Diskusije : Tenis

 Komentar
Prodjose dvije godine
magnifiko
(razbribriga)
12. jun 2018. u 09.13
Evo prošlo je ravno dvije godine od kako je Nole osvojio jedan GS.
Za to vrijeme uglavnom je ispadao u ranim kolima, osim finala US open prije dvije godine, kada je Beker izjavio da je to fantastican rezultat, vjerovatno znajuci kako nije vise trenirao, ali sada već visegodisnja iscrpljujuca ishrana učinila je svoje, poceo se povredjivati, dobijati operaciju lakta, kao to će samo od sebe, sto smo vidjeli da nije i da je to trebao odmah da uradi, kao i konstantno odbijanje da prizna da je posao pogresnim putem, tako da ne vidim realno, mada bih volio od sveg srca, da osvoji još koji turnir.
Negdje davno sam napisao, u momentu kada je imao 7-8 slemova, da bih bio zadovoljan da uzme 12 i sada već na nesrecu to će izgleda tako i biti.

Sada već slučaj Djokovic bi trebao da bude pouka za mladje generacije, nasu djecu, kako ne treba raditi. Ove dvije godine, možda jedne od najkvalitetnijih sa teniske perspektive, iskustvo i snaga, su nepovratno izgubljenje.

Zbog čega?

Šta je poenta gubljenja vremena sa Pepeom, iscrpljujuce ishrane kada je prestao da se hrani po vlastitim receptima iz njegove knjige Serve to win, dovodjenja sharltana poput Maje Volk, shampion sa Nutribuletom, ma hajde.

Posebno mi je nenormalno pominjanje djece kao izgovora za loše rezultate, sada sam otac, ponavljam po ko zna koji put, kao da mi nismo ocevi, objavljivanje slika svoje djece po fejsu i instagramu namjernim snimcima da se ne vidi lice, kako je to tek uvrnuto, vjerovatno posljedica vjerovanja u neke vrabdzine, ja ne vidim drugi razlog.

Ja ne mogu to da ne povezem ipak sa Srbijom, za Noleta sada već neka vrsta prapostojbine, gdje odrastaju generacije debila uz Farme i Parove, djevojcice se tuku i snimaju po drustvenim mrezama, a pametni odlaze zauvijek, gdje su Turci postali glavni investitori, Vucic je mirotvorac, premijer je lezbejka, plate najmanje u bivšoj SFRJ, kako je sada zovu Region, dok su kriminalci i ubice kontroverzni biznismeni. Ubistva, ne samo kriminalaca, nego u porodicama, uglavnom muž ženu je već neka vrsta epidemije, itd, itd.

Sve to nije moglo da ne ostavi traga i na Novaka i da možda u nekoj vrsti očaja pokusa da ode nekim putem koji nije ni Srbija, ni Zapad i na tom putu se izgubio u svom vlastitom lavirintu.

Mislim da se ovakva situacije može da rijesi jedino presjecenjam gordijevog cvora, vracanja teniskim korjenima,nabaciti malo misica i zavrsiti karijeru muski sa još kojim GS!!!
Mr_Good
(((vipra)))
12. jun 2018. u 09.40
Ova situacija ne može da se reši i neće se rešiti!

Za rešavanje je potrebna razborita glava koja vidi u čemu je problem.
Očigledno je da problema nema!
Iz njegove perspektive, sigurno ga nema.

Tenis mu je postao sporedna stvar kojom će se baviti još nekoliko sezona radi love koja (uprkos tankim rezultatima) nije nimalo zanemariva, jer on je ipak veliko ime u svetu tenisa. Dovoljno veliko da na osnovu njega zeza i zamlaćuje sponzore 3-4 godine.

A posle toga ide penzija.

Da mu je bilo stalo do tenisa, ne bi vukao poteze koje je vukao u protekle dve godine.

Nema potrebe da se natežete oko razloga. Te vera, te mišićna masa, te treneri, te zdravlje, te porodica...

On ne želi ništa da vrati u normalu i to je to.
intrigue
12. jun 2018. u 16.42
Slozio bi se u mnogo cemu sa obojicom , ali vise sa mr. Good -om .
Naime , tebi Magnifiko zameram na Maji Volk , kaže sa je nju kao Novak „doveo” ...Nije bre samno jednom im je pripremila klopu kad su bili u Bg...i jedan deo je Novak poneo jer je pravo iz BG otisao na neki turnir.
Dakle , ta Volkova je u ovoj celoj prici bitna koliko i ova bandera koju vidim kroz prozor .

Milion puta sam vam ponovio , jedan deo vas ne reaguje , drugi deo to ne smatra vaznim itd .
Novak Djokovic je svima nama jasno i glasno rekao da , ako pamtite , da je on „IZABRAO SVOJ STIL ZIVOTA I DA GA NEćE MENJATI BEZ OBZIRA NA POBEDE , PRVO MESTO I OSVAJANJE TURNIRA” ...
Znam , mnogima ovo zvuci kao nebitno , kao nešto izreceno u afektu...ali , tvrdim vam da je u tome sustina i celi problem .

I tu se slazem sa Good-om kad kaže da se ova situacija ne može rešiti i da se neće rešiti .

Sad je već opste poznato i već odvano ozvaniceno . Novakom mladji brat Marko je imao ozbiljnih problema sa depresijom .
Ljudi , to je i vise nego zafrkana stvar , nikad ne znaš kad će takav puci...i na glavu u Savu .
To sa Markom je bilo poodavno...i čini se da je nevažno , ali to je ta veza sa Pepeom koji je kao pomogao Marku . Tu Nole dolazi u kontakt sa Pepeom , obilazi brata daje mu podrsku .
I sve bi to bilo dobro , da se Nole , podržavajuci brata , nije primio na na sektasa Pepea i njegovu zvaku .
Nije valjda potrebno objašnjavati šta mu je sve donela Pepeova filozofija i način zivota koji on prodaje .
Elem, posle Pepea tu dolaze i još neke mnogo važne stvari koje su razlog Noletovom „raspadanju” .
Pod 1 . Ispraznio se maksimalno na sve moguće nacine posle osvajanja Roland garrosa ...Dugo godina mu je to bila najveca zelja i to ga je proganjalo maxsimalno .
2. izgubio je volju i zelju ...motivaciju . 3. Nije vise trenirao kao pre . 4. To sto je postao sirovnjak ga je stiglo ...lagano , ali sigurno .(izgubio je na kilazi , na miscnoj masi...i nije vise bio ni blizu igrača koji je pre svega dominirao fizicki) 5. e onda su dosle i te povrede , po meni ishrana je razlog i tim povredam . 6. ima tu još nekim propratinih stvari tipa žena i deca , ali mislim da je to manje važno .

Prisetite se . Novak Djokovic je igac koji je najviše od svih ,do tad najboljih igrača sveta , propao i igracki i rezultatski .(za tako kratko vreme) .
Nema sanse da je razlog tome jedna ili dve stvari . Kao povreda i malo se zasitio ? Jes ali u K .

E sad se opet vracam na ono sto je napisao mr. Good .

Da je Novaku stalo da opet dominira i da opet osvaja masterse i gs ...on bi nešto menjao .Jer , vidi bre i slep da to nije to .
Novak je po prirodi prilično uporan i tvrdoglav covek . On je ubeđen da će se i bez obzira na „novo izabrani način zivota” vratiti tamo gde je nekad bio . I ja vam garantujem da će to on gurati do kraja .
A mogao bi vam garantovati još nešto ...to je da će Novak Djokovic sigurno opet pobedjivati , ali dace opet osvajati mastere i gs , izuzetno teško , možda uz ogrmono sreću da ubode nekad nešto...
Sto rece Mr Good , najverovatnije su u pitanju veliki novci od sponzorskih ugovora i to je jedan od razloga zašto će Nole produziti karijeru ...naročito zbog toga sto će vrlo brzo postati svestan da će ovakav kakav je sad teško vise ikad osvojiti nešto veliko...
utjerivac
(☠)
12. jun 2018. u 17.23
Nešto gledam kladionice, kad ono Djoković drugi favorit za osvajanje Wimbeldon-a. Nisu tu čista posla. A nisu ni kladionice vesla sisala. Ofiran je od strane kladionica da je ušao u „quratz si jači bre” mod.
Precanin
(Нека буде борба �)
12. jun 2018. u 21.33
Мањифико, заслужио си велики плус због пресјека стања у Србији и покушаја да се у све то смјести и Новак.
Мр Гоод прича нешто што сам већ чио од неких мојих пријатеља а што ја никако не могу да купим. То да Новак игра сад само за лову!
Ја не могу да схватим да он себе није видио као човјека у специјалној мисији, мисији помјерања свих граница у тенису. Да је наставио да ради оно што је радио, данас би он био већ ту, било би 10-так више Мастерса, било би 4-5 ГС-а.
Интрига је на трагу нечега, Марко је тај који је понајвише уназадио Новака јер је Ноле схватио да је Маркова депресија узрокована Новаковим планетраним успјехом и чињеницом да је он, Марко, само обичан, осредњи играч који никада ништа ту неће да уради.
И зато се Новак, у подсвјесној жељи да помогне и идентификује са братом урадио најгоре, примио се на Пепеа, постао јебени сировњак.
Оно што знам, без повратка на стари начин исхране, стил живота и псовећеност тенису, неће бити ни резулатат. Овакав Новак је играч који стоји то негдје у врху, међу 30, али немоћан да уради било шта важније...
frangipani
(><)
13. jun 2018. u 00.22
Nemam simpatija za povodljive ljude. Znamo da su u doba hipi pokreta poznate face tipa glumci, muzicari, razni umetnici, navalili put Indije da spoznaju svrhu zivota, to je bila velika moda. Usput su se odali kojekakvim drogama i dekadenciji. Napunili dzepove raznim guruima i kojekakvim prevarantima. Glava u oblacima, puni novcanici ali, promaja u mozgu.
Mr_Good
(((vipra)))
13. jun 2018. u 09.42
Mislim da Novak jeste zbog brata ušao u tu priču sa Pepeom, ali da nije zbog brata ostao u svemu tome. Biće da mu se sve to iz nekog glupog razloga svidelo. I ne samo njemu, nego i bratu i ženi. Svi su kolektivno upali u priču i onda jedni druge još dublje u sve to vukli.

E sad zašto je on izabrao taj put? Zašto na vreme nije video gde ga vodi?
Da li uopšte i sad vidi gde je i u šta se pretvorio?

Sećam se pre malo više od godinu i po dana (nakon US opena 2016.) kad je postajalo jasno da Novak ne vuče logične poteze da ga je Gerijatrikus uporedio sa jednim skijašem (ne sećam se više ko je bio u pitanju) koji je s...ao svoju karijeru u momentu kad je bio najjači i kad je derao svu konkurenciju bez pardona, jer je odlučio da menja način treniranja i pristup i pogled na samo skijanje. Prestao je da trenira, a počeo je više da „meditira”.

Mislim da je to ovde slučaj.
Došlo je do zasićenja, a takođe i povređivanja. I to je bio trenutak kad je odlučio da traži prečice i olakšice. A znamo gde ga je to odvelo.

Čitav taj eksperiment se malo previše odužio i na njemu ostavio skoro pa nepopravljive posledice. Verujem da je sad i sam toga svestan. A ne vidim istinsku želju za povratak na staro (u svakom smislu).
Odnosno ne vidim naznake.

Zato mislim da se okrenuo jedinoj stavri koja mu je još preostala, a to je da uzme što više može love dok još igra.
magnifiko
(razbribriga)
14. jun 2018. u 09.53
Kad već spomenu brata, depresiju i Pepe Imaza, to je već domen blata u kome se nalazi Srbija, tacnije cijela bivša SFRJ, puna vraceva, proroka, vidovitih sarlatana, lecenja preko slike, vracanja voljene osobe i sličnog svakodnevnog bombardovanja sa otrovnih medija.

Umjesto da brata posalje, sa svim svojim parama kod najboljih doktora, on (oni) se odlucuju za sarlatene. To je sve usko povezano sa zrnevljem, ista skola. Sad ako je to sve uradjeno planski od mocnika koji su htjeli da zaustave Novaka, sto je sasvim moguće, jer takav slučaj još nije vidjen, da najbolji sportista na svijetu, zvanicno, u konkurecniji svih ostalih velikana, Bolta, Mesija, Lebrona itd, tako padne brzo, još nije vidjeno.
Znaci Pepe je imao misiju, da podje od Marka, pa da dodje do Novaka i da provuce pricu o ljubavi, porodici, prirotetima i slično. Odradjeno profesionalno, do te mjere da se otpusta cijeli tim, sto nije nikada prije vidjeno takođe.
Ljudi moji zar je moguće tako nasjesti. Nadam se da će neko nekada da objavi istinu o svemu tome, možda bas Pepe lično, knjiga Kako sam unistio najboljeg sportistu na planeti.

Takođe umjesto da brat ide da se skoluje, kad je već vidjeno da je od tenisa nema ništa, on ostaje u timu da dohvata loptice, tako da će poslije svega mali Marko ostati i bez skole, ako ne racunamo diplome Megatrenda.
Ide bre u najbolje skole, osposobi se da vodis porodicni biznis, budu gospodin covek. Imaš da biras Harvard, Oksford, Sorbona, da se družiš sa djecom ljudi koji vladaju svijetom, da pomognes i Srbiji sa tim, kakvo sparingovanje i slično.
Ja sam duboko uvjeren da Srdjan to nije odobravao, jer on je pametan covjek, jednom prilikom sam ga gledao na televiziji kada je rekao da on nije za to da njegova dva mladja sina igraju tenis, jer je on kao otac znao da je Nole jedan među milion, i da ovi neće moći to ponoviti. Međutim on je na neki način izbacen iz price, ne znam zašto, tako da je Novak ostao na neki način bez zastite najblizih ljudi koje covjek može da ima, roditelja koji su sve dali da mu obezbjede uslove da bi mogao da dodje u priliku da se uopste bavi tenisom i na tome im skidam kapu.

Prosuo sam mnogo gorcine, ali Novak uspjeh je bio sto bi se reklo Vise od igre, za sve nas.
geriatrikus
(zvakac karamela)
14. jun 2018. u 13.58
>> Sad ako je to sve uradjeno planski od mocnika koji su htjeli da zaustave Novaka, sto je sasvim moguće...
Znaci Pepe je imao misiju, da podje od Marka, pa da dodje do Novaka i da provuce pricu o ljubavi, porodici, prirotetima i slično. Odradjeno profesionalno, do te mjere da se otpusta cijeli tim, sto nije nikada prije vidjeno takođe.<<
---------------------------------
Isto kao sto su Vidovita Sonja, Kleopatra, Dzozefina, Raza iz Hrasnice...poslani sa misijom da uniste tvoju, moju, Cicinu, Micinu
blistavu karijeru i put ka vrhunskom daktilografu, domaru, limaru, ucitelju, pica majstoru...
Novak, sem tenisa ništa drugo u zivotu znao nije. Ako Bog da da i sada zna nešto više. Usmjeren i vodjen, uz ogroman talenat isao je do vrha, stekao slavu i novac i uz sve to ubijedio se da je fatamorgana
oko njega realna, da je to proizvod njegove pameti, izuzetnih intelektualnih sposobnosti, da majka ne zna kako je roditi, niti otac kako je napraviti dijete, da profesionalni kuvari ne znaju podmazati tavu kako valja, da rupa u saksiji nije otkrivena i da je on na putu da rijesi i taj problem...i na kraju, sto bi rekao Marinko Cutuk se „zayebo”. Samo dok je Marinko skontao šta mu se desilo, Novak to nije vidio, a nikome nije dozvoljavao da mu na to ukaze...a i kako bi kada on sve zna?!
Sada možemo analizirati kako se to odrazilo na razne aspekte njegovog zivota i karijere, ali je sustina i sva ova prica se može svesti u onu narodnu:„ nasla se svinja u cem nije bila”.
frangipani
(><)
15. jun 2018. u 10.31
Obradio ih je Pepe k'o mlade majmune. Poceo od bate pa dohvatio ovo dvoje u duetu. Neverovatno je kako su se primili. Lik ih je resetovao i reprogramirao dok si rek'o ex. Možda je bio naskocio i na Srdjana, ovaj se nije dao i ko zna šta je tu bilo.


rizling
15. jun 2018. u 12.52

Vidi ovog, kako mrzi Noleta :)))))))

https://www.youtube.com/watch?v=r7dlVMsSwyc
korfu
15. jun 2018. u 16.18
rizling
„ Vidi ovog, kako mrzi Noleta :)))))))”

* u koju li si ti školu prihajo...

https://www.youtube.com/watch?v=Z1UeNVVwwTQ
savest_srbije
(ideolog)
16. jun 2018. u 00.04

Da nije Pepe bio tajni Nadal-ov igrac da obuzda Noleta...
abvgd
(Morski)
23. jun 2018. u 15.46
Има нас који смо прилично имуни на разне манипулације (можда нисмо свесни неких других обмана у које дубоко верујемо). Када јасно видиш да је неко јефтини преварант просто ти је невероватно да неко може да поверује таквом зевзеку. А кад неко као Новак, богат и славан, падне на такву реторику - чуђењу нема краја.
Људска психологија је врло подложна манипулацијама. Сви људи који гледају ТВ, на пример, дубоко су манипулисани а да тога нису свесни. Сва деца која иду у школу су „образована”, тј. усађене су им идеје и системи који онда буду прихваћени као „своји”. Ми сви ипак верујемо да је школа „добра”. Тако Новак верује да је тај Пепе „добар” и прихвата његове мисли као добронамерне. Као што ми, на пример, верујемо да је историја коју учимо у школи права историја. Верујемо. Не знамо чак ни изворе, не знамо људе који су писали уџбенике, не знамо никога из историографског института, стране „историчаре” на основу чијих учења је састављено школски програм али дубоко верујемо да смо учили праву „историју” и понављамо детаље из ње сасвим уверени у фактографско стање ствари.
Сви смо поводљиви. Новак је једини са оне стране камере па нам то боде очи. Можда, кад би гледали себе сваки дан, можда би се и сами себи ишчуђавали...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.