Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Molim predloge - ako znate šta ovo znaci
Cartagena
27. maj 2015. u 13.14
Ja bih pitala ako neko ima ideju sto bi to moglo biti. Posle posete siroj i uzoj rodbini na Balkanu ja sam po povratku kuci u mom novcaniku nasla pero od kokoske, i to je pero bilo uprljano na vrhu sa necim crnim kao neko crno i suvo blato. Ja sam se prepala jer ne secam se kada sam videla kokosku uzivo...možda pre 30-ak godina kada je moja baka bila ziva. Ustvari ja nisam ni pomislila na kokosku prvo, već razmišljajuci gde smo sve putovali po Balkanu onda smo zakljucili da neka rodbina ima kokoske i to tri porodice.
Zanimljivo i cudno zar ne? Je li to neka magija? Ili me ljubomorni ljudi samo plase?
Hvala unapred
StevanS
(.)
27. maj 2015. u 23.24
Posle posete siroj i uzoj rodbini na Balkanu

-----------------------------

koji kraj Balkana?

Visoke planine Albanije ili mocvare delte Dunava u Rumuniji?

kažu da tamo to rade :P
LeaDiKaprio
(shumska)
28. maj 2015. u 03.40
Kako su ti dosli do novcanika?!
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
28. maj 2015. u 07.43
-Kad si zapatila zmije u novcaniku,a slabo ih hranis :)
mona_liza
28. maj 2015. u 11.38
Bas sam I ja htjela da pitam kako su ti dosli do novcanika?
Ton_ka
28. maj 2015. u 13.06
Cartagena
28. maj 2015. u 14.41
StevanS

Bili smo na vise lokacija i susreli smo dosta rodbine jer moj tradicionalni otac hoće da iz postovanja obidjemo sve koji su nam rodbina.
Hrvatska – Dubrovnik i okolina
Bosna – Sarajevo i okolina
Srbija- Beograd i okolina

Inače mi ne verujemo u te crvene konce i krilca slepog misa i tako to ali ovo sto sam dozivela nas je sokiralo. Jer nije moguće da u malu pregradu sa rajfeslusom uleti neko pero od kokoske. A tu pregradu i ne koristim za nešto jer je mala i plitka da može da stane samo jedan metalni novac na primer. a nalazi se sa spoljne/vanjske strane novcanika.

Cartagena
28. maj 2015. u 14.44
LeaDiKaprio
(shumska)

Ja nisam pretrerano brinula o novcaniku i torbi jer sav novac imam na karticama i po potrebi izvadim gotovinu. Takođe uopste ne razmišljam da bi me rodbina pokrala. Mi smo izlazili smo vani da sedimo u vrtu a torba mi je bila u kuci i to na vise mesta tj kod vise porodica koje smo posetila.I to je moguće da se neko dosetio da me plasi tim perom.
Cartagena
28. maj 2015. u 14.44
PEPELATVOR-2

Jeste Pepe zapatila sam pernate zmije pa jednoj od njih ispalo pero prilikom redovnog mitarenja ;)
Cartagena
28. maj 2015. u 14.45
mona_liza

Pogledaj odgovor koji sam Lei napisala.
Cartagena
28. maj 2015. u 14.45
Ton_ka

Hvala puno. Iskreno, ne bih se previse angazovala oko ove gluposti već me je vise iznenadila cinjenica da imam kontakt sa totalnim budalama.
Cartagena
28. maj 2015. u 14.48
Hvala svima! Mislila sam da neko možda ima neku informaciju o tome da li je ovo neka vrsta magije jer situacija nije logicna. Mislim gde pero da uskoci u novcanik??? Pa ne radim ja na farmi, ali je ocito da imam kontakt sa stokom.
CPHA
(Чувари ћирилице)
28. maj 2015. u 16.11
И, на кога сумњаш? Ко је склон бајању и врачању?
Имате ли таквих у фамилији.
:-)
Немој да се оптерећујеш бајањима и врачаријама јер ти не могу ништа учинити. Добро би било да знаш ко се бави тим стварима јер је безвезе да сумњаш на све редом и осуђујеш комплетну фамилију.

Има и по иностранству гатара којима иду наши људи са вјером да ће нешто постићи, сазнати.
Будале нереалне.
labudica
(EKV)
28. maj 2015. u 20.42
ja ne vjerujem da neko nekom ista može napraviti preko magije, to je sve u psihi

na zapadu niko u to ne vjeruje, smijali bi se da im spomenes tako nešto

al da ti neko misli zlo, izgleda da misli, al ti svima tamo razglasi da se ne bojis i kaži im uzalud vam trud sviraci
Cartagena
29. maj 2015. u 17.40
Srna
Ne sumnjam ni na koga posebno, možda sestra od tate jer oni su tražili neke nekretnine i moj tata je hteo da im pokloni to, ali ja sam to stopirala rekavsi da nikada ne zna se gde će covek da živi i da li će moja deca odluciti da žive na Balkanu. Od tada nasi odnosi su se promenili. Ja nisam ništa promenila...ali oni jesu ..jer sam pokvarila njihovo ocekivanje. I tačno je da sam ja prepreka da oni to dobiju. Ali ocito je da se radi o poremecenim umovima.
Svi smo sokirani. Kada smo se vratili kuci ja sam slomila nogu i otkazan mi je jedan važan poslovni put na drugi kontinent. Posle bolovanja sam premestena na nize radno mesto i svasta tako se dogadjalo uglavnom negativno. Mama veruje da je to neka magija, ali ostatak porodice ne verujemo.
Ne verujem da neko pero može da deluje na nas...ali i mam i tata i ja smo imali problema za prelomima i padovima i mam mi je slomila kicmu a tata takođe povredio kicmu prilkom pada i sve se dogadjalo u roku od mesec-dva. Zanimljivo je da sam ja imala najviše nekih gluposti i padova i preloma i promene posla i svasta tako. Takođe je zanimljivo da smo bili postali nestabilni.
Takođe tokom odmora primetili smo da tata kada prilegne na lezaj u dnevnoj sobi on bude zut kao da ima zuticu. Na moje insistiranje uradili smo sve analize i skroz je bio zdrav. Kada smo odlucili da okrecimo kucu i pre nego je dosao moler mi smo poceli da pomeramo stvari i ispod tog lezaja smo nasli pola svece zute boje i neke razne boje konce omotane na neki papir. Inače tatina sestra ima pristup nasoj kuci.
Kako smo otkrili ko nas najviše mrzi? Pricali smo sa svestenikom najblize crkve i savetovao nas da nam osvesta kucu i posle toga smo osetili mir i spokoj. Takođe smo posetili manastir Ostrog, ali nikog nismo obavestili o tom putu, svi su misilil da smo samo otisli na more.
Za vreme našeg boravka pod Ostrogom tatina sestra je bila bolesna, zavrsila u hitnoj pomoći i bila nepokretna u krevetu tri dana, sto odgovara nasem boravku u manastiru.
Mi ne mrzimo ali sada je teško da idemo na Balkan i da posetimo njih jer znamo da mene mrze.
Prošlo je četiri godine od ovih dogadjaja ali ja bih volela saznati sto pero simbolizuje i kakva je to vrsta magije. Mi smo se zastitili verom u Boga ali imali smo agoniju.
Cartagena
29. maj 2015. u 17.50
Labudica

nikom i ne pricam ovde o tim glupostima. Imamo komsinicu iz Bosne ciji suprug je bio hodza i on rekao da to neko želi da me „unisti” tj. ubije i mama se prepala da je zavrsila kod doktora. Posle toga više ne spominjemo pero.

Hvala na savetu. Mada oni znaju kakva sam ja - ne plasim se nikakakvih smrtnika. Takođe oni znaju da ja pomazem i nepoznatim ljudima (sto njima smeta jer su pohlepni i hoće sve za sebe) ali ne na svoju stetu. Mrzim kad moja rodbina hoće da usmerava moj novac ili novac moje porodice a na to nemaju pravo.
mona_liza
29. maj 2015. u 22.51
Cartagena,na sve ovo mogu da kažem nedaj boze. A manastir Ostrog I sv.Vasilije Ostroski imaju moc u to sam se lično uvjerila :)
mona_liza
29. maj 2015. u 22.52
Slava mu I milost :)
CPHA
(Чувари ћирилице)
30. maj 2015. u 14.39
Страшно.
Ја мислим да се негативна енергија (не вјерујем у перца, слијепе мишеве итеде..) може пројектовати на другу особу, а нарочито ако више особа пласира ту негативну енергију и мржњу према једној личности. Знам и породице код којих се свађа, физички обрачуни, нетрпељивост и силна негативна енергија завршила кобно по једног и више чланова породице. Има нешто необјашњиво за мој уму али постоји релација.
Признаћете да ладно можете да осјетите ко гаји према вама нетрпељивост и ко емитује ту негативну енергију. Ја то осјетим.
Енергетске вампире треба избјегавати, не треба се са таквим особама сусретати. Господу се редовно молити, а пазити да се ипак не огријешимо лажним осудама и претпоставкама.

Постоје таки енергетски вампири и одашиљачи негативне енергије и у овом сајбер свијету. Ја то и овако осјетим. Углавном... Тим особама не реплицирам...можда понекад али врело ријетко, не читам њихове теме, коментаре.Мало је таквих људи. Не мора значити да на друге тако дјелују али моја енергија се не подудара са њиховом.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
31. maj 2015. u 07.30
„Jeste Pepe zapatila sam pernate zmije pa jednoj od njih ispalo pero prilikom redovnog mitarenja ;)”

-Zmije site,rodjaku fali kokoska, a tebi ostalo samo perce :)

-Salu na stranu:)

-Imao sam ja jednu perjanu jaknu,stalno su joj po dzepovima ispadale peruske...priseti se gde si gurala novcanik,ili si neciju jaknu oblacila ili sl. Verovatno da postoji neko logicno objašnjenje...sve ostalo je paranoja...barem bih ja tako mislio na tvom mestu.
Cartagena
31. maj 2015. u 11.25
Slusajte Pepe, nikakvu perjanu jaknu nisam nosila tog leta niti bilo ko od moje porodice. Mi čak i nemamo prejane jakne jer svi volimo kapute i mantile. Takođe nemamo pernate ljubimce niti ko od naših prijatelja ima pernate ljubimce. Svi imamo pse i macke većinom.
Ma kakva paranoja, nemam nikakav strah niti sam umislila ovo. Sve sam slikala i imam i fotografije od tog pera koje sam nasla i pitali smo jedno 100 osoba šta je to i 95% su rekli da je to pero do zute kokoske.
Takođe to pero je bilo na vrhu prljavo kao da je neko blato stavljeno na vrh i uvrnuto u krug, tako da vrh ima dve ostre ivice, kao slovo V. Da je to iz neke jakne ne bi bilo prljavo na vrhu.
Ne želim ja da verujem da je to neko namerno uradilo ali de facto je da jeste.
Nemam ja strah od ovog, jer sve je prošlo, samo me zanima da li je neko imao slično iskustvo. Ja se nepismenih budala i sitni dusa ne plasim, ali da su spremni na sve... to jesu. Takođe ne volim se raspravljati sa budalama jer one imaju sposobnost da te spuste na njihov nivo a zatim pobede na iskustvo.
Nikakvo logicno objašnjnjenje ne postoji. Novcanik sam kupila pre polaska na put i dobro sam ga pregledala da izvadim sve kartone koji su bili u novcaniku na mestu gde stoje kartice...etc...Po povratku sa odmora i Balkana pripremala sam se za poslovni put na drugi kontinent i odlucila sam da izvadim sve nepotrebne kartice iz novcanika i tada sam slučajno otkrila da imam to pero u toj malo pregradi sa vanjske strane.
Ja ne volim da lažem ni sebe ni druge iako je laz laksa za dusu.
Cartagena
31. maj 2015. u 11.31
Hvala Srna. Nikog ja ne osuđujem,niti je moje da sudim. Ali oscem ko me mrzi no šta je imam sa tim poremecenim umovima. Nije njima lako.
Takođe ovde na ovoj temi ima osoba koje su identicni sa ovima koji meni pero postavljaju u novcanik...to zakljucujem po minusima koje ostave ovde.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
01. jun 2015. u 01.41
-Neka bona,polako,ne donosi ishitrene zakljucke i osude :)

-Magija utice samo na one koji u nju veruju !

-Ako već verujes i sumnjas...rešenje ti je da sve to,perce-fotose i sve tragove,na koje sumnjas,odes i bacis u neku reku,da to odnese sto dalje od tebe,i zaboravis na sve...tako barem kažu babe vracare,koje se tim bave :)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
01. jun 2015. u 11.28
Svakako da postoji magija, I crna I bijela - to je drevna (da je tako nazovem) „nauka”. Ljudi se mahom time bave a naročito na našim prostorima.

Sledeći put ako nadjes nešto tako cudno, nemoj da ga diras golim rukama/prstima. Izvadi nekom pincetom ili necim I zapali I baci pepeo u WC solju da voda odnese.

Magija je najpotentnija ako se u nju vjeruje tako da, nemoj time previse da se bakces niti da razmišljam o tome. U zavisnosti od jacine maga I same magije, može da djeluje na osobu koja pojma nema o svemu tome, a možda čak I ne vjeruje. Jednostavjo, ima dosta varijabli.

Kod te tetke nemoj ništa da jedes I pijes (osim ako pred tobom ne otvori flasu ili kutiju keksa npr). To je radi preventive jer nakon tih detalja koje si iznijela, ja bih rekla da ti je tetka ta koja se time bavi (ili zna nekoga ko se time bavi).

Ako se tetka time bavi, znači da u to I vjeruje, fore radi može sama neko klupko da zamotas I unutra kojecega (drvce, soli, konac, I tako šta ti još padne na pamet) I podvalis joj u dzep ili na mjesto gdje znaš da će ga naći. :)

Inače kad taj „magicni” predmet zapalis ili bacis na rijeku (nizvodno, ali iza ledja/ramena, ne znam ima neka fora), onda se navodno taj recept vrati onome ko ga je pravio. Slično je I sa molitvom - znaci cinjenica da ste bili pod Ostrogom I da se tetka u isto vrijeme razboljela znači da joj je molitva vratila ono sto je poslala vama. To tako funkcionise.

Ljudi koji se time bave su ocigledno niske svijesti I ne razumiju da cine veliki grijeh I zlo po svoje potomke. Karma postoji I to se vrati - kad-tad.
Cartagena
01. jun 2015. u 17.21
Pepe, bolan, zar mislis da cuvam to pero četiri godine? To sam bacila u WC-solju čim sam ga nasla.
Ne, ne veruje u perca i krilca i tako to...ali uzasne nesrece su nam se dogadjale (naravno nisam sve opisala). Posle povratka sa odmora kao da smo u pakao usli, i svaki dan po neki ozbiljan problem. Nije postojalo ni jedno logicno objašnjenje. Od finog i harmonicnog zivota nastao je pakao. Ali sve je prošlo vreme.

Posle posete manastiru Ostrog i redovne molitve mi nemamo probleme uopste. Tata mi je 70-ak godina a zdraviji od polovine moje generacije. Mama je dobro ali je prelom kicme ostavilo posledice. Mi ostali smo super.
Preziveli smo, hvala Bogu i kao sto sam rekla zastitili smo se molitvom i verom u Sv. Vasilija Ostroskog - Slava mu i milost.
Moji roditelji su penzioneri 70-ak godina i sve babe i dede koje smo poznavali nisu živi tako da ne znam koga bih pitala o tim magijama koje su i danas aktuelne.
Imamo komsije ovde iz Bosne ali ako se sa njima pocne diskutovati magija od tih njihovih teorija samo zaboli glava. Komsije su fini ljudi ali šta sve oni napricase...kao..to znaci to..i može da bude to...itd...i samo slusanje tih stvari izaziva strah. I ne upustamo se vise u diskusiju o tome. Živimo normalno ali mene zanima još uvek sto to pero može simbolizovati.
Cartagena
01. jun 2015. u 18.06
PustaZelja

hvala puno za uputstvo, ali ja to tada nisam znala već sam rukom uzela to pero odnela do WC-solje i pustila vodu.

Mi smo takođe dobili od te tetke jedan prsut „koji je specijalno cuvala za nas” i tata je odlucio da uzmemo da ih ne uvredimo. Ustvari je specijalno pravila prsut za nas dolazak. Mada ja nisam to htela da uzmem ali ipak na kraju sam pristala.

Ja sam peto dete mojih roditelja i poslednje (i možda najopasnije u smislu... da radim ni po babu ni po stricevima...) i mi u porodici i nismo imali vremna da se bavimo glupostima. Nikada nismo pricali o magiji do pre četiri godine. Da to pero nisam nasla ne bih ni tada posumnjala da se radi o nekoj magiji.
Citala sam na raznim jezicima stvari o magiji. Magija je ustvari energija. I koliko sam ja zakljucila da ta negativna energija može biti jaka ako vas neko bas mrzi, ali ne da vas ne voli već vas toliko mrzi da bi vas ubio.
Opisala sam perthodno ...zbog čega mislim da je nastao problem...Svi moji u porodici su se slozili da neke nekretnine se daju toj tetki jer ima musku decu i muske unuke. Ja kao najmladja sam rekla da ja to ne dozvoljavam jer ne znam gde ću živeti u buducnosti i možda mi deca odluce živeti na Balkanu (mada ne verujem, ali ne zna se nikada). Ta tetka i njena porodica vide mene kao prepreku za ostvarenje njihovog cilja i verovatno bi me ubili da mogu. Vama možda nije jasno koliko mrznja pohlepnih daleko ide. Podela imovine je uradjena posteno i svi su dobili po kucu i plac, i ta tetka takodjer. To sto su njoj apetiti veliki nije moj problem. Ja mogu da živim i na Mesecu pa da posedujem nekretnine na Zemlji, zar ne? Da je tetka beskucnik ja bih još dozvolila da se useli, u ovoj situaciji NE DOZVOLJVAM, i mzoe da me mrzi do smrti svoje.

Malo sam se raspisala ali nadam se da shvatate sto želim reci. Mrznja je nastala jer ja ne dozvoljavam da mi uzmu ono sto mi pripada. Možda u buducnosti poklonim to nekim beskucnicima ali sigurno ne toj tetki.

Ovaj predlog da joj nešto napravim kao da je prepadnem ne prihvatam, jer ju vise nikada neću videti u zivotu. Tako sam odlucila. Ja nju ne mrzim ali ta osoba za mene ne postoji. Znate moguće je primetiti kada vas neko ne voli, ja sam primteila neke cudne vibracije u prisustvu te tetke ali sam mislila da ne bi to neko ko mi je rod. No kada se prisetim njenih ljubomornih pitanja: „Šta ćete vi sa tolikim novcem?”...ili „Što ne prodate ovo ili ono, šta će vam...zvrji vam prazno?”...i bas je koristila izraz „zvrji prazno”..onda shvatim da je pohlepna i zla i sve bi sebi prisvojila.
Mi smo se pricsetili i ispovedili pod Ostrogom i tada je ta tetka bila bolesna, i uvek je bolesna kada mi odletimo za Manastir.
Ne verujem ja vidovnjacima ali Sv. Vasilije za mene je jedini Svetac, u koga verujem i koji moju porodicu i mene cuva od zla.
Kao sto ste rekli...Kakva setva takva zetva...
Hvala još jednom!
labudica
(EKV)
06. jun 2015. u 15.15
Bas sam ja ovdje prošle godine čini mi se stavila temu odreci se nekog clana porodice, mislila sam na jednu tetku jer me je uvrijedila kad je rekla grubo: ZNAM JA ZASTO SE LJUDI ZENE S ZENAMA IZ INOSTRANSTVA. :)
Ali danas sam već presla preko toga, jer su se njoj u zadnjih god dana desile velike nesrece, npr. poplave itd. Pa mi je sad i zao i pomogla sam joj kolko sam mogla finansijski.

I sama sam prije par godina pisala bas na ovoj diskusiji BRAK I PORODICA da se nikad nikad ne bi udala i dovela nekog iz naših krajeva. Kako sam samo takvo nešto prekrsila lako, ali zivot je to tako odlucio i sudbina. :) I nikad se nisam pokajala jer sam nasla sreću i ljubav svog zivota i stvarno shvatila pravu smisao rijeci LJUBAV. I moral je jako bitna stvar za sreću u braku. Moral je dio sreće takodjer, ispunjava dusu.
Bas neki dan vidjeh lijepu izjavu na facebooku:

Nekad su cura i momak poljube se i u vezi su, a danas se ubiju od seksa i ne znaju na cemu su.

I htjedoh podjeliti tu sliku ali nisam iz respekta da mi ne cita familija svasta. Eto ja sam nekad godinama imala iskrivljenu sliku o ljubavi i bila sam dugo nesretna radi toga. A ni sama nisam bila svjesna kolicine tog lošeg osjecaja i šta sam sebi samoj tako pravila u proslosti.
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
06. jun 2015. u 19.54
-Oce to,znaju i muski da omadjijaju stvar :)
Ton_ka
(*)
10. jun 2015. u 02.44
Gledam i čitam ovog „ bezimenaka” pa se pitam - Je li moguće da postoje ovakvi ljudi ili me oko vara?!
Cartagena
11. jun 2015. u 07.41
the-bezi-man ili pompezni...

od takve osobe se ocekuje ovakav komentar.

Procitaj „Of Mice and Men” od Steinbeck-a pa ćeš lakse shvatiti sam sebe a verovatno ćeš se i pronaći.

Imaj lep dan...
Bettina
11. jun 2015. u 22.50
Zdravo,

ne boh ti znala reci šta znaci ta peruska, ali jedno je sigurno, njena/njihova djela nisu dovoljna jaka, zato i moraju nešto da podvale.Neku stvarcicu , u tvom slučaju perusku.
Najopasniju su oni sto svojim „mislima” mogu da naskode.Mogu da poremete svasta nešto u zivotu, ali na kraju dana, Bozija riječ je zadnja.Samo nastavi vjerovati u Boga i u dobro i sve će biti ok.

Za one koji ne veruju u negativnu energiju, budite sretni ,da vas je to sve zaobislo i da niste imali prilike vidjeti kako se sve rusi oko vas,bez da ste tome ista doprinijeli.

Ako se neko zali na svoj zivot , kako mu je nesretan i los ,a ne želi da radi, puno trosi, pije , kocka , svalera se, nasilan ,varalica, lopov, lazom it, itd. Vecina tih ljudi nema pravo da krivi bilo koga za svoju nesrecu, već samog sebe. Ali kada idete dobrim putem i trudite se , borite se za svoj zivot a vama ide sve naopako.Za primjer; prvo, pokvari vam se automat za kavu, pa pegla, pa kosilica za travu, pa frizider , pa pec , pa auto itd.
Pomislite ,i onako je sve dotrajalo , pa odete i kupite nove stvari i onda ono iz istih stopa opet krene;automat,pegla kosilica itd.i sve u krug...
E to vam je to, naprosto se osjeti da nešto nije ok. Mozak vise nema ni sam odgovora, ali tada, onaj mali glas u vama progovori i uputi te na pravo mjesto.
Kao sto rece, ovo sa stavrima je samo primjer, mada ima i toga, ali ipak je to sve materijalno, može se nadoknaditi, ali kada gadjaju druge stvari ,e to je već nešto drugo , čak i opasno!
Vjera u Boga i u dobro je uvijek iznad svega i uvijek nadje rijesenje.
Pozdrav
Cartagena
12. jun 2015. u 09.45
the-bezi-man ili pompezni,

pokusaj da nadjes razlog svoje ogorcenosti pa ti bude lakse samom sa sobom.

Laži nisu sastavni deo hrišćanstva a nije ni obmanjivanje takođe.

Ne bih da dokazujem tebi da je istina ovo sto piše.

Do tebe je... veruj u ono sto ti razum dozvoljava.
Cartagena
12. jun 2015. u 09.48
Bettina,

hvala Vam na podrsci...

mi verujemo i molimo se i sada je relativno dobro sve...

Pozdrav
the-bezi-man
12. jun 2015. u 12.57
Cartagena,

A ti si kao neka velika hrišćanka? Pa da stvarno jesi, ne bi se plasila babskih vradzbina i pitala ovde šta da radis, nego bi se Bogu molila...

Inače, ako te bas zanima i ja verujem u Boga, ali ne na način na koji to propagira Hrišćanstvo ili bilo koja religija. Po meni, svaka religija nije ništa drugo nego politicka dogma. Kao recimo komunizam, fasizam, demokratija itd... Pogodno spremljena prichica za naivne, pa ko se primi, primi...

Coveku nije potreban niko da mu kaže da treba da veruje u Boga i na koji način. To mora covek sam u sebi da oseti. Da spozna Boga... Bog nije cika sa bradom na nebesima, niti teta, nije ni muskog, ni zenskog, ni srednjeg roda... Sve oko nas je Bog i mi smo svi deo njega, ceo univerzum.

I ko kaže da je Bog bezgranicno dobar? Dokazi da nije su svuda oko nas. Čim postoji loše i zlo, a postoji ga jako puno, to ti je dokaz da ni Bog nije sasvim dobar. Ne kažem ni da je sasvim los, ali nije bezgresan i daleko od toga da je savrsen kako to religija pokusava da prikaze...

Još nešto? Pitaj ti slobodno sve sto te zanima...

:)
Reply ▼
Cartagena
12. jun 2015. u 16.32
the-bezi-man ili pompezni,
da nisi ogorcen kao sto jesi onda bi ti percepcija bila bolja ;) i shvatio bi da se ja ne plasim...ali takođe ne susrecem budale koje ne moram.

..da si procitao sve od početka video bi da sam objasnila da je to SRnje bilo pre četiri godine i da mi smo cvrstom verom spaseni od negativne energije i da verujemo u Svetog Vasilija Ostroskog - Slava mu i Milost.

mona_liza
12. jun 2015. u 21.24
Koja je svrha tvog dolaska na ovu temu osim što se svadjas i siris negativnu energiju ?
polako_bolan
05. jul 2015. u 20.00
Jbt, dio postova procitah i pitah se „gdje su nam Mex, Sretjko i ostale kolege?

Kakva mistika!:)))

Stvarno, kad bih citao ovakve gluposti, ne da ne bih imao brutalne izlive emocija sa 5 banki, nego bih se rasturao od gluposti:))

Boze, kad se samo sjetim supruge psihijatra kojeg sam bukvalno molio da mi da bolovanje!:(((( zao mi ga! Majke mi

Izuzev ako nije zloupetrabljavao svoju poziciju!?

Vjerujem da nije”
patriota-b
03. mart 2016. u 16.40
e sumnjam ni na koga posebno, možda sestra od tate jer oni su tražili neke nekretnine i moj tata je hteo da im pokloni to, ali ja sam to stopirala rekavsi da nikada ne zna se gde će covek da živi i da li će moja deca odluciti da žive na Balkanu. Od tada nasi odnosi su se promenili. Ja nisam ništa promenila...ali oni jesu ..jer sam pokvarila njihovo ocekivanje. I tačno je da sam ja prepreka da oni to dobiju. Ali ocito je da se radi o poremecenim umovima.

##

O, da, promenila si dosta toga...U njihovom životu.

Brzo si i sama došla do odgovora.

Na znam šta to konkretno znači, ali sumnjam da je želja za dug i zdrav život.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.