Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
Emotivna prevara - po meni ista kako i fizicka
Skyler
03. januar 2014. u 13.17
Saznala sam da se moj muž, sa kojim sam već skoro 20 godina, već mesecima - skoro godinu dana - dopisivao skoro svakodnevno sa nekom zenom sa kojom je nekada davno imao neku klinacku vezu u proslosti. Razmenili su preko 500 poruka na facebook chatu koje su imale jako mnogo flerta, planova da se vide kad se nadju u istom gradu sledeći put, komplimenata na fizicki izgled, tepanja, sentimetalnih secanja I ostalih stvari. Flertovali su oboje i oboje su potencirali razgovore. Ostajao je danima duže na poslu da bi se dopisivao sa njom. Prepiska je bivala sve redja (ali joj je ton osto isti) i prestala je pre odprilike 3 meseca, a ja sam za to saznala tek posto je sve već bilo zavrseno (a da li je u opste bilo zavrseno ili se samo preselilo sa Fejsbuka na nešto drugo?)
Par nedelja sam cutala o svemu (da li od sopstveog soka ili da ne bih sada dizala frku pred praznike jer smo bili razdvojeni neko vreme u toku praznika), ali sam saznala da joj je juče opet poslao poruku I pokrenuo opet razgovor posle 3 meseca I onda sam ga pitala o svemu. Prvo je odbijao da bilo šta prizna I pravio se da ne zna o cemu pricam, ali kad sam mu navela odredjene detalje, rekao mi je da jeste, dopisivao se tom osobom ali to u opste nije video kao nikakav flert. I nikako nije hteo da prizna da joj je poslao tu poruku juče.
Ja sam do sada verovala da stvarno imamo skoro perfektan brak, da smo vrlo otvoreni jedno prema drugom, bliski, prisni, sa odličnim seksualnim zivotom I divnom malom decom. I ako sam veoma emotivna I impulsivna osoba, uspela da se iskontrolisem I ne pocnem nikakvu burnu svadju. Pokusala sam da ga saslusam I vidim šta ima da mi kaže u vezi svega. Prvo je odbijao da prizna da je bilo kakav flert u pitanju, pa je na kraju, navaodno, ukapirao da jeste možda, da je tu donekle bilo flerta, da je možda pogresio, verovatno jeste, ali da mu je jednostavno bilo jako interesantno i jako mu prijala ta prepiska, da mu je jednostavno bila kao droga. Na početku je odbijao da prihvati da to ima ikakve veze sa mnom i tek kad sam mu rekla koliko sam povredjena, rekao mi je da kapira I me je možda stvarno indirekno povredio I da mi se eto, izvinjava. Izvinjenje u opste nije delovalo iskreno, delovalo je kao da je to rekao da bi prestali da pricamo na tu temu. Rekao mi je da će prestati da ima bilo kakvog kontakta sa njom, ali na moje pitanje da je skine sa liste prijatelja, rekao je da neće jer nasta to sada lici da ja tražim tako nešto od njega.
Danas se osecam još gore, ne mogu da mu čujem glas, ne želim ni da pricam sa njim ni da ga vidim. Ne želim vise nikakvo ni objašnjenje ni opravdanje jer ne vidim kako to može u opste da se opravda. Mnogo sam razocarana, ne u njega već u nas brak I ovu vezu koju sam stvarno smatrala idealnom, ako nešto tako u opste postoji.
Kako sada preci preko svega? Poverenje mi nikada neće povratiti. Ne umem da oprostim ovu emotivnu prevaru. I ne znam ni da li će vreme uspeti nešto da promeni. Ako imate neke reci utehe, podelite ih slobodno. I ako mislite da nisam u pravu ili da preterujem u bilo ćemo, slobodno mi recite da znam da pogledam na stvari i iz drugog ugla.
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 13.38
zao mi je. mogu pretpostaviti kroz kakvo razocarenje i bol prolazis.

strasno je to što ne zei da skine tu ženu sa liste prijatelja a može da odvede u prevaru i u neku ruku jeste prevara ako flertaju i tepaju.

kako je moguće da ne želi žrtvovati staru ljubav i taj kontakt za tvoju ljubav i porodicnu harmoniju?

moras biti uporna i prekinuti to ili ćeš da budes još vise povredjena i kaznjena.


Skyler
03. januar 2014. u 13.50
Nekako ne želim opet da ga pitam da uradi to. Sa ovim smo se odaljili (ja sam s odaljila od njega)i osecam se nelagodno da ga pitam da bilo šta uradi. On je odrastao covek i mogu samo da se nadam da će doneti sam tu odluku...uhh, ovo mi stvarno nije trebalo...
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 14.00
sve i jedan negira dok god može a kad bude uhvacen onda nalaze opravdanja kao da se slučajno desilo,pa neće vise i bla bla..

neće te postovati ako ne budes odlucna i uporna.
ja bih tu stavila JA ili ONA i dalje nema.
druga stvar da je to drugarica i da nije bilo ništa romanticno u pismima.

šta te briga. ako izabere nju naces i ti nekog ko će tebe cjeniti.
nisi bagava.

kakav sebičnjak i nezahvalnik.

Skyler
03. januar 2014. u 14.07
Nekako nemam volje da budem uporna. Samo mi se njihova prepiska vrti u glavi i nije mi dobro...
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 14.15
on nije tvoj zastitnik niti vredan patnje ako nije u stanju da zastiti tebe tolike boli.
ti volis sebičnog covjeka.

ok,ignorisi ga jer ti nemas vise šta da preduzimas,jer ti nisi kriva.
daj mu vremena da shvati tvoje ignorisanje i gdje gresi.

mnogo mi je zao dobrih zenica koje budu ovako povredjene.

bas zato se nikad više ne udajem. prozrem cutanje ,laži,manupulaciju..i znam da nemam emotvine snage za te stvari. nepravde i izdaje jako slabo podnosim.

hej,nemoj da zaboravis na najvecu ljubav-tvoju djecicu. nemoj da osjete tvoju tugu i razdor. imaš ti koga da volis i da ti bude zasigurno uzvraceno.
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 14.16
Glupost.Nije isto.
Pusti ga neka je 'maštao' i piskarao...pa šta?
A šta misliš da je stvarno a?
Pa nije valjda 20g.u zatvoru čovek.
Preteruješ i možeš ući u pakao od života ako se kockaš...
Nek on prestane sa dopisivanjem a ti se povuci inače...kajaćeš se.
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 14.22
cek tajka,
znaci,ti da uhvatis svoju ženu da se dopisuje i tepa ljubavi iz mladosti nebi ništa preduzeo a i nebi ti smetalo?
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 14.23
pardon,ne samo da tepa.;
Razmenili su preko 500 poruka na facebook chatu koje su imale jako mnogo flerta, planova da se vide kad se nadju u istom gradu sledeći put, komplimenata na fizicki izgled, tepanja, sentimetalnih secanja I ostalih stvari.
Skyler
03. januar 2014. u 14.39
Ja ne smatram da je zivot sa mnom zatvor.
Problem je ako ga on takvim smatra.
Kako da se povucem, šta to u opste znaci? Trebam da opravdavam takve prepiske? Da, isto je, u potpunosti. Ja nemm zbog čega da se kajem, ja ništa nisam uradila inti prouzrokovala takvo ponasanje.
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 14.46
FB je zakon :))
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 14.50
zna se šta je mastanje ili malo dopune uz porno a znamo i šta je flert kad se dopisujemo sa nekim za koga nas veze nešto,pohvalimo kako su joj dobre sise i krenemo da se dogovaramo ocemo se naći na istom mjestu ko onomad ili u kaficu.
nije to mastarenje a ako mu je dosadno onda nek ide pa „masta” sa svim prijateljicama.

nemoj da te poljuljaju. na kraju „tajka” nije ni primjetio da tvoj muž ne planira da ostane bez te prepiske i da je to najveci problem.

PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 14.57
Nemam pojma, možda je samo običan flert. Kažeš da imate malu djecu - možda se osjeca zapostavljen ili kao da je upao u monotoniju. Sigurno da mu laska da ga druge žene primjecuju I dijele mu komplimente.

Meni fizicka I emotivna prevara nisu jedno te isto. Ta emotivna, tj taj flert neki, to je vise neko mastarenje I praznjenje baterija. Da li se tebi ikada desilo dok gledaš neki ljubavni film da te glumac dojmi na određen način? Ne sad u smislu da bi se kresnula sa njim, ali te na neki način zaintrigira, probudi? Tako ja vidim taj flert - to ti je kao film samo sto tvoj muž sada ima sansu da ga sam I rezira. E sad, otvoren flert ispred bracnog partnera smatram za veliko nepostivanje onoga sa kim živis. Naravno, kad se predje linija flerta I zakoraci u fizicki odnos, onda je to nešto drugo.

Da li je problem to što se oni znaju od ranije? Šta bi ti vise smetalo:
1) situacija takva kakva je sada, ili
2) da znaš npr da dok se seksate, muž te zamišlja drugaciju (ne kao neku drugu ženu koju zna već npr tebe u boljem/idealnom izdanju)

Skyler
03. januar 2014. u 15.09
On nije od mene zapostavljen. Mi i sa malom decom nađemovremena da otputuemo zajedno, izadjemo sami i imamo vremena za sebe. Flert je flert, da li isred mene ili iza mojih ledja i nema nkakve razlike.
Prekinuo je prepisku i izbacio je sa liste prijatelja. Upravo me je obavestio da je to uradio jer je, kako kaže, shvatio da su mu bitnija moja osecanja nego principi ( mada i dalje ne kapiram te principe). Ali poverenje će ostati izgubljeno.
Skyler
03. januar 2014. u 15.17
Zverka, hvala ti na savetu i podrsci:)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.18
Aha, a on nije krio svoj FB nalog I lozinku od tebe? Mislim, ocigledno posto si imala pristupa tome I mogla u miru da iscitavas poruke. Nije krio jer je smatrao da nema šta da sakrije I da to što radi, je bezazleno. Slozices će? U suprotnom bi imao password za koji ti ne bi znala.
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.20
napokon da je dosao pameti.

ima nade:)

njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.21
no problem skyler:)

Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 15.22
Flertovao na FB sa svojom bivšom iako zna da mu žena ima pristup istom...Pametno nema šta :))
Skyler
03. januar 2014. u 15.24
Igorm slučaja sam dosla do prepiske, da ne objašnjavam kako. Ne, nisam imala njegovu lozinku.

Možda i ima nade...to će vreme pokazati.
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 15.25
Prevideo sam da neće da preSTANE sa tim dopisivanjem.Ali moraće kad tad.
Inače to je jače od njega (znam ja))
Ne znam kako ali nije mi isto da i moja žena radi to dopisivanje ((Baš bi se naljutio...) Nelogično nerazumno ali tako kako je u praksi je.
Malo kao provlačim nit maloumne šale kroz dogadjaj i varijante ali što je najinteresantnije u njima ima ludačko zrno istine.
Treba mudro 'preleteti' preko tog problemčića i ostaviti ga iza sebe i sačuvati brak i dečiji mir. Vika, ucena, dreka, radikani potezi samo odmažu...Prestani da ga špijuniraš!
Predloži mu da se TI dopisuješ sa njim umesto nje...okreni na šalu...daleko je ona.Ne sekiraj se mnogo slušaj Tajku (i moli se Bogu)).

Ha Mexsiko je zakon!
kolac
03. januar 2014. u 15.28
Cudi me da ti nije reko da je to radio jer je bolestan da se malo opusti jer bi mu tako lakse bilo,ma maheri su to a ti glavu gore ko ga je... imaš svoju djecu ako hoće biti posten ako neće otkaci ga
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 15.31
Aha u međuvremenu sam već pogodio da će da prestane sa kuckanjem hehe.
I znao sam da će da stavi na vagu nju i tebe sa decom+20g.
Zna se gde će da pretegne.

p.s
slabo poznavaš muškarce...cccc (s)kuler))
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.32
A nisi imala? Igrom slučaja kažeš dosla do njegove lozinke. :) Šta, to on otisao u WC I ostavio otvoren FB? To se ne radi ako želiš nešto da sakrijes. Nisi se za morona valjda udala.

Ili - ostaje druga opcija - da ga spijuniras. Možda (ocigledno) I sa razlogom...ti bolje znaš vasu situaciju. Ali čim spijuniras, znaci ne možeš tako odlucno da kažeš da mu ti nisi dala povoda za takvo ponasanje. Možda ti sebe svojim ocima vidis kao idealnu suprugu I ženu - bas kao sto si do skoro, kako kažeš, vidjela I vas brak I odnos. Pitaj njega kako te on vidi. A ako imaš kakvog iskrenog prijatelja, pitaj I njega/nju. Možda si u zabludi.

Zvjerka, jesam li nešto prezula, ali zar ne bijase tvoj Medo ozenjen covijek?
Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 15.32
Pa principi su mu da nije malo dijete da mu neko (Po njegovom -bezrazložno) samo naredi da bez objašnjenja ukine osobu s kojom je piskarao godinu dana. To je prilično ponižavajuće za njega, što ne kažem da nije zaslužio. Gledajući sa strane, moguće je da njegov grijeh nije baš tako veliki kao što tebi izgleda i da je sve gluparija i zal za mlados', nekad mi malo čudno i da je tebe toliko pogodilo nakon 20 god...
Jednom sam doživjela nešto slično, mislim sada da moj dragi nije imao neke namjere tu, tj sigurna sam, ali moj je ego bio do kraja povrijeđen da sam ga htjela ostaviti. I silom sam mu prerezala tu vezu (nisam bila fina kao ti da mu pustim na volju) uz tešku prijetnju u vezi te osobe. DA sam napravila dramu jesam, da li je tolika drama trebala biti- mislim da nije. Ali ja bih je i sada ponovila jer sam takva. Mislim da je i tebe to pogodilo van proporcija? Ne znači da to što si ti toliko povrijeđena je i on istovremeno i toliko kriv. A s druge strane, zaista je teško prevazići pogođen ego. Trebale su godine i nikad nisam ostala ravnodušna na to, ali jesam da se ne nerviram odavno već (a prijetnja i dalje stoji u vezi te osobe).
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.35
nisi tajka,ja sam :)

ja sam rekla da joj muž ne vredi ljubavi ako neće žrtvovati dopisivanje za ljubav svoje porodice... i onda je ona nestala i rekla mu to što sam ja i on se zamislio..i reka:'a je,kad bolje razmislim,bas sam supak„.

:)

nego,kad ćemo ja i mexiko početi da se dopisujemo i malkice dogovaramo?;) ja vjerujem da gospodzi nebi smetalo;)

:))jel komso?:)”
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 15.38
Ja bih se ljutnuo prvi))
Boso
03. januar 2014. u 15.39
Te stvari su jako zeznute, ne znaš šta je gore preseci/zabraniti (sto je nemoguće) ili pustiti da zivot ide dalje da ne obracas paznju,...
On će samo biti mnogo obazriviji i paziti da ga ne uhvatis ponovo, kroz sve to sam prošla, to su jako opasne stvari, taj imaginarni svet je mnogo izazovan.
Šta god da uradis pogresices.

tajka
(trener)
03. januar 2014. u 15.40
E komšinice da je tebe slušala već bi ugovarala sa advokatom oko razvoda sva sreća pročitala je moj post i omekšala (pa sela mužiću u krilo))
Skyler
03. januar 2014. u 15.41
Krsotice, verovatno si u pravu. To ću i ja verovatno ukapirati s vremenom, ali neke stvari moraju da se resavaju dramom.
Nije mi nikada spijunaza pala na pamet, nisam mislila da imam razloga za to i stvarno sam naletela na poruku igrom slučaja. valjda je to tako trebalo da bude. Tajka, hvala na svetu.
Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 15.42
ps.. bilo ko ko zaviri u sebe vidjeće da ne mrzi svoje bivše s kojima ih ne vežu loše uspomene npr na raskidu nego lijepe i iz djetinjstva/mladosti pogotovo. Takva osoba će se rado sjećati i tih bivših i rado bi se i popričali s njima i sjećali svojih davnih vremena, BEZ IKAKVE NAKANE ZA prevarom sadašnjeg partnera ili čak i da su potpuno sami. Jer za mnoge su to prošla i slatka vremena, ali koja se ne mogu vratit sve i da hoće. Ova istina nas sve pomalo vrijeđa kada smo „sadašnji”, valjda nam je krivo što je taj dio srca i uspomena ostao negdje drugdje, makar i bezazleno. To nije prevara, to se zove ŽIVOT.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.43
Šta god da uradis pogresices.
________________________________

Ne bih se slozila. Vremenom, te iluzije uzmu maha I to onda ode u nezeljenom pravcu. A ta mastarenja nabiju te emotivne varnice I onda 'ode mast u propast' ako se to dvoje nadju na istom mjestu. To se PREKIDA. Čim prije, tim bolje. Ali to je jedna instance, što ne znači da ih neće biti još. Prekidanje je običan flaster. Za izljecenje treba naći dijagnozu, znaci korijen problema.
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.44
pusta zeljo,
ja sam bila medino rame za plakanje kad je bio prevaren i sve zakrpila a ne razrusila.

darkest_requiem
(hard candy)
03. januar 2014. u 15.47
Meni je emotivna prevara teza od fizicke...ali to sam ja:) Nemam savet ni ništa, znaš ti i osecas tačno šta je i kako je, zato je meni i teza ta prevara...ja osecam ljude, iznutra, celim bicem...poverenje je izgubljeno...a ego, pa on se brzo skrasi ako je samo ego u pitanju, ali uvek vise boli izigrano poverenje, i ono prevareno decije u nama, uhhhh...boli, ali ok...jedino sto treba je da ne prenaglis...pusti da malo slegne pa vidi kako je. Možda je ovo bilo potrebno da malo „razdrma” stvari među vama...da sve izadje na cistac..da malo pretresete odnos i naravno unapredite ga! Sve najbolje. Pozdrav
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.47
Zvjerka, je l to medo bio (nesretno) razveden za vrijeme tog emotivnog krpljenja?
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.49
da,pusta zeljo.

E komšinice da je tebe slušala već bi ugovarala sa advokatom oko razvoda sva sreća pročitala je moj post i omekšala (pa sela mužiću u krilo))
====================================================================
ih sad:))
;)
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.51
a ego, pa on se brzo skrasi ako je samo ego u pitanju, ali uvek vise boli izigrano poverenje, i ono prevareno decije u nama,
____________________________________

Interesantno. To djecije u nama I jeste bas taj ego. Djeca su manje-vise cisti egoisti. Znaci, ipak je ego taj koji ...uhhhh boliiii :)

Odluke nikad ne donositi naprasno. 3X mjeri, jednom sijeci. A ego je taj koji nas tjera da sebe trpamo u prvi plan - ja, ja I samo ja.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 15.52
Ah zvjerka, onda sam ipak prezula. :) Desava se I najboljima. :)
Boso
03. januar 2014. u 15.53
da... ja sam „zabranila”, napravila dramu,pretila posle mislia eto fino se covek smirio, obecao, shvatio...pa sam mislila da nema kontakta punih 6 meseci kad ono otislo u tajno dopisivanje, mnogo pazljivije. Nisam htela da spijuniram, nisam imala pojma, verovala SVOM coveku, tako da se to razvijalo u jednom još „interesantnijem” okruzenju - zabranjeno voce najsladje.
Nije on to video kao ništa strasno, tako da nije prestajao, igrao se, eto prijalo egu muskom u krizi srednjih godina (mnogo su opasne te srednje godine), - teska je ta igra. Sve se izokrene i izopaci, u pitanju je samo koliko je on lud i koliko je spreman da rizikuje. Inače u tim fazama nema mnogo razuma u muskim glavama.
To je moje mišljenje videla na svojoj kozi i kod još par prijatelja.
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.58
boso,

kako si to oprostila?

kako takva rana zaraste?

ja sam egoisticna i ne mogu,jednostavno ne mogu.
možda i sto sam sportski duh i ako ne pravim faule ocekujem da ne pravis i zustroreagujem na nepravdu. nepravda me boli mnogo vise nego ego..čini mi se.

Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 16.00
hahhahaha dodje mi smiješno sada. MOj nije igrao fb igrice nego na moblini porukice i sl. pa sam im ja poruku nazad poslala „u njegovo ime” da mijenjam broj i da me ne uznemiravaju u mojoj porodici. naravno on je morao da pristane na to prvo i da zna šta će ga snaći ako-...pošto me morao dugo ubjeđivati da ga ne ostavim odmah.
Potpuno sam sigurna da nije nastavio kao što je on potpuno siguran da bih ga odmah ostavila (i bih). Pošto nisam blefirala nije se smio usuditi a jer stvarno mislim da mu je to bila neka igra više nego namjera (meni tada irelevantno, jer ko što rekoh moj je ego bio u pitanju)...Naravno, broj sam promijenila i pratila njegove incoming calls par godina OTVORENO...Vidiš, mene više nije bilo briga da li će se on osjećati povrijeđen time, jerbo ima da plati ceh za svoje pametovanje i zabavice ako hoće da je tu.
darkest_requiem
(hard candy)
03. januar 2014. u 16.02
Da deca kao deca jestu veliki egoisti, ali ono na čega sam ja mislila je bas nešto sasvim drugo, ono najneznije mesto, koje ne trazi ništa, a daje sve, nezno i divno, kao iskrena decija suza koja pati, kad mu ugine najdrazi ljubimac, kad izgubi dragu stvar koju mu je poklonila mama...ne trazi da bude u prvom planu nego da iskreno voli, sa punim poverenjem :) možda sam se pogresno izrazila, ali ja to povezujem sa detinjstvom...taj osecaj. Kako god :) Pozdrav.
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.03
Pa jaaaaaaaaaaaa vam pričaaaaaaaaaaaam a vi se uhvatile u žeMsko kolooooooooooooo pa sve znate (iz vašeg ugla))
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.04
Kako bi mi žena ičupala uši da pročita ovo! Oo hOo Ho0!
Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 16.05
hahaha, ajd nam ponovi Tajka, vidiš da niš ne kapiramo šta govoriš...
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.06
no pusta zeljo,
bili su separated a ja pomazem ljudima u depresiji pa smo se skontali.

nju nikad nisam zalila jer je napravila sranje dva puta za dvije godine dok je on bio tako dobar tata i provajder.
ja u njemu vidila ono sto nije imao moj muž a on u meni divljenje (ono sto je izgubio od žene)..i skontali se..i sad zverka jede govna da se iscupa:)

ja sam rekla da zalim DOBRE zenice,koje nisu zasluzile da budu izigrane.

tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.10
E vidiš krasotice
to ti je to ti je kaooooooooooo
recimo male boginje u deteta.
Mora de se preležu))

razumeš ti mene?
sad
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.21
TAJKA,
daj mi bar ti reci.

koliko ti je trebalo da odlezis zeninu prevaru i da oprostis?

zanima me kako se to oprasta jer ja mislim da meni to nikad nebi uspilo.

Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 16.23
0
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 15.35

nego,kad ćemo ja i mexiko početi da se dopisujemo i malkice dogovaramo?;) ja vjerujem da gospodzi nebi smetalo;)

:))jel komso?:)„
----------------------------------------------------------
Nebi komsince upravu si...Nije ljubav paDarajz :))
Evo i sad nakon 11 god,još zaljubljena u mene kao od prvog dana,i kad bi je sad pitala pa kako ti više ne dojadi jedna te ista osoba,nebi znala odgovorit...Djaba voli me ki Boga.Ne znam ni ja sto :))”
Boso
03. januar 2014. u 16.25
kako sam oprostila...hmmm velike su stvari u pitanju, ja uvek kažem da postoji velika razlika između veze i braka, brak je ustanova nije samo zaljubljenost slepa izedju dvoje koja može da nastane i nestane lako. Brak je mnogo kompleksnija od toga. Puno stvari smo prošli zajedno, izgradili, deca...imali smo dobru, jaku i iskrenu vezu, a onda su dosle „boginje” i to smo prelezali - ostali su oziljci, još uvek ih skidam i nadam se da ću naći kremu da ih uklonim skroz :)
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.32
shvatam komsija,tvoj gospoja bi bila puna razmujevanja za „mastarenje”..kako rece nas komsija;)

boso,
dobro sto si me podsjetila jer ja stalno zaboravim na tu drugu vezu,ne samo ljubavnu ,već to što se gradilo godinama.

kod mene je problem što ne podnosim izdaju bilo koje vrste i kao da sve stoji na stubovima povjerenja i lojalnosti koji su tako krhki..a mislim da sam upravo skontala i zašto :)

nice,mnogi ovdje nadju odgovore..:)

znate li šta su „kokology games”?
meni su zanimljive jer se bave spoznajom sebe.

tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.33
E tu je jadac.

Kad sam birao ženu za brak izabrao sam takvu za koju sam procenio da me neće varati (uz ostale vrline i podnošljive mane).Pored toga u braku nepravim razloge i atmosveru da pomisli na to.

OZBILJNO MISLIM DA JE prevara JEDINI RAZLOG ZBOG KOGA BIh SE JA RAZVEO.

Ali ne mislim da je dopisivanje muža naše koleginice razlog za takvo
razmišljanje.
Vlada77
03. januar 2014. u 16.35
Sky, znaš kako, ovde mi možemo da ti dajemo i ovakve i onakve savete. Ako ne možeš da sednes sa muzem i da iskreno pricas kako je tebi, ili njemu dzaba su ti svi nasi saveti.

Pitaj ga iskreno kako se oseca i recimu kako se ti osecas. Pozdrav i sve najbolje.

tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.38
Ljudi stigla mi žena sa posla...hmmm izvinjavam se ali...
neurozna je malo zbog gužve na putu...a kafa se oladila...(( čao!
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.39
OZBILJNO MISLIM DA JE prevara JEDINI RAZLOG ZBOG KOGA BIh SE JA RAZVEO.
===============================================================
ma nema potrebe razvoditi se komsija:)..to se preboli,ko djecije bolesti;)

vidis,vi muskarci mislite da zensku dusu manje boli..a ne znam zašto?
Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 16.45
Jooj tajka, ima mnogo gorih stvari. Ne daj bože kockanja, preljuba je još i bajna, hahahha.
Upravo s boginjama izgube najviše muškarci svojom glupošću. Jer, zapravo nikad više to ne bude ista veza, niti ista dubina sa strane žene, mislim. Bkude O.K, ali oni su ipak izgubili.
A nježna zvjera, meni je fizička preljuba ipak najvažnija, tako da mi nije jasno- ti ovdje sve ispituješ kako su preboljel neko dopisivanje i kao ti to nikad ne bi mogla, a tamo voliš oženjenog čovjeka koji istovremeno ima sex sa još jednom ženom, osim tebe? Pa nije li to za izučavanje- kako to možeš i uspiješ?
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 16.48
Sve se može kad se hoće hahahhahaha
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.49
on nema seks s njom.

oni cuvaju sad instituciju,to što su gradili.

zašto pitam kako prebole?

pa mislim da se divim svima vama koji ste oprostili i da je to vrlina.

njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 16.50
komsija,prestani se smijati i sprdati;)

zadavicu te golijem rukami:)
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 16.58
ma nema potrebe razvoditi se komsija:)..to se preboli,ko djecije bolesti;)
-----------------
ma komšinice ja to za dopisivanje a ne preljubu

krasotice sve si u pravu nego aj da se malo pošalimo a i da
se ne prenagli u ovom slučaju jer ...dopisivanje je bilo pa bilo.
(prvi korak ka preljubi) nažalost njenu.
Krasotica
(magistra)
03. januar 2014. u 16.58
To je stvar gledanja. Po meni te komunikacije (verbalne) su jako daleko od preljube, posebno ako je osoba i fizički daleko. S druge strane da mi provodi noći pod istim krovom, ja ne bih imala sumnju u to da li me vara/će me prevariti (moj muž čak zna reći zatvori čovjeka i majmuna pa će se nakon određenog vremena nešto između njih dogoditi) ma koliko on govorio suprotno (na kraju krajeva i ovi što čataju na fb negiraju svoje namjere-u čemu je razlika?) To uvijek visi tu kao mač, koji će se prije ili kasnije i dogoditi (jer su zajedno). Moj je pristup više istočnjački, a to je da jedino fizičko zajedništvo - na ovaj ili onaj način, znači preljubu. A neka prvi baci kamen onaj ko je bez grijeha, tj onaj koji ne mašta tu i tamo, makar o glumcima ili stvarima iz prošlosti i sl. To je ipak sasvim neuporedivo stoga nema ni mjesta divljenju za oprost, koji ipak nije teško dati za suštinski trivijalan prekršaja koji samo napada ego...
njezna_zverka
(manitanje)
03. januar 2014. u 17.06
preljuba,strah od preljube.. je zlo koja nas i kao tema za diskusiju stalno vuce.
komsije su mi bile prilično fer:) cenim cenim.

krasotice,
ja samtram da je ego uzrok svog zla ovog svjeta i teško mi je da vodim borbu sa istim,zato se divim.
treba mnogo toga rasclaniti,sa sobom se pomiriti i to je duga borba.
lako je razrusiti,sekund posla..ko sto rece komsija za mene.
ja sam nagla i nisam strpljiva.:)

u svakom slučaju. pozdravljam vas i hvala na finoj diskusiji:)
smjena zavrsena..
želim vam prijatan vikend,svima!
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 17.21
Blago tebi kono,ja još 4 sata...predlozite neki film :(
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
03. januar 2014. u 17.53
http://www.serbiancafe.com/cir/diskusije/mesg/111/16668204/flert.html?96

Приступ флерту из угла јоше неких дискутаната.

То што ти се дешава није добро, што се види колико те све узнемирило и разочарало. То је огроман стрес.

И ја бих се осјећала превареном и изиграном.

Како си ти сазнала за то његово дописивање и тону порука? Мислим, како си дошла у ситуацију да ишчиташ његове приватне поруке?
Boso
03. januar 2014. u 18.23
Kada veza upadne u krizu iz razloga koje nose zivotne borbe, problemi, stres i ako postoji još uvek tracak ljubavi, postoji i način da se stvari srede. Prevara je teska stvar, ali nemojte nikada reci dva puta šta bi uradili, preko čega biste presli i kako bi reagovali dok niste bili u toj situaciji. Mnogo stvari je u pitanju ali ako je par normalan i ako imaju dobar ljudski i prijateljski odnos onda ima mesta za razgovor. Da... desi se svasta u zivotu, greške, gluposti, ljudi smo i važno je zašto je nešto uradjeno i kako. Covek treba biti veliki i pogledati sve iz svoh uglova.
Ukoliko postoji ljubav i iskreno pokajanje za kreske koje smo napravili i volja i zelja za daljim zajednickim zivotom, ne samo zbog proslosti i dece, nego zbog zajednicke buducnosti onda vredi uraditi sve za ocuvanje porodice. To je moje mišljenje. Vreme leci sve, i za neke stvari se treba boriti.
Ako je nešto trulo, onda je to druga stvar...ja ovde ne pricam o takvim brakovima.
Oberstaatsanwalt
03. januar 2014. u 20.50
Pa normalno je da je prvo prevara u mislima, i to kod muskaraca je puno veca ta prevara, nego fizicka, posebno ako kaže da mu je bilo kao droga, to lici na ono ko čini grijeh, rob je grijehu! i sigurno ima nešto sa libicom tj. nagonom, vjerovatno mu se dize lako na nju i te stvari. A to što nije imao prilike, je opet druga stvar. Svako djelo ima subjekivtnu i objektivnu stranu, znaci to što imaš u glavi i ono sto uradis od toga sto si smislio. Mislim da je on daleko otisao kad priznajue, premda nesvjesno, da je on ovisan od te žene.

Oberstaatsanwalt
03. januar 2014. u 21.10
mislim da za žene te prevara u mislima nisu tako bitne kao kod muskaraca, a da za muskarca nisu bitne toliko fizicke prebare.

nešto drugo: krasotica je prije pricala da ima djete i neke stvari, a sad je zaboravila da ga pomene, eto ...
mona_liza
03. januar 2014. u 21.40
Bravo Tajka :)
tajka
(trener)
03. januar 2014. u 22.55
Ma idi bre Monaliza ima tajka iskustva razna nego bez sve šale

MNOGO JE PAMETNIH I KORISNIH STVARI REČENO NA OVOJ DISKUSIJI.
Takoreći u svakom postu ima po nešto mudro...pa postavljačica teme može da izvuče dobru pouku. Samo da ne prenagli.
Inače je BiP najkvalitetnija diskutantima.
Ostali koje porodica očigledno nezanima previše, rasturili su se po raznim forumima i samo čekaju razlog za svadju?
Ovde 'bolesnika' ima ali minimalno i kratko se zadržavaju.
Sneksi
(spanac)
03. januar 2014. u 23.11
Kako si saznala da se dopisuju?
njezna_zverka
(manitanje)
04. januar 2014. u 00.19
boso,odličan point!
ako imate dobar brak pa je eto pogresio jednom i kad ti vidis da se on/ona bas debelo kaje..onda se moras potruditi da nadjes oprost u dusi i taj put je vjerovatno tezak i trnovit al i vredan.

ja sam totalno osjetila bol ove zenice,pogotovu me raspalilo sto njen muž nije osjetio i sto mu je trebalo toliko vremena tako da me strah jeli uvidio ili razradjuje novu taktiku ali žena mora da osjeti s vremenom o kojem od ova dva scenarija je rjec.

koga treba da krivis kad te prevari dva tri ili pet puta?
ljubavnicu ,muza ili sebe?

ucestali preljubnici su poremecene licnosti,obično odrasli u nedostatku roditeljske ljubavi i utjehu traže u avanturama i seksu.
tako karakterno slabi neće donjeti sreću ženi koja ostaje sa njima.

kakva žena ostaje uz ucestalog preljubnika?
ja mislim da je to žena koja je ostecena na drugi način. moguće da je materijalno zavisna pa prodaje ponos za egzistenciju ili je mazohisticna,sto je takodjer psiholoski poremecaj..ili tupava ..sto rece Ducic:„svaka žena je zasluzila muskarca kojeg ima pored sebe”.
boris se da spasis i procjenjujes sam ima li nade.



PljucPljuc
(Fertig.)
04. januar 2014. u 04.43
shta? sve perfektno pa doshlo do emotivne prevare? to nekako nevjerujem do toga dodje ako partner nepruzhi platformu da njegov zhivotni drug mozhe da se razvija

i nikako emotivna prevara nije gora od telesne prevare ali je kvalitetnija i najverovatnije je tvom muzhu napunila baterije da mozhe da zhivi po tvom tumachenju u perfektnom braku.

i ti njega sad kao nemozhesh da mu chujesh glas i sve ti njegovo smeta i sad mu pravish scene dramatike a da ga volish pronashla bi put, vodila bi kvalitetne razgovore sa njimE, otishli bi negde na vikend i pozabavila bi se o njegovom emotivnmom zhivotu, ali jok ti si doshla odje da ocrnish muzha kako te emotivno prevario. pa zhenska glavo 20 godina gledati iste viklere pored sebe pa mushkarcima nekad udari i neki strah u kosti dodju u one godine gde proispitavaju sve zhivo to poznato im postane dosadno i uplashi ih jer se nishta vishe nedeshava shto ih dovede da zatalasaju, plashe se starosti a „mirni perfektni brakovi” njima dosade.

sharlota
(bez zanimanja)
04. januar 2014. u 07.02
možda je ta žena njegova prva ljubav sa kojom je mnogo toga ostalo nedoreceno.

ja sam ubjedjena da se prva prava ljubav ne može nikda prestati voljeti na neki nacn,iz prostog razloga sto je to bio prvo emotivno i fizicko isustvo(možda prvi poljubac npr) i sto smo tada sama davaali ljubav a za uzvrat tražili samo taj osjecaj ljubavi i fizicku prisutnost voljene osobe.

na neki način to je bila ,hadje da kažemo, bezuslovna ljubav.

e, sad, ljudi su bili zasticeni od kiksova u braku razdaljinama između starih ljubavi koje su kreirali prostori vrijeme.

dakle, u danasnje vrijeme nama je moguće zaviriti u zivote ljudi, za koje 10 tak god unazad nsmo znali ni gdje se nalaze.

tvog muza je supcala kriza srednjih godina, zal za mlados' a povrh svega ima fb nalog

kažeš da imaš njegov pasword za fb i da možeš slobodno da udjes , on dakle nema tajni pred tobom. on toj ženi možda govori sve sto kada su klinci bili nije smio da kaže, on zapravo sapuce njezne rijeci toj klinki prije 20 i kusur god a ne ovoj ženi sa kojom se danas dopisuje.

mene je kontatirao moj prvi frajer na fb,prvo mi je bilo drago vidjeti slicice njegove slatke djecice, pa mi je bil odrago vidjeti njega,da je o.k da fino izgleda

moj osjecaj,dok sam se dopisivala sa njim je bio kao susret sa prosloscu, nekako aseksualan totalno, ko da mi se javio davno izgubljeni bliski rod.

možda i tvoj muž gaji slična osjecanja prem ovo j ženi,sa ove vremenske i zivotne distance.

pusti ga, brzo će to proćimožda je i prošlo, nije on tebe prevario samo se malo zanjeo, muskarci su emotivniji od žena.

Oberstaatsanwalt
04. januar 2014. u 09.51
nema vise te ekonomske zavisti, jer se možeš razvesti i njemu uzeti vise od pola primanja ako su mala djeca ili u obrazovanju, plus elimentacija. Pa onda kad plati i nek opet razmisli, da li se isplatilio dopisivati. mada šta ja znam šta on zaradjuje, ali ja imam posla sa takvim ljudima i na sve su spremni samo da ne plate, pa ni za djecu.
i koliko je to bezazleno, iz njegovog ugla gledano, govori i cinjenica da nije htio priznati da se dopisuje sa njom. ako je ženu slagao, onda sa dobrim razlogom, a to je naravno da je prevari i iskoristi.
i to što joj je on dao password i te stvari, ne znači da on ne može otvori još jedan lažni nalog i dopisivati se preko toga. ustvari kad jednom slazes ko će ti opet vjerovati i tako dalje, ali ja vjerujem da ona za sebe može odluciti šta je najbolje. ima taj zenski instik i žene mogu da slože i „buduce cinjenice” i tome slično i da odluce. Ne bih rekao da su te stvari bezazlene kad je već lagao i kao se ona poslije svega tako osjeca. i sto je njemu vaznije „prijateljstvo” te žene, nego osjecaji sopstvene i tako dalje. Može biti puno toga, ali najvolje znac otvaracica topica šta je u stvari.

Oberstaatsanwalt
04. januar 2014. u 10.35
sto je ne bi skinuo sa liste? kaže joj ozenjen sam i sve najbolje i gotovo, a ne „Droga”. koji glupan, tako je po ovom sto je rekla, a sad šta ja znam. ma da, bas treba zivjeti sa tim da je tu još neko, zbog koga te on laže ili tako nešto i da ne znaš o cemu se radi i te stvari ...
SBlondie
04. januar 2014. u 16.03
Skyler vidim dobila si odlične savjete već od diskutnata, a ja ću ti reci šta se je meni dogodilo sto će ti možda pomoći jel je perspektiva drugacija. Ja sam prošle godine dobila zahtjev za prijateljstvo od bivšeg decka, izlazila sam sa njim kada smo djeca bili, sedamnestogodisnjaci, ostao mi je u lijepoj uspomeni I bilo mi je drago da se je javio. Odgovorim ja na poruku, vidim ima ženu I dvoje djece,ima karijeru,sretno svi izgledaju na slikama. Mi smo se dopisivli o starim prijateljima I dozivljejima iz djetinjstva par sedmica kad odjednom njegove poruke pocese da budu romanticne, ja na to ne odgovorim uopste. Poslije nekoliko dana dolazi meni zahtjev za prijateljstvo sa nekim cudnim imenom I poruka od njega da je otvorio lažni profil da se dopisujemo. Vidim ja da se nismo razumjeli I to mu I napisem, on odgovara da voli svoju suprugu I porodicu ali eto volio bi da me opet vidi, daje mi komplimente, sjeca se detalja o nama kada smo bili zajedno ... itd. Kaže imao je nekoliko kratkih veza za vrijeme njegovog braka ali ne misli da se razvodi jer je ona divna majka I pozrtvovana(!)supruga. Ja mu odgovorim da zaista nisam zaintersovana za ništa drugo, samo prijateljstvo. Na to dobijem bas gadan, ljutit odgovor u smislu „šta se ja tu pravim moralno superiorna, šta ja mislim ko sam ja ...” Naljutio se ozbiljno, skinuo me sa pravog I laznog profila isti dan! :))) Znam da tebi nije do sale sada ali ja se slazem da treba da gledaš situaciju iz svih uglova kao sto si napisala, ovo je moje iskustvo.
Oberstaatsanwalt
04. januar 2014. u 17.07
da, taj je izvisio na tebi, ustvari je htio da sebi dokaze kako ima neku moc nad tobom, mislim kad je tako reagovao, to kako bas ti želiš biti „moralno superiorna”, a ustvari ...

ma ti brakovi i postoje samo da bi se bilo vjerno. ako nije, yebo to. mada su ljudi i proracunljivi.

naravno da on ima nacina da uspostavi kontakt i da sve svali na tebe, kako ga kontrolises, kako si ljubomorna. ja sam čuo takvih prica.

MA to svako za sebe mora znati ...
MAKPO
(косингас)
04. januar 2014. u 22.37
Šta je s ovim ženama danas (cast izuzetcima), ne mogu bez problema ama bas nikako!

Kad radi i crnci ko konj, ne odgovora.
Kad neće radi i lenj je, ne odgovara.
Kad hoćeš cesci keks, ne odgovora.
Kad neće puno keks, ne odgovara...itd.

Oboje po motiku, pod uslovom da se nadje plast sena u blizini ;o)

Pozdrav
444
05. januar 2014. u 03.43
Poverenje je teško vratiti bez iskrenog pokajanja. A iskreno kajanje
nazalost obično dode kad je suvise kasno, najcesce kad sve izgubimo.
Zivot je suvise kratak, da bismo ga proveli u sumnji I tuzi.
Ako odlucite da ostanete zajedno trebace vam u svakom slučaju strucna
pomoć. Tebi da oprostis, njemu da kaže iskreno razlog zbog čega je to
uradio.

_____________________________________

Ne znam zbog čega napadate ljubavnice I ljubavnike, sve dok su slobodni
oni imaju pravo da budu sa kim hoće. Onaj ko je zaista kriv je onaj ko
je već u braku a trazi, nekog sa strane - preljubnik. Nakraju obe strane
kod svakog preljubnika podnesu najveci teret I emocionalni bol.
Niko nikom ne može da garantuje vecitu ljubav, ali zato može da makar
ispostuje svog bivšeg partnera bez sebičnog uplitanja treće osobe.

__________________________________

Na kraju savko od nas se I moli Bogu da ga izbavi od iskusenja, a
iskusenja u zivotu su upravo ovo prevare, ljubomora, grazivost, sebicluk
itd
Oberstaatsanwalt
05. januar 2014. u 05.34
ma ko zna ustvari sto neko hoće nešto, ali ljude pokrece samo ono stvarno, a ne ono sto oni kažu.
To stose on dopisivao nije nešto, ali sto hoće da je zadrzi, izgleda mi opasno, možda i djetinjasto, jer on stavlja puno stvari kao zalog a može lako puno da izgubi, mada šta ja znam, neko možda bas tako nešto i hoće...
PEPELATVOR-2
(♫ ☼ ♂ ♥ ♪ ☺)
05. januar 2014. u 09.13
-Ljudi su skloni da krivicu traže u drugima,a precutkuju svoj doprinos celom stanju.
-Šta muskarac trazi van svoje kuce ?
-Naravno,ono sto nema u kuci !!!
-Po cemu je tvoj rezon stvari Sky jedini ispravan,pa ti on čak daje za pravo da budes osvetoljubiva „za ceo zivot”nećeš imati poverenje u njega :) :)
-Neke porucuju da „one to ne bi trpele”,pa te time savetuju da kao i one postanes raspustenica i sama :)
-Pojedine moraluse se zgrazavaju na sve,a zaboravljju da su pre par godina ove pisale o svojim tajnim sastancima sa bivšim fraerima :)

-Šta god da je muž uradio,nemoj od toga praviti slona,a od sebe veliku žrtvenicu,tvoja uloga je da sacuvas brak,porodicu i svog coveka uz sebe,da grešku nadjes u samoj sebi,a bes i razne pubertetske budalastine da prevazidjes. Ignorisi sve,ako ti je stalo da sacuvas brak,pa ON je ipak ostao uz tebe i porodicu,zar ne ?
-Probaj da budes mudra i stalozena žena,koju će svi postovati,a ako to nisi u mogućnosti...ti onda zbog gluposti,sunovrati svoj brak u ambis i upisi se na dugacku listu rspustenica,kojima je ceo svet kriv za njihovo zivotno stanje.

http://guskova.ru/q?a=l&doc=/~mladich/Laza_Lazarevich/prvi_put_s_ocem_na_jutrenje
Oberstaatsanwalt
05. januar 2014. u 11.13
pa toi jest problem da ona to sad ne zna, jer ju je zadrzao na listi! Jel sad sa njom ili sa porodicom? Tako ja vidim situaciju.
Boso
05. januar 2014. u 12.55
444 :) šta nama treba mi znamo oboje vrlo dobro i gde smo i šta smo i gde idemo i gde smo bili...

ne razumem ko je napadao ljubavnicu, ljubavnika,
o tim ljudima ne vredi pricati, to su sebični ljudi, koji misle samo na sebe, niskog morala koji misle samo na sebe i koriste trenutke tudje slabosti - tu nema šta da se prica i napada, svaka reč je suvisna

ovde se sve vreme prica o Njemu i Njoj - bracnom drugu, šta je uradio, zašto i kako i šta dalje...
Boso
05. januar 2014. u 14.39
444 - izvinjavam se na komentaru vidim da si odgovorila postavljacici teme a ne meni :)
Krasotica
(magistra)
05. januar 2014. u 16.30
Pepe, i meni tvoj savjet zvuči kao tačan. Ipak, eto malo mi je čudna tako burna reakcija nakon 20 zajedničkih godina? Ne radi se ovdje o ljudima u naponu seksualnosti pa da se sada neko toliko cima i trza? Ne znam, znam ja da to može biti baš strašno, ali zaboravila sam reći da je onaj moj doživljaj ipak bio nakon samo pola godine veze sa sadašnjim mužem, nisam nešto sigurna da bi me to tako i danas pogodilo. IPak bolje se znamo, valjda se i osjećam sigurnije? Kako se možeš toliko brinutu nakon 20 godina, jer nije on imao aferu. ON je naprosto samo pisao. Ja ne mogu da to sagledam kao prevaru, mogu kao neko laganje i neku ne preveliku izdaju, ali ... opet ponavljam, jesi li ti bez grijeha?
Dugo je 20 godina pa da si baš tako uzorna bila da ni pomislila ništa nisi što bi bilo „izdajničko”.
I da, i ja mislim da se mnoge stare ljubavi još nekako vole, ali u prošlosti, baš ko ta davno izgubljena rodbina. Ja to razumijem i džaba je svakome ko se zbog tog sekira, makar to bila i ja ..
_bezGranica
05. januar 2014. u 16.41

Iznevjerena i prevarena osoba ne ostaje u braku iz ljubavi (?!), postovanja (?!), iz nekakve velikodusnosti, i sl., već iskljucivo iz interesa. Važe se tu i kalkulira, npr. u kojoj mjeri bi razlaz urusio zivotni standard i da li je taj pad za nju prihvatljiv, kako bi se odrazio na drustveni status, stambenu zbrinutost, ocjenjuje se mogućnost pronalaska novog partnera koji je slične „klase”, karijera, etc.

Prevarena strana koja odluci (po)jesti go*no us osmijeh neće to, naravski, priznati nego će to zamotati u celofan sve sa masnicom :-)

Da bi samoj sebi situciju učinila koliko toliko probavljivom, neophodno je demonizirati treću osobu, te uvjeriti samu sebe da je osoba koja ju je iznevjerila i prevarila to učinila uslijed djelovanja „vise sile”.

_bezGranica
05. januar 2014. u 16.44
Sve je to za ljude, jer na kraju krajeva, nemali broj žena je go*vno pojeo javno.
Boso
05. januar 2014. u 18.44
Nema tu nikakvih masnica ni ulepsavanja, prevara je teska, oprost je još tezi i tu treba mnogo rada i volje. MNogo je lakse poslati sve u persun i ići dalje... Ovde se izgleda mesa pojam braka i 'veze„ - ”novog partnera???„...to su dva razicita pojma.
Brak je institucija i naravno da nije samo ljubav u pitanju - to je upravo i razlog zbog čega se radi na svemu, ne može sve olako da se baci u vodu, sve što se izgradi i napravi, deca da rastu uz part-time roditelje...ako je postoji i najmanja sansa gde je OBOJE spremno na zajednicku buducnost i postoji ljubav (NE ZALJUBLJENOST nego ljubav - to je nešto drugo!!!) onda se vredi boriti za to. Onda s epoverenje ponovo gradi i pravi dok god ima postovanja.
Radi se na tome zašto je doslo do prevare bilo koje vrste emotivne, fizicke...i šta da se radi da do toga ne dodje ponovo.

Ljudi su raliciti, veze su razlicite, brakovi su razliciti - i zato smatram da ono sto radi za jedan par ne mora da znači da će raditi za drugi. Ja samo pricam o svom iskustvu.

elektra4-
06. januar 2014. u 15.43
Iznevjerena i prevarena osoba ne ostaje u braku iz ljubavi (?!), postovanja (?!), iz nekakve velikodusnosti, i sl., već iskljucivo iz interesa. Važe se tu i kalkulira, npr. u kojoj mjeri bi razlaz urusio zivotni standard i da li je taj pad za nju prihvatljiv, kako bi se odrazio na drustveni status, stambenu zbrinutost, ocjenjuje se mogućnost pronalaska novog partnera koji je slične „klase”, karijera, etc.

Prevarena strana koja odluci (po)jesti go*no us osmijeh neće to, naravski, priznati nego će to zamotati u celofan sve sa masnicom :-)

Da bi samoj sebi situciju učinila koliko toliko probavljivom, neophodno je demonizirati treću osobu, te uvjeriti samu sebe da je osoba koja ju je iznevjerila i prevarila to učinila uslijed djelovanja „vise sile”.

==========
Bas dobro receno, ja nebi tome toiko pridavala vaznosti, svaki brak ima trzavica i problema. Ako bude stani pani poslala bi poruku toj ženi šta ona misli i dokada unistavat tudji brak i reći da ćeš popricati s njenim muzem, mamom šta već vec ima i koga.
Net_Val
08. januar 2014. u 15.48
„BOSO -Onda s e poverenje ponovo gradi i pravi dok god ima postovanja. ”
___________________________________________________________________________

U Braku u kome je bilo i trunke postovanja prema bracnom partneru NIKADA neće doći do prevare...

Emotivna prevara je prevara preko koje se neće proćikoliko god se supruznici trudili. Covek koji zavoli novu osobu kada mu to uskrates bude unisten. Strada ili mentalno ili fizicki...

Boso
09. januar 2014. u 14.26
Ako je covek „ZAVOLIO” drugu osobu on nema šta da trazi sa svojim supruznikom vise, covek treba da ide dalje sa tom osobom koju „VOLI”, mada ja iskreno ne verujem da ljubav može da se rodi iz takvog greha, kako pocne tako mora i da se zavrsi. Te veze obično traju po nekoliko meseci do par godina i propadaju - to je moje mišljenje.

Kao sto sam rekla svaki par je drugaciji, često do prevare, emotivne/fizicke dolazi kada je covek u krizi, obaveze, stres, posao - razlicite smene, deca, manjak vremena, udaljavanje od supruznika...tu ljubavi prema trecoj osobi nema - to su samo mastarenja, i zanosi...
I DA može da se vrati i ljubav i poverenje ukoliko to OBOJE želE ISKRENO, radi njih dvoje samih i zajednicke buducnosti.
Net_Val
09. januar 2014. u 15.40
u slučaju da te nije emotivno prevario (sto muskarac koji je u vezi mesecima ili godinama) nije u stanju onda ima nade.
U protivnom ako je ostao sa tobom iz obaveze i grize savesti koje nam žene obično nabijaju, videces uskoro znake njegove propasti.
NYC40
10. januar 2014. u 15.54
Nadji ti tvoju neku ljubav iz mladosti pa se dopisuj i namerno ostavi sve otvoreno da tvoj muž nadje i procita. Ako nešto kaže, reci želiš da imate dobar brak ali to dopisivanje sa bivšima, ko te sisa , ako ti možeš mogu i ja. Možda će se zamisliti i zapitati dal te i dalje želi sad kad te i neko drugi želi.
Cesto muskarci kad vide da njihovu ženu i drugi žele onda se pobrinu da budu dobri muzevi jer ne žele da je izgube. Mislim da time sto mu pokazujes koliko ti je stalo da ga zadržiš bas od toga bezi. Mrze da ih žena gusi i sputava i zenjeni bi momkovali sve dok veruju da im je zence
mirno i verno. Seti se kad si devojka bila i ne juri muskarca čak i ako je tvoj. Muskarci su lovci i oni jure i osvajaju a sto je to teze to vise žele da je osvoje.
Ne znam dal si primetila da one žene koje bas ne sljive muza toliko bas njih njihovi muzevi obozavaju , dok one koje samo serviraju , i služe njih muž vara.

MAKPO
(косингас)
12. januar 2014. u 04.00
NY, ja veću glupost nisam procitao od ove do sada!

Ako ti tako resavas svoje probleme, onda vas stvarno zalim.

Najgore se inatiti, a inat retko pali, a kad upali onda upali kod budale.

Pozdrav
patriota-b
12. januar 2014. u 11.50
Vrlo zanimljiva diskusija iz ženskog ugla gledanja. Pada u oči da nijedna, ali nijedna nije pomenula neku izneverenu ljubav, nego samo povređeni ego. Diskusija zaslužuje nagradu za iskrenost.

Što se tiče postavljene teme, nažalost, ovde ulazimo u oblast gde se muška i ženska psihologija stravično razlikuju, pa vam neću ni pokušati objasniti muškarčevu tačku gledišta, jer ionako ne biste razumele (s izuzetkom možda 'krasotice', koja je najbliže poimanju muškaraca).

Ukratko, to što je čovek radio jeste flert, ali bez prevare, ili čak zle namere. To je bio neki ventil koji je malo hranio njegov ego, koji on takođe ima. Povređenost proizilazi iz ženske tačke gledišta, koja u ovom slučaju nije primenljiva.

Moj ti je savet da to dopisivanje ne uzimaš tragično i da smiriš strasti. Imaj u vidu da je put prosečnog muškarca do stvarne prevare prilično dug i retko se njime ide do kraja.
Najefikasnija stvar koja može muškarca da katapultira prema kraju tog puta je upravo ženina džangritzavost, neflaksibilnost i zahlađenje braka.

Ako ipak smatraš da su 'savetodavci' tipa 'nežne zverke' u pravu lako ćeš to proveriti - samo sastavi predlog za sporazumni razvod braka i stavi mu pod nos da potpiše. Tada ćeš saznati veoma precizno stanje svog braka.


NYC40
13. januar 2014. u 15.29
Makro umesto sto mene kritikujes daj joj ti nekli savet kako da zaustavi muza da ne flertuje sa curom iz mladosti. Kaže svasta je već pokusala. On se izgleda zaljubio ili misli da se zaljubio zato i ne prestaje da se dopisuje. A sve dok se ona svajda brze će ga gurnuti toj ženi u ruke. Nek se okrene sebi. Sve sto sam ja napisla nije inat nego stavljanje sebe ispred njega jer ovako ne pali. On ne postuje brak sto bi ona!? On je stavio sebe i svoje potrebe za flertovanjem i dopisivanjem ispred osecanja svoje žene.
A to kako ja resavam svoje probleme je moja stvar. Muskarca nebih molila ni za šta niti se takmicila sa drugim ženama radi njega. Želi me ok ne želi me želi drugu , siroko mu polje. Muskaraca pun svet... Meni lično su ljudi ( musarci i žene) pateticni kad vide i kad im se kaže da nisu vise zeljeni a oni se ko pijavice još vise prilepe ko da je to zadnja osoba na svetu.
elektra4-
13. januar 2014. u 17.47
Meni lično su ljudi ( musarci i žene) pateticni kad vide i kad im se kaže da nisu vise zeljeni a oni se ko pijavice još vise prilepe ko da je to zadnja osoba na svetu.
____________
često ni meni ovo nije jasno
Lumina
(Lumiere)
15. januar 2014. u 06.26
Ova tema je idealna za duge, zimske veceri severne hemisfere. Hoću reci, procitala sam samo topik i postove pod nikom Skyler.

Sto bi rekli, već vidjeno tokom ovih desetak godina i vise od kako je internet usao u naše zivote. Svako malo iskoci topik posvecen sajber igrarijama udatih i ozenjenih. Narod šta će, dosadno pa onda 'ajde da diskutuju. Ko želi da upozna redovnije ucesnike neke diskusije, potrebno je samo da ubode pravu temu a posle da svrati i procita šta je ko rekao. Zanimacija zagarantovana.

I šta bi, dodje i registruje nik 3-eg januara a onda istog dana postavi ovu temu. Biće zanimljivo videti da li će se ikada vise pojaviti makar na ovoj diskusiji.

Kaže skoro 20 god. se zna sa muzem - koliko su u braku ne zna se, pominju se mala deca, možda su zajedno od osnovne skole pa su u 30-im ili od studentskih dana pa su u 40-im, to verovatno nikada nećemo saznati.

Pa imamo pricu sa raznim detaljima ali, jedan bitan detalj kako je dosla do 500 poruka na fejsu (a mene zanima da li ih je zaista brojala) neće da otkrije, kao eto, desilo se. Mislim, narod je kao narod, neki veruju sve sto procitaju a neki se zapitaju o cemu se radi jer danas svako ima facebook. Ja znam dva para koji imaju zajednicki pa nikad ne znam ko mi komentarise. Ta kombinacija plus ona da su muž i žena jedno drugom frendovi na fejsu mi je van pameti. On postavi nešto a onda dodje ona iz kuhinje sa mobajla pa mu lajkuje. Ili on kupi auto a ona mu se zahvaljuje na svom zidu, hvala ljubavi bla bla... Zamišljam ih kako leze u krevetu, on na laptopu, ona na mobajlu i lajkuju jedno drugom postove ili se dopisuju komentarima. Imam takve na fejsu, ne kapiram taj plezir.

Dalje, kako je mogla da dodje do njegovog naloga? Da li ga spijunira sa software-om? On verovatno ima smart phone pa mu je možda maznula telefon na neku foru? Eto, mene zanimaju tako ti detalji :).

A najcrnjak je kako im je sex posle skoro 20 godina odličan. Tu bi se svi koji su u braku toliko ili tu negde, a sve vreme sa istom osobom, vrlo slatko nasmejali.

Bas humor od topika, a ja reko' ima nešto zanimljivo da se procita...

NYC40
15. januar 2014. u 11.06
Koliko se posvetis svom bracnom seksualnom zivotu toliko će i valjati, nebitno dal si u braku jednu godinu ili 20 il 50.
sharlota
(bez zanimanja)
16. januar 2014. u 11.06
lumina odlicna osvrt:))
sharlota
(bez zanimanja)
16. januar 2014. u 11.09
ja sam mislila da je on njoj dragvoljno dao paswword,kao i u svim harmonicinim brakovima sa i bez vatrometa u s. sobi.

melody
12. februar 2014. u 06.35
E..tako to ide:)))...

Mujo počeo da piše dnevnik.
1. maj: Otvorio sam profil na Facebook-u.
2. maj: Našao sam Dženanu. Da li me se seća?
3. maj: Pogledao sam spisak njenih prijatelja. Ne seća me se garant.
4. maj: Našao sam 15 bivših devojaka. Divota!
5. maj: Videla ih Fata. Slagao sam je da su to koleginice sa posla.
6. maj: Dobio sam zahteve za prijateljstvo od 350 ljudi. Ko su oni?
7. maj: Našao me šef na Facebook-u. Rekao mi je da će me otpustiti ako budem visio na Facebook-u dok sam na poslu.
8. maj: Video sam se sa Dženanom, opasna je riba. Eeeee 'ebem te živote!
9. maj: Ništa ne radim na poslu. Samo lajkujem fotke.
10. maj: Život mi se promenio. Samo gledam ko lajkuje moje fotke.
11. maj: Dao sam otkaz, razveo se, prestao sam da se kupam i brijem.
12. maj: Ugasio sam profil. Prestao sam da pijem.
13. maj: Vratio sam se mojoj Fati, vratio sam se i na posao.
14. maj: Predložili mi da se registrujem na Twitter. Baš me zanima šta je to.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.