Diskusije : Kozmetika i moda

 Komentar
Beli krugovi ispod ociju
Jedinstvena3
(Hemicar)
01. april 2012. u 13.49
Nakon prve trudnoće sam pocela da primecujem da mi koza ispod oka postaje sve svetlija i svetlija i odma ispod tog belog kruga se oslikala tamna polukruzna linija. Izgleda kao kad se suncate sa naocarima pa se ocrta tamna linija koja je potamnila a sve sto je bilo zasticeno naocarima je ostalo belo. Kako vreme ide ta tamna linija mi postaje sve izrazitija i izrazitija da postaje sve teze sakriti sa sminkom. Interesuje me ako je neko imao sličan problem i da li znate od čega potice ovako nešto i kako se može popraviti/izleciti? Da još napomenem da sam primetila sa desne strane kod obrve imam taman krug, kao jedna mala flekica i slično izgleda kao ova tamna linija koja mi se oslikala ispod tog belog kruga ispod oka. Svaki komentar/ savet je dobro dosao. Hvala unapred!
Vanderbilt
(whatever)
01. april 2012. u 23.13
Koliko je prošlo od porodjaja? Da li si testirala hormone? Treba da pazis na izlaganje suncu jer to te tamne fleke pojacava. Probaj da se ne izlazes suncu jedno vreme, i da koristis kremu za izbeljivanje koze. Ima ih, jedna koju sam ja videla se zove Belo, mislim da je poljska. Koleginica sa posla je dobila tamnu crtu iznad gornje usne, iz daleka je delovalo kao da ima brkove. Mazala je tom kremom za izbeljivanje i uspela je da ukloni. Nekad ne možeš da uklonis, naročito ako je doslo do toga zbog hormona. Nekada se samo povuce... meni je tek posle godinu dana nestala ona tamna linija na stomaku posle porodjaja. Srećno i javi da li si resila problem, i cime.
Jedinstvena3
(Hemicar)
02. april 2012. u 08.00
Prošlo je od porodjaja 2 godine, sad cekamo drugu bebicu:)

Hormone nisam testirala. Ali sam vadila krv, i nalazi su svi uredu. Znam da nekim ženama se tokom trudnoće pojave fleke na licu ali meni je ovo tek krenulo posle porodjaja. Imali smo jako zahtevnu bebicu koja je jako loše spavala, tako da sam ja bila hronicno ne naspavana kad se ona rodila. Bilo je noćikad sam jedva 2-3 sata sna sastavljala. I polako sam pocela da primecujem ovo ispod ociju. Kao sto kažeš ljeti se dosta vise izrazi zbog sunca. Razumela bi da sam dobila podocnjake od ne ispavanosti ali ovo je skroz drugacije od podocnjaka.

Isla sam i kod dermatologa, i on mi nije ništa konkretno rekao. U sustini mi je rekao da on misli da mi se masno tkivo ispod oka istanjilo, i da mi se zato izrazi ta tamnija linija ispod tog dela gde mi je nestalo masnog tkiva. I kao da za to nema nikakvog rešenja osim da me bockaju filerima i da napune taj deo ispod oka.

A meni opet ovo vise lici na pigment discoloration, jer kao sto rekoh imam i jedan mali deo kod obrve koji je takođe potamnio. Pa možda taj predlog za neku kremu za izbeljivanje nije losa ideja. Do sada sam probala samo kremu na biljnoj bazi ali nije bas pomogla. Nakon što se porodim, moracu probatio nešto malo jače i konkretnije da pokusam da to resim.

Hvala na odgovoru!
Vanderbilt
(whatever)
02. april 2012. u 15.18
Ovo ti je sada onda verovatno još potpomognuto trudnoćom. Ja ne bih radila ništa do bar 6 meseci nakon porodjaja. Postoji mogućnost da će plako sve samo da se resi. Medicinska sestra mi je tokom trudnoće nagovestila kako ne treba da se uplasim ako pocnem da dobijam „raccoon eyes” ili tamne fleke na drugim delovima lica. Ja nisam nikad dobila ništa slično, ali znam nekoliko žena koje jesu. Jesi ti u Srbiji? Pošto ovde u Kanadi dermatolozi za to prepisuju kreme.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.