Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Bore oko ociju
nevenka10
25. april 2012. u 17.06
Molim za pomoć sve vas poznavaoce dobre kozmetike. Krajnje mi je vreme za pomoć!!!
Ja ću uskoro da napunim 40 godina, a nemam nikakvu odgovarajucu kremu za bore oko ociju. Imam ih prilično (mislim na bore),jer imam i malo naglasenije podocnjake, ali nisam nikako znala da izaberem pravu kremu.
Kupovala sam neke povremeno, onako „napamet”, ali nisam primetila da mi je nešto „ispeglala bore”, pa sam onda ubrzo odustajala.
Da li neko ima neku preporuku za nešto sto STVARNO može da mi „zategne” bore, ili bar da spreči da ih imam previse za 10 godina????
Please, help.

Inače imam i veoma suvu kozu lica. Kada ujutru ustanem imam osecaj da će da mi popucaju obrazi dok perem zube:)
Meni, inače, najviše odgovara obična NIVEA, a i ona decija krema BECUTAN, sto je nekada bila kod nas.
Volela bih da nađemnešto poput toga, ali da ipak nije za bebe, nego za moje godine.
Ako neko ima neki predlog bila bih veoma zahvalna.
saadet
13. maj 2012. u 13.03
Hemel antirid ulje je odlično, maze se po malo, kapljica ulja na vlazno lice. Plus sto je na prirodnoj bazi dok je nivea puna hemikalija.
lili
(manager)
02. jun 2012. u 16.19
Toplo ti preporucujem lancom hidrantnu kremu.Koristim već godinama,nemam bore, a 55 mi je godina.Koristim od lancom dnevnu i nocnu kremu,prezadovoljna sam.Kao i ti i ja imam suvu kozu.
Pozdrav i puno sreće.
Avala
03. jun 2012. u 16.33
Lili, koje tačno Lancomove proizvode koristis? Imaju mnogo kolekcija i proizvoda.

Hvala!

http://www.lancome-usa.com/skincare/skincare,default,sc.html
lili
(manager)
04. jun 2012. u 17.53
Koristim dnevnu kremu RENERGIE anti rides,a nocnu RENERGIE lift volumetry nuit.Prezadovoljna sam,koristim već oko 8 godina.Jedna mi krema bude oko 4 meseca.Topli pozdravi iz Holandije.
Avala
08. jun 2012. u 13.11
Puno hvala na dodatnoj informaciji, Lili!

Lep otpozdrav iz suncanog NY-a :-).
AS8
12. jun 2012. u 10.28
Kada se radi o kozi lica/ociju, tu ne sme da se stedi, mada moguće je naći i jeftinije kreme (čak i one radjene u apoteci) koje mogu stvarno da prijaju kozi. Stvar u kremama je da se nadje ona koja najbolje odgovara. Dok se ne nadje ona prava, covek može da potrosi silne pare nazalost. U inostranstvu mogu da se dobiju „samples” tako da ne mora ništa da se kupuje odmah već može da se prvo proba. Ja sam uvek koristila marku CLARINS. Skupa je, ali odlicna i traje dugo, jer se pomalo stavlja. Na primer, ja imam jako masnu kozu lica i jednom sam kupila kremu za masnu kozu druge marke (CLINIQUE), jer sam htela da ustedim. Uh, odmah sam bila dobila blagu alergijsku reakciju u vidu crvenila po licu. Uglavnom , poenta je koliko para toliko i muzike (ne uvek, ali iz mog iskustva je tako) i da nećeš možda uspeti iz prve da nadjes kremu koja ti odgovara.

Zbog masne koze vise ni ne koristim kreme za lice, jer nema potrebe, ali zato uvek stavljam kremu za oci (Clarins- Total Eye Concentrate, crvena bocica). Kremu za oci koristim od jedno 25-e godine i to sam pocela vise preventativno i mislim da je bila dobra odluka. Uvek sam koristila Clarins i to po preporuci drugarice iz Parisa. Ako neko zna o kozmetici, to su Parizanke.:)

Ti posto imaš suvu kozu, apsolutno moras da koristis kremu za lice, inače imaces prevremene bore zasigurno. Rekla si da koristis Niveu čini mi se, ali si isto tako rekla da ujutru kad se probudis koza te jako zateze koliko je suva. Znači da Nivea nije dovoljno jaka za tebe (pretpostavljam da je stavis pred spavanje). Tebi treba ne samo masna kreme, već i hidrantna, jer koza mora da ima vlaznost,a ne samo masnocu. Ako ti je Clarins marka pre skupa, pravo da ti kažem ja bih probala prvo kreme iz apoteke. Iako su jeftine, imaju najmanje hemikalija, čini mi se, i sansa da ti iziritiraju kozu je najmanja. Moja majke ih je uvek koristila i ima fantasticnu kozu u 65-oj. Naravno puno toga ima veze i sa genetikom kakva ti je koza, tako da ko zna.

Isto tako bih ti preporucila 100% Jojobino ulje. U stvari to je vosak,a ne ulje. To je najbolja stvar za kozu. Možeš slobodno da stavis na lice. Čak i ljudi sa masnom kozom smeju da stavljaju jojobino ulje, jer je jedino ulje tj. vosak koji je najblizi masnoci koju same zlezde na licu koze prave.Zapamti, mora da bude 100% jojobino ulje. Malo je skuplje, ali isto tako dugo traje.

I na kraju, isto sam htela da ti kažem da ako imaš tako suvu kozu, nemoj da puno peres lice,a pogotovu ne običnim sapunima. Tebi trebaju blagi sapuni. Ako si u Srbiji, probaj marku Sebamed. Imaju vise vrsta sapuna i mislim da imaju za suvu i/ili senzitivnu kozu. Mislim da jedan sapun oko 300 dinara. Preporucujem ti da tako nekim blagim sapunom operes lice samo navece,a ujutru se umi samo vodom. Ne smes da iritiras kozu lica ako ti je suva.

Eto raspisa se. Ne znam koliko će ti ista od ovog pomoći. Nadam se da hoće.
aneleJ
(:))
13. jun 2012. u 08.44
Najbolje sto možeš da uradis za svoje lice je da prestanes da koristis nivea kremu. I ja imam dosta suvu kozu i ranije sam često koristila niveu, i isto sam tako bez kreme imala osecaj da se koza sasvim zategne, kao da će puci. To je zato što takve kreme sadrže parafin, koji je napravljen od derivata nafte, koji nikako nisu dobri za kozu. Kada stavis kremu na lice čini ti se da pomaze, ali to je samo privrevremo, jer koza ispod toga uopste nije prehranjena. Tebi je potrebno nešto, sto je moguće prirodnije, da ga koza upije. Meni dosta prija shea butter. Moja majka poznaje jednu ženu koja ima preko 80 godina, i imaj još uvek divan ten. Ona redovno sama pravi piling od putera i kukuruznog brasna. Ja sam to radila sa maslinovim uljem i dosta mi je pomoglo, jer tek posle pilinga koza može da upije kremu kako treba. Previse suva koza ima gornji sloj koji ništa ne propusta, tako da sve te kreme ne mogu mnogo da ti pomognu. Naravno ni sa pilinzima ne treba preterivati i za kozu ispod ociju je najbolje da se obratis nekom strucnjaku, možda nekome ko koristi vocne kiseline, to je najblaze.
devica68
(domacica)
15. jun 2012. u 00.24
vaseline..vjeruj mi redovno ga koristim i sa 44 skoro da nemam bora na licu...pozz
llopis
(♥+♥=♥)
18. jun 2012. u 03.25
khhm...uopste nisam sigurna da su lancome ili clarins idealna rešenja za svakog, kozmetike jesu skupe ali ne garantuju svakoj kozi svezinu i mladost, naivno je verovati u to. + treba da vidis moju tetku, koja ima 70 a lice zategnuto i zaista lepo, a celog zivota koristi samo - niveu !!? e pa da.. dakle, treba da nadjes odgovarajucu formulu za svoju kozu, koja je drugacija od svih ostalih koza. posavetuj se sa dermatologom ... poz.
abc11
18. jun 2012. u 07.49
Ako su bore duboke kreme neće pomoći,moraju se napuniti filerima tipa Teosyal ili neki drugi, a posle slede kreme.pozz.
Straza
(trazitelj)
21. jun 2012. u 22.55
Cao Anela!!
Pozdrav ostalima!

Kako se pravi taj piling od putera i kukuruznog brasna?
KOza mi je jako suva i zaista neprima kreme kako treba.
Pozdrav!

aneleJ
(:))
22. jun 2012. u 13.42
Cao Straza,
možeš ovde da pogledas kako se pravi, ona koristi nešto grublju palentu, sto meni bas ne odgovara, ali sasvim je slično, samo sto je tu i veca kolicina, za čitavo telo:

http://www.beautyaddict.net/hr/diy-homemade-body-scrub/

Ja koristim samo kasicicu kukuruznog brasna i ulje. Možeš da uzmes i puter, ali treba da je istopljen, tako da sa uljem ide brze. Probala sam i sa samlevenom kafom, fantasticno je samo što se kupatilo previse isprlja :-)

Znaci, uzmes kukuruzno brasno, pomesas sa malo ulja, ali da smesa ne bude previse tecna. Istrljaj time lice kruznim pokretima, nekoliko minuta (možeš i čitavo telo, kada si pod tusem). Ako ti je koza osetljiva, nemoj previse da pritiskas. Ja onda sa ostatkom dobro istrljam i ruke, tu možeš da budes i malo grublja, jer koza može mnogo vise da izdrzi. Posle toga sve isperem sa nekim sto blazim sapunom. Videces, koza bude sasvim mekana, kao bebina guza ;-) Posle soga ti čak ni krema ne treba, zbog ulja.
Ako ti kojim slučajem lice nije previse osetljivo, možeš da uzmes i secer ili so. Obično psenicno brasno ne funkcionise, previse brzo upije svo ulje i bude sasvim mekano.
Ako budes probala, javi kako ti se svidelo :-)
Straza
(trazitelj)
22. jun 2012. u 23.01
Ovo je super,deluje ;)
SpaceVoyager
(Student)
26. jun 2012. u 21.52
Protiv bora trebalo bi koristiti samo kreme koje sadrže retinol - vitamin A i to u kombinaciji sa SPF zastitnim faktorom.

Postoji veliki izbor takvih krema ali najbolje je koristiti one koje preporuci dermatolog jer firme koje proizvode te kreme zaista i koriste zadovoljavajuce nivoe retinola u proizvodnji. Sve ostale kreme koje imaju ova ili ona ulja nisu efekasne i mnogo para se baci na kupovinu krema 'poznatih' kozmetickih kuca koje uglavnom samo dobro mirisu. Ima nekih izuzetaka ali kolicina retinola u tim kremama ne opravdava njihovu cenu.

U zavisnosti gde živite mozete da napravite istrazivanje i da pronadjete kremu sa retinolom koja vam odgovara. Retinol može da malo iritira kozu dok se koza ne navikne.

Posle samo nekoliko nedelja upotrebe kreme sa retinolom razlika je drasticna.

Ukoliko živite u USA/Kanada mogu vam preporuciti kreme koje su vrlo dostupne i vrlo kvalitetne.
milica-devojcica
29. jun 2012. u 19.51
SpaceVoyager, ja sam u Kanadi. volela bih da čujem koje kreme preporucujes.
Poz
Sexy_guzza
(cherry bomb)
08. jul 2012. u 22.52

Nisu loše ROC kreme ima ih u dragstorima i nisu ni skupe . Lancome i ostale ne odgovaraju svakom a nisu ispod 50 dolara
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.