Diskusije : Serije

 Komentar
Greh njene majke
bubamaja
((t.u.z.n.a))
07. novembar 2009. u 20.17
Da li neko zna kada pocinje serija na rts? Hvala
Dexxx
10. novembar 2009. u 21.54
„Грех њене мајке” од 20. новембра

Нова играна ТВ серија „Грех њене мајке” редитеља и сценаристе Здравка Шотре, рађена по мотивима романа Милице Јаковљевић Мир-Јам, почеће да се емитује 20. новембра на Првом програму РТС-а.

Радио-телевизија Србије почеће 20. новембра премијерно приказивање нове серије „Грех њене мајке”, коју је сценариста и режисер Здравко Шотра урадио према роману Милице Јаковљевић Мир-Јам, као и ранију изузетно гледану серију „Рањени орао”. Сваког петка од 20 часова на Првом програму РТС-а ићи ће 18 једночасовних наставака серије.

На конференцији за штампу, која је одржана у прес сали РТС-а, говорили су чланови ауторске и продукцијске екипе серије.

Упоредивши је с „блокбастер” филмовима главни и одговорни уредник Културно-образовног програма РТС-а, Божидар Николић је рекао да очекује велики успех серије.

Ауторска екипа, предвођена Здравком Шотром, продуцентом Зораном Јанковићем и уредником Слободаном Терзићем, очекује да серија премаши гледаност „Рањеног орла”, који је прошле године оборио све рекорде.

Уредник серије Слободан Терзић је оценио да „Грех њене мајке” има много сложенији заплет од „Рањеног орла”, боље искарактерисане ликове и да представља много „оштрију” причу уз прожимање елемената трилера и мелодраме и слободнију Шотрину адаптацију.

Сценариста и редитељ Здравко Шотра је нагласио да је свака од 18 епизода снимљена за мање од 5 дана. Захваливши се на залагању целе екипе Шотра је посебно истакао глумачки деби Иване Јовановић за коју је рекао да ће бити нова глумачка звезда.

Шотра је похвалио већ опробану ауторску екипу и рекао да је пре свега задовољан радом са око 100 глумаца, међу којима је велики број дебитаната, оценивши да је на кастингу направио одличан избор главне глумице (Ивана Јовановић) иза чијег „невиног лица лежи изграђени професионалац”.

Продуцент Зоран Јанковић је рекао да је серија од 18 епизода снимљена у рекордно кратком времену од 88 дана.

Млада глумица Ивана Јаковљевић је истакла добру сарадњу с екипом серије и захвалила се на повереној главној улози.

Очекујући велику гледаност глумац Иван Босиљчић се такође захвалио, како је рекао, сјајној екипи, посебно истакавши Здравка Шотру. Босиљчић сматра позитивним спремност РТС-а, Здравка Шотре и продукцијске екипе да ангажује младе неафирмисане глумце у главним улогама.

Млади глумац Синиша Убовић се зачудио када му је поверена улога оца ћерке, која је његова генерација у стварном животу, али је убрзо променио мишљење када је видео какав је састав екипе.

О серији

Серија је реализована у продукције Радио Телевизије Србије и Кошутњак филма, а снимана је више месеци у Сремским Карловцима, шумадијским, сремским и бачким селима и на Палићу, на обали Дрине код Лознице и у Београду.

Ако је „Рањени орао” најпознатије дело Мир-Jам, онда је „Грех њене мајке”, на неки начин, најинтригантнији, и као такав се сам препоручио за телевизијски адаптацију.

Синопсис серије, у основи, чини узбудљива прича о девојци која веома млада остаје на трагичан начин без оца и мајке. Сама на свету, почиње борбу за место у друштву и животу покушавајући да схвати шта је то њена мајка некад учинила и због чега она мора да испашта њен „грех”.

Искушења кроз која пролази и препреке које мора да савлада, учиниће нашу јунакињу Неду особом способном да се на прави начин суочи са светом у коме живи и да у њему нађе своје место и заслужи своју срећу.

Роман „Грех њене мајке” садржи све врлине које има рукопис писца Милице Јаковљевић а то су, пре свега, необична и маштовито вођена прича у којој су веома вешто комбиновани бајковити и реалистични елементи.

Ту су, затим, изванредна галерија ликова као и различити амбијенти у којима се догађа ова прича смештена у време пред Други светски рат у Србији.

www.rts.rs
bubamaja
((t.u.z.n.a))
18. novembar 2009. u 13.16
Hvala
maja18
(student)
11. decembar 2009. u 15.18
evo ja sam veceras odgledala 3 epizodu , Nedina majka je umra.E sad molila bi nekoga d ami ukratko isprica radnju prve 2 epizode.
Znaci zašto je Ivan(glumac) bio primoran da ozeni Nedu ??Koji je to razlog , i šta je ustvari njezina mama uradila ??Ne mogu dalje da pratim seriju ako ne ukapiram radnju prve dve epizode ;))
hani-dsm
12. decembar 2009. u 04.41
evo ovde pogledaj predhodne dve epizode:

http://www.youtube.com/watch?v=veTtK9Rv_kw&feature=related
Mi_nismo_Andjeli
12. decembar 2009. u 11.50
11-og decembra je bila četvrta epizoda
maja18
(student)
12. decembar 2009. u 12.23
e pa ja sam onda gledala tu 4.epizodu .molila bi te da mi napises odgovor na postavljena pitanja , he da bi mogla da nastavim da pratim .
Mi_nismo_Andjeli
13. decembar 2009. u 01.40
Ostavio ti covek link gore
gde možeš da pogledas
ima i da se skine ako te zanima

nije isto kad sama pogledas
i da ti ja pricam šta , kako i zbog čega ...
vikilicica
(student)
15. januar 2010. u 09.47
Možeš da pogledas i na www.domaćifilmovi.biz tamo su ti sve epizode
intelektualac
(student)
17. januar 2010. u 17.02
možeš da gledaš preko www.nettvplus uzivo samo trebaš da skines player na sajtu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.