Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Razvod braka u nemackoj
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 04.47
Nakon nešto više od 10 godina braka odlucila sam nakon dugo dugo razmišljanja da se razvedem... Potrebna mi je vasa pomoć u informacijama, kome ovde da se obratim? Vencali smo se u Srbiji, ja bukvalno ovde nemam nikog, ni sa kim se ne družim, ne znam ni Nemacki dobro, većinu vremena u braku provela sam kuci, sa decom nisam se ni sa kim druzila, Imam poznanike ali ne i prijatelje, nemam kod koga da odem, muž nas izdržava. Molim vas, recite mi kome da se obratim za pomoć?
Leon01
(ekonomista)
21. februar 2014. u 05.32
nemam iskustva sa razvodom

kome bi se ja obratio dobro pitanje? možda konzulat pitao, ili advokata, možeš na „Beratung ” sad kolko li kosta taj sat ne znam možda nekih sto evra. izaberes advokata i nazoves reci će ti sekretarica kolko kosta njegov savet.

a sigurno možeš i u opstini otici i raspitati se kako ide procedura?
Gojko
21. februar 2014. u 05.56
razvod u Srbiji je znatno brzi i jevtiniji nego u Nemackoj.
razvod braka u Nemackoj odvija se principijelno preko advokata,a on nise sigurno jeftin.
drugo..moras ispostovati period od jedne godine tkz. „ Trennungsjahr”
Ja bih na tvom mesto konstantovao nekog advokata u Srbiji koji će te zastupati na sudu i
kosta će te puno manje.

zalosno je da je do toga doslo.
Hobbit
21. februar 2014. u 06.05
Kostace manje, ali sud u Srbiji ne može da donese pravosnažnu odluku po kojoj joj od muzeve Nemacke plate dodeljuje izdržavanje, njoj i deci. Plus, kao slabija strana sa decom verovatno ona ostaje u stanu, ako se razvede u Nemackoj, a to sud u Srbiji isto ne može da regulise.
Ako se suprug ne bude pojavljivao na rocistima u Srbiji proces može da traje dugo (pricam o godinama).
Ako uopste nemas novca, probaj da se obratis Caritas-u, oni bi trebali i da imaju ljude koji govore neki od jezika koji ti govoris i da ti besplatno pomognu. Ako je bilo prijavljenih problema u porodici (tipa nasilje) onda po hitnom postupku.
Gojko
21. februar 2014. u 06.15
gledano sa te strane u potpunosti si u pravu, Hobbit..nego, vraska je to rabota.
šta će ta jadna deca prezivljavati, treba covek i o njima malo razmišljati.
najbolje rešenje ja tu vidim..da oni dvoje nadju neki kompromis bez velikog teatra.

da gopodin otac,ako su njegova deca ne odrice se njegovih obaveza.
Simba
(...)
21. februar 2014. u 06.52
Kao prvo,žena se sigurno nebi rastala da je sve kako treba i najveca je greška ostati u braku ko biva zbog djece,glupost. Postavljac teme sigurno ima veeeliki razlog čim žena trazi savjet a da ima nacina da opstane u braku sa tom osobom i sama bi to pokusala. Bolje i svako sebi nego djeca da gledaju zaledjene odnose između roditelja i ko zna šta još svega tu lezi. U svakom slučaju ne treba da trpi a tako i on i za sve će se naći rijesenje i izlaz,poz.
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 06.54
Hvala vam na odgovorima. Mislim da mi je vece cimanje da se u srbiji razvodim, nemam ni para za advokata, osecam se tako bespomocno, zatvorena sam u kucu, ne radim, ne družim se ni sa kim, nemam ni dozvolu za auto, zivot mi stoji u mesto, svaki dan mi je isti. Zelela sam da zavrsim neki kurs, da radim, da idem u skolu i naucim bolje jezik, a on me u svemu tome sprečava, sve mora po njegovom i ne shvata koliko mi je teško iako sam bezbroj puta pokusavala sa njim da pricam o tome on ne shvata ili ne želi da razume. Zelela sam još pre dve godine da se razvedemo, on ne želi ni u ludilu, znam da ni sada to ne bi mirno prihvatio, nemam na koga da se oslonim, verujte mi da mi je jako teško... Ne znam ni sama kako on ne shvata da nam je brak propao, ne spavamo u istom krevetu, skoro dve godine nismo imali odnose, živimo kao da smo prijatelji a kao prijatelja ga samo i volim...A što se njega tiče ni on meni ljubav ne pokazuje, on zna samo „Volim te” da kaže, da pokaze ne zna, da me voli ne bi mi branio da imam zivot i da budem srećna, da Imam posao koji me ispunjava, svaki dan mi je isti, svodi se na sredjivanje kuce i cuvanje dece, imamo dva deteta od 10 i od 5 godina. To me i sputava da odem, plasim se da mi ih ne oduzme jer ja nemam od čega da ih izdržavam,ovako živim po njegovom samo da bih bila sa svojom decom, i ne znam koliko ću ovako, Imam 29godina, želim da živim, ne ovako kao u zatocenistvu, želIM DA ZIVIM! Izvinite sto sam nadrobila ovako... stislo mi se srce čini mi se da će da pukne na atome, osecam se kao u lavirintu iz kog mi izlaza nema, procice mi mladost pored nekog koga ne volim i ciju ljubav ne osecam...
Simba
(...)
21. februar 2014. u 07.17
Živim u Svedskoj pola svoga zivota i samo da ti kažem...to sve kada bi ti navela sad sto si napisala socijalnom radu ili ustanovi za zastitu žena dobila bi ti samo takvu pomoć jer to se ovdje zove mobning i psihicko maltretiranje i nemoj da trpis i ja te razumijem. Mlada si osoba i želiš vise od zivota da postignes a on te sputava u tome. Idi i izbori se za svoje pravo i nemoj se ničega da plasis. Za sve ima rijesenje i imaš u svojoj Komuni (pretpostavljam) kao i ovdje socijalni rad i trazi pomoć. Trazi tumaca i sve će se srediti. To sto on radi od tebe to je lobotomisanje,izadji iz ta četiri zida i ako nešto stvarno želiš ti to i možeš,neboj se ničega. Pozdrav i od srca ti želim da se pomaknes sa te mrtve tacke !!!!!
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 07.31
Hvala ti Simba, rasplakao/la si me, tako mi je potrebna reč, neko ko će mi reći da moram da se borim, da ne smem odustati od zivota, da imam motivaciju, ne želim da me deca gledaju nesrecnu, ne mogu uvek pred njima da glumim, osete deca... Koliko želim da odem od njega tako se plasim da će mi ih uzeti, onda mi zivot vise stvarno neće imati smisla, njih dve su mi sve sto imam...
PantijaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Pantija
21. februar 2014. u 07.45
Draga moja, ne treba tebi advokat, nego psiholog, ti si zesce depresivna. Tipicno za depresiju je da se ništa ne može, niko te ne razume, osecas se usamljeno. Depresija.

Ne razumem kako neko nekoga može da spreči da radi i nauci jezik, osim ako se ne nalazi u Avganistanu ili nije vezan za radijator. Jezik može da se nauci, uvek ima besplatnih kurseva, online kurseva i knjiga. Ne moras da ga naucis savrseno, ali možeš da pricas sasvim zadovoljavajuce tako da ti komunikacija ne bude problem. Nije ti muž problem što ne možeš da nadjes posao, nego neznanje jezika, a to je nešto sto uvek možeš da promenis.

Izadji iz kuce kada je on na poslu, upoznaj ljude, sklapaj nova poznanstva, neka će prerasti u prijateljstva.

Posao uvek možeš da nadjes, tako da to ne može da ti bude izgovor. Bez znanja jezika, u krajnjoj liniji možeš da cistis, osim ako ti to nije ispod casti. Možeš da radis nekoliko sati dnevno kao pomoć nekoj starijoj osobi u nabavci i održavanju kuce. Možeš da cuvas nečije dete. Ima nekoliko mogućnosti i svaka je bolja od sedenja kod kuce. Cuj, posao koji te ispunjava?! Pa to je san mnogih od nas koji imamo poslove koji placaju racune a ne ispunjavaju nas.

Ako buduci zivot planiras oslanjajuci se na državnu milostinju i sklonista za žene sa decom, nećeš daleko napredovati.

Ništa sto si napisala ne govori o tome da ti je muž nasilan, da ima veze sa strane, da ti ne daje novac, da nije dobar otac. Tvoje nezadovoljstvo se oseti kroz celo pisanje, ali nisam sigurna da je on uzrok toga. Nije on kriv što ne izlazis iz kuce, sto nemas prijatelje i sto svaki dan provodis zatvorena u sobi, sama. Dosada je djavolja rabota.
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 08.09
Možda nisam dovoljno o njemu napisala, samo sam zelela nekom da otvorim dusu i kažem kako se osecam jer nemam nikog. Kada mu Kažem da želim da radim on me smatra nesposobnom za rad, ne želi ni po kucama da cistim jer misli da bi meni to bilo teško, a ne da mi sansu ni da probam, jednom, sedeli smo kod njegovog prijatelja i decko me pita zašto nemam dozvolu, pogledala sam u muza i rekla da mi on ne dozvoljava, drug je u sali prokomentarisao da je to kao da nemam pola zivota, na šta je moj muž opet kao kroz salü rekao da meni to ne treba. Milion puta sam ga molila da zavrsim za dozvolu, da mogu decu odvesti kod lekara, u skolu... On mene smatra nesposobnom! Kaže da ne želi da imam neki udes... Imam komsinicu koja je maltene invalid, kreće se pomoću staka, svako jutro vozi dete, a ja koja sam zdrava i prava za njega nisam sposobna, za skolu da ucim jezik sam mu tražila njegov odgovor je „Šta će ti, imaš tv” Ja sam ono sto znam zu tv i naucila, znam 70% jezika ali kada ja trebam nešto da kažem, jedva složim recenicu; znam samo osnovne stvari. Kada sam mu rekla da hoću da imam neku drugaricu, nekog sa kim mogu da popijem kafu, prosetam, na to je rekao „Jeste, ja da dodjem kuci a vi kafenisete, ne može” kontrolise mi i poruke koje pišem sa drugaricom koja se udala u drugom delu nemacke, misli da pricam nešto za njega. Nedavno se onesvestio, zagrcnuo se sa vodom nije mogao da dodje do daha, ja sam se prepala i pocela da placem, tada mi je rekao „Mislio sam da me ne volis jer si hladna prema meni i ne želiš da spavas sa mnom” Bilo mi je jako zao jer je tada pokazao da je svestan da ne osecam ništa prema njemu a opet želi da sacuvamo brak, a ja mu samo ne želim ništa loše. Nikad nije kuci, posto je privatnik njemu se radno vreme ne zna i vise provodi na poslu nego sa nama, sinoć je dosao, bio je sa mnom nešto manje od jednog sata i vratio se na posao nešto da sredi, rekao je da će doći za sat-dva, kada sam mu nakon dva sata poslala poruku jel dolazi kuci rekao mi je da mu je dosao drug i da će ostati malo sa njim i izvinio se, ja sam mu napisala „što se mene tiče DODJI NIKAD!” i naravno dosao je tek posle jedan iza ponoci, ne znam ni kad jer sam već spavala, on može da ode sa drustvom kad hoće, da se vrati kad hoće, nema vremena ni za decu, ni da starijoj cerki pomogne oko domaćeg, sve sama. Zbog njegovog posla dve godine nisam otisla u srbiju majku i brata da vidim jer on nije mogao da uzme dve nedelje odmora, mene sa decom nije zeleo da pusti, rekao je „Kako to izgleda, ja se ovde lomim a ti se provodis u srbiji” kao da sam sebična i da mi je samo stalo da meni bude lepo a on neka radi, a to što deca žele da idu to pada u drugi plan. Eto, ukratko sam ga opisala,ne postoji sansa da se takav covek promeni, pokusavala sam i lepo i besno i plakajuci da mu dam do znanja da me gusi ovaj brak, da me pustio da zavrsim kurs i skolu možda bih sada nešto radila i bio bi mi dan ispunjen, ovako sedim između 4 zida, svaki dan je isti kao predhodni već deset godina,i jeste, depresivna sam, tuzna, i ne znam koliko ću još moći ovako, hoću li izdrzati a ne poludeti.
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 08.11
Pricekaj dok naidje moj kolega Svabo,on vam može najbolje objasniti proceduru razvoda u njemackoj,šta je dobro a šta ne treba raditi :))
Hobbit
21. februar 2014. u 08.22
Vrlo verovatno da je Pantlija u pravu; dete od 10 godina ide u skolu, znaci pola dana nije kod kuce. Manje dete najverovatnije ide u vrtic, tako da se par sati kada su deca van kuce sakupi. Problem je ako žive u malom mestu ili nekom selu, tu nema uvek kurseva jezika; ali imaš internet, materijala za ucenje koliko hoćeš.
Hronicna samoca, iskljucenost iz zajednice, nikakav kontakt sa ljudima i eto ti depresije. Da krene da trazi pomoć, ne zna da prica i zatvoren krug.
Gde živis? Zašto ne izadjes iz kuce kada deca nisu tu, pa makar da hodas? Šta ocekujes da muž uradi za tebe? Ako on kaže da, slazem se, uci jezik i trazi posao, šta će se konkretno promeniti? I ta prica „posao koji me ispunjava” je jako naivna, kako neko rece gore. Već 20 godina tražim posao koji me ispunjava i u međuvremenu radim neke druge i pomeram se stepenicu po stepenicu blize cilju. Pri tome sam veoma visoko obrazovana, ali posao koji me ispunjava nikako da bas ubodem :-)
Jednoj mojoj drugarici koja je doktor nauka su skoro dijagnostikovali zescu depresiju i hipohondriju, ide na par meseci da lezi u bolnici i da je lece. Prvo sto su je pitali, šta radite u slobodno vreme, šta volite da radite, imate li hobi? Njen odgovor je bio ništa ne radim. Rekli su joj da će sve moguće aktivnosti i sportove da probaju sa njom prilikom tog lecenja, jer kada bude nasla nešto sto joj se zaista svidja, treba da se drzi toga i izasla je iz tunela.
Da ne dužim, i ja mislim da si dospela u depresiju sklopom zivotnih okolnosti od kojih nisi uspela da se odbranis. Ako se budes razvela tvoj problem neće nestati, sada ga samo i iz sve snage projektujes na muza. Ako nešto volis da radis, probaj da se za početak držiš toga. Nadam se da na gutas nikakve pilule, jer sve izazivaju zavisnost.
Srećno!
Simba
(...)
21. februar 2014. u 08.31
Egoizam,lobotomisanje, sluga i kucna pomoćnica mu treba. Sa tobom je sve ok. i apsolutno dobro rezoniras i ne radi se kod tebe o nikakvoj depresiji. Poslusaj me ako hoćeš. Dok te u zivoti ne slomi nećeš ni ojacati!!!! upamti to i to je ziva istina. Teško ti je i nedaj boze nekome biti u toj situaciji i znaš li samo koliko žena danas na svijet trpi iz straha da poduzme nešto jer je isparanoga mozga? Ti si ok. osoba i svjesna nacina zivota i znaš šta trebaš i želiš od zivota i nije tebe i nikoga majka rodila da se neko izivljava nad nekim. Idi za prvu ruku po hitno na socijalni rad i NEMOJ da se bojis reci upravo to sve sto si napisala i navedi da se bojis i trpis iz straha u slučaju razvoda braka da će djecu uzeti od tebe. To je Njemacka i nemoj se zanositi sa advokatima po Srbiji,ti živis tu gdje i živis i ako igdje dobijes savjet,pomoć i razumjevanje to ćeš dobiti tu. Ja ću ti javiti ako saznam konkretno kome da se obratis tu u Njemackoj što se tiče pitanja o kojem pišes. Puno te pozdravljam,glavu gore,snagu imaj jer sto prije to je bolje i nemoj sebe praviti nesretnom i tu djecicu. Tebi treba izlaz iz kuce i posao a to je dovoljno za početak da se osjecas samostalnom i poduzmes prve korake za bolji zivot. Idi u Komunu,nećeš se pokajati i neboj se nikoga a pogotovo njega jer on zna na koji način te može da slomi i da mu popustas jer je svjestan da nikog nemas da te zasititi i pravi te glupom da ne znaš bez njega ništa. Idi dokazi samoj sebi da ima i bolji način zivote no sto on to psihic radi od vas tri !!! pozdrav i javim ti se ako saznam.
Pantija
21. februar 2014. u 08.40
Ma da, taj posao koji ispunjava (i placa racune) i ja tražim već jedno 20 godina, a u međuvremenu jedem govna svaki dan...

Ja verujem da tvoj muž nije cvecka, ali retko koji jeste. Puno njih radi po ceo dan, pa kada dodje kuci ne radi domaće zadatke sa decom. Ima i on limit kada se mozak premori. Ima i on neke dobre osobine, o tome ništa ne pišes.

Ne smes da odustajes tako lako, ti pitas, on kroz salu ili ozbiljno kaže 'ne može' i prica je gotova. Pa znaš kada bi mene neki muskarac sprečio da odem i obidjem roditelje??? Ostavi decu sa njim te dve nedelje. Odrasla si, pametna žena, uradi ono sto si naumila. Kreni od sitnijih stvari, da se oslobodis. Nije ti on kriv sto nemas prijateljice (osim ako nije jedan od onih koji ženu drzi zamotanu pod burkom). Zatvorila si se u kucu, on je tu pripomogao svojim komentarima, ali ne drzi te on zakljucanu. Da ja sedim u kuci 10 godina, pa poludela bih. Izadji, izlazi svaki dan, volontiraj negde, idi u biblioteku, na neko besplatno predavanje, ima milion opcija.

Možeš da se razvedes, ali zivot razvedene žene sa malom decom u stranoj zemlji, bez posla, nije ruzicast i neće se ništa magicno promeniti. Nećeš sa razvodom nauciti jezik, izaci iz kuce, steci prijatelje, naći posao koji te ispunjava. To je sve u tebi. I on ako je privatnik, može da prikrije svoje prihode pred zakonom, pa ćeš tek onda da vidis kako je tezak zivot sa tek ponekom prebijenom paricom.
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 08.42
Hvala ti Simba, hvala na razumevanju, bile su mi potrebne te reci, nadule su mi se sad oci od plakanja kao paradajz zbog tvojih reci, a ne idu mi suze kao i ovih puta jer sam se osecala bespomocno, već sto su mi dale neku snagu... Samo da znam kome da se obratim za pomoć u gradu jer kao sto sam rekla, novac za advokata nemam. Da napisem zašto želim razvod pa da mi neko prevede na nemackom, neću se snaci sve ovo njima da kažem. Hvala još jednom svima koji su mi odgovorili
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 08.49
Simba, ja nisam rekla da želim posao iz snova, već sam napisala da nemam nikakav problem i da cistim po kucama i pomazem starijim osobama, želim dan da mi bude ispunjen a ne svaki da bude isti kao predhodni, ne mogu da odem u srbiji sa decom bez njegovog odobravanja jer bi lom napravio, a drugo, on bi trebao kartu da nam kupi i da novac da imamo dole a on to ne bi uradio. Ako budes još jednom pazljivo procitala videces da on ima glavnu reč u kuci i da uvek mora biti onako kako on kaže.
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 08.50
zadnji komentar se odnosio na Pantelija, izvinjavam se.
Wild___Woman
(domacica)
21. februar 2014. u 08.51
Pantija, ponovo ti nick nisam napisala kako treba! :)
Simba
(...)
21. februar 2014. u 08.59
Nemoras se ništa zahvaljivati već uradi to pod hitno jer koliko vidim ti si odavno već odlucila se na razvod braka i nebudi pesimista kad neko kaže kako na zapadu nije lako rastaviti se i te price vezane sa djecom . Kod nas je jadna žena i odbacena a ne u jednoj Njemackoj ili negdje, Naravno da si ti ta prva i jedina kakav će tvoj zivot biti i ako uz strucnu pomoć trgnes se i sama das sve od sebe tek ćeš onda shvatiti zašto si se uopste nervirala zbog njega jer ljubav u vasem braku je odavno ugasena i nemoj smatrati sve crnjakom. Ništa i nikome nije lako bilo šta u početku otpocinati sve od nule, ali vjeruj mi imam par kolegica koje su isto ili slično prolazile kao ti ali zato su danas tako sretne i zadovoljne sa zivotom,velike lavice za svoju djecu i žive samostalno i bez ispiranja mozga svoga bivšeg i sve su rekle da se kaju što se nisu razvele i ranije samo treba da se pokrenes i odlucis e sad idem direktno tamo i to je to. Hajde budi jaka i biti će u redu i javi kad dodjes do toga da si dobila pomoć za nastavak dalje i imaš pravo da trazis da ti pomognu da se odvojis od njega sa navedenim debelim razlozima koje si navela u gore napisanom. Tumaca trazi obavezno ! Ovdje u Svedskoj dobila bi sve i svu pomoć i nadam se da je u Njemackoj isto tako. Izdrzi sve za ljubav svoje djece i svoga zdravlja jer gore ti ne može biti nego sto sad tako živis.
sharlota
(bez zanimanja)
21. februar 2014. u 09.20
izvini ,za koga si se udala?ovo nije nas covjek,to je nemoguće,ovo vuce na muslimana,siptara,arapa...

meni je ovo nepojmivo da neko dobrovoljno pristane na socijalnu izolaciju.

ne kontam kako to ti njega pitas možeš li imati drugaricu,da bi voljela sa nekim da popijes kafu????

Simba
(...)
21. februar 2014. u 09.35
To nema nikakve veze sa mobningom i psihickim maltretiranjem odakle je ko. Moja kolegica je bila udana za Srbina iz srca Srbije koji je bio i gori od navedenog psihica u postavljenoj temi. A to sa muslimanima isto nema veze jer sve koje sam upoznala ovako leteci su ljudi koji izlaze i druže se ,a žene same putuju kako za Bosnu tako sa kolegicama u Alaniju u Tursku ili bilo gdje. Statistika postoji u svijetu koliko žene su zlostavljane u kucama bez fizickog nasilja i iz straha za prijavu doticnog trpe mobning godinama i godinama. Kreten ju doveo u Njemacku da može da se izivljava i od čega će ona da putuje za Srbiju kad nema ni centa već ovisi o njemu? a ubio ju je u pojam što se vidi iz pisanog. Ima ona nade i sreće za bolji zivot i nadam se da će to i napraviti. Kreten pa ko kod da je !
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 09.56
Zar nije malo nezahvalno davati nekoj NEpoznatoj osobi izjave tipa bjezi od njega,rastavi se,on je napravio od tebe sve najgore itd,pa još ovim putem diskusija...bez da se čula i druga strana...hmmm
Pa ja bih ovdje mogao sad sloziti takvu pricu kako me žena terorise da bi pojedinim i suze navrle na oci,a niko nezna ni mene ni ženu u mene...Ehhhh
Pantija
21. februar 2014. u 12.18
Tačno tako, najlakse je potapsati po ramenu i reci 'ma u pravu si, bezi od njega i razvedi se', a misli li Simba na tu sitnu decu koja će da plate najvecu cenu? Lakse malo sa tim olakim savetima koji vas ništa ne kostaju, ne radi se o krompirima, nego o živim ljudima.

Wild_woman, u depresiji si, to je tvoj najveci problem. Vidis kako se lako rasplaces. Prica je tako česta, udala si se sa 18-19 godina, pozurili ste sa brakom i decom (šta god da je doslo prvo). Znaci, nisi ni tamo zavrsila neke skole i ne bi lako nasla posao, još ako si živela u nekom manjem mestu, ne verujem da ti je buducnost pruzala puno opcija. Verovatno si verovala da je zivot u Nemackoj lak, da će biti bolji u inostranstvu. Od početka ti je bilo lakse da se oslonis na muza, jer si se nasla u zemlji koju ne poznajes, sa jezikom koji ne govoris. I sa malim detetom. Vase neravnopravne pozicije u braku su postavljene još od prvog dana. ali onda ti je to odgovaralo jer si bila mlada, neiskusna i bilo je lakse da se neko drugi bori sa zivotnim zavrzlamama tipa dozvole, racuni, zakoni, finansije. Sada imaš 29 godina, ni dana slobodnog zivota, uvek ti je neko određivao šta i kako (prvo roditelji, pa odmah muž) i sve pocinje da ti bude tesno. Evo i za razvod pitas druge ljude šta i kako, nije to dobro da se uvek oslanjas na nekog drugog da nešto uradi i odluci za tebe.

Ono sto ja pokusavam da ti kažem, kao da si mi sestra, je da puno toga zavisi od tebe i puno toga ti možeš da promenis. Ne posmatraj sebe kao žrtvu, već kao osobu koja ima ceo zivot pred sobom. Razmisli šta možeš da uradis, pocni od malih promena, pa će vremenom doći i vece. Neke stvari ste pogresno postavili još na početku, zašto samo on kontrolise sav novac i sve odluke? Ako delite postelju, delite i racun, a ne da ti cekas da ti on kupi kartu. Imate li zajednicki racun i zajednicke kartice? Jeste li ikada pricali o tome kako zamišljate svoj zajednicki zivot - gde ćete živeti, ko će gde raditi, koliko ćete dece imati, kako ćete rasporedjivati prihode? Sumnjam da ste to uradili pre 10 godina, jer niko to ne radi sa 20 (ili još manje), ali sada je vreme da pricate o planovima.

Ja bas nisam majstor da cinjenice uvijem u sareni papir, pa će ti možda sve ovo zvucati bezosecajno. Sve ti napisah u najboljoj nameri, ako možeš sedi pa procitaj hladne glave i razmisli o svom zivotu ne pokusavajuci da za sve okrivis muza.
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 12.31
Simba misli ako je njen brak bio veliki neuspijeh da svi prolaze kroz istu situaciju kao i ona pa se tjesi sa tim da bi sve ostale trebala nagovorit da uradi kao sto je i ona da bi opravdala svoj postupak...hmmm
Simba
(...)
21. februar 2014. u 12.40
...zašto samo on kontrolise sav novac i sve odluke? Ako delite postelju, delite i racun, a ne da ti cekas da ti on kupi kartu. Imate li zajednicki racun i zajednicke kartice?...

Pa jel ti čitaš šta je žena pisala?

Ne mora ona da slusa ni mene a ni tebe ili bilo koga drugog niti trazi savjet kako da opstane već trazi savjet kome da se obrati za pomoć posto je sama,jezika ne zna,nema prijatelje itd. i nemoras odmah da kontriras jer ja ženi nisam napisala ništa sto je protiv nje već sam napisala da iskoristi svoju slabost na najbolji način i da zatrazi strucnu pomoć jer na to ima pravo a to što ju lik izlobotomisao o tome nebi zeljela a lako je osudjivati i pametovati ali zalosno je i ona nije kriva tome jer svakodnevno i godinama i ´najveca laz postaje istina kad te neko ubija u pojam. Uzmi knjige o mobningu i lobotomiji pa ćeš vidjeti i znati o cemu se radi a u depresiji te vrste koju joj nameces nije ni blizu jer ne bi mogla voditi racuna o svojoj djeci i podilaziti muzu već bi on morao traziti rijesenje kako će izaci na kraj sa poslom,djecom i bolesnom zenom koja ne izlazi iz kreveta i koja je pod dekom 24/7 niti jede niti vode pije a kamoli da vodi racuna o kuci i familiji.
Pantija
21. februar 2014. u 12.54
Ja se tebi Simba stvarno cudim gde ti sve to procita sto si navela. Zvuci vise kao da svoje iskustvo projektujes na ovu situaciju. No dobro, svako ima svoje mišljenje i nasa se razlikuju.
Ja samo ne bih tako olako savetovala nekome koga ne znam da pozuri sa razvodom, još pogotovo ako procenim da se nalazi u vrlo osetljivom mentalnom stanju, jer nećeš ti voditi racuna o njenoj deci i odgovarati na pitanja gde im je tata.
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 12.56
Simba jel tebe može neko izlobotomisati...Ako možeš da odgovoris na ovo jednostavno pitanje sa DA ili NE molim te...??
Simba
(...)
21. februar 2014. u 13.10
Boze stvarno ovo je bez komentara...pa gdje ste vidjeli da ja ženi kažem da pozuri da se razvede ???
Ali posto vidim da sa namjerom se ide da tema ode u p.m. onda ću vas fino pozdraviti i nastavite da si pišete a to šta mislite o meni i to me dupe zaboli :)
Postavljacu teme želim sve najbolje i nedaj mu se vise zahebavati i da ti mozak ispire jer vidim da funkcionises,pozdrav !
polako_bolan
21. februar 2014. u 13.33
-1

Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 08.11

Pricekaj dok naidje moj kolega Svabo,on vam može najbolje objasniti proceduru razvoda u njemackoj,šta je dobro a šta ne treba raditi :))
„”„
U pravu ste kolega, ali

rekao bih da postavljacicu teme najmanje brine procedura razvoda:)))”
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 13.40
0

Simba
(...)
21. februar 2014. u 13.10

Postavljacu teme želim sve najbolje i nedaj mu se vise zahebavati i da ti mozak ispire jer vidim da funkcionises,pozdrav !
------------------------------------------------------------------
Pa u pravu si...Postavljac teme odlično funkcionise.
Nakon 10 godina braka i vremena provedenog u njemackoj nije bila u stanju da nauci bar 50% jezika,da nadje posao i da ne dozvoli lobotomiju :))

I rest my case ...
polako_bolanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

polako_bolan
21. februar 2014. u 16.10

Nadam se da sam dobro preveo ime Wilde Frau, divljakusa?

Pesmica za tebe :)

http://m.youtube.com/watch?v=vyiftpiCs9o

polako_bolan
21. februar 2014. u 16.14
E moj Mex, vjerujem da si ubijedjen kako znaš sa ženama:)

Drugacije bi bilo da si neuspjesan odnosno da igrom slučaja uletis u nekakvu finansijsku ili drugu krizu! Doduse, mnogo zavisi i od karaktera žene:)

Sto kažu svabe, nayeeebo si ako naletis na emanze, pa bilo to na običnom shalteru:))
Mexico1
(Trust_Nobody)
21. februar 2014. u 17.03
Nisam ja Svabo niusta ubjedjen...Vjerujem da me uvijek može syebat neka partizanka da mi se mozak zavrti,ali vjerujem i u sebe,tako da nikad u zivotu ne bih dozvolio da mi neko vrti mozak 10 god...10 godina ejjjjj,nije sala :((
tufnica
21. februar 2014. u 17.39
'Ajd koji će od vas dvojice da ustane i otvori prozor, podavicete se u ovoj paljevini ;)
888_
21. februar 2014. u 19.50
gdije se nalazis u Njemackoj?
slatkoodsljiva
(glumica)
21. februar 2014. u 21.36
Pa da je tuka gledala bi da je samo njoj dobro I davno zavrsila to poglavlje u svoju korist. Tuke znaju kako da iskoriste druge.
anonimna
22. februar 2014. u 01.27
Draga moja, tebi debelo nedostaje samopouzdanje.
Da sam na tvom mestu, ja bih lepo obavestila muza da krecem od sutra
na kurs jezika koji je tu I tu I traje toliko I toliko.
Zatim, kada naucis dovoljno jezik, nadjes si lepo neki posao I kažeš
ja od sutra radim tu I tu...zatim pocnes da se druziss sa nekom od tih poznanica
koje si pomenula, ili upoznas neku zensku na tom kursu ili poslu...pa gospodinu ako se
ne svidja, neka se on razvodi.

U manjoj ili vecoj meri, partnerovo ponasanje prema nama je uglavnom ogledalo našeg ponasanja
prema njima. On se ne oseca voljeno sa tvoje strane,kako ocekujes da on bude fin prema tebi.
Uradi svaki dan neku lepu stvar za njega, videces za par meseci da će I on da se promeni prema tebi.
On radi po ceo dan, I dodje kuci a ti nadrndana I gundjas...kako da on bude fin?
Ali prvo moras da imaš samopouzdanje, to ti je najvaznije, nema veze za koga si udata...mislim,
imaš internet, kako nisi bre za 10 godina naucila jezik. Ja sam dosla u Kanadu sa 20, posle 6 meseci
mi vise nije trebao niko da prevodi, sama sam se snasla I naucia jezik, upisala koledz I sada radim
u sruci, eh kamo sreće da sam tada imala muza da me izdržava, već sve sama...

Izvini ako ovo zvuci grubo, ali potrebno ti je da se trgnes I pocnes da menjas sebe,
tako će se I brak popraviti!
Srećno šta god odlucis!
Simba
(...)
22. februar 2014. u 07.29
www.profamilia.de

Evo ti ova adresa i ukucaj. Tu imaš i prevod na bilo kojem jeziku. Tu imaš sve vezano za tvoj problem i nadji ono sto tebe interesuje. Obrati se na socijalu u Komuni u gradu u kojem živis i oni će te uputiti dalje,to je sve sto ti lično mogu pomoći i želim ti svako dobro,pozdrav !
labudica
(EKV)
22. februar 2014. u 11.47
Ovaj problem bi se dao rijesiti da je njen muž htio da saslusa i ispostuje njene zelje a ovako ona mora sama da se snadje i izvlaci

Ja ti ne bi preporucila da se i kojekakve ustanove mijesaju iz vise razloga

Radije promijeni svoj pristup prema muzu ako pokusas obekjetivno da sagledas iz drugog ugla sitaciju i shvatis da si možda na kriv način pristupila covjeku

Ako ni to ne uspije onda smogni sama snage i hrabrosti i nadji posao pa onda idi od nega

Što se tiče zelje da vidis porodicu a on ti nije htio ispuniti to ja smatram kao cin gde nema ljubavi

meni e muž ispostovao zelju da odeo obici dalju familiju koja je daleko i dao je tada zadnje pare da meni udovolji
labudica
(EKV)
22. februar 2014. u 11.49
a i ne moras se razvesti formalno-možeš samo prakticki
PljucPljucPoruka negativno ocenjena. Pokaži

PljucPljuc
(Fertig.)
22. februar 2014. u 11.52
Najbolje je da smirish papke gospodjo draga 10 godina zhiveti u jednoj drzhavi a nepoznavati jezik To mnogo govori o tebia i djuvegija vishe lichi na nekog psihitja pa da te nebi udavio Lepo smiri papke. Ne raditi i neprichati njemachki pa kako mislish zhiveti i troshkove zhivota snositi mislish da tje te neko uzeti za ruku i odvesti u tvoj stan koji je uzgred nameshten otje kurrac
elektra4-
22. februar 2014. u 15.09
Kako će otici na kurs za nemacki ako mu neće da plati?
Može da pokusa, da bude odlucna,upise,krene ali ko će dati novac?
Dobro je da si tolike godine bila psvecena deci i to nisu bacene godine.
elektra4-
22. februar 2014. u 15.16
pao mi je na pamet posao kji bi uvek mogla da nadjes a bez znanja jezika -da probaš u nekom restoranu domaćem npr da radis kao ispomoc,peres sudje i pravis salate a nda te nekad stave za šank i sl...mada tamo nebi naucila jezik,onda posle predjes kod stranaca pa naucis jezik...peres nesato ,cistis,čim si u kontaktu sa ljudima i jezik se savlada jako brzo.
To sto tvoj muž ne želi da i ti napredujes jako puno govori o njemu,to nije normlno da te tako unazadjuje.
Tschombe
(Zerspannungstechniker)
22. februar 2014. u 16.27
Sve ono sto su gore napisali,zaboravi.Zaboravi i to da nemas para za advokata.Pazi sad!Kao prvo,otici ćeš u opstinu -Landratsamt ili Rathaus-.Tamo potrazi Rechtspfleger i objasni mu svoj problem(za prevodioca ćeš morati sama da se pobrines).Posle toga ćeš naći Advokata ali pazi kojeg.Tamo su ti advokati usko specijalizovani za autonesrece osiguranje svadje...Ti potrazi Scheidungsrechtsanwalt-expert za razvod brakova.Nemoras ići kod njega već zakazi termin.Kad odes kod njega on će ti dalje objasniti šta da radis,tj koje papire i gde da nabavis i to sve u tom gradu gde živis.Kada to uradis advokata i prevodioca i sve sto to treba placa ti država jer ti neradis to jest ti si domaćica koja se brine o deci sto je isto (za nemce)ogroman posao koji ti radis za tvoju familiju.Ti bre zeno živis u nemackoj gde žene imaju daleko vise prava nego muskarci i gde su žene najzasticenije na svetu.Ako se njemu nešto nesvidja nemoj da cekas da te udari,dovoljno je samo da povisi glas a ti zovi policiju i izbacice ga odmah iz stana i dobice zabranu,ako se pojavi blize od kilometar do tebe može da plati kaznu do 25000 evra(to je bilo 2003)Ako te udari ide odmah u cuzu na par dana i svaki udarac je od 3-5000 evra(ne mora on da plati,država mu sve skida sa konta ili direktno odbija od plate)Tek ćeš da vidis da ti imaš daleko veću moc nad njim nego on nad tobom.Sve sto ti treba dace ti država a odbijace njemu.Ako je on tvrdoglavi balkanac pa prestane da radi otici će par godina u cuzu pa će da shvati da mora da placa.Ako je u zatvoru dobijaces i dalje sve sto ti je potrebno za zivot od države.On može da se inati neko vreme ali će brzo da ukapira da nema nikakve sanse jer će ili da radi i da te placa za dobro placen posao (domaćica sa decom)ili će da živi ko pas malo na ulici malo u cuzi.Morace da vrati sve sto je država ulozila za tebe a neće ga spasti ni ako pobegne u drugu zemlju jer kad dodje vreme za penziju neće ništa dobiti jer će da odbiju ono sto je država ulozila u tebe a još nce da ode i u zatvor.Neću da ti poželim nikakvu sreću jer ti ona i netreba.Ti si već na konju,treba to samo da ukapiras.
jednaSosa
22. februar 2014. u 17.17
Ja mislim da ti nama draga domaćice nisi rekla ni 2/3 strateski bitnih stvari vezanih za tvoj problem.

Prvo, koliko je on stariji od tebe a koliko si ti lepsa od njega-može bit da je ljubomoran.
Gde su u ovoj prici tvoji roditelji? Ili ih je tvoj muž poprilično novcano namirio da bi mu dozvolili da te odvede tako jedru, mladu i jedva punoletnu u inostranstvo, a oni vise da se ne mesaju?

Iz koliko urbane/neurbane sredine si ti dosla, kad si sebi dopustila da provedes 10 godina u Nemackoj a da nisi ni jednom se potrudila da prgovoris taj Nemecki jezik ono bar zbog dece. Kako se ti sporazumevas sa uciteljima i vaspitacima, lekarima, ili recimo u prodavnici? Ili si navikla da se nosn stop držiš svom muzu za pantalone? Pa tisi dva puta bila trudna, kako si ti komunicrala sa tim lekarima?

Jesi li se ti pitala recimo koliko tvoj muž ustedi na taksi da je ne placa jer ti ne radis? (možda sad ja lupam, ne znam zakone oko takse u Nemackoj, ali znam sigurno da ta država dere sa taksama).

I na kraju, on da je hteo sposobnu ženu ili neku sa karijerom on bi je nasao i ozenio takvu a ne bi ozenio tebe koja si bila pa skoro derle, nesposbna, nevesta i nevicna zivotu, neiskusna, smotana ali verovatno lepa i dobra za priplod. Ono sto je on hteo on je i dobio. A Boga mi i ti isto.
Ja imam utisak da ti nisi njega nikad ni volela. Obrlatio te je tako mladu verovatno poklonima i kitio te je ko bozicno drvce, pa si ti ko guska pala na to.

Postoji tu još jedna mogućnost, a to je da je njegov san da ima lepu ženu kojoj ne da da radi ponizne poslove. Jednostavno covek živi za taj san, neće da mu žena cisti tudje klozete i bedinuje starce, a zato i rinta. Želi da ima takav imidz.

A ti lepo malo odrasti i emotivno sazri, pa pokusaj da sto vise saznaš kakav mu je posao, koliko je tezak, sa kakvim sve ljudima radi, koliko mora da se ponizava i trpi rizike. Doteraj se neki put pa mu odnesi rucak ili uzinu na radno mesto (ako je to moguće), pa malo oko njega zenski, poljubi ga pred svima, dozvoli mu da odzivi svoj san brate slatki. Nadji nacina da mu se vratis nazad. Budi malo žena i iznutra a ne samo spolja. Ceni malo to što hoće da te zastiti od poniznih poslova.

A to što ti nije dao da ides za Srbiju, pa možda je i imao prave razloge za to, možda kao deo osvete i reakcija na tvoju hladnocu, možda je ljubomoran, a možda nešto treće sto ti samo znaš.

U svakom slučaju verujem da si mu dala jako puno razloga za takvo ponasanje.

I za kraj, jel ti znaš koliki je procenat dece razvedenih roditelja u Nemacjoj, koja se odaju drogi i kriminalu? Zamilsi da ti se to desi,kako bi resila taj problem tako smotana?

mona_liza
22. februar 2014. u 17.30
Soso, dobro si rekla isto mislimo.Ona je samo gledala da se uvali na zapad ... a sada kuka kako joj ne valja.

Čini mi se draga moja da si ti samo kofere unijela u stan,a ostalo je sve bilo njegova briga :D
labudica
(EKV)
22. februar 2014. u 18.45
pa i ja sam rekla da se taj brak možda može još uvjek dovesti u red

A gle ovog ili ovu iz njemacke kako kaže da ona ne poslusa nikog od nas već da ocu svoje djece napravi pakao od zivota odma sad

Kao prvo ne znamo njegovu stranu price a kao drugo ovde se nije spominjalo fizicko nasilje

u pravu si samo gde kažeš da je ona već na konju i te kako ali neke žene iskoristavaju te zakone čak i pretjerano i čak i kad ne treba iz sebičnih pobuda
labudica
(EKV)
22. februar 2014. u 18.56
ali ako je on već zesci manipulator poslusaj savet od Tschombe

pada mi na um da joj zato nije dao da uci jezik

da ne sazna te « dragocjene dijamante » sto nudi ta država ženama
polako_bolan
22. februar 2014. u 20.52
0
slatkoodsljiva
(glumica)
21. februar 2014. u 21.36

Pa da je tuka gledala bi da je samo njoj dobro I davno zavrsila to poglavlje u svoju korist. Tuke znaju kako da iskoriste druge.
„”
Tako otprilike:)

sharlota
(bez zanimanja)
22. februar 2014. u 23.33
i ozeni se... gledaj paklenog plana, ovaj gore savjet

boze me sacuvaj!

ovo je prica pisna iz ugla žene koja je bila pa skoro derle- tinejdzerka,kada se udala i djecu izrodila,živi u totalnoj izolaciji,nije bila u stanju da nauci jezik, za sve nedace neko drugi kriv ... itd.

draga postavljacie teme, procitaj sosin post opet,pa još jednom, i još jednom ...

ljudski je obezbjediti uslove za samostalan zivot pa se razvesti dostojanstveno nego tom covjeku,kojeg nisi nikad voljela brat bratu, pakao od zivota praviti

strasno, kakvih sve ljudi ima.

labudica
(EKV)
23. februar 2014. u 01.47
skoro se namucismo oko nje - a gle po poeziji - vidi šta je radila covjeku

varala ga
-
a na kraju i on nju posto dodje kasno kuci

ma osuđeni ste na propast i ja dizem ruke od ovog slučaja

ako je ona pjesma njena onda ona garant zna i 6 jezika
Pantija
23. februar 2014. u 08.27
Mi se ozbiljno unesmo u njenu tuznu pricu usamljene žene u stranom svetu, kad ono wild_woman bolje govori engleski nego nemacki!
polako_bolan
23. februar 2014. u 11.02
Tema me mnogo rastuzila
PljucPljuc
(Fertig.)
23. februar 2014. u 12.05
Ova tema je iz pera moderacije a sluzhi za sazivanje publike...

Dakle navatali su vas
jednaSosa
23. februar 2014. u 12.22

Auuuu, pa ja nisam znala da ovde ima toliko sponzorusa, pa nam nalupase minuse što ne placemo sa postavljacicom teme.

Ne, nisam iznenadjena uopste. I ovde u Kanadi mi takve nesposobne sponzoruse, lupaju figurativne minuse, ali one i dalje vuku metlu i peru tudja dupeta i WC solje, a Sosa se vinu nebu pod oblake, svojim sopstvim snagama. Ipak mi se neverovatno isplatilo sto sam sama postigla sve u ovoj stranoj zemlji pa sad ne moram da polazem muzu racune za mnogo sto šta.

Aj sad vi spozoruse navalite sa minusima.

PljucPljucPoruka negativno ocenjena. Pokaži

PljucPljuc
(Fertig.)
23. februar 2014. u 12.27
Ih Soso ovo ti je odje gnijezdo razmazhenih napuderisanih pseudo damica
labudica
(EKV)
23. februar 2014. u 12.36
Sosa nemoj se obazirati na minuse

to je samo ZARAZNI KLIK i vecina ide da stavi isto sto i vecina

Ako vecina stavi plus velika je sansa da ćeš i ti nekom staviti Plus

ako ne onda -
salekosmajac
23. februar 2014. u 16.26
kako vas žena pali, a vi ko da je vas zivot te saveti, te cuveno srpsko pametovanje (jedinsteveno u svetu)kako rešiti tudji zivot.
mona_liza
23. februar 2014. u 17.36
Hahaa Sale ,bas naprotiv vidis da smo mrtve ladne zato i ovoliki minusi :D
Wild___WomanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Wild___Woman
(domacica)
23. februar 2014. u 20.00
Zašto je zabranjeno pisati poeziju, neka mi objasni onaj ko je preturao po forumu da nadje neku moju „mrlju” Kako si mogao i dao sebi za pravo da me etiketiras kao ženu koja vara muza jer piše poeziju? Zašto jednostavno ne preskocite ovu temu, ako mi ne mozete pomoći zašto me sputavate u svojoj odluci, nazivate sponzorusom, zenom koja nikad nije volela svog muza, ljudi, taj covek me je nacinio najsrecnijom i najnesrecnijom zenom, ako već moram da se pravdam a imam potrebu ako ste već izdvojili vreme da me popljujete a pritom i ne znate.
Imala sam srećan brak i iz tog braka divnu decu kojima sam uvek bila poosvecena (i još nešto, nisam rekla da ne znam nemacki, rekla sam da znam 70% Problem je sto nemam i ne komuniciram puno sa ljudima pa mi je jako teško kada trebam nešto da kažem, ali uglavnom razumem)Moj brak se raspao zbog gore navedenog, da ne ponavljam.Ne želim da mu napravim „pakao od zivota” kao sto je to neko rekao,ne želim da me mrzi, ne želim da pati, ali znam da je to teško,znam da razvod nije ni malo lak, ni za onog ko odlazi ni za onog ko ostaje..
polako_bolan
23. februar 2014. u 20.28
poeziju? Zašto jednostavno ne preskocite ovu temu, ako mi ne mozete pomoći zašto me sputavate u svojoj odluci, nazivate sponzorusom, zenom koja
„”„
Koju pomoć ocekujes?

Konkretno bitte!”
labudica
(EKV)
23. februar 2014. u 21.19
wild woman neće ti biti toliko tezak razvod jer si već rekla par puta da ne volis vise muza

a za samostalni zivot biće ti lakse čim se otrgnes od njega
labudica
(EKV)
23. februar 2014. u 21.21
soso kojem si gradu u CAN?
PustaZelja
(i posle mene - ja)
23. februar 2014. u 21.30
U kom si gradu u Njemackoj?
Wild___WomanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Wild___Woman
(domacica)
24. februar 2014. u 02.38
Polako_bolan ocekujem da se držite teme a ne da me etiketirate i donosite dijagnozu na moje psihicko zdravlje (pr.depresija,i sl.)
i sa sigurnoscom pricati kako ja tog coveka volela nisam, odrekla sam se skole, otisla iz Srbije (iako bi mnogi dole jedva cekali da odu kod meine nije bio taj slučaj) sve sam ostavila zbog njega jer sam ga volela, i da nemamo dece ja ovde ne bih ni pisala, samo bih spakovala svoje stvari i vratila se dole bez obzira sto bih mogla da ostanem. Labudica: Da mi razvod lako pada otisla bih odavno,nije to veza od 10 dana u kom možemo da raskinemo tako lako, to je brak u kom imamo i decu, zbog njih sam najviše i trpela sve ovo, mislila sam da je najbolje da imaju oba roditelja, da ne pate ni za jednim od nas dvoje, a onda razmišljam.. jednom će njih dve da odrastu, budu devojke, zavrse skole i postanu svoji ljudi, ja ću tad biti već negde u cetrdesetoj, bez posla, bez prijatelja, bez icega, znam da se nikada neću kajati sto sam ceo zivot njima posvetila jer sam ih zato i rodila ali želim da se ostvarim i kao covek, ne samo kao roditelj. Desilo se par puta da me starija cerka pita „Mama zašto ti nigde ne radis?” Onda joj odgovorim „Zato zlato sto želim da uvek budem sa vama, da budem kuci kad dodjes iz skole da ti postavim da rucas, da te ispratim, jel ti mislis da kimberly (njena drugarica iz odeljenja) voli sto mora da ostane do pola četiri u skoli i provede ceo dan tamo jer joj mama i tata rade? I ona ucuti tad...
PustaZelja U NRW sam.”
Gojko
24. februar 2014. u 04.24
Nigde nisam procitao gde si napisala da si pokusala
spasiti taj brak.Ne verujem da ti ne znaš nemacki, jer i ja kad napisem
„mene” System vrsi ispravku na nemackom „meine”
Znaci, koristis nemacko pismo.
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
24. februar 2014. u 04.31
Zato zlato sto želim da uvek budem sa vama, da budem kuci kad dodjes iz skole da ti postavim da rucas, da te ispratim

А зашто лажеш своје дијете?
Hobbit
24. februar 2014. u 04.41
Kakvo mlacenje prazne slama...
Dobila si čini mi se korisne informacije, sad pravo tamo, sa 70% nemackog ćeš moći da objasnis svoje probleme. Samo vodi racuna da se ne uvalis u nešto sto nisi ocekivala, kada se u Nemackoj socijalne sluzbe pokrenu i upadnu u porodicu, onda nema posle hoću piskim, neću piskim.
Wild___Woman
(domacica)
24. februar 2014. u 04.47
Kako da ga spasim, reci mi?
Nisam ga ja ni unistila. Ja sam kriva jer sam se nadala da će se promeniti, njemu je vaznije da bude sa drustvom nego sa nama, ne mogu na miru ni da veceram jer mi svaki zalogaj zapada kad ga gledam da u jednoj ruci drzi Telefon i dopisuje se sa drustvom a u drugoj kasiku, dogovorimo se da gledamo film, on pusti film ja gledam a on se dopisuje sa drustvom, ili prica telefonom, ne ispusta ga iz ruke ni tad kada je sa mnom, a znam da je tako i kad je na poslu. Da ne pricam koliko sam puta videla da u Telefon ima slike golih žena (satro mu drugovi salju, pa da mu to smeta izbrisao bi, ajde neka ispadne muskarcina, ne mora da kaže „ej, ne saljite mi to” ali neka izbrise)Znam da je ruzno sto mu uzimam tel, ali to radim zato što ga nikad ne ostavlja, ili mu je u dzepu ili u ruci. Kako da se osecam kada vidim da ima gole žene u telefonu? Pre dve godine sam pricala sa njim da ne mogu vise da živim tako, da se ne osecam voljeno, niti da me voli, zelela sam razvod. Tada je bio besan, povredjen, plakao je i na sve nacine pokusavao da me zadrzi pored sebe, obecavao je da će manje izlaziti sa drustvom, da će nam vise posvecivati paznje itd... i ja posustanem, iako znam da će biti dobar muž samo u narednih par dana pa onda opet po starom, popustim, nemam gde da odem. Secam se prve godine braka, ostavio me sa bebom samu kuci a on je otisao sa drustvom u majorku, i to me namazao da je satro dobio na nekom kvizu kartu (???) dzaba sam plakala i bila besna sto mi to radi, otisao je na 3-4 dana. Setio se da mi kupi privezak za kljuc. Ali nije zaboravio da mi pokaze slike kako se provodi, i kako mu gogo plesacice igraju na stolu. I dan danas njemu nije jasno zašto mu prebacujem to! Pa ja u zivotu ne bih mogla da ga ostavim sa decom ne samo što ne bi umeo da pazi na njih već zato što nisam slobodna devojka pa da mogu tako raditi, moja je duznost da budem zu svoju porodicu a ne zu drustvo da se zabavljam i alkoholisem. Nema ljubavi u ovom braku, njegovo „Volim te” 300x na dan mi ništa ne znaci, nikakav dokaz nije, to je posesivnost i daleko je od ljubavi.
Simba
(...)
24. februar 2014. u 05.00
Idi razvedi se jer od toga nema ništa i ne pisi svoj privatan zivot do te mjere ovdje i nepravdaj se nikome. Radila sam prije 10 godina sa ženama koje su bile mobane psihicki i lobotomisane kod kuce a to su krile godinama tako da znam o cemu ti lično pišes jer taj psihic je ubio pojam u tebi i stvorio ti nesigurnost. Ako znaš 70% njemackog onda je ovo sve uzalud pisano,idi u Komunu i poslala sam ti link gdje sve piše pa sad je na tebi. Ne slazem se u jednom...šta imaš ti da kontas hoćeš ti njemu zagorcati zivot ili ne? idi svojim putem i misli i bori se za tu djecu kao i za sebe a šta će on? već ti je neko fino i napisao kad ga drmne prava ustanova tamo gdje treba,možda se paksu i trgne? ko to zna...šta to trpis vise ako ne možeš ? nije mi jasno?
Wild___Woman
(domacica)
24. februar 2014. u 05.08
I ja mislim da sam dovoljno rekla o tom braku, čak i previse.. Hvala ti Simba, i ostalima na informacijama i savetima, resicu ovo...
Gojko
24. februar 2014. u 06.05
tebe Simba ne zanima što se događa u dusi njenog coveka ili dece.
možda je on super covek,a ti neprestano insistiras na razvod..
i dalje mislim da je najbolje da njih dvoje sami rese njihov Problem za dobro svih njih.
elektra4-
24. februar 2014. u 11.49
Kakav covek pa to je strasno
labudica
(EKV)
24. februar 2014. u 11.56
strasan covjek

egoist i pun kompleksa
polako_bolan
24. februar 2014. u 12.11
Polako_bolan ocekujem da se držite teme a ne da me etiketirate i donosite dijagnozu na moje psihicko zdravlje (pr.depresija,i sl
„”
Gdje sam pisao o depresiji?

CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
24. februar 2014. u 12.29
Ниси ти писао, она је за себе рекла да пати од депресије.

Жалосно је провести 10 година брака , а већину времена провести мислећи на развод.
Искрено, мени доста тога овдје звучи претјерано бомбастично као 'бестселер'на који се народ прима.
Мени ово личи на оне љубавне романе које смо читали у раној младости.
Не дјелује ми мутава за овакву ситуацију.

Био роман или не, очекивати да се неко промијени (као што је постављачица навела да је чекала да се он промијени) је СУЛУДО.
Нећеш ти да се промијениш, идеш ка ономе шта желиш и какав ти је карактер. Па ваљда је то и нормално.

Тешко да ћеш успјети и са тим разводом.
Нико си и ништа, немаш свједоке, немаш биографију, немаш доказе.
Или почни да прикупљаш материјал или заврши роман.
polako_bolanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

polako_bolan
24. februar 2014. u 12.44
Radila sam prije 10 godina sa ženama koje su bile mobane psihicki i lobotomisane kod kuce a to su krile godinama tako da znam o cemu ti lično pišes jer taj psihic je ubio pojam u tebi i stvorio ti nesigurnost. Ako znaš 70% njemackog onda je ovo sve uzalud pisano,idi u Komunu i poslala sam ti link gdje sve piše pa sad je na tebi. Ne slazem se u jednom...šta imaš ti da kontas hoćeš ti njemu zagorcati zivot ili ne? idi svojim putem i misli i bori se za tu djecu kao i za sebe a šta će on? već ti je neko fino i napisao kad ga drmne prava ustanova tamo gdje treba,možda se paksu i trgne? ko
„”„
Prvo da pohvalim žene u DE sto su se organizovale u zastiti svojih prava, naravno uz pomoć države:)
Muskarci nazalost nemaju podrsku države, nego maltretiranje emanzi guse u sebi ili na muskim forumima, koji su prilično cenzurisani

A to što pišes ”kad ga drmne prava ustanova gdje treba, možda se paksu i trgne„ si potpuno u pravu! Sud, jugendamt i sve institucije su u 90% slučajeva protiv muskarca, pa čak i protiv djece ako žive uz oca. Žene su uvijek u pravu, iznadje se način da se izvrdaju cinjenice

To je to, iz iskustva. Mislim na svapske ustanove odnosno institucije. Mene i moju djecu su institucije naterale iz kuce od 240 kvadrata u stan od 40 kvadrata. 10 hiljada evro sam morao bivšoj ženi isplatiti iako 4 godine nije za djecu placala alimentaciju. Pre vise od pola godine sam izgubio još jedan sudski spor, tako da sam bivšoj supruzi duzan oko 30 hiljada evro, racunajuci sudske troskove

Ustanove su cudo, gaze djecu za racun ”prava„ žene!

Svakom muskarcu mogu preporuciti da se ne ženi ili ako se već ozeni, maksimalno jedno dijete! To vazi i za žene, izuzev ako su psihofizicki stabilne i spremne da hrane djecu bez pomoći ustanova

Ja sam uz 4-ro djece radio do prije tri godine puno radno vrijeme, vrlo naivno od mene

Postavljacice teme: ”razmisli šta je moralno, ne dozvoli da te ustanove pumpaju pravima žena i majki„
Simba
(...)
24. februar 2014. u 13.00
Pa šta je svabo ? ma zahebi ti tu stvar...a nadam se i dole da se sve mjenja i da žene nisu mutave kako se opisuje postavljacica teme sto je bezkrajno bezobrazno sa strane zenskog svijeta koji ucestvuje u ovoj diskusiji i nemoralno da je bezvrijedno komentarisati. Hajde danas udari ženu u Srbiji i samarom? malo morgen ...ako te prijavi nehebo si i zašto da trpe a nasilje, u kuci nije samo fizicke prirode već i psihicke sto je nekad i gore. Druga stvar...ispiranje mozga dovede osobu da ne zna šta ciniti i šta je ispravno mada joj sedmo čulo govori onu pravu istinu ali osobe koje su ispranog mozga nisu u mogućnosti same da donesu tu odluku da napuste sve i traže pomoć a u ovom slučaju psihica iz ove teme pa znaš šta je on?? on je jedna nula od covjeka kojem sad da se pojavi neka jezicava i strese mu se u facu ima da se upiski u gace a kamoli muskarac ili socijalni rad. To su nule od ljudi i to šta on radi od nje on to ne može kod svakog pa zato istresa svoje gace i glumi nekog „frajera” a u stavri je takva seljacina kojem treba tako dobro zabiberit pa da se misli !!!! On je NULA !!!!!
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
24. februar 2014. u 13.16
...реплика горе наведеном посту...

...Интелигентни људи су увијек препуни сумњи,
док су будале препуне самопоуздања!

Буковски
Simba
(...)
24. februar 2014. u 13.23
Lane malo, samo ti citiraj i prepisuj tudje a čega se pametan stidi,budala se ponosi ! cuj majke ti citiras Bukovskog??? jbt.al si ti paaametnaa ??? bravo !
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
24. februar 2014. u 13.44
Дааааа, да нећу мождаааа тебе...ахахахахахаха!
Симба, баш си вицкаста! ;-)
Mexico1
(Trust_Nobody)
24. februar 2014. u 20.11
Izvini domaćice ili ti Wild-Woman (koja ironija),ali pored svega toga sto si ti napisala o toj svinji sovinistickoj i lazovu od svog covjeka sa kojim si 10 god,kako kažeš...cekaj i da napisem DESET GODINA !!,mene samo još vise zbunjuje kako da si sa tim covjekom provela tolike godine,pa još napravila i dvoje djece...Aj bar da si napravila jedno dijete u fazonu smunto te na finocu i pricu pa brzo zatrudnila i onda si tek progledala i vidjela sa kakvim covjekom živis pa rekla sebi nisam luda da sa njim pravim i drugo dijete,zbog radi svega toga sto si navela...Mislim,izvini molim te ali,neko je u toj prici ili glup,ili lud...treceg nema jer ga neMre bit.
Ja sam...ja sam,kako da kažem...ovaj...onaj...mislim...zbunjen smltc :((
Mexico1
(Trust_Nobody)
24. februar 2014. u 20.14
Ohhhhh ispardonjavam se,samo zaboravih da dodam to što pricas kako si sa njim sve te godine zbog djece,možeš okacit macku o rep.
Ajne dizne proklizenzi kod tufenzi garazen...Ja ja meine shatzi.
labudica
(EKV)
24. februar 2014. u 21.21
Vidi kako je svabina bivša žena bila opasna

al stvarno treba bit dosta psihicki jak da bi izdrzo toliko puta na sud u zivotu i plus ubrati toliku lovu

kapa dole!

Ona je menii carica ako je svabo sve to zasluzio u privatnom zivotu

A ovo za seks nikako mi nije jasno kako uopste i ti i on mozete tako da živite bez da se oboje zalite na seksualni zivot a fizicki ste blizu
Spela
(Programer)
24. februar 2014. u 21.36
Ne slusaj negativna mišljenja ovih zlobnika koji dan I noc provode na
Serbian Café trazeci žrtve. Vrlo su verovatno slični ljudi kao tvoj muž.
Ti imaš sva prava da se boris za sebe I svoju decu.
Tvoj muž te najverovatnije vara.Zao mi je ali to je verovatno prvi razlog
zašto ne spava sa tobom. U tom slučaju možeš odmah traziti razvod I ne moraas
cekati tih godinu dana rastavljenog zivota.
Nemoj biti žrtva. Nadi nekoga kao prevodioca I idi u zavod za socijalni rad
objasni da te muž zatvara u kucu. Ne dozvoljavati da izlazis itd.
Napisi na papir svo maltertiranje bilo da je fizicki ili psihicki I
reci da sumnjas da te vara. Sigurno ti kažem da ćeš dobiti pomoć.
Takode pomeni decu ako I njih bilo kako maltretira,tuce,galami na njih itd.
Razvod trebaš obaviti u Nemackoj jer hoćeš da ti on placa alimentaciju.
I nikako nikako njemu nemoj govoriti ništa da si bila kod socijalnog radnika
niti da hoćeš razvod. On će samo postati još gori,agresivniji I bezobrazniji.
labudica
(EKV)
24. februar 2014. u 22.06
to da je vara je i vise nego ocito i LOGICNO

problem nije imati slike golih žena-i to a ma bas nije nikakav problem kada covjek spava sa svojom zenom

ali ako covjek ne spava sa svojom zenom a drzi takve slike na cell onda se radi o covjeku koji ipak ima veliki seksualni apetit i nije nikako moguće da ne vara wild woman - jer ako kuci ima nju blizu sebe nemoguće bi bilo toliko dugoo odoliti- Cista logika
Mexico1
(Trust_Nobody)
25. februar 2014. u 07.18
Ovi su mi najdrazi sto iz prve osuđuju drugu stranu,bez da su i čuli njegovu/njenu pricu...Ma bravo klap klap klap...QI 1.000%,e sad pitanje je s koje strane :))

Pa Labudica kaže...

-2

labudica
(EKV)
24. februar 2014. u 21.21

Vidi kako je svabina bivša žena bila opasna

al stvarno treba bit dosta psihicki jak da bi izdrzo toliko puta na sud u zivotu i plus ubrati toliku lovu

kapa dole!

Ona je menii carica ako je svabo sve to zasluzio u privatnom zivotu

----------------------------------------------------------------------------------------------
Labudice vidi se da si u toku i da pomno pratis dogadjaje svojih „virtualnih drugova”ovdje,pa ću ti samo kažem jednu stvar o Svabinoj ženi carici.
Žena mu je toliko dobra carica da su sve cetvoro djece bez ikakve prisile od strane oca koji se nasao potpuno sam u sistemu bezumlja,presli na njegovu stranu i žive sa njim.I pored svega toga sto mora da rinta ko lud da isplaca pohlepne odvjetnike da se otarasi vjestice,casni sud ga je još potpomogao u tome da samohrani otac cetvero djece mora još da joj isplati 30.000 eura...Mislim da to dosta govori o carici kako je ti nazivas.Ajd sto otima sve od svog covjeka,ali sto otima i od sopstvene djece...E to ti je reč majka,nedo bog nikom..:((
tufnica
25. februar 2014. u 08.17
Ovi su mi najdrazi sto iz prve osuđuju drugu stranu,bez da su i čuli njegovu/njenu pricu...Ma bravo klap klap klap...QI 1.000%,e sad pitanje je s koje strane :))
____________________

Bez ikakve namere da komentarisem Svabin „slučaj”, zar ne mislis da bi ovo sto si napisao trebalo primeniti i kada je on u pitanju?
labudica
(EKV)
25. februar 2014. u 08.41
mexico rekla sam carica je samo ako je on stvarno nešto jako loše napravio

a u protivnom slučaju je ona ta ko je zla

nisam znala da su sva deca kod njega i to uvjek
Mexico1
(Trust_Nobody)
25. februar 2014. u 09.46
+1
tufnica
25. februar 2014. u 08.17

Ovi su mi najdrazi sto iz prve osuđuju drugu stranu,bez da su i čuli njegovu/njenu pricu...Ma bravo klap klap klap...QI 1.000%,e sad pitanje je s koje strane :))
____________________

Bez ikakve namere da komentarisem Svabin „slučaj”, zar ne mislis da bi ovo sto si napisao trebalo primeniti i kada je on u pitanju?
-----------------------------------------------------------------------------
Tufnice ne znam jel ti procita šta sam ja napisao,tj.da li si citala njegova prethodna pisanja...Ja se sa Svabom družim već duže vrijeme,čak smo bili prijatelji i preko FB dok nisam izbrisao svoj nalog jer mi dodijalo,tako da sam malo vise upucen u njegov slučaj...Bez obzira na sve to,upravu si ja nisam nikada razgovarao sa njegovom zenom pa da mogu da kažem jest ili nije,međutim djeca nelazu i u ovom slučaju mi je dovoljno da razdvojim neke stvari,a svaki slučaj je sam za sebe zar ne...Sva njegova djeca su se na sudu izjasnila da hoće da budu sa svojim ocem,da nezaboravim da dvoje djece su ja mislim sad i punoljetna,sto znači da se bas i ne moze reći da im je on ispirao mozak jer su još mali o njihovoj majci...Šta ti mislis...???
tufnica
25. februar 2014. u 10.41
Da Mex, znam ja dobro Svabinu pricu pricanu ovde i na ZK unazad nekoliko godina:) Ipak, to je samo njegova prica, šta je istina ne znam. Da nešto tu debelo ne stima i unosi crv sumnje su i presude nemackog suda koji priznaćeš daje potvrdu tim sumnjama.
Istina je uvek negde između.
Mexico1
(Trust_Nobody)
25. februar 2014. u 11.26
Iznenadila bi se kad bi znala koliko nevinih ljudi trune po zatvorima,a koliko krimosa,pedofila i ostale bagre seta slobodno po ulicama sve zbog casnog suda i danasnjeg sistema...:((
tufnica
25. februar 2014. u 12.06
Da, postoji i to ali ne bas u tolikom broju da bi sumnjali u svaku sudsku presudu.
polako_bolan
25. februar 2014. u 12.26
Da pojasnim:)

Carica ili ne, to je postalo nebitno u mom slučaju

Bitno je to što sud odnosno država, histericno podržava kriminalnu stranu, u mom slučaju zensko, i radi protiv imteresa djece
Vjerovatno ima dosta žena koje nisu sa svijom djecom adekvatno zasticene od države i suda. Rekao bih da su se pravnici osamostalili i da svoj licni interes stavljaju u prvi plan. Na ruku im idu budale, koje ne mogu odustati od rusenja i tuzakanja
Vrlo jednostavna fora, sud podrzi kriminalnu stranu i takav glupan neće odustati

Chista farsa i izivljavanje nad neduznim ljudima

Interesantno je i to što takvi kriminalci imaju dobru podrsku mnogobrojnih istomišljenika:))

Ja sam se unaprijed dobro informisao i prilično spreman docekao sudske procese. Znalo se otprilike kako će sve ići, mada sam se iznenadio upornoscu gospodje:)))
Nevjerovatno koju energiju gospoja posjeduje:)))

Još samo kad bi mogla naplatiti pare od mene odnosno kad bi mogla izbjeci sudske troskove koje će morati preuzeti jer sam ja dekintiran:)

Zato preporucujem postavljacici teme da se dogovorno razidje sa muzom, da dobro procijeni predlozene savjete drugih

Labudice, ne zamjerim ti sto si gospoju nazvala caricom, vjerovtno si to ironigno rekla, nasalila se::))
Carica je u keshu kupila stan od 80 kvadrata dok joj cetvoro djece živi na 40 kvadrata. Dobro, desava se to, ali cinjenica da sam unesen u centralni registar duznika, onemogućava mi da od grada njena djeca dobiju dobar stan. Čak i ako bih mnogo radio i zaradjivao, bilo bi mi sve oduzeto. Da, ostaje mi da dignem noge i ispijam kafice, vozam se na godisnje, i tako to:)

Trenutno me muchi samo jedna stvar! Zašto se povremeno iznerviram?:)))
escada
(¡)
25. februar 2014. u 13.53
Paljevina.
Oberstaatsanwalt
25. februar 2014. u 17.40
ne znam sto neko kaže da je paljevina, nisam ni citao. ali ja te mogu razvesti, platice ti sve država ...
labudica
(EKV)
25. februar 2014. u 21.21
svabo- iskrenoo ja bih volila da imam takvu kolicinu energije po pitanju zivotne borbe generalno al ne u negativnom smislu da iskoristim sistem tako da nekom dobrom covjeku ili ženi tj. nevinoj osobi napravim nazao

polako_bolan
25. februar 2014. u 21.42
+2

Simba
(...)
24. februar 2014. u 13.00

Pa šta je svabo ? ma zahebi ti tu stvar...a nadam se i dole da se sve mjenja i da žene nisu mutave kako se opisuje postavljacica teme sto je bezkrajno bezobrazno sa strane zenskog svijeta koji ucestvuje u ovoj diskusiji i nemoralno da je bezvrijedno komentarisati. Hajde danas udari ženu u Srbiji i samarom? malo morgen ...ako te prijavi nehebo si i zašto da trpe a nasilje, u kuci nije samo fizicke prirode već i psihicke sto je nekad i gore. Druga stvar...ispiranje mozga dovede osobu da ne zna šta ciniti i šta je ispravno mada joj sedmo č
„”
Dobro vece Simba:)

Nije mi bona ništa, a tebi? Nešto te muchi, rekao bih onako odokativno?

U njemackoj se skoro svakodnevno desavaju ubistva u okviru familije

O samarima nemam podataka, pogotovo o jacini samara i kazni koja sleduje

To nije ni bitno, nego me interesuje ljubav i seksualnost:)))

PustaZelja
(i posle mene - ja)
25. februar 2014. u 21.52
Meni neke stvari nisu jasne bas... Ne zalis se da je nasilan i da te zlostavlja. Da te zapostavlja, to stoji, a vidim i ti njega obzirom da ne spavate u istom krevetu i da već 2 god niste imali odnose.

E sad meni nije bas najjasnije kako on tebi npr može zabraniti da u toku dana - dok su ti cerke u skoli - odes na kurs njemackog jezika npr? Ne vjerujem da te zakljucava u kuci ili da ti zabranjuje da izlazis iz kuce. Ja vjerujem da tu ima organizovanih i besplatnih kurseva jezika za strance koji žele brze da se integrisu u Njemackoj i pocnu da doprinose. Vjerujem da oni takve stvari vrlo rado finansiraju. Znaci, to ne bi trebalo da je problem.

Vjerujem da ti ni vozacka bas nije neophodna jer je poznato da je u Njemackoj gradski prevoz dobro organizovan pa vjerujem da bez problema možeš da odes na taj kurs njemackog i sa metroom npr.

Kad usavrsis jezik onda isto tako možeš početi i da konkurises na poslove - ne vidim kako muž u tome može da te sprijeci. To sto on kaže da ti to ne treba, to je samo njegovo mišljenje na koje ima pravo sve dok ti fizicki i silom ne ogranicava kretanje. Znaci, iz svega ovoga ja ne vidim uopste razlog za neki brzi razvod jer vi i onako živite kao cimeri. Bolje ti je usresredi se na ucenje tog jezika i kasnije na trazenje posla. Živi svoj zivot; razvodit se možeš i kasnije kad se malo sredis i stanes na svoje noge.
MAKPO
(косингас)
25. februar 2014. u 22.34
A sto ste zapeli za taj jezik, sunce vam kalajsano!?
Žena (ili bilo ko drugi), ako hoće da nauci bilo koji jezik, naucice ga i bez skole. Pošto je sama u kuci/stanu, tada joj je najbolje uciti jezik, preko knjiga, cd, dvd, interneta...jer nema ko da rusi koncentraciju.

Da je mene ostaviti tako samoga kuci, pa ja bih odma sad naucio i taj engleski.

Njoj je krivo jer on ima 'jaTelefon', a ona neki stari 'Telefon'.

Ako visi na tom svom 'jaTelefonu' kako ti to opisujes, pa zar ti mislis da se on toliko tipka s drugarima? Mislim, napregni malo te vijuge.

Ja kad hoću da odmorim oci i ubrzam rad srca, samo uzmem kumov 'jaTelefon' ;o)

Nemoj da se ljutis, al' vi ste otisili poqurku! Zao mi te dece...

Pozdrav
Hobbit
26. februar 2014. u 02.55
Muž koji te ne podržava, verbalno i mentalno ubija u pojam nije nikakav muž niti covek da provedes zivot pored njega. Žena kojoj je za sve sto joj u zivotu ne valja kriv muž, isto tako je obična nula. Tako da, nasla krpa zakrpu. Ako neko od ovo dvoje ne nadje nekog novog i hormonalno odlepi, mogu oni tako još 20 godina.
Oberstaatsanwalt
26. februar 2014. u 19.38
imay presude protiv te žene. jesi radio Insolvenz Verfahren
Oberstaatsanwalt
27. februar 2014. u 05.50
ne kontam ovo sve sto piše svabo, ali ako imaš dugove, možeš ih skinuti u restschuldbefreiungsverfahren za 6 godina, a ne znam kako je moguće to tako izgubiti.
escada
(¡)
27. februar 2014. u 17.24
Ložana...
JV
(☆)
27. februar 2014. u 17.44
888_
21. februar 2014. u 19.50

gdije se nalazis u Njemackoj?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kako je elegantno preskocila ovo pitanje...:)))

Kad sam tek dosla na SC, nik Marinko je pisala kako je u Nemackoj, kako je muž maltretira, bije i zivotno ugrozava. Stvarno je zvucalo potresno.
Mi smo tada bili u Hamburgu i moj dragi je igrao golf sa visokim 'funkcionerom' u njihovoj policiji, pa kada sam mu ja, onako potresena, ispricala tuznu pricu koju sam procitala, on je predlozio da ja stupim u kontakt sa tom zenom i da je prosledimo ovom coveku da je zastiti.

Dobro je da se nismo izblamirali.
mona_liza
27. februar 2014. u 17.59
Tako ti je JV kad razmišljas srcem :)
JV
(☆)
27. februar 2014. u 18.05
To mi je bila skola da ne reagujem ishitreno, naucila sam da uocavam sitnice i nelogicnosti, sad sam neverni Toma...:)
Oberstaatsanwalt
27. februar 2014. u 18.51
Rekla je da živi u NRW- Nordrheinwestfalen. Dovoljno je.
Oberstaatsanwalt
27. februar 2014. u 18.53
ne kontam uopste sto pita.
najviše lase svabo, a ja znam ovakvih parova nekoliko kao ova, mada nisam citao. pusti je da narucuje sebi stvri preko interneta da se baci djecom i to je to,
Oberstaatsanwalt
27. februar 2014. u 18.56
ima sto ovih sto su se prodale za papire ili ovih kojima muž be može da podnese da ga napusti, ima onih sto tuku žene i tako dalje. nije to toliko neobidna prica. ali ovo sto svbo prica je nemoguće.
Oberstaatsanwalt
27. februar 2014. u 19.02
nema gorih gowana od tih muskaraca. gowna u dusi. slusao sam to često, kao neki poznanici ili me žene zovu i pricaju ili neki sporovi.najsmiejsne mi je bilo kad jedan Srbin ode i kaže majci svoje djevojke: hej cerka ti je kurva.
elektra4-
28. februar 2014. u 08.04
10 g trpit ovakvu situaciju nije normalno. Stvari se menjaju ugl. kad kap prelije čašu a kod tebe je dugo trajalo. Veza ti nije normalna jer taj tvoj ne želi da ti prosperiras i naprfedujes kao on,nego te drzi kao robinju Isauru (ona stara serija jako tuzna). Još ti pokazuje slikje sa mobitela? Zlostavljanje samo takvo. On se ponasa kao momak,nezrela licnost a tebe drzi da mu podizes decu jer fala bogu kakav je to macho men bez potomaka...trgni se sto pre i imaj svoje ja
Oberstaatsanwalt
28. februar 2014. u 11.15
uh htjedoh elektri dati plus, al slučajno obratno ispade.
Laramii
(Laramii)
28. februar 2014. u 13.43
Ne brini,ispravila sam ja,dala plus:)
Iako!Bre elektra pa 10 godina su ništa,to je malo,tek početak.Bas rekoh,na vreme se probudila,nadam se da će da istraje,spasava zivot bukvalno.Ima sanse da preokrene svoj zivot na pozitivno itd.

Te „situacije” dolaze otprilike posle 25-30-40 godina kad se „podignu” deca pa i unuci.Onda neke žene kjima je ostalo još snage i samopostovanja,lupe levom sakom o kuhinjski sto i vrisnu dosta!!!U desnoj saci imaju noz ili tako nezto...(fantazija pisca)

A što se Svabe tiče koji živi u stanu od 40 kvadrata sa 4 odrasle dece i to u Nemackoj?!!!Lele to nije ni u Bangladeshu tako.
U izbeglickom kampu u Darfuru nema tako teske situacije.Sator za familiju sa 4 odrasle dece je 60 kvadrata.10 po glavi deteta +20 po ostalim odraslim clanovima porodice.U Svabimom slučaju,jedan odrastao.

Izvinjavam se ako sam pogresno razumela to 40 kv,bas izgleda nemoguće.Pa koja je to država(jaka evropska) koja dopusta da jedna petoclana porodica,od kojih 4 dece, živi spajizu?!
Oberstaatsanwalt
01. mart 2014. u 05.44
ma kod svabe je cudno, sto on kaže da se on brine za djecu, da mu bivša ima para, a da mu ne placa elimentaciju za djecu. to nije moguće, jednio ako izgubis na sudu, a i sva ta tuzakanja i tako dalje, ko zna šta je tu bilo. Nijemci pomazu Nijemace. To je tačno. Ali to ne može, sto on prica.
A ovo sto ova kaže, je normalno, pogotovo sa tim ženama sto su se udale za papire ili tome slično, bez da su imale neku vezu sa tim covjekom prije.
elektra4-
01. mart 2014. u 11.12
vracam se na temu: pare u braku su zajednicke i treba i ti da raspolazes s tim parama i da se dogovarate. Mislim da ti nemas nikakav pojam koliko on zaradjuje i di vam je zajdnicka stednja? To nije brak,on ima obaveze koje ne izvrsava - samo trazi svoja prava. Ako ne oblece oko tebe za sex sigurno ima neku drugu. Muski imaju jači libido dok žena može da izdrzi i 2g ali ipak joj treba zagrljaj zar ne?
Dalje ako se on trosi na druge zenske trosi i vaš zajednički kucni budzet sto znači da vas ostecuje i i osiromasuje , Danas u doba materijalizma neće nijedna zenska ni iko protratiti pola sata vremena na nekog ako nema neki interes,tj on sigurno placa tim ženama i ruckove,vecere,piće...nije to normalno pa ti razmisli
europa
01. mart 2014. u 18.16
Ova divlja istrese prljav ves i nestade:)))) ili je ovo samo paljevina
da razbudi ove uspavane goste...

LaramiiPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Laramii
(Laramii)
02. mart 2014. u 10.46
Europa,zašto divlja?

Žena dosla na diskusiju koja se zove „brak i porodica” da pita savet u momentu kad joj je trebao savet ,koji bi diskusija ovog tipa trebala da bezuslovno da!

Tebe samo trba da bude sramota da nazivas nepoznatu ženu divljom!

A ti koje vrsrte zivotinje si majketi?Nijedne jer zivotinje nisu zle
kao ti.

Kao i neki ovde.Beda i jada.

Žena kaže resila sam da se razvedem!
Ne da li ću ili neću!
HOćU,gotovo!
A oni kaaaaaaaaaao da pitamo njega da čujemo šta će da kaže hahahaha,možda on neće možda nije kriv ejjjj hahahaha

Mentalno frigidno bedne diskutantkonje koje jedu *ovna celog zivota ne daju joj pravo,jer „divljakusa” i kurva„jer piše ljubavne pesme zamisli!!

I impotentni diskutanti,koji u prici vide svoj neminovni kraj,zna se zašto...giljotina već pada ...

Cirkus Adrija;)

mona_liza
02. mart 2014. u 12.56
Cirkus od diskusije ...:D
europa
02. mart 2014. u 13.20
Laramii ko tebi drma kavez???Ako znaš procitati u naslovu je ova
gospoja sama sebi dala to ime...ajd sad sjasi sa mojih ledja i trazi
nekog drugog za svadju!!!!
SBlondie
04. mart 2014. u 00.09
Wild, moje mišljenje je da ti ne možeš tek tako otici sada, razvesti se i zivjeti sama sa tvojim djevojcicama, previse bi to bilo teško za vas materijalno. Nemoj me pogresno shvatiti ali ti si koliko ja vidim poet/artist, a svijet koji te ceka napolju izvan tvoje dnevne sobe nije nimalo poetican, pogotovo ne za samostalne majke. Tvoj suprug bez obzira na sve te njegove mane i nezrelost izgleda pokusava da te zastiti od zivota emigrantkinje bez profesije u zemlji u kojoj živite. Da sam na tvom mjestu ja bih prestala da igram „power play” (vidim govoris engleski)sa njim i iskreno bih rekla suprugu koliko sam nesretna i zašto, ali koliko vidim tvoja odluka o razvodu je već donesena. Ako je razvod tvoja jedina opcija moras pripremiti svoj odlazak kao Julia Roberts u onom filmu „Sleeping with the enemy” ;)prvo savladati znanje jezika (tvoje znanje je pasivno - lako ga je pretvoritu u aktivno sa malo vise komunikacije),onda smjestaj,posao ili obrazovanje ... pa tek onda. Neće biti lako. Sve najbolje!
Gojko
04. mart 2014. u 04.59


Cirkus od diskusije ...:D
----
ovo nema ni kod nas cigana...
sharlota
(bez zanimanja)
05. mart 2014. u 22.37
razvede li se?

svabo,jel ti žena bila svabica?

horror prica:(
PustaZelja
(i posle mene - ja)
06. mart 2014. u 18.32
Svabina bivša žena je nasa, koliko sam upratila.
escada
(¡)
08. mart 2014. u 01.01
Švaba već 10 godina drvi istu priču, o jadnom ocu sa 4 dece. U međuvremenu su ta deca porasla, osamostalila se, neki su oženjeni ili udati, a on i dalje na početku priče. Švaba ne može da preboli bivšu ženu koja ga je ostavila.
O životu u 40 kvadrata sa 4 dece je besmisleno i raspravljati jer je čista laž!
Prava oca u EU su mnogo veća nego što on ovde predstavlja.
Treba izjave ovih jadnih i ojadjenih uzeti sa velikom rezervom...velikom rezervom...
Pantija
09. mart 2014. u 03.07
Ja ovde nisam ni priblizno 10 godina, ali sam primetila Svabinu pricu koja je uvek ista i već je svima dojadila. Iskreno, jako je teško u tu teoriju zavere i poverovati, kao nemacki sudovi se urotili protiv jadnog oca sa cetvoro sitne dece, pa su im sve oduzeli i dodelili zloj majci. U sređenimzemljama sudovi su najcesce na strani dece, a ne roditelja. E al' u njegovom slučaju sve jedan za drugim sudija odlucuje protiv interesa dece i dovodi ih na prosjacki stap. Slučaj koji treba da udje u anale sudske prakse.

A na kraju, sam ju je dobrovoljno takvu izabrao, pa je sa njom takvom nemilosrdnom i bezosecajnom zenom napravio ne jedno, ne dvoje, ne troje, nego cetvoro dece. Kao da ga je ona silovala iz dana u dan... Mislim, ako si već pojeo govno i takvog kretena od žene izabrao za majku svoje dece, onda barem cuti i ne *eri po internetu iz dana u dan, jer je krivica podjednako tvoja, pogresnom si glavom birao. A i to pod uslovom da je prica tacna.

Uopste Svabinu ženu ne branim zato što je zensko, jer bih svakog roditelja koji ne brine o svojoj deci po drvecu vesala, ali vala ova prica skripi sa svih strana.
Sunceva_Staza
09. mart 2014. u 04.44
А ко смо сад па ми да одређујемо чије приче шкрипе и по којим шавовима и шта ко треба да ради и какве је одлуке доносио и како бирао и колико да виси по интернету? Па и ми смо овде, зар не?

Само бих ово да кажем: постоји много мушкараца који не би били способни нити би хтели да подижу четворо деце. Има и породица које имају финансијске проблеме, а камо ли ако је неко сам... Ако је неком бар мало лакше да се изјада овде или напише коју реч о себи онако како се он сам види, зашто се увек нађе неко да просипа памет кад није питан?
Pantija
09. mart 2014. u 15.41
Pa vidis, ovo su javni forumi, pa čim neko iznese svoju pricu javno pred ceo svet, a da ga niko nije pitao za zivotnu istoriju, može da ocekuje komentare na tu svoju pricu a da ih nije tražio. Na stranu to što se ovako virtuelno nikada ne zna šta je istina, a šta rezultat imaginacije zaludnih ljudi zeljnih paznje.

Svaba svaku temu troluje svojom pricom o svojoj bivšoj ženi, a da ga niko ne pita. Da se povede prica o menjanju guma na kolima, nasao bi način da pomene ženu. E pa tako i mi možemo da mu kažemo da smara. Još kada krene sa pricama o svojim Ruskinjama, Ukrajinkama, koje li su, i jahanju na zadnjem sedistu auta...

Ako mu treba sagovornik za razumevanje i podrsku, ima valjda prijatelje, rodbinu, osobe od poverenja, a ne nepoznat virtuelni svet i svaku temu na serbinacafeu. Ne razumem ljude koji svoj zivot iznose pred nepoznate ljude i to u sitne detalje i kada ih niko za to ne pita.
escada
(¡)
09. mart 2014. u 21.41
Ja dovodim u pitanje samo update podataka koji Je Svaba zaledio.
Nije u pitanju samo on, već masa njih koji dolaze sa novim nikovima i tužnim pričama, kao ova sad. trolovi!
escada
(¡)
09. mart 2014. u 21.46
Wild___Woman, mama koja ne zna kako da razlikuje svoju decu, ili pesnikinja na privremenom radu na drugim diskusijama. (?)
TROL
Sunceva_Staza
10. mart 2014. u 00.18
Хвала на објашњењу ваших ставова - увек је задовољство да се чита пристојан и аргументован одговор :-)

Па лепо кажете, ово је виртуелни свет, иако не смемо да занемаримо значај и снагу социјалних мрежа и интернета у данашњем животу. Нема разлога нико да пени и губи живце због сумњивих прича или понашања осталих чланова форума. Ко зна, можда у њима има и нешто истине. Није увек најважније да будемо баш ми у праву...

'Ајд' у здравље и само полако :-)
Pantija
10. mart 2014. u 10.26
Sunceva_staza, ponekad je i u stvarnom zivotu teško odrediti ko govori istinu, a ovako virtuelno, skoro pa nemoguće. Zbog tog razloga ja ne pricam o svojoj porodici, ne iznosim nikakve lične podatke i na diskusijama provodim sto manje vremena (spadam u kategoriju padobranaca, ne zbog bahatosti, već zbog toga sto želim da minimiziram izlaganje svog privatnog zivota elektronskim medijima). Mogu da razumem da nam je ponekad teško, da imamo potrebu da se izjadamo i to pred nepoznatim ljudima, jer nam je tako lakse, nema osude, nema sazaljenja, nema emocija koje bi nam još teze pale. To je razumljivo i za puno ljudi veoma lekovito.

Ali, onda kada to preraste u visegodisnje kukumavcenje, detaljne opise i teorije zavere, meni se, iskreno, pale crvene lampice. Ima tu nešto drugo, dublje i značajnije i internet zaista nije ni mesto ni medij da se takvi problemi obznanjuju i resavaju.
sharlota
(bez zanimanja)
10. mart 2014. u 23.03
au,kud pitah!

mislim da smo mi povlasteni u odnosu na sve one prije nas koji su se otisnulii putem imigracije, iz prostog razloga sto imamo ovu mrezu i ovakvu mogućnost da se družimo,razmjenjujemo iskustva,stremljenja,brige i razocarenja.

nekada je tugu i bol,razocarenja i sl laske podjeliti sa totalno nepoznatim ljudima, i putem ovog medija.

ne treba suditi da nam ne bi bilo sudjeno, tim prije sto je svabo jedan izuzetno pozitivan lik.

pitah,jer mi je nepojmivo i strasno da majka može doope okrenuti djeci i još im guliti oca pride, i sve to u bijelom svijetu.

elem,svabo,izvini sto sam uopste pitala:(
polako_bolan
11. mart 2014. u 08.36
Moji postovi su upuceni da bi nešto naucili o pravnom sistemu a ne da me neko sazalijeva

Oberstaatsanwaltu:)
Kindesunterhalt nije placan četiri godine, posle toga jeste(vise nego sto bi bilo normalno), u međuvremenu je gospoja samovoljno umanjila i pored Titel
Da, placala je Unterhalt mojim parama koje mi je sud plijenio i dao njoj. Šta je tu cudno?
Novi Pfändung ist eingegangen, vise od 28000 evro, a biće još vise
Schufaeintrag...

Ne fali mi para, naprotiv:)

Ako informacije iz prve ruke vidite kao iznosenje prljavog vesa, onda je stvarno doslo vrijeme da ne iznosim mudrosti iz iskustva, nego da vas prepustim advokatima:) oni znaju kako se ovce shishaju:)

Budite mi pozdravljeni i ne zamarajte se mojim prljavim veshom, ubachen je u mashinu na 90 stepeni sa predpranjem:)
Wild___Woman
(domacica)
12. mart 2014. u 09.17

escada
(¡)

09. mart 2014. u 21.46

Wild___Woman, mama koja ne zna kako da razlikuje svoju decu, ili pesnikinja na privremenom radu na drugim diskusijama. (?)
TROL
_____________________________________________________________________
Postavila sam jednom pitanje na forumu da li se i drugim mamama desava da mesaju imena svoje dece kao što se meni desava da stariju nazovem imenom mladje cerke i obrnuto

Postavila sam jednom pesmu i već sam ironicno etketirana kao majka koja ne razlikuje svoju decu i pesnikinja po forumima.
Reci mi, ko je veci no lajfer: Ja, koja imam na ovom forumu svega 3 otvorene teme od kad sam se registrovala, i kojoj je ovo prva na kojoj se zadrzala, ili ti koja ne silazis sa foruma i ni jednu od tih tema nisi preskocila? Ja za razliku od tebe nemam vremena da pretrazujem po koliko se tema vuces i koliko si komentara do sad dala, kapiram da imaš dugacak dosije, ali avaj, stvarno me ne zanima(s) Ajde sad malo gledaj svoja posla.

Kad sam već pesnicki nastrojena recicu ti nešto sto je davno jedan pametan covek rekao:
„Pre nego sto uperis prstom u mene, pogledaj da li su ti ruke ciste.”

Poz.
escada
(¡)
12. mart 2014. u 22.06
Interesantno ponašanje kad ti se ne ide niz dlaku...

Koristim diskutantsko pravo da komentarišem, svidjalo se tebi ili ne.

Izvinjavam se, ali nemam sklonost ka sažaljevanju lenjih domaćica koje nisu u stanju da uče jezik zemlje u kojoj žive, dok istovremeno nisu lenje da se 8 godina vuku po diskusijama.

Naravno, uz obavezni
Pozdrav
elektra4-
14. mart 2014. u 05.42
Meni nisu jasni ljudi koji gaze i omalovazavaju ljude koji se nisu tako dobro snasli u zivotu kao oni,svi smo razliciti.
efferalgan_Poruka negativno ocenjena. Pokaži

efferalgan_
14. mart 2014. u 08.30
Sram da bude vas koji omalovazavate ovu ženu i stajete joj na muku. Iznijela je svoj problem otvoreno, spustila se toliko nisko da u detalje opise svoju muku a vi ste to iskoristili da je gazite.

elektra4-
14. mart 2014. u 10.09
i meni se čini da je tako.A takve tipove muskaraca jako dobro poznam i nije lako s njima izac na kraj pogotovo ako imaš 2 dece s istim . Moja komsijka odgaja 3 a on se provodi ko momak-2 g imao ljubavnicu i bezbroj poruka u mobitelu.
Daj pokusaj procitat koji put poruke-pa makar kad zaspi pokusaj
SimbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simba
(...)
15. mart 2014. u 04.55
Postavljacici teme ...

nemoj da se objašnjavas i boli te patka šta ti kaže par njih na ovim diskusijama već bi trebale da ti se zahvale za otvorenu temu sto si im dozvolila i dala mjesta da se „ispucaju i isprazne” dok im muž (čitaj siledzija) ne dodje kuci (ako ga i imaju neke?) jer kad „sila” upadne u kucu njihove se gubice zacepe od prve pa zaro arlaucu ovdje:),zato no sikiriki već uradi nešto na tom planu da tebi bude bolje,pozdrav !
elektra4-
15. mart 2014. u 14.42
Joj koje minusiranje ko mala deca.
e_da
17. mart 2014. u 00.12
Драги дискутанти, корисници услуга компаније ОНН
обавештавамо Вас да сте својим учешћем допринели да овај екперимент буде успешан.
Не постоји Wild___Woman, муж, деца и проблеми али Ваше ангажовање у нашем измишљеном случају је непроцењиво!
Хвала Вам на томе!
ОНН
Wild___WomanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Wild___Woman
(domacica)
17. mart 2014. u 04.01
Hvala simbi i ostalima koji ste mi pomogli sa savetima, nadam se da ću do leta skupiti hrabrost da ga napustim, još uvek nisam tako jaka... Neću dolaziti vise na ovaj forum, pored svih problema koje imam ne mogu još da čitam ovo vredjanje i pljuvanje po meni od strane isfrustriranih i negativnih ljudi,kada budem stala na svoje noge javicu se zbog vas koji ste me podrzali i pomogli mi. Pozdrav
elektra4-
17. mart 2014. u 05.23
Nastavi dalje a šta te briga šta ovi neki lupetaju.
sharlota
(bez zanimanja)
17. mart 2014. u 21.22
draga wild women, želim da ti kažem da mi sagovornici iz virtuelnog svijeta nismo bitni, bitna si ti,tvoja porodica i tvoj brak.

ti prije svega treba da budes postena prema sebi i svojoj porodici sto znači da treba da potrazis odgovor u svom biću sto je ono sto ti hoćeš i da li si u stanju da to i ostvaris u nekom dugorocnom periodu.

niko ti nije rekao sjedi, suti i trpi, već imaš li uslova da to i učinis?

ne uzdaj se puno u alemtaciju već u se i u svoje kljuse tj u svoje lične resorse.

ostvari uslove pa onda kreni u promjene,radi na sebi, nauci jezik, pokusaj naći posao, potom polozi vozacki

strpljen spasen, kada si izdrzala 10 god možeš još i godinu dana.

'ajd' pamet u glavu, i upamti mi nismo bitni, na forum dolazi,isprazni se biće ti lakse, ne slusaj puno ni ove koji ti govore kako je moguće VRLO LAKO s*enajti muza, ne vjerujem da je to bas tako lako.

puno sreće

JV
(☆)
05. april 2014. u 12.42
Prava oca u EU su mnogo veća nego što on ovde predstavlja.
Treba izjave ovih jadnih i ojadjenih uzeti sa velikom rezervom...velikom rezervom...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Možda je premlatio gospođu i tako pao u nemilost pravnog sistema, oni tada umeju da budu rigorozni.
Mokica
01. jun 2014. u 18.15
Kako vecina od Vas ovde jede govna, bez potrebe!! Pametujete, niste izasli ni iz svoje koze kako treba, a kamo li zenmlje da bi znali kako naše žene žive u inostranstvu, a kamo li da ste kompetentni pricati o tome ili davati isfustrirane savete!!! U svojim ocima ne vidite panj, a u tudjem vidite trn!!!
Tuzno je sve ovo i bolesno!!!
aquariusnorth
(sisac golubova)
03. jun 2014. u 03.28
bravo escada na ovom komentaru...cista istina za lenjost doticne ...takvih ima na stotine I vidi se po odgovorima...

zbilja je strasno da se nauci strani jezik u 8 godina, a I koja knjiga da se procita na internet, ne do bog da se koje zanimanje bar osnove nauce, da je valjala kod nas bi neku skolu zavrsila sa odličnim,ovako neskolovana trazi savet umesto posla ...bolje bi joj bilo da manje kafenise a vise uci
Vamp
(:Þ)
03. jun 2014. u 10.28
akvarius - zvucis solidno nepismeno... da sam na tvom mestu, ne bih drugima popovala o obrazovanju...
Taychi
(teaching)
10. jul 2014. u 15.16
iskreno,nisam citala sve odgovore...ako procitas moju poruku javi mi se na [email protected]
pozdrav
Wild___Woman
(domacica)
30. septembar 2014. u 03.18
nadam se da ćeš procitati poruku, tek sam sada videla da si se javila...
baga1234
15. januar 2016. u 17.46
Hallo pa jesi ti još uvjek sa tim svojim muzom?
i ja sam imao taki problema slični kao ti ali evo fala bogu nije vise kao prije.
odakle si ti?
lavica2012
03. april 2017. u 04.17
Wild___Woman
(domaćica) ako procitas ovu moju poruku molim te da mi se javis. Iz svega sto si navela zakljucujem da si mi sestra po suzama. I ja sam u Nemacko. Javi mi se ako budes zelela i videla uopste ovu poruku.Budi jaka. Srdacan pozdrav.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.