Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Muskarci, pazite sa kim zasnivate porodicu!
Cartagena
21. decembar 2015. u 12.51
Fejsbuk statusi majke koja je ubila bebu i ostavila je da trune: Muž me vara i maltretira! (FOTO)
Pisala je o izigranom poverenju, o sumnji da je suprug vara, a zatim i o ozbiljnom maltretiranju koje je trpela

Hronika, Objavljeno: 03.10.2015. 22:07h

Telo osmomesečne bebe pronađeno je preksinoć na terasi stana na Vračaru. Majka Tanja Lakić Mahmuda (37) zatečena je u teškom psihičkom stanju s prerezanim venama u spavaćoj sobi.

Beba koju je majka ubila i ostavila u kesi 7 dana ćerka je poznatog biznismena! (FOTO)

Policija je u stan u kojem je Tanja živela s osmomesečnom ćerkom Anjom provalila nakon dojave komšija, koje su posumnjale da se unutra dešava nešto čudno.

Tanja je ležala u krevetu, a policajac koji je ušao da pretraži stan na terasi je zatekao stravičan prizor.

Majka bebe koja je pronađena mrtva iz Laže privedena u Tužilaštvo

Telo bebe bilo je uvijeno u najlonsku kesu. Bilo je očigledno da je mrtva već nekoliko dana.

Foto: Facebook/Tanja Lakic

- Na telu bebe nije bilo vidljivih povreda koje bi ukazale na nasilnu smrt - kažu u policiji.

Policajci na uviđaju pokušali su da od Tanje saznaju šta se desilo i kako je beba umrla, ali je ona ponavljala samo jednu rečenicu:

„Moja beba je kod moje drugarice... moja beba je kod moje drugarice”.

Beograđanka koja je 7 dana držala svoju bebu u kesi za đubre završila u bolnici!

Ništa više policija nije uspela da izvuče od Tanje, koja je bila u teškom psihičkom rastrojstvu.

Telo bebe odmah je prebačeno na obdukciju u VMA, a u istu bolnicu odvezena je i Tanja.

Foto: Facebook/Tanja Lakić

- Ženi je urađeno toksikološko veštačenje, ispran joj je želudac, najverovatnije od veće količine lekova koje je popila. Sanirane su joj povrede na ruci. Imala je pliće posekotine po rukama i vratu - kažu na VMA.

Odmah po saniranju povreda, Tanju je preuzela policija, a ona je u petak u toku dana privedena u Više tužilaštvo, gde je saslušana. Obdukcija tela bebe, koja treba da utvrdi način smrti, prema najavama iz VMA, trebalo bi da bude okončano u petak.

Foto: Facebook/Tanja Lakić


Međutim, njeni statusi na Fejsbuk profilu ukazuju na to da je poslednja dva meseca prolazila kroz veoma tešku psihičku krizu, obeleženu lošim odnosima sa suprugom Švajcarcem i poznatim svilajnačkim investitorom Plasidom Mahudom.

- Ona je divna žena. Njena starija ćerka, iz prvog braka, izuzetno je lepo vaspitana. Ona živi u Podgorici, a Tanja je ovde bila u majčinom stanu sa bebom - kažu komšije.

Niko od njih nije želeo da govori o Tanjinom mužu Plasidu, koji je inače najpoznatiji biznismen u Svilajncu. U ovom gradu, on je pre nekoliko godina otvorio fabriku za proizvodnju i pakovanje krastavaca.

Foto: Facebook/Tanja Lakic


Pre dve godine, prodao je deo fabrike, ali je ostao da radi u njoj. U Svilajnac je odvodio i Tanju, i sudeći po Fejsbuku, tu je i počela njena drama. Do maja ove godine, Tanja je uglavnom objavljivala zajedničke fotografije sa suprugom i ćerkama, uz komentare o sreći i ljubavi, prvoj godišnjici braka, letovanju u Grčkoj.

Ovo je žena koja je isekla vene i čija je beba danima bila mrtva u najlonskoj kesi! (FOTO)

Foto: Facebook/Tanja Lakić

Međutim, već od sredine juna u svakom postu očigledna je patnja kroz koju je prolazila. Pisala je o izigranom poverenju, o sumnji da je suprug vara, a zatim i o ozbiljnom maltretiranju koje je trpela.

(Espreso.rs / Izvor: Blic.rs)
sanak
21. decembar 2015. u 16.30
Muskarci, pazite sa kim zasnivate porodicu!
--------------------
Žene ne treba da paze ???????

Cartagena
22. decembar 2015. u 02.10
Na podrucju Balkana ima vise žena nego li muskaraca (zbog raznih ratova) a time i vise budaletina među ženama.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
22. decembar 2015. u 10.53
-Na pare se lepe budale :) zato mi sirotani dobro prolazimo u zivotu :)
CPHA
(Чувари ћирилице)
22. decembar 2015. u 11.32
Не могу да коментаришем јер је примјер душевно обољеле особе која је у овом случају женског пола.
Злостављање оставља посљедице.
Мишљења сам да су на Балкану управо мушкарци ти који више понижавају, злостављају и чине најмасовнија злодјела.
CPHA
(Чувари ћирилице)
22. decembar 2015. u 11.51
Морам додати... и у свијету...
sanak
22. decembar 2015. u 14.06
Na podrucju Balkana ima vise žena nego li muskaraca (zbog raznih ratova) a time i vise budaletina među ženama.
------------------------
Brojnost (ukoliko je, čak, I tačan podatak) nema nikakve veze sa problemom o kome si pisao.

Cartagena
22. decembar 2015. u 19.55
CPHA (Чувари ћирилице), osoba nije dusevno obolela (jer i nema dusu pa time nema šta da oboli), već verovatno ima posledice tj. psihicke poremecaje usled dugogodisnjeg i dobrovoljnog koriscenja narkotika (heroin), a ima ocito i patolosku ljubomoru koja zna da pomuti svest. Dete iz prethodnog braka joj je oduzeto jer je registrovani narkoman u Beogradu...ali problem je sto socijalne sluzbe po opstinama u Srbiji ne saradjuju i tako informacija da je ova narkoman nije stigla iz Beograda do Svilajnca na vreme i zato je ovo neduzno dete platilo zivotom.
Covek koji je otac deteta je pokusavao da ju izleci ali ocito nije razumeo da postoje beznadezni slučajevi. Kada je shvatio da narkomani nemaju ljubav ni za sopstvenu decu onda je kao sto vidite bilo kasno.
Inače socijalna sluzba iz Svilajnca (gde su živeli kao porodica) je zabranila majci da vidja dete i dete dodelila ocu...i tako je beba bila kod oca dve sedmice...ali jedne noćidok je otac spavao (a i beba) u svojoj kuci sa otvorenim balkonskim vratima i verovatno umoran...ova žena je dosla iz verovtno Bg i ukrala dete i odvela za Beograd gde je posle par dana dete pronadjeno mrtvo na balkonu stana njene majke. Da li ga je ubila slučajno ili namerno da povredi supruga, to će istraga verovatno utvrditi.
Cartagena
22. decembar 2015. u 20.06
CPHA (Чувари ћирилице- Strasno!!! Mislite da samo muskarci zlostavljaju? Prvo bismo trebali definisati pojam zlostavljanje pa tek onda nastaviti diskusiju? Ocito niste upucni u desavanja na Balkanu čim imate takvo mišljenje. Mene zanima na osnovu čega zasnivate to mišljenje? Koje kriterijume koristite? Nije valjda da su u pitanju samo online-novine ili licna saznanja? Da li shvatate da postoji i fizicko i psihicko zlostavljanje? I da je psihicko zlostavljanje uzrok fizickog obracuna među bracnim partnerima? Ovde mislim na normalne osobe a ne na alkoholicare i narkomane niti na neke dijagnostikovane psihicke bolesti.
Moja poruka muskarcima (posebno onim koji su materijalno bogati i koji su fizicki lepi a pritom i dobri ljudi) je da koriste kondome sve vreme dok ne upoznaju osobu. Imam par slučajeva u porodici gde je novac i fizicka lepota doprinela da se dva claana porodice vencaju sa poremecenim osobama tj. patoloski ljubomornim i koje prave svadje i rasprave bez razloga jer su umislile da ih partner vara..i da će tamo neko da ga otme a time nestaje i sav lagodan zivot...ima još poremecenih stvari ali ne bih da pišem sve. Onda to vodi do toga da odgovrona osoba koja ima decu sa budalama trpi psihicko nasilje POREMECENE BUDALE a sve da bi deca imala odrastanje uz oba roditelja. Patoloski ljubomorna i proracuanta osoba je spremna na sve da zadrzi predmet svog interesovanja, ali to nije znak ljubavi. Inače ja sam zenskog roda ali ovaj profil koristimo i suprug i ja da piskaramo na serbiancafe-u.
Cartagena
22. decembar 2015. u 20.11
PEPELATVOR-2 - moguće da ste u pravu...kada kazete „-Na pare se lepe budale” ali trebalo bi sada da napisete recept kako se zastiti od budala?... naravano ako imate ideju.
Znate ono...za mise postoji Miso-mor za zizak postoji Zizo-lin...a šta postoji za budale?

Misli da je najgore u svemu sto ljudi koji imaju dosta novca ne razmišljaju ko je budala a ko ne.
Cartagena
22. decembar 2015. u 20.39
Sanak, ne slazem se sa Vasim mišljenjem. Brojnost ima, bas ima veze kada je u pitanju ovaj problem.
Izraz budaletina se odnosio na manipulativne i patoloski ljubomorne osobe koje terorisu neduzne ljude (neki strucnajci to smatarju ozbiljnim poremecajem, dok kod nas na Balkanu na to se ne obraca paznja dok ne dodje do ubistva). Da li Vi radite u nekom MUP-u na odeljenju za Krvne delikte? Da li ste nakda bili ukljuceni u istragu porodicnog nasilja sa smrtnim ishodom tj. ubistvo bracnog partnera, recimo supruge, gde je suprug opisan od komsija i rodbine kao miran i tih covek? Ili radite u nekoj Socijalnoj sluzbi? Na osnovu čega Vi tvrdite da brojnost nema veze sa problemom?
sanak
22. decembar 2015. u 21.52
? I da je psihicko zlostavljanje uzrok fizickog obracuna među bracnim partnerima? Ovde mislim na normalne osobe a ne na alkoholicare i narkomane niti na neke dijagnostikovane psihicke bolesti. 
---------------------
?????????
escada
(ɐpɐɔsǝ)
22. decembar 2015. u 23.32
Vest je iz oktobra (Cartagena je tek sad pročitao).
Reč je o ženi koja nije psihički odgovorna za svoje postupke i sada je u ustanovi zatvorenog tipa.
sanak
23. decembar 2015. u 18.26
„Na podrucju Balkana ima vise žena nego li muskaraca (zbog raznih ratova) a time i vise budaletina među ženama.”

„Sanak, ne slazem se sa Vasim mišljenjem. Brojnost ima, bas ima veze kada je u pitanju ovaj problem. Izraz budaletina se odnosio na manipulativne i patoloski ljubomorne osobe koje terorisu neduzne ljude (neki strucnajci to smatarju ozbiljnim poremecajem, dok kod nas na Balkanu na to se ne obraca paznja dok ne dodje do ubistva). ”
--------------------------
Na početku, mislim da nema potrebe za persiranjem.
Slučaj o kome si pisao nije ni rešen ni zakljucen, tako da , verujem, niko od nas ne raspolaze cinjenicama neophodnim za ispravne zakljucke.Ostaje, međutim tragedija- smrt deteta I to se ne može icim opravdati.
Ja samo iznosim svoje mišljenje (na osnovu osecanja, neke logike..) bez ikakvih pretenzija.
Međutim, ako mišljenje (kao sto je, mislim, tvoje) stremi tome da bude tvrdnja, potrebno je imati bar neke (koliko god je moguće) podatke:
- zastupljenost polova u ukupnom broju stanovnika Srbije
- zastupljenost polova u registrovanim delima nasilja (porodicnog I uopste), kako bez, tako I sa smrtnim ishodom.
- Socijalna karta (finansijska situacija) pocinilaca nasilja
Itd., itd. ...
I dalje mislim da je prva tvoja tvrdnja (ukupan broj muskaraca i žena)koju citiram, neodrziva I nerelevantna.
Nasilju pribegavaju (sa vrlo, vrlo razlicitim motivima) I muskarci I žene. Pa I deca.
Sada, zašto se nasilje trpi, ne prijavljuje...to je posebna tema.
Sasvim je u redu da se ne slazes sa mojim mišljenjem, jer imaš svoje. Zato , valjda, I razmenjujemo mišljenja/diskutujemo.
STENA
23. decembar 2015. u 19.27
Muskarci, pazite sa kim zasnivate porodicu!

Za daljnju diskusiju trebalo bi da razjasnimo ko je postavio ovaj naslov ili temu, ti ili suprug. Pošto kažeš da oboje koristite ovaj nadimak.
sanak
23. decembar 2015. u 20.07
I da je psihicko zlostavljanje uzrok fizickog obracuna među bracnim partnerima?
Ovde mislim na normalne osobe a ne na alkoholicare i narkomane niti na neke dijagnostikovane psihicke bolesti.  
--------------------------------
Molim, objasni prvu recenicu !

Znaci, NORMALNI su svi (skloni ma kom obliku nasilja) koji NISU alkoholicari, narkomani, I osobe sa dijagnostikovanim psihickim bolestima????!!!!
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
26. decembar 2015. u 06.07
PEPELATVOR-2 - moguće da ste u pravu...kada kazete „-Na pare se lepe budale” ali trebalo bi sada da napisete recept kako se zastiti od budala?... naravano ako imate ideju.

...
-Ja smatram da je srz problema u parama :)

-Pare ljude kvare...kako one koji ih imaju,tako i one druge (koji ih žele na brz i lak način)

-Prvi se pokvare jer nesvesno pocnu da se eksponiraju,pa vidno ukazuju na to da su dobrostojeci. Tako su uocljivi i pozeljni ovoj drugoj grupaciji.
-Na taj način,vise manje, jedni dobiju druge...sto je i ocekivano.

-rešenje problema : Imadi pare za sebe,a ne za pokazivanje drugima ,tako nisi uocljiv onoj grupaciji „lovaca na lovu”,pa te budale neće ni spopadati,a imaces vece sanse da upozanas one kojima zivot predstavlja sve drugo pre nego lova.
...
-Iz ove tragedije može i basna da se napise :)
-On je glista na udici,za koju se zakacila stuka,posto krave ne trzaju na gliste, E, a glista nije svesna da je stuku privukla sjajna udica,već misli da je kako glista mnogo zgodna i lepa :) itd...itd
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. decembar 2015. u 04.50
Особа није душевно обољела, само је психички поремећена??
Свашта.

Мени је то исто стање које може да резултира са сличним или једнаким исходима.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
08. januar 2016. u 13.08
CPHA (Чувари ћирилице)hocete mi napisati kako se na engleskom kaže „душевно обољела” pa onda nastavljamo diskusiju. Ja samo znam šta je psihicki odnosno mentalni poremecaj. „Dusevno oboljenje” je verovatno neki izgovr za neko foliranje ili već šta? Kao na primer kada se „dusa” pomeri za neki stepen u geografskim koordinatama pa to valjda se registruje nekim aparatima..
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
08. januar 2016. u 13.14
Sanak, ako Vam nije jasno, Vi procitajte još jednom, i još jednom i tako. Ako Vam opet nije jasno, onda recite gde je zapelo, tj. koji deo recenice Vam nije jasan pa da vidimo može li se još vise pojednostaviti.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
08. januar 2016. u 13.18
PEPELATVOR-2, hvala Vam, lepo ste objasnili. Zaista pametno razmišljate.
sanak
08. januar 2016. u 14.29
I da je psihicko zlostavljanje uzrok fizickog obracuna među bracnim partnerima? Ovde mislim na normalne osobe a ne na alkoholicare i narkomane niti na neke dijagnostikovane psihicke bolesti.  
 -------------------------------- 
Postoji li fizicko zlostavljanje bez da je direktan uzrok psihicko zlostavljanje, I obratno?????
Reč „bracnim”mi deluje kao visak. Ili...

Ispada da su NEnormalne osobe samo alkoholicari, narkomani I oni sa DIJAGNOSTIKOVANIMpsihickim bolestima.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
08. januar 2016. u 17.11
Sanak, ja zaista ne znam šta Vi hocete? Ako niste u mogućnosti da shvatite celinu mog pisanja onda nemojte da se petljate. Ne bih da Vas vredjam ali ispadate nekako plitki sa tim Vasim konstatacijama. Šta Vam to znači da izvalcite stvari iz konteksta? i tumacite ih na neki način koji nema veze ni sa logikom a ni sa nekom drugom naucnom disciplinom??? Pokusajte da shvatite sustinu a ako ne mozete, molim Vas idite dalje. Inače kada neko izvlaci stvari iz konteksta obično želi neku svadju da zapocne. A sto Vam smeta ne znam, jedino ako i Vi niste neka sponzorusa pa ste se pronasli u ovoj namernoj ili slučajnoj cedomorci.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
08. januar 2016. u 17.24
STENA, naslov je postavila zenska osoba koja koristi ovaj nik.

Znam da mnogi misle da je moj suprug jer ne podržavam ovu praznoglavu, sponzorusu, a uz to i registrovanu narkomanku i potencijalnu cedomorku.

To sto sam žena ne znači da ću svaku osobu zenskog pola podrzati. Da je moguće ja bih mnogima zabranila da se nazivaju žene i majke jer bolje se one lutalice na ulici brinu o svom potomstvu i vise ljubavi pokazuju nego li neke osobe zenskog roda koje nazivamo majkama.
Da, imam u porodici par sponzorusa ali ne pišem zbog toga, već jako me zaboli kada procitam da neka majka ubila dete, a još uz put onako i sponzorusa. Pa time ispade da je jadno dete samo sredstvo za ispunjenje cilja poremecenog uma te sponzoruse.
tufnica
08. januar 2016. u 19.20
U prilog tome da i žene treba da paze za koga se udaju, navescu danasnji slučaj iz Bogatica.

http://tinyurl.com/j74ynzt

ili ovo iz Aleksandrovca, isto danas.

http://tinyurl.com/jab58pn
sanak
08. januar 2016. u 19.36
Sanak, ja zaista ne znam šta Vi hocete? Ako niste u mogućnosti da shvatite celinu mog pisanja onda nemojte da se petljate. Ne bih da Vas vredjam ali ispadate nekako plitki sa tim Vasim konstatacijama. Šta Vam to znači da izvalcite stvari iz konteksta? i tumacite ih na neki način koji nema veze ni sa logikom a ni sa nekom drugom naucnom disciplinom??? Pokusajte da shvatite sustinu a ako ne mozete, molim Vas idite dalje. Inače kada neko izvlaci stvari iz konteksta obično želi neku svadju da zapocne. A sto Vam smeta ne znam, jedino ako i Vi niste neka sponzorusa pa ste se pronaslig u ovoj namernoj ili slučajnoj cedomorci.
-------------------------------
Pocetna ideja je bila (kao I svakome na forumu)ucesce u diskusiji. Međutim, to se pretvorilo u nešto sto više ne zavredjuje moju paznju. Ali, sebi dugujem da ti odgovorim.
Jesam u mogućnosti da shvatim I celinu I delove svega sto je smisleno I ima elemente shvatljivog, ne brini. Ovo je forum I tu može da se „petlja”svako ko se pridržava pravila foruma. Šta je to kada neko kaže da ne bi da vredja, a onda izrekne nešto uvredljivo? Jedino, da bi me neko zbilja uvredio, mora da ima odredjene kvalitete I „kvalifikacije”, tako da... Eto, srećom, postoje I nesagledive dubine...„Izvadjeno iz konteksta” ili ne, ne menja na stvari, jer poenta je poenta...Ono sto je bila poenta citiranog dela tvog teksta ne mora posebno ni da se tumaci (ipak pitah za tumacenje, da ne izhitrim)„ni sa logikom a ni sa nekom drugom naucnom disciplinom”.Sa sustinom je problem bio kod tebe.
Nemam bas nekih svadjalackih afiniteta, što se može videti na bilo kojoj temi SC-a gde me ima.
Poslednja recenica ovde citiranog tvog komentara govori o tebi vise nego sto mislis, a izreceno neka ti je I na cast I na savest.
Persiranje (sto nije uobicajeno obracanje na forumima) te neće učiniti osobom sa (vise) manir(im)a.

sanak
08. januar 2016. u 21.09
A sto Vam smeta ne znam, jedino ako i Vi niste neka sponzorusa pa ste se pronaslig u ovoj namernoj ili slučajnoj cedomorci. 
-------------------
Svasta (određeni) ljudi sebi dozvoljavaju...
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
09. januar 2016. u 05.16
tufnica, kada se žene i muskarci pocnu vencavati iz ljubavi a ne zbog trudnoće ili neke materijalne koristi onda će biti manje nasilja. Takođe kada roditelji budu vaspitavali kcerke i sinove i ucili ih da budu iskreni, lojalni i da postuju svoje partnere onda će procenat nasilja biti smanjen na minimum. Ovo se odnosi na zdrave ljude. Sve vreme pišem o zdravim ljudima koji su žrtve psihickog nasilja i usled toga mogu izazvati fizicko nasilje. Kod nas na Balkanu ne posvecuje se dovoljno paznje psihickom nasilju, koje je mnogo teze a i rasprostranjenije od fizickog.
Vi ste naveli primer koji pokazuje nasilje policajca nad bivšom suprugom. I to nije relevantan primer jer taj policajac nije psihicki zdrav. Skoro sa sigurnoscu mogu da kažem da je depresivan i da ima psihicku krizu od razvoda, a time i nenormalno ponasanje.
Drugi Vas primer isto nije relevantan. Zato jer se radi o sukobu oca i sina gde je povreda žene tj. supruge nastala slučajno (bez namere).
tufnica
09. januar 2016. u 06.01
Oba primera su relevantna jer se radi o psihicki poremecenim osobama isto kao i u temi koju si postavila/o.Razlika je jedino u ishodu jer su i žena iz prvog slučaja a i sin iz drugog srećom preziveli.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
09. januar 2016. u 06.16
sanak, lepo sam Vam rekla da nemam nameru da Vas vredjam i bas biram reći da Vam objasnim a da Vas ne uvredim. Cinjenica je da su Vase konstatacije plitke a evo Vam i dokaz:
kazete „ Izvadjeno iz konteksta” ili ne, ne menja na stvari, jer poenta je poenta...„ Kako mozete nešto ovako da napisete? Da li Vi procitate to što ste napisali?
Ako mozete da shvatite, čemu onda postavljate ona pitanja? Naravano da mozete da pišete po forumu, ali ja neću da Vam dodatno objašnjavam znacenje mojih recenica (jer jedino Vama nije jasno) a i cemu to. Zavisno od Vase intelektualne spospbnosti i iskustva Vi tumacite stvari na način na koji to radite, i ja ne želim da ulazim dublje u ta Vasa tumacenja. Sve sto pišem ovde zasniva se na cinjenicama, tj. evidentiranom fizickom nasilju sa sve analizom uzroka, kao i zrtava i nasilnika. Naravo da novine- stampa nisu relevantan izvor jer svake novine mogu laži da iznose (jer ne postoji zakon koji ih sankcionise, a niti je moguće zabraniti ljudima da lažu da bi nešto postigli). Opste pojmove nemam nameru da Vam objasnajvam, kao sto je persiranje, odnosno zašto? i zbog čega? i kako se sve može tumaciti?.
Možda Vi nemate ”svadjalacke afinitete„ ali verujem da imate neki problem sa percepcijom, kada ne mozete da razumete nekoliko recenica i kada izdvajate dve recenice i tumacite ih zasebno od ostatka teksta. To sto Vi mislte o meni me uopste ne zanima, jer zašto bih se opretecivala mišljenjem osobe kojoj ” Izvadjeno iz konteksta„ ili ne, ne menja na stvari,” Procitajte vi ipak još jednom sve sto napisete, za svaki slučaj.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
09. januar 2016. u 06.31
tufnica, jeste li Vi neki psihijatar? ili ste vidoviti? A ako ste psihijatar kako istovremeno radite i u Sapcu i u Aleksandrovcu? Kako mozete da tvrdite da je muskarac iz drugog primera psihicki poremecen? Možda je alkoholisano stanje (sada je vreme praznika i slava) uzrok fizickog nasilja između oca i sina a ne neki psihicki poremcaj. Jeste li Vi tako povrsni uvek ili samo sada?
Policajac iz prvog primera ne verujem da ima neki tezi psihicki poremcaj, ali sigurno ima depresiju ili neki oblik krize posle razvoda sto deluje na njegovo psihicko stanje.
tufnica
09. januar 2016. u 06.48
Ko sam i šta sam po profesiji dosta ljudi na ovom forumu zna. Ne bavim se vidovnjastvom, za razliku od tebe, i ne postavljam dijagnoze pausalno i odokativnom metodom već na osnovu dugogodisnjeg iskustva i znanja.
Pošto vidim da pricam sa osobom koja je laik za psihijatriju a uzgred sebi daje previse za pravo u komunikaciji, diskusiju ne bih da sirim.
Za tvoju informaciju depresija jeste psihicki poremecaj i to jedan od najcescih i vrlo ozbiljnih koji se obavezno mora leciti.To sto ti kao laik a i mnogi drugi nazivate depresijom najcesce nema nikakve veze sa njom i to su obično samo jača ali prolazna osecanja tuge i potistenosti.
Toliko od mene, da razjasnimo neke „sitnice”.
sanak
09. januar 2016. u 07.43
Cartagena,
imaš problem (da li si svesna njega ili ne?!)I zao mi je, kao sto mi je zao sto imaš „sponzoruse” (sama si to izjavila) u familiji.
Nije ti lako, ali ti ja ne mogu pomoći. Ne znam ko može.
Da znaš ono što ne znaš, da si dospela..., ma, nebitno...bilo bi te sramota za sto-šta izreceno.
Kažu, šta das, to će ti se vratiti.Želim da verujem.
Na sreću, naucise me kada I od kogs treba da se (s)klonim.
Želim ti sreću...zaista ti treba...
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
09. januar 2016. u 11.08
tufnica, sasvim je bilo logicno da postavim pitanje da li ste psihijatar ili možda psiholog ili već šta? Kako mozete tvrditi da tuca između oca i sina ima za uzrok psihicke probleme/poremecaje izuzev ako ovo nije Vas otac/brat ili neki clan Vase porodice?
Ma šta kazete? „pausalno postavljanje dijagnoze”? i „odokativnom metodom”? E bas Vam ova dva pojma idu/uklapaju se/ zajedno? Da, bili ste student pre 10 godina ali ne znam samo na kom Medicinskom fakultetu se koristi izraz „pausalno postavljanje dijagnoze”? Reč „pausalno” se obično koristi kada se govori o porezima/
oporezivanju.
I šta kazete niste vidoviti ali IPAK vidite da sam ja laik za psihijatriju? Haha ha. Zabavno.
Da Vam „laik za psihijatriju” kaže, postoji vise vrsta depresije, i Vi kao strucnjak valjda bi to trebalo da znate. Takođe postoje psihicke krize koje su vrlo slične nekim oblicima depresije pa je time i teško postaviti tacnu dijagnozu. „Laik za psihijatriju” tj. ja sam dobila najvecu ocenu iz Klinicke psihijatrije, ali moguće da su profesori nešto pogresili. Mada i ovi fakulteti po inostranstvu su totalno bezvredni u poredjenju sa fakultetima na Balkanu, kao recimo Megatrendom i sličnim. Ja eto verujem da ste Vi u pravu kada me nazivate laikom za psihijatriju a pogotovu sada kada ste mi „razjasnili sitnice”. I da Vam se zahvalim sto ste „razjasnili sitnice”.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
09. januar 2016. u 11.39
Sanak, kazete imam problem. Naravno, i to vise problema ali nijedan ozbiljan. Ja i ne poznajem ljude koji nemaju probleme.
Vi jednino mozete sebe da zalite a mene ne bi trebalo. To sto ima sponzorusa u mojoj familiji nije strasno (ima ih i u drugim familijama), samo su jadna deca koja su predmet za ostvarivanje cilja bolesnih umova tj. sponzorusa.
Šta ste Vi bre umislili i ko od Vas trazi pomoć? Idite svojim putem i sretno! „Da znam ono što ne znam” kako dubokomisaona izjava!? Ja i ne tvrdim da sve znam, niti postoji osoba koja sve zna. Ja verujem da se covek uci tokom celog zivota ako ima mogućnosti.
Jao, evo sada sam pocela da osecam sramotu jer sam napisala da su Vase konstatacije plitke. Hajde, još pocnite da me kunete kao neka seoska baba kada je druga baba- komsinica pobedi verbalno, pa da kompletiramo diskusiju (kao u ovim domaćim serijama).
Želite Vi sebi sreću, ja hvala Gospodu imam i sreće i sve ostalo. I svima želim i sreću i dobro zdravlje. A sada sto Vi dajete neke dublje dimenzije običnoj diskusiji to ne znam šta da Vam kažem. Nego sam sada na odmoru oko praznika pa „visim” i piskaram po Interentu. U diskusijama ne korisitm emocije, niti imam neke negativne emocije prema ljudima koji misle drugacije. Ja imam svoje mišljenje a oni imaju svoje. Svako ima pravo da me demantuje bez da se ja ljutim. Cinjenice su cinjenice.
patriota-b
03. mart 2016. u 16.22
ping pong, ping pong.:-)
Sad servira sanak.
Jedino ne vidim ko pobedjuje.

##

Dame su prave Srpkinje - uspele su da naprave svađu bukvalno ni iz čega.

Istorijski gledano, od kada postoji brak kao institucija žene su težile da vežu muškarca koji im omogućava materijalnu sigurnost.
Jedino se pojam materijalne sigurnosti malo izmenio kroz milenijume.
Od obezbeđivanja hrane, ogreva i zaštite evoluirao je do znatno raznovrsnijih stvari.

Zato ja ne krivim uvek žene kad se lepe za materijalno.
I moja kućna mačka kad ima mačiće postaje mnogo napadnija i umiljatija prema ljudima grebući se za hranu, jer ne može da nalovi dovoljno. Iako su u divljini mačke strogi individualci bez bračnog partnera.

Kao što će i vrlo poštene žene nemilosrdno iskoristiti svoje seksualne kvalitete ako procene da im je neki muškarac „perspektivan” tako i muškarci posežu za demonstarcijom materijalnog, jer je to mnogo lakši i brži put da ženu odvedu u krevet od recitovanja Jesenjina. Koliko god žena bila školovana i cenila poeziju još uvek „diamonds are the girl's best friends”.

Činjenica je da kad muškarac malo pokaže materijalno brzo se tu pojavi mnogo zgodniji i vatreniji od uobičajenog proseka primerak žene.

Na muškarcu koji treba da zasnuje porodicu je da oceni koliko je ženu privukao „materijalnim”, a koliko svojim duhovnim i fizičkim kvalitetima.
Ako je previše pokazivao materijalnu stranu ima dobru verovatnoću da će mu brak biti po principu „koliko para toliko muzike”, bez prave ljubavi i zadovoljstva koje ona donosi.

Tu je sanak u pravu, bolje je ostvariti kvalitetnu duhovnu vezu sa ženom, mada će i u najvećoj ljubavi materijalno igrati svoju ulogu, naročito kad dođu deca. To je prosto u samom principu braka.

Ipak muškarci sami odlučuju s kakvom će ženom započeti vezu.

Postavljačica teme nas ispravno i korektno upozorava da ono što mi muškarci vidimo tokom zabavljanja nije ono što ćemo dobiti kad potpišemo papir. Ali dobićemo tačno onako kako smo postavili proporciju između duhovnog i materijalnog prilikom udvaranja.

Sanak i još poneka diskutantkinja verovatno polaze od sebe kad su skeptične prema onome što tvrdi njihova oponentkinja, ali žena je u pravu.

Kod nas se zadnjih godina uočava trend po kome žene podižu tenzije u braku, stvaraju psihoze i psihički sapliću bračnog partnera, što često ostavlja posledice i van kuće, na poslu na primer. Pri tom su muškarci o kojima govorimo danas kombinacija modernog i tradicionalnog: modernog u smislu da takve poremećaje kod žena neće lečiti batinama, a tradicionalnog jer smatraju da im je dužnost da očuvaju porodicu i ostanu u nemogućem braku.

Tako upadaju u vrzino kolo o kome govori postavljačica teme. Ma kako nekim damama to zvučalo čudno istina je da baš to opisano danas sve više uzima maha.
Pošto žene uglavnom ne znaju gde je granica zezanja muškarca, a obavezno žele da je dostignu, onda maltretiranje može da potraje i da se akumulira. I na kraju se muškarci ipak sete da su Balkanci i da ženu treba postaviti na mesto, ali nagomilani bes se više ne može suzdržati i desi se tragedija.
I što je muškarac bio nežniji i tolerantniji tragedija će biti veća...

Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
05. mart 2016. u 12.59
Patriota-b, divno, temeljno i strucno ste sve objasnili. Bravo! Neki ljudi ne žele da vide cinjenice.
patriota-b
05. mart 2016. u 14.56
Hvala, draga moja Cartagena.
Izgleda da si opasna, baš ima puno Katona na tvojim temama.
Cartagena
(Ko tebe kamenom ti njega jos v)
05. mart 2016. u 16.13
patriota-b, ne bih sebe opisala kao opasnu, mada se ljudi plase mojih izjava. Trudim se da budem iskrena prema sebi prvo a zatim i prema svojoj porodici i svima koji su u mom okruzenju. Mene mnogi mrze ali mi se dive kao sto kaže Bebek u svojoj pesmi.
O ljudima koji komentarisu moje teme ne znam sto bih rekla. Ima tu dosta realnih i objektivnih ljudi koji shvataju poentu teme a ima i onih subjektivni koji se prepoznaju pa me napadaju i vredjaju. Ali šta ja mogu tu, a niti imam nameru da se preterano raspravljam sa njima.
Postoji vise faktora koji uticu na formiranje licnosti. Dete se uci od prvog dana svog zivota i ukazuje mu se šta je dobro a šta loše, tako da dete odrastajuci bira svoj put. Ne ljutim se na ljude koji me vredjaju, jer možda njih nije imao ko vaspitati niti upututiti na pravi put. Takođe nisam ja Gospod da sudim. Ja bih bila srećna ako moje teme mogu da uticu na svest ljudi da shvate da danas nije isto kao pre 30-40 godina, da danas mnoga deca odrastaju obično prepustena samaa sebi ili ulici. Takvim nacinom odgoja izumiru osnovne ljudske vrednosti. Takođe sve je vise pokvarenih, manipulativnih, izopacenih ljudi punih zla i trebalo bi biti obazriv u izboru i partnera a i prijatelja. Zao mi je neduzne dece koja stradaju od svojih izopacenih roditelja a u poslednje vreme poremecenih majki. Ne mogu da shvatim da majke mogu biti ovako sebične i zle.
I pitam se od kuda nekom pravo da ubije nekog drugog. Svako ko želi da se ubije neka se ubije a ne da ubije još nekog. Patoloska ljubomora je opasna bolest ali niko to ne shvata ozbiljno.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.