Diskusije : Kanada

 Komentar
Posao varioca u Kanadi
welder
16. septembar 2014. u 17.27
Pozdrav svima

Molim vas koji živite u Kanadi da mi kažete kakvi su šanse da nađem posao varioca u Kanadi?Konkretno mislim da dođem turistički u Kanadu i nađem smeštaj proveo bih mesec dana turistički.Kad kažem došao imam HR pasoš pa mi ne treba viza.
Diplomu za varioca sam stekao u Engleskoj i atest na njihovom koledzu ,engleski znam odlično.Kada kažem odlično to i mislim ,proveo sam 10 godina u UK i tamo sam radio kao bus driver 6 godina.Imam UK vozačku dozvolu za sve kategorije,tamo sam sve polagao.Posedujem 4 pismene preporuke od Engleskih poslodavaca u pitanju su mahom transportne firme(velike kompanije engleske) za koje sam radio kao vozač i mogu se proveriti.
Da se snađem znam mislim tipa da nađem smeštaj adrese ,pitam,razgovaram itd.
Negde sam čitao ali ne mogu sada da nađem da za posao varioca ne treba LMO nego kao samo ponuda za posao pa se traži radna dozvola.
Mislim da bih imao veće šanse da dobijem posao ako bi direktno razgovarao sa poslodavcom i pokazao mu kako radim.E sad da se neko ne bi našao uvređen i da kaže da ne znam posao.Odmah da kažem da trenutno imam svoju bravarsku radnju i izrađujem kapije ,ograde,kovani nameštaj itd.Znači imam svoju firmu malu zanatsku radnju.
Pitanje glasi ako dobijem job offer koliko se čeka kada predam za radnu dozvolu i kako to u praksi ide ?
Ako se setim još nečega javiću se.Unapred zahvalan svima koji su voljni da mi pomognu sa informacijama...Imam 33god
D-Man
(Analyst)
23. septembar 2014. u 16.40
Не знам како је тешко пронаћи посао вариоца у Канади јер нисам те струке али ти могу рећи да ако случајно споменеш при уласка у Канаду да си чаи и само заинтересован да тражиш посао у Канади да ћеш одмах бити враћен са првим авионом тамо одакле си кренуо.

Ако хоћеш легално да дођеш у Канаду онда је најбоље да потражиш неку везу тј. послодавца који ти може дати посао. Нека занимања су потребна Канади и они врло брзо добијају визу. Ево ти линк преко којег можеш добити неке основне информације:
http://www.cic.gc.ca/EnGlish/work/index.asp

Ако си негде у близини канадске амбасаде (у држави у којој живиш) покушај од њих добити информације да ли су вариоци тражени у Канади. Уколико јесу сасвим је могуће да ти редовним путем пре успе него да долазиш туристички и онда овде тражиш где ћеш радити. Без канадског SIN (social insurance number) нико те неће моћи званично заполити.
gospodin
02. oktobar 2014. u 08.50
најбоље ти је да се родиш у Канади,тада не мораш пуно да се секираш
oes123
(zubar)
08. oktobar 2014. u 20.58
Ala bre ovde pojedinci kake. Covek pita u vezi posla,a vi kao filozofirate. Normalno je da se prijavis u Kandskoj ambasadi I da kao I ostali trazis ili radnu vizu ili da sasvim emigriras za Kanadu.
Posla kao varioc ima na pretek I svugde su trazeni. Ako ne možeš da nadjes posao dok si u Srbiji da bi ti neko ovde u Kanadi garantovao ne treba da brimes. Ako je potraznja za taj posao I skupis dovoljno poena dobices vizu I kada dodjes u Kanadu nacices posao.
Evo sada Ford Kanad u Oakvilu trazi 1000 novih radnika pa verovatno im trebaju I velderi-varioci. Takođe velika kompanija u Hamiltonu National Steel Car I Dofasco...
Toronto je veliki grad I ima hiljade firmi kojima trebaju varioci. Njih će verovatno dobiti preko berze rada jednom kada dodjes u Kanadu.
Srećno!
witb-delija
09. oktobar 2014. u 02.59
prvo je li imaš neke prijatelje/rodjake kod kojih bih dosao ili totalno dolazis a da neznas ama bas nikog.

ako nemas bas nikog od rodbine i prijatelja ima da te cima imigraciono na ulazu u kanadu. šta si ko si zašto doazis. znac iako ti ne treba viza oni mogu da ti odbiju ulaz u zemlju ako misle da si dosao da radis na crno ili bilo šta da im je sumnjivo. znaci trazice ti da im pokazes lovu sa kojom mislis da se izdržavas dok si u kanadi i slično. ako nemas puno para kod sebe i nemas nikoga gde bi stanovao garant će da te odbiju.

druga stvar posao na crno je jako teško naći, maltene nemoguće. jedini način da radis na crno je da tvoj rodjak kod koga si dosao ima neku firmu i on te zaposli, ili nešto u tom stilu sve ostalo zaboravi. još jedna otezavajuca okolnost je da niko ne uzima radnika na mesec dana, pogotovu ne u tako uskospecijalizovanom sektoru kao sto je varenje. znaci tim ljudima ako i treba radnik oni će traziti nekog na duge staze, njima se ne isplati da te treniraju i da te uce sve šta treba i onda im odes taman kad si se malo uhodao. znaci samo ako imaš rodjaka nekog kome treba varilac, sve drugo zaboravi.

prof_Gale
(manager)
11. oktobar 2014. u 13.03
Koliko ja znam trenutno je lako nachi posao kao vozach kamiona. Vidi oglase za posao. Ne bi trebalo da bude priblema. Cesto firma odmah obezbedjuje radnu dozvolu. Proguglaj malo internet.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.