Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Dete_Posao_Problem
NikaNika
15. jul 2014. u 02.29
Da li neko ima da je imao slične probleme i kako ste to resili?

Dete mi ima 5 ipo godina. Sada će u prvi razred. SKola mu je od 8 30 do 3. Ja moram da radim i da sam u kancelariji od 9 do 5, sto znači da mogu da dodjem po njega taman u 6 da ga pokupim sto znači da bi morao da bude u programu posle skole. U tom programu nema hrane , nemaju ni frizider da bi on mogao ceo dan da drzi svoju hranu u frizideru i deca svih uzrasta su u tom programu sede i cekaju roditelje da dodju do 6. Svi su uglavnom gladni zeljni prave hrane, s obzirom da daju snacks kao i te neke zezalice. Znam ovo iz razloga sto sam uzela slobodno od posla neko vreme da mu nosim hranu u skolu i sva deca su bukvalno trcala da vide šta ću da dam sinu i onako željno gledala i čak su i prokomentarisali da su gladni. Ako me pitate koja je skola, jedna od najbolje skole u kraju u kom sam. Privatnu skolu ne mogu da priustim jako je skupa.
Moj posao je jako odgovoran i zahtevan i ne mogu da se zezam i da često napustam. To ne moze da se tolerise, a i ako se tolerise nema ko da radi moj posao tj sve mene ceka. Isto tako, sin mi je pre godinu dana dobio dijagnozu absence seizures - petit mal ono kao na momenat gleda kao blagi talas epilepsije se to zove i pije lek ujutro i uvece i sve je dobro nema vise to od kad pije. Znaci s obzirom da je na ovom leku meni je jako teško da sedi u skoli od 8 30 do 6 s ozbirom da ne daju hranu ni neke uslove da oni drže svoju hranu tamo. To je jedan problem, a drugi problem je sad kad krene u 1 razred od avgusta treba da se radi domaći svaki dan pocnije po malo ucenje već i ocekuju dosta od dece ovde u tom uzrastu. On ako ga pokupim u 6 on je tada jako umoran, smoren, i gladan i mislim nij emu nidocega, nešto d apojede i on vise nije sposoban nešto bas kvalitetno da uci a mora da legne i najdalje do 8. Sve je ovo većinom na meni cela organizacija oo svih ovih problema i dnevnih obaveza. Muž ima posao da putuje i nije tu po 5 ili 6 ili 7 dana nekad, nikad se nezna kad je tu ili kad nije tu, tako da fakticki se ne moze racunati na njega. Imam dobar posao, u mojoj struci i karijeri.
Problem je sto sa ovakvim poslom i ja sama da se vodim o svemu oko deteta pod ovim svim uslovima, ne mogu da izdržim jako je stresno i ne znam šta da uradim. Ne znam kako sve sama da postignem i najgore je što ne znam ko će uciti s njim svaki dan i kako će bez prave hrane ceo dan u skoli do 6 i da li je to zaista zivot...ja ne smatram da je ovo u redu. Najveci stres mi bude ako se nešto desi kao naprimer neki dan glava ga bolela ili nešto iskrsne da ne moze u skolu a ja bukvalno imama takav posao da ne mogu da ne odem na posao jer određujem bitne poslove koji mene cekaju i uostalom budem li izostajala to mojoj firmi ne odgovara.
Mislim da vam je jasna situacija, pa ako ima neko iskustva slična ili da je prosao ovako nešto uspesno, podelite neke realne i dobre savete!
Javljam se iz USA inače.
Hvala.
mvessna
15. jul 2014. u 05.39
Možda da pokusas sa nekom studentkinjom kojoj bi dzeparac dobro dosao,da ga uzima iz skole i sa njim napise domaći,tako da vece imate slobodno za kvalitatetnije druzenje. Postoje,sigurno, i ustanove koje imaju organizovane usluge tog tipa. Možda neko od familije da dodje na neko vreme ?! Moje lično mišljenje je,da bih pokusala sve da pronadjem adekvatno rešenje,u slučaju da je neizvodljivo,razmislila bih o tome da na neko vreme prekinem posao i usparam i detetu i sebi previse maltretiranja.
NYC40
16. jul 2014. u 10.15
mvessna:

„razmislila bih o tome da na neko vreme prekinem posao”
--------------------------------------------------------------------

A kako će da žive ako će da prekine posao? U USA il radis il si bez posla. Ako je u dobroj kompaniji u slučaju bolesti u familiji može da uzme neplaceno neko vreme da ostane kuci i brine se o bolesniku ali ovaj slučaj nije kvalifikovan za to.
NYC40
16. jul 2014. u 10.18
NikaNika, evo ti ovaj website pogledaj možda dobijes neku ideju. ne znam u kom si gradu al u Njujorku ga koriste zaposleni roditelji.
https://www.sittercity.com/?promo_id=march-2014-campaign-b&gclid=Cj0KEQjwxZieBRDegZuj9rzLt_ABEiQASqRd-qVJB7m PNy2Gg8vPwkXZJFQYHTIDXHOlHRLBTzUAYY0aAjge8P8HAQ&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Search_National_Brand_Bran d_Seeker&ksdevice=c&cid=7dc9744d-536d-26a8-3a0b-00003c34812d&utm_content=Brand&lid=seeker_basic_generic_brand%7Cpaid%7Cs earch-engine%7CA_0_Q_0_M_0%7C20140100%7Cnone%7Cnone%7Ctext%7Cnone%7C3of4%7Cjoin-free%7C252-4&ksprof_id=6&pc=gbrd&ksaffco de=4509&ksid=7dc9744d-536d-26a8-3a0b-00003c34812d&utm_term=sittercity&s_tnt=69258:3:0
Cpetjko
16. jul 2014. u 15.02
Pošto, kažeš, muž mnogo putuje, dakle nema ga kod kutju kad si ti u preduzetje- onda možeš da nadjes studentkinju, to je finanskijski najbolja varijanta.

Mene samo brine, mene malo a tebe možda malo vise, to što kažeš da se ne zna kad muž može da naleti da, obidje kutju, uzme novi ves i kosulje, okupa se i tako... ako si u Srbiju, i hotjes da iznenadis muza sa rešen problem cuvanja deteta, onda da odes na Megatrend da nadjes studentkinju. One su poznate kao najpouzdanije dadilje.
mvessna
17. jul 2014. u 06.07
NYC40, čini mi se da pišes besmislice. Čak i ovaj Srećkov komentar ima vise smisla.
NYC40
17. jul 2014. u 14.35
Mvessna koji tačno deo sto sam napisala ti smattras besmislicom?
Žena je napisala da ima odgovoran posao i da se firmi ne svidja da uzima slobodno tek tako. Zna se koliko ima slobodnih dana ( personal day na godinu) koliko „sick days” i koliko odmora. Kad sve to iskoristi onda nema vise. Kaže dete ide u jednu od najboljih skola sto znači da žive u dobrom kraju gde su i kuce i stanovi skupi i gde oba roditelja rade i dobro zaradjuju da mogu da plate taj stil zivota . Ako ona napusti posao ili bude otpustena nije lako ko nekada naći posao preko noćibez obzira kakvu stuku ima. Ima ih takvih stucnjakak iz celog cveta stotine hiljada.
_bezGranica
17. jul 2014. u 16.07
Ne razumijem u cemu je problem.

Ako zaista ima dobar posao, nije problem naći i platiti pouzdanu osobu da se brine o djetetu, da dijete na vrijeme pokupi iz skole, nahrani ga i brine o njemu dok jedan od roditelja dodje kuci.

Super je jednostavno: ukoliko se nešto mora obaviti (a briga o djetetu je valjda jedna od stvari koje se moraju obaviti?), a sam ne umijes/nisi sposoban/nemas vremena, onda nadjes nekog ko umije/je sposoban/ima vremena i platis ga da posao obaviti umjesto tebe.

escada
(¡)
17. jul 2014. u 16.20
Nije problem platiti, ali jeste problem naći pouzdanu osobu.

NikaNika, u mnogim školama ima spisak žena koje se prijavljuju na listu za čuvanje dece pre i posle škole. Obično su to žene čija deca takođe idu u tu školu. Preporučila bih ti da na početku školske godine odeš kod sekretara škole i pitaš.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.