Diskusije : SAD

 Komentar
USA: Dobra, losa, I GADNA strana zdravstvenog sist
santa
07. decembar 2013. u 13.09
The Affordable Care Act: The Good, the Bad, and the Ugly
http://healthworkscollective.com/linda-ringquist/94251/aca-good-bad-and-ugly

Kakvo je vase mišljenje (bez segacenja, molicu lepo)?
PionirIzMinesote
01. januar 2014. u 11.21
Mislim da je ACA a „step in the right direction” ali da ne može teoretski da bude perfektan jer je veliki deo problema (privatne kompanije za osiguranje) ostao kao deo rešenja.

Neko kome je prvenstveni cilj da zaradi na vama i vasoj muci ne može nikako da ima vase zdravstvene interese na umu. Mislim da je to najveca sramota kapitalizma, a ima ih mnogo.

Za prosecnu osobu, a za siromasne pogotovu, mislim da je Kanadski sistem daleko bolji.
PionirIzMinesote
01. januar 2014. u 11.30
Iz clanka:

„Health insurance exchanges will create a socialist economy in which the government will have too much control over individuals and the choices afforded them. The government will be able to set rates and insurance companies will have little to no control. Health insurance premiums will increase dramatically. How can it be illegal for someone not to have insurance? What happened to freedom of choice?”

Pa koje je, odlucite se? Ili „government will be to set rates and insurance companies will have little to no control” ili „health insurance premiums will increase dramatically”??

Odlucite se malo preciznije kad pišete propagandu da plasite narod. Čak je i Gebels (koji bi verovatno ostao nezaposlen u Americi od mnogobrojne konkurencije) bio consistent.

PionirIzMinesote
01. januar 2014. u 11.36
Opet iz clanka:

„The US deficit is now in the trillions. Part of the ACA is to increase taxes to help reduce the deficit.”

A šta mislite o suludoj ideji da se manje taksa trosi na bombe i bombardovanje po svetu, i da se te pare koriste da se pomogne siromasnom narodu? Siguran sam da bi Americka deca mogla da uce geografiju i bez mapa na CNN-u kad je bombardovanje u toku.
PionirIzMinesote
01. januar 2014. u 12.02
PS: zaboravih da kvalifikujem svoje mišljenje:

Imam iskustvo sa 6 Americkih bolnica u 3 Americke države, i deo mojih radnih obaveza je „billing and reimbursement”, tj insurance companies, ICD-9 codes,CPT codes, etc.

Ako zaglavite u Americkoj bolnici kao pacijent, imajte na umu da je sestra (RN) vas najbolji drug pored obazrive porodice i prijatelja.
„patient advocate” i „customer service” su kako bi se reklo u USA, joke.

Ako vam je doktor neiskusan ili iz Pakistana, neka vam je Bog na pomoći, i ocekujte gomilu nepotrebnih testova i stresova. Ako vam sestra (RN) ima još 4-5 drugih pacijenata (u ime profita za bolnicu i kapitalizma), podsetite je da uvek pere ruke (ili barem alcohol foam na zidu) kad udje kod vas, inače infekcija može da vas iznenadi.

Nemojte mi zameriti na postovima i gramatici. Ako ne bih pomogao svome narodu, kome bi drugo?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.