbina. Ona ne može biti razlog.
Nije neobično da smatra prijateljima mnogo hrvatskih „sportasa”, uostalom, vidjaju se po svetu i ocigledno se veoma cene. Osim toga, Nole je veliki deo vremena proveo u akademiji jednog hrvata i mora da mu bude zahvalan za svoj uspeh. Taj isti hrvat je pomogao nasoj Devis kup reprezentaciji da osvoji trofej (nije mu smetalo sto su srpski igrači dizali tri prsta i pevali „ćetnićke pjesme”!).
Veoma mi smeta licemerje naših ljudi, pa, recimo, jedan zvezdas otvara temu i zgrazava se zbog Noletovog navijanja, a zaboravlja da je bivši trener „najsrpskijeg srpskog kluba” proslavljao godisnjicu oluje, ili nešto slično, uz dragog im poglavnika, malo pre nego sto je postavljen za trenera Zvezde. Još su mu klicali „Robi, Srbine” i obozavali ga do imbecilnosti. Doduse, „keva mu iz Cacka”.
O procentu beograDZana koji su izjavili da će navijati za ustaše, da i ne govorim.
I na kraju, možda je Nole to uradio sracunato. Resio da menja određeni procenat „pravih navijaca” koji su mu ..bali sve po spisku u zadnje dve godine, a neki i duže, zato što nije postizao rezultate po njihovim ocekivanjima. Ovima nije dosta ni 12 GS-a, 5 godina broj 1, 3 puta najbolji sportista planete, 30 mastersa, humanitarne i ostale stvari da ostavimo po strani, a ovima drugima dovoljno da kaže da navija za njihovu reprezentaciju i eto, 4 miliona novih navijaca koji neće da prave pitanje oko poreza, Pepea, žene, dece, oca, majke, brace... :)
neshy
(fisherman)
17. jul 2018. u 13.37
Intrigue
I to da je razlog nije za osudu. Ja sam samo naveo neke razloge zbog
kojih je to moguće, dijete je on polako su mu usli u glavu. Nije jedini
ali daleko da ga zbog toga treba lincovati
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. jul 2018. u 15.19
Dijana je najbolje dio porodice. Možda podsvijest Novaku sapuce da je
mjesanac, to je moguće, ali Dijanino podstrekavanje nije uticalo da
Novak postane veci katolik od pape.
Novak u sebi ima ono nešto lihvarsko, to su geni(znamo koliki su Srdjan
i stric lihvari) i on je ovo rekao sracunato. Isto kao sto je sa Vucicem
spasavao zavijane, bio prst u dupe sa Tadicem kada je trebalo terene
uzeti...
Novak je jako narcisoidna osoba, a jedna od osnovnih karakteristika
narcisoidnosti je stav da sam najbolji i da me svi moraju obozavati.
Sa intrigeom se moram sloziti mnogo vise nego sa nesijem, mislim
da Neshy fuli prilično.
neshy
(fisherman)
17. jul 2018. u 16.30
Pa šta Gary ti si zato što si skonto da je Novak narcisoidan okrenuo
pricu za 180%, od junaka do izdajice? Od ranije znamo da Novak nije
bas najinteligentnija osoba ali hoćemo li sada samo traziti razlog da
ga opanjkavamo ili omalovazavamo. Nije lako biti ono kako bi ga mi voljeli
vidjeti po ovakvim pitanjima. Možda mu majka I nije provukla ko je I šta
je ali jesi li naprimjer siguran da mu to Pilic nije provlacio kroz usi
dok je tamo bio ili ko zna još ko
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. jul 2018. u 17.04
Неши, није Новак први спортиста „у мом животу”, од Џајића па до Шпановићке
преко Милуна, Дуција, Креше, Киђе, Здравка Чечура, Церара, Шурбека, Бенеша, Парлова, Кинђета,
Стекића, Дулета Савића, Вујовића, Вуковића, Абаса Арсланагића, Кукоча, Дивца,
Великог Салета, Деје Бодироге, Чавића...
Ако не сви, а већина сигурно од горе набројаних је могла филозофирати на много већем нивоу
од Новака, били су много образованији...и формално су то доказивали, за
њима су трчали новинари, њих су провоцирали питањима, али нико никад није
себе стављао у такве ситуације да се мора правдати за речено, урађено
колико Новак, „self-doubting philosopher” како га у новинама карактеришу.
Ствари треба посматрати шире. Није му ово први пут и није грешка. Није ни посљедњи.
То је Новак. И он зна шта говори, али не разумије ШТА КАЖЕ. У ствари и разумије,
али се нада да смо ми много глупљи!
Имао сам овдје прилично „смијешну ситуацију” када сам рекао да Новак никада неће бити
Дуле Савић. А коментари на то и сва упоређивања каријера и ко је постигао више...
начин на који људи размишљају ми је био тужан.
Тужно је гдје смо дошли и колико смо у стању видјети човјека.
Један Раша Андрић, иначе Партизановац, убацује Дулета и покојног
Глоговца у сцену у филму и тиме, бар када сам ја у питању, показује своју
интелигенцију и осјећај за детаљ много више него сатима филма у коме би нам цртао
шта је писац хтио да каже, о људскости и људском поштењу једног спортисте,
као и људима који су то знали да препознају и искажу поштовање.
Ово са Новаком је исто.
Ако требамо објашњавати зашто Новака треба осудити и зашто је
његов чин „издајнички акт” обзиром на „одговорност” коју радо носи
онда боље да не причамо. Не можемо се разумити!
neshy
(fisherman)
17. jul 2018. u 17.22
Ovde je sustina:

„То је Новак. И он зна шта говори, али не разумије ШТА КАЖЕ”

Nije on bio na pravom mjestu da bi to razumio. Da si procitao moj tekst
video bi da je I Nikolaj Velimirovic govorio kao Novak (a posao mu je bio
da govori drugacije) dok mu drugi ne
otvorise oci. Novaku nema ko po tom pitanju otvoriti oci

„У ствари и разумије,
али се нада да смо ми много глупљи!”

Ako ti vjerujes u ovo sto si napisao onda ti o Novakovoj inteligenciji
imaš mnogo vece mišljenje od mene. Ja tu inteligenciju nisam primjetio
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. jul 2018. u 17.27
О да, вјерујем. Не бих се изненадио да је Новаков IQ преко 120
geriatrikus
(zvakac karamela)
17. jul 2018. u 17.38
Ево „гдје видим” Новака:
narcistički poremećaj ličnosti predstavlja ličnost koja je u startu loše formirana, bez celine sopstvenog identiteta i čvrstog uporišta u sebi. Taj poremećaj je znatno teže „sanirati” od neurotičnih poremećaja, terapija je dugotrajna i često se ne završava potpunim uspehom, već pre mogućnošću tolerancije problema. Uspehom se smatra i kada pacijent delom osvesti svoja stanja i počne da ih kontroliše i toleriše. Ređe dolazi do potpune reparacije ličnosti i upotpunjavanja svih propusta u ranom razvoju.
Unutrašnji svet osobe koja pati od narcističkog poremećaja ličnosti je prilično prazan. Te osobe grade lažnu sliku o sebi. Kao što su u ranom detinjstvu činile sve da «kupe» majčinu ljubav i pažnju, tako i u odraslom dobu veoma puno ulažu u tu lažnu sliku ne bi li se dopali drugima, ne bi li bili prihvaćeni i obožavani od drugih.
Narcistične osobe uvek imaju ideju veličine. Za njih svet predstavlja ogledalo. Oni opažaju samo ono što se uklapa u njihovu lažnu i grandioznu sliku, dok ostale aspekte stvarnosti zanemaruju. Ukoliko im se niko ne divi, oni se osećaju «razbijeno» i sasvim prazno. Lažnu i površnu sreću osećaju samo kada imaju „publiku”, a pritom su veoma neskloni da tolerišu samoću. Te osobe nemaju autentičnost jer nisu uspele da izgrade svoj identitet. One ni u čemu iskreno ne mogu uživati. Teže uspehu, ne da bi imale novac, već da bi postigle slavu, da bi zavele druge ljude na divljenje. Zbog toga su sklone raznim manipulacijama. Uvek teže da osvoje pažnju onih kojima se dive, a kada uspeju da ih učine svojim «podanicima», počnu da ih preziru ili, u najmanju ruku, da budu krajnje nezainteresovani za njih. Te osobe nemaju duboka osećanja. Nisu sposobne da vole, niti da mrze. Jedino osećanje, veoma intenzivno i burno, koje u njima čuči, da bi eksplodiralo u trenutku kada bivaju osujećeni, je bes. Narcistički bes je eksplozivan, veoma buran i jak i javlja se kao reakcija na svako osujećenje želja narcisa. Što je bitnija želja osujećena, to je jača eksplozija besa. Osoba s narcističkim poremećajem ličnosti je veoma egocentrična, nesposobna da saoseća s drugima i da se uživi u stanje ili perspektivu druge osobe. Ona je za to nezainteresovana, jer izgleda kao da se implicitno podrazumeva da drugi predstavljaju sredstva zadovoljenja želja narcisa. Drugi ljudi se, stoga, ne posmatraju kao individue sa svojim htenjima i potrebama. Narcisi druge koriste da bi popunili svoje beskrajno teško unutrašnje stanje praznine. Oni su skloni hroničnoj dosadi i besmislu, te zbog toga ulaze u burne međuljudske veze, kako bi osetili živost. Međutim, veze koje ostvaruju, iako su burne, prilično su nestalne i kratkotrajne. Razlog leži u tome što narcis nije u stanju da se iskreno veže za drugu osobu, posebno zbog toga što je nesklon brizi za drugog, a i sam se jako plaši vezivanja. Strah od vezivanja je posledica straha od napuštanja, a već je opisano da je svaka osoba koja je razvila narcistički poremećaj ličnosti u detinjstvu doživela, za nju, traumatično napuštanje ili odbacivanje od majke, koje je ostavilo užasnutom i razvojno oštećenom. Veoma je važno shvatiti da ljudi koji pate od narcističkog poremećaja nikako nisu neuspešni. Naprotiv, veoma često su jako uspešni, direktori velikih firmi, producenti skupih i popularnih filmova, često veoma imućni i cenjeni ljudi. Oni u svoju profesiju ulažu jer im to donosi slavu. Poenta je u tome da oni ne nalaze istinsko zadovoljstvo u radu, nisu posvećeni svom poslu predanošću zanesenjaka, već se konstatno takmiče s drugima da bi ostvarili što veći uspeh i time što više simpatija od svoje «publike».
neshyPoruka negativno ocenjena. Pokaži

neshy
(fisherman)
18. jul 2018. u 18.16
Ništa of te price Gary. Vidi se da nikad nisi bio u blizini narcisoidne
osobe. Da jesi znao bi da takvima žena ne smije pisnuti a ovde je upravo
obrnuto, u svom braku Nole ne smije pisnuti. Hoće on da ga cijene u „region”
ali daleko je to od narcisoidnosti.
Aki ti stvarno mislis da je Novakov IQ iznad 120 onda si u pravu da se najvjerovatnije
u diskusiji najvjerovatnije ne bi razumjeli
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.