Diskusije : Kanada

 Komentar
Iznajmljivanje auta u Becu I Veneciji
niki1
(нешколоÐ)
06. februar 2014. u 11.17
Gde iznajmljujete auto u Becu i koja je realna cena?Gledala sam na Enterprize za oko 650 eura za 26 dana ,automatic,economy,bez CDW (to sam mislila preko kreditne kartice ).Da li vi uzimate CDW ili da li ste imali nekih neprijatnosti ako ste se oslonili samo na kreditnu karticu?Putovala bih za Bosnu i Srbiju.
Takođe,ako imat neka iskustva sa rentanjem auta u Veneciji .Da li Talijani dopustaju da se vozila voze u Bosnu i Srbiju?Čini mi se da su pre par godina bile restrikcije za Balkan.
appassionata
06. februar 2014. u 20.07
Mislim da je bolje da ovo pitanje postavite na diskusiji Putovanje.
celincanin
(Metalac)
09. februar 2014. u 18.09
Rentao sam u Minhenu par puta a poslije u ljubljani, do Banje Luke 3 sata voznje.
Za mene naj bolja opcija, nikakvih problema, gold visa pokriva sve u slučaju neke nezgode, ja lično sam imao udes sa rentanim autom i viza mi je pokrila sve troskove.
Bec i Veneciju , nisam nikada koristio , ali opet kažem sa ljubljanom sam prezadovoljan
D-Man
(Analyst)
13. februar 2014. u 16.08
До сада сам ауто увек рентао у Немачкој и никад нисам имао никаквих проблема. Од свих ауто компанија за рентање аута једино Avis дозвољава да са њиховим аутом путујеш у државе које су некад биле у СФРЈ. Што се тиче цена изгледа да је рентање Avis-ог аута најповољније преко Auto Europe. Не знам ни сам како је јефтиније добити Avis-ов ауто преко Auto Europe него директно преко Avis-а али је тако. Беч ми је увек био много скупљи него градови у Немачкој. Када ренташ ауто у Немачкој онда не мора да платиш додатно осигурање (које је у Италији обавезно и самим тим рентање аута у Италији је много скупље). Наравно, мораш проверити да ли твоја кредитна картица покрива додатно осигуарање приликом рентања аута (у освнови свака gold Visa покрива то осигурање). Auto Europe често има и неке промоције тако да можеш добити изузетно повољну цену (или ауто веће класе са тим што поједина аута не могу никако да се рентају ако се путује у бившу СФРЈ). Постоји једна фирма у САД преко које се може рентати ауто од Auto Europe. Неким чудом када ренташ преко те фирме ауто добијеш уговор са Auto Europe за Avis-ов ауто (а цена је, понављам, јефтинија да тај исти ауто ренташ директно преко Auto Europe или Avis-a. Та фирма у САД, колико ме сећање служи, се зове Gemut и можеш из изгуглати на нету. Убедљиво, ама баш убедљиво, повољније цене за рентати ауто него директно.
D-Man
(Analyst)
13. februar 2014. u 16.15
Long story short: Назови Gemut у САД и они ће ти средити преко Auto Europe Avis-ов ауто.

Рентање аута је најповољније у Немачкој. У Италији се мора платити додатно осигурање (а у Немачкој не мора).

Е, сад, ако ти се не вози из Немачке (и жури ти се) можеш слетети и у Љубљани, Загреб или Београд и рентати тамо али су цене неупоредиво више (наравно, ако прерачунаш колико ћеш уштедети на гориву те колико ћеш више платити за авинонске карте до Љ, ЗГ или БГ можеш видети шта ти се највише исплати). Поздрав.
celincanin
(Metalac)
16. mart 2014. u 13.58
Dmen ne slazem se sa tobom.
Platio sam auto u LJubljani [AVIS] manje nego u minhenu, Reno megan.
Izbjegao sam putarinu u Austriji i vinjete u Sloveniji a plus skratio sam vrijeme putovanja.
Sa njima se možeš dogovoriti i za duže vrijeme , ne samo 30 dana ali moras da ih zoves i dogovoris se lično.
Nekad je auto u LJubljani bilio oko 5 ooo hiljada dolara za rentanje ali sve se promjenilo, moj kolega je toliko platio 2006 , ali nema toga vise , borba je za svaki dolar.
A što se tiče karata tu nisam nacisto, imaš jeftiniji karata do Zagreba i Beograda nego do Minhena, zašto je tako ne znam.Kolega sa posla putuje svake godine u Zimbabve plati karti od 1100 do 1200 CD dolara a ide dupli put Edmonton -Toronto-Frankfurt-Johanezburg , a mi od Calgarija do Minhena platimo isto , gdje je tu logika ne znam.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.