Diskusije : Brak i porodica

 Komentar
A šta uraditi
painter
27. decembar 2013. u 03.30
Veliki pozdrav svim diskutantima, na ovim sam diskusijama prvi put mada ih čitam već neko vreme( ok ne bas redovno)

Naime ne bih pisao ovo da nemam veliki problem,

Pa da krenem, ozenjem sam već skoro 11godina, imam dete od 6,5g , preslatki sincic. Naime sa zenom u zadnje vreme( bogami dusuze) nemam zajednicki jezik, ne možemo se dogovoriti oko ničega. Ja svatam da nisam savrsen muskarac ( al ko jeste) i kada je pitam šta nije u redu dobijam odgovore tipa: mogao bih cesce da peres sudje i da pomognes po kuci i da (MOJ FAVORIT) cesce da se tusiras,.. možda sam ja lud ali još nisam čuo da se iciji brak raspao zbog takvih stvari. Ipak opere i sudje ponekad i pomognem po kuci( ponekad) ,.. nikaad mi nije bilo teško pomoći, istina nije da bih se setio sam ali ako me pitas ili kažeš ja sam već na nogama, nije problem u pomoći ali se meni čini da se od mene trazi zapravo zamena, tj da ja preuzmem većinu tih poslova sa čim se neslazem( IPAK SAM JA SA BALKANA).

Sa druge strane dopustio sam mojoj supruzi sve, neograniceni shoping , sminke, cipelice, torbice,... i sva ostala pomagala.Nikada nisam pitai ni posto je ni za čega je ni sto je kupila, dopustio sam joj da kompletno vodi kucni budzet, i to do te tacke da kada donesem platu dam joj sve i onda ako meni treba pa čak i za kafu pitam da mi da malo(ZNAM ZNAM nije uopste macho, zvuci nekako pi...sto,) a sve sam to radio da se nebi osetila da je gusim ili nešto nedozvoljavam.
Moja supruga je bila odlicna domaćica, kuvala je savrseno ( da KUVALA), kuca je bila cista, ja sam bio ispostovan,...

E sada pocinju problemi, u nazad nekoliko godina sve se promenilo, neću da gazem od kada smo dobili dete( dugo cekano) ali ni puno posle toga, postala je veoma aljkava i nezainyeresovana za kucu,ono šta kuva (kada kuva nije ravno ni vojnickoj hrani), vecito je nešto nervozna, ali mislim NON-STOP, mene licmo ne postuje ni malo, ono otprilike ako nešto treba da se dogovorimo ona kao pita, zapravo netrazi odgovor nego samo potvrdu, u principu šta god je rekao ona će uraditi po svom, totalno nepostovanje mene ili moje familije( srećom oni su u srb a mi živimo u can), otprilike moja familija nesme da se spomene jer biće rata, čak se ni prema detetu ne ophodi onako kako ( barem ja mislim) bih trebala jedna majka, da naglasim nije totalno losa prema njemu ali kada je uvate zuti minuti zna da kaže stvari koje uopste nisu na mestu.
U par navrata kada sam pitao opet šta nije u redu šta možemo učiniti da promenimo kaže mi da me vise ne moze podneti, da čim me cuje sva se unervozi i dobije zelju da me zadavi( i sl)
Ja zaista ne znam šta sam loše uradio prema njoj, svaka zelja koju sam/smo joj mogli ispuniti sam ispunio i opet nije dosta, čini mi se da sto sam vise timario da je sve gore.

Na kraju nasa komunikacija je nula, nekada sam ustajao po sat vremena ranije da bih popili kavu i procaskali pre nego sto odemo na poslove, a sada tek da stignem da se obucem i odjurim( doslovno) na posao, ona stize kuci sa klincem pre mene tako da kad je dodjem sa posla već su tu, i doslovno kad stignem često ni nejedem nego posvetim neko vreme detetu do njegovog vremena da spava u čega se ona ne ukljucuje i kad mu dodje vreme da spava ona ga odvede i to je za nju kraj dana, a ja ostanem sam ko stene na kisi, znaci razgovor minimalan.

Pokusavao sam barem dvadeset puta da povedem sa njom neki konkretniji razgovor oko toga ali svaki put kad postane neudobno za nju ona prosto ustane od stola i ode, tako da nijedan razgovor se nije dovrsio.

Najnovije je bilo kada smo se zakacili(posvadjali VERBALNO) da mi je pretila da ću ostatak zivota provesti u zatvoru( E ovo zaista ne znam zašto)

U principu vise ne znam šta da radim, nemam familije ovde to dete mi je sve, zaista nebih zeleo da odrasta u lošim odnosima među roditeljima, a nisam bas ni sretan da ostane sa njom, a kako zakoni ovde stoje male sanse da ga je dobijem.

OSTATI I NASTAVITI PATNJU ILI OTICI

šta je pametno ne znam ni sam,
voleo bih ako neko ovde ima slično iskustvo da me posavetuje ili barem podeli sa mnom jel sam zaista na ivici zivaca, i totalno slomljen i nesretan

Hvala svima unapred
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
27. decembar 2013. u 05.12
Ја не знам одакле теби идеја да си ти супрузи нешто допустио и да јој допушташ. То је нешто што је мени запело за око у твом писању.
Твоја перцепција је тотално погрешна у старту, допустио сам јој ово, допустио сам јој ово...
Не иде то тако.
Пробај прво то да ријешиш.
MalaHeroina
(doktor)
27. decembar 2013. u 08.39
Vi oboje imate pravo da djelite starateljstvo nad djetetom i u normalnim okolnostima, to ćete i dobiti (ako dodje do razvoda). Tako da ne treba da se plasis da će ga samo ona dobiti.
Dok god imaš uslove za to i to želiš, ravnopravni ste.
LeaDiKaprio
(shumska)
27. decembar 2013. u 09.07
Pa što se ne tusiras cesce?

Možda bi mogao ženi da dozvolis da ti opere noge...
-gloria-
27. decembar 2013. u 09.33
Ono „ipak sam ja sa Balkana” ti je sasvim suvisno, to se vidi iz svake tvoje recenice. Nisi uopste shvatio da živis sa ZENOM, a ne kobilom koju treba „timariti”.

painter
27. decembar 2013. u 10.13
Mislim da me vecina nije razumela dobro, dopustio sam joj sve, DA jer kako ja vidim u normalnim brakovima sve ide uz neki dogovor i komunokaciju kod mene nije tako nego je ona bezuslovno na prvom mestu postavljena od strane mene, doslovno sam je drzao kao malo vode na dlanu po cenu da budem i često ismevan od strane drugih ljudi, nije mi to toliko ni smetalo što se drugi smeju( zapravo me i nije bilo briga) dok je to funkcionisalo, ali je problem sto su zahtevi porasli a postovanje nestalo.

što se tiče „timarenja” to je bila samo metafora
painter
27. decembar 2013. u 10.27
SRNA: Ok možda i nisam u pravu, iskreno ne znam, ajd pokusaj da mi pojasnis, ja znam da vreme kada su žene bile , ne znam kako da se izrazim „tlacene” je prošlo, lično ja sam vaspitan da pustim ženi i da se sminka i garderobica itd, prilično normalne stvari za danasnje vreme, ali ovde je problem so ja nisam imao pravo odluke u NICEMU najviše sam JA kriv( kako ja vidim stvari). znaci ako se ide na godisnji ide se gde se njoj dopada, ako se kupuje auto , kupuje se po njenom ukusu, ako se kreci kuca opet po njenom ukusu, ako se nabavlja namestaj opet isto,itd,itd.

Jel sada imaš malo bolju sliku.

GLORIA: Znam da nisam neki nacitan,tako da moj recnik nije nešto prebogat sa „fancy” rečima, ali molim te pojasni mi to da se vidi iz svake moje recenice da sam balkanac, nekazem da nije istina, samo pokusavam da nađemproblem a vi ljudi mozete da vidite( procitate) ono sto ja ne mogu. Ono za timarenje sam već objasnio da je samo metafora
spagetica
27. decembar 2013. u 11.31
Za početak istusiraj se (bar) dva puta mesecno :)
PljucPljuc
(Fertig.)
27. decembar 2013. u 11.38
ili je ona upala u depresiju ili te vishe ne voli

kad vidim kako pishesh vetj sam mislila da se moj Marinko uchlanio na sc. :)))))))))))))

moj Marinko je 2 mjeseca na bolovanju da je skuvo neki ruchak djeci i sebi ---> Nije

al je zato perfektan da meni nabija ----> crkoh od gladi u ovoj kutji se nishta ne kuva

iza toga ---> nishta se ne kuva spadne na mjesechno 5 dana kad ja radim uz regularni poso i dodatni shto znachi izadjem ujutro u 6:00 sati i dodjem kutji u 22:00 ja u tom ritmusu nishta ne mogu da pipnem u stanu jer ne stignem Marinku sam 100 miliona puta objasnila kako se pali mashina za vesh chak sam napisala na papir i laminirala nalepila iznad mashine ali on to netje da pipne, chak kad uveche kasno upalim istu netje sutra dan da to okachi ili ubaci u sushilicu

fazon vazda isti ---> to nije moj vetj tvoj poso

cherka zna da skuva ali i njoj je to nekad previshe tad Marinko kazhe ti si zhensko i mora da kuvash mala ne piri u ladnu chorbu i kazuje da jedino mora da umre i zashto on nekad neshto neskuva kao i druge TATE

i vazda se mi tako vrtimo u krug

Marinko je nakupio frusta iako chesto mislim da je njegov frust ne realan i da je on sam kriv tomE, ja sam takođe nakupila dosta frusta jer nikako ne mogu da shvatim kako je jednom odraslom choveku teshko pomotji u kutji i rasteretiti svoju zhenu i kako mozhe da lezhi 6 debelih sati na kauchu gledajutji BN i balkaniku i ostalo

prije smo se svadjali i sad bi on da se svadja al ja nemam vishe snage za to kad poludi i krene da vredja ja u sebi pomislim ---> jedi govedinu

i najvetja mi je uvreda kad uveche pruzhi ruku i drapa me, da ovaj narod izvine po goozici u nadi da tje padne keks, pored cijelog neposhtovanja on stvarno smatra da njega to zakonski sleduje, ja dodushe kazhem ----> nadji advokata i tuzhi me pa da vidimo shta tjesh dobiti i ko to mene mozhe natjerati na tako nesht.

da li prichamo? pa ne prichamo i najbolje funkcionishemo kad se ne vidimo u toku dana i kad radimo razlichite smjene.

za dosta toga sam sama kriva majka je govorila od prvog dana ukljuci ga u kuchne poslove nauchi ga da kuva danas nishta nije sramota znati, meni bilo zao kontam djeca mala ja kod kuche shto da ga mrcvarim kuchnim poslovima a sad sam dobila mochnu dlakavu strvinu

ako nije kasno poprichaj sa zhenom ---> iskreno.
Retardo
27. decembar 2013. u 11.40
Ја сам се развео кад сам доживео пола од тога што ти доживљаваш.
Retardo
27. decembar 2013. u 11.42
Једино ти је још преостало да пробаш да је мало издеветаш.
europa
27. decembar 2013. u 12.08
Uh nije ti lako... iako sam zensko zao mi kroz šta prolazis!!

Jel' ta tvoja gospoja radi ili živi od tvoje plate???
Za početak zavrni malo slavinu:)))...i istusiraj se njoj za ljubav:))
Krasotica
(magistra)
27. decembar 2013. u 13.01
Očito je da i ona radi, ali on smatra da u kući on treba samo da „pomaže” a nikako tako malen i nejak da nešto i preuzme na sebe. Mada isto prlja (ili više, s obzirom da se i ne kupa), sigurno jede više -ali je njoj dao i dopustio da mu ona kupuje hranu i određuje šta će on, nedorečen i ovako bezobrazan jesti. Sigurno se zna i žaliti da je gladan a nije ga nahranila?
Kad se razvede, pitam se ko li će mu tada kuću voditi , kuhati i prati?
Čuuuj ona bira namještaj? Auu , još bi i to trebao muškarac da bira? ja bih svakako zabranila zakonom takve ma i pokušaje. Očigledno je da muškarac koji pokušava da nametne svoje neznanje i nepraktičnost za namještaj nije sav svoj i treba mu pomoć psihijatra!
vantika
27. decembar 2013. u 13.35
Ocigledno je da je tvoja žena izgubila postovanje prema tebi, da te ne voli i da se kurva sa strane. Cudi me da ni jedna od koleginica ovde to ne rece a jasno se vidi.
Što se tiče zašto, lično mislim da si dosadan a i način tvog pisanja je odbojan i snishodljiv.
Da si neko musko, na njenu krajnje bezobraznu prijetnju da ćeš robijati do kraja zivota, trebao si joj uzvratiti da ćeš nju da odrobijas a ne da se ko stisnuta pi.da povlacis u misiju rupu..
To šta ona radi a ti trpis nije za brak, ali vidim da i ona ima razlog
Jimmy_Barka_BARBUT
(Slobodni umetnik po sopstvenom)
27. decembar 2013. u 14.02
Uzmi za početak kad nije tu pa joj iscepaj sve stvari sto je kupila
(sto si joj kupio),pa je onda onako ulicarski ali verbalno ponizi ali
do kraja znaci na delic od batina,onda uzmi dete pa za vikend idi
negde na 2-3 dana bez nje,u međuvremenu „se presvuci” znaci za početak
stavi malo armanija oko vrata promeni garderobu(mislim cisto da budes
zanimljiviji ženama oko sebe - ja sam u tom fazonu),jer ti jedino tako
pravis perfektan balans među vama(reakcija drugih žena na tvoju pojavu)
...da „pomazem” za ves I sudove...pa taman dozivotno kupovao nove stvari
I dozivotno jeo iz papirnih tanjira ja to prao ne bi,znaci ne zato
sto mi je teško - nego cisto da se ne pomesaju babe I zabe ko u tvom
slučaju.Stvari joj pocepaj da bi ispostovao sebe(kupljene su za tvoje pare)
Veruj mi da svaka žena što se javila na ovaj topic je ista kao tvoja
ili moja žena zato I svaka ima „savet” za tebe,ali su to samo njihove
zelje(sto neznaci da nemaju identicnu sitaciju na gajbi,ali je glupo
da se piše o tome,ali zato vidis saveta kolko 'oćeš...)Zamisli sad kad bi
ovde svi muskarci koji dolaze napisali iskreno da gledaju pornice po nekad,
one bi zakokodakale kako njihovi mouzevi nisu u tom fazonu,ali samo zato
sto bih one želele da je tako,ali stvarnost je nešto drugo...tuzno :).

p.s.Tehnicki nebi trebalo trebalo tako,ali u praksi je malo drugacije.
PljucPljuc
(Fertig.)
27. decembar 2013. u 14.07
Uzmi za početak kad nije tu pa joj iscepaj sve stvari sto je kupila
(sto si joj kupio),pa je onda onako ulicarski ali verbalno ponizi ali
do kraja znaci na delic od batina,onda uzmi dete pa za vikend idi
negde na 2-3 dana bez nje,u međuvremenu „se presvuci” znaci za početak
stavi malo armanija oko vrata promeni garderobu(mislim cisto da budes
zanimljiviji ženama oko sebe - ja sam u tom fazonu),jer ti jedino tako
pravis perfektan balans među vama(reakcija drugih žena na tvoju pojavu)
...da „pomazem” za ves I sudove...pa taman dozivotno kupovao nove stvari
I dozivotno jeo iz papirnih tanjira ja to prao ne bi,znaci ne zato
sto mi je teško - nego cisto da se ne pomesaju babe I zabe ko u tvom
slučaju.Stvari joj pocepaj da bi ispostovao sebe(kupljene su za tvoje pare)
Veruj mi da svaka žena što se javila na ovaj topic je ista kao tvoja
ili moja žena zato I svaka ima „savet” za tebe,ali su to samo njihove
zelje(sto neznaci da nemaju identicnu sitaciju na gajbi,ali je glupo
da se piše o tome,ali zato vidis saveta kolko 'oćeš...)Zamisli sad kad bi
ovde svi muskarci koji dolaze napisali iskreno da gledaju pornice po nekad,
one bi zakokodakale kako njihovi mouzevi nisu u tom fazonu,ali samo zato
sto bih one želele da je tako,ali stvarnost je nešto drugo...tuzno :).

p.s.Tehnicki nebi trebalo trebalo tako,ali u praksi je malo drugacije.

--------------------------------------

katastrofa
ruzica
27. decembar 2013. u 14.19
koliko sam shvatila iz pisma, tvoja žena radi. Takodjee, ti ujutro samo ustanes, obuces se i bezis iz kuce? znaš li ti jutarnje pripreme da se dete odvede u SK ili skolu? dorucak, uzina za skolu, možda i oblacenje tog deteta, plus spremanje sebe za posao i odvodjenje deteta do skole? Zatim trk na posao, rad od 8 sati (pretpostavljam?) pa trk nazad da se dete pokupi iz skole. Kažeš dok ti dodjes oni su već odavno dosli kuci. Nije lako to sve izvesti, uz haotican saobracaj i guzve (Kanada). Sto ti ne okupas dete uvece? Kažeš majka g aodvede na spavanje, dakle ti ne ucestvujes u tom ritualu.

Bar se tur=siraj redovno, to je bar lako. Kad zavrsite obrok, ti skoci prvi i naredi „nocas ja perem sudje, da se zna ko je gazda - biće kako ja kažem”. Da vidis kako će žena d aslusa.

Stari je vic da muskarci odlucuju o vaznim pitanjim - kao o ekonomiji zemlje, hoće li biti rata, o politici. Žena odlucuje o manje vaznim stvarima kao gde ćemo na odmor, namestaj, kupovine i tako te sitnice.

Takođe bih se slozila sa jednim odozgo ko spomenu da je žena možda u depresiji. Da li si joj pomagao kad se dete rodilo, ili si ti spavao po celu noć,a sve je bilo na njoj? Kažeš nemate rodbine tu gde ste...od tad možda kreće njeno nezadovoljstvo (sam kažeš od detetovog rođenja ).

Svaki put joj pridji kad radi nešto i pitaj „kako j amogu da pomognem?” ne cekaj da ti ona kaže šta da radis. Inicijativa ovde i pokazivanje dobre volje će ti doneti mnogo poena kod nje. „Zenski” polsovi po kuci su tako repetitivni i ne mnogo inspirativni - podelite. Kasnije ćeš i sam postati sa iskustvom - znaces i bez pitanja šta treba d ase urdai po kuci.

Ovo sve ako hoćeš da popravis li spases brak, dakle tezi put. Ako ne, onda poslusaj savet ovog iznad mene. Jedino mu priznajem da treba da održavas ličnu higijenu i da se i naprskas parfemom ako treba.
Krasotica
(magistra)
27. decembar 2013. u 15.42
Hahaha, čuj sad onog gore neiživljenog što se šprica armanijem i onaniše kraj pornića, ta koji si ti razred? Kome to smetaju pornići, otkud ti ispade i u kom si ti fazonu, ili si neko dijete? Čuj ti njegovih „problema”, e baš me nasmija.
Otkud ti ideja da žene mrze porniće, molim te?
mona_liza
27. decembar 2013. u 17.57
Pa gdje je onda problem ,ako je sve kako ona hoće ???
sharlota
(bez zanimanja)
27. decembar 2013. u 19.23
ja bih,da sam a tvom jestu prvo ovtorila tajni racun, prestala da joj dajem platu,napravila kuci budzet,odredila koliko se mjesecno stedi a koliko ide na karmine.

dalje, onda bih kupila slow cooker, u njemu možeš da kuvas pasulj,podvarak i razne corbice... dakle pokazes da je zamjenjiva u kuhinji.

tusiranje bih uvela prije i poslije posla, posebno bi se tusirala prije posla da joj razvijes sumnju

kuliraj je

ako ne reaguje na sve ovo onda ima ili ima nekoga sa strane ili je deperesivna.
painter
27. decembar 2013. u 19.24
Ej ljudi moji nacitoh se svega, ne znam ni odakle da krenem, nisamod onih koji će pustiti ženu da rai ceo dan dve smene a ja sedeti kuci pred tv-om i cekati rucak,ne tako davno( ovo leto) dok mi sin nije isao u skolu sam namenski uzimao pola nedelje off da bih ga cuvao i a drugu polovinu supruga nije radilia i inače pa sam ja radio, čak sam nasao i ekstra posao da kada ona dodje sa posla ja odem da radim da nebih failo u kucnom budjetu, i verovali ili ne za to vreme sam i kuvao i prao sudje pa čak i ves, i nije me sramota i mislim da netreba da me bude, mada nisam ni super heroj sto sam to uradio, jednostavno takve su prilike bile i trebala je pomoć a ja sam bio slobodan, zapravo nisam dopustio da bude vise od jedne igracke na podu, i to ona sa kojom se dete igra, i vise od jedne case prljave kada ona dolazi sa posla, a često je bio i sto postavljen, ali rucak je često bio nepojeden jer , boze moj ona je umorna ili joj se bas to nejede, masno joj je ili je ovo ili ono.

Sa druge strane kada ja dodjem sa posla, prici trosedu u dnevnoj sobi ne možeš od igracaka grickalica ili šta god da su ona i dete jele/pili taj dan sudopera ne možeš staviti ni viljusku, a onako usput imamo masinu za sudje koja radi perfektno, pa sad ko je lud.

Da neko spomenu kupovinu hrane, većinom ja idem u tajm pazar ali sa njenim spiskom

Da ovo oko odvodjenja deteta u skolu, ja sam joj rekao bezbroj puta da ga ja mogu odvesti jer mi gazda ima jako veliko razumevanje za te stvari i uopste nije problem da ja to uradim, ali ona je to odbila da sada kada je dete nestasno ujutro preti mu sa tim kako će ga OPASNI tata voditi u skolu.

Od samog detetovog rođenja sam bio umesan koliko god sam mogao i znao, i vremenski stizao, naime čim se rodio bili smo u jako teskoj ekonomskoj poziciji jer mi supruga nije imala pravo na trudnicko, ja sam opet prihvati dva posla da bih uspeli da platio sve potrebe zivota, e sad ljudi zaista mi oprostite sto ne mogu biti na dva mesta u isto vreme, da pomognem njoj i da zaradim za sve, i dan danas okupam dete, OK ne svaki put ali on možda svaki drugi treci, ne znam nebrojim,.

Opet neko je spomenuo oko namestaja kako sam neupucen itd itd, well to bad, skoro DESET godina sam radio u industriji namestaja i neki od exponata koje sam ja zavrsdavao so odnosili nagrade po sajmovima itd, a privatbo sto sam napravio može se naći i dan danas po celoj bivšoj YU ( napravljeno 2000-tih) i po nekim zemljama evrope, tako da mislim da ipak znam pomalo.

Što se tiče mog pisanja moram da se složim, da veoma je mracno, e sad JA sam BIO( da ponavljam BIO) jedan od onih likova koji nije mogao da živi bez ljudi oko sebe znaci konstantne posete razgovori, sale, ljudi su voleli da me vide, da sede sa mnom za stolom posto će biti zabavno, imao sam jedan neverovatan smeh, onaj zarazni koji kad cujes i ako neznas cemu se smeje pocnes da se smejes, jednostavno ljudi su me pratili i slusali šta ima da kažem, EE toga vise nema, neko mi je rekao „UBILA JE COVEKA U TEBI”, sada sam dosadan i sam sebi i hvatam sebe da vise ne znam da komuniciram sa ljudima.

Još jedan razlog sto sam možda kakav jesam, ljudi ovo je kanada, ne znam koliko vas sa diskusije zna zakone ovde ali žene su zasticene kao beli medvedi, znaci može da doslovno pocini preljubu i zbog toga dodje do razvoda i sud i dalje sudi u njenu korist, I veruj te mi mnoge kanadjanke to koriste, ali nazalost vidim i naše se pelcovale.

I na kraju tusiranje, gde ga i pomenuh, pa nije sada da se neperem mesecima, samo ne držim tempo moje supruge koji je , boigami leti i 3-4 dnevno, ajd zimi 1-2, ajd ja sam samo na 5-6 nedeljno
painter
27. decembar 2013. u 19.29
O da zaboravih da dodam, lično neverujem da ima nekog, opet možda sam samo glup ili naivan, što se tiče depresije to bih se slozio da vrlo verovatno jeste problem, što se tiče familije JA nemam familije ovde, ona ima i to blisku.

ISKREN RAZGOVOR, to pokusavam već cirka dve godine, i nikada ga nisam zavrsio
vltava
27. decembar 2013. u 20.50
vas brak je ocigledno pukao po svim savovima, ne znam zašto ste još zajedno?! ako dve godine ne mozete da obavite iskren i konstrutivan razgovor, kada ćete? u ostalom, ako ti je rekla da bi te zadavila koliko je nerviras, šta još radis sa njom? ona možda jeste zasticena kao beli medved u kanadi, ali los brak utice na dete, ne cinite mu uslugu.
podelite starateljstvo, imovinu i krenite od početka sami ili sa nekim ko vas vise voli i postuje, sa nekim ko ne želi da vas zadavi. dete je zajednicko, volecete ga bez tenzije i mrznje koja iz svega ovog može da se izrodi (ako već nije!).

sto ranije, to bolje i za vas i za dete.
Krasotica
(magistra)
27. decembar 2013. u 23.25
Tvoj je problem što si ti ubijeđen da bi trebao imati viša prava od nje, jer si zaboga muško. Zato i govoriš da je ona zaštićena kao bijeli medvjed, jer zaboga u slučaju preljube/razvoda bi ona dobila pola od ZAJEDNIČKI stečene imovine u tom braku i pola ili većinsko starateljstvo nad djetetom, jer se sudovi vode činjenicom da za malo dijete je primarna majka koja ga je rodila i koja ga je dojila, a što otac nikako ne može sve kad bi htio. E sad, po tebi je to tvoja ugroženost, znači ti bi da možeš i dijete (Od 4 god, reče li?) od majke odvojio, to govori kakav si. Vidiš, to ne znači da je ona zaštićena nego da si ti bez srca i da si samo svoj.
ONa je bez sumnje u depresiji koju Kanada donosi super-lako, jer Kanada je ogavna zemlja. Nije onda ona ubila čoveka u tebi nego takav pasji život koji vodite u toj pasjoj eksploatatorskoj zemlji...
Krasotica
(magistra)
27. decembar 2013. u 23.28
ps:izgleda da nije prevazišla post-porođajnu depresiju, opterećenost djetetom i promjenu načina života. Kažeš da ste željeli dijete dugo, mada i ako je tako, opet ta opterećenost može da pomjeri ženu stvaro iz korijena :(. Sve ovo u kombinaciji s Kanadom je pogubno. Ja takođe ne vjerujem da ima nekog sa strane.
painter
28. decembar 2013. u 00.16
Krasotice, nemoj me pogresno shvatiti, ne znam gde živis, mislim koja zemlja, nazalost malo sam citao i pokusavao da shvatim kanadske zakone oko razvoda i to što ja kažem da su žene zasticene kao beli madvedi ovde, nije moje mišljenje nego generalno pa i samih žena.
No idemo dalje, ok možda bih i zeleo da dete bude sa mnom mada razumem majka je majka, ona je nekada bila i divna i pozrtvovana majka ali u zadnje vreme , zadnjih par godina, mnogo intezivnije u zadnjih par meseci dopusta sebi takve manevre( da se tako izrazim) u pravcu tog deteta da se najmanje receno brinem.

Ja nemam ništa protiv U nekim normalnim uslovima da i podelimo starateljstvo ili da ga samo imam vikendima, pokusavam da budem razuman oko toga ( koliko mi je još zivaca ostalo) ali kada tako nešto i spomenem njoj dobijem reakciju tipa ( NIKADA VISE NEćeš VIDETI DETE!!!!!!)

E pa sad Je...a, ne znam kako vise da se postavim.

vltava spomenu da se razidjemo i podelimo sve na pola itd, itd,.. Da slazem se ali ovde je problem opet u njenoj odsutnosti za komunikaciju, bila ja samo toliko prisutna da mi kaže u lice, kada se takav razgovor jednom poveo da će me naterati da placam do kraja zivota i da će me osaviti bez icega.

Na moje pitanje a zašto sada sve to jel ne možemo da se dogovorimo kao ljudi dobijo sam direktan odgovor OSVETOLJUBIVOST

i šta sad????

Samo da pomenem da sam bio dovoljno glup pa kada smo ulagali u jednu nekretninu, koja je na zajednicko ime ja sam ulozio moju ocevinu u kojoj je živela moja bliska rodbina, a sve sam to i uradio nebili doslovno KUPIO malo postovanja posto postupci i ustupci vise nisu funkcionisali
SBlondie
28. decembar 2013. u 01.10
Painter, možda nisam procitala sve tvoje postove ali koliko mi se čini ti nisi rekao da li još uvijek volis svoju ženu. Ako želiš da sacuvas svoju porodicu ti ćeš morati da osvojis svoju vlastitu ženu kao sto si je već jednom „zaveo” prije nego što se je udala za tebe. Ja lično mislim da se ona ne osjeca da je voljena vise i da je to pravi agresivnom. Ako ona nije u pravu pokazi joj da nije. Da sam na tvom mjestu ja bih organizovala izlaske na veceru jednom sedmicno (može dijete da ostane sa njenom rodbinom ili bejbi siterom, vidim vi ste situirani to nije vjerovatno problem), kupila bih cvijece bez razloga, otisla bi na godisnji odmor ili vikend na neko romanticno mjesto,... itd, puno opcija u Kanadi. Tretiraj je kao ženu koju volis i ona će vjerovatno postati opet ista ona supruga sto je nekada bila. :)
painter
28. decembar 2013. u 01.45
Blondi ovo je odličan savet ali nazalost odgovor na to pitanje nemam, kažu kada te neko pita dali nekog volis ako nisi ispalio odmah DA znači da ga nevolis, ja nazalost ne mogu da odgovorim odmah.

Ne znam dali su mi osecanja pomucena gorcinom koju gutam već neko vreme ili je ZAISTA sve nestalo.

pokusavao sam u par navrata i nešto slično, ono odradim nešto privatno ili već dodjem do nekih novaca neplanirano pa rekoh ajd kupicu nešto njoj da se malo obraduje i sve sto dobijem je HVALA, ni izraz neke sreće ni ljubavi a o poljubcu ili čak i dodiru da i nesanjam.

Nekada mislim da bih dobio vise emocija da sam poklonio slučajnom prolazniku nego mojoj supruzi.

Iskreno sada sam polako ali sigurno i odustao od takvih stvari, i ne nismo bas tako dobro situirani mada živimo ovde, ali mi nikada nije bilo zao uraditi tako nešto ali zaista u zadnje vreme gubi smisao
SBlondie
28. decembar 2013. u 01.59
Painter, po svemu sto si rekao ja ti kao žena mogu reći da ona ne želi da se razvede sa tobom, mi kada smo u nesrecnom braku sa nekim koga više ne volimo trazimo razvod a ne prijetimo da ćemo suprugu uraditi ovo i ono. Kada pricas sa njom, ja mislim da grijesis sto pokusavas da „zvanicno razgovaras o problemu”, to nju izgleda vrijeda i ona bjezi od suocavanja sa svim sto ti imaš da kažeš, ocigledno hoće da joj prilazis na drugi način. Sjeti se šta je nju cinilo sretnom kada ste se tek upoznali i kao je situacija tada bila razlicita ... ako hoćeš da spasis svoj brak, ona je majka tvoga sina. :)
painter
28. decembar 2013. u 02.18
Zapravo blondi BRAVO zaista nikada nisam razmišljao na takav način, moguće da jesi u pravu jer doslovne kada god pokusam da popricamo o problemu ona doslovno pobegne u pola razgovora bez da ga dovrsimo, lično mene to vredja ali nisam o ovome ni razmišljao.

Bio sam razmišljao o tome da sam bio previse mekan prema njoj do sada pa da me je prosto izgustirala, ne znam imali to nekog smisla, da se malo promenim da malo stegnem kais, sve sto sam do sada popustao je bilo iz dobre namere da se nebih osecala „uskraceno” za nešto, iskreno da budem bas tako „mlohav” to i nije bas moj still, zapravo to nisam onaj pravi JA, bar ne kakav sam bio, ali sam samo pokusavao da je usrecim .
LeaDiKaprio
(shumska)
28. decembar 2013. u 03.14
Gledam ovaj nick sto si uzeo „painter”. Slikar? Da nije naivac?

Tvoja prica mi nekako nema smisla. Ima neka rupa negde ali ne mogu da utvrdim šta je konkretno u pitanju.

Kao prvo i osnovno, niko nije pobudalio od masnih kolaca. Tvoja žena, ukoliko se ona zaista promenila, ima ozbiljan razlog za tako nešto, a ne zato što joj je samo doslo jednog dana da podilkani. Ako je skrenula kada je dete rođeno ili tu negde, može da bude postporodjana depresija. Ako je depresija bila u pitanju trebala je da ode kod Dr. Tad ili sad, ukoliko još ima posledica a ako vileni onda ocigleno ima.

Druga stvar - ako nije postporodjana depresija, tek onda nema smisla ovo sto si rekao. Ti si dobar, na lebac covek da te maze, pomazes, sve radis u kuci, i posao i kupovina i po kuci pomazes, pa i sa detetom, dok ona ide po soping centru i kupuje suknjice i stiklice. C'mon. Gimme a break! Ili si sve izmislio pa nisi imao meru u nastimavanju svoje žrtve i njene zloce, ili nisi sposoban da sagledas stvari sa realne strane.

I na kraju, ono sto mi uzasno para usi kad kažeš - a to govoris sve vreme, to je da si ti njoj „dao” da kupuje, da si joj „dozvolio” da radi to i to. Šta si ti njoj? Gazda, vlasnik robinje? S kojim pravom ti njoj ista dajes, odobravas, zabranjujes?! Nisi ti njen otac a ona maloletnica. Videces, ni svom sinu posle 12-13 nećeš moći da odobravas i zabranjujes na način na koji pretendujes da „držiš u toru” svoju ženu.

Bracni drugovi su ravnopravni i taj patos sto treba da se pere je tvoja obaveza koliko i njena. Ko će ga oprati pitanje je vaseg dogovora, ko kad ima vremena, ko kako voli, kome šta smeta. Takođe i posao - neko je sposoban da zaradi vise neko manje, svako radi koliko može i u sklopu porodicne dinamike. Prema tome, ako si pokupio igracke a onda nije pokupio si SEBI a ne njoj. Nisi ti radio posao koji je njen, već i tvoj i njen, pa ko ga prvi dohvati. To nije takmicenje ko će pre i ko će bolje i svaki put kad ti budes brzi ili bolji ti ocekujes da joj uzicu oko vrata skratis za 10cm.

I na kraju, žene su postale zasticene zakonom posle razvoda iz dva razloga: prvi je jer je iskustvo pokazalo da se žene moraju zastititi - znaci realnost je da je mnogim ženama egzistencija ugrozena nakon razvoda te im stoga treba zastita, i drugi razlog je jer mala deca u najvecem broju slučajeva pripadnu majci, tj majka je glavna u odgoju male dece, a muskarci imaju luksuz da biraju oce li ili neće biti deo te price. Ne znam kako je u Kanadi ali u Australiji je primarni cilj da se zastite interesi deteta i ceo proces oko razvoda ide u tom pravcu. Muzevi okrenu ledja i odu, a žene su u mnogo gorem polozaju jer su deo zivota i karijere posvetile radjanju i podizanju dece dok su muskarci napredovali u karijeri.

Ono sto si ti do sada pomalo sakrivao je fakat da je tvoja briga oko nekretnine koju ste zajedno kupili. Znaci, u tom grmu lezi zec.
sharlota
(bez zanimanja)
28. decembar 2013. u 07.35
strana koji pocini preljubu i napusti brak je ostecena strana prilikom razvoda.
tako ako je ne maltretiras fizicki ili psihicki,ako je ne varas onda si ti cist pred zakonom.

u tvom slučaju ja ni slučajno ne bih prva potezala pitanje razvoda ,donosila formulare kuci i sl,ako si uvidio da ona pokusava da isprovocira razod, onda je pusti da ona podnese zahtjev za razvod.

dakle, vi mozete ladno da imate zajednicko starateljstvo.

ne može ona tebi ništa da napakuje ako je ti nisi maltretirao.

dalje, ne znam koliko tačno treba da prođe vremena od nepraktikovanja bracnih duznoti:) ali poslije odredjenog perioda brak se pred zakonom ponistava tj automatski imate status separate.

budzet je vrlo bitno imati,zajednicki racun, mora se tačno znati gdje novci idu,karminii tasnice to se kupuje planski, neke skupe tasnice(dizajnerske npr) e pa zensko sam,ali o takvim stvarima se treba dogovorati- i to je ravnopravnost takođe.

ne bih ja njoj puno cile mile,već bih joj polako ukidala neke od privilegija,prvo moju platu ne bi vidjdela ocima, poradila bih na zajednickom racunu,pretpostavljam da se ti vodis kao da imaš biznis pa onda moras da imaš poseban racun,ali bih gledala da znam gdje i kako se novci trose.

lea,a zašto da se ne brine o kuci koju su zajedno kupili,u koji on vise ulaze od nje,jer to se da naslutiti iz onog sto on piše?

ja bih joj predlozila bracno savjeovaliste, idi svom doktoru trazi savjetovaliste, jako bitno da negdje stoji zapisano da si ti tražio savjetovaliste,pokusavao da spases brak- ovo u slucjau da dodje do razvoda.

možda vma bracno savjetovaliste pomogne da shvatite neke stvari i prevazidjete probleme.

razvod je posljednja opcija, jer razvodom diejte najviše gubi, gubi sigurnost, dom, skolicu drugare isl

obrati paznju šta ti to žena prica i kako ti prijeti?

nemoj se svadjati, izbjegavaj konflikt i ruzne rijeci jer to bi sutra moglo da se iskoristi protiv tebe.

kako seks?

elektra4-
28. decembar 2013. u 08.24
Sam sebe si doveo u salto mortale nekim rečima tipa-ne perem se nego 5 puta nedeljno-šta se ne operes svaki dan?
Pa balkanac sam...a druga krajnost dajes joj sve pare-ako ništa drugo pare su i da se zajednicki stede a ne da joj dajes sve a ona razbacuje na svoju stranu.
TVOJ BRAK JE PUKAO, ZENA TE NE VOLI, ALERGICNA JE NA TEBE I SVOJE MIRISE-TO NETUSIRANJEkaze odbojan si mi begaj od mene...ne mora da znači da je odma nasla nekog novog ali tebe ocito više ne treba.
STavi na papir neki plan,tabelu-kako dalje,kako sa parama,kome dete, kako ovo,kako ono i razvod-jer muci te bezveze-to je ponasanje dokone,nezrele žene koja nema koncept u glavi.
Imaš li ti petogodiasnji plan šta će biti od tebe za 5 godina? Za 2?
elektra4-
28. decembar 2013. u 08.28
I čini mi se da ti previse radis a ona previse dokolicari i tu si izgubio kompas-stvari su se pogubile
ruzica
28. decembar 2013. u 10.20
Kanada ima „no fault” razvod. Dovoljno je da živite odvojeno godinu dana, da bi moglo da se podnese za razvod. Krivica nije bitna. Moza ona da preti koliko hoće, ali zakon je isti za sve i ne može ona da ti napakuje ništa. Placaces za dete dok ne zavrsi fakultet ili do 18 ako ne ide na fax. Za nju ćeš možda placati izdržavanje, ali sto je mladja, to izdržavanje će biti krace, jer se ocekuje od nje da bude posle 5 god. sposobna da se samam izdržava. Zavisi i od duzine braka. Sve steceno u braku se deli na pola, a uneto je samo vase (ovo nisam 100% sigurna, tako je kod nas za ovo). Ako si na primer nasledi ocevinu u toku braka, to nije uneto, nego steceno u braku.

Dakle, ako živite u kuci, ti izlazis iz kuce (na primer), ali ona mora da te isplati za tvoj deo kuce. Ako nema, onda se kuca prodaje i deli na pola.

Ja ipak mislim da ona ima mentalni problem, tipa depresije. Možeš li razgovarati sa njenom tom sliskom familijom sto ziiv u Kanadi? da li oni nešto primecuju da nije sa njom bas ok? Idi kod njenog family doktora da se posavetujes. Može ona i detetu nauditi ako ovo ode predaleko.

Canada[edit]
Prior to 1968, the only grounds for divorce were adultery or cruelty. However, in 1968, the Divorce Act was amended to permit divorce for other reasons, including physical and mental cruelty and separation for at least 3 years. In 1986, the Divorce Act was further amended to permit divorce after one year's separation, with no requirement to prove „fault” by either spouse.
http://en.wikipedia.org/wiki/No-fault_divorce#Canada
elektra4-
28. decembar 2013. u 11.20
Znam po sebi da sa vremenom gubim interes za bacanjem para na brendirane marke,skupe cipele i sl i da se formira zajednicki interes familije i stvaraju fondovi za ovo i ono šta je značajnije-skolovanje,obnova stana itd.
Gle sad; imam prijateljicu ciji roditelji imaju :_) petoljetke-znaci oni unapred 5 godina stede za kat na kuci, pa za grobnicu ,pa za neke apartmane...sve je precizno određeno di pare idu. Ne možeš samo tako čitav dan rintat pa sve pare bacit njoj u ruke za budalastine-bar odvoji deo-pocni za restrikcijama.
elektra4-
28. decembar 2013. u 11.33
Dobra ideja je otici kod njenog doktora i otvoreno reći da pre razvoda želiš da znaš da žena nije možda psihicki preopterecena,možda je to dete prevelika obaveza za nju i nešto šta nju koci u nacinu zivota na koji je navikla-na slobodu kretanja. I pitaj tu rodbinu u cemu je problem.
U stvari tebi je teze jer si osamljeniji zar ne,ona bar ima rodbinu.
Ne shvatam zašto se toliko ljuti na tebe...kako sex? :-),ima tu neka frustracija koja će isplivati kadtad,ona vuce na svoju stranu a ti popustas.
Kažem ti budi musko,stani na loptu i pocni s restrikcijama.
LeaDiKaprio
(shumska)
28. decembar 2013. u 12.32
Moracu da vas razocaram ali kljuc za ovu dilemu nije u njegovim rukama, nego u rukama njegove žene. Evo na šta mislim:

Ono sto je on do sada pokusavao - pokusavao je tako što je skontao sa svojom glavom šta bi to moglo da bude a onda je skontao i šta bi mogao da preduzme po tom pitanju. Ženu nije mnogo konsultovao kada je donosio zakljucak o ta dva krucujalna pitanja (koji joj je moj i šta će dalje) ali je svejedno bio 100% ubeđen da zna kako stvari stoje i šta mu je ciniti.

Par godina kasnije, on je sada već u rovu i pokusava nekim novim i novim metodama da dobije bar neku bitku protiv svoje žene onome sto je vise nego icigledno preraslo u rat. I dalje ne zna koji joj je moj ali svejedno misli da je on taj koji može da smisli („celokupnom povrsinom mozga”) šta mu je ciniti.

Postavljanje pitanja na SC je sledeći inventivni način da resi problem. Kako mu ide? Ocigledno, kao i do sada: nikako.

Da zlo bude gore, raja će da nagrne sa još inventivnijim i mastovitijim nacinima da se uradi nešto po tom pitanju, a fakat da li je situacija UOPSTE procenjena kako treba se uopste ne proverava. Prema tome, verodostojnost mape nismo proverili ali kopamo gde na mapi kaže da je zakopano blago - pa piše na mapi!!

Znate šta: mrka kapa. Bez njegove žene u celoj prici, onoga šta ona misli i ona hoće - ovaj srećnik se neće mrdnuti ni milimetar. Bar ne prema rešenju problema. Zakopavanje u zivo blato, sa druge strane, mu odlično ide.
elektra4-
28. decembar 2013. u 12.40
Lea ja volem da čitam tvoje komentare jer su pametni i interesantni,duhoviti ali navijas za ženinu stranu,emancipacija i sl dok se meni čini da u ovom pitanju nije ona ugrozena nego on mada sam sebe potkopava kada se naziva tipicni balkanac i sl a u stvari ništa nije u njegovim rukama.

On nema tamo rodbine ni nikoga da proceni situaciju realno ili kako god pa ovo i nije losa opcija da se dobiju neke ideje kako dalje kad je dosao do mrtve tacke.
Ja mislim da da je ženi do slobode a ti njeni komenatri su kako stranci kažu-overreacted...
LeaDiKaprio
(shumska)
28. decembar 2013. u 13.25
Ja? Na njenoj strani? Ma ni najmanje.

Ono sto ja govorim je da je nemoguće rešiti problem između dvoje ljudi ako se ne cuju obe strane.

Evo, sama reci. Kada si pokusala poslednji put da resis problem a da nisi saslusala i drugu stranu i kako ti je islo jednostrano resavanje?

Nikako, jel da?

Ne znam zašto ljudi gledaju na sukob kao na nešto sto treba da stanes na jednu stranu pa da imaš stav. Ne mora uopste. Ono sto je neophodno je da znaš šta kaže jedna a šta druga strana jer bez toga nemas nikakav uvid u to koji problem zapravo pokusavas da resis.

Meni to što on prica da on daje ili ne daje, da on odvrce i zavrce slavinu ne ide ama bas nikako uz pricu da je dobar ko lebac. Te dve stvari ne idu zajedno a ova poslednja za kucu je još i proracunata. OK, naravno da treba da gleda sebe i svoj interes (kad brod pocne da tone) ali nemoj da mi izigravas žrtvu a ovamo kalkulatoru pregoreo osigurac od tipkanja.
elektra4-
28. decembar 2013. u 14.14
Meni to što on prica da on daje ili ne daje, da on odvrce i zavrce slavinu ne ide ama bas nikako uz pricu da je dobar ko lebac. Te dve stvari ne idu zajedno a ova poslednja za kucu je još i proracunata. OK, naravno da treba da gleda sebe i svoj interes (kad brod pocne da tone) ali nemoj da mi izigravas žrtvu a ovamo kalkulatoru pregoreo osigurac od tipkanja.
_______
ma sve on to sad kalkulira usitno kad je već dosta kasno i kad je popustio u svemu.
Ja mislim da se on tako izrazava -odvrce,zavrce slavinu,balkanac,tusiranje... ali cinjenica je da je dao čitavu platu njoj u ruke šta nije mala stvar. A i ako je ulozio starinu od svojih predaka u ovu nekretninu opet je to njegovo ulaganje i imam dojam da je materijalno preterao da bi joj se ulizivao. Nekako mi ima smisla njegova prica tj deluje istinito.Uvek jedan voli vise a drugi manje a ljubav je prolazna.
vltava
28. decembar 2013. u 18.51
osvetoljubivost? to može macku o rep da okaci i ona i bilo ko kada je zakon u pitanju. ocigledno ste već dosli u fazu neke mrznje sto je trebalo ranije sprečiti ili preseci.

do kraja zivota nećeš ništa placati. alimentaciju detetu do zavsetka skolovanja; ženi ako ne radi jedan deo, ali to će zavisiti od toga da li radi i kolika su joj primanja. ako je starateljstvo podeljeno, i alimentacija će biti manja. no, ne treba se plasiti tog procesa koliko nastavka zivota u dvoje u tako nezdravim uslovima koji pogubno uticu na sve vas. nisam zagrizeni pristalica onog: bolje dobar razvod nego los brak jer treba sve pkusati, ali vi nemate zdravu komunikaciju i samo komplikujete zivot.

oboje ćete imati dovoljno vremena da analizrate šta ste mogli bolje i drugacije, ali ne u ovim uslovima. ne izigravajte žrtve već kao odrasli ljudi, zbog deteta i vas samih, rešite to civilizovano koliko god je moguće. bez dreke, upotrebe sile ili ruznih reci jer to će tebe kostati. glavu gore. nisi jedini kome se to desilo, i uz mnogo strpljenja mozete iz početka, a detetu ćete omogućiti da raste u miru bez svakodnevnih trzavica.
Bajadera20
(tehnicar)
28. decembar 2013. u 22.37
Nema sexa to je vas problem,a zbog čega ga nema...zapitajte se.Imamo isti problem.
njezna_zverka
(manitanje)
28. decembar 2013. u 23.37
kaže mi da me više ne može podneti, da čim me cuje sva se unervozi i dobije zelju da me zadavi
=====================================================================
na sve ovo misli i da smrdis.
šta TI mislis da ona osjeca za tebe?

ja mislim da je ona tebe sita i da te ne voli vise.

šta sad možeš?
sad je skoro pa prekasno i ako budes molio još ćeš joj se vise smuciti.
možeš pokusati da joj olaksas ali sanse su male.
možeš provjeriti da li kupuje vise donjeg vesa i seksipilnijeg,krije li cell,izadje li sa „drugaricama”. tako ćeš znati ako je nasla drugog..ali i ako nije ona će to uskoro uraditi jer joj ti vise nisi privlacan.

nije istina da razvodom gubis djete. možeš da mu pokazes paznju,možda i vise nego sad dok ste oboje preokupirani svojim tegobama.

mozete i da ostanete u tom braku gdje se mrzite al djete će i tad patiti jer će osjetiti.

painter
29. decembar 2013. u 01.52
Ok sada odakle da krenem,

prvo sasvim moguće da je moj opis situacije pristrastan ma koliko se ja trudio da pokazem realno, ali u momentu kad sam ogorcen,zabrinut,povredjen i na to sve SAM u ovoj situaciji mislim da sam samo i dalje covek koji ppokusava najbolje sto može. koliko nas ovde bih zaista 100% prikazalo situaciju realno i samo jednog ugla, sto me dovodi do tacke sto je spomenula LEA da se moraju cuti obe strane price.
I da moj najveci razlog postavljanja topika na SC i jeste sto nemam nikoga bliskog sa kim bih mogao da popricam o tome, a ko i jeste blizak nemislim da može da bude objektivan, tako da sam mislio da ovo može da mi da neki novi ugao gledanja na celu stvar, i sa zenske strane i sa muske, možda i da bolje shvatim ko sam zapravo ja

Problem je u tome sto bih ja zeleo vise od bilo koga ovde da čujem drugu stranu, ali sa nekim pravim razlozima za rasturanje porodice, nešto tipa : ALKOHOLICAR SI(skoro da i nepijem uopste),KOCKAR SI( sorry nekockam), ZENSKAROS( ne bas),VISIS PO KAFANAMA( ikreno ne znam ni gde su u ovom gradu), NESPOSOBAN SI( to je relativno ali kada se poredim sa nekim ljudima JESAM nesposoban, ali ima i gorih od mene ),ITD...

Po meni to su veliki razlozi za razvod ili za mrznju, ili šta već, ok možda sam samo plitak u mojim vidjenjima stvari ali takav sam.

Sad opet oko shopinga itd, jedna situacija koja se dogodila nedavno, za koju mi je ona rekla tj prepricala. Bila ja sa nekom drugaricom na kafi(ZNAM,ZNAM jeste drugarica i ja je poznajem i bio sam kuci kada su i otisle i dosle u po bela dana), da bih je ova pitala dali bih se opet udala za mene, na čega moja supruga odgovara NE, sada sledi potpitanje od drugarice koja je totalno izgubljena odgovorom, i moja supruga odgovara, da nebih zbog kucnih poslova ali onda opet misli da nikad nebih nasla nekog ko bih bio toliko tolerantan prema njenim sklonostima za shopingom.

E sada ovo je bio njen CITAT, pa sad toliko o tome.

Sa druge strane pre nekog vremena sam ja kupio neki alat koji mi je trebao za posao ali je bio dupli set, zapravo takav identican sam već imao ali mi je trebao još jedan set da ona kada bih to videla i skontala da to već imam mi skoci u oci tipa za koji vrag trosis novce na to kad već imaš, tada sam je prvi put uhvatio za ruku i odveo do ormana gde su joj torbice otvorio ladicu i prebrojao, bilo uh je 18, pogledao i pitao je jesam li ikada pitao ZASTO, sto mora biti velika ,mala srednja, ovakva onakva. NISAM, imaš svoje razloge, žena si znaš šta ti treba i zato nepitam, a ti mene pitas za moj alat sto mu neznas ni ime a usto taj isti je zaradio za te torbice.

dobro sada zaista moram da stavim barem malo svetla na njenu stranu, oko tog shopinga, zaista bih lagao ako bih rekao da ide i kupuje skupe stvari od nekih besnih kreatora koji naplacuju samo ime itd, što se tiče toga to je prilično ok ali i dalje nevidim razlog da svake zimske sezone se kupi desetak cizmica i dogodine ostanu u kuci dvoje, ali ne posto su poderane nego nisu vise, već nešto(IN,OUT,ovo,ono,...)

Pokusao sam da pricam i sa njenom rodbinom pre nekog vremena oni nisu znali uopste šta se dogadje, ili su veoma vesto odglumili, mada ipak mislim da nisu znali i kada sam neke stvari ispricao ( koje ne mogu ovde napisati jer su suvise prepoznatljive) ostali su skamenjeni, bez daha sa nevericom u ocima, njihov odgovor je bio pa pokusaj da pricas, da bih jedno od clanova rodbine rekao pa to ne možemo čak ni mi da izvedemo.

Predlagao sam i bracno savetovaliste ali sam i tu naisao na otpor pod izgovorom, jao neću onda će nam uzeti dete itd itd.

Samo još jedan izgovor da se ne ode i još jedno sakrivanje iza deteta( NAZALOST)

E sada stigoh i do kalkulatora, e ovako uopste mi netreba ništa od ovoga sto smo stekli u kanadi,islo bih na koncu mom detetu i ako bih mogao dodao bih mu još da on ima,meni vise i netreba, ali neželim da ona uziva na bilo koji način u muci mojih roditelja i na koncu preostalog roditelja( jednog sam nazalost izgubio pre par godina) koji je sve nesebično prepisao na moje ime a ja naivno ulozio u nešto sa suprugom ( da sada nesme ni ime da mu se spomene u kuci), čak me nezanimaju ni pare koje smo zajedno ustedeli i ulozili povrh imovine.

Hvala bogu imam dve ruke i dva zanata u rukama tako da sam ubeđen da ću stvoriti opet ako bude trebalo, jedino sto sada nemam motivacije
Simba
(...)
29. decembar 2013. u 08.04
Pa tvojoj ženi dodijala dosada i monotonija tog braka sa tobom a najmanje joj je problem raspodjela snaga kucnih poslova,to bi joj naravno znacilo ali to je izgovor, ali izgleda da vam je brak totalna dubijoza bez ikakvog zajednickog zivota,sadrzaja,akcije i razonode,pa ne znam kome nebi dodijalo i koliko se vidi ništa se ne desava a ti istices samo sebe, šta imaš da raspravljas sa familijom? jel možeš sam donjeti ikakvu odluku? nju vise kapiram nego tebe,hebes ti to da ti muž da pare na rasplaganje,kupuj do ludila i budi sretna,zato to i radi jer nema sa tobm ništa zajednickog i smatra te dosadnim i nezanimljivim likom. Bolje se razidjite i trazite svako sebi svoj put i sreću,niste vi jedno za drugo,šta ju imaš moliti? pa pitanje vam je vremena kada će ti dati ona nogu. Nemoj se ljutiti jer ovo su samo diskusije i svi mi razlicito gledamo na to.
sharlota
(bez zanimanja)
29. decembar 2013. u 08.54
znaš kako, ja bih otisla svom porodicnom doktoru, i posavjetovala se u vezi bracnog savjetovalista, reci joj da imaš problema ,da ti je žena ogrizal ushopping tj shopoholic0 sto i jeste dok kupuje toliko nekotrolisano.

način na koji kometarise muza sa drugricom mi se ne svidja, i govori da oa prvo nema postovanje prema tebi za ljubav ne znam.

znaci pomeni ti te probleme u braku,trazi b savjetovaliste, da doktor to može lijpo da upise u tvoj karton,zlu netrebalo, da negdje piše da si se ti zalio i da te tiste ti problemi,u slucjau razvoda.

mei se čini da tvoja ženi misli da može da ima mnogo vise, i da vrijedi mnogo vise- mada se meni čini da je ona jedan parazit zeljan paznje

uz dobrog avokata i možeš da dokazes da je ona nekotrolisani potrosac shopoholic,sto u prevodu znači da nije bas odgovorna osoba kada su pitanju finansije i da to može da ugrozi kvalitet djecijeg zivota.

kažem ope izbjegavaj konflikee i ne havataj je u revoltu za ruku,jer sve to može da se iskoristi protiv tebe

ja razumijem da neko prestane da voli, ali je posteno sjesti i popricati i civilizovno se razici, ali ako ode od tebe onda nema tasnica:)

tebi treba dobar advokat da se posavjetujes
izvni, baratas li solidno engl

elektra4-
29. decembar 2013. u 10.25
tebe boli šta nema debelog razloga za razvod hm, ja mislim da bi žena trcala za tobom da si negativac, da mora da razmilja gde si,s kim si, daj neka te nazove koji put neko na mob pa se smej na sav glas pa neka se malo zaintrigira.
Mislim da ti žena ima i elemente histerije. Nije loše šta ti oćeš stari na cistac.pametno a ona neće jer ne zna valjda ni sama di nju emocije nosaju.
vantika
29. decembar 2013. u 12.35
Mislim, iznad neke treba da se stave u poziciju ovog covjeka i da zamisle kako bi njima bilo da ih muskarac tretira na identican način kako ta žena tretira ovog covjeka. Znala bi se i vama naći zica što se tiče smrada. Mozete se kupati i mirisati do sudnjega dana ali kada bi se neki muskarac spustio /dole/ i rekao vam da smrdite nešto cisto sumnjam da bi ostale ravnodusne. Ne treba zaboraviti da ga je ona takvog /smrdljivog/ odabrala, izabrala, ozenila i sa njim dijete rodila. Meni lično smeta u ovoj prici ta njegova finoca i taj strah od zakona kanadskoga. Sto je izgubio ulogu muskarca i muza u kuci a postao tek prijateljica i još gore rodjak sopstvenoj ženi. Da li je njoj po srijedi kakav sindrom sto cisto sumnjam jer je dijete poveliko ili nesta treće, apsolutno je nebitno jer takva vrsta ponasanja je krajnje supacka i kukavicka a i njemu nije mane jer joj to dopusta.
Njoj ako se on više ne svidja, ne voli ga čak možda i mrzi, pa izvoli razvedi se i zavrsi agoniju. Ali ne, kurava liku izvlaci nerve na siljak, ignorise ga, iritira i radi sve da ga ponizi, a ljudi se na kraju cude kada je neko ispucao ženu ili kada se situacija okrene drasticno ozbiljnije. Treba uociti da on želi taj brak a ona ne. Nije li normalno da osoba kojoj drustvo ne odgovara odlazi iz drustva ili ga se klone a ne obratno, da ta osoba iziritira i eskalira situaciju dok neko ne plati glavom. Dakle ona je kukavica da bilo šta preduzme, čak ne želi ni razgovor, sto jasno pokazuje da želi da lika dovede do tacke usijanja da on povlaci poteze.
Šta ti treba da uradis je da pocnes totalno da je ignorises. Radi samo ono sto tvom djetetu treba i tebi. Operi ves sebi i djetetu ali nemoj dozvoljavati da ona pere tvoj ves. Odvedi djete u park, na film, na predstavu. Kada nje nema dovedi drustvo i gledaj da odu prije nje. Zabavljaj se i totalno pocni da živis zivot kao da ona nije tu ali ne zapostavljajuci potrebe svog djeteta. Kada ona krene vani nikada je ne pitaj gdje ide i dakle tuci kuju njenim oruzjem pa neka ona se razvodi i vuce poteze.
U slučaju da situacija eskalira jer ona neće to moći izdrzati, ona će sigurno krenuti u svadji da te udari. Dopusti joj. A onda ti nazovi policiju pa ćeš vidjeti interesantnu stvar kako si i ti zasticen kao polarni medvjed. U svemu tome moras shvatiti da si je izgubio jer takva žena kao tvoja u situaciji kada te po tvom opisu mrzi a ne odlazi kao svaka normalna osoba, u stvari želi da ti napakosti i da ti podvali. Dakle imaš guju u njedrima a za dijete se moras izboriti racionalne hladne glave. Vodi i živi svoj zivot i za zivot tvog djeteta, nju zaboravi

vantika
29. decembar 2013. u 13.05
I još nešto sto treba pomenuti. Ako ti krenes šta ti preporucujem, ona će ti prvo namjestiti zamku i iznenada će omeksati. To će početi onim intrigirajucim pogledima, dodirima tek onako kao usput i slučajno da ti postakne razmišljanja i zelje, pokusace da te na svaki način pomete u tom šta radis na finjaka, ali ne zaboravi da ako popustis fino će ti biti nedelju dvije, a onda ti slijedi teska pedalaod nje od koje se nećeš oporaviti. Povuci ćeš tada par nesmotrenih poteza, možda i nasilnih i pozdravi se onda sa djetetom.
Ako i dok ne shvatis da je za vas brak zavrsen, zivjeces u paklu. Bitka koju ti treba da vodis sada je za to dijete(ako ti želiš dijete da bude sa tobom), ona je već davno izgubljena i neprijatelj sa kojim živis i koji će te teško kostati.
Nadji razlog DA ONA ODE i tako joj nećeš placati izdržavanje na koje ona cilja

sharlota
(bez zanimanja)
29. decembar 2013. u 15.48
i meni se čini da ona igra igru kako da te oguli ko bananu.

kao sto je već receno samo smireno i nedaj se omesti,pokazi joj da je u svakom pogledu zamjenjiva, vodi racuna o sebi i svom djetetu a nju,kao sto je već receno, ignorisi.

strpljivo, pusti nju da povuce pitanje razvoda,da prva krene i nedaj se isprovocirati,izbjegavaj konflikt.

meni se čini da nju neko dobro savjetuje.

ja bih upratila gdje to ona ide, koliko trosi, ako možeš da pokupis sve racune od kupovine,obrati paznju,zapisuj šta ti govori kada te vrijedja i kako ti prijeti.

ti budi miran i nedaj se isprovocirati, za sada je imaš da je komplosivni potrosac,što se ovjde tretira kao kao ovisnost.

ja bih rekla da ona ima frajera,pokusaj da to upratis

i nadji sebi dobrog advokata.

neko te je ubjedio da je zakon na strani žene, to nije tačno,zakon je na strani djeteta.

zapisuj kako se ophodi sa djetetom i šta mu govori, ti za to vrijeme budi maksimalno posvecen djetetu.

prestani da joj dajes platu,i otvori neki tajni racun za koji ona ne zna,vidi da ti racun bude paperless tj da statmeente provjeravas online.

i nigje ne zuri, pazljivo sve isplaniraj,kada si dosad izdrzo možeš još malo, i pusti nju da pokrene pitanje razvoda, samo je izbjegavaj i ignorisi živi svoj zivot.

mrsolj1971
(veterinar)
29. decembar 2013. u 18.07
Uh, brate, nisam uspeo sve da procitam, mnogo toga ima ali sam uglavnom citao ono sto si ti napisao: ja mislim da je tvoja supruga već nasla nekoga, izvini moram to da kažem I mislim da je vas brak gotov a I još neko je dosao do istog zakljucka. Ne mogu da ti kažem da treba da se razvedes, imam dete koje je malo mladje od tvog, I ne znam kako bih mogao da živim ako bi supruga I ja trebali da se razvedemo a on, recimo, ostane s njom. Na zalost, dete će da pati šta god vas dvoje da uradite, sem ako ste toliko vesti da se svadjate „iza zatvorenih vrata”, tako da on ne cuje to, ali opet deca osete nedostatak topline između roditelja, pa je opet teško.

Kad je brak u krizi ili gotov? Onog trenutka kad stari koje ranije nisu smetale postanu razlog za nezadovljstvo I svadju (ne verujem da si se ti ranije tusirao cesce a onda odjednom prestao da to redovno radis, da si odjednom postao neuredan... I ostalo šta god da je žena nasla da ne valja). Možeš ti sad da dubis na trepavicama, nema tu pomoći, naći će ona uvek nešto sto će da joj smeta.

Kažem još jednom, na osnovu onoga sto sam procitao, mislim da je ona nasla nekoga, ne mora da znači da te fizicki prevarila, ako nije, onda je vrlo blizu toga, ali ona u svojoj glavi ima nekog „idealnog” I zato sve sto joj ranije nije smetalo sada dolazi do izrazaja.
slatkoodsljiva
(glumica)
29. decembar 2013. u 22.13
Cudno je koliko savjeta za prljav razvod a sve za dobrobit djeteta? Navodno?
Advokati? Doktori? Gdje bi se to zavrsilo? Da tuze jedno drugo kako su zlostavljali dijete fizicki, mentalno I sexualno pa da onda dijete dobije svog advokata I čitavu ergelu profesionalaca koji će ga ispitivati, pregledati.

Kažeš da si sve pokusao da spasis brak. Ako tako osjecas onda je vrijeme da odradis poslednji ljubavni cin. Da je oslobodis dusevne patnje. Možda postoje I drugi nacini da je zadržiš Ali ako ih ti ne poznajes I nisu ti prirodni onda si uradio sve sto si mogao.
Osoba koja odbija da popravlja brak a konstantno se zali na isti je sebična I bezosjecajna. Njoj takvo stanje odgovara jer I dalje ima šta joj treba a tebe je skartirala u stranu kao nužno zlo. Ne razmišlja kako je djetetu gledati nadrndanu mamu I cutljivog tatu.
Kada neko ne mari ni za rođeno dijete kako će mariti za tebe?!

Kažeš da si je volio I sve cinio da je usrecis? Onda je I ostavi onako kako si je volio. Sve sto si zaradio jednom zaradit ćeš opet, a dijete ćeš vidjati, djeca neće nigdje pobjeci. Važno je da nikada ne odustanes od djeteta bez obzira koliko gorcine ti tvoja žena stvori. Dijete će doći samo kada mu zatreba otac ako ti ona ne dozvoli ranije.
Bog gleda milostive I posalje spasenje i napredak. Bog kaznjava pohlepne I zlobne I nikada im ne da da se smire.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
29. decembar 2013. u 23.20
Je l imate vi seksualne odnose i kakva vam je intima?
sharlota
(bez zanimanja)
29. decembar 2013. u 23.51
bas zbog djeteta u ovakvim situcijama treba imati plan b.

djetetu treba obezbjediti kakvu takvu buducnost, izbor da ide u skolu ako hoće, izbor da se bavi sportom ako hoće isl.

lično nikada ne bih dozvolila da mi neko procarda ocevinu ili dedovinu na nekakve gluposti iz hira ili nazovi depresije, već bih gledala da to prosljedim svom djetetu.

baviti se ovim zanatom ,zaradjivati novac svojim krvavim radom pa ga pustiti niz vodu to može samo budala da uradi sebi.
ne, nije pokvareno otici ni doktoru i prijaviti da je gospodju „pronosalo” potrazti porfesionlanu pomoć- savjetolaiste, sa danas sutra validnim dokazom da problem u braku odavno postoji,i da postoji i njegova strana price,niti je pokvareno potraziti pravne savjete od porfesionalca.

jer je vise nego ocigledno da suprtonu stranu neko savjetuje i navodi kkao da igra igru dok ovaj ne popizdi i napravi neku pizdraiju.

pa njemu je ispran mozak nekakivm poluinformacijama, ako se ode u savjetovaliste, ili se priajvi depresija da se oduzimaju djeca, i da je zakon na strani žene- sto je glupost.

ova domaćica kada se pojavi pred sudijo msa svojom depresijom,ovaj će joj se slatko nasmijati u lice.

slatkoodsljiva
(glumica)
30. decembar 2013. u 00.38
Zašto komplikujete? Ko ostaje u kuci mora placati kredit I isplatiti drugu stranu. Koliko procenata? To je diskutabilno I tu bi advikati mogli da zarade. Ako gospodja može to sve finansijski da izvede bez prodaje kuce neka je tamo da dijete ne mijenja sredinu. Ako ona ne može onda može on? Nijedno ne može isplatiti ono drugo I zadrzati kucu? Pa šta će onda advokati tu napraviti bolje?
Ako je u cilju prodati kucu onda je dovoljan sudski nalog za to I kuca mora na market. I opet, kako će podijeliti pare od te prodaje je diskutabilno, ukoliko uopste imaju šta da dijele poslije kraha na marketu sa nekretninama.

Ali, možda je Sarlota u pravu?! Možda je bolje sve spiskati na advokate I experts svjedocenja. Tada ne bi imali šta da dijele na kraju osim traumatizovanog djeteta koje će da im se nahebe keve čim udje u pubertet... zbog pretrpljenih trauma.
sharlota
(bez zanimanja)
30. decembar 2013. u 07.11
slatkoodsljiva, sporazuman razlaz je idealno rjesenje,ali ti izgleda nisi pratila fabulu.
sudeci po onome sto covjek piše, žena mu prijeti da će provesti zivot na robiji, pri tom ga svakodnevno kinji,ponizava,ne samo u četiri oka,već je okolo pocela da iznosi pikanterije iz njihovg zivota,i to mu još daje do znanja, izaizva konflikete svadje,jednom rjecju provocira sukob.

koliko kosta jedan informativni razgovor sa advokatom? 150.00- 200.00$

koliko kosta jedna sesija u bracnom savjetovalistu,$150.00 plafon, ili besplatno zavisi od izbora savjetnika.

ja sam uvijek za prikupljanje konkretnih informacija nego nekakvih polovnih koji samo izazivaju paranoju,nedoumicu,zabludu.

na kraju krajeva, postavljac teme sigurno neće nas poslusati kada je njegov zivot u pitanju, već će izvuci neki svoj zakljucak iz cijelog ovog pisanja.

sharlota
(bez zanimanja)
30. decembar 2013. u 07.22
evo, neke od prica iz muskog ugla iz njihovog licnog iskustva

šta raditi i kako se ponasati
http://www.innocentdads.org/rights.htm
PljucPljuc
(Fertig.)
30. decembar 2013. u 09.04
vidim da se ovde brzo stiglo do saveta da se chojek razvede i da je zakon sve reguliso oko djeteta imovine statusa itd.

taj zakon je stvoren za boodale a nikako za normalne osobe normalnima zakon nije potreban da se dogovore oko djeteta ili djece.

Ima i u njemachkoj fin zakon kad ga chitash kontash ----> ja bogte koja milina ALI ima tu i druga medalja zavisi skim dijete ostane tu krene perfidna pricha odraslih mnoge mame sam chula kako svom djetetu/djeci kazhu ---> ako nebudesh slushalo idesh tamo njemu pa vidi kako tje ti biti... otac se figurativno postavi kao neki strashni sud, majke su te shto od tih ocheva chesto prave kravu muzaru a chim se bivšhi umijesha u neshto oko djece odmah se poklopi ----> ti si otisho iz ove porodice ja se borim sama

otuda savjetujem budesh li se oslonijo na zakon ima da pishash krv a nishta ti dobro netje donijeti jer svaki zakon ima exit vrata ili podzakon koji opet mijenja stvari.

razvod je ljekovit ukoliko je doshlo do lokanja, kockanja ili opasnost za zhivot, svi ostali razvodi su stvar trenda i iskrivljene slike koja nam je postavljena te neke vjechite ljubavi i tog osjetjaja konstantne sretje ako toga vishe nema znachi da morash menjash partnera i tako u krug.

Ovo ti je ovde forum gde svak svoj zhivot i brachnog druga idealizira sve je sjajno i bajno fino i meko a ovamo padaju saveti ----> razvod a mnogi nemaju petlju da isto to urade

i u mnom okruzhenju (jugovitja, njemaca, shpanaca grka i italijana )svi kubure u nazovimo to manje sretjnim brakovima jer svima neshto hvali ili su se jednostavno zasitili partnera zhene su prelazile preko shvalerki a muzhevi preko shvalera (zazhmire na jedno oko) ali su svi odluku donijeli da tu djecu treba izvesti na put a to najbolje shinja kad su roditelji ispod istog krova!!!!!

savjet trazhi u realnom svijetu kod real osoba a ne na netu

ajde pa sretjno
PljucPljuc
(Fertig.)
30. decembar 2013. u 09.22
Uh, brate, nisam uspeo sve da procitam, mnogo toga ima ali sam uglavnom citao ono sto si ti napisao: ja mislim da je tvoja supruga već nasla nekoga, izvini moram to da kažem I mislim da je vas brak gotov a I još neko je dosao do istog zakljucka. Ne mogu da ti kažem da treba da se razvedes, imam dete koje je malo mladje od tvog, I ne znam kako bih mogao da živim ako bi supruga I ja trebali da se razvedemo a on, recimo, ostane s njom. Na zalost, dete će da pati šta god vas dvoje da uradite, sem ako ste toliko vesti da se svadjate „iza zatvorenih vrata”, tako da on ne cuje to, ali opet deca osete nedostatak topline između roditelja, pa je opet teško.

--------------------------------------------

ovo je tipichan dokaz nekog balkanskog kurronje koji misli da svaki zhenin pad ima veze sa tudjim chojekom i seksom sa strane!!!!

ovako neshto nikad nebi izjavila to je lupanje tastature bez ikakve veze.

on je postavio svoju suprugu tako kako je vetj postavio _> shoping queen, sofa-surfer, ljengooza , on kao muzh te zhene treba da sagleda situaciju malo drugachije da se udubi i dobro promisli kad je to sve pochelo i da li on tu ima neki udjel neka bude makar iskren prema sebi ako nema hrabrosti na tastaturi da ispishe.

svaka svadja treba da ima svoje granice i svaka svadja treba da sadrzhi rijechi koje su pazhljivo birane. Nekad rijechi vishe mogu da povrijede nego shto bjesnilo mozhe
Mexico1
(Trust_Nobody)
30. decembar 2013. u 09.38
Zaboravila si napisat...KATA...fakin...STROFA :))
njezna_zverka
(manitanje)
30. decembar 2013. u 12.44
vantika„ mu je najbolje rekla.

ona njega ne postuje jer je bio previse popustljiv i ljen.
problem je dublji.
kad nekog omrznes onda ti smeta i kako srche supu..al neće pomoći to što će nauciti da guta iz zlice.

mona_liza
30. decembar 2013. u 13.07
Dobro pitanje pusta,ako sexa i intime nema sve su dalje i dalje jedno od drugog .
Zato i nemaju komunikaciju ,a kamoli nekakav dogovor.
mrsolj1971
(veterinar)
30. decembar 2013. u 14.06
Slusaj Pljuc(Frigidna) GUSKO! procitaj još jednom šta sam napisao pa onda komentarisi sa uvredama.

Ne kažem da ga je žena prevarila, prevara (fizicka ili ne) može da bude I posledica ali i razlog, u njogovom slučaju može da bude I jedno I drugo, s obzirom da ga žena omalovazava I javno vredja I prebacuje. Covek ne izgleda nasilan ni agresivan, pre će biti da je previse mekan prema ženi I da je joj je zbog toga izgubila interesovanje.

A ovaj prsto sto pokazujes (može oba srednja prsta), olizi I zavuci sebi u za to predvidjene otvore, možda se opustis I izlecis sebi frustracije, pa možda posle toga budes pazljivije citala na pravi način komentarisala.

Enjoy your fingers kad već nemas šta drugo...
PljucPljuc
(Fertig.)
30. decembar 2013. u 14.22
Slusaj Pljuc(Frigidna) GUSKO! procitaj još jednom šta sam napisao pa onda komentarisi sa uvredama.

---------------------------------

dovlen sam doshla i nisam mogla dalje da odmaknem sa chitanjem

magare jedno ti tjesh mene da vredjash sa frigidna guska

mogo si fino retji da se nishi pronasho u tituliranju kooronja i reshen problem
njezna_zverka
(manitanje)
30. decembar 2013. u 16.22
ja ću ti reci kakav im je seks.
uglavnom ga nemaju mjesecima a on jadnicak možda dobije kad je bas udobrovolji dobrim shopingom..i to AKO.

možda da predlozimo nasem postavljacu da se prosvalera i nadje sebi neku koku da ga ozivi. proce mu godine u ganjanju žene koja ga ne voli. ovako sam pada u depresiju i neće se nikad kupati..a ljubav ozivi,poletis,proljepsas se i dobijes krila.

a i nidjica bi mogla nešto da baci pod patku..da ne ujeda vise narod okolo;)
k vragu i selo i sto će reci..nek vode svoju brigu. zdravlje i zivot na prvom mjestu. :)

SBlondie
30. decembar 2013. u 20.38
Painter (ovo je odgovor na tvoj zadnji post meni)
Moje mišljenje je da se tvoj brak može spasiti, ipak tu još uvijek nije bilo neoprostivih „deal breakera”. :)
Ja se ne slazem da si ti ikada bio „mlohav” u tvom odnosu prema njoj, ja lično mislim da si ti dominantna licnost u vasoj vezi. Vidis ti si ipak onaj koji „daje”, „dozvoljava”, „odobrava”, „pocinje razgovore” ... itd. Ti si i dalje boss dok ona kupuje torbice i cizmice kao malo dijete kada se pokusava utjesiti. (Što se tiče torbica i ako ih ima dvadeset, a kažeš nisu dizajnerske, znači da svaka kosta izmedu 20 i 50 Kanadskih dolara to zaista nisu neke pare, nemoj me pogresno shvatiti nije ok ali nije ni veliki finansijski gubitak za vasu porodicu gdje dvoje rade).
Ako je prigovarala drugarici o svom suprugu nemoj da se cudis, sve mi se zalimo ali i hvalimo jedna drugoj. Isto tako ako se je ponekad povikala na dijete, opet majke to rade ponekad (dijete tako uci da svijet nije samo o igrackama i slikovnicama) to je normalno ako nije pretjerano i u obliku maltretiranja. Kažeš neće da kuha i sprema, ako je premorena kupi nešto gotovo za veceru i plati ženu dva puta mjesecno da dobro ocisti sve (to nije uopste skupo vjeruj mi). Što se tiče respekta prema tebi, nemoj da se ljutis, ali respekt se mora zasluziti, ljudi je nemoguće na to natjerati. Još jedna stvar, ljudi često daju partneru platu zato što je tako lakse zivjeti na zapadu, vidis onda svo nerviranje oko racuna je duznost partnera koji je primio pare i ako stvari krenu loše ta osoba se može optuziti za nastale probleme i besparicu(works like magic ;).
Želim ti zaista sve najbolje, pokazi svoju snagu spasavanjem svoje porodice a ne pobjedivanjem supruge u sudu.
njezna_zverka
(manitanje)
30. decembar 2013. u 22.14
sad sam pazljivije analizirala.

ona se njemu sveti za nešto.

neda mu ljubav a preti ako ode od nje.

ona radi,pare su kod nje i vodi financije,ona dovodi djete nakon posla,ona ne kupuje markirano već pazi na pare. znači da je odgovorna.

moguće da su pare bile kod njega ranije pa je nešto uprskao ili slabo vodio evidenciju.
možda je ona opterecena svim tim da te krivi sto je nisi zastitio tolikih obaveza. možda osjeca to breme i postaje nervoznija i praznija.

krivi tebe za svoje breme jer tebe oce zadavi.

u svakom slučaju,kad te žena mrzi a neda ti da ides to znači da ti se sveti za nešto sto ti mislis da ti je oprostila.

painter
30. decembar 2013. u 23.39
DOBRO

Evo već dobra dva sata čitam ove postove i razmišljam

Ljudi ok postavio sam pitanje OTICI ili OSTATI, možda je trebalo biti postavljeno OTICI ili KAKO OSTATI.

Poenta price je nekazem da nisam razmišljao o razvodu i svemu tome, ocigledno jesam ali takođe mislim da je to zadnji korak i mislim da je meni još dosta borbe ostalo, ( možda ne i snage) do te tacke, zivot me nikada nije mazio pa me nemazi ni sada a još kao malo dete sam naucio da se sve mora zaraditi pa i postovanje, roditelja,porodice,prijatelja ,dece,itd itd itd...

Blondi obracam se tebi,jer mi se čini da si najbolje procitala između redova, bez da ne postujem mišljenja ostalih diskutanata, LJUDI PUNO HVALA, mnogo toga sam procitao, i dobio neke slike o sebi i mojoj situaciji, neki od vas su me i nasmejali u dobrom smislu, opet citajuci neke postove nije mi bilo svejedno, ali tako i treba, to i jeste bila poenta da vidim sto vise mišljenja i predloga, iskustava,...

Blondi, nikada se nisam zalio, na sumu novaca sto potrosi, ako obratis paznju čak ni ovde nisam rekao trosi ko luda ili tako nešto, to nije problem, problem je sto sam joj pustio slobodu( da se tako izrazim, a znam da će neki sada o tome da sude) da kupuje kada pozeli i šta pozeli, ona je sama dosla do tacke da kupi pa sve krije od mene jer joj je jasno da nije bio pravi momenat ili da je već preterala mada ni onda nisam grdio i derao se ili sl. DA spomenuo sam da možda nije bilo neophodno, neko je spomenuo kako je kanada hladna i exploatorska zemlja( 100% se slazem) bas iz tog razloga sam i popusto u nekim stvarima , reko ajd to voli pa nek ima bar neku satisfakciju zivota, nisam siguran jel to bio pravi potez ili ne.

Što se tiče predavanja brige i parama, jednostavno sam mislio da je bolja U tome od mene, ( sto neko vreme i jeste bila istina) a nisam vaspitan u duhu MUSKARAC JE MUSKARAC I JA DRžIM PARE PA MAKAR RADIO SVE NAOPAKO. Nisam begao od brige, racuni, bezparica,itd neko prosto ekonomski gledano mislio sam da je bolji potez.

Ovo sto sam spomenuo da se zalila drugarici, nije bila moja poenta da se zalila nego da je i sama svesna moje tolerancije.

ONO sto mene najviše ljuti je zapravo bas nedostatak postovanja, prema meni i mojoj familiji, niko od njih joj nije uradio ništa loše, barem ne a da nisu bili izazvani od strane nje same, i pored toga i dalje je postuju kao moju suprugu, kako moja familija tako i moji prijatelji( pogotovo dugogodisnji), možda je nevole(opet ne bez razloga) ali nikada nije osetila ni trunku nedostatka postovanja.

A sa druge strane ona se ponasa ovako,pokusavam već duže vremena da shvatim zašto je to tako i prosto ne znam.

Procitala si do sada verovatno sve moje postove i imaš sliku otprilike kakav sam covek i domaćin itd, ajmo sada realno opet ponavljam ne nalazim da sam super heroj ili već neki super,.. ali realno čak i sa ove diskusije koliko žena može da kaže da njihovi muzevi rade sve ovo sto sam ja napisao, a veruj mi da nisam preterao, čak sam neke stvari i izostavio, kao sto sam rekao ranije suvise prepoznatljive.

Znam da se postovanje ne moze kupiti, i ne treba eto nazalost ja sam to na neki način pokusao kada već nisam znao šta drugo da uradim i time povredio deo moje bliske rodbine koja je meni to opet oprostila ali moja „ draga” i dalje sikce na njih.

Mislim ja bih zaista zeleo da ostanemo zajedno, valda još uvek nešto osecam za nju, na koncu tu je i dete zaista nebih zeleo da raste u rasturenoj porodici, ali ne mogu da shvatim šta je problem.

Mogao bih i da razumem da sam se fizicki značajno promenio, ono tipa ugojio izgubio kosu i tako to, ok nisam ko sto sam bio ipak ot
kada smo se upoznali prošlo je skoro dvadeset godina a meni je sada 40,ali i dalje dobijam komplimente i od zenske strane i od muske( normalne muske, da nebude nesporazuma), nekoliko kanadjana su me i pitali dali sam EX military ili tako nešto jer sam njima tako licio( ajd nek im bude)

Neko je spomenuo da sam negativac trcala bih za mnom, veruj mi da sam o tome razmišljao danima, ne znam možda i jeste istna, ne znam kako ( bez uvrede molim vas) funkcionise zenski mozak.

I kad neskuva nisam se zalio jer ok umorna je ovo ono, problem je sto kada skuva ko da namerno samo da se meni nebih dopalo, zna dobro šta volim i šta nevolim i nemoram ni da spominjem šta se u 90% slučajeva nadje na stolu.

Što se tiče obaveza OK opterecena jeste, ali nismo li svi, to je sada ona prica leze dve ribe na tiganju jedna drugoj neveruje, u vise od jedan put sam nudio da nešto preuzmem. Ali ljudi boziji a šta je ostalo, jedino da ja vezem kecelju i da budem i domaćica FULL TIME, i uz to da zaradim za troicu i da budem MUSKARCINA , pa je..te pa to nebih postigao ni terminator a ne ja, prosto receno 24 sata je malo.

Moje lično mišljenje da su njoj teske obaveze svakodnevnog zivota sa kojima se svi nosimo, bolje ili losije

Sveti se , OK za čega, nisam je prevario, ne pijem ,ok pusim, ,... zaista ne znam za čega.

Na kraju pitanje intime, HA moram da potražim u recniku tu reč posto u praksi nepoznajem, ne da nema zelje sa moje strane ,... ostalo je poznato
Simba
(...)
31. decembar 2013. u 00.49
Reci ću ti samo...nakon ovog sto si napisao,stvarno mi te zao ali stvarno ! Mislila sam u početku da je neka dosada u vasem braku ali sad nakon ovog sto si napisao je da covjek ostane bez teksta. Pa jbt.ona je žena monstrum,joj je glupa ko tocak i bezobrazna onda...,de neka bi te drzala ko kap vode na dlanu a ti se bakces sa rospijom kad moram reci već ako je tako kako si opisao. Kažeš imaš 40 godina,de zivot brzo prolazi a ti se lomis sa osobom od koje nema niti će biti ista,nema tu popravnog pa ona tebe covjece psihicki maltretira,pa stvarno je djubre ! De se okreni ti sebi i kako ti je već par ljudi napisalo,zavrni novcanik i nemoj si to dozvoliti a to sa djetetom je greška ljudi koji ostanu i trpe idijotizme u braku,pa šta ti mislis? da to djete ne vidi niti neće vidjeti vas neodnos? pa zdravije je zivjeti i razvedeno nego u tom ambijentu. Joooj kako bi joj ja zapucala da sam na tvom mjestu tek bi onda vidjela da ju ostavis šta je izgubila a bio bi lud kad bi joj se vratio i popustio jer bi opet ona po starom,pa to što ona radi je iskoristavanje,nikakva je ona onda niti majka a kamoli žena. Par njih ti je napisalo zaista super ali ipak ti si taj koji mora donjeti tu odluku ali ne piše ti se sa njom dobra buducnost a kamoli starost. Vataj ti sebi voz dok još možeš. Pozdrav i svako dobro.
SBlondie
31. decembar 2013. u 03.55
Painter, zao mi je zaista sto prolazis kroz ove probleme, vidim da si covjek kojeg bi rado imala za prijatelja pa ću ti reci iskreno šta ja mislim. Ja vjerujem da tvoja supruga pati od emocionalne nezrelosti, to nema nikakve veze sa inteligencijom, osoba može biti jako inteligentna a I dalje emocionalno nerazvijena. Ljudi koji imju ovaj problem nisu losi, samo su na levelu dvanestogodisnjaka kada stvari nisu kako su ih oni zamislili. To sto ona stalno napada tvoju rodbinu I prijatelje je zato što je ljubomorna na njih. Ti njih volis I postujes a ona neće da dijeli tvoju ljubav I paznju sa bilo kim drugim, razmisli eto zašto bi se tako ponasala, vidjet ćeš sa nema drugog racionalnog objašnjenja. Ona se ponasa kao djevojcica: kuha ti što ne volis, ne zahvaljuje se na poklonu, prijeti, duri se, kaže da će te udaviti ... to djeca I emocionalno nezreli ljudi rade, ne odrasle žene. Ti ćeš morati da se ponasas u skladu sa tim. Ona hoće tvoju ljubav I ako ne dobije sto ocekuje reagovat će kao ljuto dijete. Razumijem da, kao sto ti kažeš, dnevne obaveze su za nju previse, ali to je tako, neke žene trce maratone a druge nisu ustanju popeti se na drugi sprat, svi smo razliciti, tvojoj ženi brak, posao I dijete su previse, ali ona je TVOJA supruga I ti joj moras pomoći ... takve su ti karte podjeljene ovaj put. :)
njezna_zverka
(manitanje)
31. decembar 2013. u 07.56
Na kraju pitanje intime, HA moram da potražim u recniku tu reč posto u praksi nepoznajem, ne da nema zelje sa moje strane
====================================================================
o tugo,

otudjili ste se. posto ona ne kuva toliko onda nemate ni zajednicke vecere i ruckove,pretpostavljam.
porodica sa vise djece u kuci je cvrsca.posebno kad se zna red i zajednicki obroci..i spavanje u zajednickom krevetu. sad svako vuce na svoju stranu i velica svoju familiju..niste JEDNO.
ti malo falis svoje koliko su dali a ona brani svoje..
možda da spustite koplja i da pohvalis ili učinis nešto lijepo za njenu porodicu pa će i ona da popusti.
ne može uspjeti NAS brak ako svak potencira SVOJE.

dobrim djelom ima uticaja i u onom sto je „krasotica” pisala,o hladnom svjetu kanade.

zenin libido je malo slabiji i ako ima previse obaveza onda opadne skroz. ovdje na zapadu svi ljece stres i depresiju Shopingom jer je to linija manjeg otpora al je to lažna i trenutacna sreća.

ona gubi zivce i za djete a djete je smisao svega..znaci,pogubila se u vrtlogu obaveza. ocekuje tvoju pomoć ..pa,ako već oćeš spasavas brak onda organizuj i razradi plan.

Boso
31. decembar 2013. u 11.15
Ne možeš promeniti drugu osobu ali možeš SEBE. Treba da krenes odatle, bez kukanja, drame, ne možeš da resis probelem sada jer ona nije spremna za razgovor.
Treba da dajes ljubav i paznju i da se trudis svakim danom da budes najbolji optac i najbolji muž - veruj mi to će da se vrati. ZENA daje nazad 3 puta vise ono sto dobija - ako je to ljubav dobice ljubav nazad, ako je bes, i nepaznja dobices to nazad.
Kreni od sebe - to ti je moj savet jer ZNAM DA RADI!
Kada se malo smirite onda ćete moći da razgovarate.
I nikada nije kasno da se vratite jedno drugom, vi nemate problematičan brak vi ste se samo udaljili i izgubili u zivotnim problemima.

Pozdrav i SRETNO!
Mexico1
(Trust_Nobody)
31. decembar 2013. u 12.19
Pa ja kolko vidim po tvojoj prici ona radi sve da bi tebi puko klinac i rek'No rastajem se i ne mogu vise,jer ona nema mosnje da to uradi sama,posto osjeca da bi je grizla savjest,jerbo zna da nije upravu,pa ko konta ako ti razyebes prvi njoj će biti mnogo lakse,a i ako ljudi budNu zapitkivali pa kako,pa zašto...pa eto,ne znam šta mu bi samo odjednom htio da se razidjemo...hmmm.
Teska situacija,ali nešto da budNe mora...evo ti kažem.
njezna_zverka
(manitanje)
31. decembar 2013. u 12.28
komso,poce si citati na preskoke ki ja:)

ona je njemu rekla da će mu sve uzeti ako bude htio da se razvede od nje.
znaci,nema seksa i posto smo u braku ne smijes da me varas..i ima da sjedis tu kad ja kažem:)

Mexico1
(Trust_Nobody)
31. decembar 2013. u 13.46
Ooooo ma pravo da ti kažem komsinka,mrsko mi bilo sve da čitam ovaj put pa onda donesem zakljucke na brzinu...Bez obzira,sve je do njega i samo on zna šta mu je raditi...Ja normalno znam šta bi ja lično.
vucibatina
(programer)
01. januar 2014. u 02.16
Dragi painteru,
Ne bih komentarisao post, da slučajno nisam bio u istoj situaciji pre 10 godina, a sada sam sa istom zenom u srećnom braku. Ako te budem malo vredjao, ne zameri.

Prvo, ako te žena ne postuje, upropastice ti zivot i maltretirace te do smrti. To ti je čini mi se u zenskoj prirodi. Znaci kao prvo, prestani da se plasis. Pretnji, razvoda, ucena, postani muskarac, odlucan, beskompromisan. Jedino tako ćeš spasiti brak. Znaci ovako:

1) Budzet kucni da uzmes u svoje ruke pod hitno. Ti zaradjujes pare, ti ćeš da ih kontrolises. Kaži, za dobrobit ove porodice, odsad ti kontrolises pare i GOTOVO. Pretice ti razvodom, robijom i slično, kaži joj slobodno nek ide.

2) Nadji svoje vreme i svoj prostor. Prijatelje, fudbal, basket, preferans, pivo - nije bitno - jednom nedeljno, za svoje mentalno zdravlje. Pretice ti razvodom, robijom i slično, kaži joj slobodno nek ide.

3) Seks - reci joj 'Draga, da li će u ovom braku biti redovnog seksa? Ja bih najradije sa tobom, ali ako nećeš, reci mi da znam, da se snalazim negde drugde.' -

4) Komunikacija - Ostro, sa samopouzdanjem, pocinji recenice 'Draga, ja sam odlucio ... Draga, ja sam resio, Draga, evo kako ćemo ... nema pitanja niti poziva na diskusiju. Ako udjes u diskusiju, izgubio si je. I nikad je ne vredjaj, ili nedaj Boze da dizes ruku na nju.

5) Posveti se malo sebi, dovedi se u red. Neko rece kupi lepe krpice, Armani i to. Idi na sport, dovedi liniju u red, ne budi neuredan i neobrijan ... I meni je žena govorila na vrhuncu ludosti da mi smrdi iz usta, pa sam poceo da perem zube 3 put dnevno. Kreni i ti da se tusiras. Kad pocnes da respektujes sebe, respektovace te vise i ona

6) Ako ti donosis pare u kucu, ti u kuci ne radis ništa. Ako krene da ti prigovara, kaži da mozete slobodno da promenite uloge. Nek ona radi čitav dan i donosi pare u kucu, a ti ćeš da peres sudove.

7) Tvoj odnos prema novcu je katastrofalan. Moras da imaš malo postovanja prema dolaru koji krvavo zaradjujes. Tvoja zarada ima primarnu ulogu da pored prezivljavanja, nešto stvoris i ostavis deci. Pedesete kupljene cizme ne idu u tu svrhu. Još bi ti predlozio da svakog meseca stavljas nešto sa strane, da ona ne zna. Jer ako se na kraju razvedes, ocerupace te razvod, ostavice te bez grosa. Sacuvaj nešto od sopinga, na kraju je ipak to za tvoje dete.

Mnogo brakova oko mene se raspalo, zato što je muskarac dopustao svasta, a žena nije znala šta je dosta.

Još jedna vrlo bitna stvar. Kad joj dodje zuta minuta, ne popustaj, ne povlaci se. Ako krene da te gura udara, gadja pikslom i slično, NIKAKO NE UZVRACAJ. Zovi policiju, i ti budi taj koji je napadnut. To će ti biti dobar ulog ako ikad posle hoće da se razvede.

Želim ti puno sreće, ali da bi sacuvao brak - ti moras da se promenis. Ovo ti kažem iz iskustva

Vlada77
01. januar 2014. u 09.48
Prijatelju, ja ti želim sve dobro ali brate isturisaj ujutru. Nemoj pogresno da me svatis ali je bitno. Ne znam kakav posao radis ali ne voli niko ljude 'kada se osecaju' da izvinis.

Lepo se obuci, okupaj se, kupi ženi cvece, odvedi je na neku lepu veceru. Biće i sexa i svega. Oko novca će te se dogovoiti.

Ne budi lenj, okupaj se. Bog te mazo nije to toiko teško. Voda i sapun. Ako operes zube možda te supruga i poljubi.

PustaZelja
(i posle mene - ja)
01. januar 2014. u 15.25
Sudeci po tome da se najviše osvrces na ono sto SBlondie ima da kaže, rekla bih da ti želiš da sacuvas taj brak. Ocigledno, sto potvrdjuje vucibatinin slučaj, ima spasa I za tvoju situaciju, ali moras, kako je već receno, ti da se promijenis. Ženu promijeniti ne možeš, tj. njezinu narav. Kakava je, takva je. Ona može sebe da mijenja, ako smatra da tako nešto treba da uradi, ili ako joj ti nametnes promijenu.

Znaci, moras da se pridržavas savijeta u vezi sa kucnim budzetom I finansijama, licnom higijenom, vremenom za sebe, itd. Drugim rijecima, moras opet da osvojis sopstvenu ženu I da joj probudis mastu.

Srećno.
elektra4-
01. januar 2014. u 17.06
i da nadjes drustvo i prijatelje a ne da se oslanjas na ženu citv dan
njezna_zverka
(manitanje)
01. januar 2014. u 20.12
nice:)
od vucibatine na dole ima vrlo dobrih predloga.
ja bih poslusala vucibatinu i stojim uz njegov predlog. zvuci najrazumnije.

najbitnije da ste oboje razumni i imate isti cilj.
sretno i javi nam kako ide!!!

Pozzdrav
painter
01. januar 2014. u 23.14
HM

Moram priznati da nisam ocekivao ovoliki odaziv mom postu i još jedanput ponavljam HVALA PUNO SVIMA, ALI ZAISTA SVIMA.

VUCIBATINA, moram priznati da ovo sto si rekao ima puno logike, probacu sa promenama definitivno, nazalost znam da narednih par meseci ću biti prezauzet sa nekim obavezama da verovatno neću imati vremena ni da disem, ali do proleca bih trebalo da se to stabilizuje pa sam planirao da krenem u malo u teretanu ( nevezano za sve ovo).

Po prirodi sam borac ( mada znam da sve ovo ne zvuci tako) i nevolim da prepustim stvari slučaju, tako i ovo znam da bih razvod bio verovatno laksa varijanta, nije laka ali laksa ali neželim da idem u tom pravcu dok nisam apsolutno, ali APSOLUTNO siguran da je to jedino rešenje.

još jedanput hvala svima na komentarima i pomoći, bez da favorizujem bilo koga.

Probacu najbolje sto mogu, držite me fige :)

P.S. Pozeleo bih sretnu novu godinu svim ljudima dobrog srca i dobrih namera
elektra4-
02. januar 2014. u 04.05
U promenama morate da aktivno ucestvujete oboje a mislim da je za sada 90:10 % za tebe, Treba da zajedno želite isto. Pitaj ju kako zamišlja zivot nakon razvoda,kako i koliko će para da pristize od tebe.
Odma pocni sa racunima i fondovima za skolovanje deteta,koleđ,staracke fondove kako li se to već zove kod vas i stavi jroj na znanje da pare odvajas za sigurnost obitelji. Nikako nemoj vise sve pare da joj dajes-eventualno izvadi joj karticu sa limitom koliko je realan iznos mesecno da se trosi.
Stavi na papir koliki su vam troskovi,koliko ode za kredit,koliko zaradjujete i koliko trosite.
Ne dozvoli da huška dete protiv tebe -kaže strogi tata će da te voda-to odma u startu detetu negiraj uz smesak -nemoj da sutis nikada na gluposti.
Ja ti imam primer iz okruzenja_ svekrva poslala policiju iz cista mira a snajka bila mada iznervirana do daske da su joj se ruke tresle-mirno i stalozeno popricala SA POLICIjom tako da su uvidli da su krivo dosli tj da je lažni alam . Snajka je tražila i zapisnik da ima kao dokaz jer je stara pocela da oda i po skoli i serucka svasta protiv roditelja.
elektra4-
02. januar 2014. u 04.16
I ponovo kažem žena mi lici na histericnu osobu bez plana i stalozenosti a tu treba puno rada i truda ako joj je stalo do interesa deteta.
Kaže advokat dok je ludog naroda biće i para.
Postoje žene prorCUNATE,PROGRAMIRANE,koje znaju šta i kako ali pozitivno- npr visa medicinska sestra kod nas placa cerki istu skolu-kaže ko će je uputiti najbolje u posao i naći joj posao ako neću ja,sina su isto ubacili kod tate da ispomaze,tu ženu kad vidis sve stima,oni su 20 g u braku a ljube se i vole i dobro žive-odma se vidi kad nešto stima.
Dok imam jednu na tu mi lici tvoja žena da prostis-napunila 40 a prodaje ocevinu i nije joj zao,živi u jednosobnomo stanu na podu linoleum a ona puna botoksa-izgleda sve gore od toga i gore ali eto nagovore je „pametniji” pa sad je obrve pocupala i nacrtala iz nasred cela hehe valjda joj neko reko da je tako ljepša...kažem 40 g a ni plana ni razuma,ni deteta ni obaveza a samo troši dok ima a kad nema onda kuka i histeriše. Navikla na Crnu Goru,Kopaonik isl i to si uvek priusti.
elektra4-
02. januar 2014. u 04.29
I sad si u najboljim godinama kad se najbolje zaradjuje i zato kažem da treba pare cuvas i stedis jer kasnije sve opada, mora da se prave zalihe.
Žena da napravi i pretrage u doktora za taj umor možda je neka i bolest teza u pitanju
sharlota
(bez zanimanja)
02. januar 2014. u 09.08
sve dok imaš snage i volje a se boris za ocuvanej vase porodice to treba i da cinis, ali moras da budes spreman i najgore, moras znati opice i svoja prava u svkaoj zivonoj situaciji.

definitivno morate da naparavite promjene, i mislim da je vucibatina dala njabolje savjete iz muskog ugla,kao osoba koja je prošla kroz sličan problem.

srećno

MAKPO
(косингас)
02. januar 2014. u 20.36
Najlakse se razvesti, al' ni to nije neko rešenje!
Jer covek kad nešto izgubi tek onda shvati koliko mu to izgubljeno znaci, a onda je već kasno.

Vucibatina ti je dao dobre predloge.

Lepa reč, dodir, momenat, pogled, osmeh, postovanje...se ne može kupiti nicim materijalnim na ovome svetu. Što se tiče tvoje ocevine, koliko si novaca uneo u kucu, koliko torbica, cipela, suknjica ima... možeš lepo da okacis macku o rep. To ti je samo privremena terapija koja ništa dobro ustvari ne radi.

Druga opcija, jer ona neće nikako da komunicira je papir, olovka i vremena.

Kao sto nacrtamo dve linije za partiju tablica, tako i ti uradi na dva papira od A4 formata. Samo umesto imena, napises šta volis, a u drugu stranu šta ne volis. Ona neka piše u vezi tebe, a ti u vezi nje.

Jedan papir tebi, jedan njoj pa se dogovorite koliko vam treba vremena da dodje do zamene tih istis papira, nedelju, dve, mesec dana.

Uglavnom, koliko vremena vam je uzelo da napisete, toliko ćete vremena pri razmeni uzeti isto da čitate taj isti papir, pa onda sednite i razgovarajte s tim istim papirima ko normalni ljudi bez galame, vredjanja i bacanje krivice na jedno drugo.

Tako je jedan co'ek radio.

Ako posle i toga ne mozete ništa postici onda...

Sve najbolje u NG i da vas zdravlje sluzi, a za ostalo se snadjite ;o)

Pozdrav
444
03. januar 2014. u 04.41
upotrebila sam 2 debela sata citajuci sve ovo...
Trazis respect od tvoje supruge,po tvom pisanju nemas ni minimum respecta
prema njoj, najveci favorit mi je da si je ispostovao time sto si joj
dao da void budzet.
Svaki put kad si ti bio iskritikovan od strane pojedinih diskutanata da
si se javio I IMAO mogućNOST da „objasnis”, dok tvoja supruga nije ovde
I ne moze da se brani.
Pricu si izmeni najmanje 15 puta, recimo
Na početku si otvoreno priznao da ne ucestvujes u nikakvom spremanju,ciscenju
pripremi hrane. A malo dole ispade da sve to radis.
Dalje tvrdis da dete provede sve vreme posle skole do spavanja sa tobom, a odmah
iza toga da se preti detetu, da će ga strasni otac voditi u skolu...
Ako dete već uziva 3-4sata igrajuci se sa tobom kako bi moglo biti isprepadano
da ga njegov tata voidi u skolu.
Za sve to vreme nijedanput se nisi javio da uzmes u zastitu svoju suprugu
kad je pljuvacina krenula po njoj vrlo BEDNO.
Pitanje a i odgovor si sam napisao u samom prvom javljanju, tvoja žena je
besna na tebe zato što poput malog deteta odbijas da sagledas situaciju iz njenog
ugla. Umesto toga je zasuta stalnim kritikama sa tvoje strane, odbojnost prema tvojoj
familiji verovatno ako si je predstavio kao ovde i ovoliko ocrneo je reakcija na ponasanje
tvoje familije prema njoj.
Zameras jo 18 tasnica u ormaru a ne zameras sebi10$ dnevno za cigarete
ako jedna tasna kosta oko 50$ 18tasnakupljenih za godinu dana je 900$
a 10$ za cigarete puta 365dana u godini jednako je 3650$ a ti dodaj tome i kafu koju pominjes
A ako si stvarno u pravu pokazi svojoj supruzi sve ovo sto si ovde pisao
al sam nešto sigurna da do toga neće nikad doći
444
03. januar 2014. u 04.50
i još da dodam da ako se rodeno dete plasi od tebe, za to postoji debeo razlog
Dzaba tebi sav tvoj snishodljiv ton ovde, to je otprilike i zašto ti
sezena svaki put unervozi kad hoćeš da razgovaras sa njom, vrlo verovatno da
da si zaboravio da naglasis da ih teroris,mentalno ili fizicki oboje
toliko od mene HAVE NICE DAY
Mexico1
(Trust_Nobody)
03. januar 2014. u 07.44
Sve sto je covjek napisao ti si ubacila svoj scenario i izvrnula pricu naopacke...zašto,poojjjmma nemam.
Vjerujem da ti je dosadno pa ko ajd,samo nek se nešto prica a možda sam i u pravu ko zna...:))
Ehhhh
PustaZelja
(i posle mene - ja)
03. januar 2014. u 09.21
Mescini da je 444 jutros ustala na lijevu nogu. :)
painter
03. januar 2014. u 19.06
444 Ajde brate, sestro,... procitaj ovo sve malo detaljnije, i potrosim na cigare ( just for record) 60$ mesecno ( živeli indijanci) kanadjeni će znati.

Svim ostalima poceo sam pomalo sa promenama a izgleda da su njeni takođe popricali sa njom ili joj je nešto kliknulo ali zadnjih par dana već osecam blage promene na bolje, videcemo do kada će potrajati ali se nadam da ćemo ispeglati situaciju
Boso
04. januar 2014. u 12.51
Menjaj sebe!!! fokus na to samo neće ti trebati nikakvi razgovori...samo menjaj sebe

... ona će se sama promeniti,
444
04. januar 2014. u 16.16

Mexico1
(Trust_Nobody)

03. januar 2014. u 07.44

Sve sto je covjek napisao ti si ubacila svoj scenario i izvrnula pricu naopacke...zašto,poojjjmma nemam.
Vjerujem da ti je dosadno pa ko ajd,samo nek se nešto prica a možda sam i u pravu ko zna...:))
Ehhhh
------------------------------
možda a možda je I ovo
______________________________________

(Trust_Nobody)

31. decembar 2013. u 13.46

Ooooo ma pravo da ti kažem komsinka,mrsko mi bilo sve da čitam ovaj put pa onda donesem zakljucke na brzinu...
__________________________________
Vidis za razliku od tebe ja sam sve procitala, I da te pitam koji je to moj interes da izvrcem
pricu? Meni ni iz dzepa ni u dzep osim sto sam potrosila vise od 2 sata svog vremena.

Moje mišljenje je da je ova osoba vrlo dzangrizava, strasno voli da sve analizira
kritikuje sto je obično osobina žena, uglovnom ako hoćeš muskarca da isteras iz svg zivota
ova metoda konstantnog kritikovanja daje garantovan rezultat.
Sa druge strane on ima tačan razlog zbog čega nema komunikaciju, u prvom javljanju je I sam
napisao da bi ona volela da on uzme vece ucesce u kucnim poslovima.
E sad on kaže da je od nedavno poceo da radi I exra posao,navadno zbog kucnog budzeta
Po meni oni su oboje vrlo prezauzeti, umorni I pre svega USAMLJENI.
Šta bih ja uradila u toj situaciji, zamenila bih naše kucne obaveze na nedelju dana.
Nije mi još jasno zbog čega dete od 7godina ne sakupi svoje igracke samo?
Zbog čega kad on cuva dete ima pravo da se igra samo sa jednom igrackom?
A na komentare da joj kuvanje lici na vojnicku kuhinju I da namerno skuva hranu koju on ne voli
ovaj put ću se uzdrzati od komentara...
Evo na kraju ja njemu želim da uspe,i da vrati harmoniju u svojoj porodici
I da nauci da prihvati kritiku iso onako kao sto je spreman da je da.
p.s ja svaki dan ustajem na levu nogu, s obzirom da spavam na levoj strani
elektra4-
05. januar 2014. u 06.29
Menjaj sebe!!! fokus na to samo neće ti trebati nikakvi razgovori...samo menjaj sebe

... ona će se sama promeniti,
?????????????????????
E ovo mi je „najdraze” kad neko napise, pa dokad sebe menjati i u šta sebe pretvorti radi neke ravnoteze? Nema mi smisla ta mudrolija
Mexico1
(Trust_Nobody)
05. januar 2014. u 12.17
444 Ja sam drugi put nakon ukaza od Njezne Zvjerke procitao pazljivije posto sam prvi put preletio...ali ajde i ti procitaj još jednom molim te..
Boso
05. januar 2014. u 13.44
Elektra, zato što stanje u kom su sada nije takvo od početka njihovog braka …oni su se oboje promenili i udaljili, ne brinu vise jedno o drugom, ne posvecuju vise vreme jedno drugom, svako misli na sebe i druga osoba je kriva.

Kada si na početku veze i kada ljubav cveta to nije tako - tada želiš da pruzis ljubav, da pokazes osobi koliko je volis, cenis, postujes, da učinis za nju sve, da pomognes, posvetis joj vreme i paznju i tako se pravi i stvara ljubav…TO JE SVE NESTALO iz raznih razloga i zato je doslo do ovoga gde su sada. Umor, stres…svako drugi je kriv, ocekujemo od druge strane da voli i da bude ista kao kad smo se vencali a MI sami smo se MNOGO promenili.
Oni oboje moraju nešto da urade, da vrate to postovanje, da prestanu optuzbe da CENE to što imaju, da cene to što su izgradili, dokle su dosli i šta su prošli zajedno- to je sve zaboravljeno.
E tu treba da se menjaju. Ali On može samo sebe da promeni i da pocne da cene sebe i nju vise da svojim primerom pokrene nju, da ona vidi da je tu negde onaj ISTI ili SličAN covek za koga se udala. Jer je ona sada u stanju gde ne želi razgovore jer je sve isto kao sto je bilo pre nedelju, mesec dana - ne možeš da ocekujes drugaciji rezultat ako radis stvari na isti način iz dana u dan iz meseca u mesec i samo pricas da nešto nije u redu….
Ovde treba da prestane da se prica i da pocne da se radi, kada se napravi neki pomak
onda MORA da se prica.
elektra4-
06. januar 2014. u 08.44
je, da, al za neke ljude nema carobnog stapica pa se se promeni u 10 minuta, treba neki autoritet da porazgovara sa oboje jer će biti veca tezina tog razgovora odnosno puno razgovora
painter
08. januar 2014. u 02.04
Evo već nekoliko dana prelazim preko svih topika i razmišljam, neke promene sam poceo uvoditi onako polako, na momente mi se čini da i moja supruga isto nešto menja, ali nisam siguran dali je pitanje raspoloženja ili zaozbiljno, no bilo kako bilo ide se na bolje, ili se bar čini.

Ovde je bilo mnogo dobrih saveta, bilo za razvod ili za ostati, probacu svim snagama da sastavim dva kraja ako je moguće.

Da neki su spomenuli da nas je monotonija zivota ubila, nebih se mogao vise sloziti, jednom prilikom sam rekao mojoj supruzi da će nas ova država ubiti kao ljude, ja lično mogo patim za rodnom grudom mada sam ovde već duzi niz godina nikako s nisam sto posto navikao, verujem da i to ima dobrog udela, ali ima i toga da moja supruga nije razpolozena za socijalizaciju sa drugim ljudima ni upola kao ja, no vidim da u zadnje vreme i to pokusava da promeni.

No bilo kako bilo probacu da sprečim najgore, pa da vidim na čega će izaci.

Još jedanput hvala svima na savetima i podrsci, ako neko ima neku „pametnu” da doda svakako je dobrodosla.

P.S. SVEZE OTUSIRAN, :)))
elektra4-
08. januar 2014. u 04.35
Zanimljiva tema, bolje da ti je žena socijalizirana i vise se druzi sa prijateljicama i rodbinom a manje fokusirana na tvoje mane.
Ne daj se, na svake napade se nemoj pokunjiti nego razmisli i odgovori. Do sada si koliko vidim upijao svaku kritiku
painter
08. januar 2014. u 08.04
DA apsolutno tačno, to je jedna od stvari koje sam poceo da radim u zadnje vreme, valda mi je već prekipelo od kriticisizma, tako da vise ne dam na sebe, na koncu šta imam da izgubim
Boso
08. januar 2014. u 11.35
painter - evo fantasticna prica - o ovome ja pricam, o ovoj vrsti promene :)

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/173/16698293/milostive-svekrve.html?2
PljucPljuc
(Fertig.)
08. januar 2014. u 11.40
shta reche? svezhe otushiran? auuuu djesh pod vodu na ovu ladnotju
painter
08. januar 2014. u 23.17
Boso, da prica je fantasticna, zapravo sam citao juče pre neko sto sam otvorio miju temu.

A što se tusa tiče, pa ... moralo se početi jedanput;)))
patriota-b
12. januar 2014. u 12.56
Painter, moje mišljenje kao muškarca, pod pretpostavkom da si tačno opisao svoje probleme, je da je tvojoj ženi dosadno i da već duže vreme ima premalo sexa.
Ti si svoje muške obaveze pokušao da kompenzuješ dozvolom za kupovinu, a ona je kupovinom kompenzovala nedostatak tvoje pažnje.
Verujem ti da ne radiš kućne poslove, ali to je njen izgovor.

Imaš dve mogućnosti - ili posveti više pažnje (naročito fizičke) svojoj ženi i umesto para daj joj sebe.

Ako odbije, ili ovo ne ide, onda si zreo za razvod i ne kolebaj se.

Mala digresija: po niku „painter” bi se dalo zaključiti da si farbar po struci. Moguće je da se tvoje ruke ili odeća i nakon posla osećaju na neku hemikaliju na koju si ti naviknut, ali koju nos tvoje žene tumači kao neistuširanost.
Probaj da kozmetičkim sredstvima eliminišeš sve mirise s kože, kao i da odelo u kom ideš kući ne unosiš u prostorije u kojima može doći u dodir s mirisom profesionalnih hemikalija.

Digresija 2: Kupi sat ili olovku sa mogućnosšću snimanja i snimi neke od biser-izjava tvoje žene, pomoći će ti na sudu. Snimi i pretnje.
Pretnje tipa „udavila bih te” nemoj tolerisati ako proceniš da su ozbiljne. Tu upotrebi stare balkanske metode za opamećivanje žena. Obavezno bez svedoka, naročito bez deteta. I ne preteruj. Žene su inteligentna stvorenja i posle samo jednog šamara već znaju da su prekoračile granicu i da moraju povući ručnu.
Žene često žele samo to - da znaju gde im je granica. Posle je se uredno drže.
Najvažnije: ovu metodu smeš upotrebiti samo jednom. Ako se ukaže potreba za ponavljenjem lekcije onda ipak izaberi razvod.

Digresija 3: pokretanje ozbiljnih uređaja kao što su veš-mašine ili usisivač se ne sme dopustiti ženama, to je muški posao. Nijedna žena ne može opeglati tvoju košulju tako dobro kao ti sam. valjak za peglanje je takođe veoma opasan za žene, s tim treba stručno rukovati.
Kuhanje je već stvar ukusa, kome se šta sviđa...
vucibatina
(programer)
13. januar 2014. u 15.48
Patriota,

Ja ne bih isao balkanskim metodama, vrlo je rizicno. Može da izgubi dete, zaglavi zatvor, ili unisti bilo kakve sanse za spasenje braka. Ima žena koje nikad preko toga ne bi presle.

Dalje, ne zaboravi da i ona može da koristi kamere i ostale zezalice.
patriota-b
14. januar 2014. u 15.11
Ko ne reskira taj ne dobija...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.